Beste droger top 10 2020

Laatste ge-update in door Vera

De was buiten ophangen kan in Nederland eigenlijk alleen maar in de zomer. De rest van het jaar zul je je zolder moeten gebruiken of de wasdroger aan moeten slingeren. Als jouw droger het heeft begeven en je zoekt nu een nieuwe, dan zul je merken dat er veel drogers te koop worden aangeboden. Hieruit de beste droger kiezen is echt niet zo makkelijk. Met onze top 10 van geteste wasdrogers wordt dat een stuk makkelijker. 

Hoe gebruik je een droger?

Als je droger eenmaal op zijn plek staat, kun je hem heel makkelijk gebruiken. Was erin doen, drogerdoekje of wasdroger ballen erbij, programma kiezen en starten. Misschien nog even het raam open zetten om de warmte eruit te laten. Als de droger klaar is, dan kun je de warme, droge was eruit halen en in je kast gaan leggen.

Hoe kies je de beste droger?

Zoveel drogers, zoveel opties. Raadpleeg vooraf eerst even onze Koopgids met daarin allerlei zaken waarop je moet letten als je een wasdroger gaat bestellen. Kijk vervolgens welke soort droger je wilt: een energiezuinige warmtepompdroger, een betaalbare condensdroger, een droogkast of droogcabine, of een luchtafvoerdroger met een afvoerslang. De droogcapaciteit is ook heel belangrijk. Zo kan een paar kilo verschil al veel uitmaken. Bedenk goed waarvoor je de droger wilt gebruiken en maak zeker gebruik van onze handige top 3 van beste drogers.

Top 10 drogers
# Product Soort Vulgewicht Geluid Draairichting deur Prijs v.a.
1 Miele TWH 620 WP
Best getest warmtepompdroger
Warmtepomp 9 kg 64 dB Links € 1.229,00
2 Bosch WTE84105NL
Best getest condensdroger
Condensdroger 7 kg 66 dB Rechts € 389,00
3 Bosch Serie 4 WTA73901NL Luchtafvoerdroger
Best getest luchtafvoerdroger
Luchtafvoerdroger 7 kg 65 dB Rechts € 0,00
4 AEG T8DE84ES - 8000 serie Warmtepompdroger 8 kg 66 dB Links € 630,99
5 Miele TWJ 580 WP Warmtepompdroger 9 kg 64 dB Links € 1.459,00
6 Miele TDB 220 WP Eco Warmtepompdroger 7 kg 66 dB Links € 799,00
7 Samsung DV90N8289AW/EN
Beste smart droger
Warmtepompdroger 9 kg 63 dB Rechts € 924,00
8 AEG T7DBN460 - 7000 serie - SensiDry
Beste koop warmtepompdroger
Warmtepompdroger 8 kg 67 dB Links € 579,00
9 Beko DC7230BX
Beste koop condensdroger
Condensdroger 7 kg 65 dB Rechts € 329,00
10 Zanussi ZTE7101PZ
Beste koop luchtafvoerdroger
Luchtafvoerdroger 7 kg 64 dB Instelbaar € 0,00
Best getest warmtepompdroger Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Energiezuinig - energielabel A+++ - Weinig onderhoud – de condensor is zelfreinigend - Duurzame en stille koolborstelloze motor - Beschermende SoftCare trommel met verlichting
 • Pluizenfilter is snel vol - Het eindsignaal gaat lang af, kan vervelend zijn voor slapers
Productreview:

De Miele TWH 620 WP is getest als beste warmtepompdroger van dit moment. Met een vulcapaciteit van maar liefst 9 kg heb je in no time veel was in één keer droog. De Miele TWH 620 WP is hierdoor het meest geschikt voor een groot gezin of een klein huishouden die regelmatig veel was heeft.

De Miele TWH 620 WP heeft het energielabel A+++ gekregen en is hiermee erg zuinig. Over de gehele levensduur (12 jaar is de gemiddelde levensduur van drogers) bespaar je al snel zo’n €800. Naast energieverbruik scoort het ook erg goed op onderdelen als condensatie-efficiëntie, gelijkmatig drogen en gebruikersgemak.

