Beste strijkijzer 2023. 5x de beste koop strijkijzers

Laatste ge-update in door Agnes

Het beste strijkijzer heeft een ontwikkeling doorgemaakt van een massief ijzeren blok tot draadloze strijkijzers. Vandaag de dag hoeft strijken niet veel tijd meer te kosten, dankzij moderne apparaten waarmee je snel en comfortabel je wasgoed strijkt.

Wil jij de hardnekkige kreukels uit je kleding halen en zoek je een apparaat wat die uitdaging aan kan? Een strijkijzer met een continue stoomproductie kan die taak prima aan. Maar wat is nou de beste keuze?

Dankzij onze top 5 van de beste strijkijzers van 2022 is het nu veel makkelijker om een goed strijkijzer te kopen. Wij hebben hier vijf veel verkochte strijkijzers getest.

De Philips Azur GC4556/20 is het beste strijkijzer 2023.

Beste stoomgenerator
Tefal SV8055
Bol.com
Tefal SV8055
Beste strijkijzer met automatische temperatuurkeuze
Philips GC9415/60
Coolblue
Philips GC9415/60
Philips Azur GC4556/20 Bekijk prijzen
Inhoud waterreservoir: 0,3 liter
Continue stoomproductie: 50 g/m
Automatische temperatuur- en stoominstellingen: Temperatuur: Nee - Stoom: Ja
Hierom zijn we fan:
Gladde zool strijkt makkelijk – Warmt snel op – Makkelijk ontkalken
Let hierop:
Klein waterreservoir – Stoomafgifte niet instelbaar – Geen stoomtip

We beginnen onze review met het Philips Azur GC4556/20 strijkijzer. Toen we dit strijkijzer uit de doos haalden, merkten we dat het een zwaar strijkijzer is. Het weegt 1,9 kilo en hoort daarmee tot de zwaardere strijkijzers die er te koop zijn.

In het waterreservoir past 300 ml water en wij vonden dat zelf niet zo veel. Je moet dan tijdens het strijken regelmatig het reservoir bijvullen. We waren wel blij verrast door de korte opwarmtijd: in twee minuten was het strijkijzer gloeiend heet en konden we er mee gaan strijken.

Eén van de beste strijkijzers tegen kreukels

Het snoer van 2 meter geeft je voldoende bewegingsruimte. En ondanks dat het een zwaar strijkijzer is, strijkt het door de gladde onderkant wel heel makkelijk. Tijdens het strijken geeft het strijkijzer automatisch stoom af, maar je kunt niet instellen hoeveel stoom er uit komt.

Dit strijkijzer heeft ook geen stoomtip, dus langs boorden en knopen strijken gaat wat lastiger. Positief zijn de sprayfunctie en de stoomstoot, waarmee je diepe vouwen snel wegstrijkt. Veilig is het wel. Toen we wegliepen om het waterreservoir bij te vullen, schakelde dit stoomstrijkijzer zichzelf uit.

Beste koop strijkijzer 2022 tegen hardnekkige kreukels

We hebben ook gelet op de manier van ontkalken. Dit Philips strijkijzer ontkalk je met een kalkverzamelaar, die je gewoon afspoelt onder de kraan.

Dit strijkijzer is perfect om hardnekkige kreukels uit je kleding te krijgen door de volgende eigenschappen:

 • stoomproductie van 50 gram per minuut
 • krachtige stoomstoot van 220 gram per minuut
 • sprayfunctie

Door deze eigenschappen en de gunstige prijs is dit wat ons betreft de beste koop strijkijzer van 2022.

Met een gewicht van 1,9 kilo is dit een zwaar strijkijzer wat kreukels goed wegstrijkt!

Verkrijgbaar bij:
Philips Elite GC9650/80 Bekijk prijzen
Inhoud waterreservoir: 1,80 l
Continue stoomproductie: 150 g/m
Automatische temperatuur- en stoominstellingen: Ja
Hierom zijn we fan:
Automatische temperatuurinstelling – Groot waterreservoir - Licht strijkijzer
Let hierop:
Vrij groot apparaat – Niet goedkoop – Het strijkijzer kan niet rechtop staan

Het tweede strijkijzer wat we hier reviewen is de Philips PerfectCare Elite. Dit apparaat heeft een aparte stoomgenerator van 1,5 liter die je in de buurt van je strijkijzer neerzet.  Zo heb je altijd voldoende stoom en kun je lang doorstrijken.

Toen we de stoomgenerator op een apart tafeltje hadden neergezet, konden we gaan strijken met het eenvoudige, lichte strijkijzer dat er aan vast zit. We hoefden de temperatuur niet in te stellen, want dat gaat bij dit apparaat automatisch. Zo konden we snel doorgaan met onze stapel kleding.

