Beste Föhn 2022 - Top 5

Laatste ge-update in door Vera

Stap je net uit de douche en heb je haast? Een föhn kan de ideale oplossing bieden om toch nog op tijd te komen voor die verjaardag of dat leuke feestje. Toch zien we door het overschot aan föhns op de markt dat het lastig kiezen is tussen de verschillende soorten föhns.

Hieronder hebben we daarom een review van de beste föhns van 2022, die we vergeleken hebben op basis van het aantal standen, het type motor, de prijs en de extra functionaliteiten. Daar is uiteindelijk de BaByliss 6613DE als beste uit de test gekomen. Benieuwd naar de andere toppers? Hier lees je er alles over!

# Product Aantal standen Type motor Extra functionaliteiten
1 BaByliss 6613DE
Beste koop föhn
3 temperatuurstanden - 2 blaasstanden AC-motor Ophangmogelijkheid - Afneembare filter Bekijk prijzen
2 Remington AC8820 Keratin Protect
Best geteste föhn
3 temperatuurstanden - 2 blaasstanden AC-motor Oververhittingsbeveiliging - Ophangmogelijkheid - Afneembare filter Bekijk prijzen
3 Remington Copper Radiance AC5700
Beste föhn voor krullen
3 temperatuurstanden - 2 blaasstanden AC-motor Oververhittingsbeveiliging - Ophangmogelijkheid - Afneembare filter Bekijk prijzen
4 BaByliss AS200E
Beste roterende föhn
3 temperatuurstanden - 2 blaasstanden - Meedraaiend snoer Bekijk prijzen
5 Philips HP8280/00
Beste föhn met diffuser
3 temperatuurstanden - 2 blaasstanden DC-motor Automatische temperatuurregelaar - Ophang mogelijkheid Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: zondag 2 oktober 2022
BaByliss 6613DE Bekijk prijzen
Aantal standen: 3 temperatuurstanden - 2 blaasstanden
Extra functionaliteiten: Ophangmogelijkheid - Afneembare filter
Type motor: AC-motor

Ja hoor, daar is die dan! De beste haarföhn van 2022 is deze BaByliss 6613DE. Na zowel door mannen als door vrouwen getest te zijn, zijn er erachter gekomen dat deze aan al onze wensen voldoet. Laten we beginnen met de fysieke prestaties van het product.

Zo beschikt deze over een AC-motor, een motor die bij föhns bekend staat als de beste in de markt. De gemiddelde föhn beschikt over een DC-motor, die over het algemeen een stuk langer mee gaat. Door de AC-motor heb je bij deze föhn de beschikking over maar liefst 2200 watt, geschikt voor alle haartypes!

Daarnaast worden er een tweetal accessoires meegeleverd. Laten we beginnen met de blaasmond, die je de mogelijkheid geeft om de blaaskracht te centreren en zo je haar beter in model te brengen. De diffuser zorgt ervoor dat de föhn ook geschikt is voor krullend haar. De haarföhn is te gebruiken in verschillende standen:

 • 2 blaassnelheden
 • 3 temperatuurstanden
 • Maximale blaassnelheid van 110 km/h

Vergelijken we de föhn met de verschillende föhns in deze review, dan zien we dat de prijs als gemiddeld kan worden gezien. Hoewel er goedkopere föhns beschikbaar zijn, zijn we vooral erg fan van de combinatie van kwaliteit, functionaliteit en prijs. Kortom, een zeer goede föhn die we iedereen zouden aanraden.

De minpunten

Helaas hebben we ook een tweetal minpunten opgemerkt bij deze föhn. Bij het testen van dagelijkse situaties, zoals meerdere personen op de badkamer, zijn we erachter gekomen dat het snoer met 1,8 meter aan de korte kant is. Is mijn zus bezig haar haren te stijlen, dan zitten we elkaar al snel in de weg.

Daarnaast ontbreekt er wat ons betreft een temperatuurbooster. Waar ik zelf vrij gemakkelijk haar heb, heeft mijn vriendin zeer lastige lokken. Met een temperatuurbooster zijn deze net wat gemakkelijker in model te brengen. Helaas ontbreekt deze dus.

Met afstand de beste föhn voor zowel mannen als vrouwen!

Plus- en minpunten
AC-motor - Vermogen - Blaasmond - Prijs
Snoer - Temperatuurbooster
Remington AC8820 Keratin Protect Bekijk prijzen
Aantal standen: 3 temperatuurstanden - 2 blaasstanden
Type motor: AC-motor
Extra functionaliteiten: Oververhittingsbeveiliging - Ophangmogelijkheid - Afneembare filter

Laten we direct beginnen met het grootste voordeel én het grootste nadeel van deze Remington AC8820 Keratin Protect haardroger. Deze föhn gebruikt namelijk een ring met daarin keratine en amandelolie, waardoor je veerkrachtige lokken creëert en je haren beter beschermd.

