Beste Kruimeldief 2021 - Top 5

Laatste ge-update in door Jasper

Een kruimeldief is ook wel bekend onder naam kruimelzuiger of handstofzuiger. Deze kleine stofzuiger gebruik je vooral om kleine oppervlaktes te reinigen. Je kan er verschillende soorten vuil gemakkelijk mee opzuigen zoals haren van huisdieren, vloeistoffen, glasscherven en kruimels. Doordat een kruimeldief snoerloos is kan je hem overal gebruiken zoals bijvoorbeeld in de auto. Je vindt kruimeldieven terug op de elektronica afdeling van winkels en webshops.

Voor het opzuigen van kleine hoeveelheden vuil in je huishouden is een goede kruimeldief onmisbaar. Het grote voordeel van een handstofzuiger is dat je niet meer hoeft te sjouwen met een zware gewone stofzuiger om snel vuil te verwijderen. De grote voordelen van een goede kruimeldief zijn dat deze snoerloos is, makkelijk op te bergen, weinig ruimte inneemt, weinig weegt en snel gebruiksklaar is. De nadelen van een kruimeldief zijn over het algemeen de lange oplaadtijd, een klein opvangbakje wat regelmatig geleegd moet worden, niet geschikt voor grote stukken vuil, maakt veel geluid en is niet geschikt voor het stofzuigen van grotere oppervlaktes.

Hoe kies je de beste kruimeldief?

Wat is de beste kruimeldief? Iedereen zal hierop een verschillend antwoord geven, aangezien het geheel afhankelijk is van je persoonlijke situatie. Heb je kinderen? Dan wil je misschien liever een kruimeldief die niet te veel geluid maakt. Als je huisdieren hebt dan wil je dat de kruimeldief voldoende vermogen heeft om haren op te zuigen en bij voorkeur een goed geurfilter heeft. Als je opzoek bent naar tips voor de aankoop van je kruimeldief, lees dan eens onze handige Koopgids door.

Als je erachter wilt komen wat de beste kruimelzuiger voor je is, kan je onze kruimeldief top 5 gebruiken. Hieronder hebben een overzicht gemaakt van de vijf beste kruimeldieven die wij voor je getest hebben.

 • Best geteste kruimeldief - BLACK+DECKER NVC115WA
 • Beste koop kruimeldief - TurboTronic Lux400
 • Beste kruimeldief dierenharen / kattenharen - BLACK+DECKER BHHV520JF
 • Meest krachtige kruimeldief - Dyson V6 Top Dog
 • Beste kruimeldief consumentenbond - Philips MiniVac FC6149/01
# Product Geluidsniveau Capaciteit opvangbakje
1 BLACK+DECKER NVC115WA
Best geteste kruimeldief
70 dB 0,4 liter Bekijk prijzen
2 TurboTronic Lux400
Beste koop kruimeldief
60 dB 0,5 liter Bekijk prijzen
3 BLACK+DECKER BHHV520JF
Beste kruimeldief dierenharen / kattenharen
72 dB 0,7 liter Bekijk prijzen
4 Dyson V6 Top Dog
Meest krachtige kruimeldief
87 dB 2 liter Bekijk prijzen
5 Philips MiniVac FC6149/01
Beste kruimeldief consumentenbond
84 dB 0,5 liter Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: zaterdag 23 oktober 2021
Best geteste kruimeldief Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Verschillende opzetstukken - Snelleegfunctie
 • Klein opvangreservoir – Niet geschikt voor vloeistoffen – Korte accuduur
Productreview:

Als je snel wat vuil moet opzuigen binnen je woning dan is deze kruimeldief hier zeer geschikt voor. Volgens ons is dit de beste handstofzuiger die op dit moment op de markt is. De kruimeldief heeft een licht gewicht en een ergonomisch ontwerp. Door de brede zuigmond kan je gemakkelijk zonder moeite groter vuil opzuigen zoals bijvoorbeeld ontbijtgranen. Tevens is kan je stof en vuil op moeilijk bereikbare plekken gemakkelijk opzuigen doordat deze kruimelzuiger geleverd wordt met een kierenzuiger. Voor delicate oppervlakken wordt er een zachte borstel meegeleverd. De kruimeldief beschikt over een snelleegfunctie waardoor je geen vuile handen krijgt bij het legen van de opvangbak. Zowel het filter als de opvangbak kan je gemakkelijk uitnemen en met water wassen.

Er zijn een paar redenen waarom deze kruimeldief een goede keuze is:

 • Meerdere opzetstukken
 • Snelleegfunctie zonder vieze handen te krijgen
 • Licht gewicht
 • Makkelijk schoon te maken
 • Indicatielamp bij het opladen

Beste kruimeldief voor droog vuil

Op het moment dat je opzoek bent naar een kruimeldief die droog vuil kan opzuigen met verschillende opzetstukken dan is deze kruimeldief best getest. De prijs is prima voor de kruimelzuiger. Vergeleken met andere kruimeldieven is de opvangbak een beetje klein en tevens gaat de accu niet erg lang mee. Je kan maximaal 7,5 minuten gebruik maken van deze handstofzuiger voordat je hem weer op de lader moet hangen. Hij wordt wel geleverd met een tafellader en er is een indicatielampje aanwezig om te zien wanneer hij opgeladen is.

Ben je opzoek naar een compacte kruimelzuiger voor droog vuil? Kies dan voor deze BLACK+DECKER NVC115WA handstofzuiger!

Beste koop kruimeldief Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Geschikt voor vloeistoffen – Lange accuduur
 • Klein opvangreservoir
Productreview:

Deze kruimeldief heeft een goed vermogen en is daardoor erg krachtig. Je kan deze handstofzuiger gebruiken op elk oppervlakte en naast droog vuil kan je er zelfs vloeistoffen makkelijk mee opzuigen. Hij maakt weinig geluid in vergelijking tot de meeste andere kruimeldieven. De opvangbak heeft een capaciteit van 0,5 liter. Dit is vergelijkbaar met de meeste andere kruimeldieven. De accu kan je twintig minuten achtereen gebruiken voordat je hem weer aan de oplader moet hangen. Als extra accessoires wordt er een spleetmondstuk meegeleverd.

Enkele eigenschappen waarom deze kruimeldief de moeite waard is:

 • Produceert weinig lawaai
 • Kan vloeistoffen opzuigen
 • Krachtige motor

Prima kruimeldief voor de prijs

Gezien de lage prijs is dit een goed instapmodel kruimeldief beste koop. Hij is vooral geschikt als je er niet regelmatig gebruik van maakt en deze vaak aan de oplader kan hangen na gebruik. De accuduur is redelijk lang vergeleken met vele andere kruimelzuigers. Hij kan zowel droog vuil als vloeistoffen opzuigen. Door de krachtige motor weet je zeker dat je geen stof laat liggen tijdens het stofzuigen.

Wil je een instapmodel kruimeldief aanschaffen zonder allerlei poespas? Kies dan voor deze TurboTronic Lux400 kruimeldief!

Beste kruimeldief dierenharen / kattenharen Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • 2 snelheden – Uitschuifbare kierenzuiger – Filter eenvoudig schoonmaken
 • Niet geschikt voor vloeistoffen
Productreview:

Het opvangreservoir van deze kruimelzuiger is groter dan bij de meeste en kan 0,7 liter vuil opvangen. De accu kan in totaal 21 minuten meegaan op de lage stand voordat hij opnieuw opgeladen moet worden. Deze kruimeldief beschikt over een lang voorstuk waardoor je gemakkelijker bij moeilijk bereikbare plekken komt die ver weg zijn. Tevens is de kierenzuiger uitschuifbaar. Hij beschikt over twee snelheden, waardoor je tevens deze kruimelzuiger kan gebruiken voor groter vuil zonder dat hij geblokkeerd raakt.

Er zijn meerdere redenen waarom je voor deze handstofzuiger kan kiezen:

 • Een grote opvangbak
 • Uitschuifbare kierenzuiger
 • Snelleegfunctie waarbij je geen vieze handen krijgt
 • Het filter is makkelijk schoon te maken
 • Twee snelheden

Een krachtige kruimeldief voor een gemiddelde prijs

Deze kruimeldief is zeer geschikt voor het verwijderen van honden- en kattenharen door de hogere snelheid waardoor meubels gemakkelijk gereinigd kunnen worden. Daarnaast is er een filter aanwezig waarbij aangegeven wordt wanneer deze schoongemaakt moet worden. Dit kan makkelijk met water. Deze kruimeldief is alleen geschikt voor droog vuil. Met een druk op de knop kan je het opvangreservoir leegmaken, zo weet je zeker dat je je handen niet vuil maakt.

Ben je opzoek naar een krachtige handstofzuiger voor een huishouden met dieren? Dan is de BLACK+DECKER BHHV520JF kruimeldief een geschikte keuze!

Meest krachtige kruimeldief Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • 2 snelheden – Krachtige motor – Filter eenvoudig schoonmaken
 • Duur in de aanschaf – Niet geschikt voor vloeistoffen – Zwaar in gewicht
Productreview:

Deze krachtige Dyson kruimeldief is een stuk zwaarder dan de meeste kruimeldieven, maar daarvoor krijg je wel een motor met een goed vermogen. De accu gaat op de laagste stand vijftien minuten mee. Op de hogere stand voor groter afval kan hij zes minuten meegaan voordat hij weer opgeladen dient te worden. De kruimelzuiger wordt geleverd met twee verschillende opzetstukken. Met een druk op de knop leeg je het opvangreservoir. Het filter is eenvoudig te reinigen onder de kraan.

Deze kruimelzuiger heeft verschillende eigenschappen die de moeite waard zijn:

 • Een zeer krachtige motor
 • Verschillende snelheden
 • Het filter is eenvoudig te reinigen

Een dure kruimeldief met een groot vermogen

Als je dieren in je huishouden hebt dan is deze kruimeldief zeer geschikt. Hij beschikt over twee verschillende snelheden en de hoogste snelheid is perfect om haren van meubels te verwijderen of groter vuil op te zuigen zonder dat het vast komt te zitten in de zuigmond. Het reinigen gaat erg eenvoudig en je krijgt er geen vuile handen van.

Wil je een kruimeldief met een goed vermogen voor moeilijk te verwijderen vuil? Kies dan voor de Dyson V6 Top Dog kruimeldief!

Verkrijgbaar bij:
Beste kruimeldief consumentenbond Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Vele opzetstukken– Autostekker meegeleverd
 • Niet geschikt voor vloeistoffen
Productreview:

Deze handige kruimeldief is geschikt om vele oppervlaktes te reinigen zoals de vloer of meubels. Het opvangreservoir is groter dan bij de meeste kruimeldieven en kan 0,7 liter vuil opvangen. Het vermogen van de kruimeldief is groot en het gevolg hiervan is dat hij meer geluid maakt dan vele andere handstofzuigers. Deze Philips wordt geleverd met vijf verschillende opzetstukken, waardoor hij multifunctioneel inzetbaar is. De accuduur bij gebruik in de laagste stand is 11 minuten voordat hij weer opgeladen moet worden.

Er zijn verschillende goede redenen om te kiezen voor deze kruimelzuiger zijn:

 • Veel verschillende opzetstukken en daardoor multifunctioneel
 • Handig voor gebruik in de auto
 • Geschikt voor het reinigen van verschillende oppervlaktes
 • Een grote opvangbak

Een multifunctionele kruimeldief voor een gemiddelde prijs

Deze kruimelzuiger is multifunctioneel door de vele opzetstukken en daarbij wordt er ook nog eens een stekker voor in de auto geleverd. Erg handig als je regelmatig je auto wilt schoonmaken. Door de verschillende opzetstukken kan je vele verschillende oppervlaktes reinigen en zelfs de moeilijkst bereikbare hoekjes schoonmaken.

Maak je graag je auto van onder tot boven schoon? Kies dan voor deze Philips MiniVac FC6149/01 kruimelzuiger!

Verkrijgbaar bij:
Jasper van Campen
Door: Jasper
Jasper is samen met Joel verantwoordelijk voor de categorie Elektronica.

Socials: Jasper
LinkedIn - Facebook - E-mail