Krachtig strijkijzer met continue stoom

Had de Philips Azur een klein waterreservoir van 300 ml, deze PerfectCare Elite heeft een grote tank van 1,5 liter. En met 500 g/m is de extra stoomstoot ook krachtiger dan die van de Azur, die 220 g/m aan stoom afgeeft. De stoominstelling wordt automatisch aangepast en bij de Azur gebeurt dit niet.

Wij vonden het strijkijzer zelf heel makkelijk strijken en dat is zeker een pluspunt. Helaas is het niet mogelijk om dit type strijkijzer rechtop te zetten op de achterkant tijdens het strijken. Je kunt het wel op de zool laten staan. Het apparaat schakelt automatisch uit zodat je kleding en strijkplank niet verbranden.

Best geteste strijkijzer met een goede hoeveelheid stoom

Als je wasmachine overuren heeft gedraaid, dan strijk je de berg wasgoed makkelijk weg met deze stoomgenerator. Met 150 gram stoom per minuut is je wasgoed snel weggestreken. Daarnaast heeft dit strijkijzer de volgende pluspunten:

 • opwarmtijd van 2 minuten
 • geschikt voor stugge stoffen en hardnekkige kreukels
 • hervulbaar tijdens het gebruik

Wij vinden dit het best geteste strijkijzer vanwege het grote waterreservoir en de automatische instellingen waardoor je razendsnel strijkt.

Door de hoge stoomafgifte van 220 g/m kun je met dit strijkijzer heel snel veel wasgoed wegstrijken!

Philips Azur Advanced GC4937/20 Bekijk prijzen
Inhoud waterreservoir: 0,33 l
Continue stoomproductie: 55 g/m
Automatische temperatuur- en stoominstellingen: Ja
Hierom zijn we fan:
Warmt snel op – Ontkalkt automatisch – Schakelt automatisch uit
Let hierop:
Klein waterreservoir – Zwaar strijkijzer

Het derde strijkijzer is wederom een Philips Azur, maar dan een ander model. Een belangrijk verschil met de vorige Azur die we hebben getest is het ontkalkingsprogramma. De Azur Advanced heeft een automatisch reinigingsprogramma, terwijl het andere model ontkalkt met een kalkverzamelaar.

Deze Azur Advanced past bovendien de temperatuur- en stoominstelling automatisch aan op het type textiel dat je strijkt. Bij de gewone Azur moet je de stoomhoeveelheid handmatig instellen. Wij vonden het bij het strijken wel makkelijk dat het apparaat alles automatisch instelde.

Simpel strijkijzer met uitstekend gebruiksgemak

Tijdens het strijken konden we wel merken dat deze Azur met 2,35 kilo wat zwaarder weegt dan de vorige Azur uit deze review. Toch ging het strijken wel makkelijk en ook spijkerbroeken waren geen probleem voor dit apparaat.

Ook hier is er weer aan de veiligheid gedacht, want je kunt het strijkijzer op je kleding laten staan zonder dat er schroeiplekken ontstaan. Het apparaat schakelt namelijk automatisch uit als dat gebeurt. En dat is zeker een pluspunt qua veiligheid.

Philips azur elite

In het waterreservoir past maar 300 ml water dus we moesten tijdens het strijken het reservoir bijvullen. Wil je dat liever niet doen tijdens het strijken? Dan is de Philips PerfectCare Elite een betere keuze, want die heeft een reservoir van 1,5 liter. De belangrijkste pluspunten van deze Azur nog even op een rijtje:

 • automatisch reinigingsprogramma
 • slaat automatisch af na 2 minuten
 • automatische stoom- en temperatuurinstelling

Komt je kleding net uit de droger en wil je snel nog wat strijken? Dan is deze Philips Azur Advanced GC4937/20 wat ons betreft het beste stoomstrijkijzer.

In het waterreservoir past maar 300 ml water, dus je moet het strijken onderbreken om het water bij te vullen!

Tefal SV8055 Bekijk prijzen
Inhoud waterreservoir: 1,80 l
Continue stoomproductie: 120 g/m
Automatische temperatuur- en stoominstellingen: Ja
Hierom zijn we fan:
Grote watertank – Hoge stoomproductie – Stoomtip
Let hierop:
Zwaar waterreservoir – Strijkbout kan niet rechtop gezet worden

De vierde in dit rijtje is de Tefal SV8055 Anti-Calc. Dit stoomstrijkijzer heeft net als de Philips PerfectCare Elite een aparte stoomgenerator met waterreservoir die gekoppeld is aan het strijkijzer. In het reservoir van deze Tefal SV8055 past zelfs nog 300 ml extra water.

Gewicht

Toen we het apparaat uit de doos haalden, voelden we meteen het gewicht van 3,3 kilo. Daarmee weegt deze stoomgenerator lichter dan de Philips Perfect Care die 5,1 kilo weegt. Het strijkijzer zelf is wel licht, want dat weegt maar 1,4 kilo. We vonden het makkelijk om daarmee te strijken.

