Beste koptelefoon 2022 (Ontdek de beste koop en geteste)

Laatste ge-update in door Stijn

De laatste jaren zijn we bijna allemaal meer thuis gaan werken, studeren en leven. Ook je kinderen zijn veelvuldig thuis geweest, waardoor het soms een flinke chaos is. Hoewel steeds meer producenten noise cancelling toepassen, zien we nog steeds veel verschillen als het aankomt op kleur, draagcomfort, mogelijkheden en features.

In deze review hebben we de verschillende goede koptelefoons vergeleken op basis van geluidsweergave, stroomvoorziening, microfoon en accuduur. Daar is de Beats Studio3 Wireless als beste koptelefoon van 2022 naar voren gekomen. Hier lees je alles over deze én nog een aantal andere koptelefoons!

Beats Studio3 Bekijk prijzen
Geluidsweergave: Stereo
Stroomvoorziening: Accu
Microfoon: Ingebouwd
Accuduur: 22 uur

We beginnen deze review met de Beats Studio3 Wireless. Daarbij valt allereerst de gebruikte W1 chip op, die ervoor zorgt dat je automatisch kunt verbinden met al je Apple apparaten. Denk daarbij aan:

Over ear koptelefoons

Evenals de andere koptelefoons in deze review, is de Beats Studio3 Wireless een over ear koptelefoon, wat wil zeggen dat het omgevingsgeluid wordt afgeschermd. Daarbij is gebruik gemaakt van leer om een comfortabel gevoel te hebben. De noise cancelling functie zorgt ervoor dat het omgevingsgeluid nog verder gedempt is.

Je kunt het geluid op twee verschillende manieren regelen. Zo kun je ervoor kiezen om dit op de kabel van de koptelefoon te doen. Gebruik je echter een bluetooth verbinding om te verbinden met je telefoon, dan kun je hiervoor ook de oorschelp gebruiken.

Een laatste voordeel is dat je een hardcase krijgt meegeleverd, waardoor je de koptelefoon ook uitstekend kunt opbergen. Dit voorkomt niet alleen beschadigingen, maar voorkomt bijvoorbeeld ook dat de koptelefoon door vocht wordt aangetast. Je bergt de koptelefoon eenvoudig op door deze op te vouwen.

De verbeterpunten

Toch hebben we ook een tweetal verbeterpunten die we hebben opgemerkt. Allereerst is dat de ontbrekende vliegtuigadapter. Zit je dus in het vliegtuig en wil je luisteren naar het aanbod aan muziek of films van de vliegtuigmaatschappij, dan moet je hiervoor een aparte adapter aanschaffen.

Daarnaast ontbreekt er ook een equalizer. Dat wil zeggen dat je de balans van de koptelefoon niet kunt aanpassen. Dit zien we bij een aantal koptelefoons wel, waardoor je de klanken van de koptelefoon op jouw persoonlijke voorkeuren kunt aanpassen. Je bent bij de Beats Studio3 dus gebonden aan de fabrieksinstellingen.

Een van de beste draadloze over ear koptelefoons van 2022 vanwege de noise cancelling functie, de W1 chip en de afstandsbediening op de kabel!

Plus- en minpunten
W1 Chip - Actieve noise cancelling - Afstandsbediening kabel - Hardcase
Vliegtuigadapter - Equalizer
JBL LIVE 660NC Bekijk prijzen
Geluidsweergave: Stereo
Stroomvoorziening: Accu
Microfoon: Ingebouwd
Accuduur: 50 uur

De test van de JBL Live 660NC kon wat ons betreft niet lang genoeg duren. Met een maximale accuduur van maar liefst 50 uur, kun je eindeloos profiteren van zeer goede muziek. Vergelijken we dit met de andere koptelefoons, dan is de accuduur soms tot wel 2.5 keer zo lang!

Naast dat de accu zo lang mee gaat, laad je deze binnen 10 minuten ook weer op. Na 10 minuten opladen kun je weer voor 4 uur muziek luisteren. Zelfs als je haast hebt, is het de moeite waard om de koptelefoon nog even snel in te pluggen! Let er wel op dat er standaard geen oplader, maar alleen een kabel wordt meegeleverd.

Active Noise cancelling

Natuurlijk beschikt ook deze koptelefoon over active noise cancelling. Dat wil zeggen dat storend omgevingsgeluid wordt gedempt, wat gedaan wordt door middel van antigeluid. De microfoons pikken in dat geval de geluiden op en produceren een antigeluid om dit omgevingsgeluid tegen te gaan. Hierdoor hoef het volume dus niet omhoog om toch mooie muziek te kunnen horen.

