Beste contactgrill 2023. 6x de beste koop contactgrills

Laatste ge-update in door Eva

Het liefst zouden we alles in de keuken met één apparaat kunnen bereiden. Nu is dat helaas nog niet mogelijk, maar er is wel iets wat er heel dichtbij komt: de contactgrill. De beste contactgrill kan een groot assortiment gerechten bereiden waaronder vlees, groenten, tosti’s en nog veel meer. 

Een contactgrill heeft geen houdbaarheidsdatum en kan dan het gehele jaar door gebruikt worden. Althans, als je een goede contactgrill hebt, want ze zijn echt niet allemaal geweldig. Nu moet het natuurlijk niet zo zijn dat je elk jaar een nieuw model moet kopen. 

Wij hebben daarom een uitgebreide test gedaan om erachter te komen wat de beste contactgrill van 2023 is. We bespreken eerst de 5 beste modellen van 2023, en zullen daarna bespreken hoe we tot deze conclusies zijn gekomen. Lees je mee?

Tristar GR-2864 Bekijk prijzen
Tafelgrill: Ja
Vaatwasserbestendig: Nee
Timer: Nee
Instelbare temperatuur: Ja
Hierom zijn we fan:
Vetopvangbakje – Temperatuursensor – Antiaanbaklaag – Bovendeel in hoogte verstelbaar
Let hierop:
Niet vaatwasserbestendig – Bakplaten niet uitneembaar

Allereerst hebben we gekeken naar de uitblinker in de categorie beste koop, dat wil zeggen een hoge kwaliteit voor een lage prijs. De Tristar GR-2864 bleek hierin toch echt wel de koning te zijn. Met zijn 5 verschillende standen kun je de grill nauwkeurig instellen op jouw bereiding.

Je kunt deze contactgrill op twee verschillende manieren gebruiken: uiteraard als contactgrill, en als grillplaat. De temperatuur stel je gemakkelijk in middels de draaiknop aan de zijkant, met een maximum van 225 graden Celsius wanneer je het apparaat gebruikt als contactgrill, en 180 graden Celsius wanneer het apparaat gebruikt wordt als grillplaat.

Een aantal voordelen van dit model:

 • Antiaanbaklaag;
 • Vetafvoer;
 • Vergrendeling;
 • Temperatuursensor;
 • Instelbare temperatuur;
 • Temperatuurlampje.

Multifunctioneel en makkelijk in gebruik

De multifunctionele grill wordt geleverd met geribbelde bakplaten. Hierdoor is de grill uiterst geschikt voor het bereiden van groenten en vlees met zichtbare grillstrepen, maar ook voor het bereiden van heerlijke tosti’s met en beetje structuur erin. De platen zijn niet uitneembaar, dus wafels maken zal hier niet op lukken.

Helaas is dit model niet geschikt voor de vaatwasser. De platen zijn niet uitneembaar, en dus ook lastiger te reinigen. Toch hoeft dit geen probleem te zijn. Met het juiste onderhoud en normaal gebruik is het gewoon mogelijk om dit apparaat in een nette staat te houden en de lekkerste gerechten te bereiden.

Bij het bestellen van de Tristar GR-2864 krijg je het apparaat met geribbelde platen, de handleiding en een vetopvangbakje. Hiermee heb je alles in huis wat je nodig hebt om gelijk aan de slag te gaan!

Tefal OptiGrill+ XL Bekijk prijzen
Vaatwasserbestendig: Ja
Timer: Ja
Instelbare temperatuur: Ja
Tafelgrill: Nee
Hierom zijn we fan:
Antiaanbaklaag – Timer – Uitneembare platen – Vaatwasmachinebestendig
Let hierop:
Geen temperatuursensor – Niet geschikt als tafelgrill

Er kan er maar één de beste contactgrill zijn, en uit onze test is gebleken dat dit de Tefal OptiGrill+ XL is. Met dit model heb je hoge kwaliteit, ruime keuze en gemak allemaal in één apparaat. Wat maakt dit model zo geweldig?

Laten we beginnen met het grote aantal automatische programma’s. Je kunt kiezen uit maar liefst 9 automatische programma’s om onder andere het vlees, tosti’s en vis te bereiden. Constant het eten checken hoeft niet dankzij de timer. Wanneer jouw bereiding klaar is gaat de timer vanzelf af.

De gebruiksgemakken waar de Tefal OptiGrill+ XL van voorzien is:

 • Antiaanbaklaag;
 • Vaatwasmachinebestendig;
 • Vetafvoer;
 • Timer;
 • Instelbare temperatuur;
 • Temperatuurlampje;
 • Geribbelde platen.

Des te meer zielen, des te meer vreugde

Heb je een keer trek in een lekker dik stuk vlees? Dat kan! Dankzij het zwevende topplaat worden beide kanten van het vlees gelijkmatig gegaard, ongeacht hoe dik het vlees is. Overigens past er genoeg vlees op voor ruim 6 personen. Hierdoor hoef je ook niet standaard de pannenkoekenpan aan te zetten als jouw familie of vrienden eens een keer onverwachts langskomen en mee willen eten.

