Beste vriezer 2022 - Top 5

Laatste ge-update in door Agnes Voogt

Of je nu grote hoeveelheden inkoopt of juist het eten langer mee wilt laten gaan. Vandaag de dag is een vriezer in het huishouden vrijwel onmisbaar. Daarom hebben we in deze review aandacht besteedt aan de beste vriezers die er in 2022 op de markt zijn. Laten we daar eens naar gaan kijken.

Tijdens de beoordeling van de verschillende vriezers hebben we gelet op het energielabel, de inhoud in liters, de prijs en de bewaartijd bij stroomuitval. Daarbij is de Liebherr GP1486-21 als beste uit de test gekomen. Ben je benieuwd naar de andere goede vriezers? Hier lees je er alles over!

# Product Inhoud Geluidsniveau Energieverbruik
1 Liebherr GP1486-21
Beste koop vriezer
103 l 37 dB 137 kWh Bekijk prijzen
2 Inventum CVR500
Best geteste vriezer
70 l 40 dB 200 kWh -
3 Liebherr GN 1066-21
Beste tafelmodel vriezer
99 l 41 dB 232 kWh Bekijk prijzen
4 Haier H2F-245WSA
Beste no frost friezer
262 l 40 dB 242 kWh Bekijk prijzen
5 Bosch GIN81AEF0
Beste inbouw vriezer
212 l 36 dB 294 KWh Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: woensdag 29 juni 2022
Liebherr GP1486-21 Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
Topklasse vrieskwaliteit – Low Frost – 4 vrieslades
Koelt niet gelijkmatig – Condensor trekt stof aan – Geen dooiwaterafvoer

Heb je een open keuken of woon je in een appartement? Dan is deze Liebherr GP 1486-21 vriezer misschien iets voor jou. Deze vriezer heeft een tafelmodel dus je schuift ‘m makkelijk ergens onder. Met een inhoud van 103 liter is er genoeg vriescapaciteit voor de boodschappen van 1-2 personen. In deze vriezer zitten 4 lades met genoeg ruimte voor je pizza’s, kroketten, diepvriesgroente en meer.

Deze Liebherr GP 1486-21 vriezer heeft de volgende prettige eigenschappen:

 • laag geluidsniveau van 37 dB
 • zuinige energieklasse D
 • door Low Frost ontdooi je de vriezer slechts 1 à 2 keer per jaar.

Door het lage geluidsniveau hoor je de vriezer bijna niet. Bovendien verbruikt deze vriezer redelijk weinig energie.

De beste vriezer voor kleine huishoudens

De tafelmodel vriezer heeft moderne elektronica aan boord. Met de inverter compressor koelt deze vriezer stiller, gelijkmatiger en zuiniger. De vrieskwaliteit is van topklasse en daardoor bewaar je je boodschappen extra lang. Helaas heeft deze vriezer geen luchtcirculatie, wat betekent dat je vriesproducten niet gelijkmatig worden gekoeld. De condensor is helaas niet afgedekt. Daardoor trekt de vriezer stof aan en gaat er energie verloren.

Kies voor deze Liebherr GP 1486-21 vriezer als je een stille vriezer voor een klein huishouden zoekt.

Inventum CVR500
Plus- en minpunten
3 Transparante lades – Vrij stil - Supervriesfunctie
Geen LED-verlichting – 6x Per jaar ontdooien

Heb jij een koelkast met een mini-vriesvak? Dan zul je vast blij zijn met deze Inventum CVR500. Dit tafelmodel past makkelijk onder het aanrechtblad, in je garage of in je kelder. Zo heb je mooi wat extra ruimte voor het bewaren van je kroketten, pizza’s, halfjes brood of dozen met ijsjes.

Met een inhoud van 70 liter is deze vriezer met 3 doorzichtige lades groot genoeg voor een 1-2 persoons huishouden. Als je je boodschappen in deze vriezer stopt, dan vriest de supervriesfunctie ze snel in. Het zorgt er bovendien voor dat de temperatuur van je ingevroren etenswaren niet stijgt.

De beste vriezer voor je open keuken

Deze Inventum CVR500 is met energieklasse F helaas een behoorlijke stroomverbruiker. De condensor is wel afgedekt en daarmee bespaar je energie. Het voordeel van een afgedekte condensor is dat het geen stof aantrekt en dus makkelijker schoon blijft. Met het geluidsniveau van 40 dB is dit een vrij stil apparaat. Je kunt het dus in een open keuken neerzetten. Nog even wat praktische zaken rondom deze vriezer:

 • geen anti-ijsvorming functie, dus 6x per jaar ontdooien
 • er zit geen energiezuinige LED-lamp in

Zoek je een handige kleine vriezer waar je makkelijk je etenswaren uit pakt? Kies dan voor deze Inventum CVR500 vriezer.

