Beste blender 2021 - Top 5

Laatste ge-update in door Vera

Terwijl sommigen beweren dat een goede blender niet essentieel keukengereedschap is, vertrouwen anderen zwaar op hun blender om lekkere gerechtjes of smoothies te maken. Een blender is zo eenvoudig te gebruiken, dat je er veel tijd mee kan besparen bij het voorbereiden van sommige ingrediënten. Eenmaal je ermee aan de slag gaat, zal je snel zien dat je er steeds meer gebruik van zal maken voor het dagelijks koken.

Hoe kies je de beste blender voor je keuken

Op de markt vind je veel verschillende blenders met elk hun eigen functies. Daarom moet je eerst goed nadenken over jouw benodigdheden. Sommige blenders hebben enkel basisfuncties, terwijl anderen over een krachtige motor beschikken dat beter geschikt is voor ijs crushen of harde ingrediënten.

Om jou te helpen hebben wij al de 5 beste blenders op de markt geselecteerd, elk met hun eigen voordelen en nadelen. Wij hebben de inhoud en het vermogen van deze blenders vergeleken, en ook gekeken naar de speciale functies van elke blender. De Philips ProBlend 5000 serie HR3571/90 is voor ons de beste blender. Als je verder wil zoeken naar andere blenders, dan vind je op het einde van dit artikel een nuttige koopgids. Lees verder en kies zelf welke blender binnenkort in je keuken zal staan.

# Product Inhoud Vermogen Highlight 1 Highlight 2
1 NutriBullet 900 Pro Grijs 6-delig
Beste koop blender
0,7 liter 900 watt Makkelijk schoon te maken Compact Bekijk prijzen
2 Philips Avance HR3655/00
Best geteste blender
2 liter 1400 watt Zeer krachtig 2 blenderbekers Bekijk prijzen
3 Philips Viva HR3571/90
Beste blender voor smoothies
2 liter 1000 watt 10 standen Warmtebestendig Bekijk prijzen
4 NutriBullet Original - 8-delig - Zwart
Beste NutriBullet
0,7 liter 600 watt 2 extra blenderbekers Compact Bekijk prijzen
5 KitchenAid K400 Artisan
Beste blender volgens de consumentenbond
1,4 liter 1200 watt Citruspers Ijscrush Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: maandag 18 oktober 2021
Beste koop blender Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Compact – Vaatwasserbestendig – Krachtig – Ijscrush - Receptenboekje
 • Enkel voor koude recepten – Geen deksel – luidruchtig – Risico op lekken
Productreview:

Wil je een goede blender kopen om de beste smoothies te maken? Dan is de Nutribullet 900 Pro de beste blender om mee te starten. Wij hebben deze mooie blender uitgebreid getest en de smoothies zijn er altijd perfect drinkbaar uitgekomen, zonder dat er brokjes in de sap achterbleven.

De blenderkan is niet zo groot, maar volstaat voor één persoon. Door de praktische afmetingen is deze goede blender gemakkelijk te verplaatsen. Let op tijdens het ijs crushen: de condensatie rond de blender heeft de neiging om de hele kan nat te maken. Je kan voor de Nutribullet 900 Pro wel aparte dubbelwandige bekers kopen die vloeistof warm houden en condensatievorming bij koude vloeistof voorkomt. 

De belangrijkste voordelen van deze beste nutribullet zijn:

 • De compacte afmetingen van de blender en het feit dat je alle onderdelen zeer gemakkelijk kan losdraaien. Hierdoor kan je de blender gemakkelijk plaatsen in een vaatwasser.
 • Het bijgeleverde receptenboek is een leuk extraatje als je pas begonnen bent met blenden en wat lekkere recepten nodig hebt.
 • De kracht van de motor is uiterst geschikt voor ijs crushen. Ideaal voor het voorbereiden van smoothies.

De beste blender om mee van start te gaan

Deze beste blender voor smoothies is helemaal niet duur en dus een geweldig instapmodel als je wil beginnen met blenden. Wij hebben twee nadelen gevonden bij deze blender: het maakt veel lawaai en wij hebben ook vastgesteld dat er hier en daar wat inhoud lekt. Je moet er steeds voor zorgen dat de messen stevig zijn vastgeschroefd. Wij vonden het ook jammer dat er geen deksel voor het beker meegeleverd werd. Daardoor kan je je smoothies niet meenemen, tenzij je aparte bekers koopt.

