Beste combimagnetron 2023. 5x de beste combimagnetrons

Laatste ge-update in door Eva

Wist je dat de eerste magnetron maar liefst 340 kilogram woog en zelfs 1,8 meter hoog was? Dat is in de huidige tijd natuurlijk wel anders, met lichtere, compactere en krachtigere magnetrons. Vandaag de dag is de combimagnetron voor veel mensen een goedkopere vervanging van de duurdere oven.

Combimagnetrons zijn er in de meeste simpele vorm waarin verwarmen en de heteluchtfunctie het belangrijkst zijn. Toch worden er steeds meer functionaliteiten toegevoegd, waaronder de grillfunctie of stoomfunctie! Om je op weg te helpen, hebben we in deze review de beste combimagnetron van 2023 uitgezocht.

Op basis van onze vergelijking, waarin we keken naar de inhoud, het vermogen, het aantal automatische programma's en de prijs is de Samsung MC28H5015AK als beste magnetron van 2023 aangemerkt. Benieuwd naar andere goede vrijstaande combimagnetrons? Hier lees je er alles over!

Samsung MC28H5015A/EF Bekijk prijzen
Inhoud: 29 Liter
Vermogen: Magnetron: 900 W - Hetelucht: 2100 W
Automatische programma's: 35
Hierom zijn we fan:
Draaiplateau - Bereidingskwaliteit - Bouwkwaliteit - Automatische kookprogramma's
Let hierop:
Formaat - Turbo hetelucht functie

Laten we maar direct beginnen met de volgens ons beste combimagnetron van 2022, de Samsung MC28H5015AK. Deze heeft, evenals de andere Samsung combi magnetron een draaiplateau dat je ook uit kunt schakelen. Hierdoor kun je ook grotere schalen gemakkelijker in de oven kwijt.

Bereiding

Bij het bereiden van de gerechten kun je gebruik maken van de 35 automatische programma's. Met deze kookprogramma's wordt onder meer het vermogen, de bereidingswijze en de tijd automatisch ingesteld. Hiervoor hoef je alleen maar het type voedsel en het gewicht in te stellen.

De bereidingskwaliteit geeft aan hoe goed het eten wordt opgewarmd. Hoewel we bij een bevroren lasagne soms nog hebben ervaren dat niet alles 100% was opgewarmd, zijn we er wel zeer tevreden over. We kunnen de bereidingskwaliteit daarom als een van de pluspunten noemen.

Een functionaliteit die tijdens het bereiden van het eten ontbrak, is de turbo hetelucht functie. Hierdoor is de magnetron minder geschikt om op meerdere niveaus in de magnetron eten te verwarmen. Denk bijvoorbeeld aan meerdere ovenschalen. In dat geval zouden we een grotere oven aanraden.

Fysieke kenmerken

Natuurlijk hebben we bij deze vrijstaande magnetron ook gekeken naar het formaat. Deze neemt hierdoor wel veel ruimte in beslag. De afmetingen van het apparaat luiden als volgt:

 • Hoogte: 31 centimeter
 • Breedte: 51,7 centimeter
 • Diepte: 47,48 centimeter
 • Gewicht: 17,5 kilogram

Tot slot hebben we nog gekeken naar de bouwkwaliteit. Hoewel de combi magnetron wat lomp aanvoelt, is deze verder meer dan prima te hanteren. De knopjes maken het gemakkelijk te gebruiken met koude vingers en ook het handvat bij de deur zorgt ervoor dat je deze normaal dicht kunt doen.

De beste combimagnetron van 2022 vanwege de programma's, de bereidingskwaliteit en het uitschakelbare draaiplateau!

Samsung MC32K7055CK Bekijk prijzen
Inhoud: 32 Liter
Vermogen: Magnetron: 900 W - Hetelucht: 2100 W
Automatische programma's: 49
Hierom zijn we fan:
HotBlast - Draaiplateau - Crispfunctie - Prijs
Let hierop:
Formaat - Uitschakelen

Wederom een combi magnetron van Samsung, ditmaal de Samsung MC32K7055CK/EN. Deze heeft in vergelijking met de hierboven genoemde Samsung combimagnetron een aantal voordelen, waaronder de:

 • HotBlast functionaliteit
 • Crispfunctie
 • Extra kookprogramma's

Extra functionaliteiten combi magnetron

Laten we beginnen met de HotBlast functionaliteit. Met deze functionaliteit heb je de mogelijkheid om je gerecht tot wel 50% sneller klaar te laten zijn. Vooral als je haast hebt of nog even snel iets wilt opwarmen voordat je favoriete serie begint, dan is dit een groot voordeel van deze vrijstaande combi magnetron.

Daarnaast is er ook nog de crispfunctie. Dit is vooral lekker als je bijvoorbeeld kip, ovenfriet of lasagne aan het bereiden bent. Deze speciale functie zorgt ervoor dat het gerecht aan alle kanten een heerlijk krokant laagje heeft. Hoewel het een kwestie van smaak is, geef ik de voorkeur en lekkere krokante frieten!

