Beste vriezer 2022 - Top 5

Laatste ge-update in door Stijn

Met de stijgende prijzen van boodschappen kiezen steeds meer mensen ervoor om in bulk te kopen. Hierdoor kan er geprofiteerd worden van lagere prijzen! Toch heb je in dat geval wel extra ruimte in huis nodig om de boodschappen op te slaan. Een staande vriezer, vrijstaande vriezer, inbouw vriezer of vrieskist kunnen in dat geval de oplossing bieden.

In deze review gaan we kijken naar de beste vriezers van 2022. Na gekeken te hebben naar de vrieskracht, het volume, de ijsvorming, de energieklasse en de prijs, is de Haier H2F-245WSA als beste vriezer van dit jaar naar voren gekomen. Eerder op zoek naar een tafelmodel vriezer of inbouw vriezer? Ook daar hebben we een aantal modellen van getest en de beste voor je geselecteerd!

Haier H2F-245WSA Bekijk prijzen
Vrieskracht: 20 kg/d
Volume: 262 liter
IJsvorming: No Frost
Energieklasse: E
Hierom zijn we fan:
Inhoud
Anti-vacuüm
No Frost functie
Uitneembare plateaus
Let hierop:
Geluidsniveau
Uittrekbare plateaus

Geschikt voor: Een huishouden van 3 tot 4 personen

Laten we deze review beginnen met de beste vriezer van 2022, de Haier H2F-245WSA. Deze vriezer heeft een inhoud van maar liefst 262 liter, waardoor het een van de grootste vriezers in deze review is. Alleen de Bosch GSN54DWCV is met 328 liter een stuk groter dan deze.

Kenmerken van de vriezer

Bij deze vriezer vallen de volgende fysieke kenmerken op:

 • Anti-vacuüm hevelgreep
 • No frost functie
 • Hoog geluidsniveau

De hevelgreep zorgt ervoor dat je minder kracht hoeft te zetten om het vacuüm op te heffen. Dit komt omdat de hevelgreep tegen de deur van de vriezer aan drukt. Regelmatig de vriezer ontdooien is daarnaast verleden tijd vanwege de no frost functie.

Deze functie zorgt er dan wel weer voor dat de vriezer met 40 dB meer geluid maakt dan bijvoorbeeld de vrijstaande vriezer van Liebherr met 39 dB. We hebben ervaren dat dit alleen hinderlijk is als je de vriezer in een open keuken plaatst, aangezien het geluid dan weerkaatst door de keuken heen. In een vriezer of gesloten keuken is dit geen probleem.

De plateaus

Kijken we naar de plateaus en lades van deze vriezer, dan hebben deze de volgende kenmerken:

 • 2 plateaus
 • 5 lades
 • 0 voorraadkorven

Van de plateaus kunnen we zowel een voor- als een nadeel benoemen. Het grote voordeel is dat de plateaus uitneembaar zijn, waardoor je ze ook eens in de vaatwasser kunt doen.

Het nadeel is echter wel dat je de plateaus niet naar voren kunt halen of uit de vriezer kunt schuiven. Hierdoor zie je minder goed wat er aan de achterkant in de vriezer ligt. We zien echter dat dit een aspect is dat vooral bij koelkasten terug komt. Bij vriezers zien we dit minder vaak.

De beste vriezer van 2022 vanwege de grote inhoud, dan No Frost functie en de anti vacuüm hevelgreep.

Verkrijgbaar bij:
Veripart VPVR701 Bekijk prijzen
Vrieskracht: 10 kg/d
Volume: 85 liter
IJsvorming: 6x per jaar ontdooien
Energieklasse: D
Hierom zijn we fan:
Zuinig
Luchtcirculatie
Kleine vriezer
Afneembaar bovenblad
Let hierop:
Inhoud
Anti-ijsvorming

Geschikt voor: Tafelmodel vriezer geschikt voor mensen die een extra vriezer in de keuken willen plaatsen

Na alle vriezers getest te hebben, was ons testpanel vrij unaniem. De Veripart VPVR701 is de best geteste vriezer van dit moment. Dat komt allereerst doordat deze met energieklasse D zuiniger is dan de hierboven genoemde vriezer van Haier. Deze vriezer kost je ongeveer €58,95 per jaar aan energiekosten.

In de vriezer bewaren

Het is een van de beste vriezers vanwege de luchtcirculatie de gebruikt is. Hierdoor maakt het niet uit in welke lade je de groenten neerlegt, aangezien de luchtcirculatie ervoor zorgt dat de temperatuur overal ongeveer gelijk is. Hierdoor kun je de volgende producten in de vriezer bewaren:

 • Heel brood
 • Groenten
 • XL-pizza's
 • Verschillende soorten ijs

Let er bij deze vriezer wel op dat er geen gebruik is gemaakt van anti-frosting. Hierdoor wordt ijsvorming gedurende het jaar niet voorkomen en wordt het aangeraden om de vriezer zo'n 5 à 6 keer per jaar te ontdooien. Hoe je dit doet, dat lees je hier!

