Beste wasmachine 2021 - Top 5

Laatste ge-update in door Vera

Een goede wasmachine is geen overbodige luxe, en al zeker niet voor grote gezinnen. Het groot aantal kleren dat gewassen moeten worden, vraagt gewoon om een moderne oplossing. Tegenwoordig kan je nog steeds je kleren naar de wasservice brengen, maar laten we eerlijk zijn: wie heeft er nu zoveel tijd en zin om kilo’s vuile was over grote afstanden te sleuren en er telkens weer een hoop geld voor te moeten betalen? En dat terwijl het thuis ook kan! 

Er bestaan nu al jaren compacte en gebruiksvriendelijke wasmachines die je in kleine ruimtes kan plaatsen, zodat je gemakkelijk van thuis uit je was kan doen. De gebruiksvriendelijkheid van de beste wasmachine heeft ervoor gezorgd dat wij dit elektro-apparaat eigenlijk geen dag meer kunnen missen.

Welke soorten wasmachines zijn er?

Vroeger was de keuze gemakkelijker: er bestonden amper 5 of 10 verschillende wasmachines op de markt. Tegenwoordig bestaan er honderden wasmachines voor allerlei merken, elk met verschillende functies en afmetingen. Zo zijn er voordelige wasmachine en drogers, 8 kg wasmachines met voorladers voor kleine huishoudens, en 9-10 kg wasmachines voor grote gezinnen veel was!

Wat is de beste wasmachine voor jou?

De keuze is enorm en wij helpen je zoals steeds graag met het kiezen van de beste wasmachine merk voor jouw behoeftes. Wij hebben een selectie van de 5 best geteste wasmachines gemaakt en deze met elkaar vergeleken zodat jij kan achterhalen welk merk wasmachine het beste is voor jou. Als je met onze productenvergelijking nog steeds geen keuze hebt kunnen maken, dan kan je altijd een kijkje nemen in onze koopgids. Wij lichten daar de belangrijkste kenmerken uit van een goede wasmachine zodat je zelf op zoek kan naar de beste wasmachine merk.

# Product Vulgewicht Toerental centrifuge Geluidsniveau centrifuge Energieklasse
1 LG FH4J5TN8
Beste koop wasmachine
8 kg 1400 rpm 74 dB A+++ Bekijk prijzen
2 Miele WCI 330 WCS XL
Best getest wasmachine
9 kg 1600 rpm 72 dB A+++ Bekijk prijzen
3 Siemens WM14N075NL
Beste wasmachine consumentenbond
7 kg 1400 rpm 75 dB D Bekijk prijzen
4 Miele WDB 030 WCS
Beste Miele wasmachine
7 kg 1400 rpm 74 dB A+++ Bekijk prijzen
5 Bosch WAN28275NL
Beste Bosch wasmachine
8 kg 1400 rpm 73 dB C Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: dinsdag 3 augustus 2021
Beste koop wasmachine Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Direct Drive motor produceert minder trillingen en geluid - 6 Motion-technologie met 6 verschillende trommelbewegingen - ruime trommelinhoud – Stille nachtcyclus
 • Geen anti-allergie stoomfunctie. Geen afstandsbediening
Productreview:

De LG FH4J5TN8E heeft een vulgewicht van 8 kilogram, waardoor deze goede wasmachine geschikt is voor kleine huishoudens. Met deze LG-wasmachine is het gemakkelijk om duurzaam en zuinig te wassen: de automatische beladingsherkenning zorgt ervoor dat de wasmachine altijd weet hoeveel kleren je in de wastrommel stopt. De wascyclus wordt hierop aangepast en zo bespaart het toestel heel wat water en energie. De grote trommelcapaciteit zorgt ervoor de was beter kan bewegen en dus beter wordt gewassen tijdens het centrifugeren.

De motor van de wasmachine is direct op de trommel gemonteerd, waardoor er:

 • Minder extra onderdelen gebruikt worden.
 • De wasmachine stiller centrifugeert.

Deze wasmachine maakt ook gebruik van de 6 Motion DD-technologie:

Een energiezuinige wasmachine die goed presteert

De LG FH4J5TN8E heeft een A+++ energielabel, wat betekent dat het toestel extreem energiezuinig is. Als je dus op zoek bent naar een wasmachine die goed presteert, een grote capaciteit heeft en niet te veel energie verbruikt, dan is dit mogelijk de beste keus wasmachine.

