Beste matras 2022 - Top 5

Laatste ge-update in door Eva

Rustige, doorgeslapen nachten, geen rugklachten meer en een fris bed dat als nieuw aanvoelt: het is een verlossing om weer een kersvers matras in je bed te hebben liggen, maar het is nog een heel gedoe om er één uit te zoeken. Zo heb je het juiste materiaal, de optimale hardheid en vanzelfsprekend de duurzaamheid van het matras om rekening mee te houden. Met wat slecht researchwerk kan je al snel weer opgezadeld zitten met slapeloze nachten.

Daarom vergeleken we vijf verschillende matrassen om te kijken op welk exemplaren we het beste konden slapen, en welke het meest duurzaam waren. Maar vooral: welke de beste koop matras was. We waren geen fan van het Meradiso koudschuimmatras en werden aangenaam verrast door de Emma O2 hard. Dit matras heeft liefst zeven comfortzones voor de optimale nachtelijke ondersteuning voor je lichaam, zodat je ‘s ochtends weer fris en uitgerust wakker wordt.

Emma O2 hard Bekijk prijzen
Type matras: Koudschuim
Omruilgarantie in dagen: 100
Comfortzones: 7
Hierom zijn we fan:
Geschikt voor verstelbare bedbodem - Zeven comfortzones – 10 jaar garantie
Let hierop:
Niet aan weerszijde beslaapbaar

Emma is een bekende naam binnen de matrassenwereld, en dan komt omdat de matrassen van Emma voor veel mensen lekker liggen. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende lagen schuim die voor een goede elasticiteit zorgen. Ook zijn er zeven verschillende zones om jouw lichaam de perfecte ondersteuning te geven.

Wij vonden het vooral lekker hoe het Emma O2 matras zich naar ons lichaam vormde. Dit zorgde ervoor dat wij een natuurlijke slaaphouding hadden en geen last hadden van drukpunten. De optimale ondersteuning zorgde voor een goede nachtrust.

Zoals we al gezegd hebben bestaat het matras uit verschillende lagen schuim zoals:

 • Airgocell schuimlaag
 • Visco-elastische schuimlaag
 • HRX-schuim

Diepe en herstellende slaap

Of je nu op je buik, rug of zij slaapt, iedere houding is mogelijk op dit matras door de goede elasticiteit. Het matras past zich aan op jouw lichaam waardoor jouw lichaam zich goed kan herstellen tijdens de slaap. Onze testers hadden het gevoel dat ze dieper en langer konden slapen op het Emma O2 matras. Een soort Center Parcs vakantie in eigen huis.

Ook bij een verstelbare bedbodem kun je gewoon het Emma O2 matras gebruiken. Dit is vooral handig voor oudere mensen, mensen die herstellend zijn of mensen die het gewoon lekker vinden om hun bed te kunnen verstellen. Ook voor een gezellig avondje Netflixen kun je dus gewoon in bed blijven nu.

Ben jij er helemaal van overtuigd dat dit het matras voor jou is? En heb jij wel behoefte aan een matras wat zich helemaal naar jouw lichaam vormt? Wacht dan niet langer en haal vandaag nog het Emma O2 matras in huis!

TEMPUR® matras Sensation Elite 25 Bekijk prijzen
Type matras: Traagschuim
Comfortzones: onbekend
Omruilgarantie in dagen: 90
Hierom zijn we fan:
Maakt gebruik van Cooltouch technologie – Traagschuim kern – Anti-allergie
Let hierop:
Niet aan weerszijde beslaapbaar

Tempur is ook een merk wat wereldwijde bekendheid heeft, en dat is niet voor niets. Onze testers waren het er bijna unaniem over eens dat dit het best geteste matras was.  Dit heeft alles te maken met de optimale drukverlaging die het matras te bieden heeft.

Er wordt gebruik gemaakt van een technologie die is afgeleid van de NASA. Deze technologie is ook wat zorgt voor de drukverlagende ligcomfort en de gelijkmatige verdeling van het gewicht. Je hoeft je geen zorgen te maken over een vervormd matras, want het keert altijd weer terug naar zijn oorspronkelijke vorm dankzij de hoge veerkracht.

Dit matras is geschikt voor:

 • lattenbodems met minimaal 28 latten;
 • schotelbodems;
 • (inzet)boxsprings;
 • verstelbare bodems.

Comfort eerste klasse

Je geniet met dit matras van een extra zachte bovenlaag, extra veerkracht in de middelste laag en een goede warmte-isolatie. Die elektrische kachel naast het bed kan dus verkocht worden! De technologieën die gebruikt zijn met dit matras zijn dus niet alleen voor jou als gebruiker geoptimaliseerd, maar ook voor de levensverwachting van het matras.

