Beste Soundbar 2023. 5x de beste soundbars

Laatste ge-update in door Jasper

Nu televisies steeds groter worden, we steeds meer muziek luisteren en streamingsdiensten wekelijks nieuwe films en series op de markt brengen, mag geweldig geluid in de huiskamer niet ontbreken. Tegenwoordig zijn soundbars zó goed, dat je het idee hebt dat je in de bioscoop zit. Maar om zo'n thuisbioscoop na te boosten... welke soundbar moet je daarvoor kopen? 

We hebben grondig het internet afgezocht en deden een vergelijking op basis van prijs, geluid, aansluitingen en of-die komt met subwoofer. We vergeleken de soundbar Samsung met merken als Philips. We hebben ze op een rijtje gezet en vonden de beste soundbar bij de Sonos Arc. Benieuwd welke soundbars ook zéker de moeite waard zijn om naar te kijken? Hier lees je er alles over!

Sonos Arc zwart Bekijk prijzen
Bluetooth/Wifi: Nee
Subwoofer: Nee
HDMI aansluiting: HMDI e-ARC
Hierom zijn we fan:
TruePlay, waardoor je soundbar automatisch op de akoestiek je kamer afstemt
Ingebouwde Google Assistent, waardoor je 'm ook met je stem kunt bedienen
De soundbar ondersteunt Dolby Atmos
Let hierop:
Voor het beste resultaat, heb je wel een televisie nodig die Dolby Atmos ondersteunt

We beginnen deze review met de Sonos Arc, de beste soundbar van 2023. Dit komt onder meer door het hoge aantal speakers waar gebruik van gemaakt wordt. Zo heb je maar liefst 8 woofers en 3 tweeters, waardoor je vanaf iedere luisterpositie helder, perfect  en het beste geluid hebt. 

Beste Sonos soundbar

Daarnaast is ons de uitstekende geluidskwaliteit opgevallen. Sowieso staat het merk Sonos al bekend om zijn haarscherpe geluid, maar dat wordt nog eens extra bevestigd met deze beste soundbars. Zo heeft dit model ook Dolby Atmos en zijn er drivers in de bar naar boven gericht. Resultaat? een multidimensionaal geluidsveld, waardoor je de vliegtuigen over je heen hoort vliegen en je de honden achter je hoort blaffen. 

De bar komt ook samen met een App: de Sonos App. Daardoor kun je via je telefoon de juiste instellingen maken voor het beste geluid. Mocht je het nou moeilijk vinden om dat allerbeste geluid in te stellen? Geen zorgen, daar heeft Sonos ook over nagedacht. Door de TruePlay stemt dit model zich automatisch af aan de akoestiek in jouw kamer. Zo klinkt het geluid vanaf elke hoek in jouw thuisbioscoop fantastisch.

De soundbar beschikt verder ook over Google Assistent, waardoor je deze kunt aansturen via spraakcommando's. Helaas heeft deze soundbar geen bluetooth. Dat houdt in dat je deze soundbar verbindt met een HMDI eARC-poort. Daardoor synchroniseert hij wel automatisch met de televisie. De tv moet overigens wel Dolby Atmos ondersteunen voor het beste geluid.  

De soundbar wordt niet geleverd met een subwoofer. Opzich mis je dat niet, maar wil je jouw Dolby Atmos optimaliseren? Dan kan een externe subwoofer of een aantal speakers nog wel een mooie toevoeging zijn. 

Het design

Sonos staat bekend om haar tijdloze en moderne design. Ook dat zijn ze niet vergeten bij deze soundbar. Met een ronde afwerking, zie de soundbar er chique en luxe uit.

Verkrijgbaar bij:
Sonos Beam Gen2 Bekijk prijzen
Bluetooth/Wifi: Nee
Subwoofer: Nee
HDMI aansluiting: HDMI, HDMI eARC-poort en optische ingang
Hierom zijn we fan:
Heel erg gebruiksvriendelijk, door de app en spraakherkenning
Door TruePlay stemt het apparaat het geluid af op de akoestiek van je kamer
Goede prijs/kwaliteit
Met Dobly Atmos
Let hierop:
Heeft geen Subwoofer
Je hebt een TV nodig die Dolby Atmos ondersteunt
De soundbar heeft geen bluetooth

Na verschillende tests te hebben gedaan, is de Sonos Beam de beste soundbar.  Deze beschikt niet alleen over Google Assistant, maar heeft ook een HDMI e-ARC (audio return channel) aansluiting en Touch bediening. Daarnaast is Sonos ook een van de weinige producenten die gekozen hebben voor een stijlvolle model.