Al bij al is de Nutribullet 900 Pro een geweldige koop waar je geen spijt van krijgt. De motor van de blender is krachtig genoeg. Een goede blender moet voedsel goed kunnen malen en dat is wat deze beste smoothie maker prachtig doet.

Best geteste blender Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Prijs-kwaliteitsverhouding – Veel inhoud (2L) – Extra bekers – Stevig (glas)
 • Luidruchtig – Soms brokstukjes over – Zwaar en log
Productreview:

De Philips Avance Collection blender HR3655/00 wordt geleverd met een grote glazen container die een inhoud van 2 liter heeft. Bovendien worden ook twee plastic flessen (600 ml) meegeleverd waardoor je een verse smoothie mee kan nemen naar het werk of naar de gym (ze beschikken over aparte deksels met een drinktuit). De blenderkan is vervaardigd uit glas en weegt bijna 2 kilogram, waardoor de behandeling van deze blender niet altijd zo vanzelfsprekend is. Dit nadeel weegt echter niet op tegen de bouwkwaliteit van deze blender: hij is stevig en waterdicht.

Deze goede blender maakt gebruik van het ProBlend 6-systeem (6 scherpe inox messen) en heeft een vermogen van 1400 watt. Dit is veruit de krachtigste blender uit onze hele selectie: alle ingrediënt worden moeiteloos gemalen: je kan er zelfs noten en amandelen mee malen. 

De Avance Collection blender HR3655/00 is zeer gebruiksvriendelijk: door de knop één keer naar rechts te draaien, kan de snelheid van de messen met grote precisie handmatig aangepast worden. Er worden een paar vooringestelde programma’s aangeboden:

 • Ijs crushen: dit is een goede blender voor bevroren fruit en het crushen van ijs
 • Smoothie: ideaal om je favoriete sapjes voor te bereiden.
 • Pulse stand: het mes draait op maximale snelheid zolang de knop wordt ingedrukt. Dit is een soort van “boost” waarmee de blender tijdelijk met meer kracht werkt.

Je hoeft enkel op de corresponderende knop te drukken wanneer de blender is ingeschakeld. Met een tweede druk stopt de rotatie van de messen.

 Een goede blender met een krachtige motor

De bereiding van een smoothie in de blenderkan is degelijk, maar veel blenders doen het eigenlijk beter. Aan het einde van het programma is het mengsel niet altijd even en kan je nog brokstukjes terugvinden. Voor een optimaal eindresultaat moet het voedsel op voorhand bewerkt worden, wat eigenlijk niet de bedoeling is van een blender.

Bij gebruik van de glazen houder bedraagt het geluidsniveau van de Avance Collection HR3655/00 74 dB, wat ongeveer hetzelfde is als voor andere blenders in onze productvergelijking. Wanneer het maximum bereikt wordt, stijgt het geluidsniveau tot 81 dB. Best luidruchtig!

Afgezien van het gewicht levert de grote glazen kom geen onderhoudsproblemen op, aangezien hij volledig uit elkaar gehaald kan worden. De messen zijn gemakkelijk toegankelijk en de hele blender kan gemakkelijk in de vaatwasser. De Philips Avance Collection HR3655/00 is een stevige blender die lang meegaat. Hij is niet zonder fouten maar aan deze prijs kunnen wij hem enkel aanraden.

