Beste sapcentrifuge 2023. 5x de beste sapcentrifuges

Laatste ge-update in door Marle

Door de enorme focus op gezond leven van de afgelopen jaren én het feit dat Nederlanders het altijd druk lijken te hebben, zoeken steeds meer mensen naar eenvoudige manieren om de vitamines binnen te krijgen. Of het nu gaat om slowjuicers, citruspersen of blenders, we proberen het allemaal. Ook een sapcentrifuge kan je echter uitkomst bieden.

Om je daar een handje bij te helpen, hebben we in deze review de beste sapcentrifuges van 2023 op een rij gezet. Daarbij hebben we onder meer gekeken naar de inhoud, de verschillende standen, de accessoires en natuurlijk de prijs. Daar is de KitchenBrothers sapcentrifuge als beste sapcentrifuge van 2023 uit de test gekomen. Benieuwd naar andere goede sapcentrifuges? Wij hebben ze voor je!

KitchenBrothers Bekijk prijzen
Inhoud: 1,1 liter
Standen: 2 standen
Accessoires: Sapkan
Hierom zijn we fan:
Toerental
Vaatwasser bestendig
Grote pulpcontainer
Compacte sapcentrifuge
Let hierop:
Schuimscheider
Accessoires

Geschikt voor: Mensen die zowel harde als zachte groenten als fruit willen persen.

Wil jij de beste sapcentrifuge kopen, dan moet je voor deze sapcentrifuge van KitchenBrothers gaan. Deze sapcentrifuge heeft twee verschillende snelheden, waarbij het toerental bij de hoogste snelheid kan oplopen tot wel 18.200 rotaties per minuut! Hierdoor krijg je geconcentreerd sap boordevol vitaminen en mineralen!

De fysieke aspecten

Een aantal fysieke punten die ons zijn opgevallen, zijn de:

 • Vaatwasser bestendigheid van de losse onderdelen
 • De grote pulpcontainer voor 2 liter pulp
 • Het compacte formaat

Doordat de sapcentrifuge is gemaakt van roestvrij staal, is deze ongeveer 4,25 kilo zwaar. Hierdoor staat de sapcentrifuge stevig op het aanrecht en hoef je je geen zorgen te maken dat deze gaat bewegen als het sap geperst wordt. De losse onderdelen doe je snel en eenvoudig in de vaatwasser.

Door het compacte formaat van de sapcentrifuge kun je ook andere huishoudelijke apparaten gewoon op het aanrecht plaatsen. Let er daarbij wel op dat het snoer van de sapcentrifuge maar 1 meter lang is. Hierdoor moet je deze wel dicht bij een stopcontact plaatsen.

De minpunten

Helaas hebben we ook een aantal minpunten ervaren. Wil je namelijk de lekkerste sapjes uit de sapcentrifuge bewaren, dan zijn er standaard geen accessoires meegeleverd die dit mogelijk maken. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Nutribullet krijg je geen flessen om mee te nemen.

Daarnaast gebruikt de sapcentrifuge ook geen schuimscheider. Na het verse fruit te hebben geperst, blijft er vaak een laagje schuim op het sap zitten. Dit is zeker het geval als je veel met sinaasappels of mandarijnen werkt. Hierdoor blijft dit op het sap echter, wat we dus wel een nadeel vinden.

De beste sapcentrifuge van 2022 vanwege het compacte formaat, het hoge toerental en de grote pulpcontainer.

Verkrijgbaar bij:
Philips Viva HR1836/00 Bekijk prijzen
Inhoud: 1,5 liter
Standen: 1 stand
Accessoires: Geen
Hierom zijn we fan:
1,5 liter sap
Vaatwasser
Drip-stop systeem
Doorzichtig
Let hierop:
Vermogen
Kan meegeleverd

Geschikt voor: Mensen die vooral een vers sapje willen maken van zachter fruit.

Een andere goede sapcentrifuge is de Philips Viva HR1836/00. Jij krijgt je dagelijkse portie fruit eenvoudig binnen, doordat je direct het sap uit de sapcentrifuge in je glas kunt opvangen. Het nadeel hieraan is dat je dus wel op en neer moet blijven lopen als je gasten hebt en alle glazen een voor een vol moet doen.

Een van de beste sapcentrifuges

Er zijn een drietal voordelen van de sapcentrifuge die bij het testpanel zeer in de smaak zijn gevallen. Dit zijn:

 • De vaatwasser bestendigheid
 • Het Drip-stop systeem
 • De doorzichtige materialen

Het sap vang je moeiteloos op met het Drip-stop systeem. Hierdoor kun je telkens een glas vullen en hoef je je geen zorgen te maken dat het aanrecht vies wordt. Heb je de druppelstop geactiveerd, dan komt er ook echt geen druppel sap meer uit. Aangezien je alle losse onderdelen in de vaatwasser kunt doen, is het apparaat makkelijk schoon te maken.

Door de doorzichtige materialen kun je precies zien wanneer de pulpopvangbak vol zit en je deze weer moet legen. Met de pulpopvangbak kun je maximaal 1,5 liter sap in een keer zetten voordat je deze moet gaan legen. Natuurlijk kan deze ook in de vaatwasser.

Het vermogen

Een van de punten waar je rekening mee moet houden als je sap gaat maken, is dat deze sapcentrifuge vooral geschikt is voor zachter fruit. Dit komt doordat de sapcentrifuge een vermogen heeft van maximaal 500 Watt.

De best geteste sapcentrifuge van 2022 vanwege het druppelstop systeem, de vaatwasser bestendigheid en de grote hoeveelheid sap die je tegelijk kunt maken.

Verkrijgbaar bij:
Bosch VitaJuice 3 MES3500 Bekijk prijzen
Inhoud: 1,25 liter
Standen: 1 stand
Accessoires: Sapkan Reinigingsborstel
Hierom zijn we fan:
Grote vulopening
RVS behuizing
Schuimafscheider
Schenkstop
Let hierop:
Groot
Pulphendel

Geschikt voor: Gezelschappen van 3 tot 4 personen die direct een grote kan sap willen maken

Ben je op zoek naar gebruiksgemak, dan is de Bosch VitaJuice 34 de beste sapcentrifuge voor jou. Door de extra grote vulopening is het niet nodig om de groenten of het harder fruit te snijden voordat je het in de centrifuge doet. Door het krachtige vermogen kan deze sapcentrifuge zelfs de hardste groenten en fruit aan.

De fysieke kenmerken

Kijken we naar de fysieke aspecten van de sapcentrifuge, dan vallen er drie punten op:

 • De RVS behuizing
 • De omvang van het apparaat
 • De pulphendel ontbreekt

Laten we beginnen met de RVS behuizing, die ervoor zorgt dat je een stevig apparaat hebt dat op het aanrecht blijft staan. Aangezien deze een stuk groter is dan de andere apparaten in deze review, moet je wel eerst kijken of je voldoende ruimte op het aanrecht hebt voor deze sapcentrifuge.

We zien daarbij ook dat de pulphendel bij deze sapcentrifuge ontbreekt. Hierdoor kun je dus zelf niet de dikte van je sapje aanpassen. Normaal gesproken bepaal je met een pulphendel de hoeveelheid pulp die je in je sapje wilt laten. Dit is dus niet mogelijk.

Sap reservoir

Het sapreservoir heeft een inhoud van 1,25 liter, waardoor je voor maximaal 3 à 4 personen tegelijk sap kunt maken. Het grote voordeel is dat de sapcentrifuge beschikt over een schuimafscheider en schenkstop. Zo heb jé altijd een schoon aanrecht en heb je geen last van een laagje schuim op je sapje.

Doordat het sapreservoir beschikt over een deksel, kun je jouw geperste sapjes ook gewoon in de koelkast bewaren. Het sapreservoir is geschikt voor de vaatwasser en mag ook in de koelkast. Let er daarbij wel op dat vers geperst sap vaak maar maximaal drie dagen houdbaar is in de koelkast.

De beste sapcentrifuge van Bosch vanwege de RVS behuizing, de schenkstop en de schuimscheider.

Philips Viva HR1855/70 Bekijk prijzen
Inhoud: 2 liter
Standen: 1 stand
Accessoires: Sapkan
Hierom zijn we fan:
QuickClean technologie
Voorspoelfunctie
Pulp opvangbak
Vaatwasser
Let hierop:
Automatisch uitschakelen
Schuimscheider

Geschikt voor: Mensen die voor gezelschappen tot maximaal 6 personen tegelijk vers sap maken.

Philips staat in de markt natuurlijk al jarenlang bekend om de hoge kwaliteit producten die zij leveren. Of het nu gaat om televisies, ovens of handmixers, de kwaliteit is altijd goed. Ook bij de Viva HR1855/70 sapcentrifuge is dat het geval! Daarbij valt vooral de eenvoud van het schoonmaken op:

 • QuickClean technologie
 • Voorspoelfunctie
 • Vaatwasser bestendige accessoires

Door de voorspoelfunctie heb je altijd een schone sapcentrifuge waar je het sap uit kunt halen. Heb je je overheerlijk sapje gemaakt, dan kun je gewoon gebruik maken van de QuickClean technologie, waardoor je de centrifuge binnen 1 minuut weer schoont hebt.

Tot wel 2 liter sap

Door de grote pulpopvangbak kun je maar liefst 2 liter sap persen zonder dat je de bak hoeft te legen. Let er wel op dat het sap reservoir zelf maar 1,1 liter is, dus dat je wel een keer langs je gasten moet voordat je verder gaat met persen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een grotere schenkkan te kopen.

Er zijn een tweetal punten die we nog willen benoemen, namelijk het automatisch uitschakelen en de schuimscheider. Het apparaat schakelt na gebruik niet automatisch uit, waardoor je altijd de stekker uit het stopcontact moet halen.

