Beste broodrooster test 2022 - De Top 5

Laatste ge-update in door Jasper

Persoonlijk vind ik brood een van de beste uitvindingen die men ooit gedaan heeft. Of je nu een sterk ontbijt eet, een lekkere lunch of een lekkernij bij de soep, brood staat altijd voor je klaar, op ieder moment van de dag.

Er zijn wel honderden dingen die je met brood kunt doen, maar de meest bekende is toch wel het roosteren met een broodrooster. Gemiddeld eten wij als Nederlanders ongeveer 49 kilo brood per persoon per jaar, en wij durven te wedden dat daar flink wat geroosterd brood tussen zit.

Wat veel mensen niet weten, is dat niet elke broodrooster hetzelfde is. ‘Tuurlijk, het eindresultaat is dat je brood geroosterd is, maar er zijn verschillende manieren waarop dit gebeurt en tegenwoordig ook heel veel extra functies die je kunt gebruiken.

Wij hebben de tijd genomen om dit allemaal grondig te onderzoeken en een top 5 samen te stellen zodat wij jou kunnen vertellen wat de beste broodrooster van 2023 is. We beginnen met de producten, en zullen later in het artikel bespreken hoe we tot deze conclusie zijn gekomen.

Philips Daily HD2581/90 Bekijk prijzen
Tostiklemmen: Nee
Aantal sleuven: 2
Ontdooifunctie: Ja
Aantal standen: 8
Hierom zijn we fan:
Ontdooifunctie – Snoeropbergruimte – Koele wand – Kruimellade
Let hierop:
Geen warmhoudrooster – Roosterproces kan niet onderbroken worden zonder te stoppen - Er passen alleen vierkante broodjes in

Bij Philips houden ze wel van een lekker sneetje toast, en misschien wel twéé ook! De Daily Collection broodrooster is geschikt voor twee sneetjes brood per keer en heeft een mooie glanzende afwerking.

Je denkt er eigenlijk niet over na, maar zo’n broodrooster kan ook een gevaar zijn. Als het apparaat aan het roosteren is, en er kleine nieuwsgierige kinderhandjes de broodrooster willen pakken, kan het soms ontzettend heet zijn en brandwonden veroorzaken. Gelukkig denkt Philips er wél over na en is deze broodrooster voorzien van koele wanden.

Een beknopte samenvatting van dit model:

 • 2 sleuven;
 • Opwarmfunctie;
 • Instelbare bruiningsgraad;
 • Automatische centrering;
 • Koele wand;
 • Kruimellade;
 • Snoeropbergmogelijkheid;
 • En meer.

Hulp van binnenuit

Het schoonmaken van zo’n broodrooster blijkt altijd wel een dingetje. Hoe moet je zo’n apparaat met een afgesloten ruimte in vredesnaam schoonmaken? Gelukkig wordt dit klusje een stuk makkelijker gemaakt dankzij de kruimellade, hierdoor ruik je ook geen verbrande kruimels tijdens het roosteren. Dat is wel zo fijn, en zorgt er tevens ook voor dat jouw brood altijd vers smaakt.

Het is en blijft natuurlijk wel de beste koop, dat betekent dat het een model van goede kwaliteit is, maar dat het wel een van de goedkopere modellen is. Dit is ook wel te merken aan het weinige aantal functies wat het model heeft. Er worden bijvoorbeeld geen tostiklemmen meegeleverd om een verrukkelijke tosti te maken, een warmhoudrooster is nergens te vinden, en er is ook geen bagel functie. Een timer is er trouwens ook niet, dus je moet het zelf in de gaten houden.

Hoef jij al die extra functies niet, en ben je gewoon op zoek naar een broodrooster om jouw brood te roosteren, niet meer niet minder? Dan is de Daily Collection Broodrooster HD2581/90 het model waar je naar op zoek bent!

Dualit Broodrooster Lite Bekijk prijzen
Aantal sleuven: 4
Tostiklemmen: Nee
Ontdooifunctie: Ja
Aantal standen: 8
Hierom zijn we fan:
Ontdooifunctie – Opwarmfunctie – Instelbare bruiningsgraad – Kruimellade
Let hierop:
Geen warmhoudfunctie - Prijs ietswat aan de hogere kant

Met een groot gezin, of gewoon grote trek, heb je aan twee sneetjes niet genoeg. Daar heeft Dualit over nagedacht. Je kan gelukkig 4 boterhammen tegelijk roosteren. De rooster heeft 4 sleuven, waardoor ze tegelijk én gelijk bruin kleuren. De sleuven zijn ook relatief breed, waardoor ook dikkere boterhammen erin kunnen.

Natuurlijk is de mate waarin het brood geroosterd is nog altijd een persoonlijke voorkeur, en zullen sommige mensen in het gezin een andere voorkeur hebben. Dat is geen probleem, want er zijn maar liefst 8 verschillende bruiningsstanden waardoor iedereen op zijn eigen manier zijn toast kan eten.

Een beknopte samenvatting van dit model:

 • Ontdooifunctie;
 • Bagelfunctie;
 • Instelbare bruiningsgraad;
 • Automatische centrering;
 • Kruimellade;
 • Koele wand;

Opgeruimd staat netjes

Als ik ’s ochtends het brood ga smeren voor mijn kinderen, dan sla ik mijzelf vaak eerst voor mijn hoofd omdat ik weer eens vergeten ben het brood uit de vriezer te halen. Het resultaat? Brood uit de magnetron met veel te harde korstjes. Met een broodrooster zoals de Dualit is dat niet meer nodig, want de ontdooifunctie zorgt ervoor dat het brood al gauw ontdooit is en de kwaliteit er niet minder door wordt.

Princess Toaster Steel Style 2 Bekijk prijzen
Aantal standen: 6
Ontdooifunctie: Ja
Tostiklemmen: Ja
Aantal sleuven: 2
Hierom zijn we fan:
Met tostiklemmen – Ontdooifunctie – Koele wand – Kruimellade
Let hierop:
Geen warmhoudfunctie – Geen automatische centrering

We weten allemaal dat Princess producten heeft van hoge kwaliteit, en deze broodrooster is daar geen uitzondering op. Met twee sneetjes toast begin jij jouw ochtend op een gezonde en lekkere manier.

Je krijgt niet alleen wat voor de honger, ook het oog zal tevreden zijn met dit model. Het is gemaakt van zilver metaal en ziet er keurig afgewerkt uit met drie verschillende knoppen, een draaiknop, een broodlift en klemmen om het geheel af te maken. Hiermee verklappen we eigenlijk ook al de vele functies van dit model.

Een beknopte samenvatting van dit model:

 • Tostiklemmen;
 • Ontdooifunctie;
 • Opwarmfunctie;
 • Instelbare bruiningsgraad;
 • Snoeropbergmogelijkheid;
 • Broodlift;
 • Koele wand;
 • Kruimellade.

Tosti paradijs

In mijn huis kunnen we geen genoegen krijgen van tosti’s. Ieder weekend wordt er opnieuw gevraagd om tosti’s te eten als lunch. Maar ja, of ik ook zin heb om elke keer dat tostiapparaat uit de kast te zeulen is een ander verhaal. De meegeleverde tostiklemmen vind ik daarom ideaal, de klemmen zorgen ervoor dat de kaas er niet uitvalt waardoor ik geen grote apparaten meer nodig heb voor tosti’s.

Helaas mis ik wel de warmhoudfunctie op dit apparaat. Er is wel een opwarmfunctie, maar tosti’s opwarmen vind ik zelf niet zo lekker. Het zou fijn zijn als ik de tosti’s gewoon even op het warmhoudrooster kan leggen totdat alles klaar is zodat we allemaal tegelijk kunnen eten. Nu kun je natuurlijk ook de tosti nog even gauw in de koekenpan doen, maar gemak dient de mens.

Ben jij ook gek op tosti’s, en wil je graag één apparaat om brood te roosteren en tosti’s te maken? Dan ben je op zoek naar de beste broodrooster met tostiklem, de Princess Toaster Steel Style 2!

Smeg TSF01BLEU Bekijk prijzen
Aantal standen: 6
Ontdooifunctie: Ja
Tostiklemmen: Nee
Aantal sleuven: 2
Hierom zijn we fan:
Bagel functie – Kruimellade – Snoeropbergmogelijkheid – Automatische centrering
Let hierop:
Geen warmhoudrooster – Geen tostiklemmen

Smeg weet al sinds 1948 goede producten op de markt te brengen, en dan met name huishoudelijke apparaten zoals koffiezetapparaten, airfryers en ovens. Het Italiaanse bedrijf heeft zich echter ook weten te onderscheiden in broodroosters, want de broodroosters van Smeg moet je een keer in huis gehad hebben.

In het specifiek gaan we het nu even over de SMEG TSF01Bleu Zwart hebben. Hiermee kun je twee sneetjes brood per keer roosteren terwijl je zelf uit 6 verschillende bruiningsinstellingen kiest, hierdoor wordt het brood zo krokant als je zelf wil.

