Hoe lang gaat een combimagnetron mee?

Laatste update: 2 april 2024

Je wilt een combimagnetron kopen, maar twijfelt of dit een duurzame investering is in je keuken. Hoelang gaat een combimagnetron normaal gesproken mee en hoe zorg je dat het apparaat zo lang mogelijk blijft werken? Wij zochten het voor je uit.

Zo lang gaat een combimagnetron mee / de levensduur

Gemiddeld kun je rekenen op een investering van zo’n tien jaar voor een combimagnetron. Dat betekent niet dat iedere magnetron tien jaar mee zal gaan. Sommige modellen kunnen veel langer meegaan en andere modellen al na twee jaar gebreken vertonen. Het is daarom belangrijk dat je een goede keuze maakt bij het kopen van je combimagnetron.

Wat is van invloed op de levensduur je combimagnetron?

Naast het kopen van een goed model combimagnetron, is ook de manier waarop je omgaat met je apparaat van invloed op de levensduur. Om deze duur te verlengen, kun je het volgende doen:

  • Een schone magnetron is een magnetron die langer meegaat. Maak je magnetron dus regelmatig goed schoon. Het kan al zo simpel als met het plaatsen van een bakje met azijn, een vaatwasblokje of soda en water in een werkende magnetron. Daarna haal je de viezigheid gewoon weg met een nat doekje of een spons.
  • Gooi je deurtje niet te hard dicht, De vergrendelingen zijn belangrijk voor de manier waarop het apparaat zichzelf uitschakelt als de deur opent of juist aangaat als de deur sluit.
  • Zet geen materialen in je magnetron die voor schade zorgen. Metaal kan bijvoorbeeld vonken veroorzaken en papieren bakjes kunnen zelfs in brand vliegen.
  • Zet de magnetron nooit aan zonder voedsel erin. Dit kan zorgen dat magnetron zichzelf verwarmt en niet het eten, met schade aan het apparaat tot gevolg.
  • Zorg dat de magnetron op een apart netwerk is aangesloten en niet voor kortsluiting zorgt als de vaatwasser, waterkoker en de magnetron tegelijk aanstaan.

Was dit artikel behulpzaam?

Bedankt!

Over de auteur

Jasper van Campen
Eigenaar - product expert

Wie is toch die man die al die producten test? Laat ik me even voorstellen! Ik ben Jasper van Campen en ik test al heel wat jaren producten. Met name artikelen voor in huis, de tuin en de keuken laten... Lees meer