DeBeste.com neemt topkoop.nl over

Door: Jasper
Laatste update: 17 september 2023

ZEEWOLDE – Na het succes van de overname van de eerste website heeft Debeste.com onlangs ook Topkoop.nl overgenomen. Debeste.com, een snelgroeiende online vergelijkingssite, wilt daarmee groeien in de markt en een eigen naam creëren. Jasper, de eigenaar van de websites, is enthousiast over de fusie: ‘dat we al zo snel een tweede website zouden kopen, had ik nooit verwacht’. 

Vroeg begonnen

Jasper, een dertiger uit Zeewolde, is altijd al te vinden geweest op het internet: ‘op mijn zestiende had ik al mijn eerste websites. Ik weet niet meer precies waarin. Veel mensen hadden bijbaantjes bij de supermarkt op dat moment, maar ik was vooral achter mijn computer. Ik maakte veel websites en verdiende zo mijn maandsalaris bij elkaar’.

Met het bouwen van websites, is hij nooit gestopt. Hij studeerde communicatie en multimedia in Maastricht en ontwikkelde zich verder in SEO. ‘Niemand verbaasde het toen ik zei dat ik een eigen bedrijf rondom websites had gemaakt. Het was een logische volgende stap’. 

Tweede site snel gekocht na eerste

Kort geleden had Jasper zijn eerste site opgekocht. ‘Dat ging eigenlijk zo gemakkelijk. We merkten al snel bij onze doelgroep dat ze het fijn vonden dat we de content op 1 plek hadden staan’. Wegens dit succes, heeft het bedrijf daarom een tweede website gekocht. 

Na lang onderzoeken, kwam Jasper uit bij Topkoop.nl: ‘het is dezelfde doelgroep als we hebben met debeste.com. Ze lezen graag over producten als luchtreinigersbroodbakmachinespannensets of chromebooks. Bij debeste.com hebben we ook aanvullende content, waardoor de doelgroep beter wordt geïnformeerd’. 

Oude lezers zijn welkom bij de nieuwe site

De oude content gaat niet verloren bij de fusie. Beter nog zelfs. Jasper: ‘We kijken naar alle content van Topkoop.nl en zorgen ervoor dat die teksten opnieuw worden bekeken en worden verbeterd’. De website werkt met researchers, die het internet afzoeken naar de beste producten. Die research wordt vervolgens herschreven door een team van tekstschrijvers. ‘We willen het beste niveau creëren voor de lezers van Topkoop.nl’, vertelt de eigenaar.

Als we vragen of er ook zo snel een derde website komt, moet Jasper lachen. ‘Ik hoop natuurlijk van wel! Eerst gaan we er voor zorgen dat alles volledig klopt en dat alle lezers van Topkoop.nl tevreden zijn. Daarna kijken we verder of er nog een website aankomt’, aldus de heer Van Campen. 

Over de auteur

Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing. Daarnaast schrijft hij ook voor de website. Hij heeft communicatie- en multimediad... Lees meer