De beste mobiele airco 2020

Laatste ge-update in door Joel

Uit zoveel keuze kan het lastig zijn om de beste mobiele airco voor bij jouw thuis te vinden. Nederland is dan wel geen tropisch land, maar wat kan het hier af en toe heet worden! Een mobiele airco is de ideale oplossing om deze hete dagen te overbruggen. Zeker als je moeite hebt om in een hete ruimte te slapen of als je de temperatuur op de slaapkamer van je kindje zelf controle wilt kunnen houden. Op deze pagina geven we je een veel tips die je helpen bij het aanschaffen van een mobiele airco. Bovendien hebben we een top 10 samengesteld met de beste mobiele airco's van dit moment.

Voordelen mobiele airco

Een mobiele airco heeft veel voordelen. Zo is een mobiele airco verplaatsbaar! Je kunt hem in allerlei ruimtes gebruiken. Daarnaast heb je van een mobiele airco geen blijvende schade (grote gaten door de muren van je huis bijvoorbeeld) en heb je geen installateur nodig die de airco installeert en jaarlijks controleert en reinigt. Als je in een huurhuis woont, heb je voor een mobiele airco geen toestemming nodig van je jouw verhuurder. Een vaste airco kan veel geluidsoverlast teweegbrengen, wat de buren niet altijd kunnen waarderen. Een mobiele airco maakt wel geluid, maar dat is binnenshuis, hier zullen de buren dus niets van merken. Bovendien is een mobiele airco een stuk goedkoper in aanschaf dan een ingebouwde airco.

Mobiele airco kopen – doe je het beste online!

Een mobiele airco kopen doe je het beste online, omdat mobiele airco’s in de regel online vele malen goedkoper zijn. Bovendien worden ze vaak (gratis!) thuisbezorgd en kun je een keuze goed maken met behulp van klantervaringen. De ene mobiele airco is de andere niet, daarom is het wel goed om je in de verschillende modellen te verdiepen. Onze handige koopgids zal je hiermee helpen. Je vindt hier overzichtelijk een aantal specificaties die het kiezen van een mobiele airco een stuk makkelijker maakt!

mobiele airco top 10
# Product Koelvermogen Geluidsniveau Gewicht Prijs v.a.
1 TROTEC PAC 2100 X
Beste voor 23 m²
23 m² 63 dB 22,5 kg € 239,95
2 De'Longhi Pinguino PAC N82 ECO
Beste voor 30 m²
31 m² 63 dB 30 kg € 550,45
3 Dutch Originals - Mobiele Airco 12000 BTU
Beste voor 35 m²
35 m² 65 dB 28 kg € 0,00
4 Aspen Xtra 40 m² 62 dB 34 kg € 549,00
5 Whirlpool PACW29CO 30 m² 64 dB 35 kg € 348,00
6 Whirlpool PACW212HP 40 m² 64 dB 35 kg € 450,00
7 AEG PX71-265WT - AirOundio 30 m² 64 dB 36 kg € 805,00
8 Dutch Originals - Mobiele Airconditioner 9000 BTU 30 m² 65 dB 25 kg € 424,95
9 Inventum AC701 23 m² 65 dB 18 kg € 229,00
10 Tomado TMA9001W 30 m² 63 dB 25 kg € 249,00
Beste voor 23 m² Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Energielabel A - Koelen, ventileren en ontvochtigen - LED-display kan volledig uit – geen storend licht ’s nachts! - Slaapstand geluidsniveau < 53 dB
 • Niet geschikt voor grote ruimtes - Exclusief raamafdichtingskit - Geluidsniveau 63 dB
Productreview:

Met de PAC 2100 X van Trotec haal je een mobiele airconditioning in huis die ook kan ventileren en ontvochtigen. Ontvochtigen is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een airco, maar het helpt erg om een aangenaam klimaat in huis te creëren. Hoe hoger de luchtvochtigheid is, hoe onaangenamer een temperatuur wordt ervaren. Hoe hoger de luchtvochtigheid, hoe meer je gaat “plakken”. De temperatuur en luchtvochtigheid bepalen dus hoe je een bepaalde temperatuur ervaart. De krachtige PAC 2100 X is geschikt voor ruimtes van 23 m². De temperatuur is instelbaar van 17-35 °C. Bij het bereiken van de gewenste temperatuur schakelt hij automatisch uit, zo gaat hij zuinig om met energie. Ook schakelt de PAC 2100 X automatisch aan, als de temperatuur verandert. Deze mobiele airco heeft een nachtmodus. Tijdens het slapen zal de airco de temperatuur langzaam op laten lopen. Je kunt dus koel in slaap vallen en langzaam wennen aan een warmere temperatuur. Fijn aan deze airco is, is dat je het LED-display kunt uitschakelen. Het display zal dus geen stoorfactor zijn voor een goede nachtrust. De nachtmodus is bovendien stil, met minder dan 53 dB is hij dan een stuk stiller dan overdag. De uitneembare luchtfilter is snel schoongemaakt. De PAC 2100 X van Trotec is 34,5 x 35,5 x 70,3 cm, weegt 22,5 kg en heeft het energielabel A.