Wij vonden het heerlijk dat er gebruik was gemaakt van Cooltouch technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat het matras koel en comfortabel aanvoelt. Tevens wordt overmatig vocht ook beter afgevoerd als je bijvoorbeeld veel zweet. Het bed voelt hierdoor altijd lekker fris en schoon aan. Vooral tijdens de zomermaanden is dit ideaal.

Heb jij ook behoefte aan een comfortabele nachtrust met slaapbevorderende technologieën? Dan is het Tempur Matras Sensation Elite 25 hét matras waar je naar op zoek bent. Wacht niet langer en haal het vandaag nog in huis!

koudschuim topmatras Luna Bekijk prijzen
Comfortzones: onbekend
Type matras: Topmatras
Omruilgarantie in dagen: n.v.t.
Hierom zijn we fan:
Geprofileerde kern met noppenprofiel – Goede drukverdeling – Makkelijk te bevestigen aan matras
Let hierop:
Goed onderhoud nodig om kwaliteit te behouden – Eerste 24 uur niet beslaapbaar

Eigenlijk raden wij altijd wel een topmatras aan. Met een topmatras zorg je ervoor dat jouw matras langer meegaat, en elimineer je tevens die vervelende kier in het bed wanneer je gebruik maakt van twee éénpersoonsmatrassen. Koudschuim topmatras Luna is onze aanbeveling als je op zoek bent naar het beste topmatras van dit moment.

Dankzij de elastische banden die je aan de hoeken kunt bevestigen, blijft het topmatras goed op zijn plek liggen ongeacht de belasting die het matras eventueel zou hebben. Zorg er wel voor dat je het topmatras één keer per maand keert en draait zodat je een optimale levensduur hebt. Dat is ook gelijk een mooi moment om met de stofzuiger onder het matras schoon te maken.

Voor een gegarandeerd mooi topmatras adviseren wij het volgende:

 • Laat het rolmatras 24 uur buiten de verpakking rusten vóór gebruik;
 • Draai en keer het topmatras één keer per maand;
 • Gebruik een molton topper;
 • Was de tijk (matrashoes) op maximaal 60 graden Celsius.

Heerlijk in slaap vallen

Er wordt gebruik gemaakt van koudschuim. Hierdoor wordt jouw lichaam goed ondersteund, en vormt het matras zich naar jouw lichaam tijdens het slapen. Persoonlijk vinden wij koudschuim een heerlijk materiaal. Vooral bij rugpijn kunnen wij genieten van koudschuim.

Het topmatras is voorzien van een geprofileerde kern met noppenprofiel. Hierdoor ventileert dit topmatras goed en kan het extra comfort bieden. Tevens heeft het ook een soort massagewerking die heerlijk aanvoelt. Zo krijg je dus een gratis massage door alleen in bed te liggen!

Kan jij wel een goede nachtrust gebruiken? En wil je jouw matras een langere levensduur geven? Kies dan voor Koudschuim topmatras Luna. We beloven je dat je geen spijt zult krijgen!

Emma Original Bekijk prijzen
Comfortzones: 5
Type matras: Koudschuim
Omruilgarantie in dagen: 100
Hierom zijn we fan:
Best bekroonde matras van Europa – Zorgt voor natuurlijke slaaphouding – Met handige handvaten om het matras te keren
Let hierop:
Niet aan weerszijde beslaapbaar – Kan voor sommige mensen als ‘te hard’ ervaren worden

We willen toch nog even terugkomen bij Emma, want ook Emma Original is gewoon weer een matras van topkwaliteit. Emma Original is vooral geschikt als je graag op je zij slaapt, maar kan natuurlijk ook gewoon gebruikt worden als je op je buik of rug slaapt.

Het Emma Original matras is het meest bekroonde matras in heel Europa en tevens ook het beste matras voor zijslapers. Dat is ook niet voor niets, want de ruggengraat wordt optimaal ondersteund dankzij het gebruik van verschillende soorten schuim. Je wervelkolom blijft tijdens alle slaaphoudingen in een natuurlijke positie liggen zodat je ’s ochtends niet gebroken wakker wordt. Je houding tijdens het slapen is net zo belangrijk als een goede houding op een bureaustoel, en mag dus ook zeker niet onderschat worden.

De kern van het matras bestaat uit het volgende:

 • Airgocellschuim SG40;
 • traagschuim SG52;
 • HRX schuim;
 • Speciale gepatenteerde insnijdingen.

