Beste kledingstomer 2023. 5x de beste kledingstomers

Laatste ge-update in door Eva

Corona ligt eindelijk weer achter ons en daarom is het de hoogste tijd om er weer piekfijn uit te zien als je een avondje uit gaat, naar kantoor gaat of even bij vrienden op de koffie wilt. Wil je indruk maken, dan blijkt uit onderzoek dat de eerste indruk superbelangrijk is! Of je dat nu doet met een mooie blouse, strak in het pak of met een elegante jurk, met een kledingstomer zorg je ervoor dat je er op en top uit ziet om een sterke eerste indruk te maken!

Om je hier een handje bij te helpen, hebben we in deze review de beste kledingstomers van 2023 op een rij gezet. Daarbij hebben we onder meer gekeken naar de stoomproductie, de prijs, de opwarmtijd en het type kledingstomer. Hier is de Philips STH3010/70 als beste van 2023 uit naar voren gekomen. Benieuwd naar andere goede kledingstomers? In deze gids lees je er alles over!

Product Stoomproductie Opwarmtijd Type kledingstomer
Philips STH3010/70 Philips STH3010/70
Beste koop kledingstomer
20 g/m 30 seconden Hand kledingstomer Bekijk prijzen
Philips GC362/80 Steam&Go Plus Philips GC362/80 Steam&Go Plus
Best geteste kledingstomer
24 g/m 45 seconden Hand kledingstomer Bekijk prijzen
SteamOne S-Nomad Plus SteamOne S-Nomad Plus
Beste hand kledingstomer
30 g/m 40 seconden Hand kledingstomer Bekijk prijzen
Tefal Cube UT2020 Tefal Cube UT2020
Beste professionele kledingstomer
90 g/m 70 seconden Hand kledingstomer Bekijk prijzen
Young Mountain MI-1640 Young Mountain MI-1640
Beste reis kledingstomer
30 g/m 35 seconden Hand kledingstomer Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: dinsdag 30 mei 2023
Philips STH3010/70 Bekijk prijzen
Stoomproductie: 20 g/m
Opwarmtijd: 30 seconden
Type kledingstomer: Hand kledingstomer
Hierom zijn we fan:
Opwarmtijd
Inklapbare kledingstomer + etui
Lange kabel
Bijvullen
Let hierop:
Handmatig ontkalken
Lage stoomafgifte

Geschikt voor: Mensen die snel nog een kledingstuk willen stomen voordat ze de deur uit gaan! 

Laten we beginnen met de Philips STH3010/70. Deze Philips is uitermate geschikt voor als je weinig geduld hebt óf als je er net voor vertrek achter komt dat je nog een kledingstuk wilt stomen. De opwarmtijd bedraagt namelijk maar 30 seconden!

Bewegingsvrijheid

Een groot voordeel van deze Philips kledingstomer is dat deze ook erg geschikt is als je een kledingstomer mee op reis wilt nemen. Deze goede kledingstomer kun je namelijk opvouwen én direct in het etui opbergen, zodat deze tijdens het reizen niet beschadigd.

Daarnaast beschikt deze ook over een lang snoer van maar liefst 2 meter. Hoewel dit al lang is, hebben we in deze review nog een aantal kledingstomers met een nóg langere snoer. Toch hebben we ervaren dat je ook bij deze kledingstomer al veel bewegingsvrijheid hebt.

Bij het stomen van kleding zijn we er wel achter gekomen dat deze een lage stoomafgifte heeft van maar 20 gram per minuut. Hierdoor is het een kledingstomer die geschikt is voor delicate stoffen, maar kreuken verdwijnen minder snel dan bij andere kledingstomers in deze review.

Het waterreservoir

Kijken we naar het waterreservoir, dan heeft deze de volgende kenmerken:

 • Inhoud van 0,1 liter
 • Hervulbaar tijdens gebruik
 • Afneembare waterreservoir

Bij het waterreservoir moet je er wel op letten dat je deze handmatig moet ontkalken. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Philips Steam & Go, die beschikt over een zelfreinigend anitkalksysteem. Wil je de kledingstomer reinigen, dan kun je dat doen door deze stappen te volgen.

