Beste eiwitshake 2022 - Top 10

Laatste ge-update in door Joel

Je bent begonnen met aan jouw lichaam te werken, en je hebt al het een en ander gelezen over eiwitshakes. Nu wordt het toch eens tijd om actie te ondernemen en zelf te beginnen met eiwitshakes. Maar welke ga je nemen? Er zijn zoveel verschillende manieren om eiwitshakes te maken, verschillende smaken, texturen, noem het maar op. De ene eiwitshake is de ander niet. Bovendien wil je ook een eiwitshake die ook echt resultaten kan bieden, en dat is vooral waar het verschil in zit tussen de verschillende soorten.

Omdat elke eiwitshake zijn eigen samenstelling heeft, waren wij toch wel benieuwd welke nu precies als beste uit de test zouden komen. Er zijn een aantal leden binnen ons team die graag bezig zijn met sporten. Natuurlijk hebben wij deze leden gelijk gevraagd om de eiwitshakes te testen met hun dagelijks trainingsschema. De uiteindelijke resultaten, gecombineerd met gebruikerservaringen en de samenstellingen van de producten hebben wij in dit artikel voor jullie verwerkt.

# Product Type eiwit Eiwitten per shake Kcal
1 Body & Fit Whey Perfection - Whey Protein / Proteine Shake
Whey eiwitten
Whey 23 gram 110 Bekijk prijzen
2 Orangefit Plantaardige Eiwitshake / Proteïne Poeder
Plantaardige eiwitten
Plantaardig 19 gram 90 Bekijk prijzen
3 Night Protein - Unflavored
Caseïne eiwitten
Caseïne 44 gram 148 Bekijk prijzen
4 Nutri Dynamics Dieet Pro Eiwitshake
Dieet shake
80% caseïne, 20% whey 18 gram 79 Bekijk prijzen
5 XXL Nutrition Perfect Whey Protein Whey 31,4 gram 160 Bekijk prijzen
6 Optimum Nutrition - Gold Standard 100% Whey Protein Whey 23 gram 110 Bekijk prijzen
7 Body & Fit Smart Protein Whey 18 gram 90 Bekijk prijzen
8 Impact Whey Isolate Whey 21 gram 103 Bekijk prijzen
9 Dymatize ISO-100 Hydrolyzed Whey 25 gram 110 Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: zaterdag 24 september 2022
Body & Fit Whey Perfection - Whey Protein / Proteine Shake Bekijk prijzen
Type eiwit: Whey
Eiwitten per shake: 23 gram
Kcal: 110

De Body & Fit Whey Perfection is bijzonder, omdat het bestaat uit een mix van whey concentraat, isolaat en hydrolisaat. Voor het grootste gedeelte (50%) bestaat dit eiwitpoeder uit isolaat. Dit eiwitpoeder bevat per shake 23 gram eiwit, 3,6 gram glutamine en ruim 5 gram BCAA's. De toegevoegde smaakjes komen van het natuurlijke zoetstof stevia en zijn ook afkomstig van natuurlijke aroma’s. Dit eiwitpoeder is in verschillende smaken verkrijgbaar, onder andere vanille, banaan, cappuccino, chocolade, aardbei en wat specialere smaken cookies & chocolade als ook aardbei & banaan. De Body & Fit Whey Perfection Special bevat 2270 gram, dit is genoeg voor het maken 78 shakes.

Niet alle smaken lossen even goed op.

Plus- en minpunten
50% whey isolaat - 23 gram eiwit per shake - Verkrijgbaar in meerder smaken - Natuurlijke zoetstoffen en aroma’s
Niet alle smaken lossen goed op 
Verkrijgbaar bij:
Orangefit Plantaardige Eiwitshake / Proteïne Poeder Bekijk prijzen
Type eiwit: Plantaardig
Eiwitten per shake: 19 gram
Kcal: 90

De knallende kleur oranje valt meteen op aan de verpakking van de Orangefit eiwitshakes. De eiwitpoeders van Orangefit zijn op basis van erwten. Ze zijn geheel vrij van lactose en gluten, hiermee zijn de shakes van Orangefit ook geschikt voor veganisten, zowel met het doel als spiermassa opbouw als ook voor ondersteuning voor de dagelijkse inname van eiwitten. Verder bevat dit eiwitpoeder natuurlijk aroma’s, xanthaangom, zeezout en stevia. Per shake van 25 gram zit er 90 kcal in en 19 gram eiwit. De shakes van Orangefit zijn dus laag in calorieën, vetten en koolhydraten.

De shakes kunnen soms wat klonterig zijn; een blender is een handig hulpmiddel om dit te voorkomen.

