Beste Blender 2023. 5x de beste blenders

Laatste ge-update in door Jasper

Van smoothies tot piña coladas en van pannenkoekenmix tot ijs: in een blender krijg je het klein. Het is een handig keukenapparaat om standaard in je huishouden te hebben. Maar: om de beste geblende resultaten te krijgen, welke blender is dan eigenlijk het beste?

We spraken voor dit artikel met The Blendergirl: Tess Masters. Tess heeft meerdere kookboeken geschreven, gevuld met blenderrecepten en ook grotere bedrijven geholpen met het verbeteren van hun blender. Voor Tess zijn blenders de makkelijkste manier om eten snel, gemakkelijk en gezond te maken. Maar om dát te kunnen met je blender, hebben we 5 verschillende blenders getest.

We hebben gekeken naar hoe goed ze smoothies blenden, hoe ze ijs verpulveren tot crunch en hoe ze harde ingrediënten vermalen tot één geheel. Ook onderzochten we of machines gebruiksvriendelijk zijn en of je ze makkelijk schoonmaakt. Daaruit kwam echt een duidelijker winnaar: de KitchenBrothers Power Blender. Benieuwd welke we nog meer hebben getest? Lees snel verder!

Product Vermogen Vaatwasser bestendig Inhoud
KitchenBrothers Power Blender KitchenBrothers Power Blender
Beste koop blender
2000 Watt 2L Bekijk prijzen
Nutribullet Pro Exclusive Wit Nutribullet Pro Exclusive Wit
Beste voor smoothies / beste to-go
900 Watt Deels 900ml Bekijk prijzen
Magimix Power Blender Magimix Power Blender
Beste voor bevroren fruit
1300 Watt 1.8 L Bekijk prijzen
Aigostar 30JDF Aigostar 30JDF
Beste goedkope / budget
750 Watt 1,5 L Bekijk prijzen
Philips HR3571/90 Philips HR3571/90
Beste stille
1300 Watt 1,5 L Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: dinsdag 6 juni 2023
KitchenBrothers Power Blender
KitchenBrothers Power Blender Bekijk prijzen
Vermogen: 2000 Watt
Vaatwasser bestendig: Ja
Aantal DB tijdens ijs crushen: 107
Inhoud: 2L
Hierom zijn we fan:
Crusht heel goed en gemakkelijk ijs
De lichte blenderkan, waardoor je ‘m gemakkelijk nog goed kunt vullen en hij niet te zwaar wordt
Fijn systeem en zelfs timer op de motor
Let hierop:
Knopjes voelen een beetje goedkoop en timer is soms slecht te zien
Als je de deksel er niet goed op zet, lijkt het alsof het apparaat het niet goed doet.

Als er één apparaat elke blendertest doorstond, dan was het wel deze Kitchenbroters blender. Met maar liefst 9 verschillende snelheden en nog aparte ijs- en smoothiesfuncties, kun je eigenlijk alles blenden met dit veelzijdige apparaat. 

Toen wij de blender uit de doos haalden, kregen we eigenlijk alle basisbenodigdheden: de motor, de blenderkan en staaf om erbovenop te roeren. Ik werd het meest verrast door het gewicht van de blenderkan. De blenderkan is zelf gemaakt van plastic, waardoor hij licht en eenvoudig te verplaatsen is. Dat is fijn als de blenderkan gevuld is, aangezien je dan ook niet het extra gewicht van de kan meetilt. Iets wat ik mistte bij de andere kannen. 

Professionele blender

Ook met het crushen van ijs heb je een goede aan deze blender: dat deed KitchenBrothers het beste uit de test. Het is de beste blender om ijs te crushen. Zo stopten we een flink aantal ijsblokjes in de blenderkan en alleen bij de KitchenBrothers kwam daar binnen 30 seconden volledig crushed ijs uit. Wél met veel lawaai, maar dat mag de pret niet drukken.

Ook als je kijkt naar de smoothie-resultaten, doet deze KitchenBrothera het extra goed. We hebben getest met yoghurt, spinazie en chiazaadjes en eigenlijk kan ik heel kort zijn met het resultaat: hij werkt super. Gladde smoothies waarbij álles is geblend. Als je de kan maximaal vult, past er maar liefst 2 liter in. Dat maakt deze KitchenBrothers ook nog eens een goede familieblender. Het design van deze blender ziet er ook goed uit! Zo is de motor duidelijk, de knoppen spreken voor zich en er zit zelfs een timer op motor. De blenderkan is dus van plastic, maar hij blijft ook geschikt voor warme gerechten. 

