Beste strijkijzer 2022 - Top 5

Laatste ge-update in door Agnes Voogt

Strijken is vast niet jouw favoriete klus! Maar met het beste stoomstrijkijzer wordt het wel een beetje leuker om te doen. Het is tenslotte fijn als je kleding er weer netjes en kreukvrij uitziet. Door aan te rommelen met een oud strijkijzer gaat de lol snel van strijken af. Gebruik je een modern apparaat, dan wordt de klus veel makkelijker. Ben je van plan om een nieuw strijkijzer te kopen en ga je op zoek, dan krijg je waarschijnlijk flink last van keuzestress. Je vraagt je misschien af: welk strijkijzer is als beste getest? Je bekijkt elke strijkijzer test die je maar kunt vinden en gaat op zoek naar het strijkijzer wat de beste koop is.

Blader in plaats daarvan eerst even door onze Koopgids met tips en bekijk onze Top 5 van strijkijzers. Daarin staat bijvoorbeeld ook wat het beste strijkijzer volgens de Consumentenbond is. Met die informatie wordt kiezen al een stukje makkelijker. Het beste strijkijzer haalt vlot de vouwen en kreukels uit je kleding en is daarbij handig in gebruik. Weinig onderhoud is natuurlijk ook een pluspunt, want een strijkijzer ontkalken is best wel wat gedoe. Let daar dus ook op als je een strijkbout uitkiest. Zoek je nog een nieuwe wasmachine? Kijk dan ook even bij onze andere tests van huishoudelijke apparaten.

Hoe kies je het beste strijkijzer?

Welk strijkijzer past er bij jou? Wil je bijvoorbeeld een strijkijzer met of zonder stoomfunctie? Als je zonder stoom strijkt, dan heb je een plantenspuit nodig om de vouwen uit je kleren te krijgen. Strijk je regelmatig grote bergen wasgoed uit de droger weg, dan is een strijkijzer met een apart waterreservoir en sterke stoomfunctie misschien een goed idee. Dat noem je een stoomgenerator. De beste stoomgenerators hebben een grote watertank en die hoef je dus minder vaak te vullen. Strijk je af en toe een pantalon of overhemd, dan is een eenvoudig strijkijzer meer iets voor jou.

# Product Inhoud waterreservoir Opwarmtijd Automatische uitschakeling Prijs v.a.
1 Philips Azur GC4556/20
Beste koop
300 ml 2 min € 69,00
2 Braun TexStyle 3
Best geteste strijkijzer
270 ml 35 sec € 37,95
3 Philips Azur GC4563/30
Beste stoomstrijkijzer
300 ml 2 min € 68,95
4 Philips GC9415/60
Beste stoomgenerator
2500 ml 2 min € 199,00
5 Philips GC4909/60
Beste strijkijzer volgens de Consumentenbond
300 ml 2 min € 78,98
Laatste prijs-update: zaterdag 28 mei 2022
Philips Azur GC4556/20 Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Strijkt goed glad – Waterreservoir makkelijk te vullen – Schakelt automatisch uit
 • Vrij zwaar strijkijzer – Vaak water bijvullen – Snoer is vrij kort
Productreview:

Strijk snel alle kreukels uit je kleding met dit stroomstrijkijzer van Philips. Dit strijkijzer heeft een hoog vermogen van 2500 W, waardoor de strijkbout snel heet wordt en het water snel opwarmt. Zo kun je snel gaan strijken. Heeft je wasmachine iets te fanatiek gecentrifugeerd en wil je graag de diepe vouwen uit je kleding strijken, dan is dit apparaat geschikt. Het geeft een stoomstoot van 220 gram per minuut, wat genoeg is om ook de diepe kreukels uit je kleding te halen. Dit strijkijzer is handig in gebruik vanwege:

 • het snoer is 2 m lang
 • continue stoomproductie van 50 g/m
 • handmatige temperatuur- en stoominstelling

Tijdens het strijken beschik je over 300 ml water en dat is niet zo heel veel. Gebruik je veel stoom, dan zul je het waterbakje regelmatig moeten bijvullen. Je vult het reservoir direct onder de kraan of met een bekertje water en dat gaat vrij makkelijk. Het apparaat ontkalkt zichzelf en dat is handig je in een gebied met hard water woont. De kalkverzamelaar spoel je af onder de kraan.

