Beste kledingstomer 2023. 5x de beste kledingstomers

Door: Jasper
Laatste update: 26 september 2023

Wij verdienen mogelijk een kleine commissie op geselecteerde producten. Lees hier meer over ons en ontdek ons review proces.

Om nog snel je blousje kreukvrij te maken, omdat je geen zin hebt om het strijkijzer erbij te pakken of om frisse kleding in het buitenland te hebben: je hebt het allemaal met een kledingstomer. Dit handige apparaatje zorgt er binnen enkele minuten voor dat je kleding er uitziet als nieuw. Maar: wat is nou de beste kledingstomer?

Om daarachter te komen, hebben wij tientallen kledingstomers vergeleken en 7 verschillende modellen van bekende en onbekende merken getest. We keken naar het resultaat, handig ontwerp en hoe lang hij precies stoomt. Daaruit kwam toch een duidelijke winnaar: de Tristar ST-8916, wegens de goede prijs en resultaten. Toch zitten er meer goede modellen in deze test. Benieuwd? Lees snel verder!

Kledingstomer top 5

 1. Beste koop: Tristar ST-8916
 2. Best geteste: Beldray
 3. Snelste kledingstomer: Dynter SK214
 4. Beste voor op reis: SteamOne S-Nomad Plus
 5. Beste resultaat: Philips Steam&Go Plus GC365/80

Kledingstomers vergelijken

Product Lengte van de kabel Gewicht Breedte mondstuk Aantal Watt tijdens stomen
2,45 m 1138 gr 8,5 cm 1190 watt Bekijk prijzen
Beldray Best geteste
1,90 1222 gr 11 cm 1390 watt Bekijk prijzen
Dynter SK214 Snelste kledingstomer
1,65 m 1055 gr 12,5 cm 1326 watt Bekijk prijzen
SteamOne S-Nomad Plus Beste voor op reis
3,05 m 993 gr 11 cm 2014 watt Bekijk prijzen
2,5 m 933 gr 11,5 cm 1336 watt Bekijk prijzen
Swipe swipe

Handig om te weten

check
Hier kun je zelf op letten

Het verschil in kledingstomers zit vooral in de tijd dat je kunt stomen en het uiteindelijke resultaat wat je krijgt.

check
Ons onderzoek

We hebben de kledingstomers gemeten aan de hand van onze testcase. Die lees je hier.

Zo hebben wij de kledingstomers getest:

Linnen servetten strijken, de kledingstomer wegen en opmeten hoe lang het snoer is: we hebben een hoop verschillende tests gedaan met onze kledingstomers. Op basis daarvan hebben we een aantal criteria opgesteld: hoe lang kun je met de kledingstomer stomen? Zijn de resultaten goed? En is het design gebruiksvriendelijk? Lees hier hoe we nog meer hebben getest.

Wij zoeken jou!

Wij zoeken een testpanel om huis-tuin-en-keukenproducten mee te testen. Is dat iets voor jou? Lees hier meer en meld je gratis aan.

Beste koop Tristar ST-8916

Hierom zijn we fan:
 • Hele goede prijs
 • Strijkt snel
 • Fijne watertank
 • Kun je lang mee stomen
Let hierop:
 • Handleiding is wat onduidelijk
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 29,99
Een man gebruikt een stofzuiger om zijn keuken schoon te maken.
Lengte van de kabel: 2,45 m
Gewicht: 1138 gr
Breedte mondstuk: 8,5 cm
Aantal Watt tijdens stomen: 1190 watt
Merk: Tristar

Goedkoop, snel én praktisch: deze Tristar was een goede winnaar van onze kledingstomer-test. De kledingstomer heeft een fijn design wat niet te zwaar in de hand ligt. De breedte van het mondstuk was een van de kleinere in deze test, maar daar stoorden wij ons absoluut niet aan. Want: de Tristar werkt super!

Bij het openmaken van de doos, krijg je bij deze Tristar een mooie inhoud: de Tristar, een bekertje om de watertank te vullen en 2 opzetstukken. We hebben de test gedaan zonder, maar de opzetstukken zijn handig als je bijvoorbeeld iets afstand wil houden of de stof wil beschermen.

