Testen en reviewen: de JAP Tornado S3

Laatste update: 21 juni 2023

Een kruimeldief die je ook kunt gebruiken in de auto en die hondenharen wegtovert: soms kom je dingen tegen waarvan je denkt: ‘waarom had ik dit niet eerder’. Een kruimeldief bijvoorbeeld. 

Vandaag test ik zo’n kruimeldief: de JAP Tornado S3. Deze kruimeldief is gemaakt voor je auto en voor in huis en kan naast kruimels óók water opzuigen. Dat moest ik natuurlijk even testen. 

Waarom een kruimeldief?

Kijk: soms heb je wel eens dat je appelflappen eet op de bank. Vervolgens sta je op, kijk je om, en is de bank bezaaid met appelflappen-vlokken. De hele bank ligt eronder. Dan kun je met je hand proberen alles eraf te vegen, maar vaak is dat niet succesvol.

Daarom is een kruimeldief ongelofelijk handig: binnen seconden je bank even zuigen. Verder kun je het ook hondenharen, water en andere kleine viezigheden wegzuigen. Mocht je nou graag je auto schoon willen, dan is dit apparaat daar ook ideaal voor. Een kleine handstofzuiger dus!

Hoe ik deze kruimeldief heb getest

De Jap Tornado S3 heb ik vergeleken op basis van 4 elementen:

Design
Past het goed in mijn hand?

Gebruiksvriendelijkheid
Werken de knoppen?

Resultaat
Zijn mijn kruimels weg?

Prijs/kwaliteit
Kan ik beter vegen?

Wat is de eerste indruk?

Goed. Heel goed zelfs. Ik heb wel eens eerder iets gereviewed van het onbekende merk JAP: de airfryer. Ook dat product was écht heel goed. Ik had dus al hoge verwachtingen en dat is uiteindelijk volledig terecht. 

Je weet gelijk wat de oplader is en de opzetstukjes zitten er netjes bij verpakt. Daardoor kun je het apparaat gelijk opladen. De handleiding die erbij is gegeven is ook duidelijk en legt per opzetstukje uit wat je er mee kunt doen en hoe het werkt. En uit ervaring weet ik: een goede handleiding is niet vanzelfsprekend. Dat heeft deze JAP goed aangepakt. 

De kruimeldief is wel zwaar in de hand. Opzich is dat geen probleem, maar als je de hele kamer ermee gaat zuigen, kan dat nog wel eens vermoeiend zijn. Het handvat is verder mat: daardoor ligt-ie wel fijn in de hand. Sowieso is de gehele uitstraling van de kruimeldief vrij luxe. Dat is handig wanneer je ‘m op een zichtbare plek wilt hangen bijvoorbeeld. 

Op de kruimeldief zit 1 knop: de aan-knop. Dat is echt heel handig, want daardoor hoef je de knop niet constant ingedrukt te houden. Geloof me: dat is fijn voor je duim. Ook staat er op de kruimeldief hoeveel batterij er nog in zit. Weet je gelijk hoe lang je nog kunt zuigen of wanneer hij weer aan de oplader moet. 

Hoe is het design?

De kruimeldief is vrij groot, ik gok zo’n 45 centimeter. De afwerking is echt heel netjes: mooi zwart handvat, duidelijke knoppen en kleine zwarte pootjes aan de onderkant. Als je ‘m dan neerlegt, komt deze JAP niet gelijk op de grond. Een subtiele toevoeging!

Verder: de opvangbak. Die is zwart, maar ook doorzichtig. En weetje: met zo’n bak weet je gelijk waar je aan toe bent. Ik vind dat praktisch: zo zie ik wanneer ik ‘m moet legen bijvoorbeeld. Of hoeveel troep er lag op de bank. Er zit wel een kleine nadeel aan: als je ‘m veel gebruikt, ziet het er wel een beetje goor uit. Maar aan de andere kant: het is een kleine stofzuiger. Moet die er prachtig uitzien?

Is de Jap Tornado 3 makkelijk te gebruiken?

Zeker weten! Ik vind dat de JAP aan elke situatie heeft gedacht. Zo heeft het 5 verschillende opzetstukjes: een slang, één voor hondenharen, één met een borsteltje, een verlenging voor moeilijke stukjes en mijn persoonlijke favoriet: een koppelstukje voor wanneer je viezigheid op de grond hebt liggen. 