Sonos Beam

En dan: het geluid. Zoals we eerder zeiden, is Sonos een super merk qua geluid. Dat komt ook naar boven bij dit beste model. Zo beschikt deze soundbar over Dolby Atmos en DTS:X, op dit moment het beste geluidsformat. Je tv moet wel Dolby Atmos ondersteunen.

Ondanks dat de vele snufjes die er op die apparaat zitten, zit er ook binnen deze soundbar een best wat moois. Als we dat eens bekijken, vind je:

 • 4 midwoofers
 • 1 tweeter
 • 5 digitale versterkers
 • 3 passieve radiator's

Fantastische speakers, maar hoe moet je dit instellen? Ook daar heeft deze Sonos Beam aan gedacht. Zo vind je de TruePlay tuning; die 'leest' als het ware jouw kamer en past het geluid aan op jouw akoestiek. Verder kun je 'm het beste besturen via de gratis app; een systeem wat Sonos ook heeft geperfectioneerd. Genoeg redenen om enthousiast te worden over deze soundbar!

Één van de beste soundbars

Wil je vooral muziek luisteren? Dan kan dat ook goed op deze soundbar. Je luister je naar Apple Play, Spotify Connect of Amazon Music met gemak via dit model. Ook spraakherkenning via Amazon Alexa of Google Assistent werken helemaal zoals het hoort. 

Door al die extra s nufjes, verhoogt deze Beam het gebruiksgemak enorm. De Sonos Beam is een systeem met een geweldig geluid die je makkelijk kunt uitbreiden. Als je kijkt naar de prijs/kwaliteit, is er volgens ons geen betere soundbar op de markt. De soundbar wordt niet geleverd met een subwoofer. Wil je, ook hier, het geluid optimaliseren? Dan raden we aan om 

Handig voor:

 • Als je op zoek bent naar een goede soundbar voor een relatief goedkope prijs. 

Niet zo handig voor:

 • Iedereen die echt de maximale film- en muziekbelevenis wilt. 
Sony HT-S400 Bekijk prijzen
HDMI aansluiting: HDMI HDMI ARC
Bluetooth/Wifi: Bluetooth
Audio kanalen: 2 audio kanalen 1 subwoofer kanaal
Hoogte: 6,4 cm
Subwoofer: Nee
Hierom zijn we fan:
Goede prijs
Virtueel surround geluid, waardoor je een echte filmbeleving krijgt
Aparte subwoofer meegeleverd
Je kunt 'm verbinden met bluetooth
Let hierop:
Heeft geen Dolby Atmos
Mist Hi-res audio

Ben je op zoek naar een goede soundbar met uitstekende geluidskwaliteit via een extra subwoofer voor een scherpe prijs? Dan hebben wij hier de Sony HT-S400 voor je. Dit is een goedkope soundbar, maar wél met goed geluid. Eigenlijk dus de beste soundbar onder de 300,-!  

Goedkope soundbar

Deze soundbar maakt gebruik van het zogenaamde Virtual Surround Sound. Dat wil zeggen dat het geluid van de tv via de muren naar je oren wordt weerkaatst. Het lijkt er daardoor op dat het geluid vanuit verschillende richtingen komt, waardoor je films en series beter beleeft. Helaas ontbreekt daarbij wel Dolby Atmos, waardoor het geluid niet via het plafond gestuurd wordt. 

Wel zien we dat er een losse subwoofer wordt meegeleverd. Hierdoor luister je ook naar de diepste tonen, naast het geweldige geluid van de soundbar zelf. Hoewel het mogelijk is om beide componenten aan de muur te bevestigen, kun je er ook voor kiezen om deze op het tv meubel neer te zetten. Je kan ook deze soundbar eventueel verbeteren door er speakertjes aan te koppelen. 

