Top 5 beste kruimeldieven (en 2 om te vermijden) 2022

Laatste ge-update in door Jasper van Campen

Geen zin om de stofzuiger uit de kast te pakken, maar toch even snel door het huis heen voordat er bezoek komt? Een kruimeldief bied je deze oplossing. Maar welke kruimeldief moet je nu aanschaffen? In deze review hebben we de beste kruimeldief van 2022 getest!

Daarbij hebben we onder meer gekeken naar het opvangvolume, de maximale accuduur op de hoogste stand en het gewicht van de kruimeldief. Uiteindelijk is de Rowenta X-Touch AC9736 als beste uit de test gekomen. Ben je benieuwd welke kruimeldieven bij ons ook in de smaak vielen? Wij hebben het antwoord voor je!

Rowenta X-Touche AC9736WO Bekijk prijzen
Opvangvolume: 0,2 liter
Accuduur in maximale stand: 10 minuten
Gewicht: 850 gram

Laten we beginnen met wat volgens ons de beste kruimeldief van 2022 is, de Rowenta X-Touch AC9736. Een zeer groot voordeel ten opzichte van de concurrentie is namelijk dat er geen sprake is van wandmontage. Hierdoor hoef je niet te klussen om de kruimeldief op te bergen!

Docking station

Het docking station dat je krijg meegeleverd, fungeert direct ook als laadstation. Zowel met als zonder docking station is het een zeer compacte stofzuiger, waardoor je niet veel ruimte kwijt bent in de schuur, de bergingof op het aanrecht. De kruimeldief heeft de volgende afmetingen:

 • Breedte: 6,6 centimeter
 • Diepte: 6,6 centimeter
 • Hoogte: 40,7 centimeter

Met een gewicht van ongeveer 800 gram is het daarnaast ook een erg handige handstofzuiger. Je kunt deze moeiteloos overal mee naartoe nemen. Doordat de accuduur bij normaal gebruik ongeveer 40 minuten mee kan, is het wel handig dat de stofzuiger zo licht is.

Het gebruik

Bij het gebruiken van de stofzuiger zijn we wel op een tweetal minpunten gestuit. Allereerst is deze goede kruimeldief namelijk niet geschikt voor het opzuigen van dierenharen, zeker wanneer deze bijvoorbeeld in kleding of meubilair zitten. In dat geval krijg je ze namelijk maar moeilijk los.

Daarnaast is er geen sprake van een uitblaasfilter. Bij een normale stofzuiger en robotstofzuiger zien we dit vaak wel. Deze zorgt er namelijk voor dat de echte kleine stofdeeltjes niet terug de ruimte in geblazen worden. Aangezien deze ontbreekt, kan het zijn dat deze deeltjes terug de ruimte in komen.

Naast dat je gebruik kunt maken van het reguliere opzetstuk, is er een ook zachte borstel meegeleverd. Deze zachte borstel kun je gebruiken om bijvoorbeeld je toetsenbord schoon te maken. Deze kan namelijk de moeilijker bereikbare plekken ideaal schoonmaken!

De beste kruimeldief van 2022 vanwege het gebruiksgemak en het compacte model!

Plus- en minpunten
Gewicht - Laadstation - Compact - Geen wandmontage
Dierenharen - Uitblaasfilter
BLACK+DECKER BHHV315B-QW Bekijk prijzen
Gewicht: 1,1 kilogram
Accuduur in maximale stand: 10 minuten
Opvangvolume: 0,7 liter

De best geteste kruimeldief is de Black+Decker BHHV315B-QW kruimeldief. Deze behoort tot de beste kruimeldieven vanwege het beperkte geluid dat het apparaat maakt. Met maar 68 decibel is het direct een van de stillere modellen die we in deze review hebben opgenomen. Je kunt daardoor nog prima praten tijdens het stofzuigen.

De batterij

Een groot voordeel van de stofzuiger is de batterij én de indicator die hiervoor gebruikt wordt. Laten we beginnen met de batterij laadindicator. Hierdoor kun je namelijk zien hoe lang je nog moet wachten voordat de batterij volledig opgeladen is. Daarnaast kun je ook zien hoe lang je nog kunt stofzuigen!

En is de kruimeldief leeg, dan kun is de batterij volledig opgeladen als je deze vier uur aan de lader hangt. In tegenstelling tot veel andere kruimelzuigers heeft Black+Decker er bij dit model voor gekozen om een wand én tafellader te gebruiken. Je kunt daarbij zelf bepalen of je deze op de want wil monteren.

