Beste stofzuiger 2023. 5x de beste stofzuigers

Laatste ge-update in door Stijn

In elk huishouden staat een stofzuiger in de kast. Er zijn verschillende soorten te koop en met name de steelstofzuiger wordt de laatste jaren steeds populairder. Toch zien we enorme verschillen tussen de verschillende soorten stofzuigers, wat ook de reden is dat we hier de beste stofzuigers van 2022 voor je op een rij hebben gezet. Ben je dus toe aan een nieuwe stofzuiger, dan hebben we hier een mooie selectie!

We hebben de stofzuigers vergeleken op basis van het geluidsniveau, het opvangvolume, het type stofzuiger en tot slot natuurlijk ook de prijs. Uiteindelijk is daar de Dyson V15 Detect Absolute als beste stofzuiger van 2022 naar voren gekomen. Toch zijn we ook verschillende andere zeer goede stofzuigers tegen het lijf gelopen. Benieuwd welke stofzuigers bij ons in de smaak zijn gevallen? In deze review van beste stofzuigers van 2022 lees je er alles over!

Dyson V15 Detect Absolute Bekijk bij Coolblue
Geluidsniveau: 73 dB
Opvangvolume: 0,77 liter
Type stofzuiger: Steelstofzuiger zonder zak
Hierom zijn we fan:
Gemotoriseerde combizuigmond - LCD scherm - Groene laser - Uitblaasfilter
Let hierop:
Geluidsniveau - Prijs

We trappen deze review natuurlijk af met de beste stofzuiger van 2022, de Dyson V15 Detect Absolute. De belangrijkste reden is dat deze stofzuiger geschikt is voor allerlei verschillende vloertypen, waaronder bijvoorbeeld:

 • Harde vloeren
 • Hoogpolig tapijt
 • Houten vloeren
 • Laagpolig tapijt

De gemotoriseerde combizuigmond zorgt er daarbij voor dat de zuigkracht automatisch wordt aangepast aan het vloertype. Hierdoor heb je een constante, hoge zuigkracht zonder dat je de zuigkracht verliest.

Beste draadloze stofzuiger

De stofzuiger heeft daarnaast een lcd scherm geïntegreerd, waardoor je veel informatie krijgt over de stofzuiger. Denk daarbij aan de zuigstand, de resterende accuduur, de vuilopname en eventuele foutmeldingen. Hierdoor weet je precies waar je aan toe bent met deze stofzuiger. Helaas brengt dit ook wel een nadeel met zich mee.

Het belangrijkste nadeel is namelijk de prijs van het apparaat. Deze snoerloze stofzuiger is namelijk veruit de duurste stofzuiger in deze review. De andere stofzuigers zij namelijk een stuk goedkoper, wat voor veel mensen een belangrijke reden is om voor een andere stofzuiger te gaan.

Onze ervaring

Bij het daadwerkelijk stofzuigen hebben we ervaren dat de groene laser een groot voordeel is. Deze zit namelijk op de vloerzuigmond en maakt stofdeeltjes zichtbaar die je normaal gesproken niet met het blote oog ziet. Door deze zichtbaar te maken, kun je ook deze stofdeeltjes opzuigen en zorg je ervoor dat je huis stofvrij is.

De uitblaasfilter zorgt er daarnaast voor dat de kleine stofdeeltjes en allergenen niet terug de kamer in komen. Heb je last van allergieën, huisstofmijt of ben je wat gevoeliger voor stof, dan is een goede filter enorm belangrijk. Gelukkig is dat bij deze Dyson stofzuiger het geval. Dit is vaak ook wat een stofzuiger onderscheid van een kruimeldief.

Helaas is het geluidsniveau wel aan de luide kant. Volgens Dyson én onze metingen blijkt namelijk dat er een geluidsniveau tot wel 73 dB bereikt kan worden. Dit vinden we zelf aan de luide kant, aangezien je hierdoor niet tegelijkertijd televisie kunt kijken als je huisgenoot of partner aan het stofzuigen is.

De beste stofzuiger van 2022 vanwege de groene laser en de gemotoriseerde combizuigmond die gebruikt is!

Miele Complete C3 Black Diamond Bekijk bij Bol.com
Geluidsniveau: 76 dB
Opvangvolume: 4,5 liter
Type stofzuiger: Traditionele stofzuiger met zak
Hierom zijn we fan:
Accessoires - Snoer oprollen - Zakbeveiliging - Stootrand
Let hierop:
Geluidsniveau - Gewicht

Heb je een krachtige stofzuiger nodig met een grote opvangzak? Dan is de Miele Complete C3 Ecoline de stofzuiger die je moet hebben. Deze heeft een opvangzak van maar liefst 4,5 liter, met daarnaast ook nog eens een zakbeveiliging. Hierdoor vergeet je nooit meer een nieuwe zak in de stofzuiger te doen.