Plus- en minpunten
Geschikt voor veganisten - 19 gram eiwit per shake - Verkrijgbaar in meerder smaken - Natuurlijke zoetstoffen en aroma’s
De shakes kunnen soms wat klonterig zijn - Sommige varianten smaken wat melig
Verkrijgbaar bij:
Night Protein - Unflavored Bekijk prijzen
Type eiwit: Caseïne
Eiwitten per shake: 44 gram
Kcal: 148

Night Protein bestaat voor 100% uit zuiver micellar caseïne, zonder toevoegingen van andere eiwitbronnen. De Night Protein van XXL Nutrition bevat maar liefst 88% puur eiwit; vrijwel het haalbare eiwitpercentage. Hierdoor bevat dit eiwitpoeder vrijwel geen vet en koolhydraten. Let er op dat er aan dit eiwitpoeder geen zoetstoffen en aroma’s zijn toegevoegd. Unflavored varianten zijn 100% pure producten zonder toevoegingen van smaak- en zoetstoffen. Dit betekent niet dat dit product smaakloos is, maar dat je de smaak van de natuurlijk ingrediënten proeft. Je kunt de shake natuurlijk altijd zelf nog naar smaak maken door het te mixen met fruit.

Als je de aanbevolen hoeveelheden aanhoudt, is de shake vrij dik. Wij raden je aan om wat meer water te gebruiken.

Plus- en minpunten
100% zuiver micellar caseïne - 44 gram eiwit per shake - Vrij van zoetstoffen en aroma’s
Smaak kan wennen zijn (geen toegevoegde smaak/zoetstoffen) - De shake is wat dik
Verkrijgbaar bij:
Nutri Dynamics Dieet Pro Eiwitshake Bekijk prijzen
Eiwitten per shake: 18 gram
Type eiwit: 80% caseïne, 20% whey
Kcal: 79

Nutri-Dynamics Dieet Pro is een shake die veel wordt gebruikt bij mensen die willen afvallen. Het vult goed, bevat weinig calorieën maar wel veel eiwitten en vitamines. Een shake bevat 79 kcal en is vrijwel vrij van koolhydraten, vet en suikers. Dieet Pro van Nutri Dynamics is een eiwitshake op basis van 80% caseïne en 20% whey. Als je wilt afvallen met behulp van deze shake, dan is het de bedoeling dat je hem plaatsvervangend gebruikt. Afhankelijk van hoe snel je wilt afvallen, gebruik je de shake in plaats van je ontbijt en/of lunch. Ook zijn er genoeg mensen die, niet perse willen afvallen, maar moeite hebben met ontbijten. Het drinken van deze shake is dan een goede oplossing, om de dag toch met waardevolle voedingsstoffen te starten. De Nutri-Dynamics Dieet Pro is in meerdere smaken te verkrijgbaar, onder andere vanille, aardbei, cappuccino, kers, mango en kokos. Ee shake bevat 18 gram eiwit.

Dit eiwitpoeder mengt niet zo goed met yoghurt.

Plus- en minpunten
18 gram eiwit per shake - Mix van 80% caseïne, 20% whey - 79 kcal per shake - Verkrijgbaar in verschillende smaken
Het mengt niet goed met yoghurt
Verkrijgbaar bij:
XXL Nutrition Perfect Whey Protein Bekijk prijzen
Kcal: 160
Eiwitten per shake: 31,4 gram
Type eiwit: Whey

Het eiwitpoeder van XXL Nutrition Perfect Whey Protein staat bekend om simpel goed, doet wat ervan verwacht wordt, voor een kleine prijs. Dit geldt vooral voor de grootverpakking van 4 kg. Om het uit te proberen, zou je ook kunnen starten met een kleine zak van 750 gram. Per shake heb je 2 maatschepjes, wat overeenkomt met 40 gram. Je kunt het mengen met water, melk of door je kwark/yoghurt roeren. XXL Nutrition Perfect Whey Protein is een eiwitpoeder waarbij er voor 100% gebruik gemaakt wordt van whey concentraat als eiwitbron. Dit eiwitpoeder wordt gezoet met sucralose en de shakes met een smaakje zijn voorzien van een smaakaroma. In totaal zijn er 13 smaken en een unflavored versie te verkrijgen.

1 shake, gemend met water, bevat 160 kcal.

Plus- en minpunten
31,4 gram eiwitten per shake - Lost goed op, geen klontjes - Verkrijgbaar in verschillende smaken - Ook verkrijgbaar als unflavored
160 kcal per shake (gemend met water) - Geen natuurlijke zoet-/smaakstoffen
Verkrijgbaar bij:
Optimum Nutrition - Gold Standard 100% Whey Protein Bekijk prijzen
Kcal: 110
Type eiwit: Whey
Eiwitten per shake: 23 gram

Deze eiwitshake van Optimum Nutrition is op dit moment erg populair. Deze shake is gemaakt van whey isolaat. Het bevat namelijk alle goede eigenschappen die je van een eiwitpoeder kunt verwachten. Naast een hoge dosering eiwitten bevat het ook andere ondersteunende bouwstoffen voor sneller herstel en opbouw na een training. Deze shake is laag in vetten en koolhydraten, hoog in makkelijke oplosbare eiwitten. Per shake gebruik je 1 maatschepje is ongeveer 30 gram, wat je kunt mengen met water of melk. Deze shake is verkrijgbaar in vier groottes; 450 g, 908 g, 2,3 kg en 4,5 kg. Je kunt kiezen uit 10 smaken en een elfde, neutrale smaak.

