Het beste koffiezetapparaten van 2023 (bespaar en vergelijk

Laatste ge-update in door Eva

Zoek je het beste koffiezetapparaat, dan zul je merken dat er veel meer volautomatische koffiezetapparaten verkocht worden dan vroeger. Deze koffiemachines zijn razend populair omdat je er verschillende koffiespecialiteiten mee kunt zetten, zoals espresso, cappuccino of latte macchiato.

De gemiddelde levensduur van een volautomatische koffiemachine is 6,2 jaar. Dat zijn meer dan 6500 kopjes koffie, als je er dagelijks gemiddeld drie drinkt. Ben jij op zoek naar een nieuw koffiezetapparaat? Bekijk dan deze review waarin we de vijf beste koffiezetapparaten hebben geselecteerd.

Daarbij hebben we gelet op verschillende aspecten, waaronder het type koffiezetapparaat, het aantal kopjes per zetbeurt, de prijs en de geluidsproductie. Op basis van deze én andere criteria hebben we de vijf beste geselecteerd. De De'Longhi Magnifica ECAM 20.110.B is de beste koop.

De'Longhi Magnifica S ECAM20.110.B Bekijk prijzen
Type koffiezetapparaat: Volautomatische espressomachine
Kopjes per zetbeurt: 2
Geluidsniveau bonen malen: 71 dB
Hierom zijn we fan:
Zet twee kopjes koffie tegelijk – Geschikt voor koffiebonen en gemalen koffie – Automatisch reinigingsprogramma
Let hierop:
Handmatig melk stomen – Slaat geen instellingen voor koffiesterkte op

Het eerste koffiezetapparaat uit deze review is de De’Longhi Magnifica. Met deze volautomaat zet je espresso of cappuccino varianten met één druk op de knop. Er is ook een apart vakje waarmee je een kopje cafeïnevrije koffie kunt zetten.

Toen we de machine uit de doos haalden, viel het ons op dat het koffiezetapparaat smal en vrij diep was. Dit is ideaal als je het apparaat op je aanrecht wilt zetten, want zo neemt het minder plaats in. Aan de voorkant zitten soft touch drukknoppen waarmee je de koffiesmaak en waterhoeveelheid kunt instellen.

Eén van de beste volautomatische koffiemachines met stoompijpje

We gebruikten de grote draaiknop in het midden om de koffiesterkte in te stellen. De koffiesterkte kun je niet vast instellen. Als iemand na jou koffie zet en aan de knop draait, dan is je instelling weg. Je kunt de koffiesterkte dus niet heel nauwkeurig instellen op dit koffiezetapparaat.

Als je zin hebt in cappuccino, dan kun je melk stomen met het speciale stoompijpje. Deze koffiemachine stoomt dus niet automatisch de melk zodra je je kopje op de plaat zet. Zelf opschuimen duurt langer en dat vinden we wel een nadeel.

Beste koop koffiezetapparaat 2022

Een pluspunt is dat je met deze De’Longhi Magnifica twee kopjes koffie tegelijk kunt zetten. Je doet dit met verse bonen of gemalen koffie, net wat je lekker vindt. De prijs is bovendien gunstig. Het is zeker niet één van de duurste apparaten. Nog wat pluspunten op een rij:

 • Reinigt automatisch
 • Waterreservoir van 1,8 liter
 • Automatisch reinigingsprogramma

Wat ons betreft is dit de beste koop koffiezetapparaat 2022, door de relatief lage prijs van dit koffiezetapparaat, het feit dat je er twee kopjes koffie tegelijk mee kunt zetten en de vele instellingsmogelijkheden.

Dit koffiezetapparaat heeft een apart vakje voor cafeïnevrije koffie, zodat je er ook decafé mee kunt zetten.

Nespresso De'Longhi Lattissima Touch EN560.B Bekijk prijzen
Type koffiezetapparaat: Nespressomachine voor koffiecups
Kopjes per zetbeurt: 1
Geluidsniveau bonen malen: 59,2 dB
Hierom zijn we fan:
Melkvolume is instelbaar – Eenvoudige bediening – Koffiesterkte instelbaar
Let hierop:
Melkreservoir na elk gebruik spoelen – Wegwerpcups – 1 kopje per keer zetten

Het tweede koffiezetapparaat wat we hier testen is de De'Longhi Nespresso Lattissima Touch. Dit is een Nespresso machine waarin je koffiecups gebruikt om verschillende smaken koffie te zetten. Dit is dus anders dan het apparaat van De’Longhi, waarvoor je koffiebonen of gemalen koffie nodig hebt.

Dit Nespresso apparaat heeft touch bedieningsknoppen waarmee je snel een kopje espresso, lungo, cafe latte of cappuccino zet. Wij vinden het waterreservoir van 0,9 liter aan de kleine kant. Het waterreservoir van de De’Longhi Magnifica machine is namelijk twee keer zo groot.

Zet heerlijke koffie met de koffiecups en verse melk

Met dit koffiezetapparaat kun je ook melkspecialiteiten bereiden. We hebben daarvoor het melkreservoir van 350 ml gebruikt. Dit vul je met melk en plaats je in de machine. Daarna maakt deze volautomaat met één druk op de knop een latte macchiato of cappuccino.

