Beste bluetooth speaker 2023. 5x goede bluetooth speakers

Laatste ge-update in door Eva

Of je nu in huis of juist onderweg wilt beschikken over goede geluidskwaliteit, een bluetooth speaker mag in beide gevallen niet ontbreken. Aangezien er enorm veel verschillende speakers op de markt zijn, hebben we in deze review de beste bluetooth speakers van 2023 op een rij gezet. Daar is de JBL Flip 5 als beste bluetooth speaker van 2023 benoemd.

We hebben de speakers vergeleken op basis van de accuduur, het gewicht, de geluidsweergave en natuurlijk de prijs. Uit al deze vergelijken is uiteindelijk een mooie top vijf van beste bluetooth speakers gekomen. Ben je benieuwd welke speakers wij als beste beoordelen? Hier lees je er alles over!

JBL Flip 5 Zwart Bekijk prijzen
Accuduur: 12 uur
Gewicht: 0,54 kilogram
Geluidsweergave: Mono
Hierom zijn we fan:
JBL Partyboost - Waterbestendig - Prijs - Accuduur
Let hierop:
Partyboost functie - Ingebouwde microfoon

Laten we direct beginnen met volgens ons de beste bluetooth speaker van 2022. Dit is namelijk de JBL Flip 5. Hoewel er ten opzichte van de JBL charge 5 een aantal functies ontbreken, zien we de prijs als een van de grootste voordelen van deze bluetooth speaker. Met minder dan €100 is het namelijk de goedkoopste bluetooth speaker in deze review.

JBL Partyboost

De Partyboost functionaliteit is een van de functionaliteiten waar JBL zelf enorm mee pronkt. Hiermee heb je namelijk de mogelijkheid om meerdere JBL speakers op elkaar aan te sluiten, zodat je in meerdere ruimtes muziek af kan spelen. Daarnaast is het ook mogelijk om het volume hiermee verder op te voeren. De volgende apparaten van JBL zijn te koppelen:

 • JBL Pulse 4
 • JBL Xtreme 3
 • JBL Boombox 2
 • JBL Charge 5

Wel is er ook sprake van een nadeel aan deze functionaliteit. Alleen de nieuwe bluetooth speaker van JBL beschikt hierover, waardoor je dit niet met de oudere modellen kunt doen. Wil je hier dus gebruik van maken, dan zul je eerst moeten bekijken op welke JBL speakers dit van toepassing is. Hier lees je hoe je dat doet.

Bediening

Via de JBL applicatie heb je de mogelijkheid om de bluetooth speaker te bedienen. Helaas zien we wel dat het niet mogelijk is om gebruik te maken van een ingebouwde microfoon. Deze ontbreekt helaas. Hierdoor zul je dus altijd gebruik moeten maken van je smartphone, zoals een iPhone, de applicatie of van de knoppen op het apparaat.

Kijken we naar de accuduur, dan is deze met 12 uur prima in orde. Houdt er daarbij wel rekening mee dat dit de accuduur is op gemiddeld volume en bij normaal gebruik. Doordat de speaker ook waterbestendig is, neem je deze zonder problemen mee naar het zwembad of op vakantie!

De beste bluetooth speaker van 2022 vanwege JBL Partyboost, de accuduur van 12 uur en de scherpe prijs!

Verkrijgbaar bij:
Sonos Roam SL Bekijk prijzen
Accuduur: 10 uur
Gewicht: 0,4 kilogram
Geluidsweergave: Mono
Hierom zijn we fan:
Streamen - Sonos applicatie - Stof- en waterdicht - Design
Let hierop:
Ingebouwde microfoon - Accuduur

Vanaf het moment dat we de bluetooth speaker uit de verpakking haalde, viel het design van deze Sonos Roam SL op. Deze goede bluetooth speaker is langwerpig en zwart, waardoor deze in vrijwel elk huishouden een mooie plek heeft. Doordat je muziek kunt streamen via zowel bluetooth als wifi, zijn de mogelijkheden eindeloos.

Applicatie

Ook Sonos heeft ervoor gekozen om een applicatie te gebruiken. Je kunt er daarbij voor kiezen om je Sonos Roam SL aan de app toe te voegen, waardoor je ook direct de mogelijkheid hebt om verschillende andere Sonos speakers met elkaar te combineren. Dit is ook direct de multiroom functionaliteit waar de speaker over beschikt.

Natuurlijk kun je er ook gewoon voor kiezen om je smartphone of tablet met de speaker te verbinden. Die geeft je namelijk ook gewoon de mogelijkheid om de speaker te besturen. Je kunt dit ook vanaf de speaker zelf, maar deze beschikt maar over een drietal knoppen:

 • Volume harder
 • Volume zachter
 • Pauze/Play

Wat we missen aan deze bluetooth speaker is de ingebouwde microfoon. Wil je het volgende nummer afspelen, maar ben je bijvoorbeeld aan het koken, dan is het niet mogelijk om dit te regelen. Je moet daarvoor je mobiele telefoon pakken of naar de speaker lopen om dit te doen.