Goede resultaten in weinig tijd

Als we kijken naar de resultaten van dit apparaat, zijn die ook helemaal niet verkeerd. Zo is deze kledingstomer binnen 35 seconden klaar voor gebruik. We hebben vervolgens linnen servetten ‘gestreken’ en dat doet dit model in slechts 15 seconden. Daarmee is de Tristar snel in gebruik en werkt het apparaat een van de snelste uit deze test. 

Het design van de Tristar is ook erg fijn. De kledingstomer werkt aan de hand van knoppen, die je met je wijsvinger handig indrukt. Daardoor kun je zelf bepalen wanneer je wilt dat ‘ie stoomt. Het handvat is verder prima en ontwerp erg duidelijk. Je steekt de stekker erin, wacht minder dan een minuutje en je kleding is binnen 2 minuten gestreken. Dat vind ik echt heel erg handig. 

Goede batterij en prima waterreservoir

Leuk dat de Tristar het goed doet, maar als deze kledingstomer binnen 4 minuten ophoudt met stomen, is de pret toch wel snel voorbij. Maar niet getreurd: de kledingstomer heeft een prima waterreservoir en kan maar liefst 8 minuten lang stomen. Alleen de Young Mountain MI-1640 en de Beldray waren sneller: die hield het maar liefst minimaal 13 minuten vol.

Het enige nadeel van de Tristar is de handleiding: die was toch wel erg onduidelijk. Er stonden geen plaatjes in en het formaat was ook wat knullig. Aan de andere kant krijg je daar wel een hele fijne en goede kledingstomer voor terug. Deze Tristar is een echte aanrader!

duim omhoog
Ideaal voor:
Iedereen die gemakkelijk en snel kleding wil stomen of geen zin heeft in strijken
duim omlaag
Niet helemaal voor:
Reizigers, aangezien hij erg groot is en veel ruimte inneemt
Te koop bij
Gratis verzending vanaf 20,-
Voor 22.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Best geteste Beldray

Hierom zijn we fan:
 • Goede resultaten
 • Start snel
 • Kun je lang mee stomen
 • Klitteband voor het snoer
Let hierop:
 • Onduidelijke handleiding met veel tekst
 • Een gekke maatbeker in de fles
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 39,95
Een man gebruikt een elektrische droger om kleding te drogen.
Lengte van de kabel: 1,90
Gewicht: 1222 gr
Breedte mondstuk: 11 cm
Aantal Watt tijdens stomen: 1390 watt
Merk: Beldray

Wil je fijn en goed stomen? Dan zit je helemaal prima bij de Beldray. Dit merk heeft een uniek design dat lekker in de hand ligt. Het mondstuk van deze Beldray is 11 centimeter. Dat is vrij gemiddeld, aangezien de meeste kledingstomers tussen de 10-12 centimeter lagen. 

Toen we de doos openmaakten, kregen we een klein bekertje om het waterreservoir te vullen, een opzetstukje en natuurlijk de Beldray met handleiding. Die handleiding was erg onduidelijk, net zoals bij de Tristar. Ook hier krijg je een extra opzetstuk meegeleverd. Maar: aan het draad van dit apparaat zit klittenband om het snoer gemakkelijk en goed op te vouwen. Pluspunt voor de Beldray!

Kledingstomer die snel klaar is

In het daglicht is het een beetje onduidelijk om het indicatielampje te zien, dat aangeeft of de stomer klaar is om te stomen. Als je ‘m wel ziet, gaat het lampje binnen 12 seconden aan en dat is écht heel erg snel. Na die enkele seconden heb je ook binnen 15 seconden een kort oppervlak gestoomd. Je ziet snel resultaat en de Beldray ligt ook lekker in de hand. 

Als we verder kijken naar het design, is de Beldray toch uniek in haar design. Zo is het een beetje onduidelijk hoeveel er maximaal in het waterreservoir kan, zonder het bijgeleverde bakje te gebruiken. Daar staat op hoeveel er maximaal in kan. Ook deze kledingstomer werkt met knoppen: als je ‘m 1x in klikt ben je ‘normaal’ aan het stomen, bij de tweede keer heb je iets meer power en bij de derde klik gaat de stomer uit. Dit vond ik persoonlijk niet heel fijn: ik wist niet goed in welke stand ik zat. 