Let er op dat deze mobiele airco exclusief raamafdichtingskit geleverd wordt.

Verkrijgbaar bij:
De'Longhi Pinguino PAC N82 ECO Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Energielabel A - Koelen, ventileren en ontvochtigen - Handige timer (tot 12 uur instelbaar)
 • De afvoerslang is aan de korte kant
Productreview:

De De'Longhi Pinguino PAC N82 ECO is een efficiënte mobiele airco met het energielabel A. Hij kan ruimtes tot 31 m² goed koelen. Naast koelen kan deze mobiele airco ook gebruikt worden voor het ontvochtigen en reinigen van de lucht. Ook kun je hem gebruiken als ventilator. Deze mobiele airco is dus veelzijdig in gebruik. Handig is de digitale timer die je kunt instellen tot maar liefst 12 uur, zo weet je zeker dat je de nacht goed door kunt komen. Hij is eenvoudig verplaatsbaar dankzij de handvatten en wieltjes. De afvoerslang heeft een lengte van 120 cm en een diameter 13 cm. 

De afvoerslang is vrij kort, hierdoor moet hij dicht bij een raam kunnen staan.

Dutch Originals - Mobiele Airco 12000 BTU Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Smartmodus - Koelen, ventileren en ontvochtigen - Energielabel A
 • Geluidsniveau tot 65 dB
Productreview:

Deze mobiele airco van Dutch Originals is een zuinige en krachtige mobiele airco. Het heeft het energielabel A. Naast koelen kan het ook de lucht ontvochtigen en ventileren. Ook heeft de mobiele airco van Dutch Originals een smartmodus. In de smartmodus worden koelen en ventileren automatisch geregeld, zou behoud je een constante kamertemperatuur. Omdat hij op wieltjes staat is hij eenvoudig verrijdbaar naar een andere kamer. Je kunt hem bedienen met een de knoppen of met de meegeleverde afstandsbediening. Met 12.000 BTU kan hij kamers tot 35 m² koelen. De afmetingen zijn 40 x 80 x 37 cm, hij weegt 28 kg. De mobiele airco van Dutch Originals wordt geleverd inclusief een raamafdichtingskit.

Op de hoogste stand bereikt deze mobiele airco een geluidsniveau van 65 dBVerkrijgbaar bij:
Aspen Xtra Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Eco- en slaapmodus - Energielabel A - Koelen, ventileren en ontvochtigen
 • Weegt maar liefst 34 kg - Geluidsniveau 62 dB - Exclusief raamafdichtingskit
Productreview:

De Aspen Xtra is een mobiele airco die beschikt over een eco- en slaapmodus. Ook heeft deze mobiele airco van Aspen Xtra een timer, zodat niet langer aanstaat dan nodig is. De Aspen Xtra is geschikt voor kamers van maximaal 40 m². Ook in mobiele airco’s wordt gebruik gemaakt van een koelmiddel, Aspen heeft bewust gebruik gemaakt van het milieuvriendelijke R290 koudemiddel. Naast koelen kan deze mobiele airco ook ontvochtigen en ventileren. De Aspen Xtra is 48 x 40 x 80 cm en weegt 34 kg. Het vermogen is 1600 W en het geluidsniveau is 62 dB.

Met 34 kg is het een uitdaging om de airco over verschillende verdiepingen te gebruiken.

Verkrijgbaar bij:
Whirlpool PACW29CO Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Energielabel A - Handgrepen voor eenvoudig verplaatsen - Koelen, ventileren en ontvochtigen
 • Nadelen Geluidsniveau 64 dB - Weegt 35 kg
Productreview:

De Whirlpool PACW29CO is een compacte mobiele airco. Dankzij de handgrepen aan de zijkant is het eenvoudiger om de airco te verplaatsen, ook over meerdere verdiepingen. Hij heeft het energielabel A. Dankzij 9000 BTU kan deze Whirlpool een kamer ter grootte van 30 m² koelen. Deze mobiele airco wordt geleverd inclusief een handige afstandsbediening. De mobiele airco van Whirlpool weegt 35 kg en heeft het compacte formaat van 44 x 40 x 75 cm.

Met een geluidsniveau van 64 dB is het niet de meest stille mobiele airco.

Whirlpool PACW212HP Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Energielabel A+ - Handgrepen aan de zijkant
 • Weegt maar liefst 35 kg - Geluidsniveau 64 dB
Productreview:

De mobiele airco van Whirlpool kan kamers tot 40 m² verkoelen. Hij heeft een geluidsniveau van 64 dB, het geluidsniveau is een stuk lager als hij op de stille modus staat. Op de stille modus draaien de verdamper en de ventilator langzamer. Deze Whirlpool heeft het energielabal A+ en maakt gebruik van het milieuvriendelijke R290 koelgas. Dankzij de handgrepen aan de zijkant draag je deze mobiele airco eenvoudiger naar een andere verdieping. De Whirlpool PACW212HP weegt 35 kg, de afmetingen zijn 44,8 x 74,4x x 40,0 cm.

Het meegeleverde raamafdichtingskit werkt alleen op schuiframen.

Verkrijgbaar bij:
AEG PX71-265WT - AirOundio Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Energielabel A+ - Mobiele app - Bijzonder design
 • Geluidsniveau 64 dB - Handgrepen niet stevig genoeg
Productreview:

Deze mobiele airco van AEG is echt een pronkstuk in huis. Deze draagbare airconditioner kan op afstand worden bediend middels een app. Hij houdt de temperatuur in de kamer constant. Als de temperatuur stijgt, zal hij automatisch de gewenste temperatuur te reguleren. Met minimale inspanning houdt de AEG de temperatuur dus stabiel. Deze mobiele airco heeft het energielabel A+ en is geschikt voor het koelen van ruimtes tot 30 m². De afmetingen zijn 80 x 118 x 132 cm. Deze mobiele airco weegt 36 kg. Hij kan naast koelen ook ventileren en ontvochtigen. 

De handgrepen lijken niet stevig genoeg om hem hiermee over verschillende verdiepingen te tillen.

Dutch Originals - Mobiele Airconditioner 9000 BTU Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Energielabel A - Koelen, ventileren en ontvochtigen - Smartmodus
 • Geluidsniveau tot 65 dB
Productreview:

Deze mobiele airco van Dutch Originals is een zuinige mobiele airco, met het energielabel A. Naast koelen kan het ook de lucht ontvochtigen en ventileren. Fijn is dat ook deze mobiele airco van Dutch Originals een smartmodus heeft. In de smartmodus worden koelen en ventileren automatisch geregeld, zou behoud je een constante kamertemperatuur. Omdat hij op wieltjes staat is hij eenvoudig verrijdbaar naar een andere kamer. Je kunt hem bedienen met een de knoppen of met de meegeleverde afstandsbediening. Met 9.000 BTU kan hij kamers tot 30 m² koelen. De afmetingen zijn 78 x 54 x 38 cm, hij weegt 25 kg. De mobiele airco van Dutch Originals wordt geleverd inclusief een raamafdichtingskit.

Deze mobiele airco kaneen geluidsniveau van 65 dB bereiken.

Verkrijgbaar bij:
Inventum AC701 Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Energielabel A - Weegt slechts 18 kg
 • Geluidsniveau 65 dB - Exclusief een gangbare raamafdichtingskit
Productreview:

Deze compacte mobiele airco van Inventum koelt ruimtes tot 23 m². Hij is 87 x 36 x 32 cm groot en is met slechts 18 kg een echt lichtgewicht onder de mobiele airco’s. Dit lichte gewicht zul je erg waarderen wanneer je hem regelmatig tussen verschillende kamers en verdiepingen wilt verplaatsen. Naast koelen kan hij ook ventileren en ontvochtigen. Deze mobiele airco van Inventum heeft het energielabel A gekregen.

Het meegeleverde raamdichtingskit is bedoeld voor een schuifraam.

Verkrijgbaar bij:
Tomado TMA9001W Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Energielabel A - Handige timer - Geschikt voor ruimtes tot 30 m²
 • Exclusief een gangbare raamafdichtingskit
Productreview:

Met deze mobiele airco TMA9001W van Tomado kom je de warme zomerdagen goed door. De airco kan naast koelen ook ontvochtigen en ventileren. De airco heeft een koelcapaciteit van 9000 BTU en is geschikt voor ruimtes tot 30 m². Met de handige afstandsbediening en instelbare timer zet je de airco voor het slapen gaan aan zodat je later op de avond in een koele slaapkamer terecht komt. De airco wordt standaard geleverd met een raamafdichtingskit. 

Het meegeleverde raamafdichtingskit past niet op alle ramen.

Verkrijgbaar bij:
Joel de Bruin
Door: Joel
Joel is samen met zijn team verantwoordelijk voor de reviews uit de categorieën Elektronica en Hobby & Sport. Dagelijks testen en vergelijken zij producten om het voor jou makkelijker te maken. Joel is zelf een fanatieke hardloper.