Beste eierkoker 2022

Laatste ge-update in door Stijn

Sinds mensenheugenis eten we al eieren, zowel gekookt als gebakken. Toch zijn er de laatste jaren steeds meer manieren gekomen om eieren te eten. Zo kunnen eieren gepocheerd, gekookt, gebakken en door sporters soms zelfs rauw gegeten worden. Fan van gekookte eieren? Dan hebben we in deze review de beste eierkokers van 2022 voor je op een rij gezet.

We hebben daarbij gekeken naar het aantal eieren, de meegeleverde maatbeker, het geluidssignaal en natuurlijk de instelbare hardheid. Ons testpanel heeft daarbij de Tristar EK-3076 als beste eierkoker gekozen. Benieuwd naar andere goede eierkokers, bijvoorbeeld die voor 8 eieren? In deze uitgebreide review vertellen we je er alles over!

Tristar EK-3076 Eierkoker Bekijk prijzen
Aantal eieren: 7
Meegeleverde maatbeker: Ja
Geluidssignaal: Ja
Instelbare hardheid: Ja
Hierom zijn we fan:
Automatisch uitschakelen – Eierprikker in maatbeker – Vaatwasser bestendig – Stoomuitlaat
Let hierop:
Antislip voetjes – Alleen eitjes

We trappen deze review af met de beste eierkoker van 2022, de Tristar EK-3076. Een van de grote voordelen van deze eierkoker is dat deze nadat de timer is afgelopen, automatisch uitschakelt én een geluidssignaal geeft. Dit voorkomt droogkoken en schade aan het apparaat. Ben je eenmaal klaar met het koken van de eitjes, dan doe je de onderdelen gewoon in de vaatwasser.

Onder de meegeleverde maatbeker zit ook nog een eierprikker. Deze gebruik je om aan de onderkant een gaatje in het ei te prikken. Hier zit namelijk een luchtzakje, dat uit gaat zetten als het ei gaat koken. Door de lucht te laten ontsnappen, kan de schaal niet breken tijdens het koken van het ei.

Tijdens het koken wordt de overtollige stoom via de stoomuitlaat uit de eierkoker gelaten. Hierdoor wordt je ook niet overladen met een grote hoeveelheid stoom als je de RVS-deksel van de eierkoker haalt. Door middel van de maatbeker kun je aangeven of je de eitjes hard, medium of zacht gekookt wilt hebben. Er is geen sprake van een instelbare hardheid via een draaiknop.

De verbeterpunten

Bij het testen van de eierkoker zijn we tegen een aantal verbeterpunten aangelopen. Allereerst is dat het feit dat deze geen antislip voetjes heeft. Hierdoor heeft deze minder grip op het aanrecht, waardoor je vooral met kleine kinderen op moet letten. Dit kun je oplossen door:

 • Kleine rubbertjes onder de pootjes te plakken;
 • De eierkoker in een back of op een plateau te zetten;
 • De eierkoker na gebruik weer op te bergen.

Een tweede nadeel ten opzichte van andere eierkokers is dat je deze alleen voor het koken van eitjes kunt gebruiken. Kijken we bijvoorbeeld naar de Gadgy Eierkoker, dan kun je deze ook gebruiken voor het pocheren van eieren, het stomen van groenten of het maken van een roerei.

De beste eierkoker van 2022 vanwege de eierprikker in de maatbeker, de stoomuitlaat en het automatisch uitschakelen.

Russell Hobbs Stylo Eierkoker Bekijk prijzen
Aantal eieren: 7
Meegeleverde maatbeker: Ja
Geluidssignaal: Ja
Instelbare hardheid: Nee
Hierom zijn we fan:
Pocheren en koken – Droogkookbeveiliging – Maatbeker – Compact
Let hierop:
Automatisch uitschakelen – Instelbare temperatuurzones

Vergelijken we deze Russell Hobbs Stylo Eierkoker met de hiervoor genoemde eierkoker van Tristar, dan heeft deze het grote voordeel dat je zowel eieren kunt pocheren als kunt koken. Hierdoor kun je meer gerechten maken met deze eierkoker. Let er wel op dat je maar drie eieren tegelijk kunt pocheren.

We zien daarnaast dat de eierkoker zeer compact is, waardoor deze op vrijwel elk aanrecht past. Ook al heb je al een nespresso machine of tosti ijzer op je aanrecht staan, met dit compacte model is er altijd ruimte voor een eierkoker. Deze heeft de volgende dimensies:

 • Diepte: 20 centimeter
 • Hoogte: 16,5 centimeter
 • Breedte: 18,5 centimeter

Je krijgt daarnaast een maatbeker meegeleverd, zodat je precies kunt afmeten hoeveel water er nodig is om het perfecte eitje te maken. Helaas zien we dat er geen eierprikker bij zit, dus je zult hiervoor een losse moeten aanschaffen.

