Beste kruimeldief 2023. 5x de beste kruimeldief kopen

Door: Jasper
Laatste update: 14 september 2023

Debeste.com is een onafhankelijke site die een kleine commissie kan krijgen op bepaalde producten.

laatst geupdate

Laatste update: meer dan 2 maanden geleden

Deze koopgids is in juli 2023 volledig onder handen genomen. We hebben verschillende kruimeldieven uitvoerig getest, waarvan er uiteindelijk 5 in onze lijst zijn gekomen

Boterhamkruimels in je auto, je kind dat heeft gemorst op de bank of het omgooien van je schaal met nootjes: het is zo schoongemaakt met een kruimeldief. Dit handige apparaat is een mini-versie van een stofzuiger, waardoor je gemakkelijk en eenvoudig vieze kruimels uit onhandige plekken weghaalt.

Maar: wat is nou de beste kruimeldief? Om dat te testen keken we naar het zuigvermogen van verschillende kruimeldieven, de accuduur van het apparaat en of het überhaupt handig is om te gebruiken. De duidelijke winnaar is de BLACK+DECKER BHHV520BFP-QW PET: die scoorde op elk onderdeel goed. Weten hoe we dit hebben getest? Lees hier meer.

Beste kruimeldief top 5

 1. Best geteste: BLACK+DECKER BHHV520BFP-QW PET
 2. Beste koop: Auronic Kruimelzuiger
 3. beste accu: AEG HX6-24IGM
 4. Beste voor kruimels: Philips MiniVac FC6148/01
 5. Beste voor de auto: Cecotec Ergonomische kruimelzuiger

Kruimeldieven vergelijken

Product Aantal decibel Kan water opzuigen Extra opzetstukjes Aantal minuten zuigen
93,4 Nee 1 21 Bekijk prijzen
83,4 Ja 3 17 Bekijk prijzen
AEG HX6-24IGM beste accu
94,3 Nee 1 14 Bekijk prijzen
Philips MiniVac FC6148/01 Beste voor kruimels
89,3 Nee 1 13 Bekijk prijzen
90,2 Nee 2 9 Bekijk prijzen
Swipe swipe

Handig om te weten

check
Hier kun je zelf op letten

Een kruimeldief is over het algemeen rond de 60-80 euro. Toch zijn sommige modellen goed in een specifiek onderdeel: het opzuigen van dierenharen of water bijvoorbeeld. Kijk daarom wat jij zoekt in een kruimeldief. Scheelt zo een miskoop!

check
Ons onderzoek

Een halve zak met broodkruimels, de haren van onze kat Guus en flink wat meel. We keken hoe goed de kruimeldief was in zuigen en of het apparaat gebruiksvriendelijk was.

check
Onze conclusie

Na het testen van meerdere kruimeldieven, weten we: kruimeldieven lijken op elkaar, maar scoren toch op gekke onderdelen weer heel apart. De kruimeldief die overal goed op scoorde, is de BLACK + DECKER, wegens de goede kwaliteit die het apparaat levert.

Zo hebben wij de kruimeldieven getest:

Met behulp van een decibelmeter, hebben we gemeten hoeveel geluid ze apparaten maakten, maar we keken ook hoeveel stroom ze verbruikten. We testen ook of het apparaat gebruiksvriendelijk was en… hoe goed het zoog, natuurlijk. Lees hier hoe we nog meer hebben getest.

Best geteste BLACK+DECKER BHHV520BFP-QW PET

Hierom zijn we fan:
 • Haalt heel goed de dierenharen weg
 • Zuigt perfect
 • Heeft een goede batterij, waardoor je lang kunt zuigen
 • Bak maak je gemakkelijk leeg
Let hierop:
 • Maakt veel lawaai
Bekijk prijzen
Aantal decibel: 93,4
Kan water opzuigen: Nee
Extra opzetstukjes: 1
Aantal minuten zuigen: 21
Merk: Black + Decker

Laat je af en toe een kruimel vallen of heeft de hond stiekem op de bank gelegen vannacht? Dat is allemaal geen probleem met deze BLACK + DECKER BHHV520BFP-QW. De naam is misschien ingewikkeld, maar het gebruik niet. Zo is deze kruimeldief heel erg gebruiksvriendelijk, maar werden we vooral enthousiast over de goede resultaten. 

