Beste Zelfbruiner 2021 - Top 5

Laatste ge-update in door Agnes

Als je graag het hele jaar door een lekker zomers tintje wilt hebben, dan mag een goede zelfbruiner niet ontbreken in je schoonheidsritueel. Het is het perfecte middel om witte armen en benen in het voorjaar te camoufleren. Zo kun je bij de eerste zonnestralen je rokje of jurk uit de kast halen en je bruine kleurtje showen. De beste zelfbruiners geven je huid een zeer natuurlijk ogend bruin kleurtje. 

Een zelfbruiner is geen vervanging van een zonnebrandcrème. Als je gaat zonnen, dan zul je ook altijd een crème met een beschermingsfactor moeten gebruiken.

Hoe gebruik je een zelfbruiner?

Voordat je een zelfbruiner gaat gebruiken, is het aan te raden om eerst te douchen en onder de douche je huid te scrubben. Zo verdwijnen oneffenheden en wordt je huid weer glad. Op die manier krijg je een mooie egale bruine tint. Bij sommige zelfbruiners krijg je ook het advies om je huid eerst in te smeren met bodylotion voor een beter resultaat. Trek vervolgens een paar handschoenen aan of gebruik de speciale handschoen die bij sommige producten is meegeleverd. Daarna kun je de crème, mousse of spray aanbrengen.

Kijk ook altijd even of het product geschikt is voor je gezicht. Is dat niet het geval, dan kun je beter een dagcrème met een tintje of de beste zelfbruiner voor je gezicht gebruiken. Zo krijg je vaak een natuurlijker resultaat.

Hoe kies je de beste bruiningscrème?

Er zijn tientallen soorten zelfbruiners te koop, waaronder de beste zelfbruiner voor je benen en de beste zelfbruiner voor je lichaam. Maar eerst moet je zelf even nadenken welke lichaamsdelen je allemaal een kleurtje wilt geven. Wil je alleen je witte benen een mooie kleurtje geven, of ga je op vakantie en wil je je hele lichaam bruin maken? Vraag jezelf ook af wat je prettig vindt: crème, mousse, spray of olie. Sprays en mousse trekken snel in, crème en olie zijn wat vetter en hebben soms meer tijd nodig. Wil je je snel aan kunnen kleden, kies dan voor mousse of spray.

De mate van bruining is ook belangrijk. Wil je meteen een diepbruine kleur? Of vind je het ook prima als de kleur geleidelijk donkerder wordt? Sommige bruiningscrèmes geven direct een bruin kleurtje, terwijl ze je huid ook geleidelijk kleuren. In onze zelfbruiner test staan verschillende producten die we voor je getest hebben. Het resultaat staat hieronder in onze top 5. Wil je graag nog wat tips voordat je iets koopt? Lees dan ook nog even onze Koopgids.

# Product Kleurintensiteit Geschikt voor Eigenschap Prijs v.a.
1 Eco by Sonya - Face Tan Water
Beste uit de test
Medium Gezicht Vegan, dierproefvrij € 36,95
2 L’Oréal Paris Sublime Bronze Zelfbruinende Lotion
Beste zelfbruiner gezicht
Medium Lichaam Vlekt niet € 22,83
3 Eco by Sonya - Invisible Tan
Beste bruiningscreme
Medium Lichaam Voor medium tot olijfkleurige huid € 33,75
4 Sally Hansen Airbrush Legs
Beste zelfbruiner benen
Licht Benen Direct bruine benen € 13,98
5 NIVEA Zelfbruiner Bronze Effect Body Lotion
Beste zelfbruiner lichaam
Medium Lichaam Geleidelijke bruining € 9,55
Laatste prijs-update: vrijdag 19 februari 2021
Agnes Voogt
Door: Agnes
Agnes is samen met haar team verantwoordelijk voor de reviews uit verschillende categorieën. Dagelijks testen en vergelijken zij producten om het voor jou makkelijker te maken. Agnes houdt van schilderen en paardrijden.

Socials Agnes:
LinkedIn - E-mail