Liebherr GN 1066-21 Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
No Frost functie – Luchtcirculatie – 3 transparante lades
Energieklasse F – Hoge prijsklasse – Alleen voor ruimtes waar het nooit vriest

Deze Liebherr GN 1066-21 vriezer van 99 liter is door zijn formaat ideaal voor je vakantiehuisje, keuken of je garage. Er past genoeg eten in voor een 1-2 persoons huishouden en dankzij de luchtcirculatie is het overal in de vriezer even koel. Het maakt dus niet uit of je het brood bovenin of onderin de vriezer ligt. Dit tafelmodel vriezer past ook prima in je open keuken. Het geluidsniveau van 41 dB maakt dit tot een stille vriezer.

Nooit meer ontdooien met deze Liebherr vriezer

Ben je geen fan van ontdooien? Dan ben je vast blij met de No Frost functie van deze vriezer. Deze voorkomt ijsvorming zodat je van dat vervelende schoonmaakklusje verlost bent. Deze praktische vriezer heeft ook nog de volgende eigenschappen:

 • middenklasse vrieskwaliteit, bewaart etenswaren beter dan de gemiddelde vriezer
 • energieklasse F is niet-energiezuinig
 • de koelkast geeft een signaal als de deur open blijft staan

Door de 3 transparante lades zie je gemakkelijk wat je in je vriezer hebt liggen. Deze vriezer is niet geschikt voor ruimtes waar de temperatuur onder het vriespunt kan komen. Zoek je een kleine vriezer die iedere dag weer veel gebruiksgemak biedt? Dan is deze Liebherr GN 1066-21 iets voor jou.

Haier H2F-245WSA Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
Veel vriesruimte – Topklasse vrieskwaliteit – No Frost systeem
Maakt soms veel geluid – Pizzavak in de deur is niet nuttig – Geen vak voor ijsblokjes

Deze Haier H2F-245WSA vrieskast biedt maar liefst 262 liter vriesruimte. Daar kun je dus heel wat eten in kwijt. Deze vrijstaande vrieskast heeft een topklasse vrieskwaliteit, wat betekent dat je etenswaren extra goed bewaard worden en lekker koud blijven.

Als je net boodschappen hebt gedaan en je gaat de vriezer vullen, dan is de anti-vacuüm hevelgreep een makkelijk hulmiddel. Daarmee open je de deur makkelijk en met de snelvriesfunctie zorg je dat je bevroren etenswaren koud blijven terwijl je je nieuwe boodschappen in de vriezer legt.

Deze vrieskast van Haier hoef je niet te ontdooien

Deze vrieskast van Haier heeft 7 transparante lades zodat je makkelijk kunt zien waar je ijsjes, brood kroketten enz. liggen. In de deur zit een pizzavak, maar daar kun je helaas niet echt iets in bewaren. Je hebt ook de mogelijkheid om op leggers bovenin de producten te leggen die je het vaakst uit de vriezer pakt, zoals brood en vlees. De leggers kun je afwassen in de vaatwasser als er iets op heeft gelekt.

Met een geluidsniveau van 40 dB is dit niet de stilste vriezer, maar je kunt ‘m wel in de garage zetten, zolang de temperatuur daar maar niet onder de 10 graden komt. De vorming van ijs en rijp wordt voorkomen door het No Frost systeem. Deze Haier vriezer hoeft daarom nooit ontdooid te worden. Daarnaast heeft deze vrieskast de volgende pluspunten:

 • afgedekte condensor - trekt geen stof aan
 • topklasse vrieskwaliteit
 • LED lamp

Kies voor deze Haier H2F-245WSA vrieskast als je lekker veel vriesruimte nodig hebt.

Verkrijgbaar bij:
Bosch GIN81AEF0 Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
Stille vriezer – Royale inhoud van 212 liter – Laag geluidsniveau
Geen ijsdispenser – Alleen deur-op-deur-montage – Niet energiezuinig

Als je al een inbouw koelkast hebt, dan is deze Bosch GIN81AEF0 inbouw vriezer een mooie aanvulling. Met een inhoud van 212 liter en een hoogte van 177,5 cm heb je voldoende vriesruimte voor een gezin van 3-4 personen. Dankzij het lage geluidsniveau van 36 dB hoor je nauwelijks dat deze vriezer aanstaat. Dat is dus perfect voor een open keuken. Deze Bosch vriezer heeft helaas geen ijsdispenser.

Inbouw vriezer van Bosch met veel gebruiksgemak

Deze vriezer heeft No Frost, wat betekent dat je nooit meer hoeft te ontdooien. De energieklasse is F, wat betekent dat de vriezer niet heel energiezuinig is. Deze koelkast kan alleen deur-op-deur ingebouwd worden. Iets om rekening mee te houden als je gaat inbouwen. De bovenste 2 lades openen met een makkelijke klep. Handig voor de etenswaren die je dagelijks nodig hebt.

Verkrijgbaar bij:
Door: Agnes Voogt

Agnes is samen met haar team verantwoordelijk voor de reviews uit verschillende categorieën. Dagelijks testen en vergelijken zij producten om het voor jou makkelijker te maken. Agnes houdt van schilderen en paardrijden.

Socials Agnes:

LinkedIn - E-mail