Hoewel dit écht een topapparaat is, missen we toch nog een functie waardoor dit de contactgrill van iedereen zijn droom is, namelijk een temperatuursensor. Daarnaast is dit model ook niet te gebruiken als tafelgrill. Wellicht komt er volgend jaar nog een model wat tot perfectie is ontwikkeld, maar in 2022 zijn we al meer dan tevreden met de Tefal OptiGrill+ XL.

Bij aanschaf van dit model krijg je de handleiding, de contactgrill en geribbelde bakplaten. De bakplaten zijn wel uitneembaar, dus je kunt ook andere platen gebruiken. Het uitnemen van de bakplaten maakt reiniging ook een stuk makkelijker.

Nova Multi Grill 4-in-1 Bekijk prijzen
Vaatwasserbestendig: Ja
Timer: Nee
Instelbare temperatuur: Ja
Tafelgrill: Ja
Hierom zijn we fan:
Alle bakplaten meegeleverd – Temperatuursensor – Vaatwasmachinebestendig – Uitneembare bakplaten
Let hierop:
Geen vergrendeling – Geen timer

Nova is wellicht minder bekend dan de andere merken in deze lijst, maar de kwaliteit is daardoor niet minder. Waar de andere merken meer tijd spenderen aan hun marketing, spendeert Nova zijn tijd gewoonweg door ervoor te zorgen dat haar producten van topkwaliteit zijn zoals de Nova Multi Grill 4-in-1.

Met een 4-in-1 grill apparaat is het gebruiken van meerdere apparaten overbodig. Vlees en groenten voor het avondeten kun je gewoon op de grill doen, en het tosti-ijzer vervalt ook dankzij de meegeleverde bakplaten. Daarnaast biedt dit model ook de mogelijkheid om wafels te maken, lekker als ontbijt of gewoon tussendoor!

Dit model is voorzien van de volgende gebruiksgemakken:

 • Anti-aanbaklaag;
 • Vaatwasmachinebestendig;
 • Vetafvoer;
 • Temperatuursensor;
 • Instelbare temperatuur;
 • Temperatuurlampje;
 • Meegeleverde platen.

De mogelijkheden zijn eindeloos

Nova Multi Grill 4-in-1 is door ons benoemd tot de beste tafelgrill. De oppervlakte wat je tot je beschikking hebt is misschien niet heel groot, maar het biedt genoeg ruimte om een heerlijk avondje te gourmetten met twee personen. Je kunt de tafelgrill functie natuurlijk ook gewoon gebruiken om je kookkunsten te laten zien aan jouw gasten, of wanneer een pan niet genoeg ruimte kan bieden voor de hoeveelheid vlees waar het gerecht om vraagt.

Houd er wel rekening mee dat een tafelgrill vaak geen zwevend topplaat gebruikt. Dit betekent dat je dikke stukken vlees niet gelijkmatig kunt bakken. Dit hoeft uiteraard geen probleem te zijn als je het vlees goed in de gaten blijft houden en regelmatig keert.

De Nova Multi Grill 4-in-1 is kwa bakplaten wel het meest uitgebreid in deze lijst. Bij aanschaf van dit model krijg je de handleiding, het apparaat, 2 wafelplaten, 2 grillplaten, 2 tostiplaten en 2 vlakke platen meegeleverd. Hierdoor kun je vrijwel alles maken met één apparaat.

Tefal Grill Ultracompact Grill GC308812 Bekijk prijzen
Vaatwasserbestendig: Ja
Timer: Nee
Instelbare temperatuur: Ja
Tafelgrill: Ja
Hierom zijn we fan:
Zwevende topplaat – Ook als tafelgrill geschikt – Instelbare temperatuur – Vetafvoer
Let hierop:
Geen vergrendeling – Geen temperatuursensor

Tefal is een ontzettend goed merk voor alles wat met de keuken te maken heeft, en dat blijkt ook maar weer uit dit lijstje. De beste contactgrill met uitneembare platen is wederom weer een Tefal. Er wordt gebruik gemaakt van een zwevende topplaat zodat er een gelijkmatige garing ontstaat.

Waar we bij het model hierboven nog gezegd hadden dat een zwevend topplaat vaak geen tafelgrill betekent, bewijst Tefal weer het tegenovergestelde. Je kunt dit model zonder problemen ook als tafelgrill gebruiken door het apparaat helemaal open te klappen. De temperatuur kun je gemakkelijk instellen voor jouw bereiding.

De gebruiksgemakken waar de Tefal Grill Ultracompact van voorzien is:

 • Antiaanbaklaag;
 • Vaatwasmachinebestending;
 • Vetafvoer;
 • Instelbare temperatuur;
 • Temperatuurlampje;
 • Geribbelde bakplaten meegeleverd.

