Beste vaatwasser 2023

Laatste update: 3 maart 2023

Het klinkt misschien niet zo, maar een goede vaatwasser is in veel gevallen milieuvriendelijker dan afwassen met de hand. Wist je dat je al snel maar liefst 1 à 1,5 liter water bespaart met het gebruik van een vaatwasser? Met de huidige ontwikkelingen worden vaatwassers elk jaar nog zuiniger!

Dat er zoveel modellen verkrijgbaar zijn, is dus niet zo verrassend. Om je op weg te helpen hebben we een hoop vaatwassers op een rijtje gezet. We vergeleken de verschillende modellen op het aantal couvert, het geluidsniveau en de energieklassen. We waren super enthousiast over de Siemens SN65ZX49CE, vanwege zijn prachtige uitstraling. Ben je op zoek naar een vrijstaande vaatwasser? Bekijk dan vooral de Bosch SMS6ZCW08E.

Beste vaatwasser

Vaatwassers vergelijken

Product Geluidsniveau Aantal couverts Energiezuinigheid Aantal programma’s
Siemens SN65ZX49CE Beste inbouw vaatwasser
42 decibel 14 C-klasse 8 Bekijk prijzen
Bosch SMS6ZCW08E Beste vrijstaande vaatwasser
42 decibel 14 C-klasse 10 Bekijk prijzen
Miele G 5022 SCU BRWS Beste onderbouw vaatwasser
45 decibel 14 E-klasse 5 Bekijk prijzen
Miele G 7272 SC Vi Beste energiezuinige vaatwasser
43 decibel 14 A-klasse 5 Bekijk prijzen
Inventum VVW5520 Beste smalle/kleine vaatwasser
49 decibel 6 F-klasse 6 Bekijk prijzen
Swipe swipe

1. Siemens SN65ZX49CE

Beste inbouw vaatwasser

Voordelen:
 • Volledig geïntegreerde vaatwasser; hij gaat helemaal op in je keuken.
 • Met energielabel C kun je besparen op je water- en energiekosten.
 • De vaatwasser is erg stil (42 dB), waardoor je weinig last hebt van geluiden als de machine draait.
 • De vaatwasser maakt gebruik van de zeoliet droogtechniek, waardoor ook plastic servies goed opdroogt.
Nadelen:
 • Het bedieningspaneel zit aan de binnenkant, waardoor hij soms wat lastiger te bedienen is.
 • De installatie wordt door vele gebruikers als redelijk pittig ervaren.
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 999,00

Ben je op zoek naar een inbouw vaatwasser? Met de Siemens SN65ZX49CE zit je goed. Deze vaatwasser zit volledig verborgen in je keuken. Zelfs het bedieningspaneel is niet zichtbaar; deze zit verborgen achter het keukenpaneel. Het resultaat is een strakke, moderne look.

Prachtige uitstraling

Het eerste dat ons opviel, is de prachtige uitstraling. De vaatwasser gaat helemaal op in je keukeninterieur. De resterende tijd wordt met lichtjes op de grond geprojecteerd. Een misschien overbodige, maar toch ontzettend coole functionaliteit!

De vaatwasser wast en droogt uitstekend. Dankzij de zeoliet technologie droogt ook plastic servies snel en goed op. Ideaal voor het wassen van bijvoorbeeld plastic broodtrommels.

Stille vaatwasser

Een ander groot voordeel van deze vaatwasser is het geluidsniveau. Deze bedraagt slechts 42 dB, waardoor deze vaatwasser erg geschikt is voor open keukens. Hij maakt een stuk minder geluid dan bijvoorbeeld de Inventum VVW5520.

