De 5 beste föhn. 5x föhn uit 2023

Laatste ge-update in door Eva

Waarvoor kun je nou zo'n föhn gebruiken? Stap je net uit de douche en wil je vlug de deur? Met een föhn blaas je je haren in een mum van tijd droog. Haren stylen of meer volume creëren? Ook dan komt een föhnborstel of föhn goed van pas! Met een goede föhn kun je vele kanten op. Toch zien we dat het lastig kan zijn om een geschikte föhn te kiezen.

Om je op weg te helpen hebben we verschillende föhns met elkaar vergeleken. De beste hebben we in onze top-5 opgenomen. We hebben onder andere gekeken naar de bereikte resultaten en de functionaliteiten. In onze ogen is de Remington Copper Radiance AC5700 de beste föhn van 2023. Verder vind je in onze top-5 de best geteste föhn, de beste föhn voor krullen, de beste föhn met diffuser en de beste föhn voor volume.

Product Aantal standen Ionische technologie Keramische technologie Koude blaasstand Vermogen
Remington Copper Radiance AC5700 Remington Copper Radiance AC5700
Beste koop föhn
3 temperatuurstanden, 2 blaasstanden 2200W Bekijk prijzen
RAVEG Föhn RAVEG Föhn
Best geteste föhn
3 temperatuurstanden, 2 blaasstanden 2200W Bekijk prijzen
BaByliss 6613DE BaByliss 6613DE
Beste föhn voor krullen
2 temperatuurstanden, 2 blaasstanden 2000W Bekijk prijzen
Philips HP8238 Philips HP8238
Beste föhn met diffuser
3 temperatuurstanden, 3 blaasstanden 2300W Bekijk prijzen
BaByliss ® Platinum Diamond 2300 BaByliss ® Platinum Diamond 2300
Beste föhn voor volume
3 temperatuurstanden, 2 blaasstanden 2300W Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: donderdag 30 maart 2023
Remington Copper Radiance AC5700 Bekijk prijzen
Aantal standen: 3 temperatuurstanden, 2 blaasstanden
Ionische technologie: Ja
Keramische technologie: Ja
Koude blaasstand: Ja
Vermogen: 2200W
Hierom zijn we fan:
Met diffuser
Ionische en keramische coating
Krachtige motor
Koude lucht
Let hierop:
Geen temperatuurbooster
Geen meedraaiend snoer

Geschikt voor: Droog föhnen en in model brengen.

De beste föhn van 2022 is in onze ogen de Remington Copper Radiance AC5700. Dankzij de keramische en ionische technologie drogen je haren niet alleen snel, maar ook glanzend op. De föhn heeft twee blaasstanden, drie temperatuurstanden én een koude stand. Hiermee bracht ik gemakkelijk mijn haren in model. Deze föhn deed alles waar ik naar op zoek was in een föhn en meer!

Beste koop föhn 2022

Wat me positief verraste was de kracht van de motor. Deze kan maar liefst 2200 watt aan, waardoor de maximale blaassnelheid kan oplopen tot wel 120 kilometer per uur. Met de intense koude luchtstroom in de koude stand bracht ik gemakkelijk mijn haar in model.

De föhn is geschikt voor alle haartypen, waaronder krullend haar. Ben je gezegend met een prachtige krullenbol, dan kun je je hart ophalen met deze föhn. Met de diffuser geef je, net als bij de BaByliss 6613DE, je krullen direct een boost. Je haren drogen in een natuurlijke vorm op. Het resultaat mocht er zeker wezen.

De föhn maakt gebruik van de volgende twee technologieën:

 • Ionische technologie: verspreidt negatieve ionen door je haren, waardoor pluizig haar wordt voorkomen.
 • Keramische technologie: zorgt ervoor dat de warmte gelijkmatig over de haren wordt verspreid. Hierdoor worden haarbeschadigingen door overmatige hitte voorkomen.

Het enige dat ik eigenlijk nog miste was een temperatuurbooster. Hierdoor was het moeilijk om specifieke lokken in model te krijgen. Hoewel dit geen probleem hoeft te zijn, is het wel iets om rekening mee te houden. Daarnaast heeft de föhn geen meedraaiend snoer, waardoor je minder bewegingsruimte hebt. Gelukkig is het snoer wel 3 meter lang, waardoor je niet per se dicht in de buurt van een stopcontact hoeft te staan.

Dankzij de uitstekende diffuser en de ionische functie is deze föhn perfect voor het droog föhnen en in model brengen van ieder haartype.

RAVEG Föhn Bekijk prijzen
Aantal standen: 3 temperatuurstanden, 2 blaasstanden
Ionische technologie: Ja
Keramische technologie: Ja
Koude blaasstand: Ja
Vermogen: 2200W
Hierom zijn we fan:
Vele handige accessoires
Met muurbevestiging
Uniek design
Meerdere snelheden
Let hierop:
Je moet de knop ingedrukt houden voor de koude stand
Maakt veel geluid

Geschikt voor: Dankzij de verschillende opzetstukken en diffuser is deze föhn geschikt voor verschillende doeleinden.

