Beste hondenvoer 2021 - Top 10

Laatste ge-update in door Vera

Voor je hond wil je natuurlijk alleen het beste, dus ook het beste hondenvoer. Een hond is namelijk zo’n belangrijk onderdeel van het gezin. Er zijn veel verschillende soorten hondenvoer waar je uit kunt kiezen. De eerste keuze begint al bij nat- of droogvoer, ook wel bekend als hondenbrokken. Op deze pagina vind je de top 10 met het beste hondenvoer van dit moment. 

Goed hondenvoer laat jouw hond stralen

Kijkt jouw hond je met grote vragende ogen aan? Dan is het weer tijd voor een lekker bakje hondenvoer. Als je je hond goed voert, dan zie je dat direct terug. De vacht glanst, je hond heeft energie en zit over het algemeen lekker in zijn vel. Goed hondenvoer is dus heel belangrijk voor de gezondheid van je trouwe viervoeter. Dat betekent dus dat je op kwaliteit moet letten. Goedkoop hondenvoer bestellen lijkt op de korte termijn voordelig, maar vaak bevat dit voer stoffen die niet goed zijn voor je hond. 

Als je niet goed weet welk voer wel geschikt is, dan kun je gebruik maken van onze hondenvoer test. We hebben 10 hondenvoer merken voor je getest en een top 10 gemaakt. Het resultaat kun je lezen in onze productreviews hieronder. Zo hebben we o.a. het hondenvoer van Royal Canin, Pedigree en Cavom getest en gekeken naar de plus- en minpunten van het voer. Wil je nog meer weten voordat je een voer kiest? Neem dan zeker een kijkje in onze Koopgids. Hier vind je handige tips en we vertellen je waarop je moet letten als je op zoek bent naar het beste hondenvoer voor je hond

Hoe weet je of het hondenvoer geschikt is voor je hond?

Je hond communiceert op verschillende manieren met je. De meest bekende zijn natuurlijk kwispelen met zijn staart als hij blij is en blaffen als hij aandacht wil. Maar er zijn meer signalen die je hond geeft. Deze signalen helpen je met de zoektocht naar het juiste hondenvoer. Zo is jeuk, dit herken je aan veel en regelmatig krabben, een signaal dat je liever niet ziet. Maar vergeet ook niet dat, net als bij de mens, je veel afkunt lezen van de poep. Ziet de poep er regelmatig vreemd uit, dan zou je misschien eens moeten veranderen van hondenvoer. Meer informatie hierover lees je onderaan deze pagina, in onze hondenvoer koopgids.

Hondenvoer afgestemd op jouw hond

Hondenvoer is niet allemaal gelijk aan elkaar. Het is belangrijk dat je voor een hondenvoer kiest die bij jouw hond past. Zo hebben puppy’s veel meer eiwitten nodig om goed te kunnen groeien, terwijl honden op leeftijd baten bij minder. Net als dat grote honden veel meer voedingstoffen nodig hebben, dan kleine hondjes. De trend in hondenvoer is, net als bij ons eigen eten, is om weer terug te keren naar de natuur. Omdat de natuur al heel veel goede voeding van zich zelf biedt. Voor honden betekent dit ze vooral vlees, gevogelte en vis georiënteerd zullen eten met een klein deel groente en fruit. Granen, kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen hebben ze niet nodig. 

Hondenvoer online bestellen

Makkelijker kan het niet, met slechts een paar klikken wordt vaak de volgende dag je grote, zware zak hondenvoer al bezorgd! Hondenvoer online bestellen bespaart je naast tijd, ook het dragen van een grote zware zak. Een bijkomend voordeel is dat hondenvoer online vaak goedkoper is dan wanneer je het in de winkel haalt. Fijn is dat je online ook kunt lezen wat andere gebruikers van het hondenvoer vinden. Misschien kom je wel overeenkomsten met jouw hond tegen, dit kan je helpen om een bepaalde hondenvoer juist wel of misschien wel juist niet uit te proberen. Lees dus vooral ook goed de klantenbeoordelingen door.

