Beste melkopschuimer 2021 - Top 5

Laatste ge-update in door Jasper

Wat is een koffie zonder melkschuim? Met een van de beste melkopschuimers is het super eenvoudig om je warme drankjes heerlijk romige te perfectioneren.

Voor je plannen maakt om die perfecte cappuccino te maken, moet je wel weten dat melkopschuimers, zoals de naam doet vermoeden, alleen maar melk opschuimen. Er zijn koffiezetapparaten en Nespresso koffiezetapparaten die naast heerlijke koffie maken ook de melk onder handen kunnen nemen.

Ben je op zoek naar de beste apparatuur voor heerlijk romige melk, dan zit je zeker goed. Als je nog andere keukenapparatuur zoekt, dan hebben we een hele pagina vol met keuken & koken producten voor je.

Wat doet een melkopschuimer?

Om melk lekker romig en schuimend te maken, moet je er lucht in steken. Daarom hebben melkopschuimers verschillende manieren om melk in schuim om te zetten. Allemaal komen ze op hetzelfde principe neer dat de melk van lucht wordt voorzien. Het ene systeem blaast letterlijk hete stoom of lucht in de melk, terwijl andere types als een mixer werken om zo lucht te introduceren.

Maar het is niet alleen de structuur van de melk die verandert. Melkschuim versterkt ook de smaak en het aroma van de koffie. De nasmaak, waar koffieliefhebbers zo naar snakken, heeft een veel groter effect wanneer je opgeschuimde melk aan je koffie toevoegt.

Wist je trouwens dat een melkopschuimer het beste hulpmiddel is om een Dalgona koffie te maken?

Wat is een goede melkopschuimer?

Of beter gezegd; wat is dé beste melkopschuimer? Dit hangt af van jouw vereisten. Als je nog geen zicht hebt op wat je precies zoekt, lees dan even de koopgids onderaan door. Hier vind je handige informatie om je zoektocht tot een goed einde te brengen met de perfecte melkopschuimer

Het kan zijn dat je een grote inhoud nodig hebt zodat je al je bezoekers in een keer kunt voorzien, of dat je graag je melk kunt opwarmen. Voor de gemakzuchtige mensen is het handig om te weten of hij in de vaatwasser mag.

Om je op weg te helpen, hebben we een top 5 samengesteld van onze favoriete melkopschuimers. Aarzel niet langer en bekijk ze snel.

# Product Vaatwasserbestendig Inhoud Warmteregeling Prijs v.a.
1 Inventum MK350
Beste koop melkopschuimer
240 ml € 34,95
2 Severin SM 3584
Best geteste melkopschuimer
200 ml € 44,99
3 Philips Senseo CA6500/60
Beste melkopschuimer consumentenbond
120 ml € 59,99
4 Ad Hoc melk opschuimer
Beste handheld melkopschuimer
N.v.t. € 35,03
5 KitchenBrothers Elektrische Melkopschuimer
Beste nieuwe melkopschuimer
240 ml € 39,99
Laatste prijs-update: donderdag 4 maart 2021
Jasper van Campen
Door: Jasper
Jasper is samen met Joel verantwoordelijk voor de categorie Elektronica.

Socials: Jasper
LinkedIn - Facebook - E-mail