Daarnaast kun je eenvoudig en snel de accessoires van de stofzuiger opbergen. Dit doe je onder de kap van de stofzuiger, zodat je de accessoires ten eerste altijd bij de hand hebt en ten tweede niet meer snel kwijtraakt. De volgende accessoires zijn meegeleverd bij de stofzuiger:

 • Combiborstel
 • Kierenzuigmond
 • Meubelzuigmond
 • Afstofborstel
 • AirClean Plus filter

Harde vloeren

Hoewel de stofzuiger geschikt is voor harde vloeren, moet je er wel rekening mee houden dat de stofzuiger aan de zware kant is. De stofzuiger weegt meer dan 7 kilogram, waardoor je moet opletten met krassen op de vloer als er iets onder de wielen zit. Daarnaast is er geen parketborstel meegeleverd, dus het je moet de harde vloeren met beleid stofzuigen.

De stootrand zorgt er daarentegen wel weer voor dat je je geen zorgen hoeft te maken om je meubels. Deze rubberen stootrand beschermd je meubels, muren en andere objecten in huis. Stoot je er per ongeluk met de stofzuiger tegenaan, dan kan het weinig kwaad. De rubberen stootrand vangt namelijk de grootste klappen op.

Als laatste voordeel willen we nog het snoer vermelden. Deze kun je namelijk met één druk op de knop volledig oprollen. Waar je bij andere stofzuigers de knop langdurig ingedrukt moet houden, is dat bij deze niet nodig. Door één keer kort op de knop te drukken, wordt de snoer volledig opgerold en kun je de stofzuiger opbergen.

Het geluidsniveau

Qua geluidsniveau moet je er wel rekening mee houden dat de stofzuiger maar liefst 76 dB produceert. Hiermee is het een erg luide stofzuiger en gebruik je de stofzuiger minder snel als je partner televisie aan het kijken is of aan het werk is. Wil je een stille stofzuiger, dan ben je bij deze stofzuiger aan het verkeerde adres. In dat geval is een robotstofzuiger wellicht geschikter.

Je moet er bij het kopen van deze stofzuiger daarnaast ook op letten dat je stofzuigerzakken aanschaft. Deze heb je natuurlijk in allerlei soorten en maten beschikbaar. Volgens de fabrikant passen deze stofzuigerzakken ook op deze Miele stofzuiger.

De best geteste Miele stofzuiger van 2022 vanwege de verschillende accessoires, het opbergen van de snoer en de rubberen stootrand.

Philips SpeedPro Bekijk bij Coolblue
Geluidsniveau: 84 dB
Opvangvolume: 0,6 liter
Type stofzuiger: Steelstofzuiger zonder zak
Hierom zijn we fan:
Gebruiksduur - Zuigmond - PowerCyclone 10 - Kruimeldief
Let hierop:
Stofreservoir - Geluidsniveau

Een steelstofzuiger is voor veel consumenten hét apparaat dat gebruiksgemak en bewegingsvrijheid biedt. Met deze Philips SpeedPro Max Series 8000 hebben we de beste steelstofzuiger voor je geselecteerd. Bij deze stofzuiger krijg je verschillende accessoires die ervoor zorgen dat je de steelstofzuiger ook nog eens als een kruimeldief kunt gebruiken!

Naast dat je deze snoerloze steelstofzuiger kunt gebruiken voor harde vloeren, zorgt de krachtige stofzuiger er ook nog eens voor dat je zelfs bij zachte vloeren, zoals hoogpolig en laagpolig tapijt, al het vuil opzuigt. Dit komt door de krachtige PowerCyclone 10 motor, die voor een hardere zuigkracht zorgt wanneer we dit vergelijken met de andere Philips steelstofzuigers.

Gebruiksduur

Met een gebruiksduur van maar liefst 70 minuten op de normale stand en 28 minuten op de hoogste stand, weet je zeker dat je de hele kamer kunt stofzuigen. Zelfs als je ook de keuken, de hal of de slaapkamer mee wilt nemen is dit geen enkel probleem. Vergelijken we dit met de andere draadloze stofzuigers in deze review, dan is dat een enorm voordeel. Hierdoor is het ook direct een zeer zuinige stofzuiger.