Stofzuiger

Helaas hebben we bij het stofzuigen twee belangrijke punten opgemerkt. Je kunt deze handstofzuiger namelijk niet gebruiken om dierenharen op te zuigen. Hiervoor is de stofzuiger een stuk minder geschikt. Daarnaast is het ook niet mogelijk om nat vuil op te zuigen als je geknoeid hebt.

Gelukkig kun je wel gebruik maken van de kierenzuigmond. Hierdoor kun je bij veel moeilijk bereikbare plekken waar je met een gewone stofzuiger of robotstofzuiger een stuk minder goed bijkomt, waaronder bijvoorbeeld:

 • Kruimels in de auto
 • Chips dat in het bankstel is gaan zitten
 • Stof en vuil dat bij de plinten ligt

Met afstand de beste geteste kruimeldief vanwege de kierenzuigmond en de batterij indicator die gebruikt is.

Plus- en minpunten
Geluid - Batterij & indicator - Kierenzuigmond - Tafellader
Nat vuil - Dierenharen
BLACK+DECKER PD1420LP-QW Bekijk prijzen
Accuduur in maximale stand: 12 minuten
Opvangvolume: 0,56 liter
Gewicht: 1,42 kilogram

Ben je op zoek naar een krachtige kruimeldief, dan ben je bij deze Black+Decker PD1420LP-QW aan het juiste adres. Deze heeft namelijk een zeer krachtige accu van 18 volt, waardoor je hiermee ook groter vuil en haren van dieren eenvoudig kunt opzuigen. Hoewel deze aan de zware kant is, zien we het als de beste handstofzuiger van 2022.

Filters

Daarnaast maakt de kruimeldief ook gebruik van een tweetal belangrijke filters. Allereerst de motorfilter, die ervoor zorgt dat er geen stofdeeltjes bij de motor kunnen komen. Naast dat hierdoor de motor minder snel kapot gaat, gaat de kruimeldief hierdoor ook een stuk langer mee.

Daarnaast zien we ook dat er gebruik is gemaakt van een uitblaasfilter. Naast dat de stofdeeltjes niet bij de motor kunnen komen, worden ze ook niet terug de ruimte in geblazen. Hierdoor weet je zeker dat ze terecht komen in de 0,56 liter opvangzak. Dit grote opvangvolume zorgt ervoor dat je ook grotere oppervlaktes kunt stofzuigen.

Wat helaas wel ontbreekt is een HEPA-filter. Deze HEPA-filter zorgt er namelijk voor dat de ultra kleiner stofdeeltjes uit de lucht gehaald worden. Normaal gesproken wordt dit type filter aangeraden bij mensen met allergieën. Aangezien deze filter ontbreekt, zouden we deze kruimeldief niet aanraden voor mensen met allergieën.

Fysieke specificaties

Bij de kruimeldief vallen daarnaast de specificaties op. Door de lithium ion batterijen gaat de kruimeldief niet alleen lang mee, maar is deze ook snel weer opgeladen. Daarnaast zorgt de accu voor een constante zuigkracht.

Wat daarnaast opvalt is het aantal accessoires dat wordt meegeleverd. Hieronder hebben we deze accessoires voor je opgesomd:

 • Plug-in lader
 • Laadstation
 • Borstel voor dierenharen
 • Zachte borstel
 • Lange kierenzuiger
 • Korte kierenzuiger

Een krachtige handstofzuiger met een sterke batterij en zeer veel meegeleverde accessoires!

Plus- en minpunten
Dierenharen - Motor- en uitblaasfilter - Lithium Ion accu - Opvangvolume
Nat vuil - HEPA-filter
BLACK+DECKER DVA325JP07-QW Bekijk prijzen
Opvangvolume: 0,5 liter
Accuduur in maximale stand: 15 minuten
Gewicht: 1,41 kilogram

Een van de grote voordelen van deze Black+Decker DVA325JP07 is dat de accu zeer krachtig is. De accu gaat namelijk maar liefst 15 minuten mee in de zwaarste stand. Hierdoor gebruik je de kruimeldief ook in de zwaarste stand voor een langere tijd om je schoonmaakklus gedaan te krijgen.

Gemotoriseerde borstel

Naast dat de accu van deze kruimeldief lang mee gaat, is de gemotoriseerde borstel een ander groot pluspunt. De sterke zuigkracht van de gemotoriseerde borstel zorgt er namelijk voor dat je moeiteloos de haren van je dieren kunt opzuigen. Naast deze borstel, zijn er nog andere borstels meegeleverd:

 • Uitschuifbare kierenzuigmond
 • Geïntegreerde zachte borstel
 • Standaard borstel

De stofbak van 0,5 liter zorgt ervoor dat je genoeg opvangruimte hebt voor de grotere ruimte in huis. En zit de stofbak vol, dan kun je deze ook eenvoudig legen. Hou daarbij wel rekening met de lange oplaadtijd van de kruimeldief. Hierdoor is deze net wat minder handzaam dan de andere kruimeldieven.

Vergelijkingen

Vergelijken we de kruimeldief met andere kruimelzuigers, dan zien we dat het gewicht wel aan de zwaardere kant is. Met bijna 1,5 kilogram zorgt dit ervoor dat het voor langdurig gebruik minder geschikt is. Wel zien we dat de prijs in vergelijking met een Dyson kruimeldief een stuk lager ligt, wat een groot voordeel is.

Vergelijken we het geluidsniveau met de andere kruimeldieven, dan ligt het geluidsniveau aan de lage kant. Hoewel deze nog steeds flink wat geluid produceert in de zwaarste stand, kun je in lichtere standen nog een prima gesprek voeren.

De beste kruimeldief voor dierenharen vanwege de motorische borstel, de scherpe prijs en de uitstekende stofbak.

Plus- en minpunten
Gemotoriseerde borstel - Stofbak - Accuduur - Geluidsniveau
Gewicht - Motorfilter
BLACK+DECKER WDC115WA Bekijk prijzen
Opvangvolume: 0,385 liter
Accuduur in maximale stand: 9 minuten
Gewicht: 0,63 kilogram

Als grootste voordeel van deze Black+Decker Nat/Droog WDC115WA-QW is dat deze zowel droog vuil als nat vuil kan opzuigen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld ook wijn, water of andere vloeistoffen opzuigen, wat het een voordeel oplevert ten opzichte van veel andere stofzuigers en robotstofzuigers.

Gebruiksgemak

Qua gebruiksgemak zien we dat er twee belangrijke zaken opvallen. Allereerst is de inhoud van de stofbak meer dan prima. Met bijna 400 gram kun je prima een groot deel van het huis stofzuigen, terwijl je meerdere keren de kruimeldief kunt gebruiken om kleinere oppervlaktes te stofzuigen.

Daarnaast is het gewicht een van de grote voordelen, zeker als we dit vergelijken met de concurrentie. De kruimeldief weegt namelijk maar 630 gram, waardoor we deze tot een van de beste kruimeldieven hebben omgedoopt. De goede zuigkracht zorgt ervoor dat je deze voor vrijwel alles kunt gebruiken.

Als laatste voordeel tijdens het gebruik is dat het geluidsniveau erg laag ligt. Zo kun je tijdens het zuigen nog steeds een gesprek voeren. We zouden het niet aanraden om het te gebruiken tijdens het kijken van televisie. In dat geval is voor het geluid zelf storend.

Toch hebben we ook één nadeel weten te ontdekken tijdens het gebruiken en dat is de gebruiksduur. Met maar 9 minuten is dit de stofzuiger die het minst lang meegaat. Dit maakt de kruimeldief zeer geschikt voor kleinere taken, maar minder voor de grotere zaken.

Een aantal afzonderlijke zaken die we nog willen benoemen bij deze kruimeldief zijn:

 • Motorfilter
 • Wandhouder
 • Docking Station
 • Oplaadbare Accu

Montage

Een ander nadeel dat we nog even willen benoemen is dat de wandmontage in veel gevallen vereist is. Hierdoor moet je dus wel even je bouwkunsten laten zien. Aangezien dit niet bij elke kruimeldief in deze review nodig is, vinden we dit toch een van de nadelen

Met deze kruimeldief is het mogelijk om nat én droog vuil binnen een handomdraai op te ruimen!

Plus- en minpunten
Nat vuil - Inhoud stofbak - Gewicht - Geluidsniveau
Gebruiksduur - Wandmontage
Door: Jasper van Campen
 • Jasper is het brein achter DeBeste.com, met een online marketing achtergrond. Hij is woonachtig in het mooie Zeewolde.
 • Hij is o.a. bekend van SEO Benelux meet-up juni 2022.
 • Jasper heeft zijn HBO communicatie opleiding afgerond aan de Hogeschool Zuyd in Maastricht.

Lees meer over Jasper