Toch is dit ook een van de nadelen. Doordat deze ring amandelolie bevat, is het zeer gevaarlijk om dit te gebruiken voor personen met een notenallergie. Dit kan namelijk zorgen voor jeuk en uitslag. Dat is ook de reden dat we adviseren om deze niet aan te schaffen als je hier last van hebt.

Resultaten

Na verschillende test te hebben gedaan, zijn we enorm fan van de smalle blaasmond en de keramische coating die gebruikt is. Deze coating zorgt voor een gelijkmatige verspreiding van de warmte, zodat je haren aan alle kanten perfect in model komen te zitten. Dit maakt een krultang of stijltang overbodig! Door de smalle blaasmond is het mogelijk om de lucht te richten op de delen van het haar die wat moeilijk in model te brengen zijn.

In de föhn zit een AC-motor die, zoals hierboven reeds benoemd is, leidt tot betere prestaties dan de DC-motor. Ondanks dat deze motor over het algemeen wat zwaarder is, zijn we nog steeds erg te spreken over het gewicht van maar 726 gram. Daarnaast zien we dat het vermogen met 2200 watt prima in orde is.

Helaas ontbreekt ook bij deze föhn de temperatuurbooster. Deze temperatuurbooster kan normaal zorgen voor extra volume in het haar en maakt het gemakkelijker om zelfs de moeilijkste lokken in model te brengen. Wel krijg je bij deze föhn een drietal accessoires:

 • Smalle blaasmond
 • Extra smalle blaasmond
 • Diffuser

De best geteste föhn door de Keratin Protect en de keramische coating voor een perfect resultaat, elke dag weer!

Plus- en minpunten
Keratin protect - AC-motor - Smalle blaasmond - Keramische coating
Temperatuurbooster - Notenallergie
Remington Copper Radiance AC5700 Bekijk prijzen
Aantal standen: 3 temperatuurstanden - 2 blaasstanden
Type motor: AC-motor
Extra functionaliteiten: Oververhittingsbeveiliging - Ophangmogelijkheid - Afneembare filter

Voor mensen met krullen is er bijna niets vervelender dan pluizend haar. Vandaar dat ik zelf ook zo blijf ben met deze Remington Copper Radiance AC5700. Naast dat ik ook een krultang van Remington heb, is de ionische functie van deze föhn ideaal voor mijn krullen.

Deze föhn beschikt daarnaast over een uitstekende diffuser. Deze gebruik ik vrijwel dagelijks om mijn krullen in een natuurlijke vorm te laten opdrogen. Ik heb al verschillende haardrogers geprobeerd die claimde een goede diffuser te hebben, maar deze maakt haar naam als beste föhn voor krullen meer dan waar.

Wat me daarnaast is opgevallen is de krachtige motor die een wattage van maar liefst 2200 watt aankan. Hierdoor kan de maximale blaassnelheid oplopen tot wel 120 kilometer per uur. Met de intense stroom koude lucht in de koude stand blijft mijn haar langer in model en heb ik mooi glanzend haar.

Helaas ontbreekt ook op de beste föhns wel eens iets. In dit geval ontbreekt de temperatuurbooster, waardoor het moeilijker is om specifieke lokken in model te krijgen. Hoewel ik daar persoonlijk met krullen weinig last van heb, kan het wel een reden zijn om voor een andere föhn te kiezen.

Het snoer

Met betrekking tot het snoer is ons tijdens het testen een aantal dingen opgevallen. Het snoer heeft namelijk de volgende kenmerken:

 • Geen meedraaiende snoer
 • Snoer van 3 meter in lengte
 • Aansluiting op netstroom

Aangezien het snoer niet meedraait, moet je opletten bij het opbergen van de haarföhn, aangezien dit ervoor kan zorgen dat de snoer sneller breekt of in de war raakt. Gelukkig is het snoer wel 3 meter lang, zodat je genoeg ruimte in de badkamer hebt om met meerdere personen aan de gang te gaan.

Met een uitstekende diffuser en de ionische functie is dit de perfecte föhn van 2022 voor mensen met krullen.

Plus- en minpunten
Smalle blaasmond - Snel drogend haar - Uitstekende diffuser - Snoer
Meedraaiende snoer - Temperatuurbooster
BaByliss AS200E Bekijk prijzen
Aantal standen: 3 temperatuurstanden - 2 blaasstanden
Type motor: -
Extra functionaliteiten: Meedraaiend snoer

Ben je op zoek naar de juiste föhn met roterende borstel, dan heb je deze met de BaByliss AS200E gevonden! Het grote voordeel van een roterende föhn is natuurlijk dat je je haren droogt en tegelijkertijd in model brengt. Dit is ideaal als je de tijd hebt. Heb je haast, dan is het helaas niet de ideale föhn. Het duurt namelijk langer voordat je haren droog zijn in vergelijking met de meeste föhns.