Beste resultaten tijdens alle tests

Om te kijken hoe de kruimeldieven het deden, hebben we ze ondervonden aan meerdere tests. Zo deden we kruimels op de grond, keken we of ze ook tapijt goed schoonmaken, of je de auto er gemakkelijk mee schoonmaakt en of dierenharen net zo eenvoudig worden opgezogen. 

Bij al die onderdelen scoorde deze kruimeldief hoog. Zo heeft de BLACK + DECKER meerdere opzetstukjes: 1 voor ‘normaal’ gebruik en 1 voor dierenharen. Bij normaal gebruik zuigt de kruimeldief echt alles op. Soms zagen we bij andere modellen dat niet alles werd opgezogen, maar dat is niet het geval bij dit model. Alles werd opgezogen. 

Ook bij de dierenharen scoorde deze BLACK + DECKER veruit het beste. Zo legden we een kleedje met kattenharen, waar elke kruimeldief een eigen rij kreeg. Bij deze kruimeldief zag je echt een duidelijke, schone streep zonder haren. Dat vond ik persoonlijk echt indrukwekkend. Je krijgt een apart opzetstukje voor dierenharen en die werkt heel goed. 

Stel: je hebt bord met cracker-kruimels op de bank laten vallen en je wilt het even snel schoonmaken? Dan is het niet fijn als je kruimeldief er na 2 minuten mee ophoudt, omdat het geen grote batterij heeft. Daar hoef je bij deze kruimeldief geen zorgen over te maken. Zo kan deze kruimeldief meer dan 20 minuten onafgebroken doorzuigen. Dat maakte dat deze kruimeldief een grotere batterij had dan bijvoorbeeld de Philips MiniVac of de AEG.

Ook in de auto zoog de kruimeldief goed. Zo zogen we de matjes bij het gaspedaal en daar zien we dezelfde resultaten als in huis: je komt makkelijk bij de lastige hoekjes, hij zuigt goed en krachtig en haalt met gemak viezigheid weg. 

Het enige nadeel van deze kruimeldief hebben we wel gemerkt tijdens de autotest: het design. Zo is het niet een heel handig design en voelt de kruimeldief soms wat lomp. Hij ligt wel prima in de hand, hij is niet te zwaar en de knopjes zijn verder duidelijk. Het legen van het systeem gaat met een speciale klep: dat vond vooral mijn collega erg handig. 

Al met al dus een goede kruimeldief die je fantastische resultaten levert, lang door kan gaan en ook nog eens makkelijk leegt. De prijs ligt ietwat aan de hogere kant, maar dat is bij dit model echt het geld waard.

Eindoordeel:
Resultaten met dierenharen: 9.5
Resultaten op tapijt: 9
Resultaten met kruimels: 9
Gebruiksgemak: 8
duim omhoog
Ideaal voor:
Iedereen die een goede kruimeldief heeft of graag gemakkelijk dierenharen weghaalt
duim omlaag
Niet helemaal voor:
Iedereen met een lager budget
Te koop bij
Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd
Gratis verzending vanaf 20,-
Gratis bezorging vanaf 20,- + Persoonlijk advies in 57 winkels

Beste koop Auronic Kruimelzuiger

Hierom zijn we fan:
 • Hele goede prijs
 • Maakt weinig geluid tijdens zuigen
 • Grote batterij
Let hierop:
 • Onduidelijk wat je met de meegeleverde opzetstukjes kan
 • Promoot met opzuigen van water, maar dat deed het bij ons niet
Bekijk prijzen
Aantal decibel: 83,4
Kan water opzuigen: Ja
Extra opzetstukjes: 3
Aantal minuten zuigen: 17
Merk: Auronic

Ben je echt een gemaksdier, maar wel eentje die aan een budget zit? Dan is dit model echt geschikt voor jou. De Auronic Kruimeldief is de goedkoopste uit deze test, maar geeft je wél de goede resultaten mee. 