Het beste strijkijzer van Philips

Dit strijkijzer is met een gewicht van 1,57 kilo behoorlijk zwaar. Door het hoge gewicht strijkt deze Philips Azur goed, maar het gewicht is wel onhandig als je de strijkbout op moet tillen. Als je het strijkijzer vergeet uit te schakelen dan hoef je niet bang te zijn dat je huis meteen afbrandt. Het apparaat schakelt namelijk automatisch uit als je even stopt met strijken.

Zoek je een goed strijkijzer wat de vouwen perfect uit je kleding haalt? Kies dan voor deze Philips Azur GC4556/20.

Verkrijgbaar bij:
Braun TexStyle 3 Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • 3D anti-kras strijkzool – Precisiepunt voor kragen – Extra stoomstoot
 • Geen automatische uitschakeling – Klein waterreservoir – Geen regelbare stoomafgifte
Productreview:

Deze Braun TexStyle 3 is geschikt voor het betere strijkwerk. Tijdens het strijken geeft dit strijkijzer tot 45 g stoom per minuut. De stoom wordt variabel afgegeven, dus er komen steeds kleine beetjes stoom vrij. Zo wordt je kleding mooi glad. Kom je een diepe kreukel tegen en wil je wat extra stoom? Gebruik dan de extra stoomstoot van 140 g om ook de diepste vouwen uit je kleding te halen. Deze strijkbout van Braun heeft verder de volgende prettige eigenschappen:

 • hoog vermogen van 2.300 watt
 • precisiepunt voor kragen en naden
 • waterreservoir van 270 ml met grote vulopening

Door het hoge vermogen wordt de strijkbout goed heet. Het reservoir is niet heel groot, dus als je veel was gaat strijken, zul je een paar keer het water bij moeten vullen.

Best getest strijkijzer met handige 3D strijkzool

Qua veiligheid scoort deze Braun TexStyle 3 niet zo heel goed. Er zit namelijk geen automatische uitschakeling op. Als je dus wegloopt tijdens het strijken, schakelt het apparaat zichzelf niet uit. Zelf even uitzetten dus. Wil je graag grote gordijnen strijken, dan is de 3D-strijkzool een uitkomst. Daarmee kun je achterwaarts strijken. Je hoeft kledingstukken en gordijnen dan niet om te draaien, zodat je sneller klaar bent. Hierbij helpt ook de afgeronde vorm. Daarmee strijk je in alle richtingen. Dankzij het krasbestendige materiaal strijk je ook gewoon over ritsen, knopen en zakken heen zonder dat het strijkijzer beschadigt.

Philips Azur GC4563/30 Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Stoomstoot voor diepe vouwen – Automatische uitschakeling - Kalkverzamelaar
 • Vrij zwaar strijkijzer – Snoer van 2 m – Klein waterreservoir
Productreview:

Dit Philips Azur strijkijzer is perfect voor kleding die flink gekreukt is in de wasmachine of wasdroger. Dit strijkijzer levert tijdens het strijken voortdurend stroom, zo’n 50 gram per minuut. Wil je toch wat meer stoom om ook hardnekkige kreukels weg te strijken? Dan komt de stoomstoot van 230 gram per minuut goed van pas. Daarmee strijk je ook de diepste vouwen uit je blouse of broek. Om die stoom te kunnen maken heb je eerst water nodig. Deze Philips Azur is makkelijk te gebruiken dankzij de volgende eigenschappen:

 • het waterreservoir vul je bij vanuit de kraan
 • de kalkverzamelaar onthardt het water
 • je spoelt de kalkverzamelaar gewoon af onder de kraan

Strijk je met hard water, dan wordt dat eruit gehaald met de kalkverzamelaar, die je snel onder de kraan afwast.

Het beste stoomstrijkijzer met automatische uitschakeling

Met een gewicht van 1,57 kilo weegt dit strijkijzer behoorlijk wat. Het voordeel is dat je minder kracht hoeft te zetten tijdens het strijken. Bij het optillen voel je dat extra gewicht wel meewegen. Zet je het strijkijzer neer omdat je even iets moet pakken, dan schakelt het automatisch uit. Wel zo veilig. Het snoer heeft een lengte van 2 meter, wat niet heel lang is.

Wil je vooral een heel praktisch en makkelijk te gebruiken strijkijzer? Neem dan dit Philips Azur GC4563/30 stoomstrijkijzer.

