Beste stofzuiger 2021 - Top 10

Laatste ge-update in door Joel

Wil je net lekker je huis gaan schoonmaken, begeeft de stofzuiger het! En natuurlijk wil je zo snel mogelijk een nieuwe hebben, voordat de stofwolken je om de oren gaan vliegen. Maar welke moet je kiezen? Er zijn zoveel soorten, maten en merken om uit te kiezen, dat wordt moeilijk… of toch niet? Nou nee, want wij helpen je! Met onze top 10 van de beste stofzuigers kun je verschillende stofzuigers vergelijken. En in onze handige koopgids kun je lezen waar een goede stofzuiger aan moet voldoen.

Hoe gebruik je een stofzuiger?

Je kent vast wel de traditionele stofzuiger met wielen, die achter je aan rolt als je gaat stofzuigen. Bij dit type kun je makkelijk de stofzuigerzak vervangen of er een andere stofzuigerborstel op klikken. Deze stofzuigers werken op netstroom en je komt er in alle hoeken en gaten mee. Bij een steel stofzuiger zitten de motor en de stofopvangbak in de steel. Daardoor is de stofzuiger klein en handzaam, perfect als je niet veel ruimte hebt. Ook bij deze moet je de stekker in het stopcontact doen. Dan zijn er nog de robotstofzuigers die het zware werk voor je doen. Deze werken met een oplaadstation en ze geven aan wanneer ze geleegd moeten worden. Super handig als je het druk hebt.

Hoe kies je de beste stofzuiger?

De beste stofzuiger vind je heel eenvoudig als je eerst onze Koopgids doorleest. Daarin staat precies waarop je moet letten voordat je een nieuwe stofzuiger koopt. Daarna kun je via ons overzicht van geteste stofzuigers meteen een nieuwe kopen. Voordat je het weet, is er geen stofje meer te zien.

Stofzuiger Top 10
# Product Stofzuigerzak Vermogen Prijs v.a.
1 Miele Complete C3
Beste stofzuiger met zak
550 watt € 199,00
2 Philips PowerPro Compact FC9330/09
Beste zakloze stofzuiger
900 watt € 81,99
3 Dyson V11 Absolute
Beste steelstofzuiger
545 watt € 629,00
4 iRobot Roomba 960
Beste robot stofzuiger
50 watt € 439,00
5 AEG VX7-2-CR-A Animal Edition
Beste koop stofzuiger
650 watt € 159,00
6 AEG LX7-2-CR-A - Animal Edition
Beste koop zakloze stofzuiger
750 watt € 149,00
7 Philips Performer Silent FC8782/09 650 watt € 157,99
8 Miele Compact C1 Young Style 890 watt € 159,00
9 Domo DO222SV - Steelstofzuiger 120 watt € 158,00
10 Bosch Free'e BSGL53192 700 watt € 0,00
Laatste prijs-update: zondag 25 juli 2021
Beste stofzuiger Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Sterke zuigkracht op harde vloeren - Inclusief handige borstels en accessoires - Met zakbeveiliging
 • Exclusief parketborstel - Geluidsniveau van 74 dB
Productreview:

De Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine is vooral geschikt voor harde vloeren. De stofzuiger met zak heeft een goede zuigkracht op harde ondergronden. Dankzij de combizuigmond kun je er ook goed laagpolig tapijt mee stofzuigen. Verder krijg je bij de Miele Complete C3 ook een kierenzuigmond, een matrasborstel en een meubelzuigmond. Het snoer van deze stofzuiger is 8,5 meter lang. In een kleine kamer zou je zonder van stopcontact te kunnen wisselen kunnen zuigen. Bij een wat grotere kamer zou je misschien een keer de stekker in een ander stopcontact moeten steken. Handig is dat deze stofzuiger is voorzien van een zakbeveiliging. Zo vergeet je nooit een zak in de stofzuiger te stoppen voordat je begint met stofzuigen. Ook fijn is dat je het snoer met slechts een druk op de knop in een keer kunt oprollen. Op de stofzuiger zit een plus/min-functie, je kunt hiermee eenvoudig met je voeten de zuigkracht instellen, scheelt bukken! De afmetingen van de Miele complete C3 zijn 49,6 x 27,7 x 49,6 cm. Deze stofzuiger weegt 7,4 kg.

Let er op dat deze stofzuiger zonder parketborstel wordt geleverd.