Stof- en waterbestendig

Een voordeel is nog wel dat je de bluetooth speaker overal mee naar toe kunt nemen. Dit komt doordat deze stof- en waterbestendig is, zodat je deze mee kunt nemen naar het strand, het zwembad of zelfs kamperen. Je moet er daarbij wel rekening mee houden dat de accuduur maximaal 10 uur is. Hoewel dit nog steeds meer dan prima is, is dit wel korter dan de hiervoor genoemde speaker van JBL.

De best geteste speaker van 2022 vanwege de Sonos applicatie en het stof- en waterdichte design!

Sonos Roam Bekijk prijzen
Accuduur: 10 uur
Gewicht: 0,4 kilogram
Geluidsweergave: Mono
Hierom zijn we fan:
Ingebouwde microfoon - Sonos Trueplay - Sonos Sound Swap - Stof- en waterdicht
Let hierop:
Google Assistant - Accuduur

De Sonos Roam speaker is de grote broer van de Sonos Roam SL. Er zijn namelijk een aantal belangrijke verschillen tussen deze twee speakers van Sonos. De belangrijkste overeenkomst is het feit dat beide apparaten stof- en waterdicht zijn én dat ze een accuduur van 10 uur hebben. Dit is in vergelijking met andere speakers aan de korte kant, maar nog steeds meer dan prima.

Sonos functionaliteiten

Er zijn een aantal Sonos functionaliteiten die we van deze draagbare draadloze speaker willen benadrukken. Dat is allereerst de Sonos Trueplay functionaliteit. Dit zorgt ervoor dat je de speaker kunt plaatsen waar je maar wilt, waarbij de speaker de akoestische factoren in de ruimte analyseert en het geluid daar op afstemt. Hierdoor heb je altijd een perfect geluid in huis!

Daarnaast is er ook nog gebruik gemaakt van Sound Swap. Heb je verschillende Sonos apparaten in huis staan en wil je de muziek synchroniseren, dan kun je de Pauze/Play knop voor vijf seconden ingedrukt houden. In dat geval wordt het geluid verspreidt naar de dichtsbijzijnde speaker en kun de muziek tegelijk afspelen. Dit kan niet op de volgende apparaten:

 • Sonos Play 1 en 3
 • Sonos Poort
 • Sonos Boost

De ingebouwde microfoon

Een van de andere verschillen tussen beide speakers is de ingebouwde microfoon die gebruikt is. Dit werkt namelijk op basis van Google Assistant, waarmee je de speaker kunt aansturen via spraakopdrachten. Hierdoor hoef je je telefoon dus niet meer bij de hand te hebben als je het volgende nummer wilt afspelen.

Hierbij moeten we wel een belangrijk aspect vermelden. Dat speaker moet namelijk verbonden zijn met Wifi. Is dit namelijk niet het geval, dan kan deze draadloze speaker geen gebruik maken van Google Assistant. Maak je via hetzelfde netwerk verbinding als met je iPhone, dan werkt de bluetooth verbinding tussen de apparaten perfect!

Je kunt de bluetooth speaker moeiteloos meenemen naar het strand of het zwembad, aangezien deze stof- en waterdicht is. Door het compacte formaat en het lichte gewicht kun je deze gemakkelijk in een tas opbergen en meenemen. Ben je bang dat er zand inkomt, dan kun je ook de speciale hoes aanschaffen.

De beste bluetooth speaker die stof- en waterdicht is vanwege Sonos Trueplay en de ingebouwde microfoon!

Google Nest Mini Bekijk prijzen
Accuduur: 0 uur
Gewicht: 0,181 kilogram
Geluidsweergave: Onbekend
Hierom zijn we fan:
Stemmen onderscheiden - Spraakbediening - Google Chromecast - Prijs
Let hierop:
Google account - Netstroom

Ben je op zoek naar een compacte speaker die ook nog eens zeer voordelig is geprijsd? Met deze Google Nest Mini heb je de beste mini speaker van 2022 te pakken. Deze speaker heb je namelijk al voor minder dan €40, waarmee je de beste goedkope bluetooth speaker te pakken hebt. Deze beschikt over de volgende fysieke eigenschappen:

 • Hoogte: 4,2 centimeter
 • Diepte: 9,8 centimeter
 • Breedte: 9,8 centimeter
 • Gewicht: 181 gram

Spraakbediening

Bij deze Google Nest Mini kun je gebruik maken van spraakbediening, zonder dat je daarvoor je smartphone of tablet aan hoeft te sluiten. Er wordt daarbij namelijk gebruik gemaakt van Google Assistant. Daarbij moeten we wel vermelden dat je een Google Account nodig hebt om van sommige functies gebruik te maken, waarbij je moet denken aan agendabeheer.

Bij deze bluetooth speaker kun je dus al je favoriete muziek aanvragen. Bij de spraakbediening kunnen maar liefst zes verschillende stemmen herkend worden. Je kunt er daarbij ook nog eens voor kiezen om de speaker aan een Google Chromecast te koppelen, zodat je bijvoorbeeld ook video's naar je tv kunt streamen.

Heb je een Smart TV, dan zijn de mogelijkheden al wat beter. Heb je die niet, dan is een Chromecast wel verplicht, anders kun je de hierboven genoemde mogelijkheden niet gebruiken. Het kan dus de moeite waard zijn om een Chromecast aan te schaffen.

Draadloze speaker

Je moet er bij deze speaker wel rekening mee houden dat deze altijd over een stroomaansluiting moet beschikken. In tegenstelling tot de andere speakers in deze review, beschikt deze niet over een accu. Wil je een speaker meenemen, dan behoort deze Google Nest Mini helaas niet tot de mogelijkheden.

De beste budget bluetooth speaker van 2022 vanwege de spraakbediening en de zeer scherpe prijs!

Harman Kardon Go+Play Bekijk prijzen
Accuduur: 8 uur
Gewicht: 3,43 kilogram
Geluidsweergave: 360 graden
Hierom zijn we fan:
Smartphones koppelen - Accuduur - Subwoofer - Powerbank
Let hierop:
Prijs - Gewicht

De duurste maar tevens beste draadloze speaker is deze Harman Kardon Go+Play. Een van de belangrijkste redenen dat we deze hebben benoemd tot de beste grote bluetooth speaker is het feit dat je maar liefst drie smartphones tegelijk kunt koppelen. Hierdoor kunnen jij en je vrienden om de beurt muziek afspelen, zonder dat je je iPhone moet koppelen en ontkoppelen! Er is ook sprake van een usb poort, maar door het ontbreken van de kabel kun je de smartphone niet met een meegeleverde usb kabel koppelen.

Draagbare speaker

Evenals bijvoorbeeld de Bose Soundlink Revolve of de Ultimate Ears Boom 3, verspreidt de Harman Kardon Go+Play het geluid door de gehele kamer vanwege het 360 graden geluid dat geproduceerd wordt. Hierdoor krijg je, ongeacht waar je in de ruimte zit, alles mee van de muziek of de podcast die wordt afgespeeld. Door de omvang van de speaker profiteer je ook nog eens van kamervullend geluid.

Er wordt daarbij een krachtige bas geproduceerd door de ingebouwde subwoofer. Hierdoor heb je goed geluid, mede doordat de speaker zo groot is. In tegenstelling tot andere speakers in deze review, is er ook sprake van een ingebouwde powerbank. Hierdoor kun je dus ook je telefoon opladen terwijl je muziek afspeelt.

Accuduur

De accuduur van deze speaker ligt op 8 uur, waardoor dit in vergelijking met de andere speakers wat kort is. Toch hebben we het wel als voordeel benoemd, mede doordat de speaker door de omvang zo veel energie vreet. Met 8 uur heb je voldoende accu om de hele dag door muziek te luisteren.

In vergelijking met de andere speakers uit deze review, is het ons wel opgevallen dat het gewicht een stuk zwaarder is. Deze weeg maar liefst 3,43 kilogram, waardoor je de speaker minder gemakkelijk meeneemt. Andere fysieke kenmerken van de speaker zijn:

 • Breedte: 41,75 centimeter
 • Diepte: 18,15 centimeter
 • Hoogte: 21,15 centimeter

Als we kijken naar de prijs, zien we wel dat het de duurste speaker uit deze review is. Hoewel je ook het beste geluid krijgt, betaal je hier dus wel voor. Dit kan voor jou als consument een belangrijke reden zijn om voor een andere speaker te kiezen.

De beste draagbare speaker met een draadloze verbinding, usb aansluiting en krachtige subwoofer.

Product Accuduur Gewicht Geluidsweergave
JBL Flip 5 Zwart JBL Flip 5 Zwart
Beste koop bluetooth speaker
12 uur 0,54 kilogram Mono Bekijk prijzen
Sonos Roam SL Sonos Roam SL
Best geteste bluetooth speaker
10 uur 0,4 kilogram Mono Bekijk prijzen
Sonos Roam Sonos Roam
Beste bluetooth speaker waterdicht
10 uur 0,4 kilogram Mono Bekijk prijzen
Google Nest Mini Google Nest Mini
Beste bluetooth speaker mini
0 uur 0,181 kilogram Onbekend Bekijk prijzen
Harman Kardon Go+Play Harman Kardon Go+Play
Beste bluetooth speaker groot
8 uur 3,43 kilogram 360 graden Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: zaterdag 1 april 2023
Door:
Eva

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywriter. Sindsdien schrijft ze met veel plezier voor Debeste.com. 

Verder reist Eva het liefst de hele wereld rond, kookt ze graag vegetarische gerechten en speelt ze met veel plezier op de piano. Voor jou duikt zij in de wereld van kookspullen, hondenbrokken en andere huis-tuin-en-keukenartikelen.