Dat het bedieningspaneel aan de binnenkant zit heeft voor- en nadelen. Het ziet er mooi uit, maar het maakt het soms ook lastiger om de vaatwasser te bedienen. Vooral met natte vingers kan het soms moeilijk zijn om het touchscreen te besturen.

duim omhoog
Ideaal voor:
Eenieder die een strakke look wilt creëren in de keuken. Deze vaatwasser zit volledig verborgen.
duim omlaag
Niet helemaal voor:
Mensen die snel hun nieuwe vaatwasser willen installeren. De installatie van deze vaatwasser vergt meer tijd en energie dan het installeren van een vrijstaande vaatwasser.
Te koop bij
Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd
Gratis verzending vanaf 20,-

2. Bosch SMS6ZCW08E

Beste vrijstaande vaatwasser

Voordelen:
 • Met een geluidsniveau van 42 dB, heb je weinig last van geluiden als de vaatwasser draait.
 • De vaatwasser is te verbinden aan je smartphone, waardoor je hem ook op afstand kunt besturen.
 • Valt in energieklasse C, waardoor hij relatief energiezuinig is.
 • Met keuze uit 10 verschillende wasprogramma’s zit er eigenlijk altijd wel een geschikt programma bij.
Nadelen:
 • De vaatwasser beschikt niet over binnenverlichting, waardoor het soms lastig kan zijn om wat te vinden.
 • Het ecoprogramma duur vrij lang.
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 939,00

Een van de grootste voordelen van vrijstaande vaatwassers is dat je ze overal in je keuken neer kunt zetten. Naast deze vrijheid kent de Bosch SMS6ZCW08E nog vele andere voordelen. Hij is stil, te verbinden aan je smartphone, relatief energiezuinig en droogt de vaat dankzij de zeoliet technologie sneller en beter.

Verstelbare korf

Wat we ook ontzettend handig vonden, is de verstelbare RackMatic korf. Hierdoor creëer je gemakkelijk meer ruimte waar nodig is. In de bovenste korf verwijdert de vaatwasser met het grootste gemak hardnekkige vlekken van kleine vaat met de Extra Clean Zone.

Ook ideaal is de mogelijkheid om de vaatwasser te bedienen met een applicatie. Hierdoor kun je ook op afstand je vaatwasser bedienen. Staat er onverwacht visite op de stoep? Dan kun je met de extra SpeedPerfect+ functie een vaatwasprogramma versnellen. Zo zijn de glazen schoon en droog voor je schoonouders de drempel overstappen.

We konden vrij weinig nadelen ontdekken bij deze fijne vaatwasser. Wel viel het ons op dat het ecoprogramma vrij lang duurt. Je moet dus iets meer geduld hebben als je op eco-programma wilt wassen. Daarnaast had een antibacterieel programma deze vaatwasser nog completer gemaakt.

duim omhoog
Ideaal voor:
Mensen die op zoek zijn naar een vrijstaande afwasmachine voor in een woonkeuken of andere leefruimte waar je veel aanwezig bent.
duim omlaag
Niet helemaal voor:
Eenieder die op zoek is naar een onopvallende vaatwasser. Een vrijstaande vaatwasser springt al snel in het oog.
Te koop bij
Gratis verzending vanaf 20,-
Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

3. Miele G 5022 SCU BRWS

Beste onderbouw vaatwasser

Voordelen:
 • Miele staat bekend om zijn goede kwaliteit vaatwassers. De prijs- / kwaliteitsverhouding van deze vaatwasser is dan ook erg goed.
 • Door de bestekkorf én besteklade heb je veel ruimte voor het opbergen van bestek en klein servies.
 • De vaatwasser is ruim waardoor je er gemakkelijk grote pannen in kwijt kunt.
 • De vaatwasser is gemakkelijk aan te sluiten, waardoor je vlot je eerste vuile vaat kunt schoonwassen.
Nadelen:
 • De vaatwasser heeft een beperkt aantal programma’s, waardoor het programma waar jij graag gebruik van maakt er misschien niet bij zit.
 • De vaatwasser is niet erg energiezuinig, waardoor deze vaatwasser op de lange termijn duurder uit kan vallen.
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 849,00

Onderbouw vaatwassers zitten verstopt onder het keukenblad. Wel blijf je de deur van de onderbouw vaatwasser zien. Ben je op zoek naar een goede onderbouw vaatwasser? Bekijk dan vooral eens de Miele G 5022 SCU BRWS.

Uitstekende prijs- / kwaliteit verhouding

We werden positief verrast door deze Mie G 5022 SCU BRWS. Allereerst door de prachtige uitstraling, maar ook de ruime inhoud en de goede prijs- / kwaliteitsverhouding. Miele staat bekend als een van de betere merken op het gebied van vaatwassers en we zijn dan ook niet veel Miele vaatwassers in deze prijsklasse tegengekomen.

