Beste Kruimeldief 2021 - Top 5

Laatste ge-update in door Jasper

Een kruimeldief is ook wel bekend onder naam kruimelzuiger of handstofzuiger. Deze kleine stofzuiger gebruik je vooral om kleine oppervlaktes te reinigen. Je kan er verschillende soorten vuil gemakkelijk mee opzuigen zoals haren van huisdieren, vloeistoffen, glasscherven en kruimels. Doordat een kruimeldief snoerloos is kan je hem overal gebruiken zoals bijvoorbeeld in de auto. Je vindt kruimeldieven terug op de elektronica afdeling van winkels en webshops.

Voor het opzuigen van kleine hoeveelheden vuil in je huishouden is een goede kruimeldief onmisbaar. Het grote voordeel van een handstofzuiger is dat je niet meer hoeft te sjouwen met een zware gewone stofzuiger om snel vuil te verwijderen. De grote voordelen van een goede kruimeldief zijn dat deze snoerloos is, makkelijk op te bergen, weinig ruimte inneemt, weinig weegt en snel gebruiksklaar is. De nadelen van een kruimeldief zijn over het algemeen de lange oplaadtijd, een klein opvangbakje wat regelmatig geleegd moet worden, niet geschikt voor grote stukken vuil, maakt veel geluid en is niet geschikt voor het stofzuigen van grotere oppervlaktes.

Hoe kies je de beste kruimeldief?

Wat is de beste kruimeldief? Iedereen zal hierop een verschillend antwoord geven, aangezien het geheel afhankelijk is van je persoonlijke situatie. Heb je kinderen? Dan wil je misschien liever een kruimeldief die niet te veel geluid maakt. Als je huisdieren hebt dan wil je dat de kruimeldief voldoende vermogen heeft om haren op te zuigen en bij voorkeur een goed geurfilter heeft. Als je opzoek bent naar tips voor de aankoop van je kruimeldief, lees dan eens onze handige Koopgids door.

Als je erachter wilt komen wat de beste kruimelzuiger voor je is, kan je onze kruimeldief top 5 gebruiken. Hieronder hebben een overzicht gemaakt van de vijf beste kruimeldieven die wij voor je getest hebben.

# Product Geluidsniveau Capaciteit opvangbakje Prijs v.a.
1 BLACK+DECKER NVC115WA
Best geteste kruimeldief
70 dB 0,4 liter € 44,95
2 TurboTronic Lux400
Beste koop kruimeldief
60 dB 0,5 liter € 39,95
3 BLACK+DECKER BHHV520JF
Beste kruimeldief dierenharen / kattenharen
72 dB 0,7 liter € 93,93
4 Dyson V6 Top Dog
Meest krachtige kruimeldief
87 dB 2 liter € 499,00
5 Philips MiniVac FC6149/01
Beste kruimeldief consumentenbond
84 dB 0,5 liter € 75,98
Laatste prijs-update: donderdag 4 maart 2021
Jasper van Campen
Door: Jasper
Jasper is samen met Joel verantwoordelijk voor de categorie Elektronica.

Socials: Jasper
LinkedIn - Facebook - E-mail