Goedkope kruimeldief met herkenbaar design

Een kruimeldief is een handig apparaat als je snel wat viezigheid wilt wegzuigen en deze Auronic maakt dat nog eens goedkoop ook. De resultaten zijn niet zo goed als die van de AEG of de BLACK + DECKER, maar ook zeker niet slechter. 

Als we kijken naar het zuigvermogen bij de kattenharen, doet deze Auronic het zelfs beter dan de AEG. Zo zie je een goede streep waar de kruimeldief overheen is gegaan. Hij is niet zo goed als de BLACK + DECKER. Als je er een paar keer overheen gaat, krijg je wel hetzelfde resultaat: een schoon kleed, zonder dierenhaartjes. 

Zuigen in de auto ging ook echt heel goed bij deze kruimeldief. Het model van deze kruimeldief lijkt op meer modellen in deze lijst: een bak waar de kruimels invullen die je met een simpele knop ook leegt. Het zuigen gaat op 1 stand, net zoals andere kruimeldieven. Hij komt goed bij de moeilijke plekken en haalt de kruimels weg. 

Als we kijken naar het design, lijkt dit model veel op andere kruimeldieven: een opzetstukje waar het vuil ingaat, dat rechtstreeks valt in een doorzichtige bak. De bak maak je leeg door op de knop te drukken en bij dit model krijg je er ook nog eens een gratis filter bij. Een prima model dat je gemakkelijk met je meedraagt.

De kruimeldief kan ook water opzuigen, maar dat werkte bij ons helaas niet. We deden een test met 100 ml bij de kruimeldieven die aangaven ook water op te zuigen, maar het water bleef liggen op de grond. Dat was jammer, maar geen grote dealbreaker. Helemaal niet voor de prijs. 

Deze kruimeldief doet gewoon precies wat je nodig hebt van een kruimeldief. En dat voor een goede prijs. Het heeft een fijn model, zuigt goed en gaat ook nog eens 17 minuten lang mee. Een echte aanrader!

Eindoordeel:
Resultaten met dierenharen: 7.5
Resultaten op tapijt: 7
Resultaten met kruimels: 8
Gebruiksgemak: 8.5
duim omhoog
Ideaal voor:
Iedereen met een budget die een goede kruimeldief wilt
duim omlaag
Niet helemaal voor:
Iedereen die ‘m koopt voor het opzuigen van water: dat doet dit model niet
Te koop bij
Gratis verzending vanaf 20,-

beste accu AEG HX6-24IGM

Hierom zijn we fan:
 • AEG is bekend en betrouwbaar merk
 • Heeft goede resultaten
Let hierop:
 • Prijs ligt hoger
 • Niet zo’n lange batterijduur
Bekijk prijzen
Aantal decibel: 94,3
Kan water opzuigen: Nee
Extra opzetstukjes: 1
Aantal minuten zuigen: 14
Merk: AEG

Met een mooi grijs en strak design geeft deze AEG HX6-21IGM ook goede resultaten. Het design is eenvoudig en op het moment dat je ‘m uit de doos haalt, weet je gelijk waar je aan toe bent. Én geeft deze AEG ook goede resultaten. 

Goede resultaten en fijn design

Mocht je een stofzuiger hebben en geen zin hebben om die bij alle kleine kruimeltjes uit de kast te halen? Dan is deze kruimeldief daar erg geschikt voor. Zo zuigt dit model kleine kruimels en meel gemakkelijk op. Het standaard opzetstukje zorgt ervoor dat je specifiek kunt zuigen, waardoor je eenvoudig de troep van lastige plekken wegzuigt.

Bij de kattenharen van onze kat Guus, scoorde de AEG helaas wat slechter. Zo haalt hij wel wat haren weg, maar niet zo goed als de BLACK + DECKER dat deed. Mocht je de kruimeldief ook willen gebruiken voor de haren van je hond of kat? Dan raden we toch eerder het model van de BLACK + DECKER aan. 

Zuigen in de auto ging daarentegen weer veel gemakkelijker. Zo kom je ook hier weer goed bij lastige plekjes en haalt de AEG veel viezigheid van de kleedjes en de stoelen. Het design is handig voor in de auto. Zo kun je ‘m gemakkelijk optillen en meenemen, waardoor je niet hoeft te worstelen met een stofzuiger aan een snoer. 