Daarnaast is er ook geen sprake van een schuimscheider. Wil je echt helder sap, dan mag dit eigenlijk niet ontbreken. De schuimscheider zorgt er namelijk voor dat het schuim dat tijdens het persen vrijkomt, niet in je schenkkan terechtkomt. Doordat deze ontbreekt, blijft er altijd een laagje schuim op je verse sapjes staan.

Verschil met de Philips Viva HR1836/00

Ten opzichte van de Viva HR1836/00 zijn er een aantal belangrijke verschillen met de Philips Viva HR1855/70. Zo krijg je bij de Viva HR1855/70 meer sap uit de sapcentrifuge, heeft deze een hoger vermogen en is deze een stuk zwaarder. Hierdoor heb je een stabieler en krachtiger apparaat op je aanrecht staan.

De beste sapcentrifuge van Philips voor grote gezelschappen en voorspoelfunctie!

Nutribullet Juicer Pro Bekijk prijzen
Inhoud: 2 liter
Standen: 3 standen
Accessoires: Sapkan Drinkflessen Diepvriesbakjes Schoonmaakborstel
Hierom zijn we fan:
Accessoires
Vermogen
Verschillende standen
Brede invoertrechter
Let hierop:
Uitschakelen
Gewicht

Geschikt voor: Mensen die versgeperst sap graag meenemen naar het werk, school of voor onderweg.

En als laatste hebben we dan nog de Nutribullet Juicer Pro, wat ons betreft de beste sapcentrifuge van Nutribullet. Wat ons daarbij als positief punt is opgevallen, zijn het aantal accessoires dat wordt meegeleverd. Zo krijg je:

 • Een 800 milliliter sap reservoir
 • 2 glazen drinkflessen van 350 ml
 • Twee diepvriesbakjes met transparante deksel
 • Schoonmaakborstel

Het sap eruit krijgen

Het vermogen van de Nutribullet is met 1000 Watt het hoogste van allemaal. Combineren we dit met de verschillende standen die gebruikt kunnen worden, dan is deze sapcentrifuge geschikt voor zachte en hard fruit. Daardoor pers je niet alleen sinaasappels, mandarijnen en verschillende zachte groenten, maar bijvoorbeeld ook gember, appels en peren.

Ook de grote vulopening is een groot pluspunt van deze sapcentrifuge. Dit zorgt er namelijk voor dat je veel groenten en fruit niet voor hoeft te snijden voordat je deze in de sapcentrifuge stopt. de vulopening heeft een diameter van 76 millimeter, geschikt voor kleine appels en peren.

De verbeterpunten

Er zijn een tweetal verbeterpunten of aandachtspunten die we willen benoemen. Allereerst is dat het feit dat deze maar bijna 7 kilogram een stuk zwaarder is dan bijvoorbeeld de Philips Viva HR1836/00 met 1,8 kilogram of de KitchenBrothers met 4,25 kilogram. We adviseren daarom om de sapcentrifuge gewoon op het aanrecht te laten staan.

Daarnaast schakelt deze sapcentrifuge zich ook niet automatisch uit. We hebben dit al vaker gezien, bijvoorbeeld bij een slowcooker of broodrooster. Heb je je verse sappen gemaakt, haal dan de stekker uit het stopcontact om te voorkomen dat er ongelukken gebeuren.

De beste Nutribullet sapcentrifuge met verschillende accessoires, hoog vermogen en verschillende standen.

Product Inhoud Standen Accessoires
KitchenBrothers KitchenBrothers
Beste koop sapcentrifuge
1,1 liter 2 standen Sapkan Bekijk prijzen
Philips Viva HR1836/00 Philips Viva HR1836/00
Best geteste sapcentrifuge
1,5 liter 1 stand Geen Bekijk prijzen
Bosch VitaJuice 3 MES3500 Bosch VitaJuice 3 MES3500
Beste bosch sapcentrifuge
1,25 liter 1 stand Sapkan Reinigingsborstel Bekijk prijzen
Philips Viva HR1855/70 Philips Viva HR1855/70
Beste Philips sapcentrifuge
2 liter 1 stand Sapkan Bekijk prijzen
Nutribullet Juicer Pro Nutribullet Juicer Pro
Beste nutribullet sapcentrifuge
2 liter 3 standen Sapkan Drinkflessen Diepvriesbakjes Schoonmaakborstel Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: woensdag 7 juni 2023
Door:
Marle

Marle is drie jaar geleden begonnen als copywriter en schrijft nog steeds met veel plezier. Hoewel ze zich aan het begin voornamelijk richtte op het schrijven van product descriptions, schrijft ze ondertussen ook verschillende artikelen en reviews voor deBeste.com. Daar ze zelf graag in de keuken staat, vind ze het altijd erg interessant om meer te weten te komen over verschillende keukenaccessoires. En dat vanaf het prachtige, zonovergoten eiland Bali!