Langdurig stomen en optie voor krachtige stoom

Deze kledingstomer kan maar liefst 20 minuten stomen je ‘m ‘normaal’ gebruikt. Dat vind ik echt heel erg lang en dat is ook een heel groot voordeel aan deze kledingstomer. Wil je de kledingstomer op power gebruiken? Dan lever je 7 minuten in: de Beldray houdt dat 13 minuten vol.

De enige nadelen van deze kledingstomer zijn dus de handleiding en het design. Het design is trouwens wel fijn om vast te houden, maar het design is niet zo fijn als de Tristar. Al met al dus een goede kledingstomer tegen een zacht prijsje!

duim omhoog
Ideaal voor:
iedereen die een goede en snelle kledingstomer wilt
duim omlaag
Niet helemaal voor:
mensen die graag houden van een logisch design om mee te werken
Te koop bij
Gratis verzending vanaf 20,-

Snelste kledingstomer Dynter SK214

Hierom zijn we fan:
 • Goede handleiding
 • Makkelijke watertank
 • Korte draad
Let hierop:
 • Mondstuk is vrij groot
 • Een gekke maatbeker in de kledingstomer
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 39,95
Een man gebruikt een stofzuiger om zijn kleding schoon te maken.
Lengte van de kabel: 1,65 m
Gewicht: 1055 gr
Breedte mondstuk: 12,5 cm
Aantal Watt tijdens stomen: 1326 watt
Merk: Dynter

Als we kijken naar de Dynter, zijn de resultaten met deze kledingstomer heel uiteenlopend. Zo heeft het een aantal onderdelen waar het erg goed op scoort en een paar onderdelen waar het weer helemaal niet goed mee scoort. 

Laten we beginnen bij de verpakking: daarin zit de Dynter met handleiding, een opzetstukje, maatbekertje en een kledinghanger met zuignap. Dat laatste is om aan de muur te hangen maar: dat was bij ons geen succes. De meegegeven handleiding is dan weer echt heel goed. Door de duidelijke plaatjes was het de beste handleiding uit onze test.

Sneller stomer met grote mondstuk

Snel stomen kan prima met deze Dynter. Zo is het apparaat binnen 32 seconden klaar om te stomen. Dat is vrij gemiddeld: dat hadden de meeste uit deze test wel. Ook het stomen van de servetten doet deze Dynter gemiddeld: met 20 seconden hadden wij de servet kreukvrij. Het mondstuk is ook vrij groot, daar pak je al snel veel oppervlak mee. 

De Dynter zou de Dynter niet zijn als er tóch weer een keerzijde aan zit. En ja: het waterreservoir is onhandig. Zo is het onduidelijk hoeveel er maximaal in past en kan er meer in het meegeleverde maatbeker dan in het waterreservoir van de kledingstomer. Dat vond ik persoonlijk erg onhandig. Aan de andere kant kon je bij deze Dynter wel het makkelijkst je watertank vullen zonder extra accessoires. 

Verder naar het design: die is prima. Je werkt met knoppen en dat werkt ook allemaal goed en handig. Je krijgt er ook een grote mondstuk bij: onhandig als je bij de moeilijke plekken wilt komen, maar praktisch als je grotere oppervlaktes voor grote oppervlaktes. Ook is de lengte van de kabel vrij kort: met 1,65 meter  was het een van de kortste draden in deze test. Onhandig, want een langere kabel geeft je meer speelruimte. 

Efficiënt stomen met een ruime stoomtijd

De kledingstomer kan 8,5 minuten lang stomen. Ook dat is weer gemiddeld. Niet lang, maar ook niet kort. Als je weet dat het apparaatje binnen 32 seconden weer warm is, is het geen probleem als er geen water meer in het waterreservoir zit. Je vult het zo weer bij!