Het design van de AEG lijkt op veel andere modellen in deze test: een duidelijke ‘snuit’, een opvangbak die je gemakkelijk leegt en knoppen aan de bovenkant. Het legen doe je door de bak er vanaf te halen en je kunt het filter schoonmaken met een speciale trekfunctie. Waarom die er op zat, was voor ons niet heel erg duidelijk, maar mocht je het handig vinden? Het zit erop.

Het enige nadeel van deze AEG is toch wel echt de prijs. Zo is dit model iets duurder dan andere modellen in deze test. Mocht je ‘m kopen? Dan heb je een goede kruimeldief in handen. Maar: als je een paar euro bespaart en kiest voor de BLACK + DECKER, dan zit je ook goed. 

Eindoordeel:
Resultaten met dierenharen: 5
Resultaten op tapijt: 8
Resultaten met kruimels: 7.7
Gebruiksgemak: 7.5
duim omhoog
Ideaal voor:
Iedereen met een budget die een goede kruimeldief wilt
duim omlaag
Niet helemaal voor:
iedereen met huisdieren, want dierenharen pakt deze AEG niet goed
Te koop bij
Gratis verzending vanaf 20,-

Beste voor kruimels Philips MiniVac FC6148/01

Hierom zijn we fan:
 • Scoort het beste bij de meeltest
 • Goede resultaten, waardoor hij goed zuigt
Let hierop:
 • Niet zo’n lange batterij, waardoor hij snel aan de lader moet
 • Onhandige opening, waardoor het soms lastig is met zuigen
Bekijk prijzen
Aantal decibel: 89,3
Kan water opzuigen: Nee
Extra opzetstukjes: 1
Aantal minuten zuigen: 13
Merk: Philips

Als er een merk is wat bekend staat om haar huis-tuin-en-keukenspullen, dan is het wel Philips. Het merk nemen we bijna altijd mee in onze tests, dus we konden de Philips MiniVac ook nu niet vergeten. 

Apart design wat goed zuigt

Mocht je ineens aan het koken zijn en je zak met meel om laten vallen? Geen zorgen. Deze Philips haalt alles weg. Hij scoorde het beste tijdens de meeltest, waarbij deze kruimeldief alles weg zoog. Niet alleen bij het meel, maar ook op het tapijt deed deze Philips het goed. 

Bij de haren van onze kat Guus, scoorde deze Philips wat slechter. Zo bleven er veel van Guus’ haren achter op het tapijt. Wil je een kruimeldief ook kopen voor de troep van je huisdier? Dan raden we eerder de BLACK + DECKER aan. 

Stofzuigen in de auto kan ook prima met deze Philips. Het design loopt aan de voorkant iets boller af. Dat is soms onhandig met zuigen. Gelukkig krijg je er een opzetstukje bij, waardoor je, ook in de auto, bij de lastige plekjes komt. 

Verder is het design van deze kruimeldief vergelijkbaar met veel modellen in deze lijst: een bak waar het stof in valt, een knop waarmee je de bak van het apparaat afhaalt en een duidelijke handvat waar je de Philips aan vast kunt houden. Dat werkt allemaal goed en het ziet er prima uit. Je ziet alleen niet of het apparaat aanstaat: er is geen lampje op het apparaat. Je weet daarom ook niet of de batterij van deze Philips snel leeg is of niet. Dat vond ik persoonlijk onhandig. 

Al met al dus een prima model van Philips. Mocht je graag een échte Philips in huis willen halen? Dan heb je met deze Philips MiniVac FC6148/01 een goede aankoop. 