Verder wordt de kruimeldief geleverd met een super overzichtelijke handleiding. Daar staat ook in welk koppelstukje wat doet, hoe je ‘m moet schoonmaken en zelfs hoe je ‘m het beste gebruikt. 

En zoals ik schreef: de aan-knop is duidelijk en als-ie eenmaal aanstaat, druk je ‘m met hetzelfde gemak uit. Het apparaat heeft ook echt veel koppelstukjes. Daardoor heb je sowieso wel één functie waar je verliefd op wordt.

Ik heb het apparaat bij mij thuis én in de auto gebruikt, wat ze allebei promoten. Volledig terecht. Misschien vind ik het apparaat in de auto misschien nog wel handiger. Je komt heel makkelijk bij vervelende stukjes en het is écht stukken praktischer dan met verlengsnoer lopen te stoeien. 

Niet vergeten: de zuigkracht. Want hoe gebruiksvriendelijk een kruimeldief is en hoe mooi hij er ook uitziet, je hebt ‘m maar met 1 doel: zuigen. Maar geen zorgen, want dat doet deze kruimeldief ook uitstekend. Beter dan verwacht zelfs: je krijgt al het vuil met gemak weg, zoder er een halfuur op te wijzen. 

Hoe is mijn resultaat?

Bij mij thuis gebruik ik de Dyson. En om de Dyson te evenaren, moet je écht een hele goede zuigkracht hebben. En eerlijk? Ik was echt verbaasd over het resultaat van de JAP Tornado 3. Ik dacht: ‘een kruimeldief, is dat nou écht nodig’. Ja. Die heb je nodig. 

Kijk: een stofzuiger is echt heel handig voor grote oppervlakte. Maar wil je ook die kiertjes bij de deur, de gleuven in de bank of de haren uit de hondenmand ook meenemen? Dan is deze kruimeldief echt je beste vriend. En vergeet de auto niet: want om de auto echt fris en kruimelvrij te hebben, is dit apparaat geweldig. 

Verder kun je ook water opzuigen met de kruimeldief. Dat kan ook echt! Met gemak neemt de JAP wat water weg. Er zit alleen wel een nadeel aan: het is niet zo dat ál je water verdwijnt (het is geen dweil) en als het water is opgezogen, creëer je dus een papje van stof, hondenharen en kruimels. Niet echt lekker als je de kruimeldief wilt schoonmaken. 

Het eindresultaat is dus echt heel goed en zeker de moeite waard. 

Is de prijs/Kwaliteit-verhouding goed?

De JAP Tornado 3 kostte tijdens het schrijven van deze review ongeveer 80,-. Dat vind ik wel aan de prijzige kant. Maar krijg je daar de kwaliteit voor die je hoopt? Absoluut. 

Je hebt ook de JAP Tornado 2, voor iets minder dan 60,-. Dat is opzich ook een nette prijs, maar de zuigkracht is minder en je krijgt er minder koppelstukjes bij. Mocht je het budget er voor hebben, dan zou ik toch aanraden om die 20,- meer uit te geven. De zuigkracht en de koppelstukjes zorgen er echt voor dat het een volledige kruimeldief is, waar je veel aan hebt.

Is de JAP Tornado 3 Eva-Approved

Als je op zoek bent naar een goede, betrouwbare en vooral hele fijne kruimeldief, dan ja. Zeker als je het geld ervoor hebt. Maar aan de andere kant: tijdens het schrijven van deze review was de kruimeldief maar liefst 80,-. Dat vind ik wel veel voor een kruimeldief. 

Hij is dus Eva-Approved, maar alleen als je op zoek bent naar een goede kruimeldief die valt binnen dat budget. Mocht je iets goedkopers zoeken en kom je in financiële problemen als je deze kruimeldief koopt? Tja. Dat is het niet waard. Maar nogmaals: het is een goed product, dus ik raad ‘m zeker aan.

Ben je benieuwd of deze kruimeldief bij je past, of zoek je eerder een ander exemplaar? Lees dan onze koopgids over kruimeldieven hier. 

Deze kruimeldief vind je op de website van Just Another Store

Was dit artikel behulpzaam?

Bedankt!

Over de auteur

Eva Hoogland
Hoofdredacteur

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywr... Lees meer