Beste melkopschuimer 2022

Laatste ge-update in door Jasper

De wintermaanden komen er weer aan, en wat is nou lekkerder dan met een heerlijke kop warme cappuccino of latte macchiato op de bank te zitten? Hoewel het onder echte Italianen verboden is om na 11:00 in de ochtend cappuccino te drinken, lijken Nederlanders zich daar niets van aan te trekken. Of je nu kiest voor een cappuccino uit een koffiezetapparaat, met poeder of oploskoffie, een laagje melkschuim mag niet ontbreken.

Daarom hebben we hier de beste melkopschuimers van 2022 voor je, die we vergeleken hebben op basis van type melkopschuimer, bestendigheid in de vaatwasser, inhoud, warmteregeling en prijs. De Inventum MK350 is daarbij als beste uit de test gekomen! Benieuwd naar de andere goede melkopschuimers? In deze review lees je er alle ins en outs over!

Inventum MK350 Bekijk prijzen
Warmteregeling: Ja
Inhoud: 240 ml
Vaatwasserbestendig: Nee
Hierom zijn we fan:
Goedkoop - slechts 90 seconden voor je melkschuim hebt - anti-kleeflaag werkt voor alle soorten melk
Let hierop:
Niet vaatwasserbestendig - verschil in gebruik tussen opschuimen en opwarmen

Voor snel een mooie hoeveelheid melkschuim te maken of melk op te warmen, is er de MK351 melkopschuimer van Inventum. In slechts 90 seconden heb je 115 ml melk in heerlijke melkschuim omgezet, klaar voor consumptie en ideaal voor twee cappuccino’s.

Dit zijn enkele zaken die dit tot beste koop als melkopschuimer maken:

 • Grote handgreep
 • 360 graden draaibare voet
 • Speciale coating

Het grootste gebruiksgemak

Deze melkopschuimer vul je zonder snoer bij, ook bij het uitgieten hoef je geen rekening te houden met een kabel, omdat die verbonden is aan de onafhankelijke voet.

De blauwe en rode controlelampjes laten je altijd meteen weten of deze melkopschuimer aan het werk is of niet. Eens je melk opgewarmd is, schakelt Inventum MK350 zichzelf uit. Na het opschuimen is dit ook het geval. Zo hoef je geen schrik te hebben van aangebrande melk of andere onaangenaamheden.

Een speciale anti-kleeflaag zorgt dat je melk niet blijft plakken en je dus na gebruik geen aangekoekte resten weg moet schrobben. Dit vergemakkelijkt eveneens het afwassen, omdat je dit met de hand zult moeten doen. MK350 is niet vaatwasserbestendig.

Het is wel belangrijk om te weten dat er een gebruiksverschil is tussen opwarmen en opschuimen. Je zult steeds het juiste mixer-element moeten aanbrengen alvorens Inventum MK350 met melk te vullen en aan te zetten.

Zoek je een goedkope, maar toch degelijke melkopschuimer, dan is MK350 van Inventum degene die je zoekt.

Severin SM 3584 Bekijk prijzen
Warmteregeling: Ja
Vaatwasserbestendig: Nee
Inhoud: 200 ml
Hierom zijn we fan:
Programma’s voor verschillende hoeveelheid melkschuim - werkt warm en koud
Let hierop:
Enkel tussen 75 en 100 ml opschuimen - spiraal opzetstuk moeilijk te reinigen

Als je op zoek bent naar een melkopschuimer met een roestvrijstalen ontwerp, dan is Severin SM 3584 een goede keuze. Met gebruik van hoogwaardige materialen en het lage vermogen van 450 Watt, is het een ideale investering op lange termijn.

Deze melkopschuimer heeft net als de vorige een anti-aanbaklaag. Dit zorgt ervoor dat de melkkan eenvoudig te reinigen is met heet water, afwasmiddel en een theedoek. Het deksel en het spiraal opzetstuk zijn echter meer ingewikkeld om te reinigen. Om deze grondig te reinigen is een speciaal borsteltje aan te raden.