Beste zakloze stofzuiger Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Licht van gewicht (4,5 kg) - Sterke zuigkracht - Inclusief meerdere borstels - Inclusief allergiefilter
 • Geluidsniveau 79 dB - Relatief kort snoer (6 meter)
Productreview:

De Philips PowerPro Compact stofzuiger is een krachtige stofzuiger die is geschikt voor huishoudens met huisdieren. De stofzuiger heeft een middelmatige zuigkracht op zachte vloeren en een sterke zuigkracht op harde vloeren. Het opzuigen van honden- en kattenharen is geen probleem dankzij de TriActive + combiborstel. Deze Philips PowerPro Compact heeft een relatief kort snoer van 6 meter. Handig is dat het borsteltje aan de buis zit, zo raak je hem niet kwijt en heb je hem altijd bij de hand. Wat ook fijn is, is dat de opvangbak doorschijnend is, zo zie je eenvoudig wanneer het tijd is om de stofzuiger te legen. Deze stofzuiger is lekker licht en heeft een groot handvat, je kunt hem gemakkelijk mee de trap opnemen. Het afhalen en legen van de opvangbak is eenvoudig (zonder knoeien!) en neemt weinig tijd in beslag. Ook is het goed om weten dat het een allergiefilter heeft. Deze filter houdt het fijnstof goed tegen. De afmetingen van de Philips PowerPro Compact zijn 28,1 x 24,7 x 41,0 cm. Deze stofzuiger weegt slechts 4,5 kg! Kortom de beste koop stofzuiger van dit moment.

Deze Philips PowerPro Compact heeft een relatief kort snoer van 6 meter.

Beste steelstofzuiger Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Inclusief veel opzetstukken - Inclusief muurstation - Weegt slechts 3 kg - 60 minuten bruikbaar - Inclusief allergiefilter
 • Geluid, maar liefst 84 dB - Slechts 5 minuten bruikbaar op de hoogste stand
Productreview:

De Dyson staat toch wel bekend om als de beste stofzuiger op de markt. Dyson staat vooral bekend om zijn gekleurde en krachtige steelstofzuigers. De Dyson V11 Absolute is hierop geen uitzondering. Deze steelstofzuiger beschikt over een aantal handige snufjes die het stofzuigen een heel stuk makkelijker maken. Zo hoef je dankzij de torque-zuigmond de zuigstand niet handmatig te wisselen. Hij herkent de ondergrond en past zich automatisch aan. Omdat de steelstofzuiger draadloos is, ben je heel wendbaar. Binnen 60 minuten (zolang gaat de opgeladen Dyson mee) kun je het hele huis door, zonder een stofzuiger achter je aan te hoeven slepen, de trap op te tillen of, een van de grootste ergernissen bij het stofzuigen, het snoer in een ander stopcontact te moeten steken. Op het LCD-scherm kun je zien wat de status van de batterij is en op welke zuigstand de Dyson staat. Ook krijg je hier eventuele foutmeldingen te zien. Bij veel zakloze stofzuigers neemt de zuigkracht af, naarmate de opvangbak voller wordt. Niet bij deze Dyson. De sterke zuigkracht blijft duidelijk aanwezig. Het volledige opladen van de Dyson duurt 4,5 uur. Een handig muurstation wordt meegeleverd. Net als verschillende opzetstukken: turbozuigmond, parketzuigmond, kierenzuigmond, kleine zuigmond, dierenhaarborstel en een meubelzuigmond. De afmetingen zijn 128,6 x 25 x 26,1 cm. Hij weegt slechts 3 kg!

Op de hoogste stand kun je deze Dyson slechts 5 minuten gebruiken.

Beste robotstofzuiger Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • 90 minuten gebruikerstijd - Besturing via app - Zuigt goed langs de plinten - Geschikt voor dierenharen - Automatische hervatting bij een lege accu
 • Geen dweilfunctie - Moeite met losliggende kabels of touwtjes
Productreview:

iRobot is een van de beste merken robotstofzuigers. De iRobot Romba 960 is een van de meest luxe robotstofzuigers van dit moment. De sensoren scannen de ruimte en de vuilophopingen en maakt gebaseerd daarop een schoonmaakplan. Bij een lege accu keert deze stofzuiger automatisch terug naar het oplaadstation, waarna hij het schoonmaakplan af zal maken. Je hoeft hier verder niet naar om te kijken. In de app kun je de Romba 960 goed in de gaten houden en ook op afstand besturen. Ook kun je in de app een schema inbouwen, de Romba 960 zal dan op de door jouw gewenste tijden gaan stofzuigen. Helemaal opgeladen kan hij maximaal 120 m² stofzuigen. De oplaadtijd is slechts 3 uur. Handig is dat deze robotstofzuiger automatisch een trapgat herkent, zodat hij er niet af kan vallen. Je kunt dus met een gerust hart op afstand de stofzuiger aanzetten. Verder kan hij ook over deurdrempels tot 2 cm hoog heen, zodat hij een hele verdieping in een keer kan stofzuigen. Als hij klaar is, keert hij automatisch terug naar het oplaadstation. Wel heeft deze robotstofzuiger moeite met losliggende kabels en touwtjes. Hierin kan hij vast komen te zitten. De afmetingen van de iRobot Romba 960 zijn 9,1 x 35 x 35 cm, hij weegt 3,9 kg.