En hiermee komen we ook op het aantal extra kookprogramma's. Met maar liefst 49 kookprogramma's heeft deze er een stuk meer dan de hierboven genoemde magnetron. Een functie die beide magnetrons hebben is het uitschakelbare draaiplateau, waardoor je ook grote schalen gewoon in de combi magnetron kunt doen.

Prijs kwaliteit verhouding

De prijs kwaliteit verhouding is wat ons betreft enorm goed. Hoewel er goedkopere combi magnetrons verkrijgbaar zijn, zijn we zelf zeer tevreden over deze variant en kunnen we deze scharen onder de beste combimagnetrons. In vergelijking met de concurrentie is deze soms wel 50% goedkoper!

Bij het testen zijn we wel twee dingen tegen gekomen waar je rekening mee moet houden. Allereerst is dat het formaat, wat aan de grote kant is. Evenals bij de hierboven genoemde combimagnetron moet je vooraf eerst bekijken of je wel genoeg ruimte hebt voor deze vrijstaande combimagnetron.

Daarnaast moet je er rekening mee houden dat het apparaat niet automatisch uitschakelt. Ben je klaar met het bereiden van je gerecht, vergeet dan niet om het apparaat uit te zetten.

Met een uitstekende prijs kwaliteitverhouding is deze Samsung combimagnetron de best geteste combi magnetron van 2022!

ETNA CM350ZT Bekijk prijzen
Inhoud: 50 Liter
Vermogen: Magnetron: 900 W - Hetelucht: 1750 W
Automatische programma's: 16
Hierom zijn we fan:
Maximale oventemperatuur - Turbo hetelucht - Accessoires - Inhoud
Let hierop:
Prijs - Inbouw combimagnetron

Ben je op zoek naar een grote inbouw combi oven, dan heb je met de ETNA CM350ZT de juiste te pakken! Deze heeft namelijk een inhoud van maar liefst 50 liter, waardoor deze erg geschikt is voor grote gezinnen. Hierdoor kun je zelf een hele kip in de oven bereiden.

Combi oven

In tegenstelling tot vrijstaande magnetrons kan deze inbouw combimagnetron veel vermogen leveren. De maximale oventemperatuur kan opgevoerd worden tot maar liefst 250 graden, waardoor je ook een pizza in de oven kunt bereiden. Dit scheelt maar liefst 50 graden met de meeste vrijstaande combi magnetrons.

Er is daarbij ook een turbo hetelucht functie toegevoegd, waardoor je op verschillende hoogtes gerechten kunt bereiden. Dit is een van de 16 verschillende kookprogramma's die je kunt selecteren. In totaal zijn er vijf verschillende inschuifhoogten, geschikt voor het bereiden van meerdere gerechten.

Je krijgt bij de combi oven daarnaast ook nog accessoires meegeleverd, zoals:

 • Grillrooster
 • Geëmailleerde bakplaat
 • Glazen bakplaat
 • Installatiemateriaal

Hierdoor kun je allerlei verschillende gerechten maken, waaronder broodjes, lasagne, cakes, hele kip en zelfs een ambachtelijk bereide ovenschotel. Kortom, een zeer goede combi magnetron voor professioneel gebruik!

De verbeterpunten

Toch hebben we ook een aantal verbeterpunten, waarvan de prijs de belangrijkste is. Ondanks dat het om een inbouw combimagnetron gaat met veel vermogen, vinden we de prijs in vergelijking met de beste vrijstaande combimagnetrons aan de hoge kant.

Daarnaast gaat het hier ook om een inbouw magnetron, waardoor je er goed op moet letten dat deze past in de nis. Let er ook op dat het een horizontale deur is en dat je de oven dus niet te hoog in de keukenkast plaatst. In dat geval is het een stuk moeilijker om de gerechten in de oven te bekijken.

De beste inbouw combimagnetron van 2022 vanwege het hoge vermogen, de kookprogramma's en de inhoud van 50 liter!

Whirlpool MCP 349 BL Bekijk prijzen
Inhoud: 25 Liter
Vermogen: Magnetron: 800 W - Hetelucht: 800 W
Automatische programma's: 18
Hierom zijn we fan:
Gelakte wand - Draaiplateau - Stoom- en grillfunctie - Inverter techniek
Let hierop:
Vermogen - Inschuifhoogtes

Laten we beginnen met het grootste voordeel van de Whirlpool MCP 349/1 BL. Dat zijn namelijk de gelakte wand en het glazen draaiplateau. Deze zijn beide eenvoudig schoon te maken, terwijl je het draaiplateau ook nog eens in de vaatwasser kunt doen als deze te vies is.

Functionaliteiten

Naast dat de magnetron een oven- en magnetron functie heeft, kun je deze ook gebruiken om te stomen en te grillen. Dit maakt de magnetron geschikt voor het bereiden van:

 • Groente
 • Vlees
 • Vis
 • Pizza
 • Broodjes

Ook deze combimagnetron maakt gebruik van de inverter techniek. De magnetron werkt dus niet pulserend, maar het eten wordt gelijkmatig opgewarmd. Dit voorkomt bijvoorbeeld dat je nog koude plekken in de lasagne of ovenschotel hebt zitten.

