Beste printer 2022 - Top 5

Laatste ge-update in door Jasper van Campen

Nu thuiswerken het afgelopen jaar en ook in de toekomst meer en meer gaat zijn, vinden wij het de hoogste tijd om eens te kijken naar een kwalitatief goede printer. Want ook thuis wil je natuurlijk moeiteloos documenten printen, zonder dat je met vage strepen op je papier zit te kijken. Daarom hebben we hier de beste printers van 2022 voor je samengesteld.

Wij vergelijken onze lijst met printers aan de hand van verschillende criteria, waaronder de verbruikskosten per pagina, de afdruksnelheid en het type printer. Daar is uiteindelijk de Canon PIXMA TS5150 als beste printer van 2022 uit de test gekomen. Benieuwd naar de andere printers? Hier lees je er alles over!

# Product Kosten per afdruk Aantal toners Maximale Printresolutie
1 Canon PIXMA TS5150
Beste koop printer
€0,085 2 Hoogte: 1200 dpi - Breedte: 4800 dpi Bekijk prijzen
2 Epson Expression Premium XP-7100
Best geteste printer
€0,176 5 Hoogte: 1440 dpi - Breedte: 5760 dpi Bekijk prijzen
3 Epson EcoTank ET-2825
Beste all in one printer
€0,100 4 Hoogte: 1440 dpi - Breedte: 5760 dpi Bekijk prijzen
4 HP LaserJet Pro MFP M28w
Beste laserprinter
€0,060 1 Hoogte: 600 dpi - Breedte: 600 dpi Bekijk prijzen
5 HP DeskJet 3762
Beste printer voor thuis
€0,160 2 Hoogte: 1200 dpi - Breedte: 4800 dpi Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: woensdag 28 september 2022
Canon PIXMA TS5150 Bekijk prijzen
Kosten per afdruk: €0,085
Aantal toners: 2
Maximale Printresolutie: Hoogte: 1200 dpi - Breedte: 4800 dpi

Laten we deze review maar direct beginnen met de beste printer van 2022, de Canon Pixma TS5150. Deze printer is bij ons enorm in de smaak gevallen, vooral omdat het een all in one printer is. Hiermee kun je bijvoorbeeld:

 • Printen
 • Scannen
 • Kopiëren

Helaas ontbreekt in dit geval wel de fax-functionaliteit. Toch ervaren we dit niet als zeer zorgelijk, aangezien er nog maar weinig particulieren zijn die documenten naar andere faxen.

Printen zelf

De printer werkt met verschillende type documenten. Natuurlijk kun je deze gebruiken om reguliere documenten te printen, maar het is ook mogelijk om foto's te printen. Hierdoor kun je jouw vakantiefoto's extreem goed in beeld krijgen en een mooie plek in huis geven!

De 3-in-1 cartridges zijn erg goedkoop in aanschaf. Bij deze goedkope printer gebruik je hierdoor met 1 cartridge de kleuren geel, cyaan en magenta. Met deze kleurencombinatie heb je de mogelijkheid om al jouw vakantiefoto's van je laptop te halen en prachtig op je muur te krijgen.

De prijs is daarnaast ook erg gunstig. Vergelijken we deze printer namelijk met de andere all in one printers in deze review, dan valt de prijs in positief opzicht op. Deze all in one printer heb je namelijk al voor minder dan €100, wat dit een zeer goede printer maakt voor elke consument.

Helaas is het niet mogelijk om dubbelzijdig te scannen en kopiëren, waardoor je dit dus altijd apart moet doen. Hierdoor kan het wel wat langer duren voordat je al jouw documenten geprint of gekopieerd hebt in het juiste formaat.

Afdruksnelheid

Een laatste minpuntje is volgens ons het aantal pagina's per minuut. Met maar 6.8 pagina's per minuut duurt het een stuk langer voordat je al jouw documenten geprint hebt. Hier moet je dus wel rekening mee houden, zeker als je bijvoorbeeld een scriptie gaat uitprinten.

Met geweldige kleuren en een goede pixeldichtheid is dit de beste printer van 2022!

Plus- en minpunten
All in one printer - Fotoprinter - 3-in-1 cartridges - Prijs
Afdruksnelheid - Dubbelzijdig scannen en kopiëren
Epson Expression Premium XP-7100 Bekijk prijzen
Kosten per afdruk: €0,176
Aantal toners: 5
Maximale Printresolutie: Hoogte: 1440 dpi - Breedte: 5760 dpi

Document na document en foto na foto is uit deze printer gerold. We kunnen dan ook met recht zeggen dat de Epson Expression Premium de beste geteste draadloze printer van dit moment is. Door de verbinding met je wifi netwerk print je foto's vanaf je smartphone, tablet, chromebook en laptop!