Beveiliging

Om de eierkoker veilig te kunnen gebruiken, is er een droogkookbeveiliging en schakelt het apparaat automatisch uit. Hierdoor blijft het apparaat ook niet aan staan na het koken. Let er wel op dat het apparaat pas na twee uur uit gaat. Gaat deze niet direct uit, dan is het apparaat niet stuk!

Wat we bijvoorbeeld missen als we deze vergelijken met de Solis Egg Boiler, dan heeft deze geen apart instelbare temperatuurzones. Hierdoor kun je de eitjes niet op meerdere manieren koken maar moet je vasthouden aan harde, zachte of gemiddeld gekookte eitjes!

De best geteste eierkoker van 2022 vanwege de droogkookbeveiliging en de mogelijkheid om eitjes te koken en te pocheren.

Solis Egg Boiler & More Type 827 Bekijk prijzen
Aantal eieren: 7
Meegeleverde maatbeker: Ja
Geluidssignaal: Ja
Instelbare hardheid: Ja
Hierom zijn we fan:
Instelbare temperatuurzones – Antislip voetjes – Accessoires – Transparante deksel
Let hierop:
Prijs – Warme onderdelen

Voordat we de eitjes zijn gaan koken, hebben we eerst naar het uiterlijk van deze Solis Egg Boiler & More gekeken. Daarbij zijn ons een drietal aspecten opgevallen:

 • Meegeleverde accessoires
 • Transparante deksel
 • Antislip voetjes

Naast dat je een eierkoker krijgt, krijg je ook een maatbeker, eierprikker en een inzetstuk voor 7 eieren en twee verschillende inlegschalen. Door de transparante deksel kun je goed zien hoe het met de eitjes óf met het eten gaat. De inlegstukjes kun je namelijk gebruiken om bijvoorbeeld groenten te stomen.

Doordat er antislip voetjes worden gebruikt, staat het apparaat stevig op vrijwel elk aanrecht. Zelfs als je wat meer kracht zet, hoef je niet bang te zijn dat het apparaat gaat verplaatsen. Dit is al een hele verbetering ten opzichte van de Tristar EK-3076 die geen antislip voetjes heeft.

Hoewel we zeer tevreden zijn over deze goede eierkoker, moeten we wel nog vermelden dat deze qua prijs een stuk duurder is. In sommige gevallen scheelt het namelijk wel 250%. Hoewel je meer mogelijkheden hebt met groenten bijvoorbeeld, is het wel een belangrijk aandachtspunt.

Tijdens en na het koken

Tijdens het koken zijn we erg tevreden over de instelbare temperatuurzones. Hierdoor kun je de eitjes bijvoorbeeld op een andere temperatuur pocheren dan dat je de groente stoomt. Dit kun je doen door de verschillende inlegschalen die worden meegeleverd.

Als nadeel hebben we nog wel ervaren dat de verschillende onderdelen na het stomen enorm heet kunnen worden. Let hier goed op. De eerste keer pakte ik direct na het koken de transparante deksel eraf, wat een flinke schrikreactie veroorzaakte. Gebruik hiervoor een pannenlap of laat het even afkoelen.

De beste eierkoker van 2022 voor 7 eieren vanwege de antislip voetjes, instelbare temperatuurzones en de meegeleverde accessoires!

Eierkoker Bekijk prijzen
Aantal eieren: 8
Meegeleverde maatbeker: Ja
Geluidssignaal: Ja
Instelbare hardheid: Ja
Hierom zijn we fan:
8 eieren – Instelbare hardheid – Vaatwasser bestendig – Automatisch uitschakelen
Let hierop:
Formaat - Opbergen

Laten we direct beginnen met het grote onderscheidende aspect van deze eierkoker, namelijk het feit dat je hier tot wel 8 eieren tegelijkertijd kunt koken. Hierdoor kook je altijd één eitje meer dan bij de hierboven genoemde eierkoker, ideaal voor grotere gezinnen.

Daarnaast kun je door middel van de draaiknop de hardheid van de eitjes instellen. Het grote voordeel is dat je hierdoor niet direct voor hard, zacht of gemiddeld hoeft te kiezen, maar ook tussen zacht en gemiddeld in kunt gaan zitten. Op die manier heb je altijd een eitjes dat aan jouw wensen voldoet.