Twee technologieën die we zeer waarderen bij deze roterende föhn zijn de ionische functie en de keramische coating die is aangebracht. Door de ionische functie krijg je geen pluizig haar, terwijl de keramische warmte elementen ervoor zorgen dat de warmte gelijkmatig verspreid wordt.

Hoewel de prijs van deze föhn wat hoger ligt dan bij de concurrentie, zien we dat er veel accessoires worden meegeleverd om je haar van de juiste look te voorzien. Dit zijn:

 • Ronde borstel 20 millimeter
 • Roterende ronde borstel 50 millimeter
 • Stijlborstel
 • Blaasmond
 • Reisetui

Zoals je ziet is de stijlborstel ook aanwezig, wat ervoor zorgt dat een stijltang eigenlijk overbodig is geworden.

Draaifunctionaliteit

We hebben hierboven reeds al benoemd dat de föhn minder geschikt is voor het snel drogen van haar in vergelijking met reguliere föhns. Toch hebben we nog een ander puntje van kritiek dat we je niet willen onthouden.

Zo is de draaifunctionaliteit alleen beschikbaar bij de grote borstel. Wil je de kleine borstel gebruiken om krul in je haar te krijgen, dan moet je deze zelf erin draaien. Hoewel dit natuurlijk ook geen probleem is, duurt dit over het algemeen wel wat langer. Hier moet je dus wel rekening mee houden.

De beste föhn die er momenteel op de markt verkrijgbaar is met zowel een keramische als ionische functionaliteit.

Plus- en minpunten
Roterende föhn - Ionische technologie - Keramische coating - Accessoires
Snel drogen - Draaifunctionaliteit
Philips HP8280/00 Bekijk prijzen
Aantal standen: 3 temperatuurstanden - 2 blaasstanden
Type motor: DC-motor
Extra functionaliteiten: Automatische temperatuurregelaar - Ophang mogelijkheid

Laten we beginnen met te stellen dat dit de beste haardroger met diffuser is, de Philips HP8280/00. Dit komt onder meer doordat deze haardroger de vochtbalans in je haar uitstekend weet te managen. Dit komt door de temperatuursensor, die voorkomt beschadigingen aan het haar en een doffe gloed. Daarnaast brengt deze ook meer volume aan door de betere balans, geschikt voor de nieuwste haartrends!

Daarnaast zien we dat de smalle blaasmond ervoor zorgt dat je de blaaskracht kunt centreren. Door de krachtige motor van 2.300 watt is er sprake van een maximale blaassnelheid van 120 km/h. Komt dit door de smalle blaasmond, dan kun je uitstekend specifieke delen van je haar in model brengen. Dit maakt de föhn geschikt voor als je haast hebt.

Als laatste grote voordeel hebben we de lengte van het snoer voor je. Deze is met 2.5 meter niet te lang, maar ook zeker niet te kort. Het maakt de haardroger uitstekend te gebruiken in de badkamer, ook als er meerdere personen zijn die op dat moment van de badkamer gebruik maken.

Beste haardroger

Zelfs de beste föhn heeft wel een aantal verbeterpunten, zo ook deze föhn van Philips. De DC-motor zorgt er namelijk voor dat deze langer meegaat dan de concurrentie, die vrijwel allemaal gebruik maken van een AC-motor. Hierdoor gaat de haardroger wat sneller kapot, zeker bij intensief en langdurig gebruik. Ben je fan van de andere schoonheidsproducten van Philips, dan is dit zeker een aanrader.

Een ander nadeel is dat het geen inklapbare föhn is, waardoor je deze ook niet op reis mee kunt nemen. De föhn neemt namelijk veel ruimte in beslag. Kijken we naar de prijs, dan hadden we zeker wel een aantal voordelen verwacht waar de concurrentie niet over beschikt. Hoewel deze niet inklapbaar is, zijn er wel een aantal kenmerken die we je niet willen onthouden:

 • Ophangmogelijkheid
 • Automatische temperatuurregelaar
 • Ionische technologie
 • 3 warmtestanden en 3 blaasstanden

De beste föhn met een diffuser is deze Philips HP8280/00, mede door de temperatuurregelaar en de smalle blaasmond!

Plus- en minpunten
Temperatuursensor - Smalle blaasmond - Krachtige vermogen - Lengte snoer
Inklapbare föhn - DC-motor
Door: Vera

Vera werkt samen met haar team aan de reviews uit de categorieën Baby & Kind, Dieren, Keuken & Koken en Huishouden & Wonen. Dagelijks testen, vergelijken en reviewen ze producten om het voor jou makkelijker te maken.