Dan even over het gebruiksgemak, hoe zit het daar mee? De looks van de KitchenBroter zien er op zich professioneel uit. Deze blender had als enige een timer op de motor. Die gaat aan op het moment dat je op start drukt. Dat is heel handig, want zo weet je precies hoe lang je bezig bent geweest. Qua knoppen: hij doet wat hij moet doen. Met verschillende snelheidsopties, kun je eigenlijk alles wel op je eigen manier vermalen in deze blender.

Het enige nadeel van de blenderkan merk je al vrij snel: de deksel. Want als je die er niet goed op zet, krijg je de blender voor geen mogelijkheid aan. Wij waren zelf 10 minuten aan het sleutelen en vroegen ons af of de KitchenBrothers niet gewoon stuk was. Op het moment dat je dat trouwens door hebt, is deze Kitchenbrother verder echt een topapparaat. Ook zet je de blenderkan rechts neer op het motorblok: dat kan onhandig zijn als je bijvoorbeeld linkshandig bent. Omdat hij wat groter is, neemt de blender en de motor ook wel veel ruimte in beslag. 

Over het algemeen is het dus een goede blender, die alle ingrediënten goed blendt en die weinig product achterlaat in de blenderkan. Samen met de NutriBullet maakt de KitchenBrothers de best geblende smoothies. Hij is geschikt als je met een groter gezin bent (3+), aangezien er veel inhoud in de blenderkan kan!

Geschikt voor: gezinnen die veel of vaak willen blenden. Ook voor iedereen die ijs wil crushen. 
Niet helemaal voor: sporters die de blender gebruiken voor hun eiwitshake of voor alleenstaanden. Daarvoor is het apparaat wat te groot. 

Onze score

Blenden van smoothies: 8
Blenden van ijs: 10
Gemakkelijk schoon te maken: 8

Verkrijgbaar bij:
Nutribullet Pro Exclusive Wit
Nutribullet Pro Exclusive Wit Bekijk prijzen
Vermogen: 900 Watt
Vaatwasser bestendig: Deels
Inhoud: 900ml
Aantal DB tijdens ijs crushen: 101
Hierom zijn we fan:
Blendt als beste smoothies
Mooie design
Handige draaidop, zodat je ‘m ook makkelijk meeneemt
Let hierop:
Heeft maar 1 stand om mee te blenden
Kleine maatbeker als je de NutriBullet ook wilt gebruiken voor grotere projecten of smoothies wilt maken voor het hele gezin
De mesjes kunnen niet in de vaatwasser

Zeg je blender? Dan zeg je de NutriBullet. Als er iets niet te gek is voor dit apparaat, dan is het wel blenden. Of het met harde ingrediënten, fijne chiazaadjes of juist met pannenkoekenmeel is: hij komt bij blenden het beste uit de test. Je verbaast je misschien over het unieke ‘ondersteboven’ design, maar we kwamen er al snel achter dat dát eigenlijk zijn kracht is. 

Bullet blender met uniek design

Laten we vanaf het begin beginnen: wat krijg je als je de NutriBullet besteldt? Heel simpel: 2 blenderkannen met een inhoud van 900 ml, 2 deksels (waarvan 1 met een drinkdop), de motor en de mesjes. De Nutribullet heeft een uniek design met haar ovale vorm en mesjes aan ‘de onderkant’. Aangezien de bekers van plastic zijn, verplaats je ‘m eenvoudig. Dat vind ik persoonlijk heel erg fijn. 

Aangezien je de mesjes als een soort deksel erop draait, brengt dit design een voordeel en een nadeel mee. Het voordeel is dat je eigenlijk altijd alles blendt: de ingrediënten vallen eenvoudig naar beneden bij de mesjes. Mocht er iets achterblijven, dan draai je dat eigenlijk weer terug de beker in. Het nadeel is wel dat het meeste vocht dus bij de deksel zit. Heb je die er niet helemaal goed op gedaan? Dan lekt hij gelijk een beetje of blijft er wat product achter op het motorblok.

