De 5 beste föhn. 5x föhn uit 2023

Door: Eva
Laatste update: 20 juni 2023

Wij verdienen mogelijk een kleine commissie op geselecteerde producten. Lees hier meer over ons en ontdek ons review proces.

Waarvoor kun je nou zo’n föhn gebruiken? Stap je net uit de douche en wil je vlug de deur? Met een föhn blaas je je haren in een mum van tijd droog. Haren stylen of meer volume creëren? Ook dan komt een föhnborstel of föhn goed van pas! Met een goede föhn kun je vele kanten op. Toch zien we dat het lastig kan zijn om een geschikte föhn te kiezen.

Om je op weg te helpen hebben we verschillende föhns met elkaar vergeleken. De beste hebben we in onze top-5 opgenomen. We hebben onder andere gekeken naar de bereikte resultaten en de functionaliteiten. In onze ogen is de Remington Copper Radiance AC5700 de beste föhn van 2023. Verder vind je in onze top-5 de best geteste föhn, de beste föhn voor krullen, de beste föhn met diffuser en de beste föhn voor volume.

De beste föhns

 1. Beste koop föhn: Remington Copper Radiance AC5700
 2. Best geteste föhn: RAVEG Föhn
 3. Beste föhn voor krullen: BaByliss 6613DE
 4. Beste föhn met diffuser: Philips HP8238
 5. Beste föhn voor volume: BaByliss ® Platinum Diamond 2300

Föhns vergelijken

Product Vermogen Aantal standen Ionische technologie Keramische technologie Koude blaasstand
2200W 3 temperatuurstanden, 2 blaasstanden Ja Ja Ja Bekijk prijzen
RAVEG Föhn Best geteste föhn
2200W 3 temperatuurstanden, 2 blaasstanden Ja Ja Ja Bekijk prijzen
BaByliss 6613DE Beste föhn voor krullen
2000W 2 temperatuurstanden, 2 blaasstanden Ja Nee Ja Bekijk prijzen
Philips HP8238 Beste föhn met diffuser
2300W 3 temperatuurstanden, 3 blaasstanden Ja Nee Ja Bekijk prijzen
BaByliss ® Platinum Diamond 2300 Beste föhn voor volume
2300W 3 temperatuurstanden, 2 blaasstanden Ja Ja Ja Bekijk prijzen
Swipe swipe

Beste koop föhn Remington Copper Radiance AC5700

Hierom zijn we fan:
 • Met diffuser
 • Ionische en keramische coating
 • Krachtige motor
 • Koude lucht
Let hierop:
 • Geen temperatuurbooster
 • Geen meedraaiend snoer
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 39,99
Vermogen: 2200W
Aantal standen: 3 temperatuurstanden, 2 blaasstanden
Ionische technologie: Ja
Keramische technologie: Ja
Koude blaasstand: Ja
Merk: Remington

Geschikt voor: Droog föhnen en in model brengen.

De beste föhn van 2022 is in onze ogen de Remington Copper Radiance AC5700. Dankzij de keramische en ionische technologie drogen je haren niet alleen snel, maar ook glanzend op. De föhn heeft twee blaasstanden, drie temperatuurstanden én een koude stand. Hiermee bracht ik gemakkelijk mijn haren in model. Deze föhn deed alles waar ik naar op zoek was in een föhn en meer!

Beste koop föhn 2022

Wat me positief verraste was de kracht van de motor. Deze kan maar liefst 2200 watt aan, waardoor de maximale blaassnelheid kan oplopen tot wel 120 kilometer per uur. Met de intense koude luchtstroom in de koude stand bracht ik gemakkelijk mijn haar in model.

De föhn is geschikt voor alle haartypen, waaronder krullend haar. Ben je gezegend met een prachtige krullenbol, dan kun je je hart ophalen met deze föhn. Met de diffuser geef je, net als bij de BaByliss 6613DE, je krullen direct een boost. Je haren drogen in een natuurlijke vorm op. Het resultaat mocht er zeker wezen.

De föhn maakt gebruik van de volgende twee technologieën:

 • Ionische technologie: verspreidt negatieve ionen door je haren, waardoor pluizig haar wordt voorkomen.
 • Keramische technologie: zorgt ervoor dat de warmte gelijkmatig over de haren wordt verspreid. Hierdoor worden haarbeschadigingen door overmatige hitte voorkomen.

