Kan chocomel in een melkopschuimer?

Laatste update: 2 april 2024

Melk opschuimen voor een cappuccino of andere drank doe je natuurlijk met een melkopschuimer. Dat we hierin ook plantaardige melk in kunnen stoppen zoals haver- of sojamelk mag voor zich spreken nu er veel haverlates worden verkocht in de wereld. Maar zou je met zo’n melkopschuimer bijvoorbeeld ook chocomel kunnen opschuimen hoe zit het met koffiemelk of slagroom?

Zo maak je luchtige chocomel met een melkopschuimer

Net zoals met havermelk of welke andere melkachtige drank dan ook, is chocomel opschuimen in de melkopschuimer prima te doen. Je moet hiervoor wel de chocomel voorverwarmen in bijvoorbeeld een pannetje of de magnetron. Pas daarna kan de chocomel in de melkopschuimer. De chocomel zou naar verluidt het lekkerste smaken als er geen belletjes inzitten bij het schuimen.

Kun je koffiemelk of slagroom opschuimen met een melkopschuimer?

Koffiemelk en slagroom zijn net zoals chocomel vrij vette dranken. Betekent dit dat je deze ook in een melkopschuimer kunt stoppen? Wij zetten hieronder een paar punten over slagroom en koffiemelk opschuimen op een rijtje:

  • Je kunt maar een kleine hoeveelheid slagroom kloppen met een melkopschuimer.
  • Slagroom zal het schoonmaken van de melkopschuimer lastiger maken
  • Voor slagroom kloppen kun je beter een staafmixer gebruiken dan een melkopschuimer.
  • Vloeibare koffiemelk kan in een melkopschuimer maar zal zeker geen beter resultaat opleveren dan gewone volle melk.

Het is dus zeker niet aan te raden om slagroom of koffiemelk op te schuimen in een melkschuimer omdat andere manieren om koffiemelk of slagroom te maken een beter resultaat geven maar het is praktisch wel mogelijk.

Waar kun je nog meer op letten bij een melkopschuimer?

Iedere melkopschuimer is anders. Het is dus belangrijk om daar rekening mee te houden tijdens het gebruik van de schuimer. Zo kunnen het gewicht, de grootte maar ook de vaatwasserbestendigheid verschillen per apparaat. Dit zijn belangrijke factoren om rekening mee te houden bij het aanschaffen van een goede melkopschuimer.

Was dit artikel behulpzaam?

Bedankt!

Over de auteur

Jasper van Campen
Eigenaar - product expert

Wie is toch die man die al die producten test? Laat ik me even voorstellen! Ik ben Jasper van Campen en ik test al heel wat jaren producten. Met name artikelen voor in huis, de tuin en de keuken laten... Lees meer