Beste koelkast 2021 - Top 5

Laatste ge-update in door Agnes

Ben je net verhuisd, heb je gezinsuitbreiding gekregen of ga je een nieuwe keuken kopen? Dan ben je nu vast op zoek naar de beste koelkast. Wat een goede koelkast voor jou is, hangt af van een paar dingen. Bij een nieuwe keuken past de beste inbouwkoelkast en als deze niet groot genoeg is, dan wil je er misschien ook nog een aparte vrijstaande koelkast bij kopen.

Misschien vraag je je af wat het beste koelkast merk is? Er zijn verschillende merken koelkasten te koop, zoals Samsung, Bosch of Siemens en ze leveren allemaal prima koelkasten. Wat voor jou de beste koelkast is, zal dus een beetje afhangen van je budget, de inhoud van de koelkast, het energieverbruik en het gebruiksgemak.

Hoe kies je de beste koelkast?

In elk huishouden staan wel 1 of meerdere koelkasten. Bij het kopen van een koelkast zijn er wat dingen om op te letten. Wil je bijvoorbeeld een inbouwkoelkast of een vrijstaande koelkast? Of allebei? Bij een vrijstaande koelkast is het geluidsniveau iets om op te letten, zeker als je een open keuken hebt. Eet je ’s morgens graag een vers broodje, of heb je geen ruimte voor een aparte vriezer, dan is een koelkast met vriesvak of vrieslade een uitkomst. Wil je ’s zomers graag ijsblokjes, dan kun je kiezen voor een luxe model met een waterdispenser en een ijsblokjesmachine.

Bij een vrijstaande koelkast is het uiterlijk ook belangrijk. Zoek je een witte koelkast of past een koelkast in aluminium of zwart juist beter in je keuken? Een echte eyecatcher is vaak de Amerikaanse koelkast, die bovendien erg veel koel- en vriesruimte biedt. Nog meer tips vind je in onze Koopgids. In onze top 5 hieronder kun je inspiratie opdoen voor je nieuwe koelkast.

 • Beste koop koelkast - Samsung RB34T672DWW
 • Best geteste koelkast - Haier A3FE835CGJE
 • Beste Amerikaanse koelkast - Hisense RS650N4AC1
 • Beste koelvriescombinatie - Samsung RB36T602CSA
 • Beste inbouw koelkast - Samsung BRB260035WW
# Product Inhoud koelruimte (l) Inhoud vriesruimte (l) Geluidsniveau (dB)
1 Samsung RB34T672DWW
Beste koop koelkast
230 114 35 Bekijk prijzen
2 Haier A3FE835CGJE
Best geteste koelkast
234 114 35 Bekijk prijzen
3 Hisense RS650N4AC1
Beste Amerikaanse koelkast
334 165 43 Bekijk prijzen
4 Samsung RB36T602CSA
Beste koelvriescombinatie
251 114 35 Bekijk prijzen
5 Samsung BRB260035WW
Beste inbouw koelkast
195 74 36 Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: zondag 24 oktober 2021
Beste koop koelkast Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Koelt evenredig door de hele koelkast – Maakt weinig geluid – Grote inhoud
 • 1 groentelade ipv 2 – Geen vershoudzone – Laag geplaatst vriesvak
Productreview:

Voor een gezin is een inbouwkoelkast al snel te klein. Wil je een extra koelkast of zoek je een vrijstaande koelkast waar al je boodschappen in passen? Bekijk dan even de cijfers van deze Samsung RB34T672DWW :

 • Inhoud van 230 liter
 • Geluidsniveau: 35 decibel
 • Vriesvak van 114 liter

De koelkast is groot, stil en heeft een royaal vriesvak met 3 lades, wat onder de koelkast zit. Je moet dus wel bukken als je iets uit het vriesvak wilt halen. Dit vriesvak hoef je nooit te ontdooien. Heb je een open keuken, dan is het lage geluidsniveau van deze Samsung echt een pluspunt, want je hoort de koelkast nauwelijks. Het mooie design staat bovendien goed in elke keuken. De indeling van deze koelkast kun je helaas niet variëren dus als je grote pannen in de koelkast wilt bewaren dan kan dit lastig worden.