Daarbij ondersteunt de koptelefoon ook Hi-res audio. Dat zijn audiobestanden die meer detail bevatten dan een standaard mp3. Deze wav- en flac-bestanden hebben een hogere geluidskwaliteit. Luister je via Spotify, dan heb je dit niet nodig.

Luister je via Tidal of Cobuz, dan is het wel aan te raden om een koptelefoon met Hi-res ondersteuning te kiezen. Door de My JBL Headphones applicatie kun je de geluidsweergave via een equalizer helemaal personaliseren.

Knoppen op de koptelefoon

Wil je de muziek regelen met je koptelefoon, dan kan dat via de fysieke knoppen op de oorschelpen. Hier zitten de volgende functies:

 • Koptelefoon aan en uit zetten
 • Volume regelen
 • Volgende/Vorige nummer regelen

De best geteste koptelefoon vanwege de Hi-res audio ondersteuning, de prijs en de JBL headphones applicatie.

Plus- en minpunten
JBL Headphones app - Snellaadfunctie - Hi-res audio - Accuduur
Fysieke knoppen - Oplader
Sony WH-1000XM4 Bekijk prijzen
Geluidsweergave: Stereo
Stroomvoorziening: Accu
Microfoon: Ingebouwd
Accuduur: 30 uur

Ben je op zoek naar een noise cancelling functie van topkwaliteit? Dan ben je bij deze Sony WH-1000XM4 aan het juiste adres. De noise cancelling functie wordt namelijk gekwalificeerd als topklasse, waarbij deze zelfs aanpasbaar is. Hierdoor kun je deze naar wens aanpassen.

Een zeer mooie functie van deze koptelefoon is dat de koptelefoon herkent wanneer je met iemand in gesprek bent. Dit wil zeggen dat:

 • De muziek automatisch op pauze gaat
 • Het achtergrondgeluid wordt versterkt
 • De koptelefoon herkent wanneer je deze afzet

Multipoint pairing

Een andere mooie functie van de koptelefoon is het multipoint pairing, waarmee je kunt connecten met twee apparaten tegelijk. Ben je bijvoorbeeld op je smartphone muziek aan het luisteren, maar moet je een filmpje op je laptop kijken, dan zorgt multipoint pairing dat er automatisch overgeschakeld wordt naar de laptop.

Evenals bij sommige andere draadloze koptelefoons in deze review, kun je ook deze volledig naar smaak aanpassen. Dit doe je door de Sony Headphones Connect applicatie, waarmee je de equalizer aanpast. Wat je helaas niet kunt instellen, is de volumebegrenzing. Let er dus op dat je geen gehoorbeschadiging oploopt.

Waterbestendigheid

Helaas moet je er wel rekening mee houden dat het apparaat niet waterbestendig is. Neem je deze mee naar het zwembad of het strand en zet je deze níet op, dan adviseren we om de hardcase te gebruiken. Hiermee voorkom je dat je apparaat beschadigt raakt.

De beste noise cancelling koptelefoon van 2022 vanwege de multipoint pairing, de applicatie die je kunt gebruiken en de detectie als je een gesprek begint!

Plus- en minpunten
Aanpasbare noise cancelling - Gesprekken - Sony Headphones Connect - Multipoint pairing
Waterbestendig - Volumebegrenzing
Bose 700 Bekijk prijzen
Geluidsweergave: Stereo
Stroomvoorziening: Accu
Microfoon: Ingebouwd
Accuduur: 20 uur

Wil je niet helemaal worden afgesloten van de buitenwereld, dan is het aan te raden om deze Bose Noise Cancelling Headphones 700 te gebruiken. Hierdoor heb je niet alleen de mogelijkheid om de noise cancelling naar wens aan te passen, maar kun je er ook voor kiezen om deze volledig uit te schakelen.

Accuduur

Kijken we naar de accuduur van het apparaat, dan ligt deze met 20 uur wat aan de lage kant. De draadloze koptelefoon gaat:

 • Ongeveer 20 uur mee
 • Is binnen 15 minuten weer voor 3,5 uur opgeladen
 • Is na 2,5 uur volledig opgeladen

Wil je je microfoon opbergen, dan kun je hiervoor de hardcase gebruiken die is meegeleverd. Daarbij moeten we wel vermelden dat je de koptelefoon niet kunt opvouwen, waardoor zowel de koptelefoon zelf als de hardcase meer ruimte in beslag neemt.

