Beste mobiele airco 2021 - Top 5

Laatste ge-update in door Joel

Nu veel mensen nog steeds thuis moeten werken en de zomer voor de deur staat, ben je wellicht op zoek naar een manier om jouw huis zo comfortabel mogelijk te maken. Een mobiele airco is van essentieel belang om je huis tijdens de warme zomerdagen zo koel en aangenaam mogelijk te houden. Veel mensen krijgen het immers zeer benauwd bij warme temperaturen, waardoor werken en slapen moeilijk wordt. In combinatie met een ventilator zorgt een goede mobiele airco ervoor dat de hitte veel draaglijker wordt.

Welke mobiele airco kopen met zoveel keuze op de markt?

Een goede mobiele airco is niet goedkoop. De beste modellen kosten gemakkelijk een paar honderden euro’s. Maar jouw comfort is die prijs waard. De koelefficiëntie van de beste mobiele airco’s wordt berekend in BTU (British Thermal Units). Hoe hoger de BTU, hoe beter de afkoeling. Het is dus belangrijk om, net zoals bij luchtreinigers, eerst na te gaan hoe groot de kamers zijn die je thuis wil afkoelen.

Je moet, naast het koelvermogen, ook rekening houden met het geluidsniveau: een geluidsniveau tussen 50 en 65 decibel wordt meestal als gezond beschouwd. Daarnaast zijn er nog een hoop andere factoren die je in beschouwing moet nemen: is de jouw nieuwe beste mobiele airco energiezuinig? Maakt het toestel gebruik van nuttige extra functies? Is de prijs in verhouding tot de kwaliteit?

Om de beste goedkope airco te vinden moet je een antwoord kunnen geven op al deze vragen. Daarom hebben wij een topselectie gemaakt met de 5 beste mobiele airco’s op de markt. Wij kiezen daarna de beste koop airco uit deze productvergelijking om jou te helpen kiezen. Ben je nadien nog steeds niet zeker, en wil je nog meer beste mobiele airco’s kunnen vergelijken? Lees dan op het einde van dit artikel onze koopgids. In deze koopgids staan wij stil bij alle belangrijkste kenmerken van een goede mobiele airco. Lees nu verder, en ontdek de selectie die wij voor jou gemaakt hebben!

# Product Oppervlakte Geluidsniveau Energieklasse Max. koelvermogen Extra functie
1 Fuave ACB09K01
Beste koop mobiele airco
26 m2 65 dB A 9.000 BTU Verstelbare uitblaasrichting Bekijk prijzen
2 AEG AXP35U538CW ChillFlex Pro
Best geteste mobiele airco
34 m2 64 dB A+ 12.000 BTU Nachtmodus Bekijk prijzen
3 Fuave ACB07K01
Beste goedkope mobiele airco
20 m2 65 dB A 7.000 BTU Verstelbare uitblaasrichting Bekijk prijzen
4 Evolar EVO-ES9000 - Mobiele Airco - 2,5 kW - werkt zonder afvoerslang
Beste mobiele airco zonder slang
50 m2 45 dB A 9.000 BTU Afstandsbediening Bekijk prijzen
5 Honeywell MN10CESWW
Beste mobiele airco consumentenbond
28 m2 65 dB A 10.000 BTU Afstandsbediening Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: maandag 25 oktober 2021
Beste koop mobiele airco Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Groot koelvermogen – Thermostaat en ontvochtigingsfunctie - Afstandsbediening – Verstelbare uitblaasrichting - Goedkoop
 • Hoog geluidsniveau – Raamafdichting is niet geschikt voor alle ramen
Productreview:

De zomer van 2019 was de warmste ooit in Nederland, en daarom heeft Coolblue beslist om een breder aanbod van beste mobiele airco’s op de markt te brengen. De Fuave ACB09K01 is één van de 9 nieuwe modellen die Coolblue heeft uitgebracht onder haar eigen naam. Deze kleine mobiele airco beste koop kan met gemak een ruimte van 26m2 afkoelen. Ideaal voor een woonkamer of klein appartement!

De gewenste temperatuur kan met behulp van de thermostaat eenvoudig ingesteld worden, zodat je altijd een constante temperatuur in de kamer hebt. De Fuave ACB09K01 heeft ook een handige ontvochtigingsfunctie waardoor drukke, vochtige lucht uit de kamer gehaald wordt.

Een goedkope en compacte mobiele airconditioning apparaat voor middelgrote kamers

Deze leuke beste mobiele airco heeft ook een verstelbare uitblaasinrichting, waardoor je beter kan genieten van de koele lucht die uit het apparaat geblazen wordt. De Fuave ACB09K01 wordt geleverd met een afstandsbediening, waardoor je niet telkens naar het toestel moet lopen wanneer je het anders wil instellen. Het nadeel van dit apparaat is het geluid dat het maakt. Deze beste goedkope airco beschikt ook niet over een stille modus. Bovendien is de raamafdichting niet voor alle ramen geschikt, wat bijzonder lastig kan zijn voor dakramen en kiepramen. Hou hiermee rekening bij het kopen van je nieuwe airco.

