Beste Senseo apparaat 2021 - Top 5

Laatste ge-update in door Vera

De manier waarop koffie wordt gemaakt werd exact 20 jaar geleden door Philips en Douwe Egberts gerevolutioneerd. Zij hebben toen hun bekende Senseo koffiepads geïntroduceerd op de markt. Nochtans was dit geen nieuw concept, want in de jaren 70 bestonden er al een aantal koffiezet apparaten die gebruik maakten van capsules of andere eenmalige koffieporties. De Senseo koffiezetapparaten hebben er wel voor gezorgd dat dit systeem, omwille van zijn gebruiksvriendelijkheid en betaalbaarheid, enorm populair werd bij een breder publiek. Sinds 2001 is Senseo uitgegroeid tot één van de beste koffiepadmachines, en heeft het andere merken (zoals Nespresso) geïnspireerd om hun eigen koffiezetapparaten op de markt te brengen.

Ondanks het feit dat deze koffiezetapparaten 20 jaar geleden op de markt gebracht werden, zijn ze nog steeds relevant. De recycleerbare koffiepads zijn een milieuvriendelijk alternatief op de aluminium capsules van Nespresso en doorheen de jaren werden talloze modernere koffieapparaten ontwikkeld. In 2021 zijn Senseo’s nog steeds leuk om te hebben en zijn ze een goed alternatief voor de prijzige Nespressomachines, volautomaten en pistonmachines op de markt.

De beste koffie die gemaakt wordt door de beste koffiepadmachine

In de koffiepads van Senseo zitten alleen maar gemalen koffiebonen. Volgens Senseo zou het zelfs gaan om precies 50 gemalen koffiebonen! Alleen in de melkvarianten vind je nog andere ingrediënten. Denk onder andere maar aan melk en suiker. Koffie van Senseo is zelfs heel gezond. Zolang je met mate drinkt, heeft koffie vooral een gunstig effect op je gezondheid.

Senseo koffie maakt gebruik van dezelfde technieken als andere filterkoffieapparaten: heet water wordt door gemalen koffie gefilterd. Het verschil is dat de koffie hier in koffiepads zit en dat het water aan hoge druk door deze pads wordt gespoten. Dit heeft als voordeel dat het aantal handelingen voor het maken van koffie beperkt blijven: je hoeft enkel maar een voorgemaakte pad in de beste koffiepadmachine te steken en op één knop te drukken. De hoge waterdruk zorgt ervoor dat de koffie in minder dan één minuut klaarstaat!

Het beste Senseo apparaat voor jou

Het aanschaffen van een het beste Senseo koffiezetapparaat lijkt een vrij eenvoudige zaak, maar vergis je niet. Er zijn verschillende type apparaten met verschillende eigenschappen. Met onze Senseo Koopgids en productvergelijking bieden wij jou een overzicht van de beste keuzes op de markt. Door de belangrijkste eigenschappen met elkaar te vergelijken zorgen wij ervoor dat jij het beste Senseo apparaat voor jezelf kan kopen. Zo bespaar je een hoop tijd en moeite, en kan je sneller genieten van die heerlijke koffie waar je nu ongetwijfeld aan zit te denken!

Top 5 senseo koffiezetapparaten
# Product Prijs v.a.
1 Philips Senseo Latte Duo HD6570/60 € 199,99
2 Philips Senseo Switch € 89,95
3 Philips Senseo Quadrante HD7865/60 € 88,99
4 Philips Senseo Viva Café HD6563/60 € 69,98
5 Philips Senseo Original HD6554/60 € 56,95
Laatste prijs-update: vrijdag 19 februari 2021
Vera den Grondel
Door: Vera
Vera werkt samen met haar team aan de reviews uit de categorieën Baby & Kind, Dieren, Keuken & Koken en Huishouden & Wonen. Dagelijks testen, vergelijken en reviewen ze producten om het voor jou makkelijker te maken.

Contact met Vera:
E-mail