Kleine vriezer

Het formaat van deze vriezer is wel een de kleine kant. Met een netto inhoud van 85 liter is deze vrieskast een stuk kleiner dan de andere modellen in deze review. De andere vrieskasten zijn namelijk zo'n 30% tot 400% groter. Het is daarmee een vrieskast die vooral geschikt is voor 1 tot 2 personen.

Het kleine formaat van deze vriezer zorgt er dan wel weer voor dat je de vrijstaande vrieskast vrijwel overal neer kunt zetten. Doordat je het bovenblad kunt afnemen, kun je deze ook gewoon in de keuken onder het aanrecht plaatsen. Op die manier neemt de vriezer ook geen plek in de garage in.

De best geteste vriezer vanwege het afneembare bovenblad, de luchtcirculatie en het compacte formaat.

Verkrijgbaar bij:
Liebherr GP 1496-20 Bekijk prijzen
Vrieskracht: 11 kg/d
Volume: 103 liter
IJsvorming: Low Frost
Energieklasse: C
Hierom zijn we fan:
Tafelmodel
Low frost
Zuinig
Schuur of garage
Let hierop:
Open deur alarm
Binnenverlichting

Geschikt voor: Echtpaar met een garage of schuur die extra vriesruimte nodig hebben

Wil je een vriezer in de schuur of garage plaatsen, dan moet je de Liebherr GP 1496-20 hebben. Deze vriezer heeft namelijk een minimale omgevingstemperatuur van 0 graden. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Haier of Veripart vriezers, is het geen probleem als je deze in de schuur zet.

Energiezuinige vriezer

Deze energiezuinige vrieskast heeft energielabel C. Doordat deze ook een klein formaat heeft, liggen de jaarlijkse energiekosten op ongeveer €49,5. Aan de netto inhoud van 103 liter zie je ook dat dit een kleinere vrieskast is. Deze heeft de volgende afmetingen:

 • Breedte: 60,2 centimeter
 • Hoogte: 85,1 centimeter
 • Diepte: 62,8 centimeter

Ondanks dat het een energiezuinige vriezer is, ontbreekt wel het open deur alarm. Laat je de deur namelijk open staan, dan gaat er geen alarm af. Dit is in vergelijking met de Haier vriezer wel een nadeel, aangezien je hiermee het risico loopt dat het eten ontdooit.

Tafelmodel vrieskast

Het tafelmodel vrieskast zorgt ervoor dat je de ingevroren etenswaren op verschillende laden kunt invriezen. Doordat de temperatuur apart instelbaar is, kun je de juiste temperatuur per type eten bepalen. Hierdoor blijft de smaak optimaal behouden.

Een laatste puntje van kritiek is nog wel dat de vriezer geen binnenverlichting heeft. Afhankelijk van waar de vriezer staat, zouden we adviseren om een lampje mee te nemen of de lamp op de juiste manier op te hangen. Doordat het transparante lades zijn kun je wel precies zien welk eten je in welke lade hebt zitten. 

De beste koop vriezer voor mensen die op zoek zijn naar een energiezuinige vriezer voor in de schuur.

Bosch GUD15ADF0 Bekijk prijzen
Vrieskracht: 12 kg/d
Volume: 106 liter
IJsvorming: 6x per jaar ontdooien
Energieklasse: F
Hierom zijn we fan:
Compact model
Geluidsniveau
Onderbouw
Bewaartijd
Let hierop:
Energieklasse F
Anti-ijsvorming

Geschikt voor: Mensen die op zoek zijn naar een ingebouwde vriezer voor 1 of 2 personen in de keuken.

Wil je een vriezer moeiteloos in de keuken inpassen, dan is deze goede diepvrieskast van Bosch een oplossing. De Bosch GUD15ADF0 is een compact model dat je onder je aanrechtblad kunt inbouwen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om deze onder de koelkast in te bouwen.

Geluidsniveau

Een ander groot voordeel is dat het geluidsniveau met maar 38 dB enorm laag is. Hierdoor ligt het geluidsniveau lager dan bij de:

 • Haier H2F-245WSA (40 dB)
 • Veripart VPVR701 (40 dB)
 • Liebherr GP 1496-20 (39 dB)

Daarnaast ligt ook de bewaartijd bij deze vriezer een stuk hoger. Als de stroom uitvalt, is de bewaartijd nog steeds 23 uur. Bij de andere vriezers in deze review ligt de bewaartijd op ongeveer 10 tot 15 uur, waardoor je bij deze Bosch GUD15ADF0 kunt profiteren van een veel langere bewaartijd. Dit komt vooral doordat er minder kou kan ontsnappen doordat de vriezer ingebouwd wordt.