De was- en droogresultaten waren erg goed. En ook handig: de vaatwasser heeft een besteklade én een bestekkorf. Hier kun je al je bestek en klein servies overzichtelijk in opbergen. Door de ruime inhoud is deze vaatwasser erg geschikt voor grotere gezinnen.

Lange programmaduur

Wat ons wel opviel, is dat de programma’s lang duren. Hier staat Miele ook om bekend. Voor ons was dit geen probleem, maar het is toch iets om rekening mee te houden.

Een tweede punt om in je achterhoofd te houden, is de energieklasse. Deze vaatwasser valt binnen energieklasse E, waardoor hij niet erg energiezuinig is. Per 100 wasbeurten verbruikt deze vaatwasser zo’n 95 kWh aan energie.

duim omhoog
Ideaal voor:
Mensen die vlot gebruik willen maken van hun vaatwasser. Deze vaatwasser is gemakkelijker aan te sluiten dan een volledig ingebouwde vaatwasser.
duim omlaag
Niet helemaal voor:
Mensen die hun vaatwasser in dezelfde stijl willen hebben als de rest van hun keuken. De voorkant van deze vaatwasser blijft namelijk zichtbaar.
Te koop bij
Gratis verzending vanaf 20,-

4. Miele G 7272 SC Vi

Beste energiezuinige vaatwasser

Voordelen:
 • Deze vaatwasser valt in energieklasse A, waardoor je jaarlijks aanzienlijk kan besparen op je energierekening.
 • Met een geluidsniveau van 43 dB is deze vaatwasser redelijk stil.
 • De vaatwasser heeft een besteklade én bestekkorf, waardoor je altijd genoeg ruimte hebt voor je klein servies en bestek.
 • Omdat het een inbouw vaatwasser is, gaat deze Miele volledig op in je interieur.
Nadelen:
 • Ondanks dat deze vaatwasser een lange levensduur heeft en je ermee op je energiekosten bespaart, is hij aan de prijzige kant.
 • De vaatwasser heeft geen vloerprojector die de resterende wastijd weergeeft.
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 1,679,00

Hoewel een energiezuinige afwasmachine op de korte termijn vaak meer kost, kun je er op de lange termijn een hoop mee besparen. De Miele G 7272 SC Vi is beter voor je energierekening en het milieu. Deze vaatwasser is in te bouwen, waarna hij volledig opgaat in het interieur van je keuken.

Prachtige uitstraling

Het eerste dat ons opviel aan de vaatwasser is de moderne look. Ook het bedieningspaneel is ingebouwd, waardoor deze vaatwasser nooit een doorn in het oog is. Het enige dat we misten, was de aanwezigheid van verlichting en een projector, zoals de Siemens SN65ZX49CE dat heeft.

Naast een goed energielabel en een mooie uitstraling is ook de bouwkwaliteit erg goed. We zijn dan ook niet anders gewend van Miele. De vaatwasser heeft een ruime inhoud (14 couverts), kinderbeveiliging en maakt relatief weinig geluid (43 dB).

Het grootste nadeel is de prijs. Je moet voor deze fijne vaatwasser behoorlijk in de buidel tasten. Het is natuurlijk wel zo dat je minder aan energiekosten betaald.

duim omhoog
Ideaal voor:
Eenieder die een steentje bij wilt dragen aan een beter milieu. Of, wilt besparen op energiekosten.
duim omlaag
Niet helemaal voor:
Eenieder met een klein budget. Aan deze vaatwasser hangt een behoorlijk prijskaartje.
Te koop bij
Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd
Gratis verzending vanaf 20,-

5. Inventum VVW5520

Beste smalle/kleine vaatwasser

Voordelen:
 • Door het kleine formaat is deze vaatwasser gemakkelijk in kleinere keukens te plaatsen.
 • Ondanks het kleine formaat heeft deze vaatwasser een relatief grote inhoud (6 couverts).
 • De vaatwasser heeft een uitstekende prijs- / kwaliteitsverhouding.
 • Voor een smalle vaatwasser heeft deze vaatwasser relatief veel wasprogramma’s.
Nadelen:
 • Met een geluidsniveau van 49 dB is deze smalle vaatwasser redelijk lawaaierig.
 • De vaatwasser heeft energielabel F, wat betekent dat hij niet erg efficiënt is in energie- en watergebruik.
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 319,00

Heb je een kleinere keuken? Dan is het natuurlijk wel zo fijn als je nieuwe vaatwasser niet te veel ruimte in beslag neemt. De Inventum VVW5520 is slechts 44 centimeter hoog en 55 centimeter breed, waardoor hij ideaal is voor eenieder met weinig ruimte.