Het enige dat ik eigenlijk nog miste was een temperatuurbooster. Hierdoor was het moeilijk om specifieke lokken in model te krijgen. Hoewel dit geen probleem hoeft te zijn, is het wel iets om rekening mee te houden. Daarnaast heeft de föhn geen meedraaiend snoer, waardoor je minder bewegingsruimte hebt. Gelukkig is het snoer wel 3 meter lang, waardoor je niet per se dicht in de buurt van een stopcontact hoeft te staan.

Te koop bij
Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd
Gratis verzending vanaf 20,-

Best geteste föhn RAVEG Föhn

Hierom zijn we fan:
 • Vele handige accessoires
 • Met muurbevestiging
 • Uniek design
 • Meerdere snelheden
Let hierop:
 • Je moet de knop ingedrukt houden voor de koude stand
 • Maakt veel geluid
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 59,99
Vermogen: 2200W
Aantal standen: 3 temperatuurstanden, 2 blaasstanden
Ionische technologie: Ja
Keramische technologie: Ja
Koude blaasstand: Ja
Merk: Raveg

Geschikt voor: Dankzij de verschillende opzetstukken en diffuser is deze föhn geschikt voor verschillende doeleinden.

De föhn die als best door onze tests heen kwam, is de RAVEG Föhn. Het eerste dat ons opviel, is de luxe uitstraling. Dit is een föhn zoals we hem nog niet eerder hadden gezien. De föhn wordt geleverd met meerdere opzetstukken, waardoor je hem voor verschillende haartypen kunt gebruiken.

Zo krijg je er twee concentrators bij en een diffuser voor het in model brengen van krullend haar. En dat niet alleen, je krijgt er ook een haak bij waarmee je de föhn aan de muur kunt bevestigen. Ideaal! Het is één van de meest complete en beste föhns uit onze test.

Best geteste föhn 2022

In tegenstelling tot de BaByliss Platinum Diamond 2300 is de föhn licht van gewicht en ligt hij fijn in de hand. Het föhnen ging dan ook erg soepel. Ook deze föhn maakt weer gebruik van ionentechnologie. Na het föhnen was mijn haar niet alleen droog, maar ook mooi glanzend. Dankzij de krachtige motor bracht ik mijn lange lokken gemakkelijk in model. De föhn beschikt over de volgende snelheden:

 • snelheid 1
 • snelheid 2
 • koudelucht stand

Wat ik zelf wat onhandig vond, is dat je de knop ingedrukt moet houden om de koude stand te gebruiken. Een ander punt om op te letten: de föhn maakt veel geluid. Föhn je vaak je haren in de vroege ochtenduren en wil je je huisgenoten niet wakker maken, dan is deze föhn wellicht minder geschikt.

Te koop bij
Gratis verzending vanaf 20,-

Beste föhn voor krullen BaByliss 6613DE

Hierom zijn we fan:
 • Met diffuser en blaasmond
 • AC-motor
 • Met ophanghaak
 • Goede prijs- / kwaliteitsverhouding
Let hierop:
 • Kort snoer
 • Geen temperatuurbooster
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 54,90
Vermogen: 2000W
Aantal standen: 2 temperatuurstanden, 2 blaasstanden
Ionische technologie: Ja
Keramische technologie: Nee
Koude blaasstand: Ja
Merk: BaByliss

Geschikt voor: Uitermate geschikt voor krullend haar.

Ben je op zoek naar een föhn voor het drogen van je krullen, dan kunnen we je de BaByliss 6613DE aanraden. Hoewel dit niet de enige föhn is die over een diffuser beschikt, was het in onze ogen wel de beste! De krullen drogen snel en in een natuurlijke vorm op. Deze föhn maakt haar naam als beste haardroger voor krullen meer dan waar.

Beste föhn voor krullend haar

De gemiddelde föhn beschikt over een DC-motor. Deze föhn beschikt daarentegen over een AC-motor, die bekend staat als de beste motor voor föhns. Dankzij de AC-motor zou deze föhn een langere levensduur moeten hebben. Wat me vooral opviel, is het krachtige vermogen van de motor. Met een vermogen van maar liefst 2200 W waren mijn lokken binnen de kortste keren droog.