Beste Hondenvoer

Beste hondenvoer

 • Beste hondenvoer volwassen hond - Cavom Compleet
 • Beste puppybrokken - Naturis Puppy SML
 • Beste hondenvoer voor senioren - Prins Procare Senior Support
# Product Leeftijd Gewicht hond
1 Cavom Compleet
Volwassen hond
1 - 8 jaar 1 - 90 kg Bekijk prijzen
2 Naturis Puppy SML
Puppy
0 - 6 maanden 1 - 30 kg Bekijk prijzen
3 Prins Procare Senior Support
Senior
Vanaf 8 jaar 2 - 80 kg Bekijk prijzen
4 Orijen Original 1 - 8 jaar 1 - 80 kg Bekijk prijzen
5 Acana Grasslands 1 - 8 jaar 1 - 90 kg Bekijk prijzen
6 Edgard & Cooper Verse Graslam 1 - 8 jaar 1 - 90 kg Bekijk prijzen
7 Royal Canin Medium Adult 1 - 7 jaar 11 - 25 kg Bekijk prijzen
8 Royal Canin Hypoallergenic 1 - 8 jaar 1 - 90 kg Bekijk prijzen
9 Pedigree Vital Protection Adult 1 - 8 jaar 1 - 90 kg Bekijk prijzen
10 Royal Canin Selection Croc 1 - 8 jaar 1 - 90 kg Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: zondag 24 oktober 2021
Beste hondenvoer: volwassen hond Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Geschikt voor alle volwassen honden - Licht verteerbaar (brok valt uiteen in water) - Natuurlijke voeding
 • Calorierijk – geef niet te veel
Productreview:

Cavom Compleet, is zoals de naam het al zegt een complete hondenvoer voor volwassen honden van 1 tot 8 jaar. Dit hondenvoer staat bekend om zijn natuurlijke voeding. Dit hondenvoer kun je aan zowel grote als ook aan kleine honden geven. Let er wel goed op dat je het aantal gram dat je per dag aan je hond geeft goed afweegt. Je wilt je hond natuurlijk niet over-, maar ook niet ondervoeden. Cavom raadt aan om je hond twee keer per dag eten te geven. De brokken zijn geperst; ze zijn luchtig en poreus. Het hondenvoer van Cavom bevat dierlijke eiwitten van rund en schaap, maar ook plantaardige eiwitten en omega 3 en 6. De brokken bevatten het aanbevolen 24% ruwe eiwit, ook de ruwe as past met 6,5% binnen de ADH.

Calorierijk – geef je hond daarom niet te veel hondenvoer van Cavom Compleet.

Beste hondenvoer: puppy Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Natuurlijke voeding - Glutenvrij - Geschikt voor alle puppy’s tot 6 maanden
 • Geef niet te veel om overgewicht te voorkomen
Productreview:

Naturis Puppy SML zijn hondenbrokken gemaakt van uitsluitend natuurlijke producten. Naturs Puppy SML bevat een hoog aandeel gedroogde kip, een dierlijke bron van eiwitten. Daarnaast is Naturis Puppy SML ook rijk aan de omega 3 vetzuren EPA en DHA. Dit is goed voor de huid en vacht van je pup. Naturis Puppy SLM is een uitgebalanceerde voeding voor de groeiende pup tot 6 maanden. Deze voeding is glutenvrij. Naast kip bevat het ook rijst, lijnzaad, zalmolie en lecithine. Naturis Puppy SML bevat 29% ruwe eiwitten en 6,5% ruwe as. Geheel binnen de ADH. Op het etiket staat aangegeven hoeveel gram je hond er per dag van mag eten. 

Zware brok, dus goed afwegen om overvoeden te voorkomen.