De condensbak zit bovenin de machine, maar je kunt er ook voor kiezen om de droger aan te sluiten op een waterafvoer. Dan hoef je de condensbak niet meer te legen. Heb je geen afvoer? Denk dan goed na waar de droger komt te staan. Komt hij bovenop een wasmachine te staan, dan kom je maar lastig bij de condensbak, die zwaar kan zijn als hij vol zit.

Het is een slimme droger met Perfect Dry, die de tijd aanpast aan de inhoud. Een vol droogprogramma op katoen duurt 208 minuten en bij een gedeelte belading ongeveer 124 minuten. De Perfect Dry sensor meet het kalkgehalte van het water en stemt de droging daar exact op af. Je wasgoed komt er hierdoor precies uit zoals past bij het gekozen programma.

In deze warmtepompdroger van Miele is de condensor beschermd door een effectief dubbellaags filtersysteem die je niet zelf hoeft te reinigen. Zo ben je verzekerd dat prestaties optimaal blijven en het energieverbruik altijd laag blijft en heb bijna geen onderhoud aan deze droger. Wel dien je na elke droogbeurt het pluizenfilter te reinigen. De koolborstelloze ProfiEco-motor van Miele is zeer zuinig in gebruik, stil (64dB) en slijtvast.

Dankzij de honinggraatstructuur van de SoftCare-trommel ontstaat er een beschermende luchtstroom tussen de trommel en de kleding. Hierdoor kreukt en slijt het nauwelijks. Bovendien zorgen de luchtstromen ervoor dat het wasgoed meer zweeft en sneller droog wordt.

Bij aanschaf van deze Miele wordt een geurflacon meegeleverd. Hierdoor blijft het wasgoed tot wel 4 weken lekker fris ruiken. De geurflacon wordt eenvoudig in de pluizenfilter geplaatst en gaat tot wel 50 beurten mee. De geurflacon is niet noodzakelijk en kan naar persoonlijke voorkeur worden gebruikt. Je kunt zelf de intensiteit van de geur instellen.

Wat Miele verder nog bijzonder maakt, is dat het de enige fabrikant is die huishoudelijke apparaten emailleert. Hierdoor is deze droger bestendig tegen krassen en corrosie. Bovendien is het makkelijkere om de droger met een vochtige doek af te nemen.

Bij het starten kun je kiezen uit een van de volgende programma’s: beddengoed, delicaat, eco, extra droog, jeans, kastdroog, katoen, kleine lading, kort, overhemden, strijkdroog, verfrissen en wol.

Deze droger heeft verder nog een startuitstel, kinderbeveiliging, vochtigheidssensor, kledingbeschermende trommel, antikreuk (120 minuten), trommelverlichting, anti-vibratie functie en hij schakelt zichzelf automatisch uit.

De afmetingen van deze droger zijn 84,5 x 59,5 x 63,5 cm en hij weegt 58,5 kg. De trommel is gemaakt van RVS. Deze Miele heeft een snoerlengte van 2 meter. In totaal heb je keuze uit 12 programma’s. De Miele TWH 620 WP heeft het energielabel A+++.

Let er op dat het vulgewicht voor katoen 9 kg is en voor synthetisch wasgoed slechts 4 kg.

Best getest condensdroger Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Beladingssensor (AutoDry) zodat droogtijd precies wordt afgesteld op de inhoud - Heeft een extra snel programma van 40 minuten - Grote vulopening ø 37 cm - Kledingbeschermende trommel
 • Maakt veel geluid - Geen weergave resterende tijd - Geen startuitstelfunctie - Energielabel B
Productreview:

De Bosch WTE84105NL is getest als beste condensdroger van dit moment. Met een vulcapaciteit van maar liefst 7 kg heb je snel de was droog. De Bosch WTE84105NL is hierdoor het meest geschikt voor een klein huishouden.