Beste blender voor smoothies

Hoe zit het met de resultaten? Nou, heel goed. Omdat hij ondersteboven staat, vallen alle ingrediënten makkelijk naar beneden. De mesjes zijn goed scherp en echt gemaakt voor smoothies en blenden. Dat merk je ook echt: vergeleken met de andere blenders uit deze review, waren de resultaten van de NutriBullet eigenlijk áltijd het best. Geen stukjes, grote brokken aardbei of veel pannenkoekenmeel wat achterblijft. De NutriBullet vermaalt het allemaal: het is een echte professionele blender.

Heeft de NutriBullet dan geen enkel nadeel? Dat ligt eraan wat je met de blender wilt doen. Zo draai je de beker op de motor en druk je ‘m vervolgens in. Dat is handig, maar daardoor heb je maar 1 stand om mee te blenden. Als je iets op een rustig tempo wilt blenden, kan dat dus niet bij deze design. De blendstand is daarentegen wel hard genoeg als je grove stukken wilt vermalen. Het merk promoot niet dat je er ijs mee kunt verpulveren en dat kunnen wij beamen: de grote stukken ijs die erin gingen, kwamen er ook weer uit. Daar wil je dus even op letten als je smoothies met ijs gaat maken. 

De eindstand is dus kort: heb je een klein huishouden (1-2 personen) en gebruik je de blender alleen voor smoothies, het blenden van je eiwitpoeder of van sauzen voor jou en je partner? Dan heb je echt een goede aan deze blender. Hij blendt écht als beste. 

Wil je de blender juist gebruiken voor je hele gezin? Dan kan de inhoud van de maatbekers wat klein zijn. Of je blendt 2x; dat kan natuurlijk ook. Wat te klein? Dan kun je ook kiezen voor KitchenBrothers. 

Handig voor: Alleenstaanden of sporters die vaak shakes en smoothies maken
Niet helemaal voor:
Grotere gezinnen die voor iedereen tegelijk een smoothie willen

Onze score:

Blenden van smoothies: 9
Blenden van ijs:
3
Gemakkelijk schoon te maken:
7,5

Magimix Power Blender
Magimix Power Blender Bekijk prijzen
Vermogen: 1300 Watt
Vaatwasser bestendig: Ja
Inhoud: 1.8 L
Aantal DB tijdens ijs crushen: 98,6
Hierom zijn we fan:
Goede overall blender
Mooi, authentiek design wat robuust aanvoelt
Kun je ook makkelijk gebruiken als je links bent
Let hierop:
Als de blenderkan gevuld is hij heel erg zwaar
Deksel zit heel strak op het apparaat
Crusht niet zo goed ijs

Een blender met veel verschillende mogelijkheden: dat is de MagiMix. Deze blender heeft op het eerste oog een ouderwets en authentiek design. Dat zorgt ervoor dat je ‘m ook op het aanrecht kan laten staan. Zo mooi is het design wel. 

De blender kwam in een doos, samen met een speciaal blenderkookboekje waar je allemaal recepten in vindt om mee te blenden. Ook krijg je er een speciale roerstaaf bij. Die kun je er aan de bovenkant in doen als je blendt, zodat je de ingrediënten in de blender veilig kunt verplaatsen als hij aanstaat. Verder kun je de blenderkan op verschillende manieren op de motor zetten. Dat is handig als je bijvoorbeeld linkshandig bent.

De blenderkan is zelf van glas. Dat is soms fijn als je hele-hele hete dingen wil bereiden. Als je alleen de blenderkan pakt van de Magimix, weegt hij al 2,4 kg. Vul je ‘m maximaal? Dan is dit wel 4kg. Dat is bijna 3x meer dan die van KitchenBrothers is gevuld, die een blenderkan van plastic heeft. Ik vind dat wel erg zwaar, helemaal als je ‘m tot de rand vult. De inhoud is dan wel gevuld met 1,8 liter: er kan wel flink wat product in deze blender.

De standen en snelheden: daar was ik erg fan van. Zo heb je ‘standaard’ standen, zoals ijs crushen en smoothies, maar kun je ook de snelheid van de standen bepalen door aan de draaiknop te draaien. Zo verhoog je het vermogen van de blender. De blenders van KitchenBrothers en de NutriBullet blenden wel iets beter, maar wil je een harde ingrediënten transformeren naar een smoothie? Dan helpt deze MagiMix je daar extra goed bij. Daarom is dit ook de beste blender voor babyvoeding, maar hij is ook geschikt voor smoothies. 

