Beste airfryer snacks

Door: Jasper
Laatste update: 22 juni 2020
Beste airfryer snacks

Een airfryer is een veelzijdig apparaat waar je vlees mee kunt bereiden, groente kunt klaarmaken of taart en koek kunt bakken. Het is ook een handig apparaat ter vervanging van de ouderwetse frituurpan. Frituren in de airfryer kan zonder frituurvet of olie, waardoor jouw favoriete snacks veel minder vet zullen bevatten. 

Hiermee is het een veel gezonder alternatief ten opzichte van de frituurpan. Welke snacks kun je goed bereiden in de airfryer en welke snacks beter niet? Zit er verschil tussen ovensnacks en diepvriessnacks? Wij waren nieuwsgierig en hebben daarom de populairste snacks van Nederland voor je getest. 

De beste airfryer snacks in een handomdraai op tafel

Frikandel in de airfryer

De nummer 1 onder de beste airfryer snacks is de frikandel. Van A-merk tot huismerk, alle soorten frikandellen kun je perfect bereiden. De smaak tussen ovenfrikandellen of diepvriesfrikandellen is persoonlijk. Wij vonden ze beide even geslaagd. Even voorverwarmen, de bevroren frikandel plaatsen, 7 tot 8 minuten wachten en eten maar! Makkelijker wordt het niet.

Kroket in de airfryer

De ouderwetse kroket doet het altijd goed! Een heerlijk krokant laagje met de zachte vulling. Een kroket kun je goed in de airfryer bereiden, maar je zult niet altijd een goed en mooi resultaat krijgen. Je kunt bij het kopen van kroketten in de winkel kiezen tussen de gewone kroketten of de ovenkroketten. Verrassend genoeg geven de ovenkroketten een veel beter resultaat. Merken als Mora en Kwekkeboom hebben zelfs al instructies op de verpakking staan over het bereiden van deze lekkernij in de airfryer. De ovenkroket geeft een lekker krokant laagje. Precies zoals het hoort! De gewone (diepvries)kroket wordt echter slap en helemaal niet bruin. Kies voor een ovenkroket voor het beste resultaat.

Kaassoufflé in de airfryer

Ook een kaassoufflé kun je perfect bereiden, alhoewel niet alle merken het even goed doen. Je wilt dat de kaas lekker smelt en het omhulsel knapperig blijft. Wij behaalde de beste resultaten met de kaassoufflés van Mora. Andere merken gingen soms stuk, waardoor de hele inhoud van de kaassoufflé in de airfryer terecht kwam. Daar word je niet blij van!

Ovensnacks zijn de beste airfryer snacks

In de airfryer kun je ook veel andere soorten snacks bereiden. Zorg wel voor een grillrooster als airfryer accessoire voor een optimaal resultaat. Vrijwel alle ovensnacks zijn perfect klaar te maken in dit veelzijdige apparaat, omdat deze gemaakt zijn om op hete lucht klaargemaakt te worden. Merken als Mora en Kwekkeboom hebben een groot aanbod aan ovensnacks, waar je zeker iets lekkers tussen kunt vinden. Gewone diepvriessnacks werken niet altijd even goed. Gelukkig kun je de beste airfryer snacks als de frikandel, kroket en kaassoufflé allemaal perfect bereiden.

Over de auteur

Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing. Daarnaast schrijft hij ook voor de website. Hij heeft communicatie- en multimediad... Lees meer