Het gemak van dit jaar

Je kunt de bakplaten die meegeleverd zijn gemakkelijk in de vaatwasser schoonmaken, evenals het bakje waar het vet in opgevangen wordt. Door het gebruik van het opvangbakje blijkt het bakoppervlak schoon waardoor het eten lekkerder smaakt en de levensduur van het apparaat verlengd wordt. Daarnaast heb je hierdoor ook geen sterke afzuigkap nodig, want de vetresten branden niet aan.

Hoewel dit een topproduct is, balen we wel van één puntje. We hebben dit model benoemd tot de beste contactgrill met uitneembare platen, en we staan nog steeds achter deze keuze, maar we mogen in 2022 toch wel verwachten dat zo’n topapparaat dan ook meerdere bakplaten meegeleverd krijgt. Dat is dus niet het geval, je krijgt alleen de ribbelplaten.

Desalniettemin kun je natuurlijk zelf nog bakplaten aanschaffen indien je hier behoefte aan hebt. Wij raden het wel aan, want wie zegt er nu nee tegen een heerlijke wafel of tosti tussen de middag?

Princess 112536 Multisnack 4-in-1 Bekijk prijzen
Vaatwasserbestendig: Ja
Timer: Nee
Instelbare temperatuur: Nee
Tafelgrill: Ja
Hierom zijn we fan:
Alle bakplaten meegeleverd – Vetafvoer – Temperatuurlampje – Vaatwasmachinebestendig
Let hierop:
Geen temperatuur instelling – Geen timer

Princess staat vooral bekend als het merk waar je naar moet kijken als je op zoek bent naar klein keukenapparatuur, en in dit geval klopt dat ook. Wil jij geen tosti-ijzer of broodrooster meer gebruiken, en wil je gewoon jouw geroosterd brood kunnen maken op dezelfde plaat als jouw vlees? Dan moet je de Princess 112536 Multisnack 4-in-1 hebben.

Of je nu gezonde groenten, mals vlees, knapperige tosti’s of heerlijk zoete wafels op tafel wilt zetten, met dit apparaat kan het allemaal. Je krijgt verschillende bakplaten om dit mogelijk te maken. We moeten eerlijk toegeven dat we maar geen genoegen kunnen krijgen van de tosti’s die met dit model gemaakt worden. Sinds het testen gebruiken we elke week de Princess Multisnack 4-in-1 op de vrijdagmiddag.

De Multisnack van Princess is voorzien van de volgende gebruiksgemakken:

 • Antiaanbaklaag;
 • Vaatwasmachinebestendig;
 • Vetafvoer;
 • Temperatuurlampje;
 • Verschillende bakplaten meegeleverd.

Heet, heter, heetst

Je kunt uit drie verschillende standen kiezen om jouw gerechten klaar te maken, met een maximale temperatuur van 200 graden Celsius. Het temperatuurlampje geeft aan wanneer het apparaat op temperatuur is zodat je precies weet wanneer je het brood op de plaat kunt leggen. Dankzij het vetopvangbakje wordt kaas, en ander soort vet, gemakkelijk opgevangen waardoor er geen nare smaken of rook ontstaan.

Het rest ons alleen nog te wensen dat we zelf de temperatuur kunnen instellen. Buiten de drie standen om, kun je eigenlijk niets instellen. Nu is dat voor tosti’s ook niet echt nodig, maar sommige stukken vlees wil je nu eenmaal wat langzamer bakken dan anderen, en dat gaat moeilijk als je de temperatuur niet kunt instellen.

Bij het bestellen van dit model krijg je geribbelde, vlakke, tosti-, en wafelplaten meegeleverd waardoor je gelijk kunt genieten. Deze kunnen allemaal stuk voor stuk in de vaatwasser, evenals het opvangbakje.

Product Vaatwasserbestendig Instelbare temperatuur Timer Tafelgrill
Tristar GR-2864 Tristar GR-2864
Beste koop contactgrill
Bekijk prijzen
Tefal OptiGrill+ XL Tefal OptiGrill+ XL
Best geteste contactgrill
Bekijk prijzen
Nova Multi Grill 4-in-1 Nova Multi Grill 4-in-1
Beste tafelgrill
Bekijk prijzen
Tefal Grill Ultracompact Grill GC308812 Tefal Grill Ultracompact Grill GC308812
Beste contactgrill met uitneembare platen
Bekijk prijzen
Princess 112536 Multisnack 4-in-1 Princess 112536 Multisnack 4-in-1
Beste tosti grill
Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: zaterdag 3 juni 2023
Door:
Eva

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywriter. Sindsdien schrijft ze met veel plezier voor Debeste.com. 

Verder reist Eva het liefst de hele wereld rond, kookt ze graag vegetarische gerechten en speelt ze met veel plezier op de piano. Voor jou duikt zij in de wereld van kookspullen, hondenbrokken en andere huis-tuin-en-keukenartikelen.