Kreukels verdwijnen als sneeuw voor de zon

Dat strijken ging trouwens erg snel, want de temperatuur- en stoominstelling werden door het apparaat automatisch aangepast aan het soort wasgoed. Wat we erg handig vonden was de stoomtip, waardoor we boorden van blouses goed glad konden strijken.

Een klein nadeel is wel dat je de stoomgenerator altijd apart op een tafeltje moet neerzetten, in de buurt van je strijkplank. Bovendien is het apparaat ook best zwaar om op te tillen. Je kunt het waterreservoir makkelijk loshalen, maar is nog redelijk zwaar om mee te lopen.

Continue stoomproductie

Dankzij de continue stoomproductie en de grote watertank konden we snel doorstrijken. We konden de strijkbout niet op de achterkant neerzetten, iets wat met de Philips Azur strijkijzers wel kon. Je kunt dat oplossen door een hittebestendig matje te gebruiken.

De belangrijkste pluspunten nog even op een rij:

 • Produceert veel stoom
 • Grote watertank
 • Automatische stoom- en temperatuurregeling

Door deze pluspunten en het grote gemak bij het strijken is dit de beste stoomgenerator met een hoge continue stoomproductie uit deze review.

Deze stoomgenerator weegt ruim 3 kilo en dat is vrij zwaar als je het op moet tillen!

Philips GC9415/60 Bekijk prijzen
Inhoud waterreservoir: 2,5 l
Continue stoomproductie: 120 g/m
Automatische temperatuur- en stoominstellingen: Ja
Hierom zijn we fan:
Automatische temperatuurkeuze – Goede stoomproductie – Strijkt snel
Let hierop:
Waterreservoir niet afneembaar- Maakt lawaai bij water opwarmen

We sluiten deze review af met de Philips Perfect Care Aqua Pro GC9415/60 waarbij het strijkijzer verbonden is met een stoomgenerator. Deze Philips Perfect Care heeft een hoge stoomkracht, de hoogste van alle geteste apparaten. Dat strijkt heel snel.

Toen we het apparaat inschakelden, duurde het niet lang voordat het was opgewarmd. De temperatuur en stoomhoeveelheid stelt het apparaat zelf in, dus daar hoef je niet over na te denken. We konden na het opwarmen meteen beginnen met strijken.

Apart waterreservoir is niet eenvoudig te vullen

Het waterreservoir konden we er helaas niet afhalen, zoals bij de Tefal SV8055 en de Philips PerfectCare Elite GC9650/80 wel het geval was. Als je het water moet bijvullen dan heb je een schenktuit nodig of je moet de hele stoomgenerator meenemen naar de kraan. En dat is best wel even sjouwen.

Tijdens het strijken hebben we allerlei gekreukte kledingstukken gestreken. Dat ging lekker vlot. Dit type strijkijzer heeft ook een handige stoomtip, zodat je ook rondom knopen en bij boorden en manchetten alles netjes glad kunt strijken. Wij waren in no time door ons wasgoed heen.

Beste strijkijzer met automatische temperatuurkeuze en beveiliging

Tijdens het strijken stelt het strijkijzer automatisch de temperatuur in. Laat je je strijkijzer op  je kleding of strijkplank staan, dan schakelt het apparaat automatisch uit. De kreukels gaan snel uit je kleding dankzij de volgende eigenschappen:

 • stoomstoot van 460 gram per minuut
 • krasbestendige zoolplaat
 • stoomproductie van 120 g/m

Dit type strijkijzer is niet goedkoop, maar door het strijkgemak, de automatische instellingen en de hoge stoomdruk vinden wij dit het beste strijkijzer met automatische temperatuurkeuze.

Door de hoge stoomdruk kun je met dit strijkijzer razendsnel al je wasgoed strijken!

Product Inhoud waterreservoir Continue stoomproductie Automatische temperatuur- en stoominstellingen
Philips Azur GC4556/20 Philips Azur GC4556/20
Beste koop strijkijzer
0,3 liter 50 g/m Temperatuur: Nee - Stoom: Ja Bekijk prijzen
Philips Elite GC9650/80 Philips Elite GC9650/80
Best geteste strijkijzer
1,80 l 150 g/m Bekijk prijzen
Philips Azur Advanced GC4937/20 Philips Azur Advanced GC4937/20
Beste stoomstrijkijzer
0,33 l 55 g/m Bekijk prijzen
Tefal SV8055 Tefal SV8055
Beste stoomgenerator
1,80 l 120 g/m Bekijk prijzen
Philips GC9415/60 Philips GC9415/60
Beste strijkijzer met automatische temperatuurkeuze
2,5 l 120 g/m Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: dinsdag 30 mei 2023
Door:
Agnes

Agnes is all-round copywriter en schrijft het liefst in de categorie huishouden en wonen.  Ze vergelijkt van alles, zodat jij de beste keuze maakt in jouw aankoop. Verder houdt Agnes van schilderen en is ze dol op paardrijden.