Beste kruimeldief 2023. 5x de beste kruimeldief kopen

Laatste ge-update in door Jasper

Een kruimeldief zul je vandaag de dag in menig huishouden tegenkomen. Maar wist je dat de kruimeldief in eerste instantie is uitgevonden door NASA om monsters op de maan te nemen!? Zonder de maanlanding van Neil Armstrong hadden wij dus helemaal geen kruimeldief gehad! Naast dat je kunt kiezen voor een robotstofzuiger en een reguliere stofzuiger, behoort ook de kruimeldief tot de opties om je huis spik en span te houden.

Daarom hebben we hier de beste kruimeldieven voor je op een rij gezet. We hebben onder meer gekeken naar de accuduur, het gewicht, het geluidsniveau en natuurlijk de prijs. Onder meer op basis van deze factoren is de JAP Tornado S3 als beste kruimeldief van 2023 naar voren gekomen. Toch nog op zoek naar een andere goede kruimeldief, bijvoorbeeld om dierenharen mee op te zuigen? Hier vertellen we je er alles over!

Product Accuduur Gewicht Geluidsniveau
JAP Tornado S3 JAP Tornado S3
Beste alles in één kruimelzuiger
30 minuten 1.76 kilogram 68 dB Bekijk prijzen
Sencor SVC 190W Sencor SVC 190W
Beste prijs/kwaliteit
15 minuten 1.24 kilogram 80 dB Bekijk prijzen
BLACK+DECKER BHHV520BFP-QW BLACK+DECKER BHHV520BFP-QW
Beste voor dierenharen
21 minuten 1,4 kilogram 72 dB Bekijk prijzen
SoloCare Snoerloos SoloCare Snoerloos
Beste voor in de auto
30 minuten 0.9 kilogram 65 dB Bekijk prijzen
Shark WV200EU Shark WV200EU
Meeste zuigkracht
15 minuten 1.5 kilogram 10 dB Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: dinsdag 30 mei 2023
JAP Tornado S3 Bekijk prijzen
Accuduur: 30 minuten
Gewicht: 1.76 kilogram
Geluidsniveau: 68 dB
Hierom zijn we fan:
Nat en droog vuil
Kopstukken
Snoerloos
Inclusief ophanging
Let hierop:
Geluidsniveau
Oplaadtijd

Geschikt voor: Voor gebruikers die op zoek zijn naar een alleskunner voor binnen, buiten en in de auto!

We trappen deze review af met de JAP Tornado S3, de beste alles in een kruimeldief van 2023. Dit komt allereerst door het feit dat je deze kruimeldief in vrijwel elke situatie kunt gebruiken. Zo kun je kiezen voor het opzuigen van:

 • Nat vuil
 • Droog vuil
 • Hondenharen
 • Zand en stof

Dit wordt allemaal opgevangen in de opvangbak van 0.5 liter. Hoewel de Black + Decker kruimeldief een opvangbak van 0.7 liter is, heb je aan deze 0.5 liter meer dan voldoende. Dit is bijvoorbeeld meer dan voldoende om de auto uit te zuigen.

Dit zorgt ervoor dat je deze zowel binnen- als buitenshuis kunt gebruiken, bijvoorbeeld als je in het tuinhuisje aan het klussen bent geweest. In tegenstelling tot de meeste kruimeldieven in deze review, krijg je bij de JAP Tornado S3 ook verschillende opzetstukken meegeleverd. Daarbij moet je denken aan:

 • Accessoires voor in huis, de auto en vloeibaar vuil
 • HEPA filters
 • Accessoire voor huisdieren
 • Accessoire voor meubilair

Snoerloze oplaadbare kruimeldief

Deze snoerloze oplaadbare kruimeldief geeft je enorm veel bewegingsvrijheid. Je krijgt bij dit pakket een oplaadstation meegeleverd die je aan de muur kunt ophangen. Zo kun je deze bij je stofzuiger, strijkijzer en strijkplank in de kast zetten en neemt deze maar weinig ruimte in beslag.

Je kunt er daarnaast ook voor kiezen om het staande oplaadstation te gebruiken. Deze kun je gewoon in de keuken of in de opslagkast neerzetten. Het snoer is daarbij ongeveer een halve meter lang, dus zorgt wel dat er een stopcontact in de buurt is.