We vinden het handig dat je het melkvolume kunt instellen. Zo bepaal je zelf hoeveel melk er in je kop koffie komt. Het melkreservoir moet je na ieder gebruik doorspoelen. Dit werkt met een clean knop waaraan je moet draaien nadat je het melkreservoir er af gehaald hebt.

Best geteste koffiezetapparaat van 2022

Met dit koffiezetapparaat zet je één kopje koffie tegelijk, terwijl je met de De’Longhi Magnifica twee kopjes tegelijk zet.  Het koffiezetten gaat wel snel dus je kunt vrij snel meerdere kopjes zetten. Met deze machine kun je bovendien zes koffiespecialiteiten zetten plus chocolademelk maken.

De sterke punten van dit koffiezetapparaat zijn:

 • Instelbare koffiesterkte
 • Hygiënische melkschuimer door reinigingsfunctie
 • Makkelijke bediening

Door het gebruiksgemak en het hygiënische melksysteem vinden wij dit het best geteste koffiezetapparaat van 2022.

Dit apparaat zet koffie met koffiecups. Deze zorgen helaas voor veel afval omdat elk cupje na gebruik wordt weggegooid.

Philips 3200 EP3246/70 Bekijk prijzen
Type koffiezetapparaat: Volautomatische espressomachine
Kopjes per zetbeurt: 2
Geluidsniveau bonen malen: 74 dB
Hierom zijn we fan:
Keramische maalschijven – Veel instelmogelijkheden- Met Aquaclean waterfilter
Let hierop:
Geen warmhoudplaat voor kopjes – Geen koffie-instellingen opslaan

Het derde apparaat uit deze review is de Philips 3200 EP3246/70. Dit is een volautomatisch koffiezetapparaat met een geïntegreerde koffiemolen, net als de De'Longhi Magnifica ECAM. Het apparaat maalt zelf de koffiebonen en met één druk op de knop zet je verse koffie.

Dat verschilt dus van de De'Longhi Nespresso Lattissima Touch waar de koffie gezet wordt met koffiecups in plaats van gemalen bonen. Met deze Philips kun je veel soorten koffie zetten, waaronder een espresso macchiato, cappuccino en Americano.

Het beste koffiezetapparaat voor melkschuim

Dit koffiezetapparaat heeft een afneembaar melkreservoir, net als de De'Longhi Nespresso Lattissima Touch. Je hebt dus geen losse melkopschuimer nodig. We vonden het handig dat je het gewoon onder de kraan kunt afspoelen en dat er geen slangetjes aan zitten. Daardoor is het systeem heel hygiënisch.

We vonden de bediening van het apparaat praktisch. Met het kleurendisplay selecteer je snel de koffievariant, sterkte, hoeveelheid koffie en de dikte van het schuim.  Helaas kun je de instellingen niet opslaan dus moet je ze steeds opnieuw intoetsen als je koffie wilt zetten.

Beste koffiezetapparaat bonen 2022

Dit apparaat heeft keramische maalschijven. Die zijn slijtvast en hittebestendig zodat je lekkere koffie zet van verse koffiebonen. Als het apparaat ontkalkt moet worden dan geeft het een signaal. Er zit een speciaal kalkfilter in waardoor je minder vaak hoeft te ontkalken.

De pluspunten op een rij:

 • Inclusief waterfilter
 • Zet twee kopjes koffie tegelijk
 • Veel instelmogelijkheden
 • Keramische maalschijven

Door de keramische maalschijven en de vele instelmogelijkheden voor een kop koffie vinden wij dit de beste koffiezetapparaat voor bonen.

De geïntegreerde bonenmaler maakt redelijk wat lawaai als de bonen gemalen worden.

Siemens AromaSensePlus TC86503 Bekijk prijzen
Type koffiezetapparaat: Filterapparaat
Kopjes per zetbeurt: 9
Geluidsniveau bonen malen: N.V.T.
Hierom zijn we fan:
Timerfunctie – Thermoskan – Lekkere koffie
Let hierop:
Je kunt maar 1 soort koffie zetten – Handmatig ontkalken -

Dit Siemens Sensor for Senses filter koffiezetapparaat verdient zeker een plekje in deze review. Met dit apparaat en gemalen koffie zet je heerlijke koffie met behulp van het koffiefilter. Dat werkt dus anders dan de volautomatische koffiemachines van Philips en De’Longhi.

Wij vinden dit zeker een van de mooiste filter koffiezetapparaten die op de markt zijn. En dankzij de glazen of RVS thermoskan blijft je vers gezette koffie lang op temperatuur. Je kunt bovendien de timer en klokfunctie instellen zodat je ’s ochtends wakker wordt met de geur van lekkere koffie.

Lekker veel kopjes zetten met gemalen koffie

In vergelijking met volautomatische koffiemachines zet je met dit apparaat meer kopjes koffie per zetbeurt. Je kunt namelijk negen kopjes koffie tegelijk zetten en niet één of twee zoals met de koffiezetapparaten van De’Longhi en Philips. Je zet echter maar één soort koffie met dit apparaat.

Filterkoffie staat erom bekend dat de smaak van de koffie beter is en dat was ook onze ervaring. Er komt hele lekkere koffie uit dit apparaat.  Een minpuntje is de automatische uitschakeling, waardoor het apparaat al na 40 minuten uit gaat. Je moet dan wel erg snel ontbijten en je kop koffie opdrinken.

Beste filter koffiezetapparaat 2022

Dit filter koffiezetapparaat blinkt uit door de eenvoud en de lekkere koffie. Het afneembare waterreservoir van 1 liter vul je gemakkelijk bij onder de kraan. Het reinigen gaat helaas niet automatisch maar handmatig en je moet zelf bijhouden wanneer je moet ontkalken.

De sterke punten nog even samengevat:

 • Timerfunctie
 • Thermoskan die je koffie warm en vers houdt
 • Mooi design

Wat ons betreft is dit het beste filter koffiezetapparaat, o.a. door de timerfunctie en de handige thermoskan.

Je zet met dit apparaat maar liefst negen kopjes koffie tegelijk. Handig als je visite hebt.

Philips Café Gaia HD7547/80 Bekijk prijzen
Type koffiezetapparaat: Filterapparaat
Kopjes per zetbeurt: 10
Geluidsniveau bonen malen: N.V.T.
Hierom zijn we fan:
Heerlijke koffie – Thermoskan houdt lang warm – Druppelstop
Let hierop:
Koffiesterkte niet instelbaar – Geen timer

Het allerlaatste koffiezetapparaat wat we hier testen is deze Philips Gaia HD7547/80.  Net als de Siemens Sensor for Senses TC86503 is dit een filter koffiezetapparaat met een thermoskan om de koffie warm te houden na het zetten.

Dit apparaat gebruikt ook gemalen koffie in plaats van koffiebonen. Met een paar schepjes voorgemalen koffie in het koffiefilter en water zet dit apparaat de lekkerste koffie. Eventueel kun je voor een latte macchiato nog wat melk opschuimen wat je opklopt met een aparte melkopschuimer.

Zet vele kopjes koffie tegelijk als je visite hebt

Met dit koffiezetapparaat zet je tien kopjes per zetbeurt. Dat is één kopje meer dan wat je met de Siemens Sensor for Senses zet.  Deze Philips Gaia heeft echter geen timer, waardoor je het koffiezetten niet kunt voorprogrammeren.

Wat we wel handig vinden is het waterreservoir met kopsaanduiding. Zo bepaal je makkelijk het aantal koppen koffie wat je wilt zetten. Wij vinden dat er heerlijke koffie uit dit apparaat komt. De smaak is dus uitstekend. De koffiesterkte is helaas niet instelbaar zoals bij de Philips 3200.

Beste koffiezetapparaat thermoskan die lang warm houdt

Het is natuurlijk fijn als heerlijke koffie ook lang warm blijft. De dubbelwandige thermoskan houdt de koffie tot 2 uur lang heet. Het deksel konden we openen en sluiten met één hand. En dankzij de druppelstop blijft de warmhoudplaat ook netjes schoon.

De pluspunten nog even op een rij:

 • Dubbelwandige thermoskan
 • Eenvoudige bediening
 • Waterreservoir met kopsaanduiding

Dankzij de dubbelwandige thermoskan en het gebruiksgemak is dit wat ons betreft het beste koffiezetapparaat met een thermoskan.

Dankzij de eenvoudige bediening zet je met dit filter koffiezetapparaat in een handomdraai een kopje lekkere koffie.

Product Type koffiezetapparaat Kopjes per zetbeurt Geluidsniveau bonen malen
De'Longhi Magnifica S ECAM20.110.B De'Longhi Magnifica S ECAM20.110.B
Beste koop koffiezetapparaat
Volautomatische espressomachine 2 71 dB Bekijk prijzen
Nespresso De'Longhi Lattissima Touch EN560.B Nespresso De'Longhi Lattissima Touch EN560.B
Best geteste koffiezetapparaat
Nespressomachine voor koffiecups 1 59,2 dB Bekijk prijzen
Philips 3200 EP3246/70 Philips 3200 EP3246/70
Beste koffiezetapparaat bonen
Volautomatische espressomachine 2 74 dB Bekijk prijzen
Siemens AromaSensePlus TC86503 Siemens AromaSensePlus TC86503
Beste filter koffiezetapparaat
Filterapparaat 9 N.V.T. Bekijk prijzen
Philips Café Gaia HD7547/80 Philips Café Gaia HD7547/80
Beste koffiezetapparaat met thermoskan
Filterapparaat 10 N.V.T. Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: maandag 29 mei 2023
Door:
Eva

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywriter. Sindsdien schrijft ze met veel plezier voor Debeste.com. 

Verder reist Eva het liefst de hele wereld rond, kookt ze graag vegetarische gerechten en speelt ze met veel plezier op de piano. Voor jou duikt zij in de wereld van kookspullen, hondenbrokken en andere huis-tuin-en-keukenartikelen.