Materiaal blenderkan

Even terug naar het design. Zo krijg je een deksel dat echt vacuüm om de blenderkan heen zit. Hierdoor is er tijdens onze hele test geen spetter uit de kan geschoten en heb je het voordeel dat je minder tijd kwijt bent met het schoonmaken van de blenderkan, omdat er geen viezigheid onder de deksel zit. 

Het nadeel is wel dat je de deksel er heel moeilijk af krijgt. Op zich is dat getrek aan een deksel niet heel erg, maar in combinatie met de zware, glazen blenderkan ben ik zelf altijd heel erg bang dat hij dan ineens uit mijn handen glipt en in duizend stukjes op de grond valt. De vierkante vorm is soms ook een beetje onhandig als je jouw eten uit de kan wilt scheppen. Zo bleef er bij ons veel pannekoek-residu achter in de hoeken van de blenderkan. 

De Magimix is verder heel goed schoon te maken: met een drupje zeep en eventjes blenden, kun je er met een theedoek langs en stop je ‘m zo weer in de kast. Sowieso is er goed bij de MagiMix nagedacht over het design: het ziet er mooi uit, je kan het makkelijk schoonmaken en het staat stevig op je aanrechtblad. Mocht je geen zin hebben in afdroogwerk? Dan kan deze blender ook in de vaatwasser.

Handig voor: een groter huishouden. Heb je een groot gezin en blendt je graag simpele dingen? Dan heb je een goede aankoop aan de MagiMix. 
Niet helemaal voor:
iedereen met zulke niet-sterke bovenarmen. Of voor kleinere huishoudens. 

Onze score

Blenden van smoothies: 7
Blenden van ijs:
4
Gemakkelijk schoon te maken:
8

Aigostar 30JDF
Aigostar 30JDF Bekijk prijzen
Vermogen: 750 Watt
Vaatwasser bestendig: Ja
Aantal DB tijdens ijs crushen: 80
Inhoud: 1,5 L
Hierom zijn we fan:
Heel erg goedkoop
Doet wat-ie moet doen
Let hierop:
Blendt niet zo super goed
Design is wat goedkoop

Soms is goedkoop duurkoop, maar soms is goedkoop ook goedkoop. Bij deze Aigostar bijvoorbeeld. Deze blender is de goedkoopste blender van deze test. Daar lever je wat design, gebruiksgemak en resultaat mee in, maar als je ingrediënten simpel wilt blenden? Dan zit je met dit model gewoon prima.

Goede blender als je er niet te veel van vraagt

Uit de doos komt een bordeaux-rode/paarse motor met bijpassende glazen blenderkan. Die blenderkan kan er maar op 1 specifieke manier in: met het handvat aan de rechterkant. Dat is misschien wat onhandig als je linkshandig bent. Zelf ben ik niet zo fan van glazen blenderkannen, maar met een inhoud van  1,5L past er wel genoeg smoothie, soep of andere dingen in. 

Dan even over het design. De knoppen zien er goedkoop uit en echt veel verschillende standen heb je niet, slechts 3. De blender zelf is niet zo heel groot, helemaal niet vergeleken met de Magimix of de Kitchenbrothers. Dat is handig wanneer je ‘m wilt opbergen in kasten. Ook heeft de Aigostar een handig schenktuitje én blijft er weinig product achter in de blenderkan zelf. Het ziet er simpel uit, maar het werkt allemaal wel. 

Echt heel goed blenden doet hij het niet. Zo had de blender moeite met harde ingrediënten te verkleinen. Soms heeft hij ook wat extra moeite met een bepaalde ‘blendflow’ te creëren in de blender, waardoor hij niet altijd even goed doorblendt. Ook ijs kan deze Aigostar niet heel goed aan. De pannenkoeken test deed hij daarentegen weer extra goed. De ingrediënten waren goed geblend en het deeg kwam er extra luchtig uit. 

