Beste 5 babyfoons van 2022

Laatste ge-update in door Joel de Bruin


Zoek je een goede babyfoon? De laatste jaren is de ontwikkeling van beeldbabyfoons heel snel gegaan. Er is bijna geen enkele beeldbabyfoon meer zonder digitale techniek. Tegenwoordig hebben alle babyfoons een terugspreekfunctie, temperatuurweergave, slaapliedjes en een opnamefunctie

Met deze babyfoon review willen we je helpen met je keuze. Het aanbod is tenslotte enorm. We zetten hier op een rij wat goede babyfoons zijn, met de plus- en minpunten van elk apparaat. Met deze babyfoon review kun je snel bepalen wat voor jou een goede babyfoon is.

We hebben verschillende babyfoons getest in diverse prijsklassen. Zo hebben we o.a. de beste babyfoon met camera en app getest. Wil je weten wat wij de beste babyfoon vonden? De Motorola VM85 Connect kwam als beste uit deze test.

 • Beste koop babyfoon - Motorola VM85 Connect
 • Best geteste babyfoon - Philips Avent SCD843/01
 • Beste babyfoon met camera - Luvion Essential Limited Black Edition
 • Beste babyfoon zonder camera - Alecto DBX-88 ECO DECT
 • Beste babyfoon met 2 camera's - Alecto DVM-200
# Product Uitbreidbaar Terugspreekfunctie Nachtmodus
1 Motorola VM85 Connect
Beste koop babyfoon
Bekijk prijzen
2 Philips Avent SCD843/01
Best geteste babyfoon
Bekijk prijzen
3 Luvion Essential Limited Black Edition
Beste babyfoon met camera
Bekijk prijzen
4 Alecto DBX-88 ECO DECT
Beste babyfoon zonder camera
Bekijk prijzen
5 Alecto DVM-200
Beste babyfoon met 2 camera's
Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: woensdag 6 juli 2022
Motorola VM85 Connect Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
Nachtzicht – Terugspreekfunctie – Camerabediening via de app
Beeldvertraging – Beperkt zoomen via app

Deze Motorola VM85 Connect babyfoon is de eerste die we hier testen. Deze babyfoon bestaat uit een babyunit die je naast de wieg zet en een ouderunit voor jezelf. In de babyunit zit een camera. De ouderunit neem je makkelijk mee en daarop kun je je baby zien.

Wij hebben deze Motorola VM85 getest door de camera in een slaapkamer te zetten, waarbij er iemand in de kamer bleef zitten. De ouderunit namen we mee naar beneden zodat we de beeldkwaliteit en de verbinding goed konden testen in een woonomgeving.

Deze Motorola babyfoon heeft een Hubble app die je op je computer, telefoon of tablet installeert. We hebben de app gedownload en gebruikt om de bedieningsfuncties te testen. Zo is de app handig voor:

 • het draaien van de camera
 • praten met je baby via de babyunit
 • meldingen die je krijgt bij beweging of geluid

We vonden het wel een klein nadeel dat je de camera via je telefoon niet zo ver kunt bewegen als wanneer je de camera op de babyunit instelt.

Met de app kun je de camera op afstand bedienen

De beeldkwaliteit van de camera was bij ons goed, al zat er wel een kleine vertraging in de beelden. Dat was niet meer dan een paar seconden en het beeld was verder scherp genoeg dankzij de zoomfunctie. Bij weinig licht schakelde de camera vanzelf over op de nachtstand.

Babyfoon met terugspreekfunctie

We waren natuurlijk ook benieuwd naar de terugspreekfunctie, omdat je daarmee met je baby kunt praten zonder meteen naar boven te hoeven lopen. We moesten wel langzaam en duidelijk praten, anders werkte deze functie helaas niet zo goed.

Ondanks de beeldvertraging en het feit dat je niet te snel kunt praten met de terugspreekfunctie vinden wij dit de beste koop babyfoon door de app, het gebruiksgemak en de handige functies.

Philips Avent SCD843/01 Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
Babyunit kan opgehangen worden – Terugspreekfunctie
Niet uitbreidbaar – Geen app – Hard geluid bij opstarten en lege batterij

De volgende babyfoon die we hier bespreken is de Philips Avent SCD843/01 babyfoon. Deze babyfoon met camera bestaat ook weer uit een ouderunit die je meeneemt en een babyunit die je op de kinderkamer neerzet.

Deze babyfoon kun je helaas niet uitbreiden met een extra camera, in tegenstelling tot de Motorola VM85 Connect waarbij dat wel kan. Als je dus nog een kindje krijgt, dan kun je geen extra babyunit met camera aansluiten op de Philips Avent ouderunit.

De Philips Avent babyfoon werkt via een beveiligd digitaal netwerk, zodat niemand anders kan meekijken. Wat we handig vonden, is dat je de babyunit aan de muur kunt ophangen. Soms kun je de unit niet hoog genoeg neerzetten en dan is het handig dat je de unit kunt ophangen.

Na het opladen van de ouderunit ging de batterij zeker 8 uur mee. Volgens de verpakking hoef je de batterij pas na 10 uur op te laden, lang genoeg voor ‘s nachts. Als de babyunit een geluid oppikt, dan trilt de ouderunit, of de lampjes gaan branden. Er is geen app voor meldingen via je smartphone.

Best geteste babyfoon met terugspreekfunctie

Als je baby wakker omdat hij of zij een schone luier nodig heeft, dan kun je met de terugspreekfunctie je kindje geruststellen. Zo kun je je baby kalmeren terwijl je naar de kamer loopt.  Het geluid is heel helder en komt goed door.

Deze babyfoon heeft helaas een paar nadelen:

 • de babyfoon maakt een hard geluid als de accu bijna leeg is
 • bij het aan- en uitzetten is ook een hard geluid te horen
 • Je kunt de camera niet op afstand instellen zoals bij de Motorola VM85 Connect

Door de goede beeld- en geluidkwaliteit vinden wij dit de best geteste babyfoon.

Je kunt deze babyfoon helaas niet uitbreiden met een extra camera

Luvion Essential Limited Black Edition Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
Thermometer – Nachtzicht – VOX functie
Geen app – Camera kun je niet op afstand instellen

De derde babyfoon die we hier reviewen is de stijlvolle zwarte Luvion Essential Limited Black Edition babyfoon. Bij het uitpakken zagen we dat de set bestaat uit een baby unit, een ouderunit en twee adapters. Nat als bij de vorige 2 babyfoons kun je het apparaat draadloos of met stekker gebruiken.

Net als de Philips Avent heeft deze babyfoon geen app, waardoor je de camera niet op afstand kunt instellen. Iets wat je met de app van de Motorola VM85 wel kunt. Dat vonden wij wel een nadeel, zeker in het begin als je de camera nog een beetje moet afstellen.

Een pluspunt is de thermometer op de ouderunit, waarmee je snel kunt zien hoe warm het is op de babykamer. Wij vonden de infrarood camera ook handig, hoewel de rode LED lampjes ’s nachts wel zichtbaar zijn op de camera. Het nachtbeeld is zwart-wit, maar wel duidelijk genoeg.

Deze Luvion Essential Limited Black Edition babyfoon heeft de volgende positieve eigenschappen:

 • Slaapliedjes
 • Geluidsniveaulampjes
 • Zoomfunctie op de camera

Beste babyfoon met camera en VOX functie

Deze babyfoon heeft een handige VOX functie waarbij de babyfoon alleen aanspringt als je kindje geluid maakt. Zo gaat de batterij langer mee en lig je ’s nachts niet wakker van het licht van het scherm van de ouderunit.

Deze babyfoon is net zo nuttig als een kinderwagen, dus wat ons betreft is dit de beste babyfoon met camera.

Met de zoomfunctie op de camera kun je je baby goed in beeld brengen

Alecto DBX-88 ECO DECT Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
Goed bereik – Terugspreekfunctie werkt goed – Voordelige babyfoon
Geen camera – Batterij snel leeg – Geen batterijen voor babyunit meegeleverd

De eerste drie babyfoons die we hier hebben getest waren voorzien van een camera. Deze Alecto DBX-88 ECO DECT is een babyfoon zonder camera die je volledig draadloos kunt gebruiken. In de verpakking zitten een babyunit, ouderunit, 2 adapters en  2 oplaadbare batterijen.

We merkten dat er geen batterijen voor de babyunit bij zitten, dus die moet je er apart bij kopen. We hebben deze babyfoon getest met de adapters, zodat alles werkte zoals het bedoeld was.  De babyunit is redelijk groot in vergelijking met de units van de babyfoons met camera.

Toen we de terugspreekfunctie testten, viel het ons op hoe goed de geluidskwaliteit is. Je kunt gewoon praten en het geluid komt goed door. Het apparaat stoort sowieso niet. De slaapliedjes zijn van goede kwaliteit en je kunt ze vanaf de ouderunit aan- en uitzetten.

Deze babyfoon zonder camera heeft ook nog de volgende pluspunten:

 • Gevoeligheid van de microfoon is instelbaar
 • LED lampjes lichten op bij geluid
 • Deze babyfoon is voordelig

De bijgeleverde batterijen gaan helaas niet zo lang mee en we moesten die na een dag alweer opladen. Het opladen duurt ook nog eens vrij lang en dat vinden we toch wel een minpunt.

Beste babyfoon zonder camera met goed bereik

Met deze babyfoon kun je je baby niet zien, maar wel goed horen. Helaas zit er geen app bij waarmee je via je iPhone of andere smartphone kunt zien wat er in de babykamer gebeurt.

Omdat het bereik van deze babyfoon bij ons erg goed was en het geluid heel helder doorkwam, is dit wat ons betreft de beste babyfoon zonder camera.

Dankzij de DECT technologie stoort deze babyfoon niet

Alecto DVM-200 Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
Goed bereik – 2 camera’s – Uitbreidbaar
Geen trilfunctie – Batterij snel leeg als je de camera vaak gebruikt

De laatste babyfoon uit deze review is de Alecto DVM-200 met maar liefst twee camera’s. Bij de Motorola, Philips Avent en Luvion babyfoons zat maar één camera. De Philips Avent babyfoon kon je niet uitbreiden, de babyfoon van Motorola en Luvion wel.

Deze Alecto babyfoon wordt meteen met twee camera’s geleverd, en dat is erg handig als je nog een tweede kindje verwacht. Bovendien is de set uitbreidbaar, zodat je er nog meer camera’s aan kunt koppelen.

Wij vonden de ouderunit heel makkelijk te gebruiken. Na installatie van de babyunit konden we via de ouderunit de camera goed instellen zonder steeds naar boven te lopen. Inzoomen en draaien kan ook op afstand en dat is ook een handige eigenschap van deze babyfoon.

Deze Alecto babyfoon heeft helaas geen app waarmee je het apparaat kunt koppelen aan je smartphone of tablet. Wil je wel een babyfoon met een app? Kies dan voor de Motorola VM85 Connect babyfoon uit deze test.

 • Infrarood camera met nachtzicht
 • Camera’s hebben muurbevestiging

De camera heeft helaas geen trilfunctie voor een stille melding wanneer je kindje een geluid maakt.

Beste babyfoon met 2 camera’s en temperatuurindicatie

Op de ouderunit kun je de temperatuur in de babykamer aflezen. Dat is wel handig omdat je dan kunt zien of je baby het misschien te koud of te warm heeft. Als je de camera veel gebruikt, dan is de batterij wel na 3-4 uur leeg. Gebruik je de camera niet zo vaak, dan gaat de batterij langer mee.

Wij vinden dit de beste babyfoon met 2 camera’s omdat er meerdere camera’s bij de units zitten en omdat deze ook nog uit te breiden is.

Dankzij de infraroodcamera heb je ook ‘s nachts een goed beeld van je baby

Waar moet je op letten bij het kopen van een babyfoon? 2022 KoopgidsWanneer je in blijde verwachting bent van je eerste of tweede kindje, dan ben je vast benieuwd naar wat de beste babyfoon van 2022 is. Er zijn veel verschillende babyfoons te koop in diverse prijsklassen. Kies je voor de beste babyfoon met camera of zoek je juist de beste babyfoon zonder camera?

En waar moet je nou eigenlijk op letten als je een goede babyfoon wilt kopen? In deze Koopgids zetten we de eigenschappen op een rij waar een babyfoon aan moet voldoen. Zo kun je makkelijker bepalen wat de beste babyfoon voor jouw situatie is.

Welke eigenschappen zijn belangrijk?

 • Bereik – Het bereik van een babyfoon bepaalt hoe ver je de babyunit van de ouderunit af kunt zetten. Heb je een groot huis met veel verdiepingen of betonnen vloeren, dan zul je sneller kiezen voor een groot bereik. Woon je in een kleiner huis, dan is een kleiner bereik vaak ook al voldoende. De meeste babyfoons hebben een minimum bereik van 50 meter en een maximum bereik tussen de 250 en 300 meter. Zo kun je ook contact houden met je baby als je in je tuin zit te lezen.
 • Slaapliedjes – Als je kindje wakker schrikt, of je hebt net de luier verschoond voor een slaapje, dan is het prettig als de babyfoon slaapliedjes kan afspelen. Je kunt de liedjes vaak vanaf de ouderunit aanzetten en zo je kindje helpen om in slaap te vallen.
 • Camera- Met een camera bij je babyfoon kun je je baby altijd zien. En heb je een babyfoon met app? Dan kun je je kindje zelfs zien als je een ommetje maakt met je andere kindje in de kinderwagen. Hou er wel rekening mee dat de beeldkwaliteit wisselt tussen babyfoons en dat de batterij sneller leeg gaat als je de camera vaak gebruikt.
 • App – Tegenwoordig is het bij sommige babyfoons mogelijk om een app te downloaden waarmee je overal verbinding kunt maken met de ouderunit van je babyfoon, zolang je wifi hebt. Zo kun je ook even een wandelingetje maken met je kindje in de buggy, terwijl je je andere kindje in de gaten houdt.
Door: Joel de Bruin

Joel is verantwoordelijk voor de reviews uit de categorieën Elektronica en Hobby & Sport. Dagelijks testen en vergelijken zij producten om het voor jou makkelijker te maken. Joel is zelf een fanatieke hardloper.

Socials Joel:

LinkedIn - Instagram - Youtube - E-mail