Beste printer 2021 - Dé top 10

Laatste ge-update in door Jasper

Voor veel mensen zijn printers voor thuis bijna enge apparaten: ze doen het nooit precies zoals je verwacht, er zijn bijna geen standaardmodellen en ook het uitzoeken van nieuwe inktpatronen is nogal een gedoe. Wie op zoek is naar een nieuwe printer, moet daarom een aantal dingen in de gaten houden. Op die manier weet je zeker dat je de printer koopt die je nodig hebt.

Wat heb je nodig in een printer?

Veel printers voor thuis zijn zogenaamde ‘all-in-one’ printers. Deze apparaten scannen, kopiëren en printen. Er zijn ook (meer zakelijke) modellen waarbij er ook nog een faxmachine in de printer verwerkt is. Voordat je een printer koopt, is het dus goed om te bedenken of je de kopieer- en scanfuncties regelmatig zal gebruiken. Is dat niet zo, dan is een simpeler model waarschijnlijk voldoende.

Hoeveel kost een printer?

Wie een printer aanschaft, moet bedenken dat een printer op twee manieren geld kost: de prijs van de printer zelf en de prijs van de inktcartridges. Sommige goedkope printers hebben vrij dure cartridges, waardoor de prijs per afdruk hoger ligt dan bij duurdere printers. Als vuistregel geldt dat je met een duurdere printer vaak een zuiniger model koopt – een goede keuze voor iemand die veel print (iedere dag, of grote documenten).

Veel fabrikanten bieden een dienst aan waarbij je vanzelf nieuwe inkt koopt als de printer merkt dat de inkt bijna op is. Hierdoor hoef je niet na te denken welke cartridges je nodig hebt en wordt de inkt bij jou thuis bezorgd. Dit is vaak goedkoper dan de inkt in de winkel.

Let op! Als je een printer koopt, wordt deze in het algemeen zonder kabel geleverd. Alle printers die hieronder staan, werken ook draadloos, maar als je het liefst met een kabel werkt, moet je die apart bij je bestelling toevoegen.

Printer
# Product Printsnelheid All-in-one Kosten per afdruk Prijs v.a.
1 Canon PIXMA TS5150 - All-in-One Printer / Zwart
Beste printer algemeen
Standaard: tot 25 pagina's per minuut € 0,05 € 99,99
2 Epson EcoTank ET-2650 - All-in-One Printer
Beste printer voor documenten
Standaard: tot 25 pagina's per minuut € 0,18 € 249,00
3 HP ENVY 5010 All-in-One Printer Standaard: tot 25 pagina's per minuut € 0,16 € 76,99
4 Epson Expression Home XP-2105 - All-in-One Printer Standaard: tot 25 pagina's per minuut € 0,18 € 59,95
5 Epson Expression Premium XP-7100 - All-in-One Printer Standaard: tot 25 pagina's per minuut € 0,18 € 149,00
6 Canon PIXMA TS9150 - All-in-One Printer / Zwart Standaard: tot 25 pagina's per minuut € 0,09 € 432,09
7 Brother MFC-J491DW - All-in-One Inktjet printer - €0,18 € 133,99
8 Epson Workforce WF-110W - Draagbare Inkjet Printer Standaard: tot 25 pagina's per minuut €0,03 € 199,00
9 HP DeskJet 3762 All-in-One
Beste printer budget
- € 0,16 € 75,00
10 Canon PIXMA MG5750 - All-in-One Printer / Zwart Standaard: tot 25 pagina's per minuut € 0,10 € 79,00
Laatste prijs-update: zondag 1 augustus 2021
Beste printer algemeen Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Twee verschillende papierlades – Snelle uitdraaien – Automatisch dubbelzijdig printen
 • Klepje met het touchscreen is wat onhandig – Cartridges zijn vrij duur
Productreview:

De Canon Pixma is een typische all-in-one printer: een compact zwart apparaat waarmee je print, kopieert en scant. Bovendien heeft de printer twee papierlades, waardoor je foto’s en documenten na elkaar print zonder dat je tussendoor het papier hoeft te verwisselen. Standaarddocumenten komen razendsnel je printer uit; zowel zwart-wit als kleurenprintjes hebben een snelheid van 25 pagina’s per minuut.

Extra gemaksopties

Andere extra’s zijn het automatisch dubbelzijdig printen (waarbij de printer het papier omdraait en organiseert) en een touchscreen scherm waarop je snel instellingen wijzigt. De klep met dit schermpje is gelijk een van de kleine minpunten aan deze printer: de klep met het schermpje moet openstaan voordat de printer het doet, zodat je soms wat heen en weer moet kijken.

Met de Pixma heb je de volgende draadloze verbindingen:

 • WiFi
 • Bluetooth

De Canon Pixma heeft een prima printkwaliteit en gebruikt de Canon PG 540 cartridge. De XL-versie van deze cartridge is ongeveer €30 voor 600 zwart-witpagina’s

Beste printer voor documenten Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Verwaasloosbare printkosten – Een keer per jaar inkt bijvullen – All-in-one printer
 • Inkt bijvullen is klein klusje – De papierlade heeft een relatief kleine capaciteit
Productreview:

De Epson Ecotank ET 2650 is ideaal voor thuisgebruikers die veel printen. In plaats van cartridges werkt de Ecotank met reservoirs waar je zelf de inkt in giet. Dat bijvullen van de inkt is een klein klusje, maar zorgt ervoor dat je 4.000 zwart-witpagina’s afdrukt voordat je dit nog eens moet doen. Vergeleken met cartridges die zelfs met de XXL maat maximaal 600 pagina’s printen, zijn deze reservoirs gemakkelijker en sneller. Bovendien kost een flesje inkt maar € 15.

De print voordelen van een laserprinter bij een all-in-one

Anders dan laserprinters, de enige printers die vergelijkbare zuinige cijfers overleggen, heeft de Epson Ecotank ET 2650 ook extra mogelijkheden, zoals:

 • een scanner
 • een kopieerfunctie

Door de Wi-Fi Direct verbinding is het makkelijker om je telefoon of computer snel aan te sluiten op de printer. Hiermee is het echt een printer die je installeert en dan een jaar geen omkijken meer naar hebt.

Toch is het geen printer voor iedereen. Je kunt niet dubbelzijdig printen, printen in kleur is relatief langzaam en er is maar één papierlade, zodat je voor het printen van bijvoorbeeld een foto al snel iets langer bezig bent.

Perfect voor veel documenten

Zo is de Epson ET 2650 perfect voor iemand die veel gewone documenten print, af en toe wat scant of kopieert, maar verder weinig extra functies gebruikt. Goedkopere inkt dan in de flesjes van Epson ga je sowieso niet vinden, zodat je zomaar een jaar print voor nog geen twee tientjes.

HP ENVY 5010 All-in-One Printer Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Alleskunner voor een kleine prijs – automatisch dubbelzijdig printen
 • Langzame printer – Geen aparte lade voor fotopapier
Productreview:

De HP Envy 5010 all-in-one voert al een tijdje de lijstjes aan van meest verkochte printers, en met reden. Niet alleen ziet de Envy er strak uit op elk bureau, maar naast printen in kleur en zwart-wit zorgt deze all-in-one printer ook voor kopietjes en scans. Dubbelzijdig printen en allerlei draadloze verbindingen zorgen ervoor dat je de printer van afstand bedient.

Een hogere printkwaliteit met de HP Envy 5010

De printkwaliteit is hoger dan bij de meeste andere printers in deze prijscategorie. Je print zowel foto’s als gewone pagina’s. De snelheid hangt af van of je kleur of zwart-wit print.

 • Zwart-wit pagina’s hebben een snelheid van 9 pagina’s per minuut
 • Een kleurenpagina is maximaal 6 pagina’s per minuut

Vergeleken met andere printers mist deze HP een aparte papierlade voor foto’s, zodat je voor het printen van foto’s eerst het papier moet verwisselen.

Epson Expression Home XP-2105 - All-in-One Printer Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Mooi apparaat – Voordelig in aanschaf en gebruikskosten – Snelle printer
 • Mist extra functies
Productreview:

De Epson Expression Home XP 2105 all-in-one geeft je alle standaardopties van een thuisprinter in een strak apparaat:

 • scannen
 • kopiëren
 • foto’s printen
 • documenten uitdraaien in zowel kleur als zwart-wit.

Anders dan bij veel andere printers werk je hier niet met een schermpje, maar bedien je de printer met de fraai vormgegeven knoppen aan de voorkant.

De printsnelheid is met 25 pagina’s per minuut prima in orde en met een XL toner aan zwarte inkt print je voor ongeveer € 30 zo’n 1.000 pagina’s. De scherpe prijs van de printer en redelijke prijs van de originele toners worden gecompenseerd doordat er wat extra functies ontbreken.

Alle basisfuncties, weinig fratsen

Zo print de Expression niet automatisch dubbelzijdig, is er maar één papierlade, heeft de scanner geen automatische documentinvoer en ondersteunt de printer geen Bluetooth. Voor wie dit allemaal voelt als onnodige extra’s is de Epson een uitstekende keuze: een basisprinter die het goed doet.

Met de Epson Expression kun je ook gebruikmaken van het Epson ReadyPrint programma. Hierbij stuurt de printer automatisch een seintje als een van de vier inktpatronen bijna op is en krijg je de inkt vanzelf opgestuurd.

Verkrijgbaar bij:
Epson Expression Premium XP-7100 - All-in-One Printer Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Twee papierlades – Automatisch dubbelzijdig printen – Scanner met automatische documentinvoer
 • Relatief hoge verbruikskosten
Productreview:

De Epson Expression Premium XP 7100 is het grotere broertje van de ‘Home’ editie. Beide printers zijn strak uitgevoerde apparaten die niet veel ruimte innemen op je bureau. Ook zorgt de Expression Premium ervoor dat je zonder problemen print, scant of kopieert. De knoppen zijn vervangen door een relatief groot kleurenscherm waarmee je de printer bedient.

Een Epson Premium met alle extra’s

Het verschil met de goedkopere Home versie is dat je met de Epson Expression Premium alle extra’s hebt die ontbreken aan de goedkopere versie. Zo zijn er twee papierlades: eentje voor foto’s en een voor gewoon papier, waarbij de printfunctie voor gewoon papier ook automatisch dubbelzijdig print. Je kunt verschillende scans toevoegen in één document met de automatische documentinvoer, waarbij je de scans direct opstuurt naar bijvoorbeeld:

 • Dropbox
 • Google Docs
 • Een SD kaart

Voor nog meer gemak maak je gebruik van het ReadyPrint programma van Epson. Hierbij stuurt Epson je automatisch nieuwe inktpatronen op het moment dat een van de patronen bijna op is. De zwarte XL cartridge geeft je bijna 600 pagina’s voor minder dan € 30.

Beste printer algemeen Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Print foto’s scherp en met diepgang in de kleuren – Mooi kleurenscherm – Printen vanaf SD kaart – Automatisch dubbelzijdig afdrukken
 • Direct WiFi ontbreekt – Bij veel printen is de papierlade vrij klein
Productreview:

De Canon Pixma TS9150 is een all-in-one printer die gespecialiseerd is in het afdrukken van foto’s. Dit wordt onder meer duidelijk door de aparte fotolade en de zes verschillende inktpatronen die in de printer zitten. Door deze extra kleuren hebben de foto’s net meer diepte. Het kleurenscherm waarmee je de Canon bedient, ziet er mooi uit.

Niet alleen voor foto’s

Toch heeft de Canon Pixma TS9150 alle andere eigenschappen van all-in-one printers: een kopieerfunctie, scanmogelijkheden en een aantal extra’s die het printen van documenten makkelijker maken: automatisch dubbelzijdig afdrukken, direct printen van een SD kaart en verbindingen met Google Cloud, WiFi en Bluetooth.

Een aantal extra’s ontbreken. Zo heeft de Pixma TS9150 geen ‘Direct WiFi’, een betrouwbaarder verbinding dan je gewone draadloze netwerk. Ook is de capaciteit van 100 pagina’s niet heel geschikt als je veel print.

Verkrijgbaar bij:
Brother MFC-J491DW - All-in-One Inktjet printer Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • All-in-one met faxmachine – Automatische documentinvoer – Automatisch dubbelzijdig printen – Scannen naar de cloud
 • Vrij duur in gebruik en aanschaf
Productreview:

Waar de meeste printers een minimalistisch ontwerp met zo min mogelijk knoppen nastreven, zie je gelijk dat de Brother MFC veel functies heeft:

 • Printen
 • Kopiëren
 • Scannen
 • Faxen

Een printer bij uitstek voor een thuiswerkplek

Deze veelzijdigheid maakt de Brother uitstekend geschikt voor een thuiswerkplek. Ook andere extra’s als automatische documentinvoer, waarmee je verschillende scans tot één document combineert, scannen naar bijvoorbeeld Dropbox of Google Docs, automatisch dubbelzijdig afdrukken en verschillende draadloze verbindingsmogelijkheden helpen de veelzijdigheid van de Brother.

Voor een kantoor aan huis is de capaciteit van de papierlade wel vrij klein: na 100 printjes moet je het papier bijvullen. Ook is er geen manier om via Bluetooth verbinding te maken met de printer en is de printkwaliteit voor afbeeldingen of foto’s wat achterhaald bij andere printers. Ideaal voor documenten, dus.

Epson Workforce WF-110W - Draagbare Inkjet Printer Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Ideaal voor onderweg – Print snel in kleur en zwart-wit
 • Geen extra functies
Productreview:

De Epson Workforce is een draagbare printer. Dit houdt in dat je ‘m zo mee op reis neemt, zonder dat je een stroomkabel bij de hand hoeft te houden. De batterij zorgt voor zo’n 50 zwart-wit of kleurenprintjes voordat je de printer wel weer moet aansluiten op de elektriciteit. Dit kan trouwens ook met een simpele USB-kabel, zodat je nog steeds mobiel print.

Alleen voor mobiel printen

Het compacte uiterlijk van de Epson Workforce zorgt er ook voor dat je de printer alleen gebruikt om te printen. Scannen en kopiëren is niet mogelijk. Ook andere extra’s zitten niet bij de printer inbegrepen. Zo print je niet automatisch dubbelzijdig en is er ook geen aparte papierlade voor foto’s.

Als je echt alleen print en veel onderweg bent, is de Epson Workforce een prima optie. Staat-ie alleen op je bureau, dan ligt het misschien meer voor de hand om een uitgebreidere printer te kopen.

Beste printer budget Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Automatische documentinvoer – Veel draadloze aansluitingen – Klein formaat
 • Blinkt nergens uit – Vrij hoge verbruikskosten
Productreview:

De HP Deskjet 3762 is een bijna typische all-in-one printer. Je gebruikt de HP om te printen, scannen of te kopiëren. Eigenlijk blinkt de Deskjet 3762 nergens echt in uit, maar koop je een printer die alles prima voor je doet. Door de automatische documentinvoer combineer je meerdere scans in één document.

Allerlei draadloze verbindingen

Je print zowel bedraad als draadloos op deze HP printer, met de volgende draadloze aansluitingen:

 • Apple AirPrint
 • Google Cloud Print
 • Een gewone WiFi verbinding
 • WiFi direct

Vergeleken met andere printers is de HP Deskjet 3762 vrij klein. Hiermee houd je ruimte over op je bureau. Ook is dit een van de opvallendste printers, vooral door het bijzondere kleurenschema. Met deze printer heb je ook de optie om een HP Instant Ink abonnement te nemen. Hierbij krijg je vanzelf nieuwe cartridges toegestuurd als een van je cartridges bijna op is.

Canon PIXMA MG5750 - All-in-One Printer / Zwart Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Goedkoop in aanschaf en verbruik – Scannen naar de cloud – Veel draadloze verbindingen
 • Langzame scanner
Productreview:

Net als de HP Deskjet 3762 is ook de Canon Pixma MG5750 een alleskunner die nergens echt in specialiseert. Dit apparaat:

 • Scant
 • Print
 • Kopieert

Al deze opties zijn beschikbaar in kleur of zwart-wit. De kleurencartridges zitten apart in de printer, zodat je alleen de kleur hoeft te vervangen die leeg is; dit scheelt op de printkosten. Met verbruikskosten van net boven de € 0,10 is dit ook een van de goedkopere printers, zowel in aanschaf als gebruik.

Scan naar een bestemming van jouw keuze

Scannen kan naar allerlei bestemming als Dropbox of Google Drive, zodat je de scans niet hoeft op te zoeken op je computer. Vergeleken met andere scanners is de Canon Pixma MG5750 vrij langzaam, dus als je van plan bent heel veel bonnetjes te scannen, is een andere printer misschien beter.

Verder biedt de Canon Pixma een breed aanbod aan draadloze verbindingen, zodat je met een telefoon of laptop vanuit je hele huis een printje begint.

Jasper van Campen
Door: Jasper
Jasper is samen met Joel verantwoordelijk voor de categorie Elektronica.

Socials: Jasper
LinkedIn - Facebook - E-mail