Deze condensdroger maakt snel op een warme temperatuur kleding droog, hierdoor gaat het minder zuinig om met energie en heeft daarom het energielabel B gekregen. Dankzij de slimme beladingssensor AutoDry systeem, meet de droger regelmatig de was. Als de was droog is, dan stopt de droger het droogprogramma. Zo staat hij nooit langer aan dan noodzakelijk is. Het programmaduur van het standaard katoenprogramma met volle belading is 115 minuten en met een halve belading ongeveer 70 minuten.

De “zachte” RVS-trommel (SensitiveDrying) beschermt jouw kleding optimaal. Er is een constante luchtstroom die tussen de kleding en trommel is, waardoor het wasgoed nauwelijks kan slijten. Bovendien komt dit het droogproces ten goede.

De deuropening heeft een diameter van maar liefst 37 cm. Hiermee haal je een hoop gebruikersgemak in huis. Met weinig moeite kun je snel veel was in de droger doen. Het in-/uitladen van een groot dekbedovertrek is met een grote opening ook een stuk eenvoudiger.

Bij het starten kun je kiezen uit een van de volgende programma’s: katoen kastdroog extra, katoen kastdroog eco, katoen strijkdroog, tijdprogramma warm 20 minuten, sport, extra snel 40, strijkdroog, kastdroog en kastdroog extra.

Verder heeft deze droger LED-indicatie voor programmaverloop en meldingen, een anti-kreukfase van 120 minuten en is het stil dankzij het antivibration design.

De afmetingen van deze droger zijn 84,2 x 59,8 x 60,1 cm en hij weegt 45 kg. De trommel is gemaakt van RVS. De elektriciteitskabel heeft een lengte van 1,48 m. In totaal heb je keuze uit 9 programma’s. De Bosch WTE84105NL heeft het energielabel B.

Je kunt deze droger aansluiten op de waterafvoer, hiervoor moet je nog wel een condens afvoerslang aanschaffen, deze wordt niet standaard meegeleverd.

Best getest luchtafvoerdroger Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • De was is snel droog - AutoDry belandingssensoren – de droger stopt zodra de was droog is - Beschermende trommel biedt optimale bescherming voor wasgoed - Instelbare eindtijd (tot 24 uur)
 • Energieverbruik; energielabel C - Een afvoer naar buiten is noodzakelijk
Productreview:

De Bosch WTA73901NL is getest als beste luchtafvoerdroger van dit moment. Met een vulcapaciteit van maar liefst 7 kg heb je snel de was droog. De Bosch WTA73901NL is hierdoor vooral geschikt voor een klein huishouden.

Luchtafvoerdrogers zijn alleen geschikt als je een afvoer naar buiten hebt. Een luchtafvoerdroger is goedkoop in aanschaf en maakt de was snel droog. Het nadeel is dat het minder energiezuinig is. De Bosch WTA73901NL heeft het energielabel C gekregen.

De katoenwas is in 130 minuten kastdroog. Maar dit kan ook sneller zijn, want deze luchtafvoerdroger van Bosch heeft een DUO-tronic systeem. Het meet regelmatig het vochtniveau met behulp van slimme sensoren. Je was droogt dus nooit langer dan nodig is. Hiermee bespaar je tijd, water en energie.

Ook deze droger van Bosch heeft SensitiveDrying, met andere woorden een “zachte” RVS-trommel die jouw kleding optimaal beschermt. Er is een constante luchtstroom die tussen de kleding en trommel, waardoor het wasgoed nauwelijks kan slijten.

Bij het starten kun je kiezen uit een van de volgende programma’s: katoen (kastdroog extra, kastdroog, strijkdroog), kreukherstellend (kastdroog extra, kastdroog, strijkdroog), sportkleding, handdoeken, mix, tijdprogramma warm en koud, overhemden, extra snel 40 min, wol/finish, fijn. Opties op een aantal droogprogramma's: droogtegraad, droogtijd, delicaat, start/pauze.

Verder heeft deze luchtafvoerdroger LED-indicatie voor programmaverloop en meldingen, een anti-kreukfase van 60 minuten, kinderbeveiliging en heeft het een uitgestelde eindtijd die tot 24 uur instelbaar is.

De afmetingen van deze droger zijn 84,2 x 59,8 x 60,1 cm en hij weegt 37 kg. De trommel is gemaakt van RVS. De elektriciteitskabel heeft een lengte van 1,45 m. In totaal heb je keuze uit 10 programma’s. 

Let op dat de trommel altijd helemaal gevuld moet zijn, een halve lading is niet mogelijk.

Verkrijgbaar bij:
AEG T8DE84ES - 8000 serie Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Trommelbeweging passend bij wasprogramma, voor optimale bescherming - De droger maakt weinig geluid - Veel droogprogramma’s, inclusief herstelprogramma voor waterafstotende kleding - Draairichting deur instelbaar naar links of rechts - Trommelverlichting
 • Kort elektriciteitskabel, slechts 1,41 m - Droogpramma’s duren wat lang
Productreview:

De AEG T8DE84ES is een warmtepompdroger met een vulcapaciteit van 8 kg. Hierdoor is deze droger vooral geschikt voor een gezin van 3 tot 4 personen.

De trommelverlichting gaat automatisch open bij het openen van de deur. Dit is vooral handig als je ’s avonds geen verlichting aan wilt doen. De deur opent standaard naar links, maar hij is omkeerbaar, zo kun je hem eenvoudig ombouwen met een deur die opent naar rechts. De vulopening heeft een grootte van 33 cm hoog en 38 cm breed.

De AEG beschikt over SensiDry technologie. Dankzij deze technologie droogt het wasgoed op een lage temperatuur. Dit beschermt de stof en voorkomt het krimpen van kledingstukken. Daarnaast heeft het ook nog AbsoluteCare, dit houdt in dat de AEG de juiste trommelbewegingen kiest passend bij de inhoudt. Hierdoor kun je zorgen kleding van zachte wol tot aan je ski-jas drogen in de AEG. De trommelbewegingen passen zich aan, zodat elk type kledingstuk op de juiste manier gedroogd wordt en de vorm behouden blijft. Ook heeft het een functie om kleding te impregneren, hiermee kun je de waterafstotende functie van kleding herstellen.

Ook heeft de AEG de zogenaamde ProSense technologie. Dankzij de geavanceerde vochtigheids- en temperatuursensoren wordt de droogtijd aangepast aan het wasgoed. Dit bespaart tijd en energie. Ook zit je kleding nooit langer in de droger dan nodig is. Een vol katoenprogramma is kastdroog in 154 minuten.

Bij het starten kun je kiezen uit een van de volgende programma’s: katoen, synthetica, mix, wol, zijde, strijkvrij, beddengoed, sportkleding, outdoor, dekbed. Opties bij een aantal programma's: droogtegraad, stil, antikreuk, opfrissen, tijd.

Verder heeft deze warmtepompdroger een reverserende trommelbeweging; het droogresultaat is hierdoor gelijkmatiger en je hebt minder kans dat kleding in elkaar draait dan wanneer de trommel maar een richting op draait. Ook het een startuitstelfunctie zodat de droger aanstaat wanneer het jou het beste past.

De afmetingen van deze droger zijn 85 x 60 x 63 cm en hij weegt 49,5 kg. De trommel is gemaakt van RVS. De elektriciteitskabel heeft een lengte van 1,41 m. In totaal heb je keuze uit 10 programma’s. De AEG T8DE84ES heeft het energielabel A++.

Let er op dat het stroomsnoer met 1,41 m aan de korte kant is. Zorg er dus voor dat de droger dicht bij een stopcontact kan staan.

Miele TWJ 580 WP Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Stoomfunctie - Beschermende SoftCare trommel met verlichting - Connectie met smartphone - Energiezuinig - energielabel A+++
 • Synthetische was maximale belading van 4 kg - Droogtijd duurt wat lang - Deze droger is zwaar in vergelijking met andere drogers
Productreview:

De Miele TWJ 580 WP is een warmtepompdroger met een vulcapaciteit van 9 kg. Hierdoor is deze droger vooral geschikt voor een gezin van 3 tot 4 personen. Dankzij de SteamFinish komt kleding er minder gekreukt uit en heb je minder strijkwerk!

Bovendien is deze droger helemaal van deze tijd, dankzij de [email protected] app. Via de app bedien je de wasdroger waar en wanneer je maar wilt. In de app kun je ook zien hoelang de droger nog bezig is met het programma, zo voorkom je dat je onnodig naar de droger loopt.

Deze Miele is een slimme droger met Perfect Dry. Dit houdt in dat de tijd wordt aangepast aan de inhoud. Een vol droogprogramma op katoen duurt ongeveer 208 minuten en bij een gedeelte belading ongeveer 124 minuten. De Perfect Dry sensor meet het kalkgehalte van het water en stemt de droging daar exact op af. Je wasgoed komt er hierdoor precies uit zoals past bij het gekozen programma.

Dankzij de honinggraatstructuur van de SoftCare-trommel kreukt en slijt kleding nauwelijks, dit komt door de constante luchtstroom tussen de trommel en de kleding. Bovendien zorgt de luchtstroom ervoor dat het wasgoed meer zweeft en sneller droog wordt. Handig is dat de trommelverlichting automatisch aangaat bij het openen van de deur. Zo zie je snel of de droger helemaal leeg is en hoef je ’s avonds geen extra lampen aan te zetten.

Het water kan worden opgevangen in de condensbak, ook kun je ervoor kiezen om de droger aan te sluiten op een waterafvoer. Je hoeft de condensbak dan niet meer te legen.

Bij aanschaf van deze Miele wordt een geurflacon meegeleverd. Hierdoor blijft het wasgoed tot wel 4 weken lekker fris ruiken. De geurflacon kan eenvoudig in de pluizenfilter worden geplaatst en gaat tot wel 50 beurten mee. De geurflacon is niet noodzakelijk en kan naar persoonlijke voorkeur worden gebruikt. Ook kun je de intensiteit van de geur instellen.

Wat Miele verder nog bijzonder maakt, is dat het de enige fabrikant is die huishoudelijke apparaten emailleert. Hierdoor is deze droger bestendig tegen krassen en corrosie. Bovendien is het makkelijkere om de droger met een vochtige doek af te nemen.

Bij het starten kun je kiezen uit een van de volgende programma’s: mobileControl, stomen, beddengoed, impregneren, voorstrijken, overige programma’s, overhemden, wol, fijne was, kreukherstellend, katoen, katoen eco.

Verder heeft deze warmtepompdroger een startuitstelfunctie zodat de droger aanstaat wanneer het jou het beste past. De anti-kreukfase duurt maar liefst 2 uur na afloop van het programma. De anti-kreukfase voorkomt dat kleding in een prop blijft liggen en er dus onnodige kreukels ontstaan.

De afmetingen van deze droger zijn 85 x 60 x 64 cm en hij weegt 61 kg. De trommel is gemaakt van RVS. De elektriciteitskabel heeft een lengte van 2,02 m. In totaal heb je keuze uit 12 programma’s. De Miele TWJ 580 WP heeft het energielabel A+++.

Let er op dat het vulgewicht voor katoen 9 kg is en voor synthetisch wasgoed slechts 4 kg.

Miele TDB 220 WP Eco Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Beladingssensor zodat droogtijd precies wordt afgesteld op de inhoud - Beschermende SoftCare trommel met verlichting - Weinig onderhoud dankzij zelfreinigende condensor
 • Geen eindsignaal als de droger klaar is - Deze droger maakt wat meer geluid dan andere drogers van Miele
Productreview:

De Miele TDB 220 WP Eco is een warmtepompdroger met een vulcapaciteit van 7 kg. Deze droger is hierdoor vooral geschikt voor een klein huishouden van 3 tot 4 personen.

De condensor reinigt zichzelf, je hoeft deze dus niet zelf te reinigen. Zo ben je ervan verzekerd dat prestaties optimaal blijven en het energieverbruik over de jaren heen laag blijft. Je hebt dus bijna geen onderhoud aan deze droger. Wel dien je na elke droogbeurt het pluizenfilter te reinigen, maar dat is bij elke droger het geval.

Het water kan worden opgevangen in de condensbak, ook kun je ervoor kiezen om de droger aan te sluiten op een waterafvoer. Je hoeft de condensbak dan niet meer te legen.

Dankzij de slimme Perfect Dry sensoren, past de droogtijd zich automatisch aan, aan de inhoud. Een vol droogprogramma op katoen duurt ongeveer 208 minuten en bij een gedeelte belading ongeveer 124 minuten. Na afloop start er nog een twee uur durende anti-kreukfase. Dit voorkomt dat de kleding te lang in prop ligt en voorkomt hiermee dus onnodige kreukels.

Ook deze droger van Miele is voorzien van een honinggraatstructuur in de SoftCare trommel. Dankzij de speciaal ontworpen structuur ontstaat er een constante luchtstroom tussen de kleding en de trommel voor optimaal droog effect en minimale slijtage van wasgoed.

Bij aanschaf van deze Miele wordt een geurflacon meegeleverd. Hierdoor blijft het wasgoed tot wel 4 weken lekker fris ruiken. De geurflacon kan eenvoudig in de pluizenfilter worden geplaatst en gaat tot wel 50 beurten mee. De geurflacon is niet noodzakelijk en kan naar persoonlijke voorkeur worden gebruikt. Ook kun je de intensiteit van de geur instellen.

Wat Miele verder nog bijzonder maakt, is dat het de enige fabrikant is die huishoudelijke apparaten emailleert. Hierdoor is deze droger bestendig tegen krassen en corrosie. Bovendien is het makkelijkere om de droger met een vochtige doek af te nemen.

Bij het starten kun je kiezen uit een van de volgende programma’s: express, jeans, outdoor, impregneren, ontkreuken, warme lucht, overhemden, finish wol, fijne was, kreukherstellend, katoen, katoen eco. De droogprogramma’s hebben nog de volgende opties: extra droog, kastdroog, strijkvochtig, mangelvochtig en extra zacht.

Verder heeft deze warmtepompdroger een startuitstelfunctie zodat de droger aanstaat wanneer het jou het beste past. De anti-kreukfase duurt maar liefst 2 uur na afloop van het programma.

De afmetingen van deze droger zijn 85 x 59,5 x 64,5 cm en hij weegt 57,9 kg. De trommel is gemaakt van RVS. De elektriciteitskabel heeft een lengte van 1,98 m. In totaal heb je keuze uit 12 programma’s. De Miele TDB 220 WP Eco heeft het energielabel A++.

Deze droger maakt redelijk wat geluid. De Consumentenbond heeft het geluid gescoord met het rapportcijfer 3,4.

Beste smart droger Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Beladingssensor zodat droogtijd precies wordt afgesteld op de inhoud - AirWash – kleding opfrissen met warme lucht - Connectie met app - Energiezuinig - energielabel A+++
 • 1 draairichting; kleding draait makkelijker in elkaar
Productreview:

De Samsung DV90N8289AW/EN is een warmtepompdroger met een vulcapaciteit van maar liefst 9 kg. Deze droger is hierdoor vooral geschikt voor een groot huishouden.

Met behulp van de SmartThings app kun je eenvoudig op je telefoon handige informatie over de droger en het lopende programma zien. Ook krijg je een melding als de droger klaar is. Als je een tv van Samsung hebt, kun je zelfs een melding op je tv krijgen.

Een volle trommel met katoenwas is in 155 minuten kastdroog. Met de functie SuperSpeed kun je een mix van textiel drogen in slechts 81 minuten. Je kunt kleding ook beter beschermen door ze niet te wassen, maar door ze op te frissen met Air Wash. Met Air Wash ontgeur en verfris je kleding met warme lucht.

De speciale Diamond Drum trommel en de Optimal Dry functie zorgen ervoor dat het wasgoed optimaal beschermd blijven. De droger meet regelmatig de vochtigheidsgraad en stopt zodra de was droog is. Dit biedt dus maximale bescherming en er wordt niet meer energie verbruikt dan nodig is.

