Beste Senseo apparaat 2022 - Top 5

Laatste ge-update in door Eva

Door de intrede van koffiesoorten met melk zien we dat Nederlanders gemiddeld genomen minder koffie gaan drinken. Toch drinken 4 op de 5 Nederlanders gemiddeld nog zo'n 4 koppen koffie per dag! Hiermee behoort Nederlander tot een van de landen die het meeste koffie drinkt. We kunnen daarbij kiezen uit gemalen koffie, een piston machine, espresso apparaat of Senseo apparaat.

In deze review hebben we de beste Senseo apparaten van 2022 voor je op een rij gezet. Daarbij hebben we gekeken naar de inhoud van de het waterreservoir, de opwarmtijd, de melkopschuimmethode en natuurlijk de prijs. Hier hebben we in verschillende categorieën het beste senseo apparaat 2022 voor je op een rij gezet. Het beste goedkope senseo apparaat is in ieder geval de Philips Senseo Eco-model.

Philips Senseo Eco-model HD6552/38 Bekijk prijzen
Inhoud waterreservoir: 0,7 liter
Opwarmtijd: 25 seconden
Melkopschuimmethode: Geen
Hierom zijn we fan:
Prijs
Automatische uitschakeling
Crema Plus technologie
Dubbele padhouder
Let hierop:
Instelbare koffietuit
Waterreservoir

Geschikt voor: Gebruik in bouwketen, kantines en andere ruimtes waar een goedkoop apparaat geschikt is.

Laten we direct met het grootste voordeel van het Philips Senseo Eco-model. Dat is namelijk de zeer scherpe prijs, waardoor je deze ook gemakkelijker neerzet op plaatsen waar deze wat schade kan oplopen. Denk daarbij aan:

 • Bouwketen
 • Werkkantines
 • Bouwplaatsen

Milieuvriendelijk Senseo apparaat

Philips heeft er bij dit Senseo apparaat voor gekozen om milieuvriendelijk te werk te gaan. Zo is deze gemaakt van gerecycled plastic en schakelt het apparaat automatisch uit. Hierdoor bespaar je tot wel 25% meer stroom ten opzichte van andere apparaten.

Door de besparing op plastic is er helaas wel sprake van een kleiner waterreservoir van maar 0,7 liter. Hierdoor kun je met een vol reservoir maar 4 tot maximaal 5 kopjes koffie zetten. Je moet het reservoir dus vaker bijvullen dan bij de andere Senseo apparaten.

Minder kopjes koffie

De kopjes koffie die je zet zijn voorzien van een heerlijke schuimlaag. Dit komt door de Crema Plus technologie die bij dit Senseo koffiezetapparaat gebruikt is. Elk kopje koffie ziet er dus uit alsof deze met de hand gezet is!

De dubbele padhouder zorgt er daarnaast voor dat je gemakkelijk 2 koppen koffie tegelijk kunt zetten. Let er daarbij wel op dat je de koffietuit niet kunt verstellen en dat grote mokken dus niet onder de koffietuit passen.

Het beste goedkope senseo apparaat met Crema Plus technologie, een dubbele padhouder en automatische uitschakeling!

Verkrijgbaar bij:
Philips Senseo New Original HD7880/70 Bekijk prijzen
Inhoud waterreservoir: 0,7 liter
Opwarmtijd: 25 seconden
Melkopschuimmethode: Geen
Hierom zijn we fan:
Compact model
Afneembaar waterreservoir
Anti-drup
Koffie personaliseren
Let hierop:
Aantal kopjes per keer
Melkopschuimer

Geschikt voor: Eenpersoons huishoudens die geen duur apparaat willen om lekkere koffie te zetten.

Voor mensen die alleen wonen én weinig ruimte op het aanrecht of in de keuken hebben, is de Philips Senseo New Original de perfecte oplossing! Deze neemt namelijk zeer weinig ruimte in beslag en heeft de volgende afmetingen:

 • Lengte: 352 millimeter
 • Breedte: 107 millimeter
 • Hoogte: 226 millimeter

Koffie personaliseren

Een belangrijk verschil met het Philips Senseo Eco-model is dat je bij de Philips Senseo New Original je koffie volledig naar wens kunt afstellen. Je kunt namelijk de aroma en sterkte van je kopje koffie bepalen, waardoor geen enkel kopje hetzelfde hoeft te zijn.

In tegenstelling tot veel espressomachines is het niet mogelijk om de hoeveelheid koffie in te stellen of melk op te schuimen. Hiervoor moet je een aparte melkopschuimer aanschaffen of kiezen voor een pistonmachine inclusief melkopschuimer.

Elke kop koffie heeft ook dezelfde inhoud. Zoals gezegd kun je dus ook maar één kopje koffie per keer zetten, waardoor het lastiger wordt als je veel bezoek over de vloer hebt.