Verkrijgbaar bij:
Beste hondenvoer: senior Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Natuurlijke voeding - Vrij van synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen
 • Relatief prijzig in aanschaf
Productreview:

Prins Procare Senior Support is geschikt voor honden vanaf 8 jaar. Het bestaat onder andere uit kip en kalkoen, mais, dierlijk vet van rund. Prins Procare Senior voorzien van zalmolie voor de nodige omega 3 vetzuren. De samenstelling biedt ondersteuning voor honden op leeftijd. De geperste brokken helpen bij het behouden van soepele spieren en gewrichten. Ook ondersteunt het de darmflora, de nieren en het immuunsysteem. Het hondenvoer is 100% natuurlijk en vrij van synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen. Je mag het dagelijkse aanbevolen hoeveelheid over twee of meerdere maaltijden per dag aanbieden. In deze voeding zit 21% ruw eiwit en 5% ruwe as.

Deze hondenbrokken zijn relatief prijzig.

Orijen Original Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Complete, natuurlijke voeding - 85% vlees, vis, gevogelte en ei - Vrij van synthetische toevoegingen
 • Hoog eiwitgehalte niet geschikt voor elke hond - Relatief prijzig in aanschaf
Productreview:

Het hondenvoer van Orijen in brokkenvorm is een natuurlijke voeding en komt erg dicht bij de behoeftes die honden in het wild hebben. Orijen Original is rijk aan scharrelkip, kalkoen, wild gevangen vis en scharreleieren. Het vlees van hele dieren wordt gebruikt, net als in het wild, zo krijgt je hond zoveel mogelijk voedingsstoffen binnen. Het vlees maakt 85% van de voeding, de overige 15% bestaat uit groente en fruit. De brokken zijn vrij van aardappels en rijst en daardoor laag in (onnodige) koolhydraten. Ook is het hondenvoer van Orijen vrij van synthetische vitamines, als mineraal is er enkel zink aan toegevoegd. Deze hondenvoeding bestaat voor 38% uit ruw eiwit en 8% ruwe as.

Door het relatief hoge eiwitgehalte (min. 38%) niet geschikt voor iedere hond.

Acana Grasslands Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Hoog vleesaandeel - Geschikt voor honden met een kippenallergie - Alleen natuurlijke toevoegingen
 • Hoog kaliumgehalte – niet geschikt voor puppy’s
Productreview:

Acana Grasslands is geschikt voor alle honden; groot, klein, jong en oud. Met Acana Grasslands haal je een complete brok in huis die bestaat uit vers lamsvlees, vrije-uitloop eenden, hele scharreleieren, wilde snoek en vrije-uitloop kalkoen uit het westen van Canada. Deze ingrediënten sluiten perfect aan bij de behoeftes van honden. Het is rijk aan eiwitten en slechts een klein deel koolhydraten uit peulvruchten. Het vleesgehalte bestaat uit deels rauw en deels gedroogd vlees.

Door het hoge kaliumgehalte is dit hondenvoer niet geschikt voor puppy’s.

Edgard & Cooper Verse Graslam Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • 100% natuurlijk - Hypoallergeen – ook geschikt voor gevoelige honden
 • Relatief veel plantaardige eiwitten
Productreview:

Het hondenvoer van Edgard & Cooper bevat veel vers vlees (en geen vleesmeel). Om het evenwicht te bewaren worden hier verse groentes en fruit aan toegevoegd. De brokken worden op een lage temperatuur, langzaam gebakken. Zo blijven smaak en kwaliteit gewaarborgd. Deze hondenbrokken zijn vrij van granen. Omdat ze hypoallergeen zijn, zijn ze ook geschikt voor gevoelige honden. Het hondenvoer van Edgard & Cooper (zo heten de honden van de eigenaren) zijn voorzien van prebiotica, dat zorgt voor een gezonde darmflora. Goed om te weten is dat de verpakking biologisch afbreekbaar is en er dus geen plastic aan te pas komt. Ook leuk om te weten is dat 10% van de winst naar een goed hondendoel gaat. Deze hondenbrokken bevatten 25% ruw eiwit en 7,3% ruwe as. Verkrijgbaar in groot- en kleinverpakking.