Deze robotstofzuiger is niet geschikt voor hoogpolig tapijt.

AEG VX7-2-CR-A Animal Edition Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Regelbare zuigkracht - Inclusief meerdere opzetstukken - Geluidsniveau 70 dB - Weegt slechts 4,5 kg
 • Geen opbergvak voor de opzetstukken - Veel geluid met de turboborstel
Productreview:

De AEG VX7-2-CR-A Animal Edition is de beste koop stofzuiger met zak. Het is een allround stofzuiger die zowel voor harde vloeren als ook voor vloerbedekking geschikt is. De stofopname op harde vloeren is zeer sterk, de stofopname op een tapijt of vloerbedekking is sterk. Je haalt met deze stofzuiger van AEG dus gewoon een goede stofzuiger in huis. Hij kan ook goed worden ingezet in huishoudens met dieren, want dierenharen zijn voor deze stofzuiger geen probleem. Ook heeft hij een filter die het fijne stof goed filtert, fijn voor mensen die gevoelige zijn voor stof. Het snoer heeft een lengte van 9 meter. Het geluidsniveau van 70 dB is vergelijkbaar met andere stofzuigers. Deze stofzuiger van AEG wordt geleverd inclusief parketzuigmond, turbozuigmond, combizuigmond, kierenzuigmond en een meubelzuigmond. De afmetingen van deze AEG stofzuiger zijn 29,3 x 23,8 x 44,1 cm. Hij weegt slechts 4,5 kg.

Helaas heeft deze stofzuiger geen opbergplek voor de opzetstukken.

Verkrijgbaar bij:
AEG LX7-2-CR-A - Animal Edition Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Geschikt voor huishoudens met dieren - Lichte van gewicht (5 kg) - Inclusief extra opzetstukken
 • Minder geschikt voor vloerbedekking - Geen fijnstof filter - Kort snoer (6 meter)
Productreview:

De AEG LX7-2-CR-A is een zakloze stofzuiger die vooral geschikt is voor harde vloeren en parket. Op een harde ondergrond heeft hij sterke zuigkracht, fijnstof wordt zonder veel moeite opgezogen. De turboborstel komt goed van pas bij het opzuigen van dierenharen, zoals die van een kat of hond. Deze stofzuiger weegt slechts 5 kg. Je kunt hem daarom ook goed de trap mee opnemen. Het snoer is met 6 meter relatief kort. In grotere ruimtes zul je dan wat vaker van stopcontact moeten wisselen. Met een geluidsniveau van 72 dB maakt hij het geluid wat je van een stofzuiger kunt verwachten. Deze stofzuiger wordt geleverd inclusief combizuigmond, turbozuigmond, parketzuigmond, dierenhaarborstel, dierenzuigmond, kleine zuigmond en een meubelzuigmond. De afmetingen van deze AEG stofzuiger zijn 27,0 x 43,0 x 32,0 cm.

Deze zakloze stofzuiger is minder geschikt voor ruimtes met vloerbedekking.

Philips Performer Silent FC8782/09 Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Met 66 dB duidelijk stiller dan andere stofzuigers - Inclusief meerdere opzetstukken - Met een fijnstof filter
 • Minder geschikt voor huishoudens met dieren
Productreview:

De Philips Performer Silent doet wat hij belooft; zachtjes stofzuigen. Met een geluidsniveau van slechts 66 dB is hij duidelijk stiller dan andere stofzuigers. Op de laagste stand hoor je hem bijna niet. Erg handig is de integreerde borstel op de steel! Je hoeft hierdoor niet van opzetstuk te wisselen. Je zult zien dat je de borstel automatisch meer en meer gaat gebruiken. Deze stofzuiger van Philips wordt geleverd met de extra opzetstukken; combizuigmond, kleine zuigmond, parketzuigmond en de TriActive Pro. De Philips Performer Silent weegt 5,4 kg. De stofzuigerzak heeft een inhoud van 4 liter. De afmetingen zijn 32,0 x 28,0 x 47,0 cm. Hij heeft het energielabel A+.

