Beste magnetron 2022

Laatste ge-update in door Jasper

Haasten, haasten, haasten! In een tijd waarin alles sneller, beter en sterker moet, lijken we altijd haast te hebben. Om er toch voor te zorgen dat je een voedzame maaltijd binnen krijgt. Zo kun je kiezen uit een kant-en-klaar maaltijd, iets in de airfryer en de oven. Maar waarom niet kiezen voor een snelle opwarmmaaltijd uit de magnetron?

In deze review zetten we de beste magnetrons van 2022 op een rij, waarbij we onder meer gekeken hebben naar de inhoud, bereidingsmogelijkheid, vermogen, bouwkwaliteit en prijs. Als beste uit de test komt de Samsung MC28H5015AK, maar ook de andere magnetrons uit deze review zijn het bekijken waard. Lees snel verder, want hier vertellen we je er meer over!

Samsung MC28H5015AK Bekijk prijzen
Inhoud: 28 Liter
Bereidingsmogelijkheden: 35 kookprogramma’s
Vermogen: 900 Watt
Bouwkwaliteit: Middenklasse
Hierom zijn we fan:
Draaiplateau
Middenklasse bereiding
Bouwkwaliteit
Combi magnetron
Let hierop:
Formaat
Turbo hetelucht

Geschikt voor: 3 à 4 persoonshuishoudens die graag grote gerechten in ovenschalen bereiden.

We trappen deze review af met de beste magnetron van 2022. Dit komt onder meer door het feit dat zowel de bereiding van de gerechten als de bouwkwaliteit van het product wordt geclassificeerd als middenklasse. Hierdoor wordt je gerecht gelijkmatiger opgewarmd én gaat de magnetron langer mee.

De magnetron is daarbij geschikt voor huishoudens van 3 à 4 personen, aangezien de inhoud 28 liter bedraagt. Het maximale vermogen is 900 Watt, waardoor je meer dan genoeg gerechten moeiteloos kunt opwarmen.

Verwarmingsfuncties

Doordat we het met de Samsung MC28H5015AK hebben over een combi magnetron, zijn er verschillende andere functionaliteit. Zo kun je er ook voor kiezen om de heteluchtfunctie te gebruiken of je gerechten een knapperig korstje te geven met de grillfunctie.

Deze Samsung magnetron beschikt over een draaiplateau, dat ervoor zorgt dat je gerecht gelijkmatig opgewarmd wordt. Heb je echter een grote ovenschaal in de magnetron staan, dan kun je er ook voor kiezen om deze functie uit te schakelen. Hiermee voorkom je dat de schaal tegen de zijkanten aankomt.

De verbeterpunten

Er zijn een tweetal verbeterpunten die we willen benoemen. Allereerst is dat het feit dat het een zeer grote magnetron is, waardoor deze niet bij elk huishouden op de aanrecht past. De magnetron heeft de volgende fysieke specificaties:

 • Hoogte: 31 centimeter
 • Breedte: 51,7 centimeter
 • Diepte: 47,48 centimeter
 • Gewicht: 17,5 kilogram

Daarnaast is het ons ook opgevallen dat het apparaat niet over turbo hetelucht beschikt. Dit is een functionaliteit die normaal gebruikt wordt om kant en klaar maaltijden op meerdere niveaus te bereiden. Helaas is dat bij deze magnetron dus niet mogelijk.

De beste vrijstaande magnetron van 2022 vanwege de bouwkwaliteit, bereidingsklasse en het uit te schakelen draaiplateau!

Inventum MN207S Bekijk prijzen
Inhoud: 20 Liter
Bereidingsmogelijkheden: 8 kookprogramma’s
Vermogen: 800 Watt
Bouwkwaliteit: 800 Watt
Hierom zijn we fan:
Eenvoudige bediening
Timerfunctie
Compacte magnetron
Voorgeprogrammeerde kookprogramma's
Let hierop:
Kleine magnetron
Oven functie

Geschikt voor: Kleine huishoudens van maximaal 2 personen die op zoek zijn naar eenvoud

Na verschillende tests te hebben afgerond, zijn we tot de conclusie gekomen dat dit de best geteste magnetron van dit moment is. Dit komt vooral door de eenvoud van het model. Doordat deze maar 5 knoppen heeft, kun je deze veel eenvoudiger bedienen dan bijvoorbeeld de Samsung magnetron die we zojuist benoemde.

Compacte magnetron

De Inventum MN207S is een zeer compacte magnetron met een inhoud van 20 liter. Hierdoor is deze enorm geschikt voor huishoudens van 1 of 2 personen, terwijl deze makkelijk op elke aanrecht past. Geen ruimte op de aanrecht, dan kun je deze altijd op de koelkast, vriezer of bijzettafel zetten.

Hoewel dit voor kleine huishoudens geen enkel probleem is, valt de magnetron in veel gevallen wel erg klein uit. Maak je vaak grotere gerechten klaar voor meerdere dagen, dan kan deze magnetron al snel aan de kleine kant zijn. Hier moet je dus rekening mee houden.

