Beste handmixer 2023. 5x de beste handmixers

Laatste ge-update in door Eva

Een goede handmixer is het begin van alles wat lekker is. Je kunt nog zulke goede bedoelingen hebben, maar als het beslag vol klonten zit dan voelt het toch een beetje alsof alle moeite voor niets is geweest. Je kunt wel honderden dingen maken met een handmixer: een lekkere taart, koekjes, brood, maar ook pizza, pannenkoeken, pulled pork en nog veel meer. Nu is het alleen nog de vraag, welke mixer ga je kopen? Om jou te helpen bij deze keuze hebben wij een top 5 samengesteld.

In dit artikel zullen we in verschillende categorieën de beste handmixer van 2023 uitroepen, de specificaties van deze handmixers bespreken, en uitleggen hoe we tot deze conclusies zijn gekomen. Tot slot geven we je ook nog een aantal tips mee waardoor je zelfstandig een weloverwogen keuze kunt maken voor jouw volgende mixer, en beantwoorden we de veel gestelde vragen. Lees je mee?

Bosch MFQ4080 Bekijk prijzen
Staafmixervoet: Ja
Inclusief mengkom: Ja
Opbergruimte voor toebehoren: Nee
Aantal standen: 5
Hierom zijn we fan:
Weinig geluid – Met accessoires – 5 snelheidsstanden – Turbofunctie – Krachtige motor
Let hierop:
Geen opbergsysteem voor accessoires – Geen raspfunctie

In eerste instantie zou je niet gelijk aan Bosch denken als je gaat bakken, eerder als je gaat koken, maar ze maken tegenwoordig prima huishoudelijke producten zoals deze handmixer. De MFQ4080 ziet er niet alleen stijlvol uit, maar doet ook uitstekend zijn werk voor een klein prijsje, en wordt standaard geleverd met een aantal accessoires.

Met 5 verschillende standen zit er altijd wel een standje bij wat perfect gebruikt kan worden voor jouw recepten. Daarnaast kun je ook de turbo power functie gebruiken wanneer je op hoge snelheid moet mixen om het beslag glad en luchtig te krijgen. Een snij- en hakfunctie ontbreekt ook niet.

Bij aanschaf van de Bosch MFQ4080 krijg je ook:

 • 2 klopgarden;
 • 2 kneedhaken;
 • RVS staafmixervoet;
 • XL-hakmolen;
 • Mengbeker met deksel.

In stilte genieten

De mogelijkheden blijven niet alleen bij bakken, want dankzij de staafmixervoet kun je ook smoothies, soep en sauzen maken zonder slowjuicer. Met een inhoud van 0,75 liter maak je genoeg voor 1-2 personen. De handleiding die meegeleverd wordt heeft duidelijke instructies en is ook voorzien van een aantal recepten zodat je gelijk aan de slag kunt met jouw nieuwe aanwinst.

Er ging een wereld voor mij open toen ik deze mixer persoonlijk mocht testen. Het apparaat produceerde weinig geluid waardoor ik ook gewoon ’s avonds kon bakken wanneer de kinderen op bed liggen. Dit had ik niet verwacht van een mixer met een vermogen van 500 Watt.

Als je op zoek bent naar een handmixer met een aantal accessoires om gelijk allerlei lekkernijen te maken, dan is de Bosch MFQ4080 het model waar je naar op zoek bent.

KitchenAid 5KHM9212EOB Onyx Zwart Bekijk prijzen
Staafmixervoet: Nee
Inclusief mengkom: Nee
Opbergruimte voor toebehoren: Ja
Aantal standen: 9
Hierom zijn we fan:
Vaatwasmachinebestendig – Opbergruimte voor toebehoren – 9 snelheidsstanden – Niet te zwaar
Let hierop:
Weinig accessoires meegeleverd – Kunststof behuizing

De naam van het merk geeft eigenlijk al een beetje weg hoe dit model uitgeroepen is tot de best geteste handmixer van 2022, KitchenAid heeft namelijk ontzettend veel kennis over alle producten die je in de keuken kunt vinden. Deze handmixer heeft maar liefst 9 snelheden waardoor er veel mogelijk is.

Als je fanatiek hobbybakker bent, dan ken je vast wel het probleem dat het beslag alle kanten op spat wanneer je de mixer start. Bij de KitchenAid 5KHM9212EOB heb je hier geen last van, het maakt namelijk gebruik van een soft-start systeem. Dit wil zeggen dat het apparaat langzaam op gang komt in plaats van gelijk op volle snelheid te draaien.

Bij aanschaf van dit model krijg je de volgende dingen meegeleverd:

 • Handleiding;
 • 2 rvs turbo kloppers;
 • 1 rvs 16-draadgarde;
 • 2 rvs deeghaken;
 • 1 rvs mengstaaf;
 • Katoenen beschermhoes voor de accessoires.