Eindoordeel:
Resultaten met dierenharen: 3
Resultaten op tapijt: 8
Resultaten met kruimels: 8
Gebruiksgemak: 7.5
duim omhoog
Ideaal voor:
Iedereen met een goede kruimeldief wilt hebben
duim omlaag
Niet helemaal voor:
Iedereen een kruimeldief ook wilt gebruiken voor het opzuigen van dierenharen
Te koop bij
Gratis verzending vanaf 20,-

Beste voor de auto Cecotec Ergonomische kruimelzuiger

Hierom zijn we fan:
 • Heeft een heel tof design
 • Heel fijn om te gebruiken voor in de auto
Let hierop:
 • Door onhandige oplaadsysteem valt viezigheid eruit tijdens het opladen
 • Kleine batterij, waardoor hij snel weer aan de lader moet
Bekijk prijzen
Aantal decibel: 90,2
Kan water opzuigen: Nee
Extra opzetstukjes: 2
Aantal minuten zuigen: 9
Merk: Cecotec

We hebben het in deze koopgids veel gehad over ‘hetzelfde design’. Daar doet deze Cecotec afstand van. Dit model heeft een langwerpige zuiger, waardoor het er uniek en futuristisch uitziet. 

Uniek design met goede resultaten in de auto

Eten laten vallen in de keuken of kruimels op de bank? Dat is voor deze kruimeldief geen probleem. Maar waar het model écht in excelleert? De auto. Door het handige en spitse design, kom je heel goed en gemakkelijk bij lastige plekken. Zo kun je goed tussen de stoelen zijn, maar haalt het ook veel viezigheid van de matjes weg. 

Bij de haren van Guus had deze kruimeldief het wat lastiger. Zo gingen er weinig haren mee in het bakje en bleef er veel achterliggen op het kleedje. De kruimeltest deed deze Cecotec ook niet fantastisch, maar ook zeker niet slecht. Als je wat geduldiger bent, kun je alles opzuigen. 

De meel- en de tapijttest deed deze Cecotec wel weer goed. Zo bleef er niet veel achterliggen en nam het unieke design bijna alles mee in de opvangbak. Eigenlijk doet hij het gewoon prima!

En dan: het design. We hebben al veel geschreven over dit hippe design. Zo is het een langwerpige kruimeldief die je als een soort stok in je hand houdt. Het ziet er heel erg mooi en hip uit. 

De Cleanforce, nadat we ‘m aan de oplader hadden gehangen

Toch heeft het design wel een keerzijde: op het moment dat je ‘m oplaadt, valt er troep uit de opvangbak in de oplader. Dat kun je oplossen door de bak eerst te legen, maar écht praktisch is het niet. Ook gaat de batterij minder dan 10 minuten mee. Dat is wel erg onhandig: dan moet hij bijna altijd aan de oplader. 

Zoek je een goede kruimeldief om de krochten van je auto op te frissen? Dan heb je aan dit model een goede. Wil je liever een kruimeldief die je binnenshuis gebruikt? Dan raden we eerder een ander model, zoals de Auronic, aan. 

Eindoordeel:
Resultaten met dierenharen: 3
Resultaten op tapijt: 7
Resultaten met kruimels: 7
Gebruiksgemak: 6.5
duim omhoog
Ideaal voor:
Iedereen die graag met een kruimeldief de auto schoonmaakt
duim omlaag
Niet helemaal voor:
Iedereen die een kruimeldief gebruikt voor in huis
Te koop bij
Gratis verzending vanaf 20,-

De Net-Niet

De net-niet is een selectie van producten die de lijst net-niet hebben gehaald. Zo kunnen we vertellen welke producten een succes zijn, maar welke je misschien beter in de (online) winkel kan laten staan.

Jap Tornado S3

Aantal decibel: 87,4
Kan water opzuigen: Ja
Extra opzetstukjes: 5
Aantal minuten zuigen: 20

Een kruimeldief met maar liefst 5 (!) opzetstukjes en een batterij die wel 20 minuten meegaat: deze JAP Tornado S3 lijkt alles te hebben. Ook ligt het model goed in de handen en kan het, als enige uit deze test, water opzuigen. Het lijkt wel de ideale kruimeldief.

Toch blijven de resultaten bij dit model toch achter. Zo zoog het model bij de meeltest en de tapijttest bijna niks op. Ook in de auto deed het model het niet fantastisch. Al met al een prima model, maar leg je iets meer? Dan heb je een beter model in handen.