Beste blender voor smoothies Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Gebruiksvriendelijk – Kwaliteitsmaterialen – Gemakkelijk onderhoud - Hittebestendig
 • Blenden kon beter – luidruchtig – Log en zwaar
Productreview:

De Philips 5000 HR3571 blender leek voor ons meteen op een klassiek model. De fabrikant heeft zich geconcentreerd op de primaire functie van een blender: het efficiënt blenden van voedsel. Dit model van 1000 watt heeft geen extra functies (zoals verwarming, vacuum blender, extreem hoge snelheid van de messen), maar is simpelweg uitgerust met zes messen waarvan de snelheid gewijzigd kan worden met behulp van een knop die zeer nauwkeurig afgesteld kan worden. Dankzij de eenvoud van het model, blijft de blender ook betaalbaar. Het toestel onderscheidt zich van andere modellen dankzij:

 • Een blenderkan dat gemaakt is van duurzame materialen: glas is beter bestand tegen krassen dan kunststof. Anderzijds weegt het veel en bereikt het 1,9 kg wanneer het leeg is. Dit is een aanzienlijk gewicht, waarbij natuurlijk het gewicht van het voedsel moet worden opgeteld.
 • Het deksel maakt gebruik van een efficiënt dubbel zegelsysteem om een goede afdichting te garanderen.
 • Zuignappen: houden het toestel stabiel tijdens het blenden.
 • Snoeropberging: de kabel kan onder de motorblok opgeborgen worden.

Onder het motorblok bevinden zich een viertal zuignappen die bedoeld zijn om het toestel vast te houden tijdens een licht gespannen mengsessie. Aan de andere kant is er geen snoeropberging. Philips koos voor een kabel die onder het motorblok wordt weggewerkt. Dit vergt natuurlijk wat meer inspanning, maar deze methode is uiteindelijk heel esthetisch en efficiënt, op dit model althans.

De beste blender voor smoothies van Philips

Als je regelmatig smoothies voorbereid, dan is de Philips 5000 HR3571 een uitstekende keuze. De grote inhoud zorgt ervoor dat je niet enkel voor jezelf smoothies kan voorbereiden en de meegeleverde kannen zijn super praktisch. In de Philips blenderserie is dit zonder twijfel de beste smoothie maker. Alle ingrediënten moeten nog steeds zorgvuldig voorbereid worden om te voorkomen dat bepaalde stukjes buiten het bereik van het mes blijven. Toch krijg je voor een leuke prijs een blender waarmee je een lekkere smoothie kan voorbereiden.

Blenders zijn lawaaierige toestellen: het geluidsniveau stijgt tot 84 dB(A) wanneer de blender op zijn maximumvermogen wordt gebruikt.

Dankzij de volledig uitneembare blenderkan is de Philips 5000 HR3571/90 eenvoudig te reinigen. Bovendien zijn, volgens de gebruiksaanwijzing, alle onderdelen van de blender vaatwasmachine bestendig. Het kan nauwelijks eenvoudiger.

Beste NutriBullet Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Compacte mini blender – extra blendbekers met deksels
 • Enkel twee standen – Enkel voor koude bereidingen
Productreview:

De NutriBullet 600 is niet voor niets een klassieker. Dit is een geweldige compacte blender voor persoonlijk gebruik. De blender zal wel moeite hebben met grotere taken. De NutriBullet 600 heeft een krachtige motor en twee verschillende messen. De set wordt geleverd met 12 onderdelen, waaronder drie verschillende mengbekers. Met deze beste mini blender kan je verschillende gezonde receptjes mixen en hard voedsel kan door de krachtige motor gemakkelijk geblend worden.

Deze beste mini blender wordt geleverd met verschillende belangrijke onderdelen. Twee kleine mengbekers kunnen rechtstreeks op de bovenkant van de basis worden aangesloten. De grote blenderkan heeft een groter volume, maar werkt op dezelfde manier. Voor meer afwisseling kan je de messen verwisselen. De ene mes hakt grotere stukken fijn, terwijl de andere ze sneller versnippert. Beiden kannen worden met deksels geleverd.

Deze blender is uitgerust met een 600 watt motor. Deze motor is krachtig genoeg om ijs te crushen en noten te verbrijzelen. Ondanks het ontbreken van snelheidsinstellingen, levert deze beste mini blender voldoende kracht met enkel de twee snelheden die beschikbaar zijn. Je kan de blendkannen rechtstreeks op de messen schroeven, die zich in de basis van deze goede mini blender bevinden.