Nadat de eitjes op jouw gewenste manier gekookt zijn, hoor je een piepsignaal en slaat de eierkoker automatisch af. Zodra je de eitjes uit de eierkoker gehaald hebt, kunnen de verschillende onderdelen gewoon in de vaatwasser. Denk daarbij aan:

 • De maatbeker met eierprikker
 • De waterbakjes
 • De eierhouder
 • De deksel

De verbeterpunten

Kijken wen aar de verbeterpunten van het apparaat, dan moeten we het formaat benoemen. Doordat je 8 eieren kunt koken, heeft deze eierkoker een rechthoekig design. Hierdoor neemt deze meer ruimte in beslag dan de hierboven genoemde ronde eierkokers.

Ook het opbergen van de verschillende accessoires is lastig. Zo is er geen mogelijkheid om de meegeleverde maatbeker in of bij het apparaat op te bergen. Hierdoor kan het een rommeltje in de kast worden, zeker als je ook nog losse onderdelen bijvoorbeeld een keukenmachine of slowjuicer hebt liggen.

De beste eierkoker voor 8 eieren vanwege de instelbare hardheid en de mogelijkheid om de onderdelen in de vaatwasser te doen.

Verkrijgbaar bij:
Gadgy Eierkoker Elektrisch Bekijk prijzen
Aantal eieren: 7
Meegeleverde maatbeker: Ja
Geluidssignaal: Ja
Instelbare hardheid: Ja
Hierom zijn we fan:
Transparante deksel – Accessoires – Vaatwasser – Compact
Let hierop:
Losse onderdelen – Omelet maken

Vanaf het moment dat we deze Gadgy eierkoker uit de doos haalde, viel de compactheid van het apparaat op. Ondanks dat je deze voor verschillende doeleinden kunt gebruiken, is deze erg compact en berg je deze na gebruik gemakkelijk weer op. Doordat vrijwel de gehele eierkoker in de vaatwasser kan, hoef je ook niet alles met het handje schoon te maken.

Bij het gebruik hebben we wel ervaren dat je moet oppassen met het maken van een omelet. Hiervoor is een apart schaaltje meegeleverd, maar doe dit schaaltje niet te vol. In dat geval loopt deze over tijdens het koken en heb je kans dat het op de kookplaat komt. Dit is dan weer een stuk moeilijker te reinigen.

Accessoires

Een groot voordeel bij deze eierkoker is dat je verschillende accessoires meegeleverd krijgt. Zo krijg je onder meer:

 • 1 pocheerhouder voor 2 eieren
 • 1 omelethouder
 • 1 eierhouder voor 7 eieren
 • Maatbeker met eierprikker

Bij deze accessoires hebben we wel gezien dat deze moeilijker op te bergen zijn. Wil je bijvoorbeeld alleen de eieren koken, dan moet je de omelethouder en pocheerhouder uit het apparaat laten. Deze kun je niet gemakkelijk bij het apparaat opbergen, waardoor deze dus los in de kast liggen.

Een laatste groot voordeel is de transparante deksel mét hittebestendig handvat. Vergelijken we dit met de Solis Egg Boiler & More, dan moesten we daar nog opletten met de warmere onderdelen. Door dit hittebestendige handvat kun je de deksel direct na het koken van het apparaat halen. Ideaal dus voor hongerige mensen!

De beste multifunctionele eierkoker met meegeleverde accessoires én hittebestendige handvat op de deksel!

Verkrijgbaar bij:
Product Aantal eieren Meegeleverde maatbeker Geluidssignaal Instelbare hardheid
Tristar EK-3076 Eierkoker Tristar EK-3076 Eierkoker
Beste koop
7 Bekijk prijzen
Russell Hobbs Stylo Eierkoker Russell Hobbs Stylo Eierkoker
Best geteste
7 Bekijk prijzen
Solis Egg Boiler & More Type 827 Solis Egg Boiler & More Type 827
Beste eierkoker voor 7 eieren
7 Bekijk prijzen
Eierkoker Eierkoker
Beste eierkoker voor 8 eieren
8 Bekijk prijzen
Gadgy Eierkoker Elektrisch Gadgy Eierkoker Elektrisch
Beste eierkoker multifunctioneel
7 Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: zaterdag 4 februari 2023
Door:
Stijn

Stijn is fanatiek schrijver en al jarenlang geïnteresseerd in verschillende soorten elektronica. Hij houdt van technische snufjes, zoals drones, VR-brillen en gamen.

Verder kun je bij Stijn niet alleen lezen over computers of koelkasten, maar duikt hij met alle plezier ook in onderwerpen als beste skeelers of de meest fijne hardloopschoenen.