5 beste dweilen voor verschillende vloeren 2022

Laatste ge-update in door Agnes Voogt

De beste dweil geeft het schoonste resultaat als je je vloeren netjes schoon wilt houden. Vooral als je huisdieren of jonge kindjes hebt,  dan kan de vloer elke dag behoorlijk vies worden. Wanneer je dan gebruik maakt van de beste dweil voor een houten vloer of tegelvloer, dan is de schoonmaakklus zo klaar. Een goede dweil bespaart je tijd, is makkelijk te gebruiken en maakt je vloer lekker schoon. Wil je het jezelf makkelijk maken, dan is een elektrische dweil, stoomreiniger of een robot dweil natuurlijk super handig.

Hoe kies je de beste dweil?

Er zijn veel verschillende dweilen te koop. Voordat je een dweil gaat kopen, denk dan eerst goed na over hoe je de dweil gaat gebruiken. Zoek je bijvoorbeeld het beste dweilsysteem met een emmer, of wil je liever een dweil die helemaal zonder water werkt? Met sommige dweilen werk je veel sneller dan met andere. Denk bijvoorbeeld aan dweilen waarmee je ook kunt stofzuigen.  De beste dweil vind je als je nadenkt over je budget, de manier waarop je de dweil gebruikt en of je nat of droog wilt dweilen. In onze Koopgids vind je nog meer tips om je te helpen bij je keuze.

# Product Uitwringsysteem Wisbreedte Type vloer Prijs v.a.
1 Leifheit Profi Micro Duo Vloerwisser
Beste koop dweil
42 cm Hout, tegels € 0,00
2 Swiffer WetJet Startset
Best geteste dweil
15 cm Alle harde vloeren € 19,94
3 Leifheit Profi Pers Micro Duo vloerwisser
Beste dweilsysteem
42 cm Alle harde vloeren € 54,90
4 Bissell CrossWave Pet Pro 2225N
Beste elektrische dweil
30 cm Tapijt en harde vloeren € 256,99
5 Leifheit Easy Spray XL Comfort
Beste dweil voor laminaat
42 cm Laminaat, houten vloeren, tegels € 31,49
Laatste prijs-update: zaterdag 28 mei 2022
Leifheit Profi Micro Duo Vloerwisser Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • 360° draaibaar – Fijne lange steel van 1,50 m – Breedte 42 cm
 • Geen uitwringmechanisme – Geen vervangingsdoek meegeleverd
Productreview:

Voor het dweilen van een houten vloer of tegelvloer gebruik je deze Leifheit Profi Micro Duo vloerwisser. Met deze dweil kun je zonder problemen grote vloeroppervlaktes schoonmaken. Perfect dus voor de woonkamer en de rest van je huishouden. De dweil is vooral geschikt voor:

 • houten vloeren
 • tegelvloeren

De keuken dweil je dus ook meteen mee. Deze vloerwisser heeft een breedte van 42 cm. Daardoor ben je snel klaar met je schoonmaakklus.

Deze Leifheit dweil komt overal

Deze Leifheit vloerwisser heeft een stevige steel van 1,5 m met een scharnier wat 360° draaibaar is. Daardoor kun je bijvoorbeeld ook heel goed onder banken en kastjes komen. Door dit scharnier zwenkt de wisser makkelijk heen en weer waardoor je snel en makkelijk de vloer schoonmaakt. De speciale microvezeldoek neemt makkelijk hardnekkig vuil op. Tijdens het dweilen moet je de doek losmaken om deze onder de kraan af te spoelen, omdat er geen uitwringmechanisme op zit. Je maakt de doek snel los of vast met je voet, maar dit is minder handig dan een uitwringsysteem.

Zoek je een betaalbare en praktische vloerwisser? Kies dan voor deze Leifheit Profi Micro Duo Vloerwisser.

Verkrijgbaar bij:
Swiffer WetJet Startset Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Maakt grondig schoon – Geen water nodig – Makkelijk op te bergen
 • Wegwerpdoekjes – Reinigingsmiddel snel op – Doekjes gaan niet lang mee
Productreview:

Dweilen kan een heel ondankbaar werkje zijn. Dat geldt vooral als je dweil het vuil niet opneemt, maar het alleen maar verplaatst.  Deze Swiffer WetJet Startset lost dat probleem op. Dit dweilsysteem werkt met een speciaal reinigingsmiddel met de volgende eigenschappen:

 • verwijdert hardnekkig vuil
 • frisse geur
 • werkt tegen vetvlekken

Het speciale WetJet doekje houdt het vuil vast, zodat het niet meer op je vloer terechtkomt. De doekjes gaan helaas maar 1 schoonmaakbeurt mee en dan moet je ze weggooien. De doekjes zijn vrij duur om te vervangen en het levert veel afval op. Het voordeel is dat je geen dweil hoeft uit te wringen.

Sprayen en dweilen tegelijk

Dit systeem werkt met een dubbele jetspray met sproeikoppen aan de voorkant van de dweil. Voordat je gaat dweilen, spray je de reinigingsoplossing over de vloer en daarna dweil je er overheen. Het reinigingsmiddel maakt het vuil los en tilt het van de vloer, waarna het in het WetJet-doekje terechtkomt en daar vast blijft zitten. Je kunt dit systeem op elke harde vloer gebruiken. Het reinigingsmiddel raakt helaas snel op. Na 1 of 2x schoonmaken is het flesje leeg.

Wil je een zeer schone en vetvrije vloer? Dan is deze Swiffer WetJet Startset echt iets voor jou.

Verkrijgbaar bij:
Leifheit Profi Pers Micro Duo vloerwisser Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Geen handen in vies water – Makkelijk uitwringen – Nat en droog dweilen
 • Zware emmer – Voetbediening is even wennen – Je moet de dweil steeds losmaken
Productreview:

Dweilen zonder naar de kraan te lopen, dat kan met dit Leifheit Profi Pers Micro Duo dweilsysteem. De set bestaat uit een vloerwisser en een mopdoekpers met voetbediening.  Zo hoef je nooit meer met je handen in het vieze water te zitten.  Met de natte doek dweil je en met de uitgewrongen doek maak je vervolgens de vloer weer droog.  De vloerdweil heeft de volgende eigenschappen:

 • 360° draaibaar
 • Breedte 42 cm
 • 2-vezel mopdoek die vuil goed verwijdert

Er zit een lange steel aan de vloerwisser zodat je niet steeds hoeft te bukken tijdens het schoonmaken.

Makkelijk en snel de dweil uitwringen

Gebruik deze dweil nadat je eerst met de stofzuiger het grove vuil hebt verwijderd. De dweildoek haal je met de voetbediening los van de beugel. Als je dit niet gewend bent, moet je er even handig in worden. Daarna leg je de doek in de pers, die je met een voetklik bedient. Je handen heb je niet meer nodig. Met de droge dweil kun je nu de vloer drogen. De emmer heeft een inhoud van 8 liter. Daardoor kun je lang doordweilen. Het nadeel is dat de emmer zwaar is en daardoor minder makkelijk te legen is.

Wil je graag het beste dweilsysteem waarbij je handen niet vies worden? Dan is deze Leifheit Profi Pers Micro Duo vloerwisser geschikt voor jou.

Verkrijgbaar bij:
Bissell CrossWave Pet Pro 2225N Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Geen losse dweil nodig – Geschikt voor tapijt – Zelfreinigend
 • Stopcontact nodig – Snoer beperkt je actieradius – Dweilt niet goed onder meubels
Productreview:

Zet de stofzuiger maar weg, want deze BISSELL 2225N CrossWave Pet Pro 3-in-1 vloerreiniger zuigt, dweilt en droogt alle soorten vloeren. Deze elektrische dweil is ideaal als je een hond of kat hebt. Je maakt er alle vloeren mee schoon. Zo verwijder je dierenharen uit tapijt, maar ook het hardnekkige vuil van je houten vloer. Stofzuigen en dweilen gaat in één keer met dit apparaat. Dit heeft de volgende voordelen:

 • Je bespaart tijd
 • Je hoeft niet apart te stofzuigen en te dweilen
 • Geschikt voor tapijt en harde vloeren
 • Geen aparte emmer water nodig

Je hebt wel altijd een stopcontact nodig. Het snoer heeft een lengte van 7,5 meter, dus je hebt waarschijnlijk meerdere stopcontacten nodig. Met dit apparaat kun je helaas niet zo goed onder tafels en banken dweilen.

<h2>Een zelfreinigende elektrische dweil </h2>

Het grote voordeel van deze dweil is dat je zuigt en dweilt in één beweging. Zo maak je snel schoon. Je bedient de reiniger via het handvat. Daar stel je de vloersoort in. Er zitten 2 watertanks op het apparaat, zodat vuil en schoon water niet door elkaar gaan. Je krijgt er ook een speciaal reinigingsstation bij met een houder. Daar zet je de borstel in, zodat hij weer netjes klaar staat voor de volgende schoonmaakklus. Je hele huishouden loopt gewoon beter met deze handige dweil.

Deze BISSELL 2225N CrossWave Pet Pro 3-in-1 vloerreiniger is de beste elektrische dweil voor als je huisdieren hebt.

Leifheit Easy Spray XL Comfort Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Geen emmer water nodig – Verbruikt minder water – Wasbare dweildoek
 • Spraytank laat moeilijk los – Watertank snel leeg – Sprayt uitwaarts tegen muren
Productreview:

Als je hout, laminaat of een tegelvloer wilt dweilen, dan is deze Leifheit Easy Spray XL Comfort Vloerwisser erg handig. Dat geldt vooral als je geen zin hebt om een zware emmer met water te gebruiken om de vloer schoon te maken.

De dweil heeft de volgende eigenschappen:

 • wasbaar op 60°C
 • extra breed wisvlak van 42cm
 • 360° zwenkbaar, dweilt makkelijk onder kasten en bij stoel- en tafelpoten

Deze dweil sproeit water of schoonmaakmiddel op de grond, zodat je de dweil niet eerst nat hoeft te maken.

Met deze dweil heb je geen aparte emmer water nodig

Verwijder snel vlekken van je vloer met deze spraywisser. Vul de afneembare spraytank op de steel met water, bevestig de doek en je kunt meteen aan de slag. Tussendoor hoef je de dweil niet uit te wringen, maar je moet wel het watertankje vullen. Het spraytankje is helaas wel wat moeilijk los te maken. De spraykop spuit een exact gedoseerde fijne nevel, zodat de doek precies nat genoeg wordt om goed schoon te kunnen maken. De spray gaat wel uitwaarts dus de muren kunnen nat worden.

Deze Leifheit Easy Spray XL Comfort Vloerwisser is de beste dweil voor laminaat en houten vloeren en je hebt geen emmer water nodig.

Verkrijgbaar bij:
Door: Agnes Voogt

Agnes is samen met haar team verantwoordelijk voor de reviews uit verschillende categorieën. Dagelijks testen en vergelijken zij producten om het voor jou makkelijker te maken. Agnes houdt van schilderen en paardrijden.

Socials Agnes:

LinkedIn - E-mail