Verschil low en high

Laatste update: 2 april 2024

De slowcooker is binnen, de boodschappen voor het eerste recept zijn al in huis. Volgens het recept met je gerecht 2 uur op high of 6 uur op low. Maar wat is het verschil tussen low en high eigenlijk?

Hoe warm wordt een slowcooker

Bij een slowcooker kun je de temperatuur niet instellen. Vaak is niet eens bekend hoe warm jouw slowcooker daadwerkelijk wordt. De temperatuur zal ergens tussen de 80 en 95 Celsius graden liggen. Wel kun je, met behulp van de standen low en high, bepalen hoe snel het eten klaar is.

Op de lage (low) stand kun je slowcooker voor langere tijd aanzetten. Bijvoorbeeld de hele dag of de hele nacht. Op de lage stand duurt het langer voordat de slowcooker op temperatuur is gekomen, dan op de hoge stand. 

Op de hoge stand (high) gaat het op temperatuur komen een stuk sneller. De hoge stand gebruik je voornamelijk als je niet de hele dag kunt wachten op je gerecht; de slowcooker komt veel sneller op temperatuur en daardoor is het eten sneller klaar. 

Het verschil tussen high en low is grofweg gezegd de helft aan slowcooking tijd. Dat is best veel. Zou je 8 uur low nodig hebben, dan ben je op de stand high na 4 uur al klaar. Op de pagina Recepten omrekenen naar slowcooker vind je twee handige tabellen die je helpen met het omrekenen van low en high en van traditionele recepten naar slowcookertijden.

Tip: Grote stukken rauw vlees of kip kun je wat sneller op een veilige temperatuur laten komen door het eerste uur de slowcooker op high te zetten en daarna over te schakelen naar low.

Naast de standen low en high, zijn slowcookers ook voorzien van een warmhoudstand. Als het eten klaar is, zet je de slowcooker op warmhouden. Zo ben je verzekerd van een warme maaltijd tot dat je de slowcooker uitzet.

Was dit artikel behulpzaam?

Bedankt!

Over de auteur

Jasper van Campen
Eigenaar - product expert

Wie is toch die man die al die producten test? Laat ik me even voorstellen! Ik ben Jasper van Campen en ik test al heel wat jaren producten. Met name artikelen voor in huis, de tuin en de keuken laten... Lees meer