Opgeruimd staat netjes

Om zoveel mogelijk lekkere recepten te volgen wil je natuurlijk zo veel mogelijk mixmogelijkheden. Je kunt gebruik maken van 9 verschillende snelheden waardoor er altijd wel een snelheid is die alle klonten uit jouw beslag kan halen. Met de meegeleverde accessoires kun je kloppen, kneden en mixen. Er zijn helaas geen accessoires meegeleverd om te snijden, hakken of raspen. Ook is er geen turbo power functie, maar de vraag is of je dit wel nodig hebt met 9 verschillende snelheden.

De accessoires die wel meegeleverd worden hoef je niet in een rommella te bewaren, je krijgt namelijk een katoenen beschermhoes meegeleverd. Hierdoor blijven de accessoires niet alleen netjes bij elkaar zodat je ze altijd kunt vinden, maar worden ze ook gedeeltelijk beschermd voor eventuele schade of viezigheid.

Je kunt alle accessoires naderhand gewoon in de vaatwasser doen om ze weer glanzend schoon te krijgen. De mixer zelf maak je schoon met een vochtig doekje.

Philips HR3745/00 Bekijk prijzen
Aantal standen: 5
Staafmixervoet: Nee
Inclusief mengkom: Ja
Opbergruimte voor toebehoren: Nee
Hierom zijn we fan:
Grote mengkom – Handsfree – Vaatwasmachinebestendig – Snoer kan opgeborgen worden
Let hierop:
- Kunststof mengkom – Weinig accessoires

Duurzaam leven begint steeds belangrijk te worden voor een grote hoeveelheid mensen, en we verwachten dat dit door zal zetten in 2022. We hebben dan ook mixers getest puur op hun mogelijkheid om brood te maken want als je eenmaal zelf  brood gemaakt heb, dan wil je geen supermarktbrood meer.

Het zal je gelijk opvallen dat deze handmixer anders is dan de andere modellen in deze lijst, je hoeft de mixer namelijk niet zelf vast te houden. De mixer zit aan een platform vast waar een kom op staat. Jij houdt hierdoor te allen tijden jouw handen vrij. De kom heeft een inhoud van 3 liter, is automatisch aangedreven en maakt gebruik van zuignappen zodat de mixer stabiel blijft staan. Deze eigenschappen, en de resultaten, maken dit de beste handmixer voor brooddeeg.

Bij aanschaf van dit model krijg je de volgende dingen meegeleverd:

 • Handleiding;
 • Mengkom;
 • 2 kloppers;
 • 2 deeghaken.

Er bestaan wel honderden soorten brood, en ze hebben ieder hun eigen bereidingswijze. De een moet je op de snelste stand mixen, de ander juist langzaam, de een moet heel lang rijzen, en de ander weer minder lang. Een groot gedeelte van het resultaat wordt door de kwaliteit van de broodbakmachine gemaakt, maar de manier waarop je het mixt bepaalt ook een gedeelte. Je kan met dit model op 5 verschillende standen mixen, en er is ook een turbo functie aanwezig.

Simpel, maar daadkrachtige handmixer

Je kunt wel zien dat dit model voornamelijk bedoeld is om relatief makkelijke recepten mee te maken, er worden namelijk weinig accessoires meegeleverd en een grote mengkom. Daarnaast worden er ook geen recepten meegeleverd en moet je het dus van jouw eigen creativiteit hebben. Wij vinden het ontzettend handig dat de mixer een heel systeem is in plaats van een losse mixer, dus meer accessoires zou wel fijn zijn.

Wanneer je klaar bent met mixen kun je het apparaat gemakkelijk weer schoonmaken en opbergen. Het snoer klik je vast in de opbergclip, en de accessoires kunnen gewoon in de vaatwasser.

KitchenAid 5KHMB732EBM Bekijk prijzen
Aantal standen: 7
Staafmixervoet: Nee
Inclusief mengkom: Nee
Opbergruimte voor toebehoren: Nee
Hierom zijn we fan:
Soft start functie – Licht van gewicht – Draadloos – Vaatwasmachinebestendig
Let hierop:
Zonder mengkom – Weinig accessoires

Als ik heel eerlijk moet zijn, heb ik af en toe nog wel eens moeite om iets goed te mixen. Vaak zit ik in het begin maar een eind te klungelen omdat ik steeds met dat snoer zit wat in de weg zit. Met de KitchenAid 5KHMB723EBM heb je dat probleem niet, want dit is een draadloos model. Geen stopcontact in de buurt? Geen probleem!

Zo’n goede handmixer kan best spannend zijn, want ga je het wel redden met de accu om dit gerecht te maken? Gelukkig is de technologie ver vooruit gegaan en kennen we in 2022 indicators die aangeven wanneer batterijen bijna leeg zijn. Wanneer het indicatorlampje gaat branden laad je het apparaat gemakkelijk weer op.

De fysieke eigenschappen van deze draadloze handmixer:

 • Gewicht: 950 gram;
 • Materiaal: Kunststof;
 • Kleur: Zwart;
 • Vaatwasmachinebestendig: Ja;
 • Kabellengte oplader: 1,53 meter.