Hoewel de printer met 8,2 kilogram aan de zware kant is, is het wel een compacte printer. Je kunt deze dus gemakkelijk bij je computer of in de kast kwijt, zonder dat deze direct enorm veel plek inneemt. Deze printer kun je dus erg makkelijk opbergen, maar minder snel verplaatsen. De afmetingen zijn als volgt:

 • Breedte: 39 centimeter
 • Diepte: 33,9 centimeter
 • Hoogte: 19,1 centimeter

Documenten invoeren

Bij het printen van de documenten is het enorm handig dat je gebruik kunt maken van de automatische documentinvoer. Dit wil zeggen dat je een grote stapel papier in één keer kunt scannen en kopiëren. Hierdoor hoef je niet elke pagina apart in te voeren.

Door de hoge printresolutie kun je jouw afbeeldingen ook enorm scherp uitprinten. Dit maakt het een multifunctionele printer die je voor zowel vakantiefoto's als documenten kunt gebruiken. Ideaal voor particulier gebruik dus.

De nadelen

Toch zien we bij het printen ook een tweetal belangrijke nadelen. Allereerst de kosten per pagina, die met 0,176 euro per pagina erg hoog liggen. Zeker in vergelijking met andere all in one printers, zien we dat dit echt aan de hoge kant is. Hier moet je dus goed voor opletten.

Daarnaast is de uitvoerlade met 30 pagina's erg beperkt. Kies je ervoor om enkele documenten te printen of kopiëren, dan is dat natuurlijk geen probleem. Moet je echter hele boekwerken printen, dan moet je er bij blijven staan om de documenten uit de uitvoerlade te halen.

De best geteste printer door de automatische documentinvoer en de uitstekende wifi verbinding!

Plus- en minpunten
All in one printer - Hoge printresolutie - Automatische documentinvoer - wifi verbinding
Dure printer - Uitvoerlade
Verkrijgbaar bij:
Epson EcoTank ET-2825 Bekijk prijzen
Kosten per afdruk: €0,100
Aantal toners: 4
Maximale Printresolutie: Hoogte: 1440 dpi - Breedte: 5760 dpi

De beste all in one printer voor het scannen, kopiëren en printen van documenten is de Epson EcoTankET 2825. Met deze goede all in one printer print je duizenden documenten. Dit komt vooral door het inktreservoir. Koop je deze nieuwe printer en zit het reservoir vol, dan kun je duizenden pagina's afdrukken.

Daarnaast kun je het inktreservoir ook gemakkelijk bijvullen. Hierdoor kun je gewoon doorgaan met printen, zonder dat je veel tijd en geld kwijt bent met het kopen van nieuwe cartridges. Met deze printer hoef je je daarnaast echt niet druk te maken om de kwaliteit.

Printkwaliteit

De printer drukt namelijk af met een hoge printresolutie van 5.760 bij 1.440 dpi. Dit staat voor hoe gedetailleerd de foto's en documenten worden afgedrukt. Hoe meer dpi, ofwel dots per inch, hoe scherper de prints worden. Bij de Epson EcoTank et heb je dus prints van hoge kwaliteit.

Daarbij is het wel nog belangrijk om op te merken dat de foto's het beste genomen kunnen worden met een fotocamera. Foto's met een smartphone of tablet zijn van origine al van lagere kwaliteit, waardoor de prints ook van lagere kwaliteit zijn.

Minder milieuvriendelijk

Helaas is de printer wel een stuk minder milieuvriendelijk. Deze inkjet printer heeft namelijk niet automatisch dubbelzijdig printen, waardoor je per pagina ook direct een vel papier kwijt bent. Dit maakt de printer minder milieuvriendelijk dan de andere printers in deze review.

Qua gebruiksvriendelijkheid hebben we nog een aantal puntjes die ons tegenvallen. Dit zijn:

 • Geen automatische documentinvoer
 • Geen touchscreen op het beeldscherm
 • Maximaal 5 pagina's per minuut in kleur

De beste all in one printer door de hoge printresolutie en het grote inktreservoir!

Plus- en minpunten
All in one printer - Printresolutie - Inktreservoir
Automatisch dubbelzijdig printen - Automatisch documenten invoeren
HP LaserJet Pro MFP M28w Bekijk prijzen
Kosten per afdruk: €0,060
Aantal toners: 1
Maximale Printresolutie: Hoogte: 600 dpi - Breedte: 600 dpi

Ben je op zoek naar een ideale printer die je dagelijks kunt gebruiken, dan is de HP LaserJet Pro MFP M28w de printer die je moet hebben. Dit heeft een aantal belangrijke redenen, waaronder:

 • Lage verbruikskosten
 • Afdruksnelheid
 • Wifi verbinding

Laten we eens naar deze aspecten gaan kijken.

Gebruikskosten

Allereerst de lage gebruikskosten waar we mee te maken hebben. Bij deze printer print je namelijk al voor 0,06 euro per pagina. Dit wil zeggen dat je voor het printen van pagina's niet veel geld kwijt n ent.

Daarbij moeten we wel vermelden dat de prijs wat aan de hoge kant is, zeker als we kijken naar de functionaliteiten. Deze printer heeft namelijk niet de mogelijkheid om in kleur te printen. Je kunt dus alleen in zwart-wit printen, wat de printer wel weer uitstekend maakt voor gebruik op kantoor.

Gebruiksvriendelijke interface

Dat de printer gebruiksvriendelijk is, dat zien we allereerst aan het aantal pagina's per minuut. Met maar liefst 18 pagina's per minuut is dit de snelste printer in deze review van beste printers van 2022. Dit maakt de printer ideaal voor huishoudens die met meerdere personen tegelijk de printer gebruiken.

Daarnaast is de wifi verbinding een enorm groot voordeel. Zonder het gebruik van een wifi versterker konden we namelijk vanuit het hele huis printen. Of we nu een smartphone of Chromebook gebruikte, voor deze printer maakt dat helemaal niks uit. Dit maakt het ideaal voor dagelijks printen.

En tot slot willen we nog even vermelden dat de printer een zeer compact formaat heeft. In vergelijking met andere printers is deze erg klein van formaat, waardoor je deze ook gewoon naast je laptop neer kunt zetten. Je hoeft er in ieder geval geen speciale kast voor aan te schaffen.

De beste laserprinter van 2022 door het compacte design en de lage kosten per print!

Plus- en minpunten
Compacte printer - Afdruksnelheid - Kosten per pagina - wifi verbinding
Kleurenprinter - Prijs
Verkrijgbaar bij:
HP DeskJet 3762 Bekijk prijzen
Kosten per afdruk: €0,160
Aantal toners: 2
Maximale Printresolutie: Hoogte: 1200 dpi - Breedte: 4800 dpi

En de laatste printer in deze review is de HP Deskjet 3762, ofwel de beste printer voor thuis. Je kunt deze printer met de hele familie gebruiken, doordat je deze op verschillende manieren aan het werk kunt zetten:

 • Via Apple AirPrint (met bijv, je iphone)
 • Via E-mail Print
 • Via wifi
 • Door een usb kabel te gebruiken

Het uiterlijk

Vanaf het moment dat we de printer uit de doos haalde, waren we direct weg van het uiterlijk van de printer. Hoewel dit natuurlijk subjectief is, is het wel zo dat het een compacte lichtgewicht printer is die je gemakkelijk op verschillende plekken neerzet. Het gewicht is namelijk maar 2,33 kilogram.

Ondanks het lichte gewicht, voelt de printer robuust aan en krijg je er zeer hoge kwaliteit prints van. Daarnaast is de prijs ook nog eens erg uitstekend. Met een prijs van iets boven de €100, haal je een zeer goede printer in huis.

De nadelen

Helaas hebben we een tweetal nadelen opgemerkt. Het eerste nadeel is het Touchscreen dat ontbreekt. Dit doet wel iets af aan het uiterlijk van de printer, terwijl we bij andere printers hebben ervaren dat dit zeer prettig werkt. Helaas is dit dus niet het geval.

Daarnaast zien we ook dat de afdruksnelheid bij deze printer een stuk lager ligt dan bij de concurrenten. Zeker in kleur print je maar 5,5 pagina's per minuut, aardoor het vrij lang kan duren voordat je bijvoorbeeld een hele scriptie geprint hebt. Dit zouden we als verbeterpunt willen aanmerken.

De beste printer van 2022 voor thuis vanwege de verschillende printmogelijkheden en hoge kwaliteit prints.

Plus- en minpunten
Compacte printer - Wifi - Printresolutie - Prijs
Afdruksnelheid - Touchscreen
Door: Jasper van Campen
 • Jasper is het brein achter DeBeste.com, met een online marketing achtergrond. Hij is woonachtig in het mooie Zeewolde.
 • Hij is o.a. bekend van SEO Benelux meet-up juni 2022.
 • Jasper heeft zijn HBO communicatie opleiding afgerond aan de Hogeschool Zuyd in Maastricht.

Lees meer over Jasper