De föhn beschikt over drie temperatuur- en twee blaasstanden. Dat zijn meer dan genoeg standen voor zowel het in model brengen als het drogen van je haren. Naast een diffuser krijg je er ook een blaasmond bij. Hiermee kun je de blaaskracht centreren. Deze kwam vooral goed van pas bij het stylen. Dankzij de verschillende accessoires is deze föhn niet alleen uitermate geschikt voor krullen, maar ook voor:

 • droog haar
 • pluizig haar
 • normaal haar
 • dik haar

Het enige dat ik eigenlijk nog miste was toch weer een temperatuurbooster. Heb je lastige lokken, dan komt dit toch wel goed van pas. Daarnaast is het snoer met 1,8 meter lengte wat aan de korte kant. Je moet vrij dicht in de buurt van een stopcontact zitten wil je de föhn kunnen gebruiken.

Voor mij was dit niet zo’n probleem. Echter, heb je geen spiegel in de buurt van je stopcontact, dan kan ik me voorstellen dat een kort snoer erg onhandig is. Je kunt dan gemakkelijker te werk gaan met een föhn met een langer snoer, zoals de BaByliss Platinum Diamond 2300.

Te koop bij
Gratis verzending vanaf 20,-

Beste föhn met diffuser Philips HP8238

Hierom zijn we fan:
 • Goede diffuser
 • ThermoProtect
 • Gelijkmatige verspreiding
 • Geschikt voor precisiewerk
Let hierop:
 • Minder krachtig
 • Kort, niet roterend snoer
Bekijk prijzen
Vermogen: 2300W
Aantal standen: 3 temperatuurstanden, 3 blaasstanden
Ionische technologie: Ja
Keramische technologie: Nee
Koude blaasstand: Ja
Merk: Philips

Geschikt voor: Eenieder die op zoek is naar de een goede föhn met diffuser.

Een diffuser is een opzetstuk voor de föhn die vooral wordt gebruikt voor het drogen en stylen van krullen. Echter, je kunt veel meer met een diffuser. Ook kroeshaar, golvend haar of zelfs steil haar kun je een behoorlijke boost geven met een diffuser. Reden te meer dus voor ons om op zoek te gaan naar de beste föhn met diffuser. Wij waren uiteindelijk het meest onder de indruk van de Philips HP8238.

De föhn heeft zes snelheids- en hittestanden en wordt geleverd met twee opzetstukken:

 • een asymmetrische diffuser
 • een ultiem smalle blaasmond

De smalle blaasmond kwam goed van pas bij het in model brengen en stylen van mijn haren. Door de geconcentreerde luchtstroom kun je erg precies te werk gaan.

Beste föhn met diffuser

De asymmetrische diffuser is gevormd naar het hoofd en verdeeld de lucht erg gelijkmatig. Mijn lokken droogden er glanzend en pluisvrij mee op. Je kunt de diffuser zelfs gebruiken voor het masseren van je hoofdhuid! Ideaal.

Wat me ook wel een fijn gevoel gaf, is dat deze föhn over ThermoProtect beschikt. ThermoProtect biedt bescherming tegen oververhitting en zorgt voor de optimale droogtemperatuur. Een krachtige luchtstroom, verzorgende resultaten. Ik bracht met deze föhn mijn haar gemakkelijk én met een gerust hart in model.

Hoewel de föhn een vermogen van 2300 W heeft, behaalt hij een maximale snelheid van 100 km/uur. Hij is hiermee iets minder krachtig dan bijvoorbeeld de Remington Copper Radiance AC5700. Hoewel ik hier zelf geen last van had, is het toch iets om mee te nemen in je overweging. Daarnaast is het snoer vrij kort en beschikt de föhn niet over een roterend koord.

