Beste hardloopschoenen top 10 2020

Geplaatst op door Joel

Hardlopen is een populaire sport onder veel Nederlanders. Dit komt met name door het gemak om met hardlopen te beginnen. Je hebt in feite alleen goede hardloopschoenen en lekker zittende kleding nodig om te kunnen starten. Je trekt de hardloopschoenen aan, pakt je sleutels, gaat de deur uit en je bent al aan het hardlopen! Ook ben je onafhankelijk van sportvelden of teamgenoten, en ga je gewoon hardlopen waar en wanneer jij maar wilt.

Hardlopen is laagdrempelig en je kan het overal doen: begin daarom vandaag nog door het aanschaffen van de beste hardloopschoenen!
 

Het is erg belangrijk dat je hardloopschoenen koopt die goed bij jouw voeten passen. Koop zeker niet de eerste beste hardloopschoenen die je tegenkomt, maar een analyse van de voet en het afwikkelpatroon is ook absoluut niet nodig. Een hardloopschoen moet vooral lekker zitten.

Hardloopschoenen moet je toch laten aanmeten?

Lange tijd werd gedacht dat je hardloopschoenen moest laten aanmeten. Door analyse van de voet en het afwikkelpatroon kreeg je bepaalde hardloopschoenen aangemeten. Onderzoek van de afgelopen jaren heeft echter uitgewezen dat het aanmeten van hardloopschoenen er niet voor zorgt dat je minder of geen blessures krijgt. De kans op blessures ligt aan de voorbereiding en de techniek, niet aan perfect aangemeten schoenen.

Een loopanalyse geeft inzicht in jouw looptechniek.
 

Tijdens de aanschaf van de beste hardloopschoenen let je op de demping, de zool, en het materiaal waarvan de buitenkant is gemaakt. Ook het verschil tussen heren en dames hardloopschoenen. Maar prijs en uiterlijk van de schoenen speelt ook mee in de keuze! Deze factoren hebben meegenomen in onze selectie. De top 10 beste hardloopschoenen is een mix met loopschoenen voor diverse type lopers, namelijk de neutrale loper, het onderpronatie type en het overpronatie type.

Top 10 Beste Hardloopschoenen
# Product Hardloopschoenen Prijs v.a.
1 Mizuno Wave Rider 23
Beste koop neutrale hardloopschoenen
Neutraal € 0,00
2 Adidas Supernova Glide 8 Neutraal € 0,00
3 Nike Air Zoom Vomero 14 Neutraal € 151,54
4 Asics Gel-Nimbus Onderpronatie € 0,00
5 Under Armour Charged Bandit Neutraal € 85,95
6 Asics Gel-Cumulus 18
Beste koop onderpronatie hardloopschoenen
Onderpronatie € 0,00
7 Nike Air Zoom Structure 22
Beste koop overpronatie hardloopschoenen
Overpronatie € 120,00
8 Asics GT-2000 7 Overpronatie € 98,00
9 Asics Gel Fortitude
Beste koop hardloopschoenen brede voeten
Brede voeten € 145,00
10 Asics Gel Foundation 13
Beste koop hardloopschoenen zwaardere loper
Zwaardere lopers € 130,00
Laatste prijs-update: vrijdag 22 januari 2021
Joel de Bruin
Door: Joel
Joel is verantwoordelijk voor de reviews uit de categorieën Elektronica en Hobby & Sport. Dagelijks testen en vergelijken zij producten om het voor jou makkelijker te maken. Joel is zelf een fanatieke hardloper.

Socials Joel:
LinkedIn - Instagram - Youtube - E-mail