Meerdere functies

De SM 3584 melkopschuimer van Severin heeft de volgende vier programma’s:

 • Grotere hoeveelheid melkschuim, minder melk
 • Minder melkschuim, grotere hoeveelheid melk
 • Alleen opwarmen
 • Opschuimen zonder opwarmen

Welk drankje je ook wil maken, met Severin SM 3584 heb je een keuze voor meer of minder melkschuim. Bovendien hoef je niet noodzakelijk warme koffie te maken, je kunt de melk koud opschuimen tot in de perfectie.

Maak je graag drankjes met verschillende melkschuim, koop dan de SM 3584 melkopschuimer van Severin.

Philips Senseo CA6500/60 Bekijk prijzen
Inhoud: 120 ml
Vaatwasserbestendig: Nee
Warmteregeling: Ja
Hierom zijn we fan:
Lichtgewicht - verkrijgbaar in vier kleuren - vaatwasbestendige onderdelen
Let hierop:
Plastic - niet efficiënt voor meerdere gebruiken na elkaar

Volgens de consumentenbond is deze Senseo CA6500/60 melkopschuimer van Philips een echte topper. Wanneer we de fijnheid en stijfheid van het melkschuim zien, kunnen we hier zeker mee akkoord gaan.

De grote inhoud van 120 ml melk om op te schuimen is ideaal voor twee cappuccino’s. Dit is trouwens een drankje waar het schuim zich perfect aan leent.

In gebruik is de Philips Senseo CA6500/60 melkopschuimer erg gemakkelijk. Het ontwerp is voorzien van een enkele knop die je 1 seconde indrukt voor warme opgeschuimde melk, of 3 seconden voor koud melkschuim van hoge kwaliteit.

Bovendien is deze melkopschuimer verkrijgbaar in meerdere kleuren om je keuken op te fleuren:

 • Zwart
 • Wit
 • Mintgroen
 • Roze

Gezond schuim

Philips Senseo CA6500/60 verbrandt je melk niet. Door deze enkel tot 74°C te verwarmen blijven de essentiële eiwitten behouden en heb je het beste resultaat aan schuim. Dit maakt hem ook gezonder.

Jammer genoeg is hij van plastic gemaakt, wat niet voor iedereen aangenaam in de hand voelt. Met de relatief hogere prijs verwachten mensen andere materialen, maar zo kunt u ervan uitgaan dat er meer geld naar ontwikkeling van de systemen is gegaan.

Ondanks het plastic materiaal gaat hij toch lang mee als je hem goed onderhoud. Dit maakt ook dat hij een laag gewicht heeft, zodat je hem makkelijk overal mee heen kunt nemen.

Ga je vaak op reis en snak je naar heerlijke melkschuim waar je ook bent? Schaf dan deze Senseo CA6500/60 melkopschuimer van Senseo aan.

Ad Hoc melk opschuimer Bekijk prijzen
Inhoud: N.v.t.
Vaatwasserbestendig: Ja
Warmteregeling: Nee
Hierom zijn we fan:
Bijna geruisloos - ligt goed in de hand - makkelijk afwasbaar - multifunctioneel
Let hierop:
Handmatig te gebruiken - kan ander materiaal beschadigen - werkt op batterijen

Als enige handmatige melkopschuimer in onze lijst, moet dit apparaat van Ad Hoc echt wel goed zijn. Inderdaad, deze multifunctionele opschuimer kan ook dienst doen als mixer om bijvoorbeeld slagroom of saladedressing te maken.

Dit zijn enkele kenmerken die de positie van de Ad Hoc melk opschuimer in deze lijst verzekerd hebben:

 • Je kiest zelf de hoeveelheid en dikte van het schuim
 • Hoewel de losse onderdelen makkelijk zelf af te wassen zijn, mogen ze ook in de vaatwasser
 • Volledig draadloos

Je hebt het zelf in de hand

Door langer of minder lang te mixen, bepaal je de dikte en hoeveelheid van het melkschuim. Bovendien is het niet vermoeiend om hem voor langere duur te gebruiken. Hij weegt slechts 300 gram en ligt goed in de hand.

Een groot nadeel van de draadloosheid van deze Ad Hoc’s melkopschuimer is dat hij op batterijen werkt. We weten allemaal dat deze altijd op de ergste momenten leeg zijn. Daarnaast moet je ze ook verwijderen wanneer je het apparaat voor lange tijd niet gebruikt om schade te voorkomen.

Wees voorzichtig in het gebruik van deze schuimklopper. Door de hoge snelheid waarop hij draait, is het makkelijk om een porseleinen kopje te breken of andere materialen te bekrassen.

Wil je volledige controle over het maken van je melkschuim, koop dan vandaag nog deze melkopschuimer van Ad Hoc en maak je ideale koffies.

KitchenBrothers Elektrische Melkopschuimer Bekijk prijzen
Inhoud: 240 ml
Vaatwasserbestendig: Nee
Warmteregeling: Ja
Hierom zijn we fan:
Schenktuit voor de beste latte art - inductieverwarming - dubbele wand
Let hierop:
Zwaar - slechts 1 jaar garantie - dikwijls aangekoekte melk onder in na gebruik

Als relatief nieuw merk is het verbazingwekkend wat voor kwaliteit KitchenBrothers levert. Hun Elektrische Melkopschuimer RVS geeft je mooi melkschuim met een heerlijke temperatuur van 65°C. Deze wordt bekomen door een zorgvuldige temperatuurregeling.

De schenktuit van deze melkopschuimer is speciaal ontworpen om je als echte barista te voelen. Je kunt er de mooiste latte art mee proberen te maken.

Elektrische Melkopschuimer RVS van KitchenBrothers is 3-in-1, wat wil zeggen dat die volgende drie functies heeft:

 • Warm opschuimen
 • Koud opschuimen
 • Opwarmen

Razendsnelle inductie

KitchenBrothers Elektrische Melkopschuimer RVS gebruikt inductie om de melk in korte tijd op te warmen. Dankzij de dubbele wand hoef je geen schrik te hebben om jezelf aan de kan te verbranden. Deze snelle verwarming zorgt er menige keer voor dat je een laagje aangekoekte melk onder in de kan hebt. Met wat lauw of warm water heb je dit in geen tijd weer verwijderd.

Wat steeds tegenvalt is het gewicht van deze melkopschuimer. Met 1,2 kg is het definitief de zwaarste op onze lijst. Maar door het gebruik van sterk roestvast staal kan het haast niet anders.

Altijd al echte latte art willen maken, zet dan nu je eerste stap in de juiste richting door deze Elektrische Melkopschuimer RVS van KitchenBrothers aan te schaffen.

Verkrijgbaar bij:
Product Vaatwasserbestendig Inhoud Warmteregeling
Inventum MK350 Inventum MK350
Beste koop melkopschuimer
240 ml Bekijk prijzen
Severin SM 3584 Severin SM 3584
Best geteste melkopschuimer
200 ml Bekijk prijzen
Philips Senseo CA6500/60 Philips Senseo CA6500/60
Beste melkopschuimer consumentenbond
120 ml Bekijk prijzen
Ad Hoc melk opschuimer Ad Hoc melk opschuimer
Beste handheld melkopschuimer
N.v.t. Bekijk prijzen
KitchenBrothers Elektrische Melkopschuimer KitchenBrothers Elektrische Melkopschuimer
Beste nieuwe melkopschuimer
240 ml Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: donderdag 30 maart 2023
Door:
Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing en is, naast zijn vriendin en dochter, ook verliefd op SEO. Daarnaast schrijft hij ook voor de website.

Hij heeft communicatie- en multimediadesign gestudeerd en ook meerdere cursussen over marketing gevolgd. Verder komt hij jaarlijks bij de SEO Benelux Borrel, waar hij in 2022 ook in het panel zat.

Als Jasper niet schrijft of aan het designen is, bouwt hij aan met LEGO óf doet hij aan CrossFit