Bij het starten kun je kiezen uit een van de volgende programma’s: katoen eco, synthetisch, fijne was, gemengde was, air wash, super speed, stille stand, strijkdroog, wol, outdoor, beddengoed, snel droog 35', timer, warme lucht, koude lucht, Smart Check.

Verder heeft deze warmtepompdroger een startuitstelfunctie zodat de droger aanstaat wanneer het jou het beste uitkomt. De anti-kreukfase duurt maar liefst 3 uur na afloop van het programma. Ook heeft het onder andere resttijdindicatie op het LED display, kinderslot en geeft het een eindsignaal. De deur is omkeerbaar en heb je de keuze om de droger aan te sluiten op een waterafvoer.

De afmetingen van deze droger zijn 85 x 60 x 68 cm en hij weegt 54,5 kg. De trommel is gemaakt van RVS. De elektriciteitskabel heeft een lengte van 2,07 m. In totaal heb je keuze uit 14 programma’s. De Samsung DV90N8289AW/EN heeft het energielabel A+++.

De droger heeft één draairichting, hierdoor kan kleding wat makkelijker in elkaar draaien.

Beste koop warmtepompdroger Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Beladingssensor zodat droogtijd precies wordt afgesteld op de inhoud - Draairichting trommel is tweezijdig - Dankzij SensiDry veilig kleding drogen op lage temperaturen - Deur kan zowel links als ook rechts worden geplaatst - Energiezuinig - energielabel A+++
 • Geen verlichting in de trommel - Afvoerslang niet standaard meegeleverd - Maakt iets meer geluid dan je zou verwachten - Elektriciteitskabel is kort (1,39 m)
Productreview:

De AEG T7DBN460 is een warmtepompdroger met een vulcapaciteit van 8 kg. Deze droger is vooral geschikt voor een huishouden van 3 tot 4 personen.

Dankzij het ProSense beladingssysteem staat de droger nooit langer aan dan nodig is. De droger past het programma aan, aan de inhoud. Ook meet het regelmatig de vochtigheid en stopt zodra de was droog is. Dit bespaart energie en beschermt de kleding door niet onnodig te draaien. De SensiDry technologie zorgt voor kortere droogtijden en dat terwijl kleding op lage temperatuur gedroogd wodt.

Bij het starten kun je kiezen uit een van de volgende programma’s: Katoen (extra droog, kastdroog +, kastdroog eco, strijkdroog), synthetica en gemengd (extra droog, kastdroog, strijkdroog), mix, wol, zijde, strijkvrij, beddengoed, sportkleding, tijd. Opties bij aantal programma's: anti-kreuk, tijd.

Verder heeft deze warmtepompdroger een startuitstelfunctie tot 20 uur zodat de droger aanstaat wanneer het jou het beste uitkomt. De anti-kreukfase duurt slechts een half uur na afloop van het programma. Ook heeft het onder andere resttijdindicatie op het display, kinderslot en geeft het een eindsignaal. De trommel draait in twee richtingen om in elkaar draaien te voorkomen en voor optimaal droogresultaat. De deur is omkeerbaar. Je kunt de droger aansluiten op een waterafvoer zodat je het waterreservoir niet meer hoeft te legen.

De afmetingen van deze droger zijn 85 x 59,5 x 66 cm en hij weegt 48 kg. De trommel is gemaakt van RVS. De elektriciteitskabel heeft een lengte van 1,39 m. In totaal heb je keuze uit 14 programma’s. De AEG T7DBN460 heeft het energielabel A+++.

Je kunt deze droger aansluiten op de waterafvoer, hiervoor moet je nog wel een condens afvoerslang aanschaffen, deze wordt niet standaard meegeleverd.

Beste koop condensdroger Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Verlichting in trommel - Beladingssensor zodat droogtijd precies wordt afgesteld op de inhoud - De was is snel droog
 • Hoog energieverbruik, energielabel B - Minder geschikt voor kwetsbare stoffen door hoge temperatuur
Productreview:

De Beko DC7230BX is een condensdroger met een vulcapaciteit van 7 kg. Deze droger is hierdoor vooral geschikt voor een klein huishouden die de droger niet intensief zal gebruiken. Het is een simpele droger, die doet wat hij moet doen: drogen.