Naast dat er gebruik is gemaakt van binnenverlichting, zit er ook kinderbeveiliging op. Je kunt hiermee de bediening van de magnetron vergrendelen, enorm handig als je de magnetron op een gemakkelijk bereikbare plek hebt staan, zoals op een bijzettafel in de keuken. Je kinderen kunnen de magnetron dan niet aanzetten.

Bij het gebruiken van de magnetron is het wel opgevallen dat er geen inschuifhoogtes zijn. Hierdoor kun je dus ook niet meerdere gerechten tegelijk bereiden. In verband met de inhoud van 25 liter is dit natuurlijk ook niet vreemd, maar wel even het vermelden waard.

Het vermogen

Qua vermogen willen we nog aangeven dat deze maximaal 800 Watt heeft. Hierdoor duurt het langer voordat een maaltijd is opgewarmd. Waar een magnetron met een vermogen van 1000 Watt een maaltijd in ongeveer 3,5 minuut klaarmaakt, duurt dit bij een magnetron met een vermogen van 800 watt 2 minuten langer. Hier moet je dus wel rekening mee houden.

De beste vrijstaande combimagnetron van 2022 vanwege de grill- en stoomfunctie, het gemakkelijk schoonmaken en de inverter techniek!

Sharp R-971STW Bekijk prijzen
Inhoud: 40 Liter
Vermogen: Magnetron: 1050 W - Hetelucht: 1450
Automatische programma's: 8
Hierom zijn we fan:
Gewichtssensor - Inhoud - Inverter - Oventemperatuur
Let hierop:
Keramisch - Turbo hetelucht

Evenals bij de beste inbouw combimagnetron beschikt ook de Sharp R-971 STW over veel vermogen. De magnetron verwarmt tot maximaal 250 graden, waardoor je er zelfs een diepvriespizza in kunt klaarmaken. Hiermee onderscheidt het zich van de kleinere combi magnetrons in deze review.

Eten klaarmaken

Kijken we naar het aantal voorgeprogrammeerde kookprogramma's, dan valt dit met 8 stuks wat tegen. Vergelijken we dit bijvoorbeeld met de Samsung combimagnetrons, dan beschikken deze over veel meer programma's. Een van de programma's die bijvoorbeeld ontbreekt is de Turbo hetelucht functie.

Wel is er gebruik gemaakt van een gewichtssensor, een functionaliteit die bij de andere combi magnetrons ontbreekt. Deze schat namelijk zelf het gewicht in en past de bereidingstijd op het gewicht aan. Hierdoor hoef je dus niet zelf meer het gewicht in te voeren bij de automatische programma's.

Ook gebruikt deze over bij het verwarmen de inverter techniek. Dat wil zeggen dat het eten constant wordt opgewarmd, waardoor het gerecht gelijkmatig wordt verwarmd. Ook dit is een voordeel ten opzichte van de andere magnetrons in deze review.

Keramisch draaiplateau

Hoewel er wel gebruik is gemaakt van een keramisch draaiplateau, zijn er geen keramische wanden. De wanden zijn namelijk gemaakt van roestvrijstaal, waardoor dit moeilijker schoon te maken is. De keramische draaiplaat is gemakkelijker schoon te maken.

Met een inhoud van maar liefst 40 liter én een extra brede oven, kun je zelfs een grotere schal lasagne in de oven kwijt. Doordat het draaiplateau zo breed is, is de oven ook wel een stuk breder. De afmetingen zijn als volgt:

 • Hoogte: 36,8 centimeter
 • Breedte: 55 centimeter
 • Diepte: 53,7 centimeter
 • Gewicht: 23 kilogram

De beste grote combimagnetron met een inhoud van 40 liter die het eten opwarmt met de inverter techniek!

Product Inhoud Vermogen Automatische programma's
Samsung MC28H5015A/EF Samsung MC28H5015A/EF
Beste koop magnetron
29 Liter Magnetron: 900 W - Hetelucht: 2100 W 35 Bekijk prijzen
Samsung MC32K7055CK Samsung MC32K7055CK
Best geteste magnetron
32 Liter Magnetron: 900 W - Hetelucht: 2100 W 49 Bekijk prijzen
ETNA CM350ZT ETNA CM350ZT
Beste combimagnetron inbouw
50 Liter Magnetron: 900 W - Hetelucht: 1750 W 16 Bekijk prijzen
Whirlpool MCP 349 BL Whirlpool MCP 349 BL
Beste combimagnetron vrijstaand
25 Liter Magnetron: 800 W - Hetelucht: 800 W 18 Bekijk prijzen
Sharp R-971STW Sharp R-971STW
Beste grote combimagnetron
40 Liter Magnetron: 1050 W - Hetelucht: 1450 8 Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: woensdag 7 juni 2023
Door:
Eva

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywriter. Sindsdien schrijft ze met veel plezier voor Debeste.com. 

Verder reist Eva het liefst de hele wereld rond, kookt ze graag vegetarische gerechten en speelt ze met veel plezier op de piano. Voor jou duikt zij in de wereld van kookspullen, hondenbrokken en andere huis-tuin-en-keukenartikelen.