Een beknopte samenvatting van dit model:

 • Ontdooifunctie;
 • Bagel functie;
 • Opwarmfunctie;
 • Instelbare bruiningsgraad;
 • Snoeropbergmogelijkheid;
 • Broodlift;
 • Automatische centrering;
 • Koele wand;
 • Kruimellade.

Bijna perfectie

Zoals je al een beetje kunt zien in de beknopte samenvatting, heeft deze broodrooster vrijwel alle functies die je maar kan bedenken, uitzonderingen daargelaten natuurlijk. Waar wij het meest van opkeken van de bagel functie. Nu zijn bagels nog niet echt een bekend fenomeen in Nederland, maar middels deze functie kun je een sneetje brood aan één kant roosteren terwijl de andere kant simpelweg warm blijft.

Je kunt niet alles in het leven hebben, en dit model bewijst dat. Hoewel er ontzettend veel handige functies aanwezig zijn, missen we nog een paar dingen om het plaatje écht perfect te maken: Het warmhoudrooster en tostiklemmen. Nu valt dit nog wel te overzien met alle andere handige functies die dit apparaat wél heeft.

Ben jij een echte toast-kenner? Dan heb je geen andere keuze, dit model moet je gewoon in huis hebben, en wel zo snel mogelijk!

Tefal TL330D Bekijk prijzen
Tostiklemmen: Nee
Aantal standen: 6
Aantal sleuven: 2
Ontdooifunctie: Nee
Hierom zijn we fan:
Instelbare bruiningsgraad – Timer – Automatische centrering – Kruimellade
Let hierop:
Geen koele wanden – Geen ontdooifunctie

Ook Tefal is een wereldwijd bekend merk. Al sinds 1956 maakt Tefal keukenapparatuur en -gerei. We kennen allemaal de Tefal pannen met een teflon-antiaanbaklaag waardoor je niet per ongeluk de rookmelder af laat gaan, maar de broodroosters zijn ook topproducten. Met de Tefal TL330D kun je tot 4 boterhammen tegelijk roosteren.

Je kunt kiezen uit 6 verschillende standen om jouw brood te roosteren, dus er zit voor iedereen wel een standje tussen. Daarnaast is er ook nog een handige broodlift waarmee je het brood gemakkelijk omhoog kunt krijgen, dan hoef je niet met een mes te peuteren. Ook is er automatische centrering aanwezig zodat jouw brood egaal geroosterd wordt.

Een beknopte samenvatting van dit model:

 • Opwarmfunctie;
 • Instelbare bruiningsgraad;
 • Broodlift;
 • Automatische centrering;
 • Timer;
 • Kruimellade.

Wanneer is het eten klaar?

Een van de functies die we bij de meeste broodroosters missen is dat er een timer aanwezig is. Als je eenmaal weet hoe lang je jouw brood geroosterd wil hebben, is het slechts een kwestie van de timer aanzetten en dan kun jij gewoon jouw ding doen terwijl het brood tot perfectie geroosterd wordt.

Hoewel Tefal een van de betere merken is, missen we wel een aantal functies bij dit model. Zo is er geen ontdooifunctie, dus de vergeetachtige mensen onder ons moeten op tijd het brood eruit halen, en zijn er ook geen koele wanden. Een opbergmogelijkheid voor het snoer mist ook, maar deze broodrooster weegt slechts 1,27 kilogram dus het opbergen van het gehele apparaat is geen probleem.

Ben jij fan van Tefal, en wil je jouw verzameling graag uitbreiden met een broodrooster? Dan is dit het perfecte model voor jou!

Product Tostiklemmen Ontdooifunctie Aantal sleuven Aantal standen
Philips Daily HD2581/90 Philips Daily HD2581/90
Beste koop broodrooster
2 8 Bekijk prijzen
Domo DO961T Domo DO961T
Best geteste broodrooster
2 6 Bekijk prijzen
Princess Toaster Steel Style 2 Princess Toaster Steel Style 2
Beste broodrooster met tostiklem
2 6 Bekijk prijzen
Smeg TSF01BLEU Smeg TSF01BLEU
Beste Smeg broodrooster
2 6 Bekijk prijzen
Tefal TL330D Tefal TL330D
Beste Tefal broodrooster
2 6 Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: zondag 26 maart 2023
Door:
Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing en is, naast zijn vriendin en dochter, ook verliefd op SEO. Daarnaast schrijft hij ook voor de website.

Hij heeft communicatie- en multimediadesign gestudeerd en ook meerdere cursussen over marketing gevolgd. Verder komt hij jaarlijks bij de SEO Benelux Borrel, waar hij in 2022 ook in het panel zat.

Als Jasper niet schrijft of aan het designen is, bouwt hij aan met LEGO óf doet hij aan CrossFit