Elk voordeel heeft een nadeel: dat is de Dynter. Een super fijne kledingstomer met een design wat lekker in de hand ligt, maar wel een kleine draad heeft. Wordt geleverd met een hele fijne handleiding en wat extra’s, waarvan er één het niet doet. Had de beste en meest fijne waterreservoir, waarvan je vervolgens niet weet hoeveel er in moet.

duim omhoog
Ideaal voor:
Iedereen die gewoon een goede kledingstomer wilt
duim omlaag
Niet helemaal voor:
Iedereen die houdt van een logisch en praktisch ontwerp of ‘m graag meeneemt op reis
Te koop bij
Gratis verzending vanaf 20,-

Beste voor op reis SteamOne S-Nomad Plus

Hierom zijn we fan:
 • De lengte van de kabel
 • Strijkt snel
 • Vrij licht in gewicht
 • Mogelijkheid om een standaard flesje te gebruiken
Let hierop:
 • Onhandige waterbakje
 • Kunt er niet zo lang mee stomen
 • Relatief prijzig
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 79,00
Lengte van de kabel: 3,05 m
Gewicht: 993 gr
Breedte mondstuk: 11 cm
Aantal Watt tijdens stomen: 2014 watt
Merk: SteamOne

De SteamOne S-Nomad Plus: met zo’n blitse naam verwacht je een hoop van een kledingstomer. Het merk heeft verschillende soorten kledingstomers en dat merk je aan de kleine dingen waar het merk over heeft nagedacht. Wij gingen tijdens onze test voor de S-Nomad Plus. 

Allereerst: de doos. Of eigenlijk de inhoud van de doos. Die was heel erg verrassend. Zo krijg je bij deze kledingstomer als enige een speciaal opzetstukje voor een flesje. Dik pluspunt! Zo kun je gemakkelijk een oud, klein flesje Coca-Cola gebruiken als waterresevoir. Een handige toevoeging, zeker als je op reis gaat.

Verder zit er ook nog een duidelijke handleiding in. De SteamOne gebruikt plaatjes met kleur, alleen lees je er geen tekst bij. Dat is niet een heel groot gemis, aangezien de plaatjes genoeg vertellen je de kledingstomer werkt. 

Mogelijkheid om lang te stomen

En dan: het stomen. Het duurt ongeveer 43 seconden voordat de SteamOne klaar is om mee te stomen. Dat is iets langer dan we gewend zijn als we kijken naar de vorige kledingstomers. Maar: minder dan een minuutje is nog steeds niet gek. Binnen 20 seconden hadden wij ook onze servetten gestoomd. 

Als we verder kijken naar het design, ziet de Steam-One er in eerste instantie hip en gebruiksvriendelijk uit. We hadden het net al even over het grote voordeel dat de kledingstomer een speciaal opzetstukje voor het flesje. Die is handig, aangezien het waterreservoir die oorspronkelijk op de kledingstomer zit, wat ingewikkeld is. Zo heb je een watertank, maar die zit ondersteboven. Als je ‘m vult draai je ‘m om en daardoor kun je niet zien of je aan het maximale hoeveelheid water zit. 

Verder werk je met knoppen en die doen het ook goed! De kledingstomer gaat iets minder dan 6,5 minuut mee: dat vind ik toch wel vrij kort. Zit je er net lekker in en dan gaat de kledingstomer weer uit. 

Efficiëntie en gebruiksgemak in energieverbruik en draadlengte.

Ook gebruikt deze kledingstomer bijna 2x meer stroom dan de Tristar. Met 2014 watt zit hij toch erg hoog qua stroomverbruik. Aan de andere kant: het komt ongeveer neer op 0,40 euro per uur. Dat valt nog te overzien. Verder heeft deze kledingstomer echt een heel lang draad: meer dan 3 meter. Dat geeft veel vrijheid en dat vind ik persoonlijk een dikke plus. 

Al met al dus een hippe kledingstomer die er mooi uitziet en heeft gedacht aan wat fijne toevoegingen. Aan de andere kant verbruikt dit toestel wel wat meer stroom dan we gewend zijn van andere modellen en is het waterreservoir wat onhandig. Daar krijg je wel een lang draad en een handig opzetstuk voor!

duim omhoog
Ideaal voor:
Iedereen die gewoon een mooie kledingstomer wilt met veel bewegingsvrijheid of ‘m meeneemt op reis
duim omlaag
Niet helemaal voor:
Iedereen die een wat langer wil stomen voor een betere prijs
Te koop bij
Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd
Gratis verzending vanaf 20,-

Beste resultaat Philips Steam&Go Plus GC365/80

Hierom zijn we fan:
 • Is snel met kleding strijken
 • Heeft een handig opbergzakje
Let hierop:
 • Super kleine watertank
 • Je kunt er helemaal niet lang mee stomen
 • Bakje vult onhandig bij
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 72,99
Een man gebruikt een fietshandvat om kleding aan de muur te hangen.
Lengte van de kabel: 2,5 m
Gewicht: 933 gr
Breedte mondstuk: 11,5 cm
Aantal Watt tijdens stomen: 1336 watt
Merk: Philips

Last but not least: de Philips Steam&Go Plus. En deze kledingstomer is ook echt een Philips-product. We hebben vaker Philips getest, zoals bij de blender en bij de staafmixer, en eigenlijk zijn de resultaten hetzelfde: een super fijn design, maar laat de steekjes op cruciale plekken vallen. Zo is het design erg groot, maar de watertank weer heel erg klein.

Als we kijken naar de inhoud van de doos, pakt de Philips goed uit. Zo krijg je er heel veel boekjes bij. Dat vonden wij een beetje onnodig. Het is een beetje uitleg door middel van plaatjes en aan het einde heb je nog wat veelgestelde vragen. Ook krijg je er een opbergzak, een handschoen en een opzetstukje bij. De handschoen is leuk, maar die gebruik je eigenlijk niet. De opbergzak is wel handig; wanneer je op reis gaat bijvoorbeeld. 

Snel resultaat en snel opgewarmd

Hoe zit het met het stomen? Dat doet deze Philips goed. Zo is het apparaatje binnen 30 seconden warm en duurt het slechts 10 seconden voordat je het servetje hebt gestreken. Dat vind ik echt een dik pluspunt: supersnel en super praktisch.

En dan de maar, want die is er. Zo is het leuk dat je snel kunt stomen, maar de Steam&Go houdt er binnen 3 minuten mee op. Een groot nadeel, want daardoor moet je ‘m telkens bijvullen en weer warm laten worden. Het bijvullen gaat ook niet heel gemakkelijk. Zo vul je de watertank onhandig via de kraan en is het een beetje onduidelijk hoe je de watertank op de kledingstomer klikt. 

Een aantrekkelijk ontwerp met handige functies voor gemakkelijk gebruik.

Het design ziet er dan wel weer goed uit. Zo is de kledingstomer omhuld met een mooie, zwarte laag die is afgewerkt met rosé-goud. Het apparaatje werkt met knoppen die je zelf ingedrukt moet houden. De knoppen doen het ook gewoon goed. De kabel heeft ook een prima lengte: 2,5 meter maar liefst. Dat geeft veel bewegingsvrijheid. Pluspunt voor de Philips!

Het is dus een goede en mooie kledingstomer, waar je niet al te lang mee kunt stomen. Vind je het geen probleem om af en toe het ingewikkelde watertankje te vullen óf gaat ‘ie mee in de koffer naar Spanje? Dan is dit model helemaal niet gek!

duim omhoog
Ideaal voor:
Iedereen die een hippe kledingstomer wilt of ‘m graag meeneemt op reis
duim omlaag
Niet helemaal voor:
Iedereen die een makkelijke watertank heeft en liever een praktische kledingstomer koopt
Te koop bij
Gratis verzending vanaf 20,-

De Net-Niet

De net-niet is een selectie van producten die de lijst net-niet hebben gehaald. Zo kunnen we vertellen welke producten een succes zijn, maar welke je misschien beter in de (online) winkel kan laten staan.

Young Mountain MI-1640

Lengte van de kabel: 1,65 m
Gewicht: 1125 gr
Breedte mondstuk: 10,5 cm
Aantal Watt tijdens stomen: 1670 watt

De Young Mountain MI-1640: het is een snelle kledingstomer. Zo heb je binnen 20 seconden al je gewenste resultaat, maar weet je niet wanneer de kledingstomer warm is. De Young Mountain mist een indicatielampje of belletje. Begin je na 45 seconden met stomen? Dan kun je er wel meer dan 15 minuten tegenaan. Pluspunt!

Toch heeft de Young Mountain wel een relatief kleine kabel. Dat beperkt toch de vrijheid met de kledingstomer. Ook is de watertank erg onduidelijk. Er zit een kleine opening in en om het water er in- en eruit te halen, wat wij niet zo handig vonden. Al met al is het een prima kledingstomer, maar we waren meer fan van andere modellen.

Een man gebruikt een stoomboot om zijn kleren schoon te maken.

Auronic kledingstomer

Lengte van de kabel: 2,20 m
Gewicht: 690 gr
Breedte mondstuk: 7 cm
Aantal Watt tijdens stomen: 805 watt

De Auronic is een kledingstomer die eruitziet als een hippe waterkoker met een tuitje. Maar: ik denk dat een waterkoker nog sneller water kookt. Zo duurt het maar liefst 1.20 minuut om te stomen. Dat stomen gaat dan automatisch: er zit geen knop op waarmee je de stoom kunt besturen.

De resultaten zijn niet zo goed. We moesten er 2x overheen voordat we een prima resultaat hadden en na minder dan 7 minuten was de Auronic er klaar mee. Dan gaat deze kledingstomer als volledig apparaatje onder de kraan om de watertank te vullen. Dat kan, maar is niet heel praktisch. 

Een serie foto's van een man die een stofzuiger gebruikt.

Philips 3000 Series STH3000/20

Lengte van de kabel: 1,90 m
Gewicht: 820 gr
Breedte mondstuk: 9 cm
Aantal Watt tijdens stomen: 1000 watt

De Philips 3000 series: een kledingstomer die eigenlijk niet zo goed doet. Zo heeft deze Philips een van de slechtste strijkresultaten van deze test en krijg je er ook geen spannende accessoires bij. Het duurt 33 seconden voordat de kledingstomer warm is, dat is prima en gemiddeld. Aan de andere kant duurde het 35 seconden voordat wij onze servet hadden gestreken: dat is wel aan de langere kant.

Aan de andere kant heeft deze Philips wel een hele fijne watertank: een nette tweede plek tijdens onze test zelfs! Het is ook handig dat je ‘m kunt inklappen, zodat je ‘m mee kunt nemen op reis. Maar als we kijken naar de resultaten? Kun je beter een ander model kopen.

Een man gebruikt een stofzuiger om een muur schoon te maken.

Hulp met je keuze

Ik wil mijn kledingstomer meenemen op reis

De Philips 3000 Series STH3000/20 is een mooi en klein modelletje dat prima in je koffer past. Hij weegt minder dan een kilo en je klapt ‘m gemakkelijk in elkaar.

Ik wil lang mijn kleding stomen/strijken

Lang strijken met je kledingstomer kan het beste met de Beldray. Zet je dit apparaatje op de normale stand? Dan gaan er zo maar 20 minuten voorbij zonder dat je de tank hoeft bij te vullen.

Ik wil een duurzame en energiezuinige kledingstomer

Ondanks dat het verschil dicht bij elkaar ligt, verbruikt de Tristar het minste stroom. Zo meten wij tijdens het onderzoek 1000 Watt. De Auronic is nog duurzamer: die verbruikte slechts 800 watt. Aangezien de Tristar een betere koop is, raden we daarom de Tristar aan.

Zo hebben wij getest

Watertankjes, linnen servetten, wattage meten en wegen: we hebben een flinke testcase neergelegd om de beste kledingstomer te vinden. Om te kijken welke kledingstomer het beste is, hebben wij de volgende dingen getest:

De kledingstomers op een rij. De foto staat scherp op de kledingstomers en aan de achterkant zie je de draden van de apparaten. Van links naar rechts: Young Mountain, SteamOne S-Nomad Plus, Beldray, Tristar en de Philips Stram&Go Plus GC365/80. 