Deze stofzuiger heeft wat meer moeite met dierenharen.

Miele Compact C1 Young Style Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Fijnstof filter - Sterke zuigkracht op harde vloeren - Snoer rolt automatisch op
 • Geen parketborstel - Kort snoer (6 meter) - Minder geschikt voor vloerbedekking/tapijt
Productreview:

De Miele Compact C1 Youngstyle stofzuiger is vooral geschikt voor harde vloeren. Hij heeft op harde vloeren een zeer sterke zuigkracht, met schone vloeren als resultaat. Dankzij de hepa-filter (fijnstof filter) filtert deze stofzuiger goed op fijnstof, wat fijn is voor mensen die gevoelig zijn voor fijnstof of zelfs allergisch. Deze stofzuiger van Miele weegt 6,7 kg. Het snoer is helaas niet erg lang, slechts 6 meter. De stofzuigerzak heeft een capaciteit van 3,5 liter. Het snoer rolt zich automatisch met een druk op de knop op, wat fijn is. Met een geluidsniveau van 79 dB is deze stofzuiger is luider dan een gemiddelde stofzuiger. Hij wordt geleverd inclusief combizuigmond, kierenzuigmond, kleine zuigmond en een meubelzuigmond. Heel handig is dat al deze toebehoren aan de stang zitten, daardoor heb je ze altijd bij de hand. De afmetingen van de Miele Compact C1 Youngstyle zijn 42,9 x 23,0 x 42,9 cm.

Deze stofzuiger is minder geschikt voor vloerbedekking en tapijten.

Domo DO222SV - Steelstofzuiger Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding - Inclusief 3 opzetstukken - Inclusief muurstation
 • Geen fijnstof filter - Relatief zwaar voor een steelstofzuiger
Productreview:

De Domo DO222SV is een steelstofzuiger, een goed alternatief voor de wat duurdere Dyson. Een steelstofzuiger is handig in gebruik als je even vlug even wat bij wilt stofzuigen. Ideaal rondom de eettafel, keuken en trap. Deze steelstofzuiger kun je ook gebruiken als kruimeldief, door het bovenstuk van de stang los te koppelen. Fijn is dat hij geleverd wordt met verschillende opzetstukken: kierenzuigmond, combizuigmond en een kleine zuigmond. Ook levert het Belgische merk Domo een muurstation mee, waarin je de stofzuiger kunt opladen. Volledig opladen heeft vier uur nodig, je kunt er daarna 20 minuten mee stofzuigen. De afmetingen zijn 77,5 x 31,5 x 14,5 cm. De steelstofzuiger van Domo weegt 4,5 kg.

Deze stofzuiger heeft geen HEPA-filter (fijnstof filter).

Verkrijgbaar bij:
Bosch Free'e BSGL53192 Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Snoer van maar liefst 15 meter - Inclusief extra opzetstukken - Zeer wendbaar - Fijnstof filter
 • Korte stang - Minder goed resultaat op vloerbedekking
Productreview:

De Bosch Free’e BSGL53192 heeft een snoer van maar liefst 15 meter! Dit is uitzonderlijk veel en maakt dat je vrijwel elke kamer of zelfs verdieping eenvoudig kunt stofzuigen. Deze stofzuiger doet het erg goed op harde vloeren, hier is de zuigkracht zeer sterk. Op een tapijt of vloerbedekking is de zuigkracht slechts middelmatig. Het geluidsniveau van de Bosch Free’e is 74 dB. Dit is het geluid wat je van een stofzuiger kunt verwachten. De stofzuigerzak is met 4,5 liter relatief groot. Deze stofzuiger wordt geleverd inclusief parketzuigmond, kierenzuigmond en een combizuigmond. De afmetingen zijn 30,7 x 24,0 x 46,5 cm, hij weegt 6,8 kg.

De stand is wat aan de korte kant, waardoor deze stofzuiger minder geschikt is voor lange mensen.

Verkrijgbaar bij:
Joel de Bruin
Door: Joel
Joel is verantwoordelijk voor de reviews uit de categorieën Elektronica en Hobby & Sport. Dagelijks testen en vergelijken zij producten om het voor jou makkelijker te maken. Joel is zelf een fanatieke hardloper.

Socials Joel:
LinkedIn - Instagram - Youtube - E-mail