De Beke DC7230BX droogt de was op een hoge temperatuur, waardoor hij snel klaar is. Hierdoor is hij minder energiezuinig. Bovendien is droge op een hoge temperatuur niet goed voor alle textielsoorten. Gebruik deze droger dan voornamelijk voor beddengoed en katoenwas. Een volle katoenwas is kastdroog na 140 minuten. Dankzij de slimme beladingssensoren past de droger de droogtijd aan, aan de inhoud. De droger staat dus nooit langer aan dan nodig is. Op het display is te zien hoeveel tijd de droger nog nodig heeft tot aan het einde van de droogbeurt. Als de droger klaar is hoor je een geluidssignaal.

De trommel is gemaakt van RVS, de deuropening heeft een diameter van 31 cm. De deur opent naar rechts. Bij het openen van de deur gaat automatisch de trommelverlichting aan. Zo kun je eenvoudig zien of de trommel helemaal leeg is en heb je ’s avonds geen extra verlichting nodig.

Bij het starten kun je kiezen uit een van de volgende programma’s: strijkdroog, kastdroog eco, kastdroog plus, extra droog, strijkdroog, kastdroog synthetisch, sport, verluchten, express super short, overhemden, jeans, baby protect, 10 min, 30 min, 60 min.

De afmetingen van deze droger zijn 84,6 x 60 x 58 cm en hij weegt slechts 40 kg. De trommel is gemaakt van RVS. De elektriciteitskabel heeft een lengte van 1,5 m. In totaal heb je keuze uit 15 programma’s. De Beko DC7230BX heeft het energielabel B.

Het waterreservoir zit onderin, dit is ideaal als je de droger bovenop een wasmachine wilt plaatsen, maar minder fijn als de droger op de grond staat.

Beste koop luchtafvoerdroger Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Snelle droogtijd - Instelbare deur, draairichting deur kan zowel links als rechts - Licht van gewicht
 • Energielabel C - Geen kledingbeschermende trommel
Productreview:

De Zanussi ZTE7101PZ is een luchtafvoerdroger met een vulcapaciteit van 7 kg. Deze droger is hierdoor vooral geschikt voor een klein huishouden die de droger niet intensief zal gebruiken. Het is een simpele droger, die doet wat hij moet doen: drogen.

Deze droger droogt snel, in vijf kwartier is een volle trommel met katoenwas al droog! Maar hier hangt dan wel een prijskaartje aan, deze droger verbruikt relatief veel energie en heeft daarom energielabel C gekregen. 

De deur van de droger is aanpasbaar, je kunt er dus zelf voor kiezen of de deur linksom of rechtsom opent. Ga je verhuizen en wil je de deur de andere kant op? Dit kan zonder problemen en zonder tussenkomst van onderhoudspersoneel. Het is eenvoudig zelf te doen.

Bij het starten kun je kiezen uit een van de volgende programma’s
Katoen programma's: kastdroog, extra droog, strijkdroog, strijkdroog, zeer droog
Synthetica programma's: kastdroog, extra droog, strijkdroog
Speciale droogprogramma's: Baby, Luchten, Anti-kreuk, Jeans, Mix

De afmetingen van deze droger zijn 85 x 60 x 60 cm en hij weegt slechts 31 kg. De trommel is gemaakt van RVS. De elektriciteitskabel heeft een lengte van 1,54 m. In totaal heb je keuze uit 14 programma’s. De Zanussi ZTE7101PZ heeft het energielabel C.

Met een energielabel C verbruikt deze droger relatief veel energie.

Verkrijgbaar bij:
Vera den Grondel
Door: Vera
Vera werkt samen met haar team aan de reviews uit de categorieën Baby & Kind, Dieren, Keuken & Koken en Huishouden & Wonen. Dagelijks testen, vergelijken en reviewen ze producten om het voor jou makkelijker te maken.