Zodra je de kruimeldief uit de oplader haalt, kun je deze voor ongeveer een half uur gebruiken. Aangezien een kruimeldief vooral gebruikt wordt voor de kleinere klussen, is dat natuurlijk meer dan voldoende. Ga je het hele huis stofzuigen, dan gebruik je toch de grote stofzuiger.

Bij het stofzuigen met deze kruimeldief willen we nog vermelden dat het geluidsniveau met 68 dB vrij luid is. Zeker wanneer we dit vergelijken met de Shark kruimeldief (10 dB), valt het op dat deze erg veel herrie maakt. Je gebruikt deze dus niet terwijl je in gesprek bent met iemand.

De accu van deze goede kruimeldief

Hierboven benoemde we al dat de accu erg lang mee gaat, namelijk 30 minuten. Wil je de accu echter weer volledig opladen, dan duurt dit maar liefst 180 minuten. We adviseren daarom altijd om de kruimeldief direct na gebruik weer aan de oplader te leggen. Hiermee voorkom je namelijk dat je accu leeg is op het moment dat je de kruimeldief nodig hebt.

Lees de volledige review van Eva hier.

De beste alles in één kruimeldief van 2023 vanwege de accuduur, het opzuigen van droog en nat vuil en de meegeleverde accessoires.

Verkrijgbaar bij:
Sencor SVC 190W Bekijk prijzen
Accuduur: 15 minuten
Gewicht: 1.24 kilogram
Geluidsniveau: 80 dB
Hierom zijn we fan:
Prijs
Accessoires
Oplaadstation met muurbevestiging
Indicatielampje
Let hierop:
Geluidsniveau
Gebruikstijd

Geschikt voor: Mensen die een goedkope stofzuiger zoeken om naast een gewone stofzuiger te gebruiken.

Voor mensen die thuis al een goede stofzuiger hebben, maar toch een klein model willen om de snelle klusjes te doen, is deze Sencor SVC 190B geschikt. Dit komt omdat de prijs van de kruimeldief namelijk erg laag ligt. In vergelijking met bijvoorbeeld de Black + Decker is deze wel vier keer goedkoper!

Goedkoop alternatief

Ondanks dat je deze kruimeldief voor een scherpe prijs kunt krijgen, zijn er een aantal belangrijke voordelen die we even willen benoemen. Dit begint met de accessoires die worden meegeleverd. Zo krijg je:

 • Borstelmondstuk
 • Kierenzuiger
 • Opzetstuk voor natte oppervlakten
 • Oplaadstation met adapter

Het borstelmondstuk en de kierenzuiger zorgen ervoor dat je eenvoudig verschillende oppervlakten kunt schoonmaken. Denk daarbij aan stoffen meubels of de spleten in de bank. Ook als je tussen twee autostoelen moet stofzuigen komen deze accessoires goed van pas.

We zien daarnaast dat de Sencor beschikt over een oplaadstation met een optionele muurbevestiging. Dit geeft je twee belangrijke voordelen. Allereerst zorgt dit er namelijk voor dat je kruimeldief minder ruimte in beslag neemt. Daarnaast wordt deze direct opgeladen zodra je het apparaat aan de muurbevestiging ophangt.

Hoe bevalt die in het gebruik?

Tijdens het gebruiken van deze kruimeldief zijn er nog een aantal dingen die ons zijn opgevallen. Allereerst is dat het indicatielampje dat gebruikt wordt. Zo kun je de batterijstatus van de kruimeldief in de gaten houden. Ook als je deze in het oplaadstation hebt staan is dit indicatielampje nuttig.

Toch zijn er ook twee punten die wat ons betreft verbetert kunnen worden. Allereerst is dat het geluidsniveau, dat met 80 dB wel erg hoog ligt. Zeker als we dit vergelijken met de andere kruimeldieven die rond de 65 dB zitten, maakt deze veel herrie.

Het tweede belangrijke punt van aandacht is de gebruikstijd. Deze ligt met 15 minuten een stuk lager dan bijvoorbeeld bij de JAP Tornado S3 (30 minuten) en de SoloCare snoerloos (30 minuten). Ondanks dat je met 15 minuten veel kunt doen, hebben we ervaren dat het te weinig is om je auto bijvoorbeeld goed schoon te maken.

Verkrijgbaar bij:
BLACK+DECKER BHHV520BFP-QW Bekijk prijzen
Accuduur: 21 minuten
Gewicht: 1,4 kilogram
Geluidsniveau: 72 dB
Hierom zijn we fan:
Gemotoriseerde borstel
Ruime opvangbak
Gebruikstijd
Stevige kruimeldief
Let hierop:
Geluidsniveau
Oplaadtijd

Geschikt voor: Mensen die dieren hebben die veel haren loslaten.

Heb je een of meerdere huisdieren thuis en ben je op zoek naar een stevige kruimeldief, dan is de Black + Decker BHHV520BFP-QW de kruimeldief die je moet hebben. Met een gewicht van 1,4 kilogram is deze wat zwaarder dan de andere kruimeldieven, maar je krijgt daar veel zuigkracht voor terug!

Dierenharen? Geen probleem!

Er zijn verschillende redenen waarom de stofzuiger enorm geschikt is voor dierenharen. Dit komt door de:

 • Gemotoriseerde borstel
 • Uitblaasfilter
 • Goede zuigkracht

De gemotoriseerde borstel maakt het een stuk gemakkelijker om de dierenharen op te kunnen zuigen. De gemotoriseerde borstel zuigt niet alleen de haren los, maar zorgt er ook voor dat deze loskomen van de bank of het oppervlak waar ze op zitten.

Daarnaast zorgt het uitblaasfilter ervoor dat er geen stofdeeltjes of allergenen terug de kamer in geblazen worden. Naast dat dit goed is voor de lucht in huis, is dit ook beter voor mensen die gevoelig zijn voor stof.

De ruimte opvangbak van 0,7 liter zorgt ervoor dat je ook niet na elke beurt de kruimeldief leeg hoeft te maken. In vergelijking met de andere kruimeldieven in deze review is dit de grootste opvangbak uit deze review.

Tijdens het stofzuigen is het wel belangrijk om te vermelden dat deze met 72 dB net wat meer geluid maakt dan veel van de andere kruimeldieven in deze review. Momenteel maakt alleen de Sencor kruimeldief meer geluid met 80 dB.

De gebruikstijd en oplaadtijd

Met betrekking tot de lithium ion batterij kunnen we zowel een voordeel als een nadeel benoemen. Het grote voordeel van deze kruimeldief is dat de gebruikstijd met 21 minuten meer dan prima is. Niet alleen kun je hier in huis mee uit de voeten, maar ook bij je auto kom je een heel eind.

Het opladen van de kruimeldief doe je met de tafel/wandlader. Deze kun je gewoon op het aanrecht neerzetten. Vooral kijkende naar het design van de stofzuiger is het geen enkel probleem om deze gewoon op het aanrecht te laten staan.

De oplaadtijd is dan wel weer erg lang. Waar de JAP kruimeldief met een oplaadtijd van 180 minuten weer volledig opgeladen is en voor 30 minuten gebruikt kan worden, duurt het bij deze kruimeldief maar liefst 300 minuten. Vervolgens kun je deze maar 21 minuten gebruiken. Kortom, hier zit nog wel ruimte voor verbetering.

SoloCare Snoerloos Bekijk prijzen
Accuduur: 30 minuten
Gewicht: 0.9 kilogram
Geluidsniveau: 65 dB
Hierom zijn we fan:
Opzetstukken
Opbergtas
Gebruikstijd
Accessoires voor de auto
Let hierop:
Ophangsysteem
Oplaadstation

Geschikt voor: Mensen die graag hun auto helemaal schoon willen hebben én willen houden!

De beste kruimeldief voor automobilisten is de SoloCare Snoerloos. Hiermee kun je je gehele auto stofzuigen, mede door de lange gebruikstijd. Je kunt de kruimeldief namelijk 30 minuten gebruiken, zonder dat je deze opnieuw op hoeft te laden. Meer dan genoeg tijd om je auto te stofzuigen.

Super handig voor de auto 

Dit is de best geteste kruimeldief voor mensen die graag hun auto helemaal schoon willen hebben. Dit komt onder meer omdat er verschillende accessoires zijn meegeleverd die speciaal voor gebruik in de auto zijn. Dit zijn:

 • Microvezeldoek voor autoruit
 • Stofborstel voor in de auto
 • Spleetmondstuk

Naast dat je met deze kruimeldief dus je auto kunt stofzuigen, worden er ook accessoires meegeleverd die je ruit en bekleding schoon kunnen houden. Dit maakt de set ook zo interessant!

Hepa filter?

Al deze accessoires worden daarnaast geleverd in een handig opbergtas. Naast de accessoires om de auto schoon te maken, krijg je namelijk ook een oplader, extra HEPA filter, usb-kabel en netsnoer, rubbermondstuk en borstelmondstuk. Kortom, genoeg om je auto schoon te krijgen en te houden.

De verbeterpunten

Vergelijken we deze kruimeldief met de andere kruimeldieven uit deze review, dan vallen er twee belangrijke punten op. Allereerst ontbreekt er een ophangsysteem. De andere kruimeldieven hebben deze wel, waardoor je deze ook gemakkelijker op kunt hangen én hier mee ruimte kunt besparen.

Dit geldt ook voor het oplaadstation dat gebruikt wordt. In het ideale geval is het ophangsyteem namelijk ook het oplaadstation. Bij deze kruimeldief is dat niet het geval en wordt het apparaat opgeladen via een oplaadkabel. Vergelijk dit met het opladen van je smartphone, e-reader of tablet.

Verkrijgbaar bij:
Shark WV200EU Bekijk prijzen
Accuduur: 15 minuten
Gewicht: 1.5 kilogram
Geluidsniveau: 10 dB
Hierom zijn we fan:
Compacte stofzuiger
Goede zuigkracht
Wasbaar filter
Gemotoriseerde borstel
Let hierop:
Gebruikstijd
Inhoud stofreservoir

Geschikt voor: Mensen die het stof uit de kleinste hoekjes en gaatjes van het huis willen halen.

Ben je op zoek naar een krachtige kruimeldief die je voor veel verschillende situaties kunt gebruiken, dan moet je de Shark WV200EU eens proberen. Het absolute voordeel van deze kruimeldief is de zuigkracht van 170 Airwatts. Vergelijken we deze met andere kruimeldieven, dan is dat meer dan uitstekend:

Zachte borstel

Naast dat het een zeer krachtige kruimeldief is, is het ook een compacte stofzuiger. Hierdoor kun je deze gemakkelijk opbergen. Door het mooie design van de kruimeldief, kun je deze ook gewoon op het aanrecht laten staan. Hierdoor kun je deze ook een stuk makkelijker pakken.

Er zijn verschillende opzetstukken die je bij deze kruimeldief krijgt meegeleverd. Zo krijg je een normaal opzetstuk, maar ook een opzetstuk speciaal voor kiezen. De gemotoriseerde borstel geeft je de mogelijkheid om dierenharen eenvoudig en snel op te kunnen zuigen.

Als laatste belangrijke pluspunt van deze kruimeldief willen we nog de wasbare filter vermelden. Hierdoor kun je langere tijd de zuigkracht van de kruimeldief behouden, terwijl je hierdoor ook niet telkens een nieuwe filter moet aanschaffen. Dit is ook nog eens een stuk milieuvriendelijker.

De minpunten

Helaas zijn er een tweetal minpunten die we je niet willen onthouden. Allereerst is dat de gebruikstijd van de kruimeldief. De lithium ion accu die gebruikt is in het apparaat, gaat maar voor 15 minuten mee in de laagste stand. Hoewel je vaak niet veel tijd nodig hebt om schoon te maken, is 15 minuten wel erg weinig.

Zeker als je bijvoorbeeld een leren bank schoon wilt maken of de kieren en spleten in de auto wilt uitzuigen. In dat geval is 15 minuten in de laagste stand weinig. Ga je de kracht opvoeren, dan gaat deze zelfs nog minder lang mee. Dat is dus een belangrijk verbeterpunt.

Een ander verbeterpunt in vergelijking met de andere kruimeldieven in deze review, is de inhoud van het stofreservoir. Deze is namelijk maar 0.1 liter. Hierdoor kan er veel minder stof opgeslagen worden dan bij de andere kruimeldieven. Deze beschikken namelijk over een stofreservoir van 0.5 liter of meer.

Door:
Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing en is, naast zijn vriendin en dochter, ook verliefd op SEO. Daarnaast schrijft hij ook voor de website.

Hij heeft communicatie- en multimediadesign gestudeerd en ook meerdere cursussen over marketing gevolgd. Verder komt hij jaarlijks bij de SEO Benelux Borrel, waar hij in 2022 ook in het panel zat.

Als Jasper niet schrijft of aan het designen is, bouwt hij aan met LEGO óf doet hij aan CrossFit