Deze gebruiksvriendelijke en beste goedkope airco biedt wel een uitstekend koelvermogen (9000 BTU), en dat voor een zeer toegankelijk prijs. Daarom is deze airco een uitstekende keuze voor kleine appartementjes of middelgrote kamers in een huis.

Best geteste mobiele airco Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Energiezuinig – Groot koelvermogen - Beschikt over een nachtmodus - Ventilatiefunctie – afstandsbediening
 • Geen raamafdichtingsset – Hoog geluidsniveau
Productreview:

Krijg je het steeds benauwd tijdens de warme zomerdagen? Met de AEG AXP35U538CW ChillFlex Pro worden deze zorgen verleden tijd. Deze energiezuinige beste mobiele airco heeft een ongelooflijk groot koelvermogen van 12.000 BTU. Je kan deze beste mobiele airco gebruiken in de grootste kamers van je woning, zonder dat je je te veel zorgen hoeft te maken over de energierekening. Daarom is het de moeite waard om iets meer te betalen voor dit toestel: op lang termijn krijg je er geen spijt van!

Deze goede mobiele airco doet meer dan enkel afkoelen: je kan hem ook gebruiken om de kamer te ventileren en zelfs de luchtkwaliteit te verbeteren. Lekker gezellig wanneer je snel wat koele lucht op je wil afblazen.

Absolute topkwaliteit op vlak van koeling

De AEG AXP35U538CW biedt naast geweldige prestaties ook nog een hoop nuttige functies die het toestel zeer gebruiksvriendelijk maken:

 • Via de verlichte display kan je deze beste mobiele airco instellen, maar je kan ook gebruik maken van de afstandsbediening.
 • Deze stille mobiele airco beschikt ook over een nachtmodus. Bijzonder handig als je ook ’s nachts koele lucht wil, zonder wakker te worden door het geluid van deze beste mobiele airco.
 • De AEG AXP35U538CW kan ook als ventilator gebruikt worden!

Deze beste mobiele airco beschikt niet over een raamafdichtingsset: je zal deze moeten bijkopen in de winkel. Ondanks deze kleine minpuntjes is deze goede mobiele airco een absoluut prestatiebeest. Het is een krachtige en efficiënte mobiele airco die bovendien niet zo duur is als je rekening houdt met de kwaliteit van het toestel.

Beste goedkope mobiele airco Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Goedkoop - 3 standen: mobiele airconditioning, ventilatie en ontvochtigen – Afstandsbediening - Verstelbare uitblaasrichting
 • Hoog geluidsniveau – Raamafdichting is niet geschikt voor alle ramen
Productreview:

Als je op zoek bent naar een kleine en eenvoudige mobiele airco met één enkele afvoerslag, dan is de Fuave ACB07K01 een goede keuze voor jou. Het is de beste goedkope airco, ondanks het gebrek aan innovatie en de matige prestaties. Het eerste dat opvalt is immer de lage koelcapaciteit van het apparaat: met amper 7.000 BTU kan je niet meer dan een klein kamertje afkoelen. Dit komt ongeveer overeen met 20 m2.

Deze goede mobiele airco beschikt over een digitale timer waarmee je hem op voorhand kan programmeren. Op die manier kan je deze goede mobiele airco automatisch overdag of tijdens de nacht laten uitschakelen. Met de afstandsbediening kan je de airco gemakkelijk op afstand bedienen. Deze beschikt trouwens over 3 standen:

 • Mobiele airconditioning: de kamerlucht wordt op een lagere, constante temperatuur gebracht.
 • Ventilatie: koude lucht wordt tijdelijk in een bepaalde richting geblazen.
 • Ontvochtigen: de vochtigheid wordt uit de lucht gepompt. Deze functie doet net het omgekeerde van een luchtbevochtiger.

Een goedkope mobiele airco voor kleine kamers

Het nadeel van deze beste goedkope airco is dat hij volgens heel wat consumenten veel te veel lawaai maakt. Dit is vooral ‘s nachts vervelend, en al zeker omdat het toestel niet over een nachtmodus beschikt.  Dit kan je oplossen door de beste mobiele airco uit te zetten, maar veel mensen wensen net de afkoeling van hun kamer te behouden wanneer ze gaan slapen. Een ander nadeel is de meegeleverde raamafdichtingskit: deze werkt jammer genoeg enkel voor draairamen. Deze nadelen worden echter ruimschoots gecompenseerd door de aankoopprijs van de Fuave ACB07K01!

Deze kleine beste koop airco weegt amper 22 kilogram, waardoor hij makkelijk te verplaatsen is en volstaat om kleine kamers af te koelen. Als je beschikt over een klein budget, of enkel een beetje afkoeling nodig hebt in jouw werkkamer, dan is dit apparaat een goede keuze.

