Zo heb ik de dweilen getest

Laatste update: 22 april 2024

Hoe test je een dweil? Door te dweilen natuurlijk! In onze test heb ik zelf viezigheid gemaakt, want ik kon moeilijk bij mensen in de buurt aanbellen om te vragen of hun vloer vies is. Bovendien is elke soort viezigheid weer anders. Ik heb getest op het dweilen van: cola, kruiden en boter, modder en zand, stroop en natuurlijk stof (in de vorm van meel). Elk resultaat heb ik een cijfer van 1 t/m 10 gegeven. Na afloop van elke test heb ik gekeken hoe schoon de vloer was. Dat deed ik door een droog stukje keukenpapier over de vloer te halen. Hoe schoner het doekje, hoe beter het resultaat.

Elke dweil in de test werd door mij beoordeeld op basis van hoe snel en volledig ze de verschillende soorten vuil konden verwijderen. Ik keek in de test ook naar het gemak waarmee ik schoon kon maken. Bleef er niet te veel viezigheid plakken aan de dweil? Hoe vaak moest ik de dweil over de vlek halen en hoe vaak moest de dweil terug in de emmer om de vlekken helemaal weg te krijgen? Ook deze aandachtspunten woog ik mee in het eindcijfer.

Naast de schoonmaaktest lette ik op het gebruiksgemak van de dweilen in het algemeen. Kun je de dweil makkelijk uitwringen en is er ├╝berhaupt een systeem om dat te doen? Modellen met wieltjes, grote opvangbakken voor het water of extra functies zoals een stang die je langer kunt maken of een ingebouwd spray-systeem woog ik ook mee in mijn eindbeoordeling. Ik heb overigens alleen handmatige dweilen getest en geen elektrische dweilen. Ik denk namelijk dat dit soort dweilen op zichzelf staande producten zijn, die ik met plezier een andere keer voor je test.

Aan het einde van mijn test heb ik een topselectie samengesteld, gebaseerd op mijn bevindingen. Ben je benieuwd naar de gedetailleerde resultaten van elke test? Bekijk dan hier onze resultaten.

Was dit artikel behulpzaam?

Bedankt!

Over de auteur

Jasper van Campen
Eigenaar - product expert

Wie is toch die man die al die producten test? Laat ik me even voorstellen! Ik ben Jasper van Campen en ik test al heel wat jaren producten. Met name artikelen voor in huis, de tuin en de keuken laten... Lees meer