Beste NutriBullet voor snelle recepten

Wil je een blender kopen waarmee je snel en eenvoudig lekkere recepten kan voorbereiden? Deze beste mini blender is zeer gebruiksvriendelijk en compact, waardoor je snel aan de slag kan. De werking is vrij eenvoudig, ondanks het feit dat je geen mogelijkheid hebt om de snelheid aan te passen of de pulse stand te wijzigen. Als je een betrouwbare machine wil om smoothies, milkshakes, proteinshakes en soep te maken, is dit een uitstekende keuze. Deze beste nutribullet is bovendien ook een goede blender voor bevroren fruit!

Net als bij andere NutriBullets, kan je met de NutriBullet 600 rechtstreeks uit de mengbeker drinken dankzij bevestigbare deksels, waardoor je het volume van de vloeistof die je mengt kan aanpassen. Je kan met de twee blendbekers lekkere drankjes overal meenemen.

Beste blender volgens de consumentenbond Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Esthetisch – Krachtig – Veel functies – Stevig
 • Luidruchtig - Zwaar
Productreview:

KitchenAid mag dan bekend staan om zijn standmixers, maar ze mogen ook trots zijn op hun blender aanbod. Een goed voorbeeld hiervan is de KitchenAid Artisan K400 blender, die een glanzende retro-stijl combineert met de prestaties en functionaliteit die wij gewend zijn van KitchenAid. Wat bijzonder slim is, is het aanpassingsvermogen van deze blender: hij biedt variabele snelheden (handig voor koks die kieskeurig zijn wat textuur betreft) en automatische programma's (als je liever wil dat de machine het blenden van jou overneemt). Voor het blenden kan je gebruik maken van een hoop accessoires zoals:

 • Smalle kannen voor kleinere porties
 • Een citruspers voor wie graag sap wil persen.
 • Persoonlijke blenderbekers die je mee je dankzij de deksels kan meenemen.

Dit is een blender van 1200 watt waar je zeker plaats voor zal willen maken in je keuken. In tegenstelling tot andere blenders die puur functioneel zijn (zowel op vlak van esthetiek als op technisch vlak), plaatst de KitchenAid K400 stijl op de voorgrond met een metalen draaiknop, de kenmerkende KitchenAid-styling en een zacht afgeronde knop waarmee deze beste blender opgestart kan worden.

De individuele onderdelen zijn ook doordacht ontworpen, met handvatinkepingen aan weerszijden van de basis, een lekvrij deksel met een handige schenktuit, en een stevige blenderkan van 1,4 liter. Deze blender heeft drie schuine messen en een paar extra vlakke messen zorgen ervoor dat zelfs de moeilijkste ingrediënten, zoals zaden en noten, uitstekend worden verwerkt.

De blender beste koop op vlak van kwaliteit

Het zijn niet alleen zijn vijf snelheden en drie automatische programma's die van de KitchenAid Artisan K400 één van de beste blenders maken die je kan kopen: het is ook de manier waarop deze functies eigenlijk werken. Ze maken gebruik van een soft startfunctie die spetters verminderen die ontstaan bij een plotse start.  

De motor past zich ook aan de inhoud aan om de optimale snelheid voor het blenden te behouden, waardoor dit één van de beste blenders voor smoothies is.

De programma’s zitten eenvoudig in elkaar:

 • Ijscrush voor ijskoude drank en smoothie
 • Programma’s voor soep, sauzen, deeg en bevroren desserts
 • Pulse stand: ideaal voor het fijnhakken van ingrediënten
 • Een zelfreinigingsprogramma dat voedselresten in 45 seconden wegveegt.

Eén ding waar de KitchenAid Artisan K400 blender geen gebrek aan heeft is kracht: de 1200 watt motor zorgt voor krachtige prestaties. Het was dan ook niet zo verwonderlijk dat het smoothie programma luidruchtig was. De smoothie was schuimig, maar er was geen brokje meer te zien. De ice crush functie was even efficiënt: na amper 30 seconden waren de ijsblokjes al verbrijzeld.

J K L M N O P Q R
S T U V W X Y Z #
Vera den Grondel
Door: Vera
Vera werkt samen met haar team aan de reviews uit de categorieën Baby & Kind, Dieren, Keuken & Koken en Huishouden & Wonen. Dagelijks testen, vergelijken en reviewen ze producten om het voor jou makkelijker te maken.

Contact met Vera:
E-mail