Beste mobiele airco zonder slang Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • 3-in-1 functie (Koelen, verwarmen, ontvochting) – Wifi en App bediening – Geen afvoerslang (watergekoeld) – Zeer stille mobiele airco – Ideaal voor grote ruimtes
 • Duur – Zwaar model
Productreview:

De Evolar EVO-ES9000 mobiele airco onderscheidt zich van alle andere beste mobiele airco’s in deze lijst omwille van het feit dat hij zonder afvoerslang werkt. Eigenlijk is dit de enige mobiele airco beste koop die werkelijk als “mobiel” beschouwd kan worden, omdat andere toestellen zich altijd naast een raam of deur moeten bevinden tijdens het afkoelen. Deze beste mobiele airco zonder slang maakt gebruik van het lucht-watercondensatie principe. Hij werkt feitelijk een beetje zoals een vriezer, waarbij water gebruikt wordt om een koelproces op gang te brengen.

Dit apparaat is zeer krachtig en zou volgens de handleiding met amper 9.000 BTU een ruimte van 50m2 kunnen afkoelen. Ondanks de kwaliteit van het toestel, hebben wij hier toch onze twijfels bij. Wij zijn altijd van mening dat het beter is om meerdere beste mobiele airco’s te gebruiken voor een grotere ruimte.

Een hoogtechnologische mobiele airco die alles kan

De Evolar EVO-ES9000 is eigenlijk een 3-in-1 mobiele airco. Hij kan zowel kan zowel koelen, verwarmen en ontvochtigen. Daarmee is deze beste mobiele airco zonder slang niet alleen geschikt voor de warme zomermaanden, maar ook ideaal om een kamer te verwarmen tijdens de winter.

De voordelen van dit toestel gaan nog veel verder:

 • De mogelijkheid om het apparaat te besturen via een App en via Wifi.
 • Stille mobiele airco, zonder gebruik te maken van een speciale modus (45 dB).
 • Met een energieklasse A is het toestel redelijk energiezuinig.
 • Wordt geleverd met een slang om water bij te vullen (1 keer per seizoen!)

Let op, de Evolar EVO-ES9000 is allesbehalve goedkoop! Maar je krijgt er zoveel voor terug. Deze beste mobiele airco zonder slang kan een uitstekende keuze zijn wanneer je op zoek bent naar een centraal koelelement voor een grote kamer, zonder beperkt te zijn door de plaatsing van het apparaat. Deze beste mobiele airco is bovendien super gebruiksvriendelijk, waardoor het de moeite is om eenmalig meer te betalen voor kwaliteit.

Verkrijgbaar bij:
Beste mobiele airco consumentenbond Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Groot koelvermogen - ontvochtigingsfunctie – Afstandsbediening – 3 afkoelstanden
 • Hoog geluidsniveau – Afvoerslang is te kort – ontvochtigingsfunctie werkt enkel bij hoge temperaturen
Productreview:

De Honeywell MN10CESWW is een goede mobiele airco met 10.000 BTU. Deze beste mobiele airco maakt gebruik van 3-in-1 technologie door niet alleen te koelen, maar ook te ventileren en te ontvochtigen. Deze krachtige mobiele airco is geschikt voor middelgrote ruimtes van 28m2, alhoewel de handleiding beweert dat het toestel een veelvoud van deze oppervlak aankan. Deze beste mobiele airco is voorzien van:

 • Een milieuvriendelijk koelmiddel
 • Een automatisch verdampingssysteem
 • Een betrouwbare ontvochtigingsfunctie
 • Een traditionele functie met drie snelheden
 • Een ventilator functie

Dankzij de afstandsbediening kan je elke functie vanaf de andere kant van de kamer bedienen. In tegenstelling tot een vaste airco, heeft de Honeywell MN10CESWW geen permanente installatie nodig: de soepele wieltjes zorgen voor eenvoudige mobiliteit.

Alle functies ingepakt in één praktisch en compact toestel

Het automatische verdampingssysteem kan urenlang ononderbroken gebruikt worden zonder dat er water moet afgevoerd worden. Deze beste mobiele airco wordt geleverd met alles wat nodig is, inclusief een flexibele uitlaatslang en een gemakkelijk te installeren ontluchtingskit voor het raam. Het ventilatieraam kan worden verwijderd wanneer de unit niet in gebruik is.

De Honeywell MN10CESWW is op alle vlakken een geweldige mobiele airco. Alleen het geluidsniveau en de korte afvoerslang die bij aankoop vervangen moet worden zijn een nadeel. Je kan hem, in tegenstelling tot de Evolar, niet plaatsen waar je wil. Toch is dit een goede koop omdat de prijs meevalt voor een goede mobiele airco die zoveel functies heeft!

J K L M N O P Q R
Joel de Bruin
Door: Joel
Joel is verantwoordelijk voor de reviews uit de categorieën Elektronica en Hobby & Sport. Dagelijks testen en vergelijken zij producten om het voor jou makkelijker te maken. Joel is zelf een fanatieke hardloper.

Socials Joel:
LinkedIn - Instagram - Youtube - E-mail