Te koop bij
Gratis verzending vanaf 20,-

Beste föhn voor volume BaByliss ® Platinum Diamond 2300

Hierom zijn we fan:
 • Lang snoer
 • Diamond Lustre Technologie
 • Creëer gemakkelijk meer volume
 • Vijf jaar garantie
Let hierop:
 • Vrij zwaar
 • Hoge prijs
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 75,00
Vermogen: 2300W
Aantal standen: 3 temperatuurstanden, 2 blaasstanden
Ionische technologie: Ja
Keramische technologie: Ja
Koude blaasstand: Ja
Merk: BaByliss

Geschikt voor: Het creëren van meer volume.

Kan jouw haar wel wat extra volume gebruiken? Je bent niet de enige. Ook mijn lokken waren aan meer volume toe. In onze zoektocht naar de beste haardroger hebben we ook bekeken welke föhn onze haren van het meeste volume voorziet. De föhn die hier het best in was, is de BaByliss Platinum Diamond 2300.

Diamond Lustre Technologie

In de föhn zit de zogeheten ‘Diamond Lustre Technologie ‘. Deze technologie combineert diamant-keramiek met hoogwaardige ionen. Het resultaat werd duidelijk zichtbaar na één keer föhnen.

Mijn haar werd niet pluizig of statisch, zag er glanzend uit en voelde zijdezacht aan! Met zowel de grote diffuser als de smalle blaasmond kun je gemakkelijk je haar stylen, waaronder het creëren van meer volume. Vooral de diffuser komt goed van pas bij het verstevigen van natuurlijke slag of krullen. De föhn heeft verschillende mogelijkheden:

 • drie temperaturen
 • twee snelheden
 • coolshot-stand

Wat ik ook een pluspunt vond, is het 2,7 meter lange snoer. Hierdoor geniet je altijd van voldoende ruimte tijdens het föhnen van je haar. Daarnaast heeft deze föhn maar liefst vijf jaar garantie. Dat is vier jaar meer garantie dan je bij bijvoorbeeld de RAVEG Föhn krijgt.

Wat me wel opviel, is dat de föhn wat zwaarder is dan de andere föhns die we hebben getest. Ter vergelijking: hij is twee keer zo zwaar als de BaByliss 6613DE. Daarnaast ligt de prijs van deze föhn vrij hoog. Maar, je krijgt er wel een hele fijn föhn voor terug.

Te koop bij
Gratis verzending vanaf 20,-
Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Hoe wij zo’n föhn vergelijken

Bij het vergelijken van föhns hebben we gekeken naar een aantal belangrijke kenmerken. Voordat we een föhn in onze test hebben opgenomen, moest deze aan een aantal kenmerken voldoen. Was dit niet het geval, dan kwam de föhn ook niet in aanmerking als beste föhn van 2023. Hieronder hebben we de kenmerken op een rij gezet:

Ionische technologie

Het eerste criteria is de ionische functie, die ervoor zorgt dat je haar minder statisch is. Een ionische föhn brengt negatieve ionen in het haar, waardoor de haarschubben sluiten en deze zwaarder worden. Hierdoor krijg je minder snel last van statisch haar. Deze functie sluit goed aan bij het gebruik van een föhnborstel bijvoorbeeld. Alle föhns uit onze 2023 top-5 beschikken over ionische technologie.

Verschillende standen

Daarnaast bevat iedere föhn uit onze top-5 verschillende standen, zodat je je haren gemakkelijker kunt drogen. Heb je haast, dan zet je de haardroger wat harder, terwijl je een zachtere stand gebruikt als je je haren in model wilt brengen. Met een föhn die over meerdere standen beschikt kun je net wat meer kanten op.

Vermogen

Bij de verschillende soorten föhns hebben we daarnaast 2000W als minimum aangehouden. Over het algemeen is 2000W, in combinatie met de verschillende standen, voldoende om zowel dun haar als dik haar in model te brengen.

Koude blaasstand (cool shot)

Beschikt je nieuwe föhn over een cool shot knop, dan kun je je kapsel met je föhn fixeren. De snelle wisseling in temperatuur van warm naar koud sluit de haarschubben, waarna deze hun huidige vorm behouden. Echter, vergeet geen schuimversteviger in je haar aan te brengen, want na een tijdje zal de fixatie vanzelf weer stoppen.

Formaat

Föhns zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Een kleine of inklapbare föhn is erg handig op reis. Ook berg je deze gemakkelijk op in een klein kastje of smalle lade. Echter, een grote föhn heeft meer opties en mogelijkheden. We hebben in onze 2023 test gekozen voor reguliere föhns met een standaard formaat. Deze zijn ideaal voor thuisgebruik.

Waar moet je op letten bij het kopen van een föhn? – 2023 Koopgids

Er zijn vandaag de dag zoveel verschillende soorten föhns verkrijgbaar dat het lastig kan zijn om de juiste föhn te vinden. Bij het kopen van een nieuwe föhn is het belangrijk om verschillende aspecten in het achterhoofd te houden. Een föhn is namelijk niet altijd geschikt voor ieder persoon. Hieronder hebben we daarom een aantal belangrijke elementen op een rij gezet die je moet overwegen tijdens het kopen van een nieuwe haarföhn:

Doel van de föhn

Allereerst is het voor jezelf belangrijk om te bepalen waar je de föhn voor wilt gebruiken. Een standaard föhn is vaak al meer dan voldoende als je enkel op zoek bent naar een föhn om je haren mee te drogen. Wil je je nieuwe föhn daarnaast ook voor styling kunnen gebruiken, dan heb je meer aan een föhn die verschillende mogelijkheden biedt.

 • Drogen: Een föhn met één blaasstand en twee warmtestanden is voldoende om je haar mee te drogen.
 • Stylen: Wil je je haar fixeren, krullen in model brengen of meer volume creëren? Dan heb je verschillende opzetstukken en/of meerdere temperatuur- en blaasstanden nodig. Een voorbeeld van een goede föhn om je haar mee te stylen is de BaByliss Platinum Diamond 2300.
 • Drogen én stylen: Met de beste roterende föhn, zoals de Braun Satin Hair, kun je je haren drogen en tegelijkertijd stylen.

(Warmte)standen van de fohn

Verschillende (warmte)standen van een föhn, bepalen hoe goed jouw haar wordt geföhnt. Je hebt vaak 2 soorten standen: snelheid en tempratuur. De temperatuur zorgt er voor hoe snel je haar droog wordt, maar kan er ook voor zorgen dat je haar uitgedroogd raakt. De snelheid gaat vooral over de hoeveelheid lucht die de föhn uitblaast.

Heb je fijn en dun haar? Dan raden we aan om föhns met een hoge tempratuur een beetje te vermijden. Een föhn met een ionische functie is daarentegen wel handig. Bij dik en krullend haar kan de hoge tempratuur en hoge snelheid er dan weer voor zorgen dat je haar sneller droogt wordt, maar kan het bij specifieke haarypes ook weer zorgen voor meer pluis:

 • Fijn en dun haar: wanneer je een föhn gebruikt op hoge temperaturen, kan je haar daar flink door beschadigen. Kijk daarom naar modellen met verschillende warmte-instellingen (waarin een paar koude functies). Ook naar föhns met een ionische technologie zijn een goede keuze voor dit type haar. 
 • Pluizig haar: Als je pluizig haar hebt, dan is het slim om een föhn te zoeken met een Ionische technologie. Ook een cool-shot (waarbij er alleen maar koude lucht uitkomt), zorgt er voor dat je haar niet gaat pluizen. 
 • Dik haar: Wanneer je een grote bos haar hebt, kan het lang duren voordat je haar volledig droog is. Daarom is een hoge temperatuur (en wattage) hier juist weer wél interessant. Daardoor is de tijd dat je de droog gebruikt kleiner en beschadig je je haar minder snel.
 • Golvend tot krullend haar (2A-3C krultypes): Op het moment dat je wat golf of krul in je haar hebt, kan je haar snel de andere kant opgaan met een föhn. Daarom is het goed om de warmte geleidelijk te verdelen. Daar kan een diffuser eventueel bij helpen. Ook een Ionische technologie werkt bij dit type haar goed.
 • Afro-haar (4A-4C-krultypes):  Voor natuurlijk kroeshaar (4a-4c types) raden we aan om op lage temperatuur te föhnen. Een diffuser kan helpen om de krullen in vorm te houden, zonder ze kapot te maken. 

Gewicht

Hoe zwaarder het gewicht van je föhn, hoe zwaarder het is om je haar te stijlen. Ook kun je, door het zware gewicht, minder invloed hebben op je uiteindelijke fohn-resultaat, aangezien het moeilijker is om het apparaat langere tijd vast te houden. Het is daarom niet gek om even te kijken haar het gewicht van een föhn. Over het algemeen is een gewicht tussen de 400 en 600 gram een veilige keuze. 

Lengte van je draad

Wil je föhnen in de slaapkamer, maar heb je daar geen stopcontact? Of zit het stopcontact aan de andere kant van de kamer? Dan is het niet gek om ook te denken aan de lengte van je draad. Gemiddeld is het draad een halve meter lang, maar mocht je toch wat verder moeten zijn? Dan raden we aan om daar even op te letten. 

Haartype

Net als bij een krultang en stijltang, is het ook bij een föhn belangrijk dat je op zoek gaat naar een apparaat dat goed bij je haartype aansluit:

 • Dik haar: Hoe dikker je haar, des te hoger het wattage moet zijn om je haren goed te kunnen föhnen. Je kunt het best op zoek gaan naar een föhn met een vermogen tussen de 1600 en 2200W.
 • Dun haar: Heb je dun haar, dan heb je al genoeg aan een föhn tussen de 1200 en 1500W. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen een föhn met een hoger aantal wattages te kopen en enkel de lagere standen te gebruiken.
 • Normaal haar: Heeft je haar een normale dikte, dan voldoet een föhn met een vermogen tussen de 1300 en 1800W.
 • Droog of pluizig haar: Heb je droog en/of pluizig haar, dan kunnen we een föhn met ionische technologie aanraden.
 • Beschadigd of chemisch behandeld haar: Heb je beschadigd haar, dan kun je het best op zoek gaan naar een föhn met keramische technologie.

Accessoires en opzetstukken

De accessoires zijn vooral belangrijk als je de föhn ook voor andere doeleinden wilt gebruiken. Je kunt er je lokken op een specifieke wijze mee in model brengen. Enkele handige accessoires zijn:

 • Een blaasmond: Een smalle blaasmond komt vooral goed van pas bij kort haar. Een brede blaasmond is meer geschikt voor lange lokken.
 • Een volume diffuser: Een diffuser is een must als je je krullen van extra volume wilt voorzien of je haar mooi wilt drogen. De BaByliss 6613DE bijvoorbeeld, is perfect voor het in model brengen van krullend haar.
 • Een straightner (ontkruller): Met een straightner kun je krullend of golvend haar steilen tijdens het föhnen.

Let hier does goed op bij het kopen van een föhn. Denk daarbij ook na over de toekomst. Wil je meer gaan stylen, dan kan het een goede investering zijn om alvast een föhn met verschillende accessoires te kopen.

Keramische technologie

Een föhn met keramische technologie kent verschillende voordelen:

 • Allereerst voorkomt het pluizend en statisch haar
 • Ten tweede verspreidt het de warmte op een geleidelijke manier.

Hierdoor geniet je haar overal van evenveel warmte. Voorbeelden van föhns die over deze techniek beschikken zijn de Philips Moisture Protect HP8280 en de Remington Copper Radiance AC5700.

Wattage

Het aantal wattages (2022, artikel van Wikipedia) geeft aan hoe warm en hard de föhn blazen kan. Hoe meer wattages, hoe hoger de temperatuur en hoe harder de föhn blaast. Meer wattages betekent niet automatisch beter. Dun haar droogt een stuk sneller dan dik haar. Voor dun haar kun je dan ook het best een föhn gebruiken die niet te hard blaast. Voor dik haar kun je het best een föhn gebruiken die een hoge temperatuur afgeeft en hard kan blazen.

Merk

Tot slot kan ook het merk een doorslaggevende factor zijn. Heb je al stylingsproducten, bijvoorbeeld een föhnborstel van een bepaald merk, dan kunnen we ons voorstellen dat je op zoek gaat naar een föhn met hetzelfde merk.

Veelgestelde vragen

Hoe föhn je je haar?

Het föhnen van je haar is afhankelijk van het doel dat je hebt. Wil je je haar namelijk alleen droog krijgen, dan is warm föhnen voldoende. Wil je deze echter in model brengen, dan moet je juist langer föhnen op een lagere stand en kun je eventueel een diffuser gebruiken.

Wat is een diffuser föhn?

Een diffuser föhn is extreem geschikt voor krullend haar en verschilt daarin van een reguliere föhn. Bij een diffuser is er sprake van pinnen op de föhn die het haar op zijn plek houden, waardoor het in een natuurlijke houding kan opdrogen.

Hoe föhn je een lok?

Het föhnen van een lok kun je het beste doen door een krulborstel te gebruiken. Hiermee krijg je mooie lokken die uitstekend in model vallen. Eventueel kun je ook een gewone föhn met krulspelden gebruiken.

Welke föhn is net zo goed als Dyson?

Dyson föhns zijn erg goed, maar ook ontzettend duur. Merken die bij de Dyson kwaliteit in de buurt komen zijn onder andere Remington, Philips en Babyliss.

Welke föhn gebruiken kappers?

Kappers gebruiken föhns met een minimaal vermogen van 1750W. De meeste kappers en stylisten kiezen zelfs voor nog wat meer vermogen: tussen de 1800 en 2000W. Deze föhns zijn geschikt voor vrijwel ieder haartype.

Welke föhn is het beste voor je haar?

De perfecte föhn voor de één, is wellicht helemaal niet zo geschikt voor de ander. De een geeft de voorkeur aan een roterende föhn, de ander gebruikt het liefst een reguliere föhn. Heb je erg dik haar, dan heb je een föhn met een vermogen tussen de 1600 en 2200W nodig. Heb je pluizig of droog haar, dan kun je het best op zoek gaan naar een föhn met ionische technologie. Is je haar behandeld of beschadigd, dan komt een föhn met keramische coating goed van pas.

Hoe gebruik je een fohn het beste?

Is het slecht om iedere dag je haar te fohnen?

Wat is de beste droger voor mijn type haar?

Fijn en dun haar: wanneer je een föhn gebruikt op hoge temperaturen, kan je haar daar flink door beschadigen. Kijk daarom naar modellen met verschillende warmte-instellingen (waarin een paar koude functies). Ook naar föhns met een ionische technologie zijn een goede keuze voor dit type haar.

Pluizig haar: Als je pluizig haar hebt, dan is het slim om een föhn te zoeken met een Ionische technologie. Ook een cool-shot (waarbij er alleen maar koude lucht uitkomt), zorgt er voor dat je haar niet gaat pluizen.

Dik haar: Wanneer je een grote bos haar hebt, kan het lang duren voordat je haar volledig droog is. Daarom is een hoge temperatuur (en wattage) hier juist weer wél interessant. Daardoor is de tijd dat je de droog gebruikt kleiner en beschadig je je haar minder snel.

Golvend tot krullend haar (2A-3C krultypes): Op het moment dat je wat golf of krul in je haar hebt, kan je haar snel de andere kant opgaan met een föhn. Daarom is het goed om de warmte geleidelijk te verdelen. Daar kan een diffuser eventueel bij helpen. Ook een Ionische technologie werkt bij dit type haar goed.

Afro-haar (4A-4C-krultypes):  Voor natuurlijk kroeshaar (4a-4c types) raden we aan om op lage temperatuur te föhnen. Een diffuser kan helpen om de krullen in vorm te houden, zonder ze kapot te maken.

Hoe kun je je haar beschermen van de hitte van een föhn?

Omdat veel föhns werken met hogere temperaturen dan je haar misschien gewend is, kun je ook werken met producten die je haar daarvan beschermen. Deze producten geven een soort beveiligingslaagje op je haar en komen vaak in de vorm van een serum of een spray. Je vindt het product vaak onder de naam ‘heat protection’.

Wat doet een cool-shot-button?

Een cool-shot is een functie op je föhn die een ‘shot’ aan koele, koude lucht geeft. Dit zorgt er voor dat je haarschubben sluiten, zodat je je uiteindelijke look kunt fixeren. De functie kan handig zijn bij bepaalde haartypes die gevoelig zijn voor warmte.

Over de auteur

Eva
Hoofdredacteur

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywr... Lees meer

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *