Beste koffiezetapparaat 2022 - Top 5

Geplaatst op door Vera Grondel

Iedereen kent het gevoel wel als er weer een nieuwe zak koffie opengetrokken wordt. De verse geur van bonen of gemalen koffie komt je tegemoet. Het is dan wel extra lekker als je met deze lekkere koffie óók een lekker bakje koffie kunt zetten. Daarom hebben we hier de vijf beste koffiezetapparaten geselecteerd.

Daarbij hebben we gelet op verschillende aspecten, waaronder het type koffiezetapparaat, het aantal kopjes per zetbeurt, de prijs en de geluidsproductie. Op basis van deze én nog allerlei andere criteria hebben we de vijf beste geselecteerd, waarbij de De'Longhi Magnifica ECAM 20.110.B de beste koop is.

 • Beste koop koffiezetapparaat - De'Longhi Magnifica S ECAM20.110.B
 • Best geteste koffiezetapparaat - Philips Senseo Quadrante HD7865/60
 • Beste koffiezetapparaat bonen - Philips 2200 EP2220/10
 • Beste filter koffiezetapparaat - Philips Café Gaia HD7549/20
 • Beste koffiezetapparaat met thermoskan - Siemens AromaSensePlus TC86503
# Product Type koffiezetapparaat Kopjes per zetbeurt Geluidsniveau bonen malen
1 De'Longhi Magnifica S ECAM20.110.B
Beste koop koffiezetapparaat
Volautomatische espressomachine 2 71 dB Bekijk prijzen
2 Philips Senseo Quadrante HD7865/60
Best geteste koffiezetapparaat
Koffiezetapparaat op pads 2 45 dB Bekijk prijzen
3 Philips 2200 EP2220/10
Beste koffiezetapparaat bonen
Volautomatische espressomachine 2 74 dB Bekijk prijzen
4 Philips Café Gaia HD7549/20
Beste filter koffiezetapparaat
Filterapparaat 10 47 dB Bekijk prijzen
5 Siemens AromaSensePlus TC86503
Beste koffiezetapparaat met thermoskan
Filterapparaat 9 50 dB Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: donderdag 19 mei 2022
De'Longhi Magnifica S ECAM20.110.B Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Aparte koffievakjes – Koffiespecialiteiten – Voorverwarmen
 • Handmatig melk schuimen - Onderhoud
Productreview:

Het grote voordeel van de De’Longhi Magnifica ECAM 20.110.B is dat er twee verschillende vakjes zijn. Allereerst heb je natuurlijk het vakje met de bonen, maar er is ook nog een vakje voor gemalen koffie. Zo kun je ook eenvoudig koffiezetten voor mensen die graag koffie zonder cafeïne drinken.

Door de voorgeprogrammeerde koffievarianten heb je de mogelijkheid om binnen een handomdraai lekkere koffie te zetten. Met het beste koffiezetapparaat van De’Longhi heb jij namelijk de keuze uit allerlei verschillende varianten:

 • Espresso
 • Lungo
 • Latte Macchiato
 • Cappuccino

Je hebt zelfs de mogelijkheid om dat ene kopje koffie helemaal naar wens aan te passen. Zo kun je de sterkte van mild tot sterk aanpassen. Op die manier zet je altijd een kopje koffie dat past bij het moment van de dag.

Om te voorkomen dat je kopje koffie afkoelt, is er de mogelijkheid om de heetwaterfunctie te gebruiken. Daarbij wordt jouw kopje voorverwarmt, waardoor deze uiteindelijk een stuk minder snel afkoelt. Zo kun je nog langer genieten van een lekkere kop koffie of espresso.

Opschuimen

Helaas gaat het melk opschuimen wel handmatig. Dit doe je via het pijpje aan de linkerkant van het apparaat. Dit kan in sommige gevallen even oefenen zijn, dus verwacht niet direct het beste resultaat. Let er ook op dat je het pijpje na het opschuimen goed schoonmaakt.

Dit geldt natuurlijk ook voor de rest van het apparaat. Het onderhoud aan deze volautomatische koffiemachine is in vergelijking met andere varianten wel hoger. Kortom, je moet er dus wel wat voor over hebben om lekkere koffie te zetten.

Met dit apparaat van De’Longhi zet jij verschillende varianten koffie binnen een handomdraai!

Philips Senseo Quadrante HD7865/60 Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Vierkante vorm – Hogere mokken – Waterreservoir - Compact
 • Aanpassen sterkte – Kalklampje
Productreview:

Heb je net als wij alle ruimte in de keuken hard nodig, dan is dit apparaat van Philips het apparaat dat jij moet hebben. De Philips Senseo Quadrante is namelijk het best geteste koffiezetapparaat dat heerlijke koppen koffiezet én ook nog eens fantastisch in de keuken past.

Dit komt vooral door de vierkante en compacte vorm. Dit maakt het mogelijk om de koffiezetter in de hoek te zetten, zonder dat je last hebt van grote kabels of verloren ruimte. Ook is het koffiezetapparaat in vergelijking met haar concurrenten erg compact, waardoor je weinig ruimte in de keuken verliest.

Automatisering

Helaas zien we wel dat Philips heeft gekozen voor weinig automatisering bij dit Senseo apparaat. Dit zien we vooral terug aan het ontbreken van de mogelijkheid om de sterkte aan te passen en het feit dat er geen automatisch kalklampje brand als je het apparaat moet ontkalken. 

Philips heeft daarentegen wel gedacht aan de fervente koffiedrinker. Ze hebben er namelijk voor gekozen om de lekbak in hoogte verstelbaar te maken. Aangezien wij zelf wel fan zijn van een flinke mok koffie, kunnen zelfs de hogere mokken ook gebruikt worden. Zo geniet je zélf van een dubbele kop koffie!

En met het waterreservoir van 1,2 liter kun je maar liefst zeven koppen koffiezetten, zonder dat je bij elke kop het reservoir moet bijvullen. Vooral als je bezoek hebt is dit erg gemakkelijk. Let er daarbij wel op dat je de juiste houder gebruikt. Er zijn namelijk twee houders bijgeleverd:

 • 1-kops houder
 • 2-kops houder

De Philips Senseo Quadrante is het beste Senseo apparaat dat momenteel op de markt is

Philips 2200 EP2220/10 Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Koffierecepten opslaan – Heetwaterfunctie – Koffievakje - Waterreservoir
 • Onderhoud – Melk opschuimen
Productreview:

Bij de Philips 2200 EP2220/10 staat alles in het teken van het design. Vanaf het moment dat we de koffiezetter uit de doos haalde, zagen we al direct dat dit een pareltje was. Dit gevoel krijg je nogmaals als je het apparaat aan zet en de touchscreen op gaat lichten. Dit moet wel goede koffie zijn!

Met deze volautomatische koffiemachine hebben we heerlijke koffie kunnen zetten met bonen. Toch is dit niet het enige, aangezien er ook een apart vakje is voor gemalen koffie. Ideaal als je speciale gemalen koffie uit een vakantieland hebt of vrienden graag decafé in de avond drinken.

Met het opslaan van de koffierecepten kun je jouw persoonlijke hoeveelheid en sterkte instellen. Zo kun je net zo lang experimenteren tot je het perfecte kopje koffie hebt gevonden! Andere soorten koffie die met dit apparaat kunt zetten zijn espresso, lungo, latte macchiato of cappuccino.

Door het grote waterreservoir van 1,8 liter kun je veel koppen koffiezetten zonder het steeds bij te hoeven vullen. Met de heetwaterfunctie zorg je er daarnaast voor dat de koppen lekker warm zijn. Zo zet je:

 • 15 espresso
 • 10 koppen koffie
 • 12 koppen cappuccino

Bij het zetten van cappuccino en latte macchiato moeten we wel vermelden dat je de melk zelf moet opschuimen. Dit doet het apparaat niet voor je. Hoewel de espresso nog niet de kwaliteit van een pistonmachine aantikt, is deze zeker niet verkeerd en een echte aanrader.

Onderhoud

Helaas is het onderhoud van deze koffiemachine wel veel werk. Dit komt doordat je het apparaat goed moet reinigen. Je krijgt gelukkig wel een melding als je dit moet doen, waarna je stap voor stap begeleiding krijgt.

Met de Philips 2200 EP2220/10 haal je een goed koffiezetapparaat met ruime mogelijkheden in huis!

Philips Café Gaia HD7549/20 Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Timerfunctie – Thermoskan – Waterreservoir - Prijs
 • Koffiesterkte – Bijvullen waterreservoir
Productreview:

Hoe ideaal zou het zijn als de wekker ’s ochtends gaat en er direct een warm en lekker kopje koffie voor je klaarstaat. Bij de Philips Café Gaia HD7549/20 is dit geen enkel probleem! Vul ’s avonds het filter koffiezetapparaat bij, stel de timer in en sta ’s morgens op met een lekkere bak koffie.

Ook als je je verslaapt is het geen enkel probleem. Door de bijgeleverde thermoskan blijft de koffie lekker warm. Daarnaast is het een lekker compact apparaat, waardoor je voor de theedrinkende vrienden ook nog ruimte hebt voor een waterkoker of ander keukenapparatuur.

Qua prijs kunnen de volautomatische koffiemachines hier natuurlijk niet tegenop. De eenvoud van het apparaat maakt deze ook zo goedkoop. Erg voordelig dus als je alleen maar op zoek bent naar reguliere koffie. Wil je echter ook andere specialiteiten kunnen drinken, dan is deze een stuk minder geschikt.

Waterreservoir

Het waterreservoir kent een groot voordeel en een nadeel. Het grote voordeel is dat je op het waterreservoir kunt aflezen hoeveel koppen koffie je zet. Dit is natuurlijk ideaal als je gasten over de vloer hebt. Het nadeel is echter wel dat deze vast zit in de koffiezetter, waardoor het bijvullen wat lastiger is.

Het is met deze koffiemachine daarnaast niet mogelijk om de koffiesterkte in te stellen. Je zult dus zelf een inschatting moeten maken van de hoeveelheid gemalen koffie en de hoeveelheid water die je erbij doet. Dit kan in het begin wel even stoeien zijn. Vergeet daarnaast niet om de volgende dingen te kopen:

 • Schepje voor de koffie
 • Koffiefilters
 • Gemalen koffie zelf natuurlijk!

Met deze Philips Café Gaia haal je het beste filter koffiezetapparaat 2021 naar je keuken!

Verkrijgbaar bij:
Siemens AromaSensePlus TC86503 Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Thermoskan – Timer – Afneembaar waterreservoir – Prijs
 • Kunststof behuizing – Warmte thermoskan
Productreview:

Het grote voordeel van de Siemens Sensor for Senses is het afneembare waterreservoir. Kijken we namelijk naar de concurrenten met filterkoffiezetapparaten, dan zien we vaak dat het gaat om een vast waterreservoir dat moeilijk bij te vullen is. Gelukkig is dit bij deze niet het geval.

Daarnaast zien we de timer als een groot voordeel. Je hebt dan namelijk de mogelijkheid om zelf in te stellen wanneer je versie koffie wilt. Of je nu ’s ochtends met een verse kop wilt opstaan of juist zin hebt in een kop koffie als je thuiskomt. Bij het koffiezetten moet je wel letten op:

 • Filtermaat koffie is 4
 • Maximaal 9 kopjes per zetbeurt
 • Apparaat schakelt na 5 minuten automatisch uit

En ook over de prijs van het apparaat zijn we zeer te spreken. Hoewel het niet de goedkoopste machine uit deze review is, zien we wel dat je veel waar voor je geld krijgt. Je hebt de mogelijkheid om goede koffie te zetten, er zit een thermoskan bij en het waterreservoir is erg handig in gebruik,

Thermoskan

De thermoskan heeft zowel een voordeel als een nadeel. Het grootste voordeel is dat de koffie lekker warm blijft, ook als deze wat langer staat. Het nadeel is echter wel dat de koffie sneller afkoelt als er nog weinig in de thermoskan zit. Met het zetten van één of twee kopjes koelt dit wat ons betreft te snel af.

Kijken we daarnaast naar de kunststof behuizing, dan is deze minder duurzaam dan bijvoorbeeld een apparaat van metaal. Hoewel deze ook wat breekbaarder is, gaan we er niet vanuit dat je vaak met het apparaat gaat lopen, waardoor de breekbaarheid in werkelijkheid wel meevalt.

Het filterkoffieapparaat van Siemens zorgt elke keer weer voor heerlijke koffie!

Door: Vera Grondel

Vera werkt samen met haar team aan de reviews uit de categorieën Baby & Kind, Dieren, Keuken & Koken en Huishouden & Wonen. Dagelijks testen, vergelijken en reviewen ze producten om het voor jou makkelijker te maken.

Contact met Vera:

E-mail