Wij verdienen mogelijk een kleine commissie op geselecteerde producten. Lees hier meer over ons en ontdek ons review proces.
Met de pandemie nog in het achterhoofd ligt de nadruk meer en meer op gezondheid. Bij het maken van een gezond sapje is het mag een citruspers niet ontbreken. Deze zijn er tegenwoordig in allerlei soorten en maten, waarbij het belangrijkste onderscheidt gemaakt kan worden tussen een elektrische en handmatige pers.
In deze review hebben we de beste citruspers van 2023 voor je, de Princess Champion Juicer. We hebben de citruspersen vergeleken op basis van vermogen, pershendel, gewicht en druppelstop. Benieuwd naar de andere goede citruspersen van dit jaar? Wij hebben ze voor je op een rij gezet!
Product | Gewicht | Vermogen | Druppelstop | Hendel | |
---|---|---|---|---|---|
Princess Champion Juicer
Beste koop citruspers
|
2 kilogram | 160 Watt | Ja | Ja | Bekijk prijzen |
Princess 201851
Best geteste citruspers
|
3 kilogram | 160 Watt | Ja | Ja | Bekijk prijzen |
Sage the Citrus Press Pro
Beste elektrische citruspers
|
6,17 kilogram | Onbekend | Ja | Ja | Bekijk prijzen |
SWILIX ® Citruspers
Beste handmatige citruspers
|
400 gram | Handmatig | Nee | Nee | Bekijk prijzen |
Smeg Smeg CJF01BLEU
Beste citruspers Smeg
|
Bekijk prijzen |
Natuurlijk beginnen we deze review met de beste Princess citruspers van 2022, de Princess Champion Juicer! Bij het testen van deze citruspers is ons direct de universele perskegel opgevallen. Dit zorgt er namelijk voor dat je zowel de grote als de kleine vruchten kunt persen, waaronder:
Qua vermogen moeten we vermelden dat dit met 160 Watt aan de lage kant is. Dit zorgt er namelijk voor dat je meer moeite moet doen om de vruchten te persen. Daarnaast is 160 Watt eigenlijk ook te weinig om de hardere vruchten te persen. Ondanks dat het vermogen wat tegenvalt, zijn we wel enorm te spreken over het stevige materiaal van het de citruspers.
Zowel de citruspers zelf als de pershendel zijn gemaakt van stevig materiaal. Zo kun je voldoende kracht zetten om de vruchten te persen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat het product breekt. De brede voet zorgt ervoor dat je ook voldoende stabiliteit hebt, zelfs als je wat meer kracht op de pershendel zet. Dit hebben we als groot voordeel ervaren.
Als we kijken naar het sapreservoir, dan hebben we zowel een voor- als een nadeel. Het grootste voordeel is natuurlijk dat je niet je sapreservoir én je glazen in de vaatwasser hoeft te doen als je klaar bent met persen. Het sapreservoir ontbreekt, waardoor je de verse sapjes direct in het glas kunt doen.
Daar komt ook direct een nadeel bij kijken, aangezien je dus niet de mogelijkheid hebt om grote hoeveelheden vers sinaasappelsap te maken voor al je gasten. Een grote kan past niet onder de citruspers, waardoor je verschillende glazen zult moeten vullen. Dit is vooral vervelend als je vooraf niet weet hoeveel personen een vers glas sinaasappelsap willen.
Bij het testen van deze Princess 201851 citruspers is ons opgevallen dat je de verschillende onderdelen van het apparaat eenvoudig uit elkaar haalt. Het grote voordeel hiervan is natuurlijk dat je de onderdelen ook in de vaatwasser kunt doen. De volgende losse onderdelen kun je uit elkaar halen:
Het anti druppelsysteem zorgt er daarnaast voor dat het overgebleven sap niet op het aanrecht drupt. Ook als je deze op een bijzettafel zet heb je daar geen last van. Bij citruspersen waarbij deze functionaliteit ontbreekt, zien we dat het zuur van de vruchten voor aanslag kan zorgen. Wil je dit verwijderen, dan hebben we hier nog wel wat tips voor je!
Met deze citruspers maak je moeiteloos vers sap, mede door de stevige pershendel die gebruikt is. Hiermee zet je voldoende kracht, terwijl de elektrische citruspers de rest doet. Het maakt de citruspers geschikt voor het persen van onder meer sinaasappels.
Hier moeten we wel direct een nadeel bij vermelden. Er wordt namelijk standaard geen kleine perskegel meegeleverd, waardoor het moeilijker is om citroenen of limoenen te persen. Hoewel we vaak zien dat deze twee vruchten gebruikt worden voor het maken van heerlijk dressings, is het toch jammer dat je hiervoor een aparte kegel moet aanschaffen of deze met de hand moet persen.
We zien dat deze citruspers mooi hoog is, waardoor je er ook wat gemakkelijker grote glazen onder kan doen. Dit zorgt er ook weer voor dat je grotere glazen kunt vullen met meer sinaasappelsap, ideaal als je deze bij het ontbijt op tafel wilt zetten.
Daarbij moeten we wel vermelden dat er geen sprake is van een sapreservoir. Het verse sap komt dus direct van de vrucht in het glas terecht, mits je het anti druppelsysteem uit hebt staan. Hierdoor moet je het wel telkens in een glas opvangen. We raden daarom aan om eerst te inventariseren wie er allemaal een vers sapje willen. Zo voorkom je dat je perskunsten voor niets zijn geweest!
Wil je niet telkens de citruspers voor de dag halen als er bezoek komt, maar deze gewoon op het aanrecht laten staan? Dan is de Sage the Citrus Press Pro de beste citruspers voor jou. Dat komt vooral door het zeer mooie design, waardoor het ook echt een eye-catcher is op je aanrecht.
Een groot voordeel van de citruspers is dat er een universele perskegel op zit, waardoor je elke halve citrusvrucht moeiteloos kunt persen. Je hoeft hiervoor geen aparte perskegel aan te schaffen. Het feit dat deze ook nog eens elektrisch is, zorgt ervoor dat je nog minder hoeft te doen. Zo pers je:
Let er bij het persen wel op dat je telkens een nieuw glas onder de citruspers moet zetten. Er wordt namelijk geen sapreservoir meegeleverd die het geperste sap kan opvangen. Het sap stroomt dus direct de glazen in.
Nadat je het verse sap geperst hebt, haal je de losse onderdelen moeiteloos uit elkaar. Je kunt de perskegel, het filter en het opvangschaaltje van het apparaat halen en eenvoudig in de vaatwasser plaatsen.
Een andere reden dat dit een van de beste citruspersen van dit moment is, is het feit dat deze van roestvrij staal gemaakt is. Hierdoor staat deze enorm stevig en kun je deze ook een stuk gemakkelijker schoonmaken. De ronde voet zorgt ervoor dat je ook voldoende kracht kan zetten.
Zelfs als je de pershendel met redelijk wat kracht gebruikt, hebben we geen enkel probleem met het persen van het fruit. Het is trouwens ook niet nodig om enorm veel kracht te zetten, aangezien het een elektrische citruspers is. Hierdoor doet het apparaat al het werk voor je!
Door al deze grote voordelen is de prijs van het product wel een stuk hoger. In vergelijking met de andere citruspersen in deze review, ligt de prijs in sommige gevallen wel 300% hoger. Toch vinden we het nog steeds een goede elektrische citruspers.
Om de kosten te drukken is het ook mogelijk om een citruspers te kopen waarmee je handmatig vruchten kunt persen. De beste citruspers die je handmatig bedient is de SWILIX Citruspers.
Binnen een handomdraai geniet je altijd en overal van een vers glaasje sap. In tegenstelling tot de andere citruspersen in deze review kun je deze overal mee naar toe nemen. Je bent daarbij niet afhankelijk van stroom, zoals je dat met de andere citruspersen wel bent.
Dit wordt nog eens gemakkelijker gemaakt door het lichte gewicht van het apparaat. Je laat deze gewoon in de caravan of camper liggen, zonder dat het veel ruimte in beslag neemt. Zelfs als je lekker gaat picknicken is het geen probleem om de gebruiksvriendelijke citruspers mee te nemen. De citruspers heeft de volgende kenmerken:
Kijken we naar het persen van de vruchten, dan krijg je altijd helder sap door de filter die gebruikt is. Deze zorgt er namelijk voor dat de pitjes niet in je glas terecht komen. Heb je de citruspers gebruikt, dan doe je deze gewoon in de vaatwasser.
Let er bij het persen van de vruchten wel op dat de citruspers gemaakt is van stevig aluminium. Hoewel je hier vrijwel alle vruchten mee kunt persen, moet je bij de hardere vruchten wel oppassen. We adviseren daarom om geleidelijk kracht te zetten om te voorkomen dat de citruspers kapot gaat.
Als laatste citruspers hebben we nog de Smeg CJF01BLEU, een echt designer element in de keuken. Door de retro uitstraling van de citruspers past deze echt in een retro keuken, bijvoorbeeld met een ouderwetse Amerikaanse koelkast. Deze citruspers is in een aantal mooie kleuren verkrijgbaar:
De citruspers beschikt over een aantal functionaliteiten die ervoor zorgen dat je aanrecht mooi schoon blijft. Dit komt bijvoorbeeld door de druppelstop, waardoor vers vruchtensap niet op het aanrecht lijkt nadat je de elektrische sinaasappelpers gebruikt hebt. Het zuur bijt dus ook niet in het aanrecht.
Daarnaast is ook het pulpreservoir een belangrijk element. De pulp wordt namelijk opgevangen door dit reservoir, waardoor je ook geen vliesjes in je drinken krijgt. Hoewel het natuurlijk een persoonlijke voorkeur is, vind ik dit helemaal niet lekker. Dit maakt de citruspers voor mij enorm geschikt.
Het laatste grote voordeel is de beschermkap die wordt meegeleverd. De citruspers wordt daarmee afgeschermd voor viezigheid. Ook al gebruik je deze een aantal weken niet, dan nog hoef je deze niet eerst af te spoelen voordat je deze weer wilt gebruiken. Dit is een onderscheidende factor ten opzichte van de andere citruspersen.
Er zijn een aantal verbeterpunten die we je niet willen onthouden. Waar er wél een beschermkap is meegeleverd, is er geen schenkkan meegeleverd. Je moet dus wel elke keer een glas onder de citruspers plaatsen en kunt niet direct een hele kan voor je gasten vullen.
Daarnaast zien we ook dat het vermogen aan de lage kant is. Doordat het vermogen met 70 Watt aan de lage kant is, kun je minder gemakkelijker hardere vruchten persen. Denk daarbij aan een granaatappel bijvoorbeeld. We hebben ook ervaren dat je hierdoor minder sap uit de vrucht kunt persen.
Bij het kopen van een citruspers adviseren we om te letten op de hoeveelheid die je gaat persen, welke vruchten je wilt persen, of er een pershendel aanwezig is en of het sap wordt opgevangen in een reservoir.
Bij een handmatige citruspers moet je zelf het werk doen. In tegenstelling tot een elektrische citruspers moet je dus niet alleen zelf kracht zetten, maar ook zelf de vrucht ronddraaien.
De beste citruspers van 2023 is de Princess Champion Juicer vanwege de pershendel, de perskegel en het stevige materiaal. Toch kunnen voorkeuren verschillen, dus we zouden adviseren om deze review goed door te lezen om te kijken welke citruspers bij je past.
De prijs van een citruspers verschilt enorm. Kies je voor een handmatige citruspers, dan kan dit al vanaf €10. Elektrische citruspersen zijn daarentegen weer een stuk duurder en kunnen zelfs meer dan €200 kosten.
Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywr... Lees meer
Reacties (0)