De föhn die als best door onze tests heen kwam, is de RAVEG Föhn. Het eerste dat ons opviel, is de luxe uitstraling. Dit is een föhn zoals we hem nog niet eerder hadden gezien. De föhn wordt geleverd met meerdere opzetstukken, waardoor je hem voor verschillende haartypen kunt gebruiken.

Zo krijg je er twee concentrators bij en een diffuser voor het in model brengen van krullend haar. En dat niet alleen, je krijgt er ook een haak bij waarmee je de föhn aan de muur kunt bevestigen. Ideaal! Het is één van de meest complete en beste föhns uit onze test.

Best geteste föhn 2022

In tegenstelling tot de BaByliss Platinum Diamond 2300 is de föhn licht van gewicht en ligt hij fijn in de hand. Het föhnen ging dan ook erg soepel. Ook deze föhn maakt weer gebruik van ionentechnologie. Na het föhnen was mijn haar niet alleen droog, maar ook mooi glanzend. Dankzij de krachtige motor bracht ik mijn lange lokken gemakkelijk in model. De föhn beschikt over de volgende snelheden:

 • snelheid 1
 • snelheid 2
 • koudelucht stand

Wat ik zelf wat onhandig vond, is dat je de knop ingedrukt moet houden om de koude stand te gebruiken. Een ander punt om op te letten: de föhn maakt veel geluid. Föhn je vaak je haren in de vroege ochtenduren en wil je je huisgenoten niet wakker maken, dan is deze föhn wellicht minder geschikt.

Deze föhn heeft niet alleen een prachtig design, dankzij de vele accessoires kun je er ook nog eens vele kanten mee uit.

Verkrijgbaar bij:
BaByliss 6613DE Bekijk prijzen
Aantal standen: 2 temperatuurstanden, 2 blaasstanden
Ionische technologie: Ja
Keramische technologie: Nee
Koude blaasstand: Ja
Vermogen: 2000W
Hierom zijn we fan:
Met diffuser en blaasmond
AC-motor
Met ophanghaak
Goede prijs- / kwaliteitsverhouding
Let hierop:
Kort snoer
Geen temperatuurbooster

Geschikt voor: Uitermate geschikt voor krullend haar.

Ben je op zoek naar een föhn voor het drogen van je krullen, dan kunnen we je de BaByliss 6613DE aanraden. Hoewel dit niet de enige föhn is die over een diffuser beschikt, was het in onze ogen wel de beste! De krullen drogen snel en in een natuurlijke vorm op. Deze föhn maakt haar naam als beste haardroger voor krullen meer dan waar.

Beste föhn voor krullend haar

De gemiddelde föhn beschikt over een DC-motor. Deze föhn beschikt daarentegen over een AC-motor, die bekend staat als de beste motor voor föhns. Dankzij de AC-motor zou deze föhn een langere levensduur moeten hebben. Wat me vooral opviel, is het krachtige vermogen van de motor. Met een vermogen van maar liefst 2200 W waren mijn lokken binnen de kortste keren droog.

De föhn beschikt over drie temperatuur- en twee blaasstanden. Dat zijn meer dan genoeg standen voor zowel het in model brengen als het drogen van je haren. Naast een diffuser krijg je er ook een blaasmond bij. Hiermee kun je de blaaskracht centreren. Deze kwam vooral goed van pas bij het stylen. Dankzij de verschillende accessoires is deze föhn niet alleen uitermate geschikt voor krullen, maar ook voor:

 • droog haar
 • pluizig haar
 • normaal haar
 • dik haar

Het enige dat ik eigenlijk nog miste was toch weer een temperatuurbooster. Heb je lastige lokken, dan komt dit toch wel goed van pas. Daarnaast is het snoer met 1,8 meter lengte wat aan de korte kant. Je moet vrij dicht in de buurt van een stopcontact zitten wil je de föhn kunnen gebruiken.

Voor mij was dit niet zo'n probleem. Echter, heb je geen spiegel in de buurt van je stopcontact, dan kan ik me voorstellen dat een kort snoer erg onhandig is. Je kunt dan gemakkelijker te werk gaan met een föhn met een langer snoer, zoals de BaByliss Platinum Diamond 2300.

Deze föhn is uitermate geschikt voor het drogen en in model brengen van krullend haar.

Philips HP8238 Bekijk prijzen
Aantal standen: 3 temperatuurstanden, 3 blaasstanden
Ionische technologie: Ja
Keramische technologie: Nee
Koude blaasstand: Ja
Vermogen: 2300W
Hierom zijn we fan:
Goede diffuser
ThermoProtect
Gelijkmatige verspreiding
Geschikt voor precisiewerk
Let hierop:
Minder krachtig
Kort, niet roterend snoer

Geschikt voor: Eenieder die op zoek is naar de een goede föhn met diffuser.

