Meet the expert: Marja

Laatste update: 22 april 2024

Marja is bekend met haar rubriek ‘Schoonmaken met Marja’, wat je kunt lezen in het AD. Ook deelt Marja tips over schoonmaken op haar Youtubekanaal en via Instagram. Vandaag deelt Marja tips over dweilen:

De favoriete dweil van Marja

‘Het liefst werk ik met een rechthoekige dweil. Je komt er ook mee in hoeken en gaten en je kan het makkelijk schoonmaken of de doek eruit halen. Even in je emmertje doen. En weer schoon onder de steel en hups door dweilen’.

Waar Marja geen van is? Katoenen moppen met katoenen strengen. ‘Het is zo’n gedoe om die moppen schoon te krijgen. Wie doet dat nou echt mooi? Het lijkt zo mooi; kledder kledder kledder kluisje en schoon is mijn huisje. Niet dus. Het zijn ook grote bakken die eronder staan. Je bent al minder snel geneigd om het water te verschonen’.

Zo kun je het beste dweilen

‘Ik doe de vloer nooit in 1x, maar in delen. De kamer of de keuken deel ik op in vier stukken. Dan maak ik deel 1 nat en die maak ik ook gelijk weer droog. Daarmee bereik je dat je vloer ook mooi, glimmend droog wordt. Plus eventuele bacteriën worden daarmee ook mooi weggewreven.’

‘Veel voorkom je door, na het schoonmaken, alles even droog na te wrijven. Dan hoef je nog niet eens zo veel met zeep en sopjes te doen. Maar maak het daarna goed droog. Dan is het pas écht goed schoon en dat maakt het schoonmaken ook leuk, want je ziet gelijk resultaat’.

Niet te veel schoonmaakmiddel

‘Er zijn zoveel middeltjes, maar je hebt gewoon niet veel nodig om een vloer schoon te maken. Het geeft vaak alleen maar ellende dan dat het je vloer goed schoonmaakt. Dof wil bijna altijd zeggen; je gebruikt er te veel van. Als je een kop schuim in je emmer hebt, heb je al te veel schoonmaakmiddel gebruikt’, aldus Marja.

Volg Marja via:

Was dit artikel behulpzaam?

Bedankt!

Over de auteur

Jasper van Campen
Eigenaar - product expert

Wie is toch die man die al die producten test? Laat ik me even voorstellen! Ik ben Jasper van Campen en ik test al heel wat jaren producten. Met name artikelen voor in huis, de tuin en de keuken laten... Lees meer