Cleanforce kruimelzuiger

Aantal decibel: 92,9
Kan water opzuigen: Ja
Extra opzetstukjes: 3
Aantal minuten zuigen: 25

Deze Cleanforce heeft ook een fantastische batterij, die maar liefst 25 minuten meegaat. Ook zuigt dit model water op, niet fantastisch, maar ook niet slecht. De autotest ging ook heel goed met dit model en het design is ook gebruiksvriendelijk.

Helaas blijven ook hier de resultaten wat achter. Vooral bij de kattenharen van Guus: daar deed de Cleanforce helemaal niks mee. De andere tests waren ook matig. Op het eerste gezicht ook een goede aankoop, maar wil je een kruimeldief om viezigheid weg te zuigen? Dan raden we eerder een ander model aan.

Hulp met je keuze

Ik wil een kruimeldief om dierenharen mee weg te zuigen

Heb je een kat die graag op de bank ligt of is je hond stiekem op bed komen liggen? Dan kan een kruimeldief je gemakkelijk helpen die haren weg te zuigen. We raden hiervoor de BLACK+DECKER BHHV520BFP-QW PET aan, wegens de goede resultaten die het apparaat heeft met dierenharen.

Je wilt een kruimeldief kopen, maar zit aan een budget

Kruimeldieven kosten gemiddeld boven de 70,- euro, met uitzondering van de Auronic Kruimeldief. Dit model kost minder dan 50,- euro en daarvoor heb je een goed apparaat in handen.

Je wilt een kruimeldief die ook water kan opzuigen

Af en toe een klein beetje water vind je wel praktisch om gelijk mee te zuigen. Is dat je wens? Dan raden we de Jap Tornado S3 aan. Dit apparaat zuigt als beste water op van alle kruimeldieven die we hebben getest.

Zo hebben wij getest

Om te kijken welk kruimeldief het beste is, hebben we van tevoren een flinke testcase gemaakt. Vervolgens hebben we alle kruimeldieven, aan de hand van die testcase, getest. Dat hebben we zo aangepakt:

De kruimel- en meeltest

De kruimeldief is gemaakt voor kruimels. Dus: dat hebben we natuurlijk even getest. We hebben broodkruimels, kruimels van crackers en meel op een het aanrecht gelegd. Daar gingen we toen met de kruimeldief in 1 rechte lijn overheen.

De winnaar was de kruimeldief die de minste kruimels of meel overhield in de lijn. In ons geval was dat de BLACK + DECKER en de Philips; die scoorden allebei goed tijdens deze test.

De meeltest. Van links naar rechts: JAP, Lifegoods, Philips, BLACK + DECKER, Cecotec, Cleanforce en de AEG.

De meeltest. Van links naar rechts: JAP, Lifegoods, Philips, BLACK + DECKER, Cecotec, Cleanforce en de AEG.

De haren van Guus (de kat)

Voor deze test, hebben wij de haren van Guus gespaard op een kleedje. Dat kleedje hebben we neergelegd en hier kreeg elke kruimeldief een eigen stukje oppervlak. Welke kruimeldief het oppervlak het schoonst kreeg, was de winnaar van deze test.

De kruimeldief die de meeste haren weg zoog, is de BLACK + DECKER. De kruimeldief zoog, zonder enige problemen, haar hele oppervlak schoon. Daarmee is het de beste kruimeldief voor het weghalen van dierenharen.

Het kleedje van Guus. Van links naar rechts: JAP, Lifegoods, Philips, BLACK + DECKER, Cecotec, Cleanforce en de AEG.

Het kleedje van Guus. Van links naar rechts: JAP, Lifegoods, Philips, BLACK + DECKER, Cecotec, Cleanforce en de AEG.

Verschil in oppervlakte

Of je nou je vloer even schoonmaakt, de viezigheden van de bank zuigt of juist het aanrecht verfrist: als er vuil ligt, kan de kruimeldief het opzuigen. Maar verschilt het ook of je zuigt vanaf een stenen ondergrond of juist van een ondergrond die van stof is gemaakt?

Om dat te testen, hebben we een mix van kruimels en meel op steen en op een tapijt gelegd. Elke kruimeldief kreeg een eigen oppervlakte die ze zo goed mogelijk schoon moesten krijgen. De kruimeldief die tijdens deze test won, deed dit zo goed mogelijk. Bij ons was dit de BLACK + DECKER, aangezien er geen kruimels meer op het tapijt of steen lagen.