De kledingstomers op een rij. Van links naar rechts: Young Mountain, SteamOne S-Nomad Plus, Beldray, Tristar en de Philips Stram&Go Plus GC365/80. 

Zo lang duurt het voordat je de kledingstomer kunt gebruiken

Op de foto zie je een close-up van het knopje van de Tristar, die laat zien of het apparaat klaar is.

Een close-up van de Tristar

Om te kijken of de kledingstomer een handig apparaatje is dat je in het stopcontact steekt en enkele seconden later kunt gebruiken, hebben we getimed hoe lang het duurde voordat de kledingstomer klaar was. We deden de stekker erin, de knop aan en timede hoe lang het duurde.

We hebben gekozen voor een kledingstomer die snel opwarmt en snel te gebruiken is. Ook hebben we gekeken of de kledingstomer een duidelijke indicatie gaf wanneer het warm was, door een lampje of een geluidje.

Zo gaat het strijken met de kledingstomer

Uiteindelijk gebruik je de kledingstomer maar voor 1 ding: om je kleding mee te stomen. Om te kijken hoe het apparaatje dat aanpakt, hebben we linnen servetten uit de kast getrokken en gekeken hoe lang het duurde voordat de stomer de servet volledig kreukelvrij had gemaakt. Ook keken we of je de kledingstomer zelf kon stomen met een knopje, of dat het automatisch ging.

We hebben uiteindelijk gekozen voor een kledingstomer die snel een goed resultaat geeft. Verder hebben we gekozen voor een kledingstomer die je goed zelf kunt reguleren met een bijpassend en handig knopje.

Een man is de Beldray aan het testen door de kledingstomer tegen een linnen servet aan te drukken en de strijken.

De Beldray tijdens het strijken van de linnen servetten

Het design van de kledingstomer

Ja. Een mooie kledingstomer is fijn, maar wij keken vooral naar de praktische kant ervan. Zo hebben we de lengte van de kabels gemeten, gekeken hoe de watertank werkte en of de stomer eventuele handige extra’s had, zoals een opbergzakje.

De winnaar van deze test had een handig en grote watertank die je gemakkelijk kon vullen. Ook moest de lengte van de kabels minimaal 2 meter zijn.

Op de foto zie je een man die de aurosonic bijvult via de kraan. De man kijkt erg precies naar de kraan. De aurosonic ziet eruit als een kleine waterkoker.

De Auronic tijdens het vullen van de watertank

De duurzaamheid van de kledingstomer

Op de foto zie je een de kledingstomer aurosonic met een telefoon ervoor die bijhoudt hoeveel stroom het apparaat verbruikt. Het staat vermeld in wattage.

De Aurosonic tijdens het meten van het aantal wattage per uur

Het is fijn om een relatief duurzame kledingstomer te kopen: scheelt je zo maar wat in je portemonnee. Daarom hebben we met een speciale meting tool de apparaten tijdens het stomen gemeten. Ook hebben we gekeken naar de inhoud van de doos.

Weinig wattage en geen piepschuim in de doos: dat maakte de winnaars tijdens deze test. Uiteindelijk bleek de wattage deels nog bij elkaar te liggen. Aangezien piepschuim schadelijk is voor de natuur, hebben we hier minpunten voor gegeven.

De inhoud van de doos

Stel: je koopt een nieuw product, dan is het altijd fijn om er praktische extra’s bij te krijgen. Ook is het fijn dat, als je vastloopt met stomen, je in de handleiding kan lezen hoe het wél moet. We hebben deze twee punten bekeken.

De eerste prijs ging naar kledingstomer die een duidelijke handleiding had met overzichtelijke plaatjes, het liefst in kleur. Én kregen de kledingstomers pluspunten voor een extra opzetstukje, een opbergzakje of een oplossing voor de lange draden.

De prijs

Een goede prijs/kwaliteitverhouding vinden wij hier op de redactie heel erg belangrijk. Vaak denk je met een bekend merk een goed product in huis te halen, terwijl een goedkopere optie vaak beter werkt. Daarom hebben wij verschillende merken, bekend en onbekend, in verschillende prijsranges gekocht en geprobeerd.