Touchbediening

In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Sony koptelefoon, gebruikt deze Bose koptelefoon een touch bediening om de koptelefoon op de oorschelp te bedienen. Dit zorgt voor een erg mooi design, maar zorgt er wel voor dat deze moeilijker te bedienen zijn met koude handen. Heb je hier vaak last van, dan kan een koptelefoon met fysieke knoppen aan te raden zijn.

Een laatste voordeel dat we nog willen benoemen, is het feit dat Bose gebruik maakt van 4 ruisonderdrukken microfoons. Tijdens het telefoneren wordt omgevingsgeluid gedempt, waardoor ook de persoon aan de andere kant van de lijn hier ook geen last van heeft.

Een zeer goede koptelefoon zonder draad met verschillende niveaus van ruisonderdrukking, touchbediening en snellaadfunctie.

Plus- en minpunten
Verschillende niveaus - Ruisonderdrukkende microfoons - Touchbediening - Opladen
Opvouwen - Koude handen
Apple AirPods Max Bekijk prijzen
Geluidsweergave: Stereo
Stroomvoorziening: Accu
Microfoon: Ingebouwd
Accuduur: 20 uur

We zijn alweer aanbeland bij de laatste review, ditmaal van de beste koptelefoon van Apple. De Apple AirPods Max zijn namelijk voorzien van topklasse noise cancelling. In tegenstelling tot passive noise cancelling zorgt dit ervoor dat je geen enkel omgevingsgeluid hoort. Dit is vergelijkbaar met de draadloze oortjes van Apple!

Daarnaast is er gebruik gemaakt van een H1 Chip, waardoor je automatisch kunt verbinden met apparaten die met iCloud zijn verbonden. Deze feature vind je bijvoorbeeld ook in de in ear draadloze oortjes van Apple. Hierdoor zet je een draadloze verbinding op met bijvoorbeeld je:

 • iPhone
 • Macbook
 • iPad

Surround Sound

Als een van de weinige koptelefoons in deze reviews hebben de Apple AirPods Max een Surround Sound ondersteuning. Hierdoor kun je kijken naar films en series op je Apple TV, iPhone of iPad met het gevoel alsof je in de bioscoop zit. Dit zorgt voor een geweldige ervaring, ook als je muziek luistert.

Bij deze Surround Sound feature moeten we wel vermelden dat momenteel alleen sommige films en series op Disney+ en Apple TV+ dit ondersteunen. Hierdoor kun je er nog niet optimaal van profiteren, maar heeft Apple zichzelf wel al klaargemaakt voor de toekomst.

Fysieke features

Qua fysieke features beschikt de koptelefoon over fysieke knoppen, waar we zelf de voorkeur aan geven. Ongeacht of het warm of koud is, je kunt de knoppen altijd indrukken. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de hierboven genoemde koptelefoon van Bose.

Een kleine tegenvaller is wel dat je ook deze koptelefoon niet kunt opvouwen. Ondanks dat je een hardcase krijgt meegeleverd, neemt deze wel veel ruimte in beslag. Dit is wel een nadeel in vergelijking met bijvoorbeeld de Beats Studio3 Wireless.

Een van de beste koptelefoons van dit moment vanwege de topklasse noise cancelling, surround sound ondersteuning en fysieke knoppen.

Plus- en minpunten
Topklasse noise cancelling - Surround Sound - H1 Chip - Fysieke knoppen
Opvouwen - Ondersteuning Surround sound
Verkrijgbaar bij:
# Product Geluidsweergave Stroomvoorziening Microfoon Accuduur Prijs v.a.
1 Beats Studio3
Beste koop
Stereo Accu Ingebouwd 22 uur € 329,00
2 JBL LIVE 660NC
Best geteste
Stereo Accu Ingebouwd 50 uur € 112,99
3 Sony WH-1000XM4
Beste noisecancelling koptelefoon
Stereo Accu Ingebouwd 30 uur € 247,00
4 Bose 700
Beste draadloze koptelefoon
Stereo Accu Ingebouwd 20 uur € 291,95
5 Apple AirPods Max
Beste Apple koptelefoon
Stereo Accu Ingebouwd 20 uur € 489,00
Laatste prijs-update: zaterdag 1 oktober 2022
Door: Stijn

Hi! Wat leuk dat je dit leest. Mijn naam is Stijn Lamers en ik ben al jarenlang geïnteresseerd in verschillende soorten elektronica. Ik houd van technische snufjes, zoals drones, VR-brillen en gamen. Bij dit soort producten denk ik altijd, ‘kwaliteit boven kwantiteit’ en daarom wil ik jullie als lezer ook informeren over de beste producten die er momenteel op de markt zijn. Ben je benieuwd? Lees dan vooral de verschillende reviews op de website en zeg maar dag tegen een miskoop!