Beste blender 2022 - Top 5

Laatste ge-update in door Vera

Zie je het al voor je? In de zomer heerlijk genieten van een vers gemaakte smoothie in de zon? Met een blender is dat binnen een handomdraai gebeurt, terwijl je de kan gemakkelijk in de koelkast plaatst om later te gebruiken. Zoek je een goede blender? In deze review hebben we de beste van 2022 voor je!

We hebben de blender vergeleken op basis van de inhoud, de meegeleverde bekers, het vermogen en de prijs. Uiteindelijk is de Tefal Perfectmix + BL811D door ons verkozen tot beste blender van 2022. Ben je benieuwd naar de andere blenders in onze top-5? Hier lees je er alle ins- en outs over!  

# Product Inhoud Vermogen Meegeleverde accessoires
1 Tefal Perfectmix BL811D
Beste koop blender
1,5 liter 1200 Watt Spatel & Blenderkan Bekijk prijzen
2 Vitamix Ascent A3500i Brushed Rvs
Best geteste blender
2 liter 1200 Watt Blenderkan, Stamper en receptenboek Bekijk prijzen
3 Philips ProBlend 5000 serie HR3573/90
Beste smoothiemaker
2 liter 1000 Watt Drinkbeker & Blenderkan Bekijk prijzen
4 NutriBullet Pro
Beste nutribullet
0,7 liter 900 Watt Blendbeker & Receptenboek Bekijk prijzen
5 Philips Avance HR3756/00
Beste vacuumblender
1,8 liter 1400 Watt Blendbeker 2x, Drinkbeker 2x en To go deksel Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: zondag 2 oktober 2022
Tefal Perfectmix BL811D Bekijk prijzen
Inhoud: 1,5 liter
Vermogen: 1200 Watt
Meegeleverde accessoires: Spatel & Blenderkan

Laten we beginnen met de beste blender van 2022, de Tefal Perfectmix+ BL811D. Met deze uitstekende blender van maar liefst 1,5 liter maak je voor al je vrienden of vriendinnen een heerlijke smoothie klaar. Je kunt de bereidingsprogramma’s gebruiken om onder meer smoothies en te maken en ijs te vermalen.

Naast de verschillende programma’s om eten te pureren of te mixen, zit er ook een reinigingsfunctie op. Dit wil zeggen dat de blender zichzelf kan reinigen. De kan is gelukkig ook vaatwasser bestendig, dus deze maak je moeiteloos schoon.

Door het vermogen van maar liefst 1200 watt en 28.000 rotaties per minuut hak en pureer je moeiteloos de hardere groenten. Dit maakt de blender geschikt voor onder meer:

 • Bevroren fruit
 • Rauwe groenten
 • IJsblokjes
 • Noten

Het laatste belangrijke voordeel dat we nog willen benoemen is de prijs. Voor een scherpe prijs haal je een uitstekende blender in huis die veel meer mogelijkheden heeft dan bijvoorbeeld een staafmixer of slowjuicer. Helaas hebben we ook een aantal mindere punten opgemerkt.

De blenderkan

Deze hebben allebei betrekking op de blenderkan die is meegeleverd. Doordat deze van glas is, is deze aan de zware kant. Je zet deze dus wat moeilijk in de koelkast en je moet ook opletten dat je de glazen kan niet laat vallen. Het voordeel is natuurlijk wel dat glas geen geur-, kleur- een smaakstoffen aanneemt.

Wat ons daarnaast is opgevallen is dat er geen maataanduiding op de kan staat. Hierdoor is het moeilijker om de hoeveelheden in de schatten en heb je hier eigenlijk een aparte maatbeker voor nodig. Dit maakt het gebruik van de blenderkan minder gebruiksvriendelijk.

Voor een geweldige prijs heb je een uitstekende Tefal blender met uitgebreide functionaliteiten!

Plus- en minpunten
Programma’s – Wattage – Reinigingsfunctie – Prijs
Glazen blenderkan - Maataanduiding
Vitamix Ascent A3500i Brushed Rvs Bekijk prijzen
Inhoud: 2 liter
Vermogen: 1200 Watt
Meegeleverde accessoires: Blenderkan, Stamper en receptenboek

Bij de Vitamix Ascent A3500i Brushed RVS blender valt vooral de RVS behuizing op, die de blender een luxueuze en stevige look geeft. Dat Vitamix zo overtuigd is van de robuustheid van de blender, laat het zien aan de garantieperiode. Bij deze blender krijg je maar liefst 10 jaar garantie!

Wat ons enorm bevalt aan deze blender is de beveiliging die Vitamix erop heeft gemaakt. De blender werkt namelijk niet als de blenderkan of het deksel niet of niet goed bevestigd is. Hierdoor hoef je je ook geen zorgen te maken met kleine kinderen in huis.

Daarnaast is dit ook een van de weinige blenders met een eigen applicatie, de Vitamix Perfect Blend App voor Android en iOS. Dit geeft je een groot aantal voordelen, zoals:

 • Een online handleiding
 • 10 automatische programma’s
 • 500 heerlijke recepten

De automatische programma’s zorgen ervoor dat deze automatisch naar de juiste tijd en in de juiste stand schakelt. Daarnaast stopt deze ook als de bereiding van bijvoorbeeld je smoothie klaar is. Zelfs het hakken van groenten voor in de slowcooker is mogelijk met deze blender.

De omvang

Hoewel het apparaat vele voordelen heeft, zijn er ook een aantal nadelen. Het belangrijkste nadeel is de prijs, zeker in vergelijking met andere blenders uit deze review. De prijs is namelijk vele malen hoger dan bijvoorbeeld de eerder genoemde blender van Tefal.

Daarnaast is dit door de RVS behuizing ook direct de zwaarste blender met een gewicht van meer dan 5 kilogram. Hierdoor raden we ook aan om de blender op het aanrecht te laten staan en deze niet continu op te bergen en weer voor de dag te halen.

De Vitamix Ascent A3500i is ondanks zijn prijs een geweldige blender met unieke functionaliteiten.

Plus- en minpunten
RVS behuizing – Beveiliging – Vitamix Perfect Blend App - Garantie
Prijs - Gewicht
Philips ProBlend 5000 serie HR3573/90 Bekijk prijzen
Inhoud: 2 liter
Vermogen: 1000 Watt
Meegeleverde accessoires: Drinkbeker & Blenderkan

De Philips ProBlend 500 serie HR3573/90 is de beste blender voor smoothies van alle soorten en maten. Dat de blender gemaakt is voor smoothies, is te zien aan de extra blenderbeker die is meegeleverd. Deze extra drinkbeker inclusief deksel kun je eenvoudig meenemen voor een heerlijke smoothie onderweg.

Daarnaast valt het aantal wattages op. Met 1000 Watt heb je genoeg wattage beschikbaar om kort achter elkaar harde groenten te mixen en te hakken. Met een blenderkan van 2 liter kun veel gerechten maken. Dit maakt het de beste blender voor bevroren fruit. Andere voedingsmiddelen die je kunt mixen zijn:

 • Noten
 • Rauwe groenten
 • Dadels
 • Eiwitpoeder met melk

Kijken we tot slot nog naar de prijs van deze blender, dan is deze zeer voordelig ten opzichte van de concurrenten. Van alle blenders die we voor 2022 getest hebben, is dit de goedkoopste blender met meer dan uitstekende kwaliteiten. Daarnaast kunnen vrijwel alle onderdelen in de vaatwasser.

Glazen blenderkan

De glazen blenderkan is zowel een voor- als een nadeel. Doordat deze hittebestendig is, kun je er ook warme sauzen en soepen in mixen. Doordat deze van glas is gemaakt, neemt deze geen geur-, kleur- en smaakstoffen op. Hierdoor mix je elke keer weer een heerlijke smoothie of maaltijd bij elkaar.

Een nadeel van de glazen blenderkan is natuurlijk wel dat deze erg breekbaar en zwaar is. Let er daarom mee op als je deze bijvoorbeeld in de koelkast plaatst of deze van de blender af pakt. Door het ontbreken van de timer moet je wel zelf de mix in de gaten houden, een ander nadeel van deze blender. 

Met een scherpe prijs en een vermogen van 1000 Watt is dit de beste blender voor smoothies van 2022!

Plus- en minpunten
Extra blendbeker – Wattage – Glazen blenderkan – Prijs
Blenderkan - Timer
Verkrijgbaar bij:
NutriBullet Pro Bekijk prijzen
Inhoud: 0,7 liter
Vermogen: 900 Watt
Meegeleverde accessoires: Blendbeker & Receptenboek

Toen we deze Nutribullet 900 Pro Champagne in de hand namen om te testen, viel direct het formaat en het gewicht van de blender op. In vergelijking met de andere blenders uit deze review, is deze namelijk extreem licht en klein van formaat. Dit zien we aan de fysieke eigenschappen:

 • Hoogte: 19 cm
 • Breedte: 14 cm
 • Diepte: 14 cm
 • Gewicht: 2 kg

Daarnaast valt het vermogen van de blender niet tegen als we kijken naar het gewicht van de blender. Met 900 watt kun je met deze blender eenvoudig rauwe groenten, bevroren fruit, noten en dadels mixen en hakken. Dit maakt de blender voor de meeste gerechten geschikt.

Helaas zien we wel dat je met deze blender geen warme gerechten kunt bereiden. Dit komt doordat de kan is gemaakt van Tritan. Dit is een sterk type kunststof dat lang meegaat, maar dat op den duur wel geur-, kleur- en smaakstoffen kan opnemen.

Gelukkig is de blenderkan wel geschikt om in de vaatwasser te doen. Ook de meegeleverde blendbeker kun je gewoon in de vaatwasser doen. Wat wel opvalt is dat er geen deksel wordt meegeleverd, waardoor je je gemaakte smoothie niet mee kan nemen onderweg.

Kleine gezelschappen

De blender is niet geschikt voor grote gezelschappen, in tegenstelling tot de andere blenders in deze review. Met een inhoud van maar 0,7 liter kun je maximaal twee glazen maken. Wil je meer glazen bereiden, dan zul je de smoothie in de vriezer of koelkast moeten opslaan of wat meer tijd nemen.

Samen met de hierboven genoemde blender van Philips is dit de goedkoopste blender uit deze review. Met een prijs van nog geen €100 heb je een geweldige blender te pakken.

Met deze compacte blender bereid je de lekkerste smoothie voor een geweldige prijs.

Plus- en minpunten
Wattage – Blendbeker – Vaatwasser – Formaat
Warme bereiding - Deksel
Philips Avance HR3756/00 Bekijk prijzen
Inhoud: 1,8 liter
Vermogen: 1400 Watt
Meegeleverde accessoires: Blendbeker 2x, Drinkbeker 2x en To go deksel

De Philips Vacuüm Blender HR3756/00 is de beste vacuümblender, maar ook de enige vacuümblender uit deze review. Bij deze technologie blijft de smoothie langer vers, doordat de lucht voorafgaand aan het mixen uit de kan wordt gepompt. Ook vitaminen blijven beter behouden.

Daarnaast is het ook de blender met het hoogste vermogen in deze review. Met 1400 watt mix je moeiteloos harde ingrediënten, zoals ijsblokken, harde groenten en sapjes. Hiermee zit de blender tegen professioneel en dagelijks gebruik aan. Hierdoor is de prijs ook net wat hoger dan bij andere blenders.

Helaas beschikt de blender niet over een kookfunctie. Blenders met kookfunctie kun je gebruiken om tegelijkertijd te mixen én warme maaltijden te bereiden, zoals:

 • Soepen
 • Sauzen
 • Warme gemixte gerechten

Blenderbeker

De blenderbeker heeft twee belangrijke voordelen. Allereerst de inhoud van maar liefst 1,8 liter. Hierdoor bereid je 5 à 6 glazen, ideaal dus als je grotere gezelschappen op bezoek krijgt. Daarnaast worden er ook nog twee drinkbekers met deksels bijgeleverd, zodat je ook onderweg geniet van heerlijke smoothies.

De blenderbeker beschikt over een maataanduiding. Dit maakt het ideaal om heerlijke smoothies te maken, zonder dat je daarvoor een aparte maatbeker hoeft te gebruiken om alles af te meten. Dit is een groot voordeel ten opzichte van andere blenders.

Een klein nadeel van deze blender is wel dat je hiermee geen warme ingrediënten klaar kunt maken. Dit kan namelijk de Tritan beker aantasten tijdens het mixen. Wel kun je de alle losse onderdelen, behalve de messen, in de vaatwasser wassen.

Met de Philips Vacuüm blender krijg je verschillende extra drinkbekers, ene flink vermogen en een blender met een grote inhoud!

Plus- en minpunten
Vacuüm technologie – Vermogen – Inhoud – Maataanduiding
Warme ingrediënten – Prijs
Verkrijgbaar bij:
Door: Vera

Vera werkt samen met haar team aan de reviews uit de categorieën Baby & Kind, Dieren, Keuken & Koken en Huishouden & Wonen. Dagelijks testen, vergelijken en reviewen ze producten om het voor jou makkelijker te maken.