Beste printer 2021 - Top 5

Laatste ge-update in door Jasper

Nu thuiswerken het afgelopen jaar en ook in de toekomst meer en meer gaat zijn, vinden wij het de hoogste tijd om eens te kijken naar een kwalitatief goede printer. Want ook thuis wil je natuurlijk moeiteloos documenten printen, zonder dat je met vage strepen op je papier zit te kijken. Dat is ook de reden dat wij een vijftal uitstekende printers voor je hebben opgesomd.

Wij vergelijken onze lijst met printers aan de hand van verschillende criteria, zodat we uiteindelijk een mooi top-5 kunnen opstellen. We kunnen alvast verklappen dat de Epson EcoTank ET-2721 écht de beste printer is die je op dit moment kunt aanschaffen. Toch zijn de andere vier kandidaten ook zeker de moeite waard om te benoemen. Lees je mee?

 • Beste koop printer - Epson EcoTank ET-2721
 • Best geteste printer - Brother HL-1212W
 • Beste all in one printer - HP DeskJet 2710e
 • Beste printer voor thuis - HP ENVY Photo 6234
 • Beste laserprinter - Canon i-SENSYS MF643Cdw
# Product Kosten per afdruk Aantal toners Maximale Printresolutie
1 Epson EcoTank ET-2721
Beste koop printer
0,005 euro 4 1440/5760 dpi Bekijk prijzen
2 Brother HL-1212W
Best geteste printer
0,043 euro 1 600/2400 dpi Bekijk prijzen
3 HP DeskJet 2710e
Beste all in one printer
0,090 euro 2 4800/1200 dpi Bekijk prijzen
4 HP ENVY Photo 6234
Beste printer voor thuis
0,142 euro 2 4800/1200 dpi Bekijk prijzen
5 Canon i-SENSYS MF643Cdw
Beste laserprinter
0,036 euro 4 600/600 dpi Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: zondag 24 oktober 2021
Beste koop printer Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • All-in-one printer - Duizenden pagina’s printen met één inktreservoir - Scherp printen - Goedkope prijs per pagina
 • Langzame printer
Productreview:

Het is natuurlijk niet voor niets dat deze printer bij ons als beste koop wordt weggezet. Wij letten namelijk erg op de centen. Kijken we naar deze printer, dan is deze wel aan de dure kant. Daar staat echter tegenover dat de kosten per printje enorm laag zijn. In vergelijking met de concurrentie kun je in sommige gevallen bijna 30 pagina’s meer printen! Op de lange termijn gaat deze printer je dus geld opleveren ten opzichte van de concurrentie.

Dit komt vooral door het grote printvermogen met één enkel printreservoir. Doordat je duizenden pagina’s kunt printen voordat het reservoir op is, hoef je ook niet zo snel het reservoir te vervangen. Je moet dus ook eerder letten op uitdroging dan op de inkt die opraakt! De printer is compatibel met de volgende besturingssystemen:

 • Android
 • Chrome OS
 • Linux
 • Windows
 • iOS
 • MacOS

Zodoende kan je gemakkelijk van je tablet of computer snel prints afdrukken.

Trage printer

Als enige minpunt zouden we willen opmerken dat het printen wel redelijk langzaam gaat. Hoewel dit geen probleem is als je waarde hecht aan kwaliteit, kan het wel problemen opleveren als je in tijdnood zit. Het bedieningspaneel dat is geïnstalleerd is enorm gebruiksvriendelijk. Het scherm is misschien wat aan de kleine kant, maar doordat je de knoppen kunt gebruiken levert het weinig problemen op.

Kwaliteit én kwantiteit

Tot slot valt het aantal ‘dots per inch’ op. Dit is een belangrijke maatstaf voor de kwaliteit van de prints. Wij vinden deze echt perfect. Zoals je hierboven ook kunt zien, heeft de Epson EcoTank ET-2721 de beste kwaliteit ten opzichte van de concurrentie! Zeker als we vakantiefoto’s willen uitprinten zie je dit heel goed. Met deze printer krijg jij de beste kwaliteit foto’s voor de laagste prijs per print!

Print de beste documenten in de hoogste kwaliteit met deze All-in-one printer van Epson!

Best geteste printer Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Klein van format - Tot 20 pagina’s per minuut - Lage kosten per pagina - Draadloos
 • Geen all in one printer - Kleurprinten is niet mogelijk
Productreview:

De best geteste printer van allemaal is de Brother HL-1212W. Wij zijn enorm fan van deze printer, zeker als je thuis maar weinig ruimte hebt. De printer is namelijk enorm klein, maar presteert toch erg goed. Met maar liefst 20 printjes per minuut heb je binnen no-time een groot aantal pagina’s geprint. Doordat Brother dit heeft weten te koppelen aan de lage kosten per pagina, komt deze printer erg goed uit de test.

Hierbij moeten we wel vermelden dat deze printer niet in kleuren kan printen. Aan de ene kant is dit natuurlijk voordelig voor het aantal printjes per pagina. Aan de andere kant heb je dus niet de mogelijkheid om kleurdiagrammen, foto’s of andere documenten in kleur te printen. Dit ervaren we toch nog wel als een nadeel van deze printer. Werk je echter alleen maar met documenten, zoals veel gebruikers van een Chromebook doen, dan is dit een ideale printer!

Later we maar meteen inhaken op de Chromebook. Bij deze printer is het niet mogelijk om te printen als je een Chrome OS-besturingssysteem hebt. Heb je dus vooral een Chromebook gekozen vanwege de connectiviteit, dan is deze printer niet geschikt. Andere besturingssystemen die wel geschikt zijn voor deze printer zijn:

 • Linux
 • Windows
 • MacOS

Tegenvallende eigenschappen

In tegenstelling tot de andere toppers in deze toplijst, is deze printer alleen in staat om te printen. Het is dus geen all-in-one printer die je de mogelijkheid geeft om ook te scannen en te kopiëren. Dit is ten opzichte van de concurrentie wel een nadeel, aangezien zij deze functionaliteit wel aanbieden. Zeker als we ook de prijs hierin meenemen, dan is deze aan de hoge kant voor de functionaliteiten die je ervoor terug krijgt.

Voor een compacte printer met hoge snelheid moet je bij Brother zijn!

Beste all in one printer Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • All-in-one printer - Draadloos afdrukken - Strak en licht design
 • Meerdere documenten scannen niet mogelijk - Geen USB naar USB-B kabel bijgeleverd
Productreview:

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. Dit is écht de beste all-in-one printer die je op het internet kunt vinden. De HP Deskjet 2710e geeft je de mogelijkheid om te printen, te scannen én te kopiëren. En als je daar nog niet van overtuigd bent, willen we benadrukken dat de prijs ook geweldig is. Met een prijs van nog geen €60 haal je echt de beste printer in huis!

Draadloos

Daarnaast geeft de printer je de mogelijkheid om draadloos te printen. Om op de snelste manier te printen, kun je de printer het beste verbinden met dezelfde router als je telefoon of laptop. Om dit mogelijk te maken kun je er ook voor kiezen om het wifi-signaal te versterken met een wifi-versterker. Wij willen wel benadrukken dat er geen USB naar USB-B kabel is bijgeleverd. Aangezien je draadloos kunt printen is het ook geen vereiste, maar wij vinden dit toch een nadeel.

En het draadloos printen, dat kun je gelukkig doen vanaf verschillende apparaten. Deze printer ondersteund namelijk vrijwel alle besturingssystemen. Om het voor je duidelijk te maken, hebben we ze hieronder op een rijtje gezet:

 • Android
 • Chrome OS
 • Linux
 • Windows
 • Windows Phone
 • iOS
 • MacOS

HP Connectiviteit

Door het strakke en lichte design kun je deze printer gemakkelijk verplaatsen en staat deze niet in de weg. Nog een voordeel van deze compacte printer! Met HP+ heb je nog de mogelijkheid om je aan te melden voor HP Instant Ink. Dit wil zeggen dat de printer aangeeft wanneer de inkt bijna leeg is, waarna deze automatisch besteld wordt en bij je wordt afgeleverd. Dit vinden wij echt een topfunctie!

Nooit meer een lege printer met HP+ bij deze HP Deskjet 2710e.

Beste printer voor thuis Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • All-in-one printer - Draadloos printen via verschillende mogelijkheden - Aangesloten op HP Instant Ink
 • Lage printsnelheid door hoge kwaliteit prints - Bedieningsscherm aan de kleine kant
Productreview:

Zoals de naam van de printer al zegt, is deze ideaal om foto’s van hoge kwaliteit te printen. Of je nu foto’s van een bruiloft, vakantie of van mooie gebeurtenissen wilt printen, met deze printer is dat geen probleem. Met de HP Envy Photo 6234 All-in-one kun je moeiteloos printen, kopiëren en scannen. Door de mogelijkheid om jezelf aan te melden voor HP+, zit je nooit meer met lege cartridges.

Altijd en overal printen!

Doordat je met de HP-printer de mogelijkheid hebt om draadloos te printen, is een aansluiting met een vaste computer of laptop overbodig. Zelfs vanaf je mobiele telefoon, tablet of camera is het mogelijk om printverzoeken naar de printer te sturen. Ben je niet thuis, dan werkt de verbinding moeiteloos zolang de printer is aangesloten op het wifi-netwerk!

De connectiviteit werkt helaas niet met een Chrome OS besturingssysteem. Werk je echter met een van de volgende systemen, dan is het geen enkel probleem:

 • Android
 • Windows
 • iOS
 • MacOS

Hoge kwaliteit heeft haar keerzijde

Door de hoge kwaliteit die HP nastreeft, zijn de kosten per print wel aan de dure kant. In vergelijking met de concurrentie is dit zelfs de duurste printer per pagina. De kwaliteit van de prints maakt het echter wel de moeite waard. Het printen van zowel normale documenten als foto’s van hoge kwaliteit, maakt dit de ideale printer voor thuis.

Het touch screen op het bedieningsscherm maakt het wel lastiger om de printer te bedienen. Doordat dit scherm aan de kleine kant is, moet je goed kijken waar je klikt. Wij vinden dit zelf niet hinderlijk, maar voor oudere mensen kan het scherm aan de kleine kant zijn. Over het algemeen is de prijs-kwaliteit verhouding van deze printer enorm goed, wat het bij uitstek de beste printer voor thuis maakt.

Je foto’s laten ontwikkelen is niet langer nodig, de HP Envy Photo 6234 print jouw mooiste vakantiefoto’s moeiteloos uit!

Beste laserprinter Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • 4-in-1 printer - Print 21 pagina’s per minuut - Meerdere documenten scannen/kopiëren
 • Grote printer - Installatie is lastig
Productreview:

De laatste topper uit deze serie is de Canon i-Sensys MF643Cdw. Van alle printers die we langs hebben zien komen, is dit de beste lasterprinter die je gaat vinden. Het is daarnaast ook nog eens de enige printer die kan printen, scannen, kopiëren én faxen! Ten opzichte van de concurrentie is dit een groot voordeel.

Daarnaast is deze printer uitgerust met wat in vaktermen ADF wordt genoemd. Dit wil zeggen dat je de mogelijkheid hebt om meerdere documenten tegelijk te scannen of te kopiëren. Wij hebben verschillende keren grote documenten moeten scannen, maar dat 1 voor 1 inscannen is geen pretje. Gelukkig bood deze printer van Canon uitkomst! Het scheelt je namelijk veel tijd én moeite, terwijl de pagina’s moeiteloos worden in gescand of worden gekopieerd.

Prijs en installatie

Er zijn echter ook twee kleine nadelen van deze printer. Allereerst vinden we de prijs wat aan de hoge kant. Zeker wanneer we deze vergelijken met andere printers uit deze top-5. Zo is de HP Deskjet al verkrijgbaar voor minder dan €60. Met bijna €350 ligt de prijs van deze printer dus een stuk hoger.

Daarnaast neemt deze ook veel plek in beslag. Hoewel je hier printjes van zeer hoge kwaliteit voor terug krijgt, kan het wel lastig zijn als je thuis weinig ruimte hebt. Zelf woon ik in een appartement, waardoor ruimte niet in overvloed beschikbaar is. Ik merkte al snel dat deze printer op een bureau al te veel plek inneemt.

Besturingssysteem

Wat we daarnaast nog even moeten vermelden, is dat deze niet met alle besturingssystemen werkt. Je laptop moet draaien op een van de volgende besturingssystemen om het te laten werken:

 • Android
 • Linux
 • Windows
 • iOS
 • MacOS

Printen, scannen, kopiëren of faxen. Niets is te gek voor de Canon i-Sensys!

Jasper van Campen
Door: Jasper
Jasper is samen met Joel verantwoordelijk voor de categorie Elektronica.

Socials: Jasper
LinkedIn - Facebook - E-mail