De zuigmond is aan alle kanten open, waardoor het vuil ook van alle kanten wordt opgezogen. Naast de zuigmond, krijg je nog verschillende andere accessoires bij deze stofzuiger meegeleverd:

 • Mini turbo borstel
 • Kierenzuigmond
 • Flexibel verlengstuk
 • Wandoplader
 • Zachte afstofborstel

De minpunten

Helaas zijn er ook een aantal minpunten die ons zijn opgevallen. Het eerste minpunt is het beperkte stofreservoir. Ondanks dat de gebruiksduur erg lang is, moet je het stofreservoir wel regelmatig gaan legen. Deze heeft namelijk maar een inhoud van 0,6 liter, waardoor deze erg snel vol zit. Zeker als we dit vergelijken met een stofzuiger met zak, dan moet je hier echt rekening mee houden.

Daarnaast is het geluidsniveau ook extreem hoog. Waar we al het idee hadden dat de vorige beste stofzuiger veel herrie maakte, doet deze steelstofzuiger er met 84 dB nog een schepje bovenop. Gelukkig hebben we in deze review ook stofzuigers die een stuk minder herrie maken, wat veel prettiger is als je bijvoorbeeld bezoek hebt of andere dingen aan het doen bent.

Een van de beste zakloze stofzuigers vanwege de gebruiksduur en de PowerCyclone 10 motor!

Philips FC9334/09 Bekijk bij Coolblue
Geluidsniveau: 76 dB
Opvangvolume: 1,5 liter
Type stofzuiger: Traditionele stofzuiger zonder zak
Hierom zijn we fan:
Zakloze stofzuiger - Parketborstel - TriActive zuigmond - Gewicht
Let hierop:
Zuigkracht regelen - Geluidsniveau

Ondanks dat de stofzuiger lijkt op een klassieke stofzuiger, is de Philips FC9334/09 PowerPro Compact een stofzuiger zonder zak. Het gebruiken van een stofzuiger zonder zak geeft je een aantal voordelen ten opzichte van een stofzuiger met zak:

 • Moeite besparen bij het wisselen van stofzuigerzak
 • Zuigkracht neemt minder snel af
 • Je ziet goed wanneer je de stofbak moet legen

Goedkope stofzuiger

Naast dat de kwaliteit van de stofzuiger enorm goed is, is het ook nog eens een goedkope stofzuiger. Het is namelijk de goedkoopste stofzuiger in deze review, met het gewicht van de stofzuiger als extra voordeel. De stofzuiger weegt namelijk maar 4,2 kilogram, waardoor je deze ook gemakkelijk mee naar boven neemt.

Ondanks de prijs, zien we dat de stofzuiger goed presteert bij kwetsbare vloeren. De parketborstel is hier namelijk speciaal voor ontworpen, terwijl de turbo borstel ervoor zorgt dat dierenharen gemakkelijker verwijdert worden, zelfs uit het tapijt. Bij de stofzuiger zit daarnaast nog een kierenzuigmond en TriActive mondstuk.

Ten opzichte van een gemiddelde stofzuiger zuigt dit TriActive mondstuk via 3 verschillende manieren stof van de vloer. Hierdoor hoef je dus een stuk minder vaak over de vloer en zien we dat de stofzuiger gemakkelijk stof opzuigt. Het is dan ook een groot voordeel ten opzichte van de concurrenten.

Beste stille stofzuiger

Evenals bij de andere stofzuigers in deze review, is het geluidsniveau ons opgevallen. Met een geluidsniveau van 76 decibel is deze minder luid dan andere stofzuigers, maar alsnog kunnen we het geluidsniveau als storend ervaren. Let er daarom goed op dat je de stofzuiger niet gebruikt als je partner in een vergadering zit of net even een serie aan het kijken is.

Wil je een stofzuiger kopen waarbij je de zuigkracht kunt regelen, dan ben je bij deze stofzuiger aan het verkeerde adres. In tegenstelling tot vrijwel iedere stofzuiger of kruimeldief, zien we dat je hier niet de zuigkracht kunt regelen. Heb je te maken met hardnekkig vuil dat tussen de bank is gevallen, dan krijg je dit een stuk moeilijker weg. Let er ook voor op als je de hoge zuigkracht op een duur tapijt gebruikt!

De beste zakloze stofzuiger van 2022 door de TriActive zuigmond, de prijs en het lichte gewicht!