De beste koelkast voor verse boodschappen

In deze koelkast blijft je eten extra lang vers dankzij de topklasse koelkwaliteit. Door de All Around Cooling is het overal in de koelkast even koel. Je hoeft je fruit en groente dus niet per sé onderin te leggen, maar je kunt wel gebruik maken van de groentelade onderin deze koelkast. De temperatuur kun je digitaal instellen zodat je eten lekker koel blijft. Deze Samsung koelkast heeft helaas geen vershoudzone waarin je de verse boodschappen langer bewaart.

Zoek je een betaalbare koel-vriescombinatie die praktisch is? Koop dan deze Samsung RB34T672DWW koelkast.

Best geteste koelkast Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Aparte deuren voor vrieslades – Speciale vershoudlades – Multi Air Flow functie
 • Geen superkoelfunctie – Energielabel D – Vriesgedeelte onderin
Productreview:

Deze energiezuinige Haier koelkast is een koelkast met vriesvak in één. Zo hoef je dus geen aparte vriezer meer aan te schaffen. Het vriesgedeelte heeft een eigen deur, zodat je niet eerst de koelkastdeur open hoeft te doen om bijvoorbeeld je airfryer hapjes uit de vrieslade te kunnen halen. Het vriesvak hoef je trouwens nooit te ontdooien dankzij de No Frost technologie. Dat scheelt weer wat schoonmaakwerk.

Deze koelkast komt snel weer op temperatuur

Als je al je boodschappen in de koelkast legt, dan blijft de deur vaak even open staan. In deze koelkast zit Multi Air Flow waarmee de koelkast na het openen snel weer op temperatuur is. Er zit helaas geen superkoel- functie op waarmee je veel boodschappen in één keer afkoelt.

De belangrijkste eigenschappen van deze Haier koel-vriescombinatie zijn:

 • Inhoud koelgedeelte 234 l
 • geluidsniveau 35 dB (vrij stil)
 • vriesgedeelte van 4 sterren

Deze koelkast heeft een vriesgedeelte van 114 liter waarin je aardig wat etenswaren kunt invriezen. Je groente en fruit bewaar je onderin in een speciale vershoudlade met instelbare luchtvochtigheid en er is ook een aparte lade voor vlees en vis. De koelkast verbruikt helaas best wel wat stroom want het apparaat heeft energielabel D. De koelkast is wel vrij stil en dat is fijn als je bijvoorbeeld ook nog je vaatwasser aan wilt zetten, anders wordt het wel erg lawaaiig in je keuken.

Wil je graag een grote koelkast waarbij je de vrieslade makkelijk kunt openen? Dan is deze Haier A3FE835CGJE Easy Access iets voor jou.

Beste Amerikaanse koelkast Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Groot vriesvak – Water- en ijsblokjes dispenser – Stoer design
 • Deurvakken ondiep – Geen energiezuinige koelkast – Maakt veel geluid
Productreview:

Amerikaanse koelkasten zijn de laatste jaren enorm populair geworden. Daarom hebben we deze Hisense Amerikaanse koelkast eens van dichtbij bekeken. Deze mooie Amerikaanse koelkast heeft een water- en ijsdispenser waarmee je snel koel water tapt of lekker wat ijsblokjes in je cocktail doet.

Deze koelkast heeft ook nog de volgende eigenschappen:

 • geluidsniveau van 43 decibel (vrij luid)
 • koelinhoud van 334 liter en een vriesinhoud van 165 liter
 • energieklasse F (niet zuinig)

Deze koelkast biedt voldoende ruimte voor de boodschappen voor een gezin van 3-4 personen, maar helaas verbruikt de koelkast wel veel energie.

Een lekker praktische Amerikaanse koelkast

De indeling van deze koelkast is vrij praktisch. Het vriesvak zit aan de linkerkant en het koelgedeelte aan de rechterkant. Met een inhoud van 165 liter biedt het vriesgedeelte genoeg ruimte voor bijvoorbeeld de diepvrieshapjes voor de airfryer. In de deur kun je flessen kwijt, maar het vak is erg ondiep, waardoor de flessen er makkelijk uit vallen. In het koelgedeelte heb je 3 plateaus om etenswaren op te leggen en 2 groentelades voor groente en fruit. Dankzij No Frost hoef je het vriesgedeelte nooit te ontdooien.

Ben je ook fan van Amerikaanse koelkasten en wil je snel ijsblokjes kunnen pakken? Dan is deze Hisense RS650N4AC1 koelkast geschikt voor jou.

Beste koelvriescombinatie Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • No Frost systeem – Weinig geluid – Groot koelgedeelte
 • Geen vershoudzone – Geen handvat – Vaste indeling
Productreview:

Vraag je je af welke koelvriescombinatie de beste koop is, lees dan zeker even verder. Deze Samsung RB36T602CSA heeft namelijk alle eigenschappen van een beste koop koelkast. Zo heeft deze koelkast een energieklasse C, wat betekent dat deze behoorlijk zuinig met energie omgaat. Verder maakt deze vrijstaande koelkast van Samsung weinig geluid, zodat je ook met een open keuken en een draaiende vaatwasser geen last hebt van het geluid.

Deze koelkast heeft verder:

 • vriesruimte van 114 liter met 3 laden
 • koelgedeelte van 251 liter
 • 3 deurvakken en 2 plateaus

Er zit helaas geen vershoudzone in deze koelkast, maar er zit wel een grote groentelade onderin.

De beste koelkast voor wijnliefhebbers

Wijnliefhebbers zijn blij met deze koelkast want er zit een speciaal wijnplateau in. Door het vlakke oppervlak passen er allerlei soorten flessen op. En dankzij het No Frost-systeem ontstaat er geen ijsvorming en hoef je de vrieslades niet te ontdooien.  Een minpuntje is wel dat er geen handvat op de deur zit om de koelkast open te kunnen doen.

Beste inbouw koelkast Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Maakt weinig geluid - No Frost functie – Topklasse koelkwaliteit
 • Geen aparte verszone – Deur vriesvak sluit soms niet goed – Energieklasse G
Productreview:

Bij een nieuwe keuken hoort ook een nieuwe inbouw koelkast, bijvoorbeeld deze Samsung BRB260035WW koelkast. Al je verse etenswaren blijven langer goed dankzij de topklasse koelkwaliteit en door de No Frost functie hoef je het vriesvak nooit te ontdooien. Deze koelkast hoor je nauwelijks, dus hij is geschikt als je een open keuken hebt.

Deze Samsung koelkast is overal even koel

He maakt niet uit of je groente onderin of bovenin deze koelkast legt. Deze Samsung heeft namelijk All Round koeling waardoor elke verdieping van je koelkast even goed gekoeld wordt. Deze koelkast heeft helaas geen aparte vershoudzone voor boodschappen die snel kunnen bederven, dus je kunt die etenswaren niet apart leggen.

Deze koelkast is erg praktisch in gebruik door:

 • flessenrek
 • Easy Slide vrieslade, makkelijk te openen
 • flexibele koelkastinrichting

Wil je een inbouwkoelkast die je niet hoeft te ontdooien, kies dan voor deze Samsung BRB260035WW koelkast.

Agnes Voogt
Door: Agnes
Agnes is samen met haar team verantwoordelijk voor de reviews uit verschillende categorieën. Dagelijks testen en vergelijken zij producten om het voor jou makkelijker te maken. Agnes houdt van schilderen en paardrijden.

Socials Agnes:
LinkedIn - E-mail