De kruimels en mail na het zuigen. Van links naar rechts: JAP, Lifegoods, Philips, BLACK + DECKER, Cecotec, Cleanforce en de AEG.

De kruimels en mail na het zuigen. Van links naar rechts: JAP, Lifegoods, Philips, BLACK + DECKER, Cecotec, Cleanforce en de AEG.

De Auto-test

Veel kruimeldieven worden ook gebruikt in de auto. Terecht: het is een licht apparaat, waarmee je snel viezigheden weghaalt, zonder te worstelen met een groot apparaat of een onhandig snoer. Om te testen hoe de kruimeldieven het in de auto deden, hebben we ‘m meegenomen naar onze auto en gekeken hoe hij omgaat met het matje, moeilijke plekjes en de stoelen.

De winnaar in deze test, zoog goed de moeilijke plekjes schoon en was ook praktisch om te gebruiken. Dat was bij ons de BLACK + DECKER, de Cecotec en de Cleanforce, aangezien deze 3 allebei een schone auto achterlieten en eenvoudig in gebruik waren.

We testen de Auronic kruimeldief met opzetstuk uit in de auto

We testen de Auronic kruimeldief met opzetstuk uit in de auto

Hoe gemakkelijk is het om schoon te maken?

Heb je net gezogen, dan is het ook fijn als je de kruimeldief net zo gemakkelijk schoonmaakt. Om dat te testen, hebben we ook gekeken hoe simpel het is om de kruimeldief te legen en schoon te maken.

We kozen hier voor een systeem, waarbij je de viezigheid binnen enkele seconden in de prullenbak gooit. Uiteindelijk scoorden alle kruimeldieven hier goed op: ze hadden een handig opvangsysteem dat je met een simpele klik kon legen.

We maken de kruimeldief bak schoon met water

We maken de kruimeldief bak schoon met water

Ook hier keken we naar

Het geluid tijdens het zuigen

Ben je erg gesteld op je rust? Dan kan een luidruchtige kruimeldief dat eens flink verstoren. Om te kijken welke kruimeldief het minste geluid maakte, hebben we de decibelmeter naast het apparaat gelegd en gemeten hoeveel decibel uit het apparaat kwam tijdens het zuigen. Dit hebben we niet meegenomen in ons eindresultaat, maar geplaatst bij de features. Vind je stille kruimeldief belangrijk? Dan kun je hier naar kijken.

De watertest

Sommige kruimeldieven promoten ook met een mogelijkheid om water op te zuigen. Om te testen of die kruimeldieven dat konden, hebben we 100ml water op het aanrecht gelegd om te testen of dit ook goed ging.

De winnaar zoog het water netjes op. De kruimeldief die dat het beste deed, is de Jap Tornado S3, aangezien dit de enige kruimeldief was die het water ook daadwerkelijk opzoog.

De watertest, hierbij legde we 150 ml water op de grond

De watertest, hierbij legde we 150 ml water op de grond

De batterijduur

Ben je net lekker aan het zuigen, valt je kruimeldief uit. Om zulke momenten te voorkomen, hebben we ook even gekeken wat de batterijduur is van de kruimeldieven. Dit hebben we vervolgens getimed, tot de kruimeldieven uitvielen. Vervolgens hebben we ze ook weer opgeladen.

Gemiddeld is de batterijduur van een kruimeldief 17 minuten. Daarbij had de Cecotec een korte batterij van maar 9 minuten, terwijl de Cleanforce dit het langste volhield: die bleef maar liefst 25 minuten lang zuigen.

Gebruiksvriendelijk

Een kruimeldief is fijn, als het apparaat daadwerkelijk fijn is om te gebruiken. Want: hoe goed iets ook zuigt, als je het niet vindt werken, gebruik je ‘m ook niet. Daarom kijken we ook altijd naar de gebruiksvriendelijkheid van een apparaat.

In dit geval, keken we of de kruimeldief lekker in de hand lag, of de knopjes duidelijk waren en goed werkten en of het systeem gemakkelijk op te laden was.