‘Waarom zou je dan deze blender kopen?’, hoor ik je vragen. Nou, ondanks dat hij misschien niet de beste blendresultaten geeft, is hij wel echt heel goedkoop. Vraag je niet te veel van de Aigostar, door te harde of bevroren ingrediënten erin te stoppen, dan doet deze blender precies wat het moet doen: blenden. En nog prima ook. 

Handig voor: iedereen die een blender gebruikt voor zachte en simpele dingen
Niet helemaal voor: huishoudens die graag wat meer willen, zoals crunches of smoothies met bevroren fruit

Onze score:

Blenden van smoothies: 6
Blenden van ijs: 3
Gemakkelijk schoon te maken: 6,5

Verkrijgbaar bij:
Philips HR3571/90
Philips HR3571/90 Bekijk prijzen
Vermogen: 1300 Watt
Vaatwasser bestendig: Ja
Aantal DB tijdens ijs crushen: 99,3
Inhoud: 1,5 L
Hierom zijn we fan:
Maakt niet veel geluid
Hele fijne en gebruiksvriendelijke knoppen
De kan past ook op verschillende manieren op het motorblok. Praktisch voor linkshandigen
Let hierop:
Je kunt er geen ijs mee crushen
Design is wat goedkoop

Last but not least: de Philips. Het bekende merk uit Eindhoven heeft nog hun eigen sausje gegeven over de blender. Met een glazen blenderkan en een motorblok, komt uit de doos eigenlijk alles wat je nodig hebt: een goede blender.

De Philips wordt simpel geleverd: met een handleiding, de blenderkan en de motor. Die blenderkan is van glas. Dat vind ik handig als je warme recepten klaarmaakt en je krijgt ook minder snel krassen of vlekken in de blenderkan. Het nadeel daarvan is dat de blenderkan wel snel zwaar wordt. Als we de Philips uit de doos haalden is het, net zoals bij de andere blenders, plug and play. Stekker erin en blenden maar!

Allereerst kijken we even naar het design. Philips weet ondertussen wel wat een gebruiker nodig heeft: dat zie je ook terug in het design. De draaiknop is duidelijk, helemaal wanneer de blender aanstaat.  Dan hoor je het vermogen toenemen op het moment dat je aan de draaiknop draait. Het model werkt niet met standen, maar met snelheden. Net zoals bij de Agiostar. Die heeft trouwens niet zulke fijne draaiknoppen als de Philips; de knoppen van dit model voelen veel soepeler en robuuster. 

Over het blenden: daar laat de Philips wat steekjes vallen. Zo heeft hij, net zoals de Aigostar, geen blendflow, waardoor hij halverwege eigenlijk stopt met blenden en er geen nieuwe toevoer is van ingrediënten. Dat hadden we overigens alleen met harde ingrediënten. Als je zachte of erg vloeibare producten aan deze blender toevoegt, dan werkt hij prima.

Blender met ijsfunctie

Mocht je graag ijs willen blenden? Dan kun je ook dit model beter laten staan. Het merk promoot wel dat er prima ijs in kan worden verkleind, maar tijdens onze tests viel dit toch wel erg tegen. Zo haal je er grote blokken ijs nog uit. Misschien als je het ijs een langere tijd op een hoger vermogen, dat het dan wat beter werkt. Maar zo snel als de Kitchenbrothers het ijs vermaalde tot crunch? Daar kan deze Philips nog wat van leren.

Eigenlijk kunnen we dus kort, maar krachtig zijn over dit model: de blender doet wat het moet doen, maar vraag niet te veel van ‘m. Ben je een simpele blenderaar? Dan is dit model, met zijn mooie design, alles wat jij je kunt vragen. 

Handig voor: Iedereen die lekker wilt blenden met simpele dingen
Niet helemaal voor: Dagelijkse gebruikers die er van alles in kunnen doen

Onze score:

Blenden van smoothies: 6,5
Blenden van ijs: 4
Gemakkelijk schoon te maken: 6,5

Door:
Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing en is, naast zijn vriendin en dochter, ook verliefd op SEO. Daarnaast schrijft hij ook voor de website.

Hij heeft communicatie- en multimediadesign gestudeerd en ook meerdere cursussen over marketing gevolgd. Verder komt hij jaarlijks bij de SEO Benelux Borrel, waar hij in 2022 ook in het panel zat.

Als Jasper niet schrijft of aan het designen is, bouwt hij aan met LEGO óf doet hij aan CrossFit