De beste kledingstomer van 2022 vanwege het compacte formaat, de korte opwarmtijd en het hervulbare waterreservoir tijdens het stomen!

Philips GC362/80 Steam&Go Plus Bekijk prijzen
Stoomproductie: 24 g/m
Opwarmtijd: 45 seconden
Type kledingstomer: Hand kledingstomer
Hierom zijn we fan:
Hittebestendige handschoen
Opbergtas
Borstel accessoire
Zelfreinigend
Let hierop:
Lage stoomafgifte
Regelbare stoomkracht

Geschikt voor: Mensen die een handzame kledingstomer willen die gemakkelijk op te bergen is.

Na verschillende getest te hebben, is de Philips Steam & Go Plus gc365/80 als beste uit de test gekomen. Dit komt allereerst door de hittebestendige handschoen die je meegeleverd krijgt. Deze zorgt ervoor dat je je:

 • Je niet verbrand tijdens het stomen
 • Je de kleding strak kunt houden
 • De kleding vast kunt pakken direct na het stomen

Philips Steam Accessoires

Naast dat je de handschoen krijgt, krijg je ook een opbergtas. Hierdoor kun je het apparaat gemakkelijk opbergen. Ook is er een borstel meegeleverd, waardoor je ook dikkere stoffen kunt stomen. Daarbij moet je denken aan dikkere bloezen of je winterjas.

Technische specificaties

Qua specificaties hebben we nog een voordeel ten opzichte van de hierboven genoemde kledingstomer. Deze beschikt namelijk over een zelfreinigend systeem, waardoor kalk uit de leidingen van de kledingstomer wordt verwijderd. Hiermee voorkom je dat je witte vlekken op je kleding krijgt.

Helaas zijn er ook een tweetal punten die in negatieve zin opvallen. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om de stoomkracht handmatig te regelen. Dat wil zeggen dat je, ongeacht de stof die je stoomt, dezelfde stoomkracht gebruikt.

Daarnaast is de stoomafgifte met 24 gram per minuut aan de lage kant. Dit is dan ook niet voldoende om hardnekkige kreukels uit je kleding te verwijderen. Met deze handige kledingstomer zorg je er alleen voor dat kleine vouwen verdwijnen.

De uitstekende prijs kwaliteitverhouding, de handschoen en de borstel bij deze Philips Steam & Go Plus GC365 zorgen ervoor dat dit de best geteste kledingstomer van dit moment is!

SteamOne S-Nomad Plus Bekijk prijzen
Stoomproductie: 30 g/m
Opwarmtijd: 40 seconden
Type kledingstomer: Hand kledingstomer
Hierom zijn we fan:
Meegeleverde borstel
Stoomproductie
Opwarmtijd
Zuignap
Let hierop:
Vervanging strijkijzer
Antikalksysteem

Geschikt voor: Mensen die dikkere stoffen willen stomen met een compacte kledingstomer.

Met deze SteamOne S-Nomad Plus maak je al je kleding weer perfect glad. De kledingstomer heeft een stoomproductie van 30 gram per minuut, waardoor je kreukels eenvoudig en snel uit je kleding kunt verwijderen. Het is daarbij wel belangrijk om te vermelden dat je hardnekkige kreukels niet kunt verwijderen en dat deze niet dient ter vervangingen van een strijkijzer of stoomstrijkijzer.

Kledingstomer gebruikt 40 seconden

Een groot voordeel van deze kledingstomer is dat deze binnen 40 seconden warm is en klaar voor gebruik. Terwijl jij de kleding zoekt die je wilt stomen, is de kledingstomer al opgewarmd.

Na gebruik is het wel belangrijk dat je hem regelmatig schoonmaakt. Deze heeft namelijk geen automatisch antikalksysteem. Vergeet je dit te doen, dan kan het zijn dat je aanslag op je kleding krijgt. Vergelijk dit maar met kalk op je glazen als je de vaatwasser niet regelmatig met antikalk of de juiste vaatwastabletten reinigt.

Focus op reizen

Deze SteamOne kledingstomer is enorm geschikt om mee op reis te nemen. Dit komt vooral door:

 • De meegeleverde borstel
 • Korte opwarmtijd van 40 seconden
 • De meegeleverde zuignap

Door de korte opwarmtijd kun je vrijwel direct aan de slag, terwijl de zuignap ervoor zorgt dat je de kleding eenvoudig op kunt hangen aan de kast in je hotelkamer, aan de deur of waar dan ook! Hierdoor heb je ook geen strijkijzer meer nodig.

De meegeleverde borstel zorgt er daarnaast voor dat je ook kledingstukken kunt stomen die wat dikker zijn, zoals een colbert of winterjas. Let er wel op dat ook deze kledingstomer niet in staat is om een echte strijkijzer te vervangen. Voor sommige kleding heb je nog steeds een strijkplank nodig. 

De beste hand kledingstomer vanwege het compacte formaat, de meegeleverde zuignap en de borstel voor dikkere stoffen.

Tefal Cube UT2020 Bekijk prijzen
Stoomproductie: 90 g/m
Opwarmtijd: 70 seconden
Type kledingstomer: Hand kledingstomer
Hierom zijn we fan:
Krachtige kledingstomer
Regelbare stoomkracht
Ontsmetten
Kleding en meubilair
Let hierop:
Opwarmtijd
Prijs

Geschikt voor: Mensen die op zoek zijn naar een krachtig apparaat voor zowel kleding als meubilair.

Heb je een kledingstomer nodig voor in een kledingwinkel of wacht je tot het einde van de week met het direct stomen van al je kleding? Dan is deze professionele kledingstomer van Tefal zeer geschikt. Met een vol waterreservoir stoom je bij de Tefal Cube UT2020 maar liefst 80 minuten, zonder dat je deze bij hoeft te vullen.

Krachtige kledingstomer

Naast dat je er lang mee kunt werken, zijn er nog een aantal andere aspecten die het een fijn apparaat maken:

 • Inhoud waterreservoir van 1,1 liter
 • Continue stoomproductie van 90 gram per minuut
 • Antikalksysteem
 • Regelbare stoomkracht

Vooral de regelbare stoomkracht is een belangrijk aspect, aangezien je de stoomproductie dan kunt aanpassen aan het materiaal van je kleding. Let er wel op dat wanneer die rechtop staat, deze meer ruimte in beslag neemt dan de hierboven genoemde kledingstomers.

Wil je de beste kopen van dit moment kopen? Dan moet je wel rekening houden met de opwarmtijd. Hoewel 70 seconden nog steeds erg snel is, is dit wel langer als we dat vergelijken met bijvoorbeeld de Philips Steam Go Plus met een opwarmtijd van maar 30 seconden.

Nare geurtjes

Naast dat de kledingstomer enorm krachtig is, zorgt deze er ook voor dat er nare geurtjes worden verwijderd. Dit komt onder meer door de hoge stoomafgifte van 90 gram per minuut, maar ook doordat er een kledingborstel is meegeleverd. Hiermee is je kleding weer helemaal fris.

Hoewel we enorm tevreden zijn over deze Tefal Cube, is deze wel een stuk duurder dan de gemiddelde kledingstomer. Zo is deze ruim drie keer duurder dan de op een na duurste kledingstomer in deze review.

Young Mountain MI-1640 Bekijk prijzen
Stoomproductie: 30 g/m
Opwarmtijd: 35 seconden
Type kledingstomer: Hand kledingstomer
Hierom zijn we fan:
Opwarmtijd
Watertank
Opzetborstel
Prijs
Let hierop:
Hardnekkige kreukels
Snoerlengte

Geschikt voor: Mensen die veel reizen en er ook onderweg spik en span uit willen zien! 

En tot slot hebben we nog de beste die speciaal ontworpen is om mee op reis te nemen, de Young Mountain MI-1640. Dat komt door een aantal factoren:

 • Grote watertank
 • Korte opwarmtijd van 35 seconden
 • Opzetborstel voor verwijderen van pluisjes

Reisformaat

Door het lichte gewicht van maar 0,8 kilogram stop je deze moeiteloos in je handbagage of koffer, zonder dat je andere spullen thuis hoeft te laten. Hoewel je deze moderne kledingstomer niet kunt inklappen, heeft deze alsnog een zeer compact formaat.

Daarnaast zien we dat de prijs van het apparaat zeer voordelig is. Het is namelijk de goedkoopste uit deze review, wat het ook de ideale kledingstomer maakt voor mensen die er nog weinig ervaring mee hebben en niet al te veel geld willen uitgeven.

Hardnekkige kreukels

Ondanks dat het een van de beste producten is voor op reis, moeten we wel vermelden dat je de echte flinke kreukels niet uit je kleding krijgt. Hiervoor is het aandeel continue stoom namelijk te klein. Wil je echte grote kreukels uit je kleding krijgen, dan moet je toch echt vertrouwen op een strijkijzer.

Deze kledingstomer gebruik je daarnaast alleen dicht bij een stopcontact. De snoerlengte is namelijk maar 1,5 meter, waardoor je weinig bewegingsvrijheid hebt. Daarnaast is er ook geen afneembaar waterreservoir, waardoor je deze altijd bij de kraan moet bijvullen.

De beste kledingstomer voor op reis vanwege het compacte formaat, de meegeleverde borstel en de grote watertank.

Verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten bij het kopen van een kledingstomer? - 2023 Koopgids

De wens van de consument kan sterk verschillen. Het is daarom belangrijk om naar een aantal punten te kijken en te bepalen welke punten voor jou belangrijk zijn. Gelukkig hebben we hier een aantal van deze punten op een rij gezet!

Type stomer

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar het type kledingstomer dat je kunt gebruiken. Daarbij kunnen er twee verschillende types onderscheiden worden:

 • Hand kledingstomer: De hand kledingstomer geeft je het voordeel van het compacte formaat en dat je deze eenvoudig mee op reis kunt nemen. Deze praktische kledingstomer kun je daarnaast ook gebruiken om bijvoorbeeld je meubels of kleding kreukvrij te maken. Helaas mist deze vaak wel wat stoomkracht.
 • Kledingstomer met standaard: Er zit een standaard ingebouwd in de kledingstomer. Hier kun je je kledingstuk aan ophangen. Ook is het waterreservoir groter, waardoor je meer kledingstukken tegelijk kunt stomen.

Stoomproductie en stoomkracht

Daarnaast zijn de stoomproductie en regelbare stoomkracht belangrijk. Hoe hoger de stoomproductie, hoe meer stoomkracht de kledingstomer heeft. Een kledingstomer heeft een minimale continue stoomproductie van 30 gram per minuut nodig om lichte vouwen uit kleding te halen.

Waterreservoir

Het waterreservoir is vooral een belangrijk punt als je meerdere kledingstukken achter elkaar wilt stomen. Over het algemeen heeft een kledingstomer met standaard een groter waterreservoir. Hoewel je er ook voor kunt kiezen om deze tussentijds bij te vullen, moet je er dan wel rekening mee houden dat het apparaat weer even tijd nodig heeft om op te warmen.

Opwarmtijd

En dat brengt ons direct bij het laatste aandachtspunt, namelijk de opwarmtijd. Dit is de tijd die de kledingstomer nodig heeft om volledig op te warmen. Ga je kledingstukken stomen als de kledingstomer nog niet volledig opgewarmd is, dan kan dit ten koste gaan van het resultaat. De opwarmtijd bij de beste kledingstomer van 2023 verschilt tussen de 30 en 70 seconden.

Door:
Eva

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywriter. Sindsdien schrijft ze met veel plezier voor Debeste.com. 

Verder reist Eva het liefst de hele wereld rond, kookt ze graag vegetarische gerechten en speelt ze met veel plezier op de piano. Voor jou duikt zij in de wereld van kookspullen, hondenbrokken en andere huis-tuin-en-keukenartikelen.