In dit hondenvoer zit relatief veel plantaardige eiwitten.

Royal Canin Medium Adult Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • De percentages ruw eiwit en as vallen binnen de ADH - Omega 3 vetzuren EPA en DHA
 • Bevat mais-, tarwemeel en soja
Productreview:

Medium Adult van Royal Canin is geschikt voor honden van 1 – 7 jaar. Dit hondenvoer is goed verteerbaar. Het bevat omega 3 vetzuren EPA en DHA. Belangrijke vetzuren voor een mooie glanzende vacht. De ingrediënten zijn zorgvuldig gekozen om de weerstand te ondersteunen. De verpakking is gemaakt van meerdere lagen papier, er is dus geen gebruik gemaakt van plastic. Dit hondenvoer bevat 25% ruw eiwit en 5,9% ruwe as. Dit valt binnen de richtlijnen voor honden.

Dit hondenvoer bevat mais-, tarwemeel en soja.

Royal Canin Hypoallergenic Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Geschikt voor hypo-allergene honden - Omega 3 voor huid, vacht en werkt ontstekingsremmend
 • Hoofdingrediënt is rijst
Productreview:

Royal Canin Hypoalergenic is geschikt voor alle honden tussen 1 en 8 jaar, maar vooral ook geschikt voor honden die allergisch zijn. Vaak kunnen allergische honden dit hondenvoer wel goed hebben. De kans op een allergische reactie is erg klein. Het is verrijkt met omega 3 vetzuren. Omega 3 is goed voor huid en vacht, maar hebben ook een ontstekingsremmende werking. Ook helpt dit hondenvoer van Royal Canin bij het verkrijgen en/of behouden van een evenwichtige darmflora en beschermt het de darmwand. In dit hondenvoer zit 21% ruw eiwit en 6,1% ruwe as.

Het hoofdingrediënt is rijst gevolgd door soja-eiwitten, waarna vlees pas op de derde plek staat.

Pedigree Vital Protection Adult Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Vrij van kunstmatige kleur- en smaakstoffen - Ruw eiwit en as valt binnen de ADH
 • Hoofdingrediënt zijn granen
Productreview:

Het hondenvoer van Pedigree Vital Protection is een complete maaltijd. Pedigree helpt je hond bij het behouden en onderhouden van een sterk en gezond gebit, een goede spijsvertering, gezonde huid en vacht en het versterkt het immuunsysteem omdat de brokken verrijkt zijn met vitamine E. Dit hondenvoer bestaat voor 21% uit eiwitten en 7,5% uit ruwe as.

In dit hondenvoer zijn granen als hoofdingrediënt verwerkt

Royal Canin Selection Croc Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Complete maaltijd - Ruw eiwit en as valt binnen de ADH
 • Granen staan als eerste op de ingrediëntenlijst
Productreview:

Royal Canin Selection Croc is al jarenlang bij veel hondeneigenaren gelieft. Het is een brok die een complete maaltijd biedt voor een aantrekkelijk prijs. Dit hondenvoer is goed verteerbaar. Het bevat alle nodige voedingsstoffen en is vrij van onnodige toevoegingen en kunstmatige kleurstoffen. Royal Canin Selection Croc bevat 25% ruwe eiwitten en 6,8% ruwe as. Deze percentages vallen binnen het ADH voor je hond. Lees op de verpakking goed hoeveel gram per dag je hond nodig heeft.

In dit hondenvoer zijn granen als eerst verwerkt.

A B C D E F G H I
J K L M N O P Q R
Vera den Grondel
Door: Vera
Vera werkt samen met haar team aan de reviews uit de categorieën Baby & Kind, Dieren, Keuken & Koken en Huishouden & Wonen. Dagelijks testen, vergelijken en reviewen ze producten om het voor jou makkelijker te maken.

Contact met Vera:
E-mail