Philips FC9745/09 Bekijk bij Coolblue
Geluidsniveau: 75 dB
Opvangvolume: 2,0 liter
Type stofzuiger: Traditionele stofzuiger zonder zak
Hierom zijn we fan:
Tapijtborstel - Parketborstel - TriActive+ - Dierenharen
Let hierop:
Prijs - Gewicht

En tot slot hebben we hier nog de beste traditionele stofzuiger van 2022, de Philips FC9745/09 PowerPro Expert. Hoewel dit evenals het hierboven genoemde Compact model een zakloze stofzuiger is, zijn er ook een aantal verschillen die we willen benadrukken. Laten we beginne met het gewicht en de prijs.

Allereerst is het gewicht van de stofzuiger met 5,5 kilo net wat zwaarder dan de hierboven genoemde variant. Dit verschil zit 'm vooral in de motor die gebruikt is en het feit dat de zuigkracht net wat beter is. Hierdoor zuig je ook gemakkelijker dierenharen op en krijg je zelfs het meest kwetsbare tapijt enorm goed schoon. De speciale tapijtborstel reinigt namelijk dieper in de vezels.

Dit zien we echter ook terug in de prijs. Deze ligt bijna €100 hoger, waardoor je jezelf ook moet afvragen welke variant voor jou meer geschikt is. De verhoogde prijs van het model zien we vooral terug in de motor en de meegeleverde accessoires. Zo krijg je bij deze stofzuiger ook nog eens:

 • Meubelborstel
 • Tapijtborstel
 • TriActive+ combiborstel

De overeenkomsten

Toch zijn er ook een aantal overeenkomsten, waaronder bijvoorbeeld de speciale parketborstel die is meegeleverd. Deze is er speciaal op gericht om kwetsbare vloeren ook goed schoon te krijgen. De mini turboborstel zorgt ervoor dat je de dierenharen beter uit tapijt kunt verwijderen en dat je tot diep in de vezels kunt reinigen.

Daarnaast is ook het geluidsniveau van deze stofzuiger vergelijkbaar met de vorige variant. Met een geluidsniveau van 75 dB is de stofzuiger nét wat stiller, maar dit verschil is met 1 dB natuurlijk verwaarloosbaar. Let er daarom voor op als je bezoek hebt of je partner geconcentreerd bezig is.

Krachtige stofzuiger

De PowerCyclone 8 motor die gebruikt is zorgt voor een hoge zuigkracht. Hoewel eerdere Philips modellen een PowerCyclone 10 motor gebruikte, zien we dat deze motor uitstekend zijn werk doet. We hebben ervaren dat het eigenlijk al het stof en vuil wel opzuigt. Philips zelf geeft ook aan dat de motor in staat is om 99,9% van het stof op te nemen.

Tot slot willen we ook nog even de opvangzak van deze stofzuiger benoemen. Deze ligt met 2,0 liter net wat hoger dan de hierboven genoemde concurrent. Het Compact model maakt namelijk gebruik van een 1,5 liter zak, waardoor je deze net wat vaker moet legen. Met een zak van 2,0 liter moet je ongeveer elke maand de stofzuigerzak legen als je twee keer in de week gaat stofzuigen.

De beste traditionele stofzuiger van 2022 vanwege de PowerCyclone 8 motor, TriActive+ en het feit dat deze erg geschikt is voor dierenharen.

Product Geluidsniveau Opvangvolume Type stofzuiger
Dyson V15 Detect Absolute Dyson V15 Detect Absolute
Beste koop stofzuiger
73 dB 0,77 liter Steelstofzuiger zonder zak
Miele Complete C3 Black Diamond Miele Complete C3 Black Diamond
Best geteste stofzuiger
76 dB 4,5 liter Traditionele stofzuiger met zak
Philips SpeedPro Philips SpeedPro
Beste steelstofzuiger/snoerloze stofzuiger
84 dB 0,6 liter Steelstofzuiger zonder zak
Philips FC9334/09 Philips FC9334/09
Beste zakloze stofzuiger
76 dB 1,5 liter Traditionele stofzuiger zonder zak
Philips FC9745/09 Philips FC9745/09
Beste traditionele stofzuiger
75 dB 2,0 liter Traditionele stofzuiger zonder zak
Laatste prijs-update: vrijdag 27 januari 2023
Door:
Stijn

Stijn is fanatiek schrijver en al jarenlang geïnteresseerd in verschillende soorten elektronica. Hij houdt van technische snufjes, zoals drones, VR-brillen en gamen.

Verder kun je bij Stijn niet alleen lezen over computers of koelkasten, maar duikt hij met alle plezier ook in onderwerpen als beste skeelers of de meest fijne hardloopschoenen.