Relatief veel ruimte

Ondanks het kleine formaat heeft deze vaatwasser toch een relatief grote inhoud, namelijk 6 couverts. Woon je alleen of met z’n tweeën? Dan is dit meestal meer dan genoeg. Je hoeft geen halfvolle vaatwasser meer te laten draaien omdat je simpelweg niet genoeg vuile vaat hebt.

Een ander groot voordeel is de prijs. Hij is aanzienlijk goedkoper dan de andere vaatwassers uit onze 2023 top-5. Ook met een klein budget kun je vaarwel zeggen tegen afwassen op de hand.

Een van de grootste nadelen van deze mini vaatwasser is het geluidsniveau. Deze vaatwasser produceert 49 dB geluid, wat als vervelend kan worden ervaren als je vaatwasser in een open ruimte wordt geplaatst. Daarnaast valt deze vaatwasser in een lagere energieklasse.

duim omhoog
Ideaal voor:
Kleinere keukens en/of kleinere huishoudens.
duim omlaag
Niet helemaal voor:
Grote gezinnen. Deze vaatwasser heeft een inhoud van slechts 6 couverts.
Te koop bij
Gratis verzending vanaf 20,-
Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Hulp met je keuze

Ik wil graag een moderne vaatwasser:

Vind je het belangrijk dat je vaatwasser er mooi uitziet? Bekijk dan vooral eens de Siemens SN65ZX49CE. Deze inbouw vaatwasser gaat volledig op in je keuken interieur. De vloerprojectie van de resterende wastijd geeft deze vaatwasser net dat beetje extra.

Ik wil graag een vaatwasser met veel programma’s:

Wil je voor iedere wasbeurt gebruik kunnen maken van een passend programma? Dan komt de Bosch SMS6ZCW08E goed van pas. Bij deze vaatwasser heb je keuze uit maar liefst 10 verschillende programma’s, waardoor er voor ieder type vaat een passend programma bij zit.

Ik wil graag een vaatwasser die stil is:

Ben je op zoek naar een stille vaatwasser? Bijvoorbeeld omdat je je vaatwasser in een open woonkeuken wilt installeren? Bekijk dan vooral eens de Bosch SMS6ZCW08E. Deze vaatwasser heeft een geluidsniveau van 42 dB. Hierdoor zul je geen geluidshinder ervaren van deze vaatwasser.

Ik wil graag een vaatwasser met veel ruimte voor bestek en servies:

De Miele G 5022 SCU BRWS heeft een besteklade én een bestekbak. Hier kun je al je bestek overzichtelijk in opbergen. Ook kun je er 14 couverts in kwijt. Dit maakt deze vaatwasser ideaal voor de grotere gezinnen.

Zo hebben wij getest

Natuurlijk hebben we de beste vaatwasser niet zomaar uit de lucht gegrepen. We hebben hiervoor een groot aantal vaatwassers zelf getest. Allereerst hebben we gekeken naar het aantal couverts, zodat je als normaal huishouden niet iedere dag de vaatwasser aan hoeft te hebben.

Ook het geluidsniveau hebben we onder de loep genomen. Zo hebben we geen vaatwassers in onze 2023 test opgenomen die meer geluid maken dan 48 dB. 48 dB wordt als lawaaierig ervaren. En, uiteraard, hebben we ook de was- en droogresultaten beoordeeld. Je hebt natuurlijk niets aan een mooie en/of energiezuinige vaatwasser die je vaat niet goed wast.

Hier kun je zelf op letten bij het kopen van een vaatwasser

Het vinden van de juiste vaatwasser is nog niet zo gemakkelijk. Er zijn vandaag de dag ontzettend veel modellen verkrijgbaar. We snappen dat je door al deze bomen het bos al snel niet meer ziet.