De minpunten

Toch zijn er ook een tweetal minpunten die we willen benoemen. Allereerst is dat de energieklasse. Met energieklasse F is dit een vriezer die je zo'n €100 per jaar gaat kosten. Ondanks dat het een kleine inbouw vriezer is, is dit een stuk hoger dan bij andere vrijstaande vrieskasten.

Daarnaast moet je deze vriezer ook 6 keer per jaar ontdooien om ijsvorming tegen te gaan. Hierdoor moet je meer werk steken in het onderhoud van deze vriezer dan bij de concurrentie. Dit is wel een punt waar je rekening mee moet houden bij het kopen van deze vriezer.

De beste inbouw vriezer van 2022 vanwege het compacte model, het lage geluidsniveau en de lange bewaartijd als de stroom uitvalt.

Bosch GSN54DWCV Bekijk prijzen
Vrieskracht: 23 kg/d
Volume: 328 liter
IJsvorming: No Frost
Energieklasse: C
Hierom zijn we fan:
No frost functie
Inhoud
Energieklasse
Supervriezen
Let hierop:
Condensor
Prijs

Geschikt voor: Mensen die op zoek zijn naar een vriezer die in een open keuken te plaatsen is en weinig onderhoud nodig heeft

Ben jij op zoek naar de beste diepvriezer die gedurende het jaar weinig tot geen onderhoud nodig heeft? De Bosch GSN54DWCV helpt je daarbij. deze beschikt namelijk over de no frost technologie, waardoor er in de binnenruimte geen ijsvorming ontstaat. Dit zorgt voor:

 • Minder onderhoud
 • Leesbare verpakkingen
 • Behoud van smaken en structuur

De inhoud

De vriezer is met een inhoud van 328 liter vriesruimte geschikt voor meer dan vier personen. Je kunt gebruik maken van vijf lades en zes plateaus. Let er wel op dat deze niet uittrekbaar zijn. Wil je een grote hoeveelheid boodschappen in één keer inladen, dan kun je kiezen voor supervriezen, waarmee de temperatuur in de vrieskast tijdelijk verlaagt wordt.

Met een energieklasse C is het een vriezer die energiezuinig is. Hoewel de Liebherr vrieskast ook energielabel C had, betaal je bij deze Bosch vriezer wel wat meer jaarlijkse energiekosten (€76,50). Dit komt natuurlijk omdat de vriezer een stuk groter is.

Let er wel op dat de condensor niet is afgedekt en dat je deze zelf schoon moet houden. Doe je dit niet, dan kan de vriezer tot wel 30% meer stroom verbruiken én meer geluid gaan maken.

Het voordeel van stille vriezers

Met maar 38 dB is dit een zeer stille vriezer die je ook gewoon in een open keuken kunt plaatsen, zonder dat je er last van hebt. Je kunt zonder problemen gesprekken aan de keukentafel voeren. Voor al deze voordelen betaal je natuurlijk ook een hogere prijs.

Deze Bosch vriezer is namelijk een van de duurdere vriezers in deze review. Ondanks dat we zelf tevreden zijn en er sprake is van een goede prijs kwaliteitverhouding, is het een flink bedrag om uit te geven. In dat geval zijn er ook andere vriezers die goedkoper zijn

De beste vrieskast voor 4 of meer personen met no frost functie, supervriezen en energieklasse C!

Product Vrieskracht Volume IJsvorming Energieklasse
Haier H2F-245WSA Haier H2F-245WSA
Beste koop
20 kg/d 262 liter No Frost E Bekijk prijzen
Veripart VPVR701 Veripart VPVR701
Best geteste
10 kg/d 85 liter 6x per jaar ontdooien D Bekijk prijzen
Liebherr GP 1496-20 Liebherr GP 1496-20
Beste tafelmodel vriezer
11 kg/d 103 liter Low Frost C Bekijk prijzen
Bosch GUD15ADF0 Bosch GUD15ADF0
Beste inbouw vriezer
12 kg/d 106 liter 6x per jaar ontdooien F Bekijk prijzen
Bosch GSN54DWCV Bosch GSN54DWCV
Beste no frost vriezer
23 kg/d 328 liter No Frost C Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: dinsdag 7 februari 2023
Door:
Stijn

Stijn is fanatiek schrijver en al jarenlang geïnteresseerd in verschillende soorten elektronica. Hij houdt van technische snufjes, zoals drones, VR-brillen en gamen.

Verder kun je bij Stijn niet alleen lezen over computers of koelkasten, maar duikt hij met alle plezier ook in onderwerpen als beste skeelers of de meest fijne hardloopschoenen.