De 5 beste kledingstomers van dit moment [2022 editie]

Laatste ge-update in door Agnes

Kledingstomers zijn in steeds meer huishoudens te vinden als alternatief voor een strijkijzer en een strijkplank. Met een goede kledingstomer verfris je je kleding snel terwijl je de kreukels en vouwen gladstrijkt.

Een kledingstomer heeft veel voordelen. Als je op zoek gaat naar de beste kledingstomer of beste handstomer, dan zul je merken dat er heel veel apparaten zijn waaruit je kunt kiezen.

Om je te helpen een keuze te maken uit het grote aanbod van kledingstomers vergelijken we de vijf beste kledingstomers op basis van verschillende kenmerken. We kunnen alvast verklappen dat we de SteamOne S-Nomad Plus als het beste stoomapparaat voor kleding hebben beoordeeld!

# Product Stoomproductie (g/m) Inhoud waterreservoir (l) Opwarmtijd (sec)
1 SteamOne S-Nomad Plus
Beste koop kledingstomer
30 0,14 40 Bekijk prijzen
2 Philips 3000 series STH3010/70
Best geteste kledingstomer
20 0,1 30 Bekijk prijzen
3 Tefal DT8135 Access Steam
Beste Tefal kledingstomer
24 0,2 40 Bekijk prijzen
4 Steamery Cirrus No.2 Steamer - Matte Pink
Beste Steamery kledingstomer
25 0,09 15 Bekijk prijzen
5 SteamOne ST70SB
Beste SteamOne kledingstomer
42 1,2 60 Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: maandag 26 september 2022
SteamOne S-Nomad Plus Bekijk prijzen
Opwarmtijd (sec): 40
Inhoud waterreservoir (l): 0,14
Stoomproductie (g/m): 30

Deze SteamOne S-Nomad Plus is de topper uit onze kledingstomer review. Nadat we deze kledingstomer een paar keer hadden gebruikt, besloten we om deze de titel “Beste koop kledingstomer” te geven.

Met deze draagbare handstomer haal je snel kreukels en luchtjes uit je kleding. We hebben de stomer getest op een blouse die al een dag was gedragen. De kreukels gingen er prima uit en de blouse rook daarna weer fris alsof deze net uit de wasmachine kwam.

Deze stomer heeft een handig formaat en je kunt ‘m makkelijk vasthouden als je aan het stomen bent. Er zit een kledinghanger bij die je kunt gebruiken om je kleding op te hangen als je gaat stomen.

De beste koop kledingstomer voor kleding zonder vouwen

We waren aangenaam verrast door het feit dat deze handstomer binnen 40 seconden op temperatuur was. Als je snel de deur uit wilt en nog even snel je kleding wilt bijwerken, dan komt dat goed van pas.

Het waterreservoir van 0,14 liter hadden we snel gevuld en onder het apparaat geklikt. Nadat we de blouse hadden gestoomd zat er nog voldoende water in voor nog een paar kledingstukken. De stomer weegt ongeveer één kilo en we vonden dat wel wat zwaar om mee te nemen.

Door de verschillende standen en de meegeleverde borstel konden we er ook een wat dikker colbert mee stomen. Het had niet helemaal het effect van een strijkijzer, maar we konden wel snel een paar vouwen uit het jasje halen zodat het er weer netjes uitzag. Deze kledingstomer heeft helaas geen antikalksysteem.

De sterke punten van deze SteamOne S-Nomad Plus:

 • Warmt snel op
 • Stoomt snel kreukels glad
 • Waterreservoir voldoende voor meerdere kledingstukken

Zoek je een compacte kledingstomer die snel opwarmt? Dan is deze SteamOne S-Nomad Plus de beste koop kledingstomer voor jou.

Dankzij de kabel van 3 meter heb je voldoende bewegingsruimte om je kleding te stomen

Plus- en minpunten
Warmt snel op – Makkelijk te vullen – Kabel van 3 m
Redelijk zwaar apparaat – Geen antikalksysteem – Niet opvouwbaar
Philips 3000 series STH3010/70 Bekijk prijzen
Opwarmtijd (sec): 30
Inhoud waterreservoir (l): 0,1
Stoomproductie (g/m): 20

De volgende kledingstomer die we getest hebben is de Philips STH3010/70. Deze vrolijk gekleurde kledingstomer ziet er een beetje uit als een föhn, maar doet iets heel anders, namelijk snel kreukels uit je kleding halen.

Wij vonden deze kledingstomer makkelijk te bedienen, want het apparaat ligt makkelijk in de hand. We hoefden ook niet lang te wachten op stoom, want het apparaat was binnen een halve minuut al op temperatuur. Deze Philips kledingstomer is bovendien inklapbaar en hij past makkelijk in een tas.

Bij het stomen van een sweater kwamen we erachter dat het snoer van 2 meter wel een beetje kort is. Dat betekent dat je je kleding altijd in de buurt van een stopcontact moet stomen. Het is daardoor ook moeilijker om dit stoomapparaat als een stoomreiniger te gebruiken voor je gordijnen.

De best geteste kledingstomer

We vonden deze kledingstomer makkelijk om te gebruiken en daarom is het wat ons betreft de best geteste kledingstomer uit onze review. Andere redenen zijn:

 • Met een vol waterreservoir stoom je 5 minuten achter elkaar
 • Je kleding wordt fris zonder geurtjes
 • De stoom van 100 graden Celsius desinfecteert je kleding

Deze kledingstomer heeft helaas geen antikalksysteem. Je moet het apparaat dus regelmatig zelf ontkalken en dat is minder handig dan een stomer die wel zelf automatisch ontkalkt. We vonden dit minpunt echter niet opwegen tegen alle pluspunten van deze kledingstomer en de lage prijs.

Ben je op zoek naar een inklapbare kledingstomer die je makkelijk meeneemt en handig in gebruik is? Dan is deze Philips STH3010/70 de beste kledingstomer voor jou.

Deze kledingstomer moet je handmatig ontkalken.

Plus- en minpunten
Binnen 30 seconden warm – Inklapbaar – Goedkope kledingstomer
Klein waterreservoir – Handmatig ontkalken – Snoer is vrij kort
Tefal DT8135 Access Steam Bekijk prijzen
Opwarmtijd (sec): 40
Inhoud waterreservoir (l): 0,2
Stoomproductie (g/m): 24

In deze test wilden we ook een kledingstomer van het bekende merk Tefal testen. Het werd deze Tefal DT8135 Access Steam. Met een opwarmtijd van 40 seconden warmt deze kledingstomer iets langzamer op dan de Philips kledingstomer hierboven, maar het is nog steeds snel genoeg.

Wij hingen een blouse op en gingen aan de slag. Toen we deze Tefal kledingstomer optilden, vonden we ‘m best wel zwaar. Hij weegt namelijk 1,7 kilo. Onze armen werden dus snel moe. Ondanks dat je 10 minuten kunt stomen met dit apparaat, zouden wij dat vanwege het gewicht niet zo snel doen.

Deze kledingstomer is wel heel handig als je wasdroger geen stoomfunctie heeft en je strijken niet ziet zitten. Met de meegeleverde bevestigingshaak hang je de stomer naast je kledingkast of op een andere handige plek.

De beste Tefal kledingstomer is multifunctioneel

Deze kledingstomer is multifunctioneel door de twee meegeleverde kledingborstels. Daarmee haal je snel wat kreukels uit de hoes van je dekbed of stoom je een colbertje glad. Met de grove kledingborstel fristen we onze bank op. Door de lange kabel van drie meter konden we er prima bij.

Bij het colbert was het wel lastig om bij de schoudervullingen de vouwen uit de stof te stomen. Het apparaat komt er net niet goed genoeg bij.

Deze kledingborstel is multifunctioneel en daarom is het wat ons betreft de beste Tefal kledingstomer. We vonden met name de volgende functies heel handig:

 • Deze beste handstomer is binnen 40 seconden opgewarmd
 • Het snoer van drie meter geeft genoeg bewegingsruimte
 • Gemakkelijk op te bergen dankzij de meegeleverde bevestigingshaak

Als je op zoek bent naar de beste Tefal kledingstomer, kies dan voor deze Tefal DT8135 Access Steam kledingstomer.

Met de meegeleverde kledingborstels kun je ook je bank stomen

Plus- en minpunten
10 minuten stomen zonder bijvullen – Lang snoer – Snel opgewarmd
Zwaar apparaat (1,7 kg) – Stoomt niet goed bij de schouders van jasjes
Steamery Cirrus No.2 Steamer - Matte Pink Bekijk prijzen
Stoomproductie (g/m): 25
Inhoud waterreservoir (l): 0,09
Opwarmtijd (sec): 15

Deze Steamery Cirrus No.2 Steamer is een van de duurdere kledingstomers die we hier testen. Deze kleine kledingstomer is met een gewicht van 0,7 kilo het makkelijkst op te tillen. De opwarmtijd van 25 seconden is een van de kortste die we tot nu toe zijn tegengekomen.

Bij het vullen van het waterreservoir waren we snel klaar want er past maar 0,09 l water in en na 8 minuten stomen is het op. De zoolplaat heeft een vrij grote diameter van 12 centimeter, zodat je een brede baan kunt stomen.

Door de lage stoomafgifte van 15 g/min hadden we moeite om diepe kreukels uit een blouse te stomen. Met een strijkijzer lukte dat wel. Deze kleine kledingstomer is wel makkelijk mee te nemen als je bijvoorbeeld op vakantie gaat.

Beste Steamery kledingstomer voor op vakantie

Bij deze Steamery kledingstomer krijg je een extra borstel waarmee je bijvoorbeeld je winterjas kreukvrij kunt maken. Wij hebben ‘m uitgetest op een wollen winterjas. De lichte kreukels waren snel verdwenen, maar voor de diepe vouwen moesten we het apparaat lang op de jas richten.

We zouden deze prijzige maar handzame kledingstomer dus niet aanraden als je diepe vouwen uit een kledingstuk moet halen. De bijgeleverde tas is wel hittebestendig dus je kunt na het stomen het apparaat meteen opbergen.

Door o.a. de volgende eigenschappen beoordelen wij dit als de beste Steamery kledingstomer:

 • Grote zoolplaat van 12 cm waardoor je snel een kledingstuk stoomt
 • Automatische ontkalker
 • Lichtgewicht apparaat

Wil je de beste Steamery kledingstomer die je makkelijk meeneemt op vakantie? Koop dan deze Steamery Cirrus No.2 Steamer.

Door de brede zoolplaat van 12 cm kun je snel stomen met deze Steamery kledingstomer

Plus- en minpunten
Warmt zeer snel op – Compact formaat – Brede zoolplaat
Hoge prijsklasse – Weinig stoom/minuut – Kleine watertank
SteamOne ST70SB Bekijk prijzen
Stoomproductie (g/m): 42
Inhoud waterreservoir (l): 1,2
Opwarmtijd (sec): 60

Deze SteamOne ST70SB is anders dan de andere kledingstomers uit deze test. Het is namelijk een grote kledingstomer met standaard en geen handstomer zoals de vorige apparaten. Omdat niet iedereen een kleine kledingstomer wil, hebben we de SteamOne aan de test toegevoegd.

Van deze professionele, krachtige kledingstomer waren wij best onder de indruk. Hij staat heel stabiel en aan de standaard hang je makkelijk een trui, jasje of blouse op. In het waterreservoir past 1,2 liter kraanwater en we vonden het makkelijk om de waterbak te vullen.

Het opwarmen duurde wat langer dan bij de handstomers, maar dat is logisch door de grotere hoeveelheid water. Met de draaiknop stelden we het apparaat in voor het stomen van wol, zijde, linnen of katoen.

De beste SteamOne kledingstomer voor professioneel stomen

In de zijden blouse die wij hebben gestoomd zaten behoorlijk wat kreukels en vouwen. De SteamOne ST70SB had er geen enkele moeite mee. Hoewel het apparaat zelf redelijk wat plaats inneemt, was de stoomkop makkelijk te bedienen door het lange snoer van 2,3 m.

We hadden de blouse snel glad gestoomd met het zijde programma en de kledingborstel. Dat ging lekker snel. Na het stomen zat er nog heel veel water in de tank. Volgens de fabrikant kun je met een volle tank circa 50 kledingstukken stomen.

Dat het apparaat een kalkverzamelaar heeft, is een groot pluspunt. Zo kun je de tank vullen met gewoon kraanwater. Een ander pluspunt is de hoeveelheid accessoires die je erbij krijgt. Zo krijg je bij deze kledingstomer:

 • Kapstok
 • Kledinghanger
 • Twee borstels
 • Hanger voor broeken
 • Hittebestendige handschoen
 • Houder voor de stoomkop
 • Mini strijkplank

Deze kleidingstomer is zeker niet de goedkoopste die we hebben getest, maar het haalt wel perfect de vouwen uit je kleding. Of je gordijnen, of je bank. Je hoeft dus niet meer naar de stomerij als je deze SteamOne ST70SB koopt.

Wil je gewoon thuis professioneel kunnen stomen? Kies dan voor deze SteamOne ST70SB.

Plus- en minpunten
Grote watertank – Diverse stoomprogramma’s – Professioneel stomen
Dure kledingstomer – Moeilijk verplaatsbaar – Staander is wat kort
Door: Agnes

Agnes is samen met haar team verantwoordelijk voor de reviews uit verschillende categorieën. Dagelijks testen en vergelijken zij producten om het voor jou makkelijker te maken. Agnes houdt van schilderen en paardrijden.