De LG FH4J5TN8E heeft bovendien 14 verschillende wasprogramma's. Je kan er zo goed als alles mee doen! Alleen jammer dat de wasmachine niet over een stoomfunctie beschikt om huidirritatie te verminderen als je bijvoorbeeld allergisch bent voor pollen.

Best getest wasmachine Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • QuickPowerWash om snel 5 kilo te wassen in 1 uur – Water- en energiebesparing met PowerWash – Mogelijkheid om CapDosing-capsules te gebruiken
 • Geen TwinDos voor automatische dosering wasmiddel
Productreview:

De Miele WCI 330 PowerWash is in vele opzichten een toestel dat gemaakt is om op lange termijn kosten te besparen: je kan er tot 9 kilogram zuinig en snel mee wassen. De grote trommelcapaciteit is bovendien geweldig voor gezinnen met veel dagelijkse was. Deze beste miele wasmachine onderscheidt zich vooral van klassieke wasmachines dankzij de PowerWash functie.

In een normale vaatwasser wordt water via de onderkant van de trommel aangebracht, waardoor kledij traag en onregelmatig gewassen wordt. De PowerWash-functie maakt gebruik van een tweede pomp:

 • Het water wordt rechtstreeks via de bovenkant van de trommel op het wasgoed sproeit.
 • Het wasgoed wordt zo evenredig gewassen
 • Er wordt minder water verkwist.
 • Het apparaat heeft bovendien ook een A+++ energielabel.

Krachtige en energiezuinige technologie die full-performance aanbiedt voor grote gezinnen

De Miele WCI 330 PowerWash is niet alleen zuinig op vlak van water- en elektriciteitsverbruik: het toestel biedt de mogelijkheid om CapDosing-capsules te gebruiken. Op die manier wordt er nooit te veel wasproduct aangebracht in de wasmachine. Het is wel jammer dat het toestel geen gebruikt maakt van een geïntegreerd automatisch doseringsmechanisme. Aan de prijs van het toestel had dit heel wat nuttiger kunnen zijn dan een doseringsmechanisme waarbij je nog steeds zelf wasproduct moet aanbrengen.

De wastrommel draait sneller dan bij de meeste wasmachines (1600 toeren per minuut!), waardoor het wasgoed ook minder nat uit de trommel komt.

Al bij al die dit een geweldige wasmachine: de trommelcapaciteit is ideaal voor gezinnen met veel was en de talrijke programma’s bieden, in combinatie met de krachtige PowerWash technologie, de nodige prestaties voor een geweldig wasresultaat.

Beste wasmachine consumentenbond Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • De trommel beschermt het wasgoed en vermindert slijtage van uw kleding
 • Geen TwinDos voor automatische dosering wasmiddel – Energieklasse D
Productreview:

Siemens is een handelsmerk dat gekend staat voor kwaliteit. De Siemens WM14N075NL doet alle eer aan deze reputatie. Het is een wasmachine met een gemiddeld vulgewicht van 7 kg die gebruik maakt van het iSensoric systeem. De sensoren meten hoeveel was er in de machine is, jij kiest het programma uit en de wasmachine bepaalt vervolgens zelf hoeveel water en energie er nodig is om je was goed schoon te krijgen. Zo gebruik je nooit te veel!

De LCD-display is overzichtelijk en zorgt ervoor dat het programmeren van de wasmachine gebruiksvriendelijk kan gebeuren. 

Goedkoop en degelijke kwaliteit voor koppels of alleenstaanden

De Siemens WM14N075NL is een eenvoudig toestel dat alle belangrijkste basisfuncties heeft van een degelijke wasmachine. Het ontbreekt de wasmachine aan een automatische doseringsmechanisme en de trommelinhoud is wat beperkt in vergelijking met grotere toestellen. Bovendien is het toestel minder zuinig dan andere wasmachines, wat op lang termijn duurder uitkomt. 

Dit maakt de Siemens WM14N075NL tot een ideaal budgetapparaat voor alleenstaanden, studenten of jonge koppels die net intrekken in een nieuw appartement. Zij hoeven weinig geld uit te geven aan een nieuw toestel maar kunnen rustig alle opties van dit oerdegelijk toestel uitproberen.

Beste Miele wasmachine Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Stille wasmachine - Uitgestelde starttijd - Beladingsherkenning – Stille motor - Beschermd kleding optimaal dankzij trommel met honinggraatstructuur
 • Zwaar model – Kleine deuropening
Productreview:

De Miele WDB 030 WCS W1 is nog zo’n toestel dat ideaal is voor kleine huishoudens. In vergelijking met de Siemens wasmachine, beschikt deze over heel wat meer technologische snufjes.