Koppen koffie zetten

Bij het zetten van de koppen koffie is het enorm handig dat het waterreservoir afneembaar is. Hierdoor kun je sneller het waterreservoir van 0,7 liter bijvullen en kun je het apparaat op haar plaats laten staan.

Daarnaast beschikt het apparaat ook nog over anti-drup. Heb je je kopje koffie gezet, dan blijft het apparaat niet doorlopen. Hierdoor blijft je aanrecht mooi schoon en hoef je ook minder vaak het opvangbakje te legen! Kortom, alleen maar voordelen dus!

Het beste senseo apparaat voor eenpersoons huishoudens met anti-drup, een afneembaar waterreservoir en instelbare koffiesterkte!

Verkrijgbaar bij:
Philips Senseo Switch HD6592/60 Bekijk prijzen
Inhoud waterreservoir: 1,2 liter
Opwarmtijd: 30 seconden
Melkopschuimmethode: Melkpoeder uit cup of pad
Hierom zijn we fan:
Kan koffie
Intensity Select
Indicatielampje
Melk opschuimen
Let hierop:
Duo Select
Display

Geschikt voor: Mensen die zowel in kleine als grote gezelschappen koffie willen zetten!

De derde Senseo koffiemachine is geschikt voor zowel Senseo pads én een koffiekan. Zo kun je voor grote gezelschappen koffie zetten, maar geniet je ook lekker met z'n tweeën van een heerlijke kop koffie. De meegeleverde thermoskan zorgt er daarnaast voor dat je koffie langer warm blijft.

Extra features

Er zijn een aantal verschillende features die Philips voor deze Senseo machine heeft gebruikt. Zo stel je met Intensity Select bijvoorbeeld de waterhoeveelheid in, waardoor je de koffiesterkte naar wens kunt aanpassen.

Helaas ontbreekt wel de Duo Select functionaliteit. Deze wordt normaal gesproken gebruikt voor een:

 • Instelbare koffiesterkte
 • Heerlijk zachte cremalaag
 • Vollere Senseo koffiesmaak

Dit is een functionaliteit die de Senseo Viva Café bijvoorbeeld wel bezit.

Groot voordeel is wel dat je bij dit apparaat wel melk kunt opschuimen. Hiervoor kun je kiezen voor zowel melkpoeder las het opschuimen van melk uit een cup of pad. Dit geeft het een voordeel ten opzichte van de hierboven genoemde Senseo apparaten.

Lampjes en display

Als het indicatielampje gaat branden weet je dat het tijd is om de machine te ontkalken. Daarnaast kun je ook precies zien wanneer je het waterreservoir van 1,2 liter moet bijvullen. Hier kun je maximaal 7 kopjes koffie tegelijk mee zetten als je de kan gebruikt.

Wat nog wel ontbreekt ten opzichte van een volautomatische koffiemachine of Nespresso machine is de aanwezigheid van een display. Hierdoor zie je niet in welke mate je het kopje senseo koffie hebt aangemaakt.

Het beste senseo apparaat voor een normale kop senseo koffie voor al je gasten door de meegeleverde thermoskan!

Philips Senseo Select CSA240/90 Bekijk prijzen
Inhoud waterreservoir: 1 liter
Opwarmtijd: 30 seconden
Melkopschuimmethode: Melkpoeder uit cup of pad
Hierom zijn we fan:
Geheugenfunctie
Intensity Plus
Energiezuinig
Instelbaarheid
Let hierop:
Schoonmaakindicator
Warmhoudplaat

Geschikt voor: Mensen die keer op keer willen genieten van de perfecte kop koffie!

Onlangs heeft Philips een nieuw model op de markt gebracht, de Senseo Select. Het grote voordeel ten opzichte van de eerdere modellen is dat deze beschikt over een geheugenfunctie. Hierdoor zet je keer op keer een heerlijk kopje koffie.

De instelbaarheid van de koffie

Er zijn verschillende elementen van je kop koffie die je zelf in kunt stellen:

 • Koffiesterkte
 • Koffievolume
 • Melk opschuimen

Doordat je dus ook melk kunt opschuimen met dit senseo koffieapparaat, kun je ook een heerlijke latte macchiato of cappuccino zetten. Extra lekker voor tijdens de koude winterdagen!

De Intensity Plus technologie zorgt ervoor dat je de koffiesterkte op drie manieren kunt instellen. Zo kun je kiezen voor een klassieke kop koffie, voor een intense koffie of juist voor een stevige espresso.

Fysieke eigenschappen

Naast dat je lekkere koffie kunt zetten, doe je dit ook nog op een verantwoorde manier. Het Senseo apparaat is namelijk gemaakt uit gerecyclede onderdelen en daarnaast energiezuinig. Als het apparaat niet meer gebruikt wordt, schakelt deze automatisch uit.