Uiteindelijk werken we met een puntensysteem en hebben 2 dezelfde kledingstomers hetzelfde aantal punten? Dan wint de stomer met de laagste prijs. Uiteindelijk is onze top 3 gekomen met onbekende merken die veruit de beste resultaten hebben behaald.

Hier kun je zelf op letten bij het kopen van een kledingstomer

Hoe vaak wil je ‘m gebruiken?

Stel: je wilt een kledingstomer dagelijks gebruiken, dan is een praktisch model stukken handiger dan een mooi design. Kijk daarom naar het aantal minuten dat je de kledingstomer kunt gebruiken en hoe lang het duurt voordat de kledingstomer opwarmt. Ook is het een goed idee om te kijken naar de watertank: die wil je snel en eenvoudig kunnen vullen.

Waar wil je de kledingstomer gebruiken?

Is de kledingstomer om de puntjes op de i te zetten na het wassen, om je blouse een opfrisbeurt te geven voordat je ‘m aantrekt of vertrekt de kledingstomer in de koffer naar Spanje? Dan is het geen gek idee om te kijken naar het formaat van de stomer. Ook kun je dan mooi het gewicht meenemen. Het kan zo maar een halve kilo schelen in je bagage!

De prijs

Je zou zeggen; de prijs zegt veel over een product, maar dat is in veel gevallen niet waar. Kijk eerst naar je budget en bekijk vervolgens op je aankoopsite welke producten daar binnen vallen. Het werkt altijd goed om even te lezen wat de recensies zijn van anderen: dan weet je gelijk of zo’n model bij je past of niet.

Veelgestelde vragen

Waar moet je op letten bij een kledingstomer?

Als je een kledingstomer gaat kopen, is het slim om te letten op een goed ontwerp en mooie resultaten. Zo is het handig als je de watertank snel en eenvoudig kunt bijvullen en dat je niet minuten moet strijken, voordat je het gewenste resultaat hebt.

Is stomen makkelijker dan strijken?

Het voordeel van een kledingstomer is dat je snel een kledingstuk kunt strijken. Zo is de kledingstomer snel warm en met een goed apparaat heb je binnen enkele minuten je gewenste resultaat. Heb je meer kleding? Dan kan een strijkijzer wat praktischer zijn.

Kan een kledingstomer een strijkijzer vervangen?

Een kledingstomer kan zeker een strijkijzer vervangen. Een strijkijzer heeft wel als voordeel dat je er langer mee kunt strijken en dat je er heel goede resultaten mee behaalt. Het voordeel van een kledingstomer is dat het snel warm is en je gemakkelijk enkele kledingstukken kunt opfrissen en strijken.

Is een kledingstomer duur?

Nee, een kledingstomer hoeft niet duur te zijn. Wij hebben een testcase gehouden met verschillende soorten stomers en daarbij was de beste minder dan 30,- euro. Deze kledingstomer was veruit het beste en had ook een fijn ontwerp.

Is een kledingstomer het geld waar?

Een goede kledingstomer is het geld waar, helemaal omdat een goede kledingstomer niet duur hoeft te zijn. Het bespaart je verder ook een hoop gemak, aangezien je het gewenste resultaat eenvoudig in een paar minuten bereikt.

Over de auteur

Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing. Daarnaast schrijft hij ook voor de website. Hij heeft communicatie- en multimediad... Lees meer

Reacties (2)

Mireille schreef:

Hoi, ik heb de Kledingstomer – Tefal Pure POP DT2022 – op het oog. Is deze ook getest?

Eva schreef:

Hi Mireille,

Bedankt voor je reactie. We hebben de Tefal Pure POP DT2022 niet getest. Voor hetzelfde bedrag koop je ook de Beldray, waar wij erg enthousiast van waren.

Mocht je het product kopen, dan zijn we benieuwd naar je ervaring. Als je enthousiast bent, nemen we ‘m bij de volgende test mee!

Groet,
Eva

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *