Beste magnetron 2022 - Top 5

Laatste ge-update in door Jasper van Campen

Een goede magnetron kopen met een klein budget is mogelijk! Volgens ons onderzoek is de beste magnetron bijna twintig keer goedkoper dan de duurste magnetron op de markt.

Wat is dan de beste magnetron? Bij ons kwam de Inventum MN207S als nummer één uit de test. Daarnaast hebben we de beste koop, de beste kleine magnetron, de beste magnetron oven en de beste vrijstaande magnetron op een rij gezet.

 • Beste koop magnetron - Inventum MN203S
 • Best geteste magnetron - Inventum MN207S
 • Beste kleine magnetron - Samsung MS23K3513AK
 • Beste magnetron oven - Samsung MC28H5013AK
 • Beste vrijstaande magnetron - Samsung MS28F303TFS
# Product Inhoud Vermogen
1 Inventum MN203S
Beste koop magnetron
20 l 700 W Bekijk prijzen
2 Inventum MN207S
Best geteste magnetron
20 l 800 W Bekijk prijzen
3 Samsung MS23K3513AK
Beste kleine magnetron
23 l 800 W Bekijk prijzen
4 Samsung MC28H5013AK
Beste magnetron oven
28 l 900 W Bekijk prijzen
5 Samsung MS28F303TFS
Beste vrijstaande magnetron
28 l 1000 W Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: woensdag 29 juni 2022
Inventum MN203S Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
goede prijs-kwaliteitverhouding – simpele bediening
beperkte mogelijkheden – lastig om de tijd precies in te stellen

Na het lezen van veel reviews en het vergelijken van talloze producten zijn we eruit: De beste koop is de Inventum MN203S! Hij doet qua productspecificaties eigenlijk niet onder voor modellen die 10% tot 15% duurder zijn.

Deze Inventum is perfect voor het opwarmen van kliekjes van gisteren. Op deze manier kun je je pannenset een dagje in de kast laten staan. Je kunt ook producten ontdooien zonder ze op te warmen – een functie die vooral tijdens het BBQ-seizoen goed van pas komt! Helaas zijn de binnenwanden van de magnetron niet voorzien van een coating, waardoor het apparaat reinigen wat meer tijd en moeite kost. Deze magnetron biedt je:

 • Vijf magnetronstanden
 • 700 watt aan vermogen
 • Een 35 minuten timer
 • Een ontdooifunctie
 • Een inhoud van 20 liter
Opwarmen gaat relatief langzaam met een vermogen van slechts 700 watt.

Het jonge, duurzamere broertje

Wat ons opviel aan deze magnetron is dat hij qua afmetingen kleiner is dan zijn concurrenten, maar zijn interne diameter is juist groter. Het is daarmee een compacte magnetron met een optimale inhoud.

De MN203S werd uitgegeven in 2016 en is daarmee het jongere broertje van de MN205S (uitgegeven in 2013) en de MN207S (uitgegeven in 2014). We merkten tijdens het vergelijken op dat de MN203S een lagere aansluitwaarde (1050 W) heeft dan de MN205S (1150 W) terwijl ze beide een vermogen hebben van 700 watt. Dit maakt de MN203S de duurzamere keuze. De MN207S heeft ook een hogere aansluitwaarde (1270 W) maar deze heeft tevens een groter vermogen van 800 watt.

Ben je op zoek naar de beste magnetron met een simpele bediening, gegoten in een klein jasje? Dan is de Inventum MN203S de match voor jou!

Verkrijgbaar bij:
Inventum MN207S Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
mooi design – eenvoudig in gebruik
vrij kort snoer – geen ruimte voor grote ovenschalen

Ben je op zoek naar een compacte magnetron die je net iets meer biedt dan enkel de basisfuncties? Bij ons kwam de magnetron Inventum MN207S als winnaar uit de test. Als je gesteld bent op de beste elektronica en apparaten, dan is deze best geteste magnetron wellicht iets voor jou. Samengevat biedt dit apparaat:

 • Een vermogen van 800 watt
 • Vijf magnetronstanden
 • Een inhoud van 20 liter
 • Acht automatische programma’s
 • Een ontdooifunctie

De acht automatische programma’s maken dit apparaat zeer gebruiksvriendelijk. Jij geeft aan welk gerecht je in de magnetron doet en wat het gewicht is en de MN207S stelt voor jou de juiste tijd en het vermogen in.

Dankzij de geëmailleerde wanden hecht vet en vuil niet en is schoonmaken zeer eenvoudig.

Welke streepjes heeft de MN207S voor?

Waarom komt nu juist de MN207S het beste uit de test? Ten eerste heeft het een elektronische timer in plaats van een mechanische timer die je tegenkomt bij de concurrentie, waaronder de Sharp R20DS, en eerdere releases van Inventum. Ook loopt het voor op zijn prijsgenoten met zijn acht automatische programma’s en een digitaal display.

Tot slot vonden wij het prettig dat de MN207S een vermogen van 800 watt heeft in plaats van het 700 watt aan vermogen dat de Inventum MN203S en de Inventum MN205CBS bieden. Jammer is wel dat het een basisklasse bouwkwaliteit heeft. Hierdoor is de kans groot dat de MN207S minder lang meegaat dan bijvoorbeeld de Inventum MN205CBS die een middenklasse bouwkwaliteit heeft.

Ben jij, net als wij, ook fan van automatische programma’s en gebruiksgemak? Haal dan de Inventum MN207S in huis!

Samsung MS23K3513AK Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
veel handige modi – modern uiterlijk
geen binnenverlichting tijdens programma’s – tijd is enkel per 30 seconden instelbaar

Ben je op zoek naar een magnetron met een wat kleiner formaatje, zodat hij precies tussen je koffiezetapparaat en je airfryer in past? Dan is de Samsung MS23K3513AK/EN magnetron iets voor jou! Met een inhoud van slechts 23 liter is dit het ideale apparaat voor de tweepersoonshuishoudens.

Dankzij de 25 automatische programma’s kun je deze magnetron eenvoudig instellen voor specifieke gerechten. Even je favoriete serie afkijken voor je aan tafel gaat? Geniet van de Keep Warm functie die voor jou je maaltijd op temperatuur houdt. Het bedienen van deze magnetron is echt een eitje, dankzij:

 • De elektronische timer
 • De druktoetsen
 • Het overzichtelijke display

Met een vermogen van slechts 800 W warmt deze magnetron gerechten niet zo snel op.

Klein, maar fijn!

Wat ons opvalt aan deze Samsung is dat hij een stukje kleiner en lichter is dan zijn concurrenten. Hierdoor past hij zelfs in de meest bescheiden keukens. Zijn formaat kan ook een nadeel zijn – er past immers minder in – maar wij vonden hem eigenlijk precies groot genoeg voor twee personen! Het is wel jammer dat het draaiplateau niet uitschakelbaar is. Dit kan problemen geven met grote rechthoekige ovenschalen.

Ook ten opzicht van andere releases van Samsung biedt deze beste kleine magnetron een aantal voordelen. Zo heeft de Samsung MS23K3513AK/EN kinderbeveiliging en een middenklasse bouwkwaliteit, terwijl de Samsung MS28F303EAS/EN dat niet heeft.

Ben jij op zoek naar de beste kleine magnetron die jouw voedsel opwarmt en warm houdt? Dan is de Samsung MS23K3513AK/EN voor jouw keuken gemaakt!

Samsung MC28H5013AK Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
groot vermogen van 900 watt – mooi design
matige kwaliteit – lage maximale oventemperatuur van 200 graden

We hebben veel magnetron ovens de revue laten passeren tijdens ons onderzoek, maar de Samsung MC28H5013AK/EN liet zijn concurrenten in het stof bijten. Deze beste magnetron oven maakt jouw keuken compleet, dankzij:

 • De magnetronfunctie
 • De ovenfunctie
 • De grillfunctie

Je kunt de oven- en magnetronfunctie combineren, waardoor de bereidingstijd versneld wordt. Tegelijkertijd geniet je van een optimale smaaksensatie. Dankzij de ovenfunctie krijgen je ovenschotels bijvoorbeeld wel gewoon dat lekkere krokante laagje.

Natuurlijk kun je met deze 28 liter magnetron ook gewoon kant-en-klaarmaaltijden opwarmen. Geniet van het gemak van 31 automatische programma’s en zet de heerlijkste gerechten op tafel. Staat er kip op het menu? Geef je inductiekookplaat een dagje vrij en probeer de grillfunctie van deze magnetron uit!

Het draaiplateau is uitschakelbaar, waardoor ook grotere ovenschalen in deze magnetron passen.

Haal luxe en gemak in huis

Deze Samsung heeft aardig wat streepjes voor op zijn concurrenten. Zo heeft het een keramische binnenwand in plaats van een RVS binnenwand. Hierdoor is het gemakkelijker schoon te maken. Ook heeft het meer vermogenstanden (zes) dan bijvoorbeeld de ETNA CMV328ZT en de Inventum MN308C. Deze hebben beide vijf vermogenstanden. Wij vonden bovendien de lage minimale oventemperatuur van deze Samsung een plus, want dit maak het langzaam garen van vlees mogelijk.

Ook ten opzichte van eerdere modellen van Samsung, zoals de Samsung MC28H5015AK, vielen ons wat voordelen op. Zo heeft het een langere kabel, luxe tiptoetsen in plaats van druktoetsen en meer meegeleverde accessoires. Het enige dat we bij deze magnetron missen, is een gewichtssensor voor optimaal gebruiksgemak.

Ben jij op zoek naar een magnetron die ook als oven en als grill dient? Dan is de Samsung MC28H5013AK/EN de beste keus!

Samsung MS28F303TFS Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
gebruiksvriendelijk – veel standen en mogelijkheden
neemt veel ruimte in beslag – kijkglas is iets te donker

Als je op zoek bent naar een veelzijdige vrijstaande magnetron, maar geen behoefte hebt aan de ovenfuncties van een combimagnetron, is de Samsung MS28F303TFS de beste vrijstaande magnetron voor jou!

Wij vergeleken verschillende magnetrons voor jou en keken daarbij naar de magnetronfuncties, het vermogen, het formaat en andere factoren. Deze Samsung maakte ons zeer enthousiast! Met deze magnetron kun je:

 • Groenten stomen
 • Voedsel ontdooien
 • Maaltijden opwarmen

Vooral van de stoomfunctie en het bijgeleverde stoombakje werden we vrolijk. Dit biedt je de mogelijkheid gezonde maaltijden snel op tafel te zetten. Deze 28 liter magnetron heeft zeven vermogenstanden met een maximaal vermogen van 1000 watt.

Tevens geniet je van 26 automatische programma’s die het eenvoudig maken voedsel met de juiste instellingen op te warmen. Het apparaat beschikt over een Triple Distribution System, waardoor je gerechten gelijkmatiger verwarmd worden.

Deze Samsung magnetron beschikt over een eco-stand die jou helpt op stroomgebruik te besparen. Dat is bovendien beter voor het milieu!

Goede kwaliteit voor een lage prijs

De Samsung MS28F303TFS heeft een hoger wattage, meer vermogenstanden en een grotere inhoud dan sommige concurrenten, waaronder de Bosch HMT84M451. Tevens heeft de Samsung een uitschakelbaar draaiplateau en kinderbeveiliging, terwijl bij veel magnetrons in dezelfde prijsklasse deze eigenschappen ontbreken.

Ook ten opzichte van andere Samsung magnetrons heeft dit model een aantal voordelen. Zo heeft het bijvoorbeeld een betere bouwkwaliteit dan de Samsung MS28F303EAS/EN en het heeft een stoomfunctie waar de Samsung MS28F303TAK/EN dat niet heeft. Wel vinden we dat de magnetron voor deze prijs een gewichtssensor had mogen hebben.

Heb jij op je verlanglijstje een veelzijdige, duurzame ruime solo magnetron staan? Wij raden je de Samsung MS28F303TFS aan!

Door: Jasper van Campen

Jasper is samen met Joel verantwoordelijk voor de categorie Elektronica.