Door de timerfunctie te gebruiken gaat de magnetron automatisch af als deze is afgelopen. Zo wordt het gerecht niet verder opgewarmd en vermijd je het risico dat het gerecht aankoekt of juist gaat spatten.

De kookprogramma's

De magnetron beschikt over 8 verschillende kookprogramma's, zodat je elk gerecht naar wens kunt klaarmaken. Zo kun je kiezen voor:

 • Opwarmen
 • Vlees, vis of groenten
 • Pasta, aardappels, pizza of soep

Deze programma's maken het bereiden van de gerechten een stuk gemakkelijker. Helaas missen we wel de ovenfunctie waar veel andere vrijstaande magnetrons in deze review wel over beschikken. Het is dus niet mogelijk om je lasagne van een extra krokant laagje te voorzien.

De best geteste magnetron van 2022 vanwege de verschillende kookprogramma's, eenvoudige bediening en timerfunctie!

Samsung MC32K7055CK/EN Bekijk prijzen
Inhoud: 32 Liter
Bereidingsmogelijkheden: 49 kookprogramma’s
Vermogen: 900 Watt
Bouwkwaliteit: Middenklasse
Hierom zijn we fan:
HotBlast functie
Uitschakelbaar draaiplateau
Crispfunctie
Inhoud
Let hierop:
Automatisch uitschakelen
Formaat

Geschikt voor: Grotere gezelschappen die naast opwarmen ook gerechten willen klaarmaken met de hetelucht functie. 

Met een inhoud van maar liefst 32 liter haal je met deze Samsung MC32K7055CK/EN de grootste vrijstaande magnetron uit deze review in huis. Het geeft je de mogelijkheid om grotere schotels voor maximaal 4 personen te bereiden, zonder dat je ruimte tekort komt.

Extra functies

De magnetron beschikt daarnaast over een aantal unieke functies als we dit vergelijken met de andere magnetrons. Een van de belangrijkste functies is de HotBlast functie, speciaal voor mensen die haast hebben en snel een kant en klaar maaltijd op tafel willen hebben. Hiermee is je gerecht tot wel 50% sneller klaar.

Een tweede functie die we willen benoemen is de Crips functie. Dit is een aparte plaat in de magnetron die je kunt gebruiken om bijvoorbeeld je ovenfriet of kip aan alle kanten lekker krokant te bakken.

Een laatste functie die we ook al zagen bij de hierboven genoemde Samsung magnetron is het uitschakelbaar draaiplateau. Zelfs als je een erg grote ovenschaal in de magnetron plaatst, hoef je niet bang te zijn dat deze tegen dan wanden aan komt.

De verbeterpunten

Ook bij deze magnetron hebben we een tweetal verbeterpunten. Allereerst is dat het feit dat de magnetron niet automatisch uitschakelt als het gerecht klaar is. Hierdoor is de kans groter dat de warmte in de magnetron blijft hangen en het gerecht nog lang na blijft garen.

Ondanks dat het de beste combimagnetron van 2022 is, heeft ook deze het nadeel van een groot formaat. Hierdoor is deze niet geschikt voor mensen met weinig plek op de aanrecht of mensen die geen bijzettafel in de keuken hebben. In dat geval kun je beter de Inventum magnetron kopen die hierboven aan bod is gekomen. Het apparaat heeft de volgende afmetingen:

 • Hoogte: 30,9 centimeter
 • Breedte: 52,3 centimeter
 • Diepte: 48,8 centimeter

De beste combimagnetron met Crips functie, uitschakelbaar plateau en een inhoud van 32 liter.

Inventum MN205SZ Bekijk prijzen
Inhoud: 29 Liter
Bereidingsmogelijkheden: Geen kookprogramma’s
Vermogen: 700 Watt
Bouwkwaliteit: Middenklasse
Hierom zijn we fan:
Makkelijk schoonmaken
Compact formaat
Bouwkwaliteit
Eenvoudige solo magnetron
Let hierop:
Automatische programma's
Vermogen

Geschikt voor: Mensen die aan kleine magnetron met eenvoudige bediening genoeg hebben. 

Ben je op zoek naar een kleine magnetron die je snel en eenvoudig schoon kunt maken? Bij de Inventum MN205SZ ben je aan het juiste adres. Deze magnetron beschikt namelijk over geëmailleerde wanden, waardoor etensresten niet aankoeken.

Bedienen solo magnetron

Deze 20 liter magnetron is de beste kleine magnetron van dit jaar. Dit komt onder meer door de zeer eenvoudige bediening van het apparaat. De magnetron verwarmt je eten naargelang de instelling die je gebruikt hebt. Deze magnetron stel je zelf in met de twee draaiknoppen.

Hier zien we direct ook het nadeel ten opzichte van de andere magnetrons in deze review. Er zijn namelijk geen kookprogramma's die je kunt gebruiken om het bereiden van de gerechten wat gemakkelijker te maken. Je bent dus overgeleverd aan de kookkunsten van je partner of die van jezelf natuurlijk!

Wil je je gerechten opwarmen, dan kun je bij deze goede magnetron kiezen uit vijf verschillende vermogens. Het maximale vermogen van deze magnetron bedraagt 700 Watt, waardoor je gerecht in ongeveer 6 minuten klaar is. Hierdoor moet je wel iets langer wachten dan bij de:

Fysieke aspecten

Qua fysieke aspecten kunnen we zowel een voor- als een nadeel opnoemen. Het grote voordeel is natuurlijk dat de magnetron enorm compact is, waardoor je deze in vrijwel elke keuken kwijt kunt. Hiermee onderscheidt de magnetron zich ook van de andere soorten magnetrons.

Daarnaast is het lagere vermogen nog een punt van aandacht. Hierdoor moet je gemiddeld net wat langer wachten dan bij de andere magnetrons. Ten opzichte van de magnetrons met 900 Watt scheelt dit zo'n 2 minuten.

De beste kleine magnetron vanwege het compacte formaat, de goede bouwkwaliteit en de eenvoud van het schoonmaken.

Sharp R-260S Bekijk prijzen
Inhoud: 20 liter
Bereidingsmogelijkheden: 8 kookprogramma’s
Vermogen: 800 Watt
Bouwkwaliteit: Basisklasse
Hierom zijn we fan:
Gelakte wand
Automatische kookprogramma's
Draaiplateau
Formaat
Let hierop:
Formaat
Vermogen

Geschikt voor: Magnetron geschikt voor 1 à 2 personen zonder draaiplateau mét automatische programma's

En tot slot hebben we dan nog de beste solo magnetron van 2022, de Sharp R-260S. Het grote voordeel van deze magnetron is dat deze een gelakte wand heeft, waardoor je deze erg makkelijk schoon kunt maken. Dit is vergelijkbaar met de geëmailleerde wanden van de hierboven genoemde Inventum magnetron.

Het bereiden van de maaltijd

Bij het bereiden van de maaltijd kun je maar liefst acht verschillende kookprogramma's gebruiken, waaronder een praktische ontdooifunctie. Ook beschikt dat magnetron over een automatisch programma, zodat je jouw eten nooit te lang in de magnetron laat staan.

De verschillende programma's die je kunt gebruiken zorgen er onder meer voor dat je de volgende gerechten moeiteloos opwarmt:

 • Pastagerechten
 • Ovenschotels
 • Soepen en sauzen

Hoewel dit type magnetron zeer geschikt is voor kleinere keukens, bereikt deze wel een maximaal vermogen van 800 Watt. Vergelijken we dit met een gewone magnetron, dan zorgt dit er vooral voor dat het wat langer duurt voordat je gerecht klaar is.

Kant- en klaar maaltijd

Het formaat van de magnetron kunnen we zowel als voor- én als nadeel bestempelen. Het grote voordeel is natuurlijk dat je deze eenvoudig in elke keuken zet, ongeacht of je veel of weinig plek op het aanrecht hebt.

Een nadeel is wel dat je minder snel een ambachtelijk bereide ovenschotel in de magnetron plaatst. Hiervoor is er simpelweg te weinig ruimte. De binnenkant van de magnetron is namelijk maar 31,5 centimeter breed, waardoor je gebonden bent aan kleinere ovenschalen.

Een voordeel van deze oven is wel dat deze niet beschikt over een draaiplateau. Zelfs als je een ovenschaal in de oven zet die maar net past, hoef je je geen zorgen te maken dat deze tegen de wand aankomt. De ovenschotel kan namelijk nergens heen!

Product Inhoud Bereidingsmogelijkheden Vermogen Bouwkwaliteit
Samsung MC28H5015AK Samsung MC28H5015AK
Beste koop magnetron
28 Liter 35 kookprogramma’s 900 Watt Middenklasse Bekijk prijzen
Inventum MN207S Inventum MN207S
Best geteste magnetron
20 Liter 8 kookprogramma’s 800 Watt 800 Watt Bekijk prijzen
Samsung MC32K7055CK/EN Samsung MC32K7055CK/EN
Beste combi magnetron
32 Liter 49 kookprogramma’s 900 Watt Middenklasse Bekijk prijzen
Inventum MN205SZ Inventum MN205SZ
Beste kleine magnetron
29 Liter Geen kookprogramma’s 700 Watt Middenklasse Bekijk prijzen
Sharp R-260S Sharp R-260S
Beste solo magnetron
20 liter 8 kookprogramma’s 800 Watt Basisklasse Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: donderdag 1 juni 2023
Door:
Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing en is, naast zijn vriendin en dochter, ook verliefd op SEO. Daarnaast schrijft hij ook voor de website.

Hij heeft communicatie- en multimediadesign gestudeerd en ook meerdere cursussen over marketing gevolgd. Verder komt hij jaarlijks bij de SEO Benelux Borrel, waar hij in 2022 ook in het panel zat.

Als Jasper niet schrijft of aan het designen is, bouwt hij aan met LEGO óf doet hij aan CrossFit