Langzaam de beste recepten volgen

Het is echt niet zo dat er ingeleverd wordt op de kwaliteit omdat het snoer nu achterwege gelaten wordt. Je kunt kiezen uit maar liefst 7 verschillende snelheden om mee te kloppen en mixen. Je krijgt klopgardes meegeleverd en ballongardes. De ballongardes gebruik je wanneer je bijvoorbeeld eiwit wilt opkloppen. Natuurlijk krijg je ook de oplader en de handleiding. Andere accessoires zal je zelf moeten aanschaffen, maar je kunt er ook voor kiezen om losse apparaten te kopen zoals een staafmixer.

Ook bij dit model konden wij weer volop genieten van de soft start functie. Je hebt vast wel eens meegemaakt dat je bloem in de mengkom doet, de mixer aanzet, en dat het bloem alle kanten op stuift behalve de goede. Dat is met een soft start verleden tijd. De soft start zorgt ervoor dat het apparaat langzaam op gang komt waardoor je ingrediënten niet door heel de keuken vliegen.

Let erop dat dit model niet standaard geleverd wordt met een mengkom. Om daadwerkelijk te mixen moet je dus nog een aparte mengkom aanschaffen.

Braun MultiMix 3 HM3105 Bekijk prijzen
Aantal standen: 5
Staafmixervoet: Ja
Inclusief mengkom: Ja
Opbergruimte voor toebehoren: Nee
Hierom zijn we fan:
Inclusief mengbeker – Met staafmixervoet – Verticale motor – Accessoires verwisselen met één knop
Let hierop:
Minder geschikt voor zwaar kneedwerk zoals brooddeeg – Geen opbergruimte voor toebehoren

Braun is ook zo’n populair merk waarvan de producten eigenlijk al antwoord op geven op de vraag waarom Braun zo succesvol is. Dit is wederom weer een van de beste handmixers waarmee je een grote hoeveelheid recepten kunt klaarmaken met slechts één apparaat.

Er is bij dit model goed nagedacht over het ontwerp en de uitvoering. Het apparaat zelf weegt slechts 800 gram, en dat is al een pluspunt op zich, maar het gewicht wat het wel heeft ligt ook nog eens in de kom in plaats van in jouw hand. Dit heeft alles te maken met de verticaal geplaatste motor. Hierdoor wordt het gebruiksgemak gemaximaliseerd.

Bij aanschaf van dit model krijg je de volgende dingen meegeleverd:

 • Handleiding;
 • Deeghaken;
 • Gardes;
 • Staafmixervoet;
 • Mengbeker.

Keuze genoeg

Er wordt één mengkom meegeleverd met een inhoud van 600 ml. Wat ook opvallend is, is dat je ook een afneembare staafmixervoet meegeleverd krijgt. Een staafmixervoet wordt gebruikt om te pureren. Hiermee kun je bijvoorbeeld soepen en smoothies maken, maar ook sauzen en eventueel zelfgemaakte babyvoeding. Dit is trouwens ook een goede manier om kinderen alsnog groenten te laten eten. De voedingswaarden zitten op deze manier nog wel in het eten, maar de kinderen hebben niets door omdat er geen structuur meer in zit. Je kunt hiervoor ook een keukenmachine gebruiken.

Eigenlijk hebben we bijna niets slechts te zeggen over dit model. Je kunt er vrijwel alles mee doen. Er is een staafvoetmixer om smoothies en sauzen te maken, deeghaken om pizza of taartdeeg te bereiden, en gardes om beslag, slagroom of eiwitten mee te kloppen. Dit doe je allemaal met de keuze uit 5 verschillende snelheden en een turbofunctie.

Hadden we trouwens al verteld dat er ook gebruik wordt gemaakt van een comfortabel en stabiel soft grip handvat? Hierdoor glipt het apparaat veel minder makkelijk uit je handen als deze vet zijn geworden door het deeg.

Product Aantal standen Staafmixervoet Inclusief mengkom Opbergruimte voor toebehoren
Bosch MFQ4080 Bosch MFQ4080
Beste koop handmixer
5 Bekijk prijzen
KitchenAid 5KHM9212EOB Onyx Zwart KitchenAid 5KHM9212EOB Onyx Zwart
Best geteste handmixer
9 Bekijk prijzen
Philips HR3745/00 Philips HR3745/00
Beste handmixer voor brooddeeg
5 Bekijk prijzen
KitchenAid 5KHMB732EBM KitchenAid 5KHMB732EBM
Beste draadloze handmixers
7 Bekijk prijzen
Braun MultiMix 3 HM3105 Braun MultiMix 3 HM3105
Beste handmixer met mengkom
5 Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: zondag 26 maart 2023
Door:
Eva

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywriter. Sindsdien schrijft ze met veel plezier voor Debeste.com. 

Verder reist Eva het liefst de hele wereld rond, kookt ze graag vegetarische gerechten en speelt ze met veel plezier op de piano. Voor jou duikt zij in de wereld van kookspullen, hondenbrokken en andere huis-tuin-en-keukenartikelen.