Dit is waarom we je hieronder uitleggen waar je op kunt letten bij het kopen van een nieuwe vaatwasser. Onderstaande criteria helpen je de beste vaatwassers te vinden:

Soort vaatwasser

Allereerst is het belangrijk om te bepalen of je je nieuwe vaatwasser wilt inbouwen of niet. Een vrijstaande vaatwasser kun je gemakkelijk overal neerzetten. Bij een inbouwvaatwasser heb je een frontpaneel nodig. Kijk goed naar je keuken en hoe je deze wilt inrichten. Denk ook aan je huidige keukenapparatuur, zoals je vriezer of koelkast.

Energiezuinigheid

Een vaatwasser in een betere energieklasse kost op de korte termijn vaak meer, maar je kunt er ook meer mee besparen. Het kan dus lonen in te investeren in een duurder en energiezuiniger model. Koop je een nieuwe vaatwasser, dan kan het verschil oplopen tot ruim € 100 op jaarbasis.

Je vindt de energieklasse terug op het energielabel. De klassen lopen van A tot en met G, waarbij klasse A het meest energiezuinig is. Het energieverbruik wordt hierop per 100 wasbeurten (in kWh) aangegeven. Naast dat een energiezuinige vaatwasser beter is voor je portemonnee, is het uiteraard ook een stuk beter voor het milieu.

Geluidsniveau

Waar komt je nieuwe vaatwasser te staan? Als je vaatwasser in een afgesloten bijkeuken staat, is het geluidsniveau waarschijnlijk niet zo belangrijk. Maar, staat je vaatwasser in een open keuken? Of dicht bij een andere ruimte waar je veel in aanwezig bent, zoals de slaapkamer? Dan is het natuurlijk wel zo fijn als je vaatwasser niet te veel lawaai maakt.

We kunnen je in dat geval aanraden om op zoek te gaan naar een model die maximaal 47 dB aan geluid produceert. Er zijn ook vaatwassers die nog stiller zijn; deze produceren slechts 40 dB of 42 dB geluid.

Couverts

 Hoe groter je huishouden, hoe meer vaat je hebt. Het is dan wel zo fijn als je een ruimere vaatwasser hebt, waar al de vaat in past. De inhoud van vaatwassers wordt aangegeven in couverts. Een couvert is het eetgerei dat één persoon verbruikt. Je kunt hierbij denken aan borden, kommetjes, glazen, messen, bestek en bekers. Hoe hoger het aantal couverts, hoe meer vieze vaat er in je vaatwasser past.

Een klein huishouden heeft meestal al genoeg aan 9 of 10 couverts. Heb je drie of meer kinderen? Dan kun je het best op zoek gaan naar een vaatwasser met 14 couverts of meer.

Programma’s

Er bestaan vandaag de dag vele verschillende programma’s. Korte programma’s, energiezuinige programma’s, speciale programma’s voor glaswerk, intensieve reiniging programma’s en meer. Bedenk voor je een vaatwasser aanschaft van welke programma’s je gebruik wilt kunnen maken en ga vervolgens gericht op zoek naar een model dat aan je wensen voldoet.

Veelgestelde vragen

Hoe lang gaat een vaatwasser mee?

Volgens de consumentenbond gaat een vaatwasser gemiddeld 11,5 jaar mee. Let er wel op dat dit per vaatwasser enorm kan verschillen. Daarnaast speelt de manier waarop je met de vaatwasser omgaat een belangrijke rol. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het vaatwasmiddel dat je gebruikt en het onderhoud dat je pleegt.

Hoe werkt een vaatwasser?

Een vaatwasser doorloopt een aantal stappen om jouw vaat er vies in te laten gaan en er schoon uit te laten komen. Hiervoor moet er water toegevoegd worden, die vervolgens warm wordt gemaakt. Samen met het vaatwasmiddel wordt het water door de sproeiarmen gepompt. Hierdoor gaat de sproeiarm draaien en wordt de vaat schoon. Tot slot wordt het water afgevoerd en wordt het proces herhaald zonder vaatwasmiddel. Ook dit water wordt afgevoerd, waarna de vaat schoon is.

Waarom zout in een vaatwasser?