Let er daarbij wel voor op dat het apparaat niet beschikt over een schoonmaakindicator. We adviseren daarom om het apparaat regelmatig door te spoelen en ook het waterreservoir te blijven zuiveren. Hiermee voorkom je dat er kalk in het apparaat komt.

Wat we ten opzichte van de duurdere piston apparaten nog missen, is de warmhoudplaat. Het warmhoudplaatje zorgt er normaal gesproken namelijk voor dat de koffie langer warm blijft, vooral doordat het kopje warm is. Je kunt ervoor kiezen om het kopje in de magnetron op te warmen.

Het beste nieuwe senseo apparaat van 2022 met geheugenfunctie, instelbare koffiesterkte en energiezuinige modus.

Philips Senseo Original HD6553/65 Bekijk prijzen
Inhoud waterreservoir: 0,7 liter
Opwarmtijd: 30 seconden
Melkopschuimmethode: Meegeleverde melkopschuimer
Hierom zijn we fan:
Koffie boost technologie
Melkopschuimer
Crema Plus
Kopjes tegelijk zetten
Let hierop:
Waterreservoir
Intensity Select

Geschikt voor: Mensen die willen genieten van koffiespecialiteiten door de meegeleverde melkopschuimer

En tot slot hebben we de nog de enige Senseo in deze review waarbij je een melkschuimer meegeleverd krijgt. Dat is de Senseo Original. De melkopschuimer zorgt ervoor dat je heerlijke koffiespecialiteiten kunt zetten, waaronder:

 • Latte macchiato
 • Cappuccino
 • Espresso macchiato
 • Caffe Latte

Koffie boost technologie

Vergelijken we dit apparaat met de concurrentie, dan valt vooral de koffie boost technologie op. Dit wil zeggen dat de koffiepad eerst wordt besprenkeld met water, waarna het zetproces begint. Heeft wordt er meer smaak afgegeven en is de koffie dus lekkerder!

Hier draagt ook de Crema Plus technologie aan bij. Dit zorgt er namelijk voor dat er een mooie cremalaag op de koffie komt te liggen. Zo smaakt deze niet alleen lekker, maar ziet de koffie er ook nog eens erg goed uit.

Een technologie die we helaas missen, is de Intensity Select functie. In tegenstelling tot de nieuwste Senseo die we hierboven benoemde, kun je dus niet de koffiesterkte instellen. Je kunt alleen kiezen tussen twee verschillende koffievolumes.

Twee koppen koffie tegelijk

Evenals bij verschillende andere senseo apparaten uit deze review, kun je zowel één als twee kopjes koffie tegelijkertijd zetten. Hiervoor hoef je alleen maar de padhouder te verwisselen. Standaard zit de padhouder voor één kop koffie in het apparaat.

Een klein minpuntje dat we nog willen vermelden is dat het waterreservoir maar 0,7 liter is. Hierdoor kun je maximaal 4 kopjes koffie zetten, waarna je het reservoir weer bij moet vullen. Het voordeel is dan wel weer dat je het reservoir vrij gemakkelijk uit het apparaat kunt halen.

Het beste Senseo apparaat met melkopschuimer van 2022 voor allerlei verschillende koffiespecialiteiten.

Verkrijgbaar bij:
Product Melkopschuimmethode Opwarmtijd Inhoud waterreservoir
Philips Senseo Eco-model HD6552/38 Philips Senseo Eco-model HD6552/38
Beste goedkope Senseo apparaat
Geen 25 seconden 0,7 liter Bekijk prijzen
Philips Senseo New Original HD7880/70 Philips Senseo New Original HD7880/70
Beste senseo apparaat voor 1 persoon
Geen 25 seconden 0,7 liter Bekijk prijzen
Philips Senseo Switch HD6592/60 Philips Senseo Switch HD6592/60
Beste XL Senseo apparaat
Melkpoeder uit cup of pad 30 seconden 1,2 liter Bekijk prijzen
Philips Senseo Select CSA240/90 Philips Senseo Select CSA240/90
Nieuwste Senseo apparaat
Melkpoeder uit cup of pad 30 seconden 1 liter Bekijk prijzen
Philips Senseo Original HD6553/65 Philips Senseo Original HD6553/65
Beste senseo apparaat met melkopschuimer
Meegeleverde melkopschuimer 30 seconden 0,7 liter Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: donderdag 30 maart 2023
Door:
Eva

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywriter. Sindsdien schrijft ze met veel plezier voor Debeste.com. 

Verder reist Eva het liefst de hele wereld rond, kookt ze graag vegetarische gerechten en speelt ze met veel plezier op de piano. Voor jou duikt zij in de wereld van kookspullen, hondenbrokken en andere huis-tuin-en-keukenartikelen.