Philips GC9415/60 Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Automatische aanpassing temperatuur en stoom – Krasbestendige zoolplaat – Groot waterreservoir
 • Past niet op gewone strijkplank – Zwaar apparaat – Vrij duur strijkijzer
Productreview:

Als je vaak veel was moet wegstrijken, dan is deze Philips Perfect Care Aqua Pro stoomgenerator geschikt. Alle vouwen en kreukels vliegen snel uit je wasgoed dankzij de stoomdruk van 7 bar. Per minuut komt er 120 gram stoom uit dit apparaat. De temperatuur- en stoominstelling wordt automatisch aangepast. Je kunt dus gerust een spijkerbroek na een blouse strijken zonder dat je de instellingen hoeft te wijzigen. Voor de ergste vouwen gebruik je de stoomstoot van 460 gram per minuut. Door het grote waterreservoir van 2,5 liter hoef je niet steeds het water bij te vullen.

De beste stoomgenerator voor veel wasgoed

Het waterreservoir is niet afneembaar. Als je het wilt vullen, dan moet je met het hele apparaat naar de kraan lopen, of het reservoir vullen met water uit een maatbeker. Een vol reservoir weegt ruim 2 kilo en dat is behoorlijk zwaar. Het reservoir is ook groot, dus het past niet op een doorsnee strijkplank. Je hoeft het reservoir gelukkig niet zo vaak bij te vullen. Dit praktische apparaat heeft ook nog de volgende kenmerken:

 • OptimalTemp-technologie past automatisch stoom en temperatuur aan
 • extra krasbestendige zoolplaat
 • automatische uitschakeling

Met dit strijkijzer strijk je moeiteloos over knopen en ritsen heen zonder dat de onderkant beschadigt. Dankzij de automatische uitschakeling ontstaat er minder snel brand door een heet strijkijzer.

Strijk je regelmatig grote hoeveelheden wasgoed weg? Dan is deze Philips Perfect Care Aqua Pro stoomgenerator echt wat voor jou.

Philips GC4909/60 Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Lang snoer van 3 m – Automatisch uitschakelen – Stoomstoot
 • Geen extra grote vulopening – Zelf temperatuur instellen – Kijkvenster watervoorraad is donker
Productreview:

Strijken gaat pas echt fijn als je lekker door kunt werken. Met de exclusieve Steam Glide Elite, de gladste en meest krasbestendige zoolplaat van deze Philips GC4909/60, is dat mogelijk. Daarmee strijk je over zakken, ritsen en knopen heen zonder dat je langzamer hoeft te gaan strijken. Dit strijkijzer is door de Consumentenbond uitgebreid getest en als beste beoordeeld.

Wat bij deze strijkbout ook snel gaat, is opwarmen. Dit strijkijzer heeft namelijk een groot vermogen van 3000 W. Dat zorgt voor een snelle opwarming en krachtige strijkprestaties. Jouw berg strijkgoed verdwijnt als sneeuw voor de zon en je kunt ook meteen beginnen.

Het beste strijkijzer met veel stoom

Kreukels verdwijnen sneller uit je kleding door de continue stoomproductie van 55 gram per minuut. De stoomstoot van 250 g/min is handig voor de extra diepe vouwen en kreukels die moeilijk uit je kleding gaan. Omdat dit strijkijzer natuurlijk erg heet kan worden, heeft het een automatische uitschakeling. Als je het strijkijzer op de plank laat staan, dan schakelt het na 2 minuten automatisch uit. Dit voorkomt het doorbranden van je kleding. Dit stoomstrijkijzer heeft ook nog de volgende eigenschappen die het strijken makkelijker maken:

 • meedraaiend snoer
 • verticaal stomen mogelijk
 • Drip-Stop systeem voorkomt water op je kleding

Dit stoomstrijkijzer weegt 1,669 kg en dat is best wel zwaar. Even opletten dus als je het optilt. De vulopening is niet extra groot, dus het bijvullen van water gaat wat moeizamer dan bij andere strijkijzers. Het is door het donkere reservoir ook lastig te zien wat het waterniveau is. Je moet zelf de temperatuur instellen als je verschillende soorten wasgoed hebt. Dit wordt niet automatisch gedaan.

Kies voor dit Philips GC4909/60 strijkijzer als je een praktisch apparaat wilt, wat bovendien door de Consumentenbond als beste getest is.

Door: Agnes Voogt

Agnes is samen met haar team verantwoordelijk voor de reviews uit verschillende categorieën. Dagelijks testen en vergelijken zij producten om het voor jou makkelijker te maken. Agnes houdt van schilderen en paardrijden.

Socials Agnes:

LinkedIn - E-mail