Beste Senseo apparaat 2022 - Top 5

Laatste ge-update in door Vera

Gemiddeld drinken Nederlanders zo'n 4 kopjes koffie per dag, en de koffieconsumptie neemt toe met de leeftijd. Dit onderzoek werd in 2012-2014 afgenomen, in 2022 zal het niet veel veranderd zijn. Wij weten als Nederlanders dan ook heel goed dat niet elke koffie goede koffie is. Het is onder andere afhankelijk van het soort koffie wat gebruikt wordt (bonen, snelfilter, oplos etc.), maar ook van de sterkte en het apparaat waar het mee gemaakt wordt. Vooralsnog is het Senseo apparaat nog steeds een van de populairste manieren om zelf koffie te zetten thuis.

Maar ook onder de Senseo apparaten zitten er verschillen. Het ene apparaat is net wat luxer dan de ander en heeft meer mogelijkheden, maar ook de kwaliteit verschilt. Wij hebben verschillende Senseo apparaten getest op ons kantoor om erachter te komen wat het beste senseo apparaat van 2022 is. We bespreken eerst de beste senseo apparaten waarna we uitleggen waar wij op gelet hebben tijdens het testen. Ook geven we wat tips mee en beantwoorden we veel gestelde vragen.

# Product Prijs v.a.
1 Philips Senseo Latte Duo HD6570/60 € 0,00
2 Philips Senseo Switch € 84,99
3 Philips Senseo Quadrante HD7865/60 € 87,99
4 Philips Senseo Viva Café HD6563/60 € 64,98
5 Philips Senseo Original HD6554/60 € 72,90
Laatste prijs-update: vrijdag 7 oktober 2022
Philips Senseo Latte Duo HD6570/60 Bekijk prijzen
Geschikt voor type koffie: Pads
Melkopschuimer: Ja
Aantal kopjes per keer: 2
Product gewicht: 2600 gram

Met de Philips Senseo Latte Duo Zwart zet je 2 cappuccino's tegelijk. Dit Senseo apparaat werkt eenvoudig en snel.

De knoppen zijn gemaakt op een touchscreen. Je kunt kiezen uit 6 warme dranken voor 1 of 2 personen. Zo zet je eenvoudig warme melk (die je kunt omtoveren in warme chocolademelk), caffè latte, latte macchiato, cappuccino, een kleine sterke koffie en een normale kop Senseo koffie.

Het melkreservoir staat naast het Senseo Latte Duo apparaat en is middels een slangetje bevestigen. Hierdoor kun je de melk tussendoor eenvoudig en hygiënisch in de koelkast bewaren. De melk blijft hierdoor ook nog eens langer vers.

De losse onderdelen zijn eenvoudig te (de)monteren en mogen in de vaatwasser. Al gaat de voorkeur voor behoud wel uit naar afwassen met de hand.

Dit Senseo apparaat heeft een waterreservoir van 1 liter. Dit is is voor een aantal kopjes koffie, je zult hem dus wel regelmatig moeten vullen. Maar dan ben je ook steeds verzekerd van koffie met vers water.

De afmetingen van de Philips Senseo Latte Duo zijn 22 x 28 x 29 cm, hij weegt 2,6 kg. Deze koffiepadmachine wordt geleverd inclusief melkreservoir en een handleiding.

Het melkslangetje moet je uiterlijk 30 minuten na gebruik doorspoelen. Daarnaast moet je aan het einde van de dag de hele melkunit schoonmaken. Veel schoonmaakwerk dus voor een koffiezetapparaat dat voor jouw gemak snel en moeiteloos een cappuccino zet.

Plus- en minpunten
6 warme dranken voor 2 personen - Inclusief melkreservoir - Melk hygiënisch en eenvoudig op bergen in koelkast - Vaatwasbestendig
Melkslang reinigen na elk gebruik (binnen 30 min.) - Melkunit dagelijks reinigen - Klein waterreservoir, regelmatig bijvullen
Verkrijgbaar bij:
Philips Senseo Switch Bekijk prijzen
Geschikt voor type koffie: Gemalen koffie (Snelfilter maling) | Pads
Anti-drup: Nee
Inhoud: 1 l

Vind je filterkoffie lekker, maar is een filter koffiezetapparaat te groot voor dagelijks gebruik en een Senseo koffiepadmachine te klein voor als er visite is? Dan is de Philips Senseo Switch de oplossing voor jou. Met één en hetzelfde koffiezetapparaat kun je profiteren van het gemak van een Senseo voor één of twee kopjes koffie of van een grote kan filterkoffie.

Senseo: zet Senseo zoals je dat gewend bent. Met een of twee koffiepads maak je met een druk op de knop de vertrouwde koffie. De koffie uit de Senseo Switch is wat heter dan dat je van Senseo gewend bent.

Filterkoffie: als je meer koffie nodig hebt, dan plaats je eenvoudig de koffiekan met filter in het apparaat. Je kunt nu voor 7 personen koffiezetten. De koffie komt in een thermoskan terecht, zodat de koffie lang op temperatuur blijft. De switch maakt wat meer geluid dan het vertrouwde gepruttel van de traditionele filter koffiezetapparaten.

Het schoonmaken van de Switch is niet zo moeilijk. De losse onderdelen moeten met de hand worden afgewassen, het koffiezetapparaat kun je met een vochtige doek afnemen.

De afmetingen van de slanke Philips Senseo Switch zijn 15 x 27 x 40 cm. Het koffiezetapparaat weegt 1,8 kg. De Senseo Switch wordt geleverd met een padhouder voor 1 kopje, een padhouder voor 2 kopjes, een thermische kan met deksel, een filterhouder, een koffieschepje, een lekbak en een handleiding.

Plus- en minpunten
Senseo of filterkoffie: het kan allebei - Neemt weinig ruimte in beslag dankzij slank design
De Switch heeft geen druppelstop - Je kunt alleen de koffiesterkte van de filterkoffie zelf bepalen
Philips Senseo Quadrante HD7865/60 Bekijk prijzen

De Senseo Quandrante is een update van de vertrouwde Senseo Original. De Senseo Original komt uit begin 2000. Het design wordt door veel mensen als ouderwets beschouwd, daarom de strak en compact ontworpen Senseo Quadrante. Naast het nieuwe design heeft de Quadrante ook een ander brouwproces.

Het nieuwe brouwproces noemt Senseo de koffieboost technologie. De koffiepadhouder heeft 45 verschillende uitlekpunten. Zo wordt het water beter verspreid over de hele koffiepad. Hierdoor krijg je de maximale aroma’s uit de hele koffiepad, dus ook aan de randjes. Dit zie en proef je terug in de koffie.

Anders dan bij de Senseo Original is de lekbak bij de Senseo Quadrante in hoogte verstelbaar. Dit komt goed van pas als je een grote mok wilt vullen met koffie.

Het uitneembare waterreservoir heeft een inhoud van maar liefst 1,2 liter. Daarom is dit het grootste waterreservoir dat Senseo ooit gemaakt heeft.

De Senseo Quadrante schakelt na een half uur automatisch uit. Dus mocht je hem vergeten uit te zetten, dan is dat niet zo erg.

De afmetingen van de Senseo Quadrante zijn 19 x 29 x 27 cm. Het heeft een snoerlengte van 0,8 m en weegt 2 kg. De Senseo Quadrante wordt geleverd met een koffiepadhouder voor 1 kopje koffie, een koffiepadhouder voor 2 kopjes koffie en een handleiding. Je kunt kiezen uit de kleuren rood, wit of zwart.

Helaas heeft de Senseo Quadrante geen ontkalkingsindicator. Je moet zelf dus in de gaten houden wanneer het tijd is voor ontkalken.

Plus- en minpunten
Goede koffie dankzij koffieboost technologie - Groot waterreservoir van 1,2 l - In hoogte verstelbaar lekbak - Compact formaat
Geen ontkalkingsindicator - Koffiesterkte is niet instelbaar
Philips Senseo Viva Café HD6563/60 Bekijk prijzen

De Senseo Viva Café lijkt op de Senseo Original, de klassieker waar het allemaal mee begonnen is. De Viva Café is luxer dan de Senseo Original. Naast een moderner ontwerp, heeft de Senseo Viva Café een aantal functies voor betere koffie en meer comfort.

Dankzij de Pre-Brewing functie komen smaken en aroma’s beter tot hun recht. Je kent principe waarschijnlijk wel van een espresso automaat. De koffie wordt eerst nat gemaakt, waarna het water niet door 5 (zoals bij de Senseo Original) maar door maar liefst 45 gaatjes sijpelt en zo heerlijke koffie zet met een mooie cremalaag.

Voor veel mensen is het belangrijk dat ze de koffiesmaak kunnen instellen. Bij Senseo Viva Café is dit mogelijk! Met een druk op de knop krijg je een normale Senseo koffie, druk je twee keer na elkaar, dan krijg je een sterke kop koffie. Dit noemt Senseo Intensity Select.

Dankzij de snelstart-functie hoef je niet bij het Senseo koffiezetapparaat te wachten totdat hij opgewarmd is. Plaats eenvoudig een pad, kop eronder, zet hem aan en druk op knop om de koffie te starten. Zodra de Senseo warm is start het automatisch met koffiezetten.

Drink je de koffie graag uit een grote mok, of wil je opgeschuimde melk aan je kop toevoegen? Dat kan bij deze Senseo. De koffie-uitloop is namelijk in hoogte verstelbaar. Zo past er een normaal kopje onder, schijf de koffie-uitloop omhoog als je er een groot mok of glas onder wilt zetten.

De Senseo Viva Café heeft een ontkalkingsindicator. Zo weet je precies wanneer het tijd is voor ontkalken en hoef je het niet bij te houden. Het uitneembare waterreservoir heeft een inhoud van 0,9 liter. Dit is genoeg voor 7 kopjes koffie. Ook dit Senseo koffiezetapparaat schakelt zich na 30 minuten automatisch uit.

De afmetingen van de Senseo Viva Café HD6563/60 zijn 19 x 34 x 31 cm. Het heeft een snoerlengte van 0,8 m en weegt 1,8 kg. De Senseo Viva Café wordt geleverd met een koffiepadhouder voor 1 kopje koffie, een koffiepadhouder voor 2 kopjes koffie en een handleiding. Je kunt kiezen uit een van de tien trendy kleuren, denk naast zwart of wit maar aan mintgroen of roze.

Let op dat het waterreservoir geen maximale inhoud streepje heeft. Hij moet dus op gevoel gevuld worden. Ook is het wat lastig te zien hoeveel water er in het waterreservoir zit.

Plus- en minpunten
Keuze uit twee koffiesterktes - Snelstartfunctie – je hoeft niet op het opwarmen te wachten - Ontkalkingsindicator - Koffie-uitloop in hoogte verstelbaar - Volle koffiesmaak dankzij Pre-Brewing technologie
Geen maximaal vulinhoud op waterreservoir - Lastig te zien hoe vol het waterreservoir is
Philips Senseo Original HD6554/60 Bekijk prijzen

Met de Senseo Orignal veranderde Philips begin 2000 de koffiemarkt. Met het gemak van een druk op de knop, lekkere koffie met een mooie cremalaag. Daarom is de Original nog steeds bij veel mensen geliefd. Hij doet wat hij moet doen vaak gezegd.

De Original is niet helemaal origineel meer, hij heeft namelijk een kleine update gehad. Dankzij de koffie boost technologie stroomt de koffie nu door 45 gaatjes in plaats van 5. De hele pad wordt hierdoor goed nat, zodat alle smaken en aroma’s goed tot hun recht komen.

Ook heeft de nieuwe Original Intensity Select. Als je twee keer achter elkaar op het koffieknopje drukt, dan krijg je een klein sterk kopje koffie. Druk je een keer op het knopje, dan krijg je de vertrouwde koffie van Senseo.

Zoals je waarschijnlijk al gewend bent van Senseo, kun je ook bij de Senseo Original HD6554/60 kiezen voor een kopje koffie of twee kopjes tegelijkertijd. Het uitneembare waterreservoir heeft een inhoud van 0,7 liter. Dit is genoeg voor 6 kopjes koffie.

Het is belangrijk om jouw Senseo koffiezetapparaat regelmatig te ontkalken. In de meegeleverde handleidings staat hoevaak je dit moet doen. Helaas heeft de Senseo Original geen ontkalkingsindicator. Je moet dus zelf goed in de gaten houden wanneer je moet ontkalken.

De afmetingen van de Senseo Original HD6554/60 zijn 21 x 33 x 31,5 cm. Het heeft een snoerlengte van 0,8 m en weegt 2 kg. De Senseo Original wordt geleverd met een koffiepadhouder voor 1 kopje koffie, een koffiepadhouder voor 2 kopjes koffie en een handleiding. Je kunt kiezen uit maar liefst zeven kleuren.

De koffie-uitloop is niet in hoogte verstelbaar. Een groot glas of een grote koffiemok past er niet onder. Als je een dubbele koffie in je mok wilt, of er een cappuccino van wilt maken, dan moet je de koffie in een normaal kopje zetten en daarna overschenken in het grote glas of in de grote koffiemok.

Plus- en minpunten
Keuze uit twee koffiesterktes - Meer smaak dankzij koffie boost technologie - Zet tot twee kopjes koffie tegelijkertijd
Koffie-uitloop niet in hoogte verstelbaar - Klein waterreservoir – regelmatig bijvullen - Geen ontkalkingsindicator
Door: Vera

Ik ben Vera en sinds 2016 houd ik mij al bezig met kwaliteit. Als ik een gevalletje ‘goedkoop wordt duurkoop’ kan vermijden, dan is mijn dag goed. 

Voor DeBeste werk ik aan de categorieën Baby & Kind, Dieren, Keuken & Koken en Huishouden & Wonen. Dagelijks test, vergelijk en review ik producten, zodat jij de beste koop in huis haalt.