 • Je kan met de draaiknop een programma uitkiezen. Deze kan je nadien nauwkeurig instellen, door de temperatuur en het toerental in te stellen met behulp van een handige digitale display.
 • Je kan centrifugeren tot 1400 toeren per minuut. Het maximale toerental ligt hoger dan bij andere modellen, maar toch gaat dit niet ten koste van de stabiliteit van het apparaat. De Miele WDB 030 WCS is immers voorzien van een koolborstelloze motor. Je wasmachine is hierdoor stiller en gaat ook langer mee.
 • De belangrijkste innovatie die de Miele WDB 030 WCS W1 is echter de wastrommel met honinggraatstruur. Deze Thermo-SoftCare-trommel is heel anders dan klassieke wastrommels. Op de honinggraatstructuur blijft een dun laagje water staan, waardoor je kleding optimaal is beschermd tegen wasslijtage. Als de wasmachine aanstaat en de deur open is, brandt er een lampje in de trommel. Zo kun je ook ’s avonds goed zien of er nog iets in de wastrommel ligt.
 • Deze beste miele wasmachine is bovendien ook voorzien van een kinderslot.

Duurzaam en krachtig voor een betere was

De Miele WDB 030 WCS W1 maakt gebruik van Miele-Caps. Dit zijn voorgevulde capsules met wasmiddel voor speciaal textiel. Denk maar aan wol, sportkleding of voor impregneren van kleding. Deze caps geven de exacte dosering en bevatten de juiste middelen voor de perfecte reiniging. Zo verkwist je geen product meer.

Wat Miele nog meer bijzonder maakt, is dat zij de enige fabrikant zijn die hun huishoudelijke apparaten emailleren. Hierdoor is je wasmachine bestendig tegen onder andere krassen en corrosie. Bovendien is het hierdoor makkelijker om je wasmachine met een vochtig doekje schoon te houden.

Als de wasmachine aanstaat en de deur open is, brandt er een lampje in de trommel. Zo kun je ook ’s avonds goed zien of er nog iets in de wastrommel ligt. Deze Miele is bovendien ook voorzien van een kinderslot. De trommel is gemaakt van RVS.

Beste Bosch wasmachine Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • AllergyPlus programma om huisdierharen en pollen uit kleding te verwijderen - Grote trommelinhoud
 • Geen TwinDos voor automatische dosering wasmiddel. Minder energiezuinig dan andere exemplaren (C)
Productreview:

De Bosch WAN28275NL beschikt over een speciale cyclus voor elk type wasgoed. Je kunt met de draaiknop kiezen uit 15 verschillende programma’s. Via de display kan je vervolgens de gewenste temperatuur en het aantal omwentelingen kiezen, met een maximum van 1400 toeren per minuut. De beste koop wasmachine heeft een laadvermogen van 8 kilogram, wat het toestel geschikt maakt voor een gemiddeld gezin.

Een degelijk toestel dat alles doet wat men van de beste bosch wasmachine zou verwachten. Toch onderscheidt deze wasmachine zich van andere toestellen dankzij een bijzondere functie.

Speciaal uitgerust tegen allergieën

Het AllergyPlus programma zorgt ervoor dat huisdierharen en pollen uit je kleding worden verwijderd. Bovendien heeft de best getest wasmachine ook een extra opfrisfunctie die met actieve zuurstof alle bacteriën op lage temperatuur verwijdert.

Het apparaat heeft ook een EcoSilence Drive motor, zodat je weinig last hebt van trillingen en lawaai. Ook nuttig is de herlaadfunctie. De meeste goede wasmachine worden vergrendeld na het opstarten van een programma, waardoor je lang moet wachten om snel een stuk was aan de trommel toe te voegen. Dankzij deze functie kan je de huidige wascyclus pauzeren en snel wat wasgoed toevoegen. Een klein detail dat superhandig is!

Verkrijgbaar bij:
Vera den Grondel
Door: Vera
Vera werkt samen met haar team aan de reviews uit de categorieën Baby & Kind, Dieren, Keuken & Koken en Huishouden & Wonen. Dagelijks testen, vergelijken en reviewen ze producten om het voor jou makkelijker te maken.

Contact met Vera:
E-mail