Een diffuser is een opzetstuk voor de föhn die vooral wordt gebruikt voor het drogen en stylen van krullen. Echter, je kunt veel meer met een diffuser. Ook kroeshaar, golvend haar of zelfs steil haar kun je een behoorlijke boost geven met een diffuser. Reden te meer dus voor ons om op zoek te gaan naar de beste föhn met diffuser. Wij waren uiteindelijk het meest onder de indruk van de Philips HP8238.

De föhn heeft zes snelheids- en hittestanden en wordt geleverd met twee opzetstukken:

 • een asymmetrische diffuser
 • een ultiem smalle blaasmond

De smalle blaasmond kwam goed van pas bij het in model brengen en stylen van mijn haren. Door de geconcentreerde luchtstroom kun je erg precies te werk gaan.

Beste föhn met diffuser

De asymmetrische diffuser is gevormd naar het hoofd en verdeeld de lucht erg gelijkmatig. Mijn lokken droogden er glanzend en pluisvrij mee op. Je kunt de diffuser zelfs gebruiken voor het masseren van je hoofdhuid! Ideaal.

Wat me ook wel een fijn gevoel gaf, is dat deze föhn over ThermoProtect beschikt. ThermoProtect biedt bescherming tegen oververhitting en zorgt voor de optimale droogtemperatuur. Een krachtige luchtstroom, verzorgende resultaten. Ik bracht met deze föhn mijn haar gemakkelijk én met een gerust hart in model.

Hoewel de föhn een vermogen van 2300 W heeft, behaalt hij een maximale snelheid van 100 km/uur. Hij is hiermee iets minder krachtig dan bijvoorbeeld de Remington Copper Radiance AC5700. Hoewel ik hier zelf geen last van had, is het toch iets om mee te nemen in je overweging. Daarnaast is het snoer vrij kort en beschikt de föhn niet over een roterend koord.

Ben je op zoek naar de beste föhn met diffuser? Zoek dan niet verder!

Verkrijgbaar bij:
BaByliss ® Platinum Diamond 2300 Bekijk prijzen
Aantal standen: 3 temperatuurstanden, 2 blaasstanden
Ionische technologie: Ja
Keramische technologie: Ja
Koude blaasstand: Ja
Vermogen: 2300W
Hierom zijn we fan:
Lang snoer
Diamond Lustre Technologie
Creëer gemakkelijk meer volume
Vijf jaar garantie
Let hierop:
Vrij zwaar
Hoge prijs

Geschikt voor: Het creëren van meer volume.

Kan jouw haar wel wat extra volume gebruiken? Je bent niet de enige. Ook mijn lokken waren aan meer volume toe. In onze zoektocht naar de beste haardroger hebben we ook bekeken welke föhn onze haren van het meeste volume voorziet. De föhn die hier het best in was, is de BaByliss Platinum Diamond 2300.

Diamond Lustre Technologie

In de föhn zit de zogeheten ‘Diamond Lustre Technologie ‘. Deze technologie combineert diamant-keramiek met hoogwaardige ionen. Het resultaat werd duidelijk zichtbaar na één keer föhnen.

Mijn haar werd niet pluizig of statisch, zag er glanzend uit en voelde zijdezacht aan! Met zowel de grote diffuser als de smalle blaasmond kun je gemakkelijk je haar stylen, waaronder het creëren van meer volume. Vooral de diffuser komt goed van pas bij het verstevigen van natuurlijke slag of krullen. De föhn heeft verschillende mogelijkheden:

 • drie temperaturen
 • twee snelheden
 • coolshot-stand

Wat ik ook een pluspunt vond, is het 2,7 meter lange snoer. Hierdoor geniet je altijd van voldoende ruimte tijdens het föhnen van je haar. Daarnaast heeft deze föhn maar liefst vijf jaar garantie. Dat is vier jaar meer garantie dan je bij bijvoorbeeld de RAVEG Föhn krijgt.

Wat me wel opviel, is dat de föhn wat zwaarder is dan de andere föhns die we hebben getest. Ter vergelijking: hij is twee keer zo zwaar als de BaByliss 6613DE. Daarnaast ligt de prijs van deze föhn vrij hoog. Maar, je krijgt er wel een hele fijn föhn voor terug.

Dankzij de combinatie van hoogwaardige ionen en diamant-keramiek zorgt deze föhn voor een glanzend en ultrazacht resultaat.

Door:
Eva

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywriter. Sindsdien schrijft ze met veel plezier voor Debeste.com. 

Verder reist Eva het liefst de hele wereld rond, kookt ze graag vegetarische gerechten en speelt ze met veel plezier op de piano. Voor jou duikt zij in de wereld van kookspullen, hondenbrokken en andere huis-tuin-en-keukenartikelen.