Deze shake bevat geen natuurlijke zoet-/smaakstoffen.

Plus- en minpunten
Whey isolaat (hoog eiwitgehalte, laag vet- en suikergehalte) - 23 gram eiwit per shake - Verschillende smaken verkrijgbaar, ook een neutrale smaak
110 kcal per shake (gemend met water) - Geen natuurlijke zoet-/smaakstoffen
Verkrijgbaar bij:
Body & Fit Smart Protein Bekijk prijzen
Kcal: 90
Type eiwit: Whey
Eiwitten per shake: 18 gram

Body & Fit Smart Protein, heeft in de naam dat het een slimme shake is. Wat maakt deze shake dan zo slim? In vergelijking met soortgelijke shakes is dit eiwitpoeder laag in koolhydraten. Hierdoor is dit eiwitpoeder niet alleen geschikt voor spieropbouw, maar ook ideaal als je de shake wilt gebruiken ter ondersteuning van een dieet waarin je een aantal kilo’s wilt afnemen. Meng 1 maatschep van ongeveer 30 gram met 250 tot 300 ml melk of water. Gemengd met water krijg je 18 gram eiwit per shake en 90 kcal binnen. Deze shake kun je het beste vlak voor of direct na het sporten drinken. Dit eiwitpoeder is op basis van een whey concentraat en verkrijgbaar in verschillende smaken. Zoals de bekende smaken vanille, aardbei en banaan. Maar je kunt ook uit wat bijzondere smaken kiezen, bijvoorbeeld koffie, stracciatella en kokos.

Dit eiwitpoeder laat zich niet goed mengen met yoghurt.

Plus- en minpunten
18 gram eiwit per shake - 90 kcal per shake (gemend met water) - Laag in koolhydraten, goed geschikt voor een dieet - Verkrijgbaar in veel smaken
Niet goed mengbaar met yoghurt - Geen natuurlijke zoet- en smaakstoffen
Verkrijgbaar bij:
Impact Whey Isolate Bekijk prijzen
Kcal: 103
Eiwitten per shake: 21 gram
Type eiwit: Whey

Het eiwitpoeder van Impact Whey Isolaat is een whey eiwit op isolaat basis. Een whey isolaat heeft een hoog eiwitgehalte en een laag vet- en suikergehalte. De ideale combinatie voor mensen die in spiermassa willen toenemen, maar graag wat vet kwijt willen raken. Bovendien wordt een isolaat na het sporten sneller opgenomen (binnen 30 tot 60 minuten), wat het herstel van je spieren na het sporten ten goede komt. Het eiwitgehalte van Impact Whey Isolaat ligt net iets boven de 90%. Voor een shake heb je een schep van 25 gram nodig. Deze meng je met 250 ml water of melk. Per shake, gemengd met water, krijg je 21 gram eiwitten binnen en 103 kcal. Dit eiwitpoeder is verkrijgbaar in 20 verschillende smaken waaronder Apple & Raspberry en Orange & Passion Fruit.

Bij dit eiwitpoeder wordt geen gebruik gemaakt van natuurlijke zoetstoffen en aroma’s.

Plus- en minpunten
21 gram eiwit per shake - Laag in suiker en vet, geschikt voor een dieet - Wordt snel opgenomen door je lichaam
Niet goed mengbaar met yoghurt - Geen natuurlijke zoet- en smaakstoffen - 103 kcal per shake (gemend met water)
Verkrijgbaar bij:
Dymatize ISO-100 Hydrolyzed Bekijk prijzen
Kcal: 110
Eiwitten per shake: 25 gram
Type eiwit: Whey

Dit is een van de beste eiwitpoeders voor mensen die erg op het suikergehalte van een eiwitpoeder letten. De Dymatize ISO-100 Hydrolyzed is vrij van toegevoegde suikers en ook laag in vet. Hierdoor is dit eiwitpoeder geschikt voor mensen die een suikerarm dieet volgen. Dit eiwitpoeder is gemaakt van gehydrolyseerd whey eiwit. Dit betekent dat de eiwitten makkelijk worden opgenomen en dat ze licht verteerbaar zijn. Per shake krijg je 25 gram eiwitten binnen en 110 kcal. Voor een shake heb je een maatschep nodig die je kunt mengen met 150 tot 180 ml water of melk. Je kunt uit verschillende smaken kiezen. Ook kun je kiezen voor dit eiwitpoeder zonder smaak.

Dit eiwitpoeder is in vergelijking met ander eiwitpoeders prijzig in aanschaf

Plus- en minpunten
25 gram eiwit per shake - Geen toegevoegd suiker - Laag in vet
Prijzig in vergelijking tot de andere eiwitpoeders - 110 kcal per shake (gemend met water
Verkrijgbaar bij:
Door: Joel

Joel is verantwoordelijk voor de reviews uit de categorieën Elektronica en Hobby & Sport. Dagelijks testen en vergelijken zij producten om het voor jou makkelijker te maken. Joel is zelf een fanatieke hardloper.