Een laatste puntje van kritiek is wat ons betreft nog het ontbreken van hi-res audio. Dit type audio wordt niet ondersteund, terwijl het geluid met dit type audio wel een stuk rijker klinkt. Stream je muziek via Spotify, dan heb je dit niet nodig. Heb je een account bij Tidal, dan zouden we een soundbar met hi-res audio ondersteuning adviseren.

Beste Sony's

Via bluetooth heb je de mogelijkheid om draadloos muziek naar je apparaat te streamen. Hierdoor kun je direct met je telefoon verbinding maken en is het niet nodig om:

 • De soundbar met je netwerk te verbinden
 • Een applicatie te downloaden
 • Apparaten aan elkaar te koppelen

Natuurlijk geeft dit je ook de mogelijkheid om met meerdere apparaten te verbinden met de soundbar. Zo hoeven je vrienden bijvoorbeeld geen applicatie te downloaden en in te loggen als zij een nieuw nummer aan je willen laten horen!

Bose TV Speaker - Soundbar Bekijk prijzen
HDMI aansluiting: HDMI HDMI ARC
Bluetooth/Wifi: Bluetooth
Audio kanalen: 3 audio kanalen
Hoogte: 5,61 cm
Subwoofer: Nee
Hierom zijn we fan:
Kleine soundbar, waardoor je 'm makkelijk onder je tv kan plaatsen
Bluetooth, zodat hij makkelijk verbindt
Hi-res audio, voor een goede geluidsbelevenis
Afstandsbediening meegeleverd
Let hierop:
Mist een HDMI kabel
Zonder subwoofer

Een compacte soundbar met nog steeds uitstekend geluid? De Bose TV Speaker is de soundbar die je moet hebben! Evenals de koptelefoons van het merk Bose, komt er meer dan uitstekend geluid uit het apparaat, waardoor je jouw film of video het beste ervaart!

Geen ingebouwde subwoofer

Doordat de soundbar lekker compact is, kun je deze op elk tv meubel plaatsen, aan de muur hangen of onder de televisie wegwerken. Het apparaat heeft de volgende afmetingen:

 • Hoogte: 5,61 centimeter
 • Breedte: 59,37 centimeter
 • Diepte: 10,21 centimeter
 • Gewicht: 1,97 kilogram

Daarnaast beschikt de soundbar over hi-res audio, waardoor je de beste audio uit de soundbar krijgt. Deze kun je gebruiken om films en series te kijken, maar ook om muziek te luisteren. Je kunt je telefoon gemakkelijk verbinden met het apparaat via Bluetooth. 

Helaas wordt er geen subwoofer meegeleverd en is er ook geen sprake van een ingebouwde subwoofer. Hierdoor is het geluid een stuk minder krachtig ten opzichte van de soundbars die dit wel hebben, waaronder de Samsung en Sonos soundbars uit deze review. Ook mist deze Bose ook Dolby Atmos. 

Goede soundbar

Qua meegeleverde accessoires hebben we een voordeel en een nadeel. Zo moet je zelf een HDMI ARC kabel aanschaffen om te zorgen voor het beste geluid. Zowel een HDMI kabel als een HDMI arc kabel wordt niet standaard meegeleverd, alleen een optische kabel voor een optische aansluiting zit standaard in de doos.

Een voordeel ten opzichte van de concurrentie is wel de meegeleverde afstandsbediening. Hierdoor kun je de soundbar bedienen vanuit je luie stoel, hoef je geen applicatie te downloaden of op te staan om de Touch bediening te gebruiken. Kortom, een handig accessoire!

Samsung HW-Q700B Bekijk prijzen
Bluetooth/Wifi: Ja
Subwoofer: Ja
HDMI aansluiting: HMDI, e-ARC HMDI en USB-aansluiting
Hierom zijn we fan:
Hele goede prijs/kwaliteit
Subwoofer wordt meegeleverd
Dolby Atmos
Let hierop:
Achterspeakers worden niet meegeleverd

En tot slot hebben we dan nog de Samsung HW-Q700B. Kijken we naar deze soundbar, dan valt vooral de prijs op. Hoewel het niet de goedkoopste is uit deze review, is de prijs kwaliteitverhouding van de soundbar enorm goed. Je krijgt ook een subwoofer meegeleverd die een full range geluidsweergave heeft. Fantastisch geluid dus. 

Beste soundbar Samsung

Een groot voordeel van deze Samsung soundbar is dat je deze draadloos aan je televisie kunt koppelen. Kies je liever voor een verbinding met kabel, dan is er een HDMI-kabel meegeleverd. 

Kies je voor een draadloze verbinding met de televisie, dan kan dat via wifi. Ook je telefoon kun je alleen verbinden via bluetooth. De bas is diep en mooi door de subwoofer. Er worden helaas geen achterspeakers meegeleverd; deze kun je eventueel nog bijbestellen. 

Goede soundbar

De Samsung soundbar heeft ook nog Dolby Atmos ondersteuning, waardoor je een ruimtelijker geluid krijgt dan bij alleen surround geluid. Het geluid wordt dan via het plafond weerkaatst, waardoor het geluid echt van alle kanten komt. Ook heb je SpaceFit, waardoor deze Samsung zelf 'leest' hoe de akoestiek is in je kamer. 

Ook kun je met gemak je telefoon verbinden aan de soundbar, waardoor je ook nog eens fantastische muziek kunt beluisteren in je woonkamer. Niet alleen om muziek af te spelen trouwens, maar ook om het geluid van de soundbar via de app aan te passen. Verder krijg je ook een afstandsbediening, zodat je het afstellen eventueel ook handmatig kunt doen. Als je het zou willen, zou je zelfs nog Alexa of Google Assistent kunnen koppelen aan deze Samsung. 

Ik wil een soundbar die een bioscoopgeluid geeft

Ja:

De Sonos Arc geeft het beste Dolby Atmos geluid. Ook leest deze soundbar de volledige ruimte, waardoor hij het beste bioscoopgeluid geeft. 

Nee:

Als je wel goed geluid wilt, maar niet het gevoel hoeft te hebben dat je in de bioscoop zit? Dan raden wij de Bose TV Speaker aan. Dit kleine modelletje is gebruiksvriendelijk én geeft een goed geluid, voor een lagere prijs. 


Ik wil een soundbar die ik met bluetooth kan verbinden:

Ja:

Je kunt de Sony HT-S400, Bose TV Speaker en de Samsung HW-Q700B met gemak verbinden. Op deze manier kun je de televisie koppelen met de soundbar, maar ook om bijvoorbeeld muziek te luisteren is bluetooth handig. 

Nee:

De Sonos Arc en de Sonos Beam (Gen 2) kun je niet verbinden met bluetooth. Toch kun je via de Sonos App ook muziek afspelen en gaat het verbinden gemakkelijk via de HMDI-kabel 


Product HDMI aansluiting Bluetooth/Wifi Subwoofer
Sonos Arc zwart Sonos Arc zwart
Met Dolby Atmos
HMDI e-ARC Bekijk prijzen
Sonos Beam Gen2 Sonos Beam Gen2
Prijs/kwaliteit
HDMI, HDMI eARC-poort en optische ingang Bekijk prijzen
Sony HT-S400 Sony HT-S400
Onder de 300,-
HDMI HDMI ARC Bluetooth Bekijk prijzen
Bose TV Speaker - Soundbar Bose TV Speaker - Soundbar
Zonder Subwoofer
HDMI HDMI ARC Bluetooth Bekijk prijzen
Samsung HW-Q700B Samsung HW-Q700B
Beste Samsung/ met subwoofer
HMDI, e-ARC HMDI en USB-aansluiting Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: donderdag 30 maart 2023
Door:
Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing en is, naast zijn vriendin en dochter, ook verliefd op SEO. Daarnaast schrijft hij ook voor de website.

Hij heeft communicatie- en multimediadesign gestudeerd en ook meerdere cursussen over marketing gevolgd. Verder komt hij jaarlijks bij de SEO Benelux Borrel, waar hij in 2022 ook in het panel zat.

Als Jasper niet schrijft of aan het designen is, bouwt hij aan met LEGO óf doet hij aan CrossFit