In Nederland bevat het kraanwater kalk. Hoe meer kalk er in het leidingwater zit, hoe harder het water is. Doe je hier niets aan, dan zorgt de kalk in het water voor doffe glazen. Vrijwel alle vaatwassers hebben daarom een waterontharder. Toch kan de hoeveelheid kalk er na verloop van tijd ervoor zorgen dat de waterontharder ook niet meer werkt. Om dit te voorkomen, is het verstandig om zout in je vaatwasser te gebruiken.

Wat is de beste plek voor een vaatwasser in de keuken?

Je kunt de vaatwasser het beste langs de wasbak plaatsen. Op die manier kun je je vieze vaat direct vanuit de wasbak in de vaatwasser laden. Mocht de vaat niet perfect schoon zijn, dan kun je dat even handmatig in de wasbak doen.

Moet de vaatwasser op een aparte groep?

Ja, een vaatwasser moet inderdaad op een aparte groep worden aangesloten. Volgens de richtlijnen moet je namelijk elk apparaat wat meer dan 2.000 Watt gebruikt op een aparte groep aansluiten. Dit zijn bijvoorbeeld ook apparaten als een inductiekookplaat, magnetron of oven. Let hier goed op bij het kopen van keukenapparatuur.

Wat is de slimste manier van de vaatwasser inruimen?

Een van de beste tips bij het inruimen van een vaatwasser is om achterin te beginnen. Op die manier hoef je niet allerlei obstakels te verwijderen als je de rest van de vaat wil gaan inruimen.

Wat is het verschil tussen een inbouw, uitbouw en vrijstaande vaatwasser?

Een onderbouw vaatwasser is ingebouwd onder het aanrechtblad. Echter, de voorkant van de vaatwasser is gewoon zichtbaar. Heb je een inbouw vaatwasser? Dan is enkel het bedieningspaneel zichtbaar.

Bij een volledig ingebouwde vaatwasser is de gehele machine verborgen achter het keukenpaneel. Het bedieningspaneel zit bij inbouw vaatwassers namelijk meestal aan de binnenkant. Een vrijstaande vaatwasser staat, zoals de naam al doet vernoemen, los van het aanrechtblad of de keukenkastjes. Je kunt je vrijstaande vaatwasser neerzetten waar je maar wilt.

Wat is de gemiddelde levensduur van een vaatwasser?

Hoe lang je nieuwe vaatwasser precies mee gaat, is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de bouwkwaliteit en het gebruik. Ook het merk heeft invloed op de gemiddelde levensduur van een vaatwasser. Een Miele bijvoorbeeld, gaat langer mee dan een Indesit.

Gemiddeld genomen gaan vaatwassers zo’n 2500 tot 5000 wasbeurten mee. Maak je één keer per dag gebruik van je vaatwasser? Dan betekent dat dat je vaatwasser een levensduur heeft van zo’n 6 tot 12 jaar.

Is Eco stand voordeliger vaatwasser?

De eco-stand is zeker voordeliger. Op dit programma verbruikt je vaatwasser zo’n 30 procent minder energie. Ook verbruikt je vaatwasser op dit programma aanzienlijk minder water.

Per wasbeurt kun je zo’n € 0,07 euro besparen door op het eco-programma te wassen. Dat lijkt misschien niet zo veel, maar op jaarbasis scheelt het toch weer zo’n € 25 (bij dagelijks gebruik). De beste vaatwassers beschikken allemaal over een eco-stand.

Wat is de beste vaatwasser?

De vaatwassers van Miele, Bosch en Siemens komen over het algemeen erg goed uit de test. De vaatwassers van Miele zijn vaak het best, maar ze zijn ook wat langzamer. Naast dat de meeste vaatwassers van deze drie merken goed wassen en drogen, hebben ze ook een lange levensduur. Ben je op zoek naar een goede vrijstaande vaatwasser? Bekijk dan eens de Bosch SMS6ZCW08E.

Recente updates

 • 3 maart 2023: Dit artikel is gefundeerd op inzichten verkregen uit grondig marktonderzoek en uitgebreide gesprekken met vooraanstaande specialisten in de branche.

Over de auteur

Jasper van Campen
Eigenaar - product expert

Jasper, oprichter van debeste.com, is expert in productbeoordelingen voor thuisgebruik. Zijn diepgaande kennis en ervaring in het selecteren en testen van huishoudelijke producten maken hem tot een ve... Lees meer

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *