Beste föhnborstel 2023. 6x een goede fohnborstel

Laatste ge-update in door Make-over Martje

De ‘blowout look’ is helemaal trendy in 2023! Kappers creëren een blowout look met behulp van een föhn en een ronde föhnborstel. Ook thuis kun je gemakkelijk zo’n heerlijke beauty look creëren; met een föhnborstel. Je kunt er je haar op verschillende manieren mee in model brengen. Van meer volume tot losse krullen of zelfs steil haar.

Er zijn vandaag de dag vele föhnborstels verkrijgbaar en het kan dan ook lastig zijn om de beste te vinden. Wij hebben verschillende modellen voor je getest en ze onder andere beoordeeld op gebruiksgemak en resultaat. De beste föhnborstel van 2023 is de Remington Keratin Protect AS8810. Verder vind je in onze top-5 de best geteste föhnborstel, de beste kappers föhnborstel, de beste roterende föhnborstel en de beste föhnborstel van Remington.

Product Diameter borstel Keramische coating Temperatuurstanden
Remington Keratin Protect AS8810 Remington Keratin Protect AS8810
Beste koop fohnborstel
40 mm 2 Bekijk prijzen
BaByliss AS200E BaByliss AS200E
Best geteste fohnborstel
20 & 50 mm 2 Bekijk prijzen
Rowenta Ultimate Experience CF9620 Rowenta Ultimate Experience CF9620
Beste kappers fohnborstel
38 & 50 mm 3 Bekijk prijzen
Remington Curl & Straight Confidence AS8606 Remington Curl & Straight Confidence AS8606
Beste roterende fohnborstel
40 mm 1 Bekijk prijzen
Remington Hydraluxe Volumising AS8901 Remington Hydraluxe Volumising AS8901
Beste Remington fohnborstel
70 mm 2 Bekijk prijzen
Revlon RVDR5222 Revlon RVDR5222
Beste volume föhnborstel
8 cm 3 Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: woensdag 7 juni 2023
Remington Keratin Protect AS8810 Bekijk prijzen
Diameter borstel: 40 mm
Keramische coating: Ja
Temperatuurstanden: 2
Hierom zijn we fan:
Keramische coating – 2 warmtestanden – Meedraaiend snoer van 3 m
Let hierop:
Niet geschikt om te krullen – Zware borstel

We beginnen deze review met de Remington AS8810 Keratin Protect Rotating Air Styler. Deze föhnborstel heeft een doorsnede van 40 mm en wat ons meteen opviel is dat het een grote borstel is. Vooral geschikt voor lang haar dus.

Het apparaat weegt 1100 gram en dat is behoorlijk zwaar. Al je even aan het stylen bent, dan krijg je al snel vermoeide armen, dus dat is een klein minpunt. Positief is wel dat het snoer 3 meter lang is en meedraait. We hadden genoeg ruimte en het snoer ging niet in de knoop.

Toen we gingen föhnen hebben we de 2 warmtestanden gebruikt. Met de warme stand hebben we ons haar gedroogd en glad gemaakt, en de koelere stand gebruikten we voor fixatie. Dankzij de grote knop kun je makkelijk de warmte instellen als je bezig bent.

Andere pluspunten zijn:

 • Geschikt voor beschadigd haar
 • Automatische uitschakeling
 • Met blaasfunctie om je haar te drogen

Deze borstel kan twee kanten op draaien, zodat je je haar naar buiten of juist naar binnen kunt krullen als je dat wilt. Het apparaat maakt je haar wel mooi stijl en glad, maar het lukte ons helaas niet om er ook krullen mee te maken. Daarvoor kun je beter een krultang pakken.

Beste koop föhnborstel met keramische coating

Bij deze föhnborstel zit een handig volume opzetstuk, wat we hebben gebruikt om meer volume in ons haar te krijgen. Het is wel aan te raden om eerst stylingmousse in je haar te doen en daarna te föhnen met het opzetstuk. Het komt goed bij je haaraanzet en daardoor kreeg ons haar lekker veel volume.

Een echt pluspunt is de keramische coating die geïmpregneerd is met amandel- en keratineolie. Met deze coating wordt je haar goed beschermd en heel mooi glad. Door de coating glijdt de borstel ook makkelijk door je haar heen. Niet voor niets krijgt dit apparaat van ons de titel “Beste koop föhnborstel”.

De keramische coating maakt je haar mooi glad

BaByliss AS200E Bekijk prijzen
Diameter borstel: 20 & 50 mm
Keramische coating: Ja
Temperatuurstanden: 2
Hierom zijn we fan:
Keramische coating – Föhnt ook – Incl. stijlborstel
Let hierop:
Kleine borstel draait niet – Snoer is vrij kort

De volgende borstel die we hebben getest is de BaByliss AS200E föhnborstel. Met een diameter van 50 mm is deze nog breder dan de Remington borstel, maar met een gewicht van 0,3 kilo is de BaByliss een stuk lichter en dus makkelijker vast te houden. Bovendien zit er ook een 20 mm borstel bij.

We hebben deze borstel getest met zowel de grote als de kleine krulborstel. Het is wel jammer dat alleen de grote borstel automatisch kan draaien. De kleine borstel draait helaas niet en die moet je dus zelf in je haar draaien.

Wisselen van draairichting ging heel gemakkelijk. Op de borstel zitten knopjes met pijltjes die je makkelijk indrukt tijdens het stylen. Een ander voordeel is dat deze BaByliss föhnborstel je haar meteen droog blaast. Wij vonden het wel langzamer gaan dan met een gewone föhn.

Deze handige föhnborstel presteert goed dankzij de volgende sterke punten:

 • De ionische technologie voorkomt pluizig haar en maakt het mooi glad
 • De borstel is door de opzetstukken geschikt voor lang en kort haar
 • Door de blaasmond kun je met deze borstel ook föhnen

We vonden het makkelijk om met deze borstel wat volume in ons haar te maken. Dankzij de keramische coating beleven we niet met pluishaar zitten en bewoog de borstel makkelijk door ons haar heen. Het snoer draait mee, maar is met 1,8 meter wel wat aan de korte kant.

Best geteste föhnborstel

Wij vinden het handig dat je bij deze föhnborstel ook een stijlborstel krijgt. Bij het uittesten maakte deze borstel ons haar mooi stijl. Je hebt dus geen aparte stijltang meer nodig en dat scheelt weer een apparaat.

Je kunt deze borstel makkelijk meenemen op vakantie omdat er een reisetui bij zit. En omdat deze borstel zo praktisch en veelzijdig is, krijgt ‘ie van ons de titel Best geteste föhnborstel.

Met de handige opzetstukken kun je je haar föhnen, stijl maken en stylen

Revlon RVDR5222 Bekijk prijzen
Diameter borstel: 8 cm
Keramische coating: Ja
Temperatuurstanden: 3
Hierom zijn we fan:
Aanzienlijk meer volume.
Let hierop:
De borstel draait helaas niet mee.

Geschikt voor: Middellang tot lang haar.

Kan jouw haar wel wat extra volume gebruiken, dan kunnen we je de Revlon RVDR5222 aanraden. Dankzij het hoge vermogen breng je je haar er gemakkelijk mee in model. De borstel glijdt soepel door het haar en maakt direct korte metten met klitten. Daarnaast droogt het je haren snel op en geeft het je haar meer volume.

Beste volume föhnborstel

Naast dat deze fohnborstel over keramische bescherming beschikt, ondersteunt de borstel ook ionische technologie. Hierdoor brengt de borstel minder schade aan je haar aan en wordt het minder snel statisch. Dat geeft mij toch wel een fijn gevoel. De twee warmtestanden en koolshot functie waren meer dan voldoen om mijn haren mee in model te brengen. De borstel:

 • droogt snel en zonder schade aan te brengen
 • glijdt soepel door de haren
 • droogt het haar en geeft het meer volume

Ik was erg onder de indruk van het resultaat! Bij de haaraanzet hadden mijn lange lokken overduidelijk meer volume. In de haarpunten zat een mooie krul. Daarnaast was ik ook erg tevreden over het gebruiksgemak. De borstel ligt fijn in de hand en is gemakkelijk te bedienen. Zelfs achter op het hoofd kun je gemakkelijk je haren stijlen.

Het enige dat ik jammer vond, is dat de borstel niet meedraait, zoals de Remington Curl & Straight Confidence AS8606 dat doet. Daarnaast is de borstel enkel geschikt voor middellang tot lang haar. Heb je kort of dik haar, dan wordt je waarschijnlijk gelukkiger van de BaByliss AS200E.

Blaas moeiteloos meer volume in je haren met deze fijne föhnbrostel van Revlon.

Rowenta Ultimate Experience CF9620 Bekijk prijzen
Diameter borstel: 38 & 50 mm
Keramische coating: Ja
Temperatuurstanden: 3
Hierom zijn we fan:
Geschikt voor veel haarsoorten – Keramische borstel – Kiest automatisch de beste instellingen
Let hierop:
Snoer is met 1,8 m vrij kort – Met 1,5 kg is deze borstel redelijk zwaar

De Rowenta Ultimate Experience CF9620 is de volgende föhnborstel uit deze review. Deze professionele borstel wordt o.a. door kappers gebruikt en dat is natuurlijk niet voor niets. Het viel ons wel op dat deze borstel met 1,5 kilo erg zwaar is, waardoor je armen snel moe worden.

We hebben alle krulborstels getest die bij dit apparaat geleverd worden. De borstel van 38 mm gaf wat minder volume en een kleinere slag dan de borstel van 50 mm. Het verwisselen van de borstels ging heel makkelijk. Wel even oppassen met de hete opzetstukken.

Tijdens het stylen hebben de we draairichting van de borstel een paar keer veranderd. Dat ging heel makkelijk door de grote knoppen. Deze borstel heeft maar liefst 3 temperatuurstanden die je instelt met een handig knopje op de steel.

Dat deze föhnborstel echt kapperswaardig is, blijkt uit de volgende positieve eigenschappen:

 • De borstel kiest automatisch de beste instellingen voor je haar
 • Keuze uit 3 ronde borstels
 • Duurzame nylon borstelharen

Het snoer draait mee, maar is met een lengte van 1,8 meter wel wat aan de korte kant. Je moet dus altijd een stopcontact in de buurt hebben.

Beste kappers föhnborstel 2022

Kappers worden vast blij van deze kwalitatieve borstel, ondanks het gewicht. Dankzij de ionische technologie verdwijnt de pluis uit je haar en dat geeft een mooi glad resultaat. Vooraf moet je nog wel even de föhn gebruiken. De blaasfunctie van de borstel droogt namelijk niet zo snel.

Deze Rowenta Ultimate Experience CF9620 is geschikt voor fijn en dun jaar, maar ook voor dik en stug haar. Handig als je kapper bent. Over de kwaliteit hoef je niet in te zitten want deze Rowenta borstel is oerdegelijk. Daarom is dit wat ons betreft de beste kappers föhnborstel

Door de bijgeleverde borstelset kun je deze borstel voor veel haartypen gebruiken

Remington Curl & Straight Confidence AS8606 Bekijk prijzen
Diameter borstel: 40 mm
Keramische coating: Ja
Temperatuurstanden: 1
Hierom zijn we fan:
Meedraaiend snoer – 4 extra opzetstukken – Keramische coating
Let hierop:
Redelijk zwaar – Snoer redelijk kort

Dit is de tweede krulborstel van Remington die we reviewen. We kozen dit keer voor de Remington Curl & Straight Confidence. Dit is een roterende föhnborstel die geleverd wordt met 4 extra opzetstukken, namelijk:

 • Blaasmond
 • Krultang opzetstuk
 • Platte borstel
 • Volume opzetstuk

Wij hebben het krultang opzetstuk en het volume opzetstuk uitgeprobeerd, omdat je dit type borstel meestal koopt om slag of volume in je haar te maken.

Met een gewicht van 1,1 kilo is dit niet de zwaarste föhnborstel die we reviewen, maar ook zeker niet de lichtste. En als je ‘m langer gebruikt, dan voelt het steeds zwaarder aan. Wel een klein minpuntje dus.

Het snoer is met een lengte van 1,8 meter wel wat kort, maar het draait wel mee als je je haar aan het stylen bent. Deze borstel blaast ook warme lucht en als je het blaasmondstuk gebruikt kun je je haar eerst drogen voordat je met het krultang opzetstuk slagen in je haar maakt.

We merkten goed dat er een keramische coating op de borstel zat. Ons haar gleed makkelijk door de borstel heen en de warmte werd goed verdeeld. Het resultaat: glad en mooi haar, zonder pluis of klitten.

Beste roterende föhnborstel

Wij vinden dit de beste roterende föhnborstel omdat de borstel automatisch ronddraait en je de draairichting aan kunt passen. Zo krulden we ons haar naar voren en naar achteren waardoor het natuurlijk oogde.

Er zit alleen een opzetborstel bij met een diameter van 40 millimeter. Heb je kort haar tot op je schouders? Dan is deze borstel te groot om goed te kunnen gebruiken. Met dit apparaat kun je je haar stijl maken en je kunt er ook mee krullen. Daardoor heb je minder andere apparaten nodig.

Door de opzetstukken kun je met deze föhnborstel ook krullen en je haar stijl maken

Remington Hydraluxe Volumising AS8901 Bekijk prijzen
Diameter borstel: 70 mm
Keramische coating: Ja
Temperatuurstanden: 2
Hierom zijn we fan:
Je haar wordt glad – 3 temperatuurstanden – Lichtgewicht
Let hierop:
Borstel draait zelf niet rond – Alleen geschikt voor lang, dik haar

Deze grote Remington föhnborstel heeft een doorsnede van 70 mm en is daarmee de grootste borstel die we hier getest hebben. Deze maat borstel is heel geschikt voor dik en lang haar, dus we gingen op zoek naar een proefpersoon die dat type haar had.

De kabellengte is met 1,8 meter niet indrukwekkend, maar het lukte toch om bij het haar van onze testpersoon te komen. Het snoer draait mee dus dat helpt al veel. De borstel heeft een ovalen vorm en daarmee kwamen we goed dicht bij de haaraanzet om volume te maken.

De keramische coating en de ionische technologie presteerden goed, want zelfs dik, pluizig haar werd mooi glad met deze borstel. Bijna net zo goed als met een stijltang. Met een druk op de knop hebben we de koudestand aangezet die het haar mooi fixeerde. Zo zakte de krul er niet uit.

Beste Remington föhnborstel van 2022

We vonden het wel jammer dat de borstel niet zelf ronddraaide. Daardoor moesten we zelf de borstel in het dikke haar draaien, wat nog best even tegenviel. Na een beetje oefenen ging het al beter. Maar persoonlijk vinden we het prettiger om te werken met een borstel die wel zelf ronddraait.

Bij deze borstel krijg je standaard:

 • 2 blaasstanden
 • 3 temperatuurstanden
 • Meedraaiend snoer

Van de 3 Remington föhnborstels die we hier getest hebben, vinden we deze de beste voor lang en dik haar. Dat komt vooral omdat deze borstel ook geschikt is voor beschadigd haar (wel altijd een hittebescherming gebruiken). Het feit dat de borstel niet draait, vonden wij niet prettig, maar bij lang en dik haar voorkom je zo wel dat de borstel vast in je haar komt te zitten.

Deze grote föhnborstel van 70 mm is ideaal voor dik, lang haar

Door:
Make-over Martje

Martje heeft jaren geleden gewerkt als schoonheidsspecialiste en nagelstyliste. Nu houdt ze zich op een andere manier bezig binnen de beautybranche. Ze test producten, geeft advies, doet make-uptutorials en geeft shoptips. Haar ervaringen deelt ze op YouTube en op andere sociale mediakanalen, onder de naam Make-over Martje. In haar vrije tijd doet ze aan salsadansen.