Stevige ondersteuning voor iedereen

De hardheid van het matras wordt omschreven als stevig, maar omdat het matras zich naar jouw lichaam vormt voelt dit niet onaangenaam. Je krijgt geen last van pijnlijke drukpunten waar je dit gewoonlijk wel zou voelen met een matras van mindere kwaliteit. Daarnaast gaat het matras ook nog jaren mee door deze hoge kwaliteit. Het is natuurlijk wel aan jou om ervoor te zorgen dat deze kwaliteit behouden wordt door het matras goed te onderhouden.

Wij vonden het vooral handig dat er handvatten aan het matras bevestigd zitten. Dit maakt het makkelijker om het matras maandelijks te keren. Het matras is niet aan weerszijde beslaapbaar, dus meer dan dat is ook niet nodig.

Ben jij benieuwd of het best bekroonde matras van Europa ook daadwerkelijk zo bijzonder is? Ga dan niet uit van deze review maar haal het zelf in huis! Wat heb je te verliezen met een omruilgarantie van 100 dagen?

Easy Pocket Bekijk prijzen
Comfortzones: 1
Type matras: Pocketvering
Omruilgarantie in dagen: n.v.t.
Hierom zijn we fan:
Ventileert goed – Geschikt op vrijwel elke bedbodem – Ondersteunt de ruggengraat
Let hierop:
Korte garantietermijn – Na een aantal jaar begin je de veren te voelen

Sommige mensen hebben toch liever nog een pocketveermatras, en dat is natuurlijk ook geen probleem! Van alle pocketveermatrassen die wij hebben getest, vinden wij dat de Easy Pocket het beste pocketveermatras is. Natuurlijk hebben we ook de eerdere gebruikerservaringen vergeleken om tot deze conclusie te komen.

Het matras is niet te zacht en niet te hard, precies goed. Hierdoor lig je ’s nachts comfortabel en krijg je stevige ondersteuning. De veren zijn in zones verdeeld om deze ondersteuning te optimaliseren. Daarnaast behoud je hierdoor ook je natuurlijke kromming in de ruggengraat tijdens het slapen.

Er zijn meerdere bedbodems geschikt voor dit pocketveermatras, namelijk:

 • binnenvering bodem;
 • lattenbodem met minimaal 28 latten;
 • schotelbodem;
 • spiraalbodem;
 • (inzet)boxspring;
 • vlavro;
 • verstelbare bedbodem.

Optimale ventilering

Pocketvering is een uitstekende optie voor mensen die snel transpireren of het gauw warm hebben. De pocketveren zorgen ervoor dat het matras goed ventileert. Op die manier hoef je ook niet elke avond de ventilator aan te laten staan. Je ligt overigens nog wel gewoon zacht, ondanks dat pocketveren sommige mensen afschrikken. Het matras is afgewerkt met een extra schuimlaag aan beide kanten zodat het zijn veerkracht zo lang mogelijk behoudt.

Hoewel we het matras heerlijk vonden slapen, vonden wij het wel jammer dat dit model slechts 2 jaar garantie heeft. Vaak zie je dat een matras minimaal 5 of 10 jaar garantie heeft. De garantie voor dit matras vonden wij dan ook een beetje aan de korte kant, maar je gaat er natuurlijk vanuit dat je deze niet nodig hebt.

Is pocketvering helemaal jouw ding? En ben je op zoek naar een matras wat een goed ventilerend slaapklimaat kan bieden? Twijfel dan niet langer en haal Pocketveermatras Easy Pocket vandaag nog in huis!

Verkrijgbaar bij:
Product Type matras Comfortzones Omruilgarantie in dagen
Emma O2 hard Emma O2 hard
Beste koop matras
Koudschuim 7 100 Bekijk prijzen
TEMPUR® matras Sensation Elite 25 TEMPUR® matras Sensation Elite 25
Best geteste matras
Traagschuim onbekend 90 Bekijk prijzen
koudschuim topmatras Luna koudschuim topmatras Luna
Beste topmatras
Topmatras onbekend n.v.t. Bekijk prijzen
Emma Original Emma Original
Beste matras zijslaper
Koudschuim 5 100 Bekijk prijzen
Easy Pocket Easy Pocket
Beste pocketveermatras
Pocketvering 1 n.v.t. Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: vrijdag 24 maart 2023
Door:
Eva

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywriter. Sindsdien schrijft ze met veel plezier voor Debeste.com. 

Verder reist Eva het liefst de hele wereld rond, kookt ze graag vegetarische gerechten en speelt ze met veel plezier op de piano. Voor jou duikt zij in de wereld van kookspullen, hondenbrokken en andere huis-tuin-en-keukenartikelen.