Handleiding en verpakking

Op het moment dat je niet weet hoe je apparaat werkt, is het fijn om een handleiding erbij te pakken die je wat meer duidelijkheid geeft. Mits: de handleiding duidelijk is en de teksten begrijpbaar zijn. Ook kijken we of er extra’s komen in de verpakking, zoals extra opzetstukjes, en of het de verpakking duurzaam is.

De AEG met de crackers en paneermeel, voor het testen

De AEG met de crackers en paneermeel, voor het testen

Hier kun je zelf op letten bij het kopen van een kruimeldief

Wat is het doeleinde van je kruimeldief?

Bijna alle kruimeldieven in deze lijst zijn prima kruimeldieven voor kleine viezigheden. Maar heb je huisdieren? Morst je kind vaak z’n melk of gebruik je ‘m vooral in de auto? Dan zijn er een aantal kruimeldieven die wat beter excelleren dan andere modellen. Daarom raden we aan om zelf te kijken naar het doeleinde van je kruimeldief, zodat je het meeste uit je kruimeldief haalt.

Accuduur

Mocht je de kruimeldief voor een langere periode achter elkaar gebruiken, voor bijvoorbeeld het schoonmaken van de auto, dan kan een langere batterij wel interessant zijn. Gemiddeld gaat de batterij van een kruimeldief 17 minuten mee, maar sommige modellen zitten daar ver onder. Kijk daarom even of je een grote batterij wilt.

Accessoires

Veel kruimeldieven worden geleverd met wat extra’s en: die kunnen hartstikke handig zijn! Zo heb je opzetstukjes, om lastige plekjes te bereiken, of juist een ophangsysteem om de kruimeldief aan op te laden. We raden aan om wel te kijken naar een kruimeldief met tenminste 1 opzetstukje: dat geeft je als gebruiker iets meer vrijheid.

Je budget

Wat je over hebt voor een kruimeldief, bepaalt uiteindelijk welk model je koopt. Zo kun je goede modellen kopen voor 50,- euro, maar heb je een beter model voor 125,- euro. Kijk daarom even wat je zelf wilt uitgeven. En weet ook: uiteindelijk is het een kleine stofzuiger. Mocht je een onhandige stofzuiger met een flink snoer hebben, dan is een kruimeldief een interessante aankoop. Wil je ‘m juist kopen voor het gebruiksgemak? Dan kan een robotstofzuiger daar eventueel ook in voorzien. Maar heb je een fantastische stofzuiger die je zo uit de kast plukt? Kijk dan even naar de meerwaarde van een kruimeldief.

De Philips tijdens de kruimeltest

De Philips tijdens de kruimeltest

Veelgestelde vragen

Welke kruimeldief is het beste?

Welke kruimeldief het beste is, ligt uiteindelijk aan je eigen voorkeur, budget en wensen. Wij vonden de BLACK+DECKER BHHV520BFP-QW PET de beste kruimeldief, omdat hij sterk vermogen heeft, een lange batterij met zich meedraagt en het beste dierenharen opzuigt.

Wat is een sterke kruimeldief?

Een sterke kruimeldief is een kruimeldief die veel vermogen heeft en daardoor goed kan zuigen. Bij ons is dat de AEG HX6-24IGM, wegens de goede resultaten.

Hoe laad je een kruimeldief op?

Kruimeldieven worden geleverd met een eigen oplaadsysteem. Vaak is dit een draadje wat je in de kruimeldief stopt, zodat hij oplaadt. Sommige kruimeldieven worden ook geleverd met een speciaal systeem om de kruimeldief op te hangen, maar dit verschilt per merk en model.

Wat is de beste kruimeldief volgens de Consumentenbond?

De Consumentenbond heeft de kruimeldieven niet getest, maar… wij wel! We hebben een hele testcase gemaakt met verschillende kruimeldieven, waarbij de BLACK+DECKER BHHV520BFP-QW PET Kruimeldief als beste uit onze test kwam!

Over de auteur

Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing. Daarnaast schrijft hij ook voor de website. Hij heeft communicatie- en multimediad... Lees meer

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *