Beste staafmixer 2022 - Top 5

Laatste ge-update in door Vera Grondel

Een van de lastigste taken die je als volwassene hebt is toch zeker wel dag in dag uit beslissen wat je gaat eten. Elke dag opnieuw ben je zelf verantwoordelijk voor het avondeten, vroeger hoefde je maar aan tafel te schuiven en je kon eten. De uitdaging is dan ook nog eens dat het nog wel een beetje gezond moet zijn. Vaak wordt er gedacht dat gezond eten veel voorbereiding nodig heeft, maar dat is niet altijd waar. Met een staafmixer heb je een groot assortiment aan gezonde gerechten die je kunt maken zonder al te veel moeite.

De ene staafmixer is de andere staafmixer echter niet. Een slechte kwaliteit staafmixer kan je juist meer zorgen opleveren dan dat het goed doet. Wij hebben een staafmixer test uitgevoerd om erachter te komen wat de beste staafmixer is in 2022. We zullen eerst de beste staafmixer in verschillende categorieën bespreken waarna we vertellen waar we op gelet hebben. Daarnaast geven we ook een aantal tips mee en bespreken we veel gestelde vragen.

 • Beste koop staafmixer - Tefal Quickchef HB6598
 • Best geteste staafmixer - Bosch MS8CM6120
 • Beste staafmixer met hakmolen - Bosch MSM67140 ErgoMixx
 • Beste staafmixer voor soep - Tefal InfinyForce HB9438
 • Beste draadloze staafmixer - Cuisinart Cordless Pro
# Product Motorinhoud Snelheid mogelijkheden Meegeleverde opties
1 Tefal Quickchef HB6598
Beste koop staafmixer
1000W 20 standen 1 hakmolen Bekijk prijzen
2 Bosch MS8CM6120
Best geteste staafmixer
1000W 12 standen 1 hakmolen Bekijk prijzen
3 Bosch MSM67140 ErgoMixx
Beste staafmixer met hakmolen
750W 12 standen 1 hakmolen Bekijk prijzen
4 Tefal InfinyForce HB9438
Beste staafmixer voor soep
1000W Varierend met snelheids knop extra meegeleverde messen Bekijk prijzen
5 Cuisinart Cordless Pro
Beste draadloze staafmixer
250W 1 standen 3 opzetstukken Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: woensdag 29 juni 2022
Tefal Quickchef HB6598 Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
Krachtige motor - Hakmolen bijgeleverd - 20 verschillende snelheidsstanden
Er zit geen ballongarde bij om slagroom en eiwitten op te kloppen

Deze Tefal HB6598 Quickchef staafmixer behoort tot één van de beste kopen. Waarom? Omdat je naast kracht ook verschillende snelheidsstanden hebt en een gebruiksvriendelijk product.

Je kunt deze staafmixer ook voor meerdere bereidingen gebruik zonder dat de motor oververhit raakt. De staafmixer is breed inzetbaar en met 20 standen kun je de snelheid heel nauwkeurig instellen. Ideaal!

Naast dat het een gebruiksvriendelijk product is kun je de staafmixer omtoveren tot losse onderdelen, zodat je de vieze onderdelen gemakkelijk in de vaatwasser kunt stoppen. Dit vinden wij een unieke functie die niet veel staafmixers bieden. Onderdelen die je los kunt reinigen zijn:

 • 500ml hakmolen
 • 800ml mengbeker
 • Mixer met antispat kop

Daardoor is het schoonmaken van dit product super efficiënt geworden, maak je niet de gehele staafmixer nat en kun je nadat de onderdelen gewassen zijn, de staafmixer eenvoudig in elkaar zetten om te gebruiken voor je volgende maaltijden.

Kortom: het maakt dus niet uit of je hele harde ingrediënten gebruikt. Het kan allemaal vermaalt worden door de meegeleverde hakmolen. Omdat deze staafmixer is uitgerust met 20 standen konden we bij de test heel goed de controle houden.

Wat zijn de beste voordelen?

Deze Tefal staafmixer maakt het leven makkelijk. Met 20 verschillende snelheidsstanden konden wij goed de controle bewaren, dus dit zal jou ook zeker lukken. Bovendien, kun je de staafmixer uit elkaar halen om het schoonmaak proces in te gaan.

Heb je moeite met het fijn malen van bepaalde ingrediënten? Geen probleem, de meegeleverde hakmolen knapt dat kunstje voor je op. Na verloop van tijd kan het apparaat wel wat gaan wegen, hou daar rekening mee. Ook zit er geen ballongarde bijgeleverd.

Bosch MS8CM6120 Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
Meegeleverde hakmolen - Dankzij het krachtige vermogen kun je meer gerechten pureren - 12 snelheidsstanden
Er zit geen ballongarde bij om slagroom en eiwitten op te kloppen

Ben je op zoek naar een multifunctionele koop? Dan is de Bosch MaxoMixx MS8CM6120 volgens ons meer dan een geschikt product om aan te schaffen. Waarom? Omdat we blij verrast waren dat je een hakmolen meegeleverd krijgt.

De staafmixer is uitgerust met een krachtige motor en vermogen, waardoor je de staafmixer voor meerdere bereidingen kunt gebruiken. Bovendien, kun je met de 12 verschillende snelheidsstanden nauwkeurig bepalen wat voor structuur je wilt maken.

Het apparaat is gemakkelijk te gebruiken, voorzien van een modern design en het apparaat is makkelijk schoon te houden. Het voedsel kan door de gesloten kop niet ontsnappen, waardoor je met een gerust hart je voedsel kunt pureren.

Buitenom pureren kun je met deze staafmixer nog veel meer functies gebruiken! Je kunt er babyvoeding mee maken, notenpasta, sauzen, soepen en smoothies. Functies die je kunt gebruiken zijn:

 • Hakken
 • Noten malen
 • Pureren

De staafmixer ligt fijn in de hand en omdat er veel aandacht is gegeven aan de vormgeving, is het apparaat niet te zwaar en voegt het veel efficiëntie toe. Naar onze mening is de vormgeving toch ook een erg belangrijk aspect.

Dat is wat deze staafmixer uniek maakt. Bovendien hadden we met deze staafmixer over het algemeen vrijwel nooit last van onze handen omdat het gewicht netjes wordt verdeeld door het vernieuwde design.

Dat is ten opzichte van zijn voorgangers namelijk nog wel een puntje geweest. Met het vernieuwde design ligt het apparaat comfortabel in de hand, is het gewicht keurig verdeeld en kun je gemakkelijk en eenvoudig jouw gerecht pureren met de staafmixer van Bosch.

Wat levert het je op?

Deze Bosch MaxoMixx staafmixer levert je comfort en efficiëntie. Waarom? Je kunt componenten eenvoudig in de vaatwasser stoppen en ervaar je geen moeite met het schoonmaken van je staafmixer.

Bovendien geniet je van een lichtgewicht in je handen dat door het design comfortabel in de hand ligt. Minpuntje is wel dat de staafmixer een diepe kop heeft en het snoer soms wat stroef mee draait. Ten opzichte van zijn voorgangers is deze staafmixer, toch echt wel een verbetering vanwege de vernieuwde motor.

Bosch MSM67140 ErgoMixx Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
Duurzaam door krachtige motor - Meegeleverde hakmolen - 12 snelheidsstanden
Kan geen ijs crushen

Zoals we inmiddels weten is Bosch een sterkhouder als het gaat om produceren van goede staafmixers. Ook dit keer is het niet anders. Deze Bosch ErgoMixx MSM67140 staafmixer met hakmolen is een sterk staaltje werk.

De belangrijkste eigenschappen van de Bosch Ergomixx MSM67140 zijn:

 • Lichtgewicht
 • Uitneembare RVS mixvoet met 4-bladenmes
 • 12 snelheidsstanden
 • Krachtige 750 watt motor

Je kunt deze staafmixer voor zowel harde als zachte ingrediënten gebruiken, daarbij hak je met de meegeleverde hakmolen alle ingrediënten binnen een mum van tijd fijn. Net als de andere Bosch staafmixer beschikt deze staafmixer over 12 standen waarmee je de snelheid nauwkeurig kunt instellen op de bereiding. Ideaal voor in de keuken.

Een staafmixer met goede kwaliteit is in ieder geval verzekerd bij het aanschaffen van deze staafmixer. Het is licht, maakt weinig geluid, is multifunctioneel en valt makkelijk schoon te maken.

Dit product is wat ons betreft flink verbeterd vergeleken met zijn voorgangers in alle aspecten, maar als we toch een onderdeel moeten noemen dan is het toch echt wel de motor.

Waar onze voorgaande staafmixers nog wel eens wat kuren had met betrekking tot oververhitting, kan de motor van deze staafmixer veel langer mee zonder oververhit te raken. Hierdoor kun je met geruststelling meerdere gerechten achter elkaar pureren.

Wat maakt deze staafmixer beter dan zijn voorganger(s)?

Heel simpel, de hakmolen in combinatie met de motor waren bij de voorgangers van deze staafmixer niet in harmonie, waardoor je dikke brokken van ingrediënten terug kreeg. Wij vinden dat de ErgoMixx daar een goede upgrade in heeft uitgevoerd.

Wat zijn de beste voordelen van deze staafmixer?

Deze staafmixer kan met 12 verschillende snelheidsstanden bepalen hoe je jouw eten eruit laat zien. Daarnaast geniet je van weinig geluid en kun je door middel van een krachtige motor meerdere gerechten achter elkaar pureren. Ook kun je met de meegeleverde hakmolen allen ingrediënten binnen een handomdraai fijn malen.

Let wel, als je meerdere gerechten achter elkaar wilt mixen, moet je weten dat het voor harde ingrediënten niet geschikt is. Er moeten wel pauzes tussendoor komen.  Desondanks is deze staafmixer een ware topper uit onze test.

Tefal InfinyForce HB9438 Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
Krachtige motor - Extra messen meegeleverd
Geen opbergdoos

Soep pureren en mixen is één van de hoofdelementen voor het maken van heerlijke soep. Maar hoe weet je nu wat de beste staafmixer voor soep is? De Tefal InfinityForce 3-in-1 staafmixer is uitermate geschikt! Waarom? Omdat je met deze staafmixer beschikt over 1000 watt aan power.

De staafmixer wordt een 3-in-1 mixer genoemd vanwege de volgende eigenschappen:

 • Te gebruiken als Staafmixer
 • Te gebruiken als Hakmolen
 • Te gebruiken als elektrische Garde
 • Alle onderdelen inbegrepen

Geen ingrediënt is te hard voor deze staafmixer, want de combinatie van Powelix Life messen en de power van 1000 watt zorgen ervoor dat je de fijnste soepen kunt maken. De messen technologie van Tefal heeft een groot impact op de gebruiksbeleving.

Deze staafmixer is uitgerust met een multi-speed trigger snelheidsregeling, waardoor de staafmixer uit zichzelf sneller gaat mixen. Bovendien merkte we dat we geen rommel maakten bij gebruik van de staafmixer, omdat hij is uitgerust met een anti-spatvoet. Hierdoor blijft alles in de pan en kun je gerust blijven mixen.

Deze staafmixer levert meer dan 30% snellere mixresultaten op vanwege de messentechnologie. Vergeleken met voorgangers die geen nieuwe messentechnologie had, waren we veel efficiënter en sneller klaar.

Voor eenvoudig soep maken is deze staafmixer ideaal. Het enige nadeel van dit product is dat je geen opbergdoos erbij geleverd krijgt waarmee je alle accessoires in kunt opbergen. Maar als het aan ons ligt moet dat geen groot struikelblok zijn aangezien je een geweldige 3-in-1 staafmixer in beheer hebt. Zo’n kans wil je toch niet laten liggen?

Welke voordelen beleef je aan deze staafmixer?

Je geniet van een vernieuwde messentechnologie, een multi speed trigger en een anti spatvoet. De 1000Watt motor inhoud zorgt ervoor dat je al jouw ingrediënten super snel hebt gemixt.

Bovendien heb je tot wel 30% snellere mixresultaat vergeleken met voorgangers en/of andere staafmixers. Let wel, je hebt geen opbergdoos om je accessoires in op te bergen. Deze staafmixer is positief verbeterd vergeleken met zijn voorgangers op het vlak van de nieuwe messentechnologie, dat vinden wij een ware upgrade en raden deze staafmixer dan ook ten zeerste aan!

Cuisinart Cordless Pro Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
Draadloos - Licht en makkelijk in de hand
Beschikt over 500 watt waardoor je langer moet mixen

Ben je het zat om elke keer bezig te zijn met het loshalen van knopen? Dan is het aanschaffen van een draadloze staafmixer zeker geen overbodige luxe. De Cuisinart Cordless Pro Hand Blender is een kei in zijn werk. Misschien wel de beste draadloze staafmixer.

Wat krijg je erbij?

Hij is licht in gewicht, geeft je veel gemak en is uitgerust van een BPA vrije mengbeker voor het mengen van sauzen, smoothies en cocktails. Naast de staafmixer krijg je ook een garde opzetstuk bijgeleverd voor het perfect kloppen van room, beslag en andere banket gerechten.

Bovendien krijg je ook nog een mini-hakmolen erbij waardoor je bij aanschaf 3 verschillende opzetstukken meegeleverd krijgt. Wij waren blij verrast met al deze extra’s en konden niet wachten om aan de slag te gaan in de keuken!

De Staafmixer is voorzien van de volgende onderdelen:

 • BPA-vrije mengbeker
 • RVS blender
 • Garde
 • Hakmolen met 3 opzetstukken

De staafmixer wordt aangedreven door een lithium-ion batterij dat door middel van een USB-verbinding wordt opgeladen. Deze batterij is uniek, maar bovenal krachtig waardoor de prestaties bovengemiddeld zijn. Het implementeren van deze lithium-ion batterij is daarom ook een unieke kracht van deze staafmixer.

Als de batterij volledig is opgeladen kun je de staafmixer ongeveer 30 minuten lang gebruiken, afhankelijk van het recept en werkprestatie. Mocht je batterij bijna leeg zijn, dan laten de batterij indicatoren weten dat de staafmixer binnenkort opgeladen moet worden. Je hebt dus geen stroompunten nodig waardoor wij in elke keuken aan de slag konden.

De opzetstukken kunnen veilig geplaatst worden in de vaatwasser, waardoor je aan schoonmaak bijna geen moeite verschuldigt bent. Wel zo makkelijk toch? Dus, deze staafmixer ligt comfortabel in de hand, is draadloos en zorgt voor 3 opzetstukken.

Een minpunt van dit product is dat we voelbaar merkte dat hij over minder power beschikt, waardoor je langer zal moeten pureren. Hierdoor konder we er ook geen ijs mee mixen. Desondanks, is deze staafmixer een kei in zijn werk, draadloos en fijn om mee te werken.

Waar is deze staafmixer ten opzichte van voorgangers in verbeterd?

De batterij van deze staafmixer is door middel van het lithium batterij aanzienlijk verbeterd. Bovendien was de motorinhoud vrij laag, waardoor de voorgangers van deze staafmixer moeilijker konden mixen. Wij vinden deze staafmixer een flinke verbetering.

Verkrijgbaar bij:
Door: Vera Grondel

Vera werkt samen met haar team aan de reviews uit de categorieën Baby & Kind, Dieren, Keuken & Koken en Huishouden & Wonen. Dagelijks